Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2013-09-27
Untitled Document
Innoforum 2007


Résztvevők
Innoforum 2006


Résztvevők
Innoforum 2005


Résztvevők
Innoforum 2004


Résztvevők
Innoforum 2003


Résztvevők
Innoforum 2002


Résztvevők
Innoforum 2001


Résztvevők
Innoforum   INNOFoRUM 2004
XII. Hazai Szellemi Termék Börze résztvevői

3DHISTECH Kft.
1121 Budapest, Konkoly Thege 29-33.
tel.: 20/958-1499, fax: 392-2254

Felkínált téma:
Digitális szövettani laboratórium
A cég olyan szkennelő-mikroszkópot és hozzá kapcsolódó szoftvereket, egyszer használatos eszközöket fejlesztett ki, gyártott le és forgalmaz, amely a teljes üvegtárgy-lemezt és a további feldolgozási lépéseket digitalizálja. A digitális szövettani laboratórium alkalmazásával lehetségessé válik a tárgylemezen található minta egészének vizsgálata, sorozatmetszetek esetén akár három dimenzióban is. A digitális képek automatikus módszerekkel vizsgálhatóak, így gyorsan, pontos vizsgálati eredmények állnak az orvosok rendelkezésére. A technológia lehetővé teszi a gyors, földrajzi korlátok nélküli információáramlást, ezért jelentős szerepet tölthet be a gyógyszerészeti és a biotechnológiai tudományos piacokon, valamint az oktatásban is.
Alarm-Net
Dél-Balatoni régió
tel.: 85/411-706, fax: 85/411-706

Felkínált téma:
Alarm-Net project
Földrajzilag szétszórt végpontok közötti folyamatosan felügyelt IP alapú zárt célú titkosított adatátviteli magánhálózat funkcionalitásának bemutatása. Innovatív módon oldja meg a világ bármely pontján felmerülő igényeket és problémákat.
BIOKÁL-Trade Kft.
1108 Budapest, Kozma u. 4.
tel.: 261-5921, fax: 261-5921

Felkínált téma:
Méreg nélküli NÖVÉNYERŐSÍTŐ Natur Biokal termékcsalád
NÖVÉNYERŐSÍTŐ Natur Biokal 01
Egészséges növény, jobb minőségű és nagyobb terméshozam
NÖVÉNYERŐSÍTŐ Natur Biokal 02
És savas eső közömbösítő permetanyag
Natur Biokal 03
Tápanyag utánpótló, talajfertőtlenítő tápkocka
Natur Biokal 05
Biológiai tápanyag granulátum
A NATUR BIOKAL segítség a természetnek!
BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék Beszédakusztikai Laboratórium
1111 Budapest, Sztoczek u. 2
tel.: 463-1940, fax: 372-0403

Felkínált téma:
Multimédiás programrendszerek a hallássérültek segítésére
A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék Beszéd-akusztikai Laboratóriumában hallásfejlesztő és beszédoktató gyakorló rendszereket fejlesztett ki az ELTE "Bárczi Gusztáv" Gyógypedagógiai Karral együttműködve. A hallást és be-szédészlelést fejlesztő program egyrészt a hallássérült gyer-mekek intenzív hallásfejlesztésében nyújt segítséget (3-5 éves kortól), másrészt a cochlearis implantáltak rehabili-tációjának is újszerű segítőeszköze. A program az Inter-netről futtatható verzióban készült, tehát géptípustól függet-lenül könnyen hozzáférhető. A fejlesztőprogram honlapja: http://alpha.tmit.bme.hu/speech/ht.
A beszédoktató- és gyakorló program hallássérült gyerekek és felnőttek beszédkészségének fejlesztésére készült. A multimédia alapú program segítséget nyújt a hangképzés helyes kialakításában, a beszéd megfelelő dinamikájának, ritmusának intonációjának megvalósításában. A programot a hozzátartozó adatbázissal már évek óta fejlesztik, külön program készült a kisgyermek és a tinédzserek beszédkészségének fejlesztésére.
Mindkét oktató-fejlesztő program a terapeuták, pedagógusok munkáját segítő, valamint önálló gyakorlásra is lehetőséget nyújt.
CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ Kht.
2040 Budaörs, Gyár u. 2.
tel.: 30/269-5413, fax: 23/503-856

Felkínált téma:
CHIC - Termékfejlesztés
A CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ felismerte a KKV-k innovativitásának jelentősségét, ezért kiemelt stratégiai partnereivel közösen - a Danubia IP és a Stratégia Kutatóintézet bevonásával - INNOTEAM néven konzorciumot szervezett, melynek célja új ötletek, termékek, találmányok piacra segítése, professzionális menedzselése. Szaktudásunk a termékfejlesztés minden fázisát lefedi az iparjogvédelemtől a műszaki tanácsadásig.
Debreceni Egyetem
4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
tel.: 52/512-900/2386, fax: 52/512-915

Felkínált téma:
Higanymentes, környezetbarát és mikrohullámú térben alkalmazható folyadéktöltetű hőmérő
A fejlesztés előzménye: A környezetet óvó szemlélet és mikrohullámú technikák laboratóriumi-üzemi szintű alkalmazása szükségessé tette a mikrohullámú térbe helyezett testek belső hőmérsékletét 250°C-ig gyorsan mérő, könnyen kezelhető, olcsó, környezetbarát folyadéktöltetű hőmérők megalkotását A fejlesztés eredménye: Higanymentes, környezetbarát töltőfolyadékú hőmérőcsalád
A hőmérő család alapvető jellemzői: üveghőmérők, ártalmatlan szerves vegyületek a töltőfolyadékok, illetve a töltőfolyadék szinezékek. Alkalmazási hőmérséklettartomány: -52-255°C. A hőmérő család a Debreceni Egyetem és a Lombik Kft. közös fejlesztése.

SUNTEST UV sugárzásmérő
A fejlesztés előzménye: A bőrkárosodásos és bőrrákos megbetegedések számának utóbbi évtizedekben tapasztalt jelentős növekedése arra késztette a témában érintett kutatókat, orvosokat, szakembereket, hogy káros UV sugárzást gyorsan mérő, laikusok számára is könnyen kezelhető, olcsó eszközt alkossanak.
A fejlesztés eredménye: A hazai és nemzetközi fogyasztók számára könnyen kezelhető és kiértékelhető olcsó ultraibolya sugárzásmérő készülék, melyben az UV sugárzás veszélyességével. A SUNTEST UV sugárzásmérő a Debreceni Egyetemen kifejlesztett új technológiát alkalmazó termék, melyet a 218023 lajstromszámú magyar, és 6,294,792 B1 számú USA szabadalom oltalmaz.
Dr. Mucsy Mérnökiroda Bt.
1146 Budapest, Erzsébet Királyné útja 4/A
tel.: 384-5603

Felkínált téma:
Javított teljesítménytényezőjű, viharvédelemmel ellátott pneomatikus erőátvitelű szélgép
A viharvédelem lényege, hogy vízszintes tengelyű szélkereke egy függőleges tengely körül a széliránynak megfelelően elforduló fejen vízszintes tengely körül elbillenő gém egyik - üzemszerű állapotban felső - végén helyezkedik el. A billenő gépszerkezet tömegeloszlása - megfelelő ellensúlyok alkalmazásával - olyan, hogy viharos erősségű széllökés esetén a gém átbillen és a szélkerék kikerül a viharzónából. Az ismert megoldásokhoz viszonyított, javított teljesítménytényezőt az üreges széllapát-végeken kialakított speciális aerodinamikai egységek, ill. a szélkerék forgó anya és fejvég közötti ún. "szivattyúzó réstömítés" biztosítja.
ELTE Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ (BÉTA)
1056 Budapest, Szerb u. 21-23.
tel.: 411-6500/3156, 2786, fax: 411-6500/2133

Felkínált téma:
A Béta-kör a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem virtuális együttműködése az Európai Unió szervei előtt, a tudományos kutatás és az uniós pályázatok területén. Ennek keretén belül az együttműködő felek tájékoztatják egymást a kutatási terveikről; közös kutatási projekteket dolgoznak ki; tájékoztatják egymást a pályázati lehetőségekről és lehetőség szerint ezeket közösen nyújtják be.
A Béta-kör tagjai partnerséget ajánlanak a gazdasági szereplőknek és az innovációs folyamatban részt vevő más szervezeteknek kutatás-fejlesztési kapacitásaik és lehetőségeik jobb kihasználása és a kölcsönös érdekek érvényesítése alapján.
Fodor Erika
1026 Budapest, Érmeléki u. 5.
tel.: 213-7338, 20/367-6986, fax: 213-7338

Felkínált téma:
"Legyél Te is Felfedező" eszközkészlet
Egy forradalmian új, szabadalmaztatott tanulókísérleteztetési módszerre alapulnak az eszközök, azaz a "Legyél Te is Felfedező" eszközkészlet. Az eszközkészlet "pénztárcabarát" mert szaktanterem, elszívófülke nélkül használható, az eszközök rendkívül olcsóak. "Tanárbarát", mert a tanár előkészítő és utómunkája csupán néhány perc, a kísérletek ideje az órán még ennél is jóval kevesebb. Gyakorlatilag nincs balesetveszély! "Diákbarát", mert a tanuló szinte azonnal látványos élményhez jut. "Környezetbarát", hiszen a hagyományos anyagmennyiség századát használja, ugyanakkor energiatakarékos!
Fotoplaket Kft.
1112 Budapest, Rákó u. 27.
tel.: 70/204-91-80, fax: 356-5391

Felkínált téma:
Fényképről élethű, térbeli bronz vagy színes porcelán plakettet, domborművet készítése. A kifejlesztett speciális kamerákkal bárkiről tetszőleges méretű bronz vagy kerámia szobrot lehet alkotni. Az elhunytakról sírkő, emléktábla vagy halotti maszk készülhet. Mindegyik eljárás számítógépes arcfelismerő algoritmusokon és arcépítő szabadalmakon alapszik.
Gábor Attila
1173 Budapest, Vanília u. 65
tel.: 30/954-1987

Felkínált téma:
Speciális kéziszerszám
A háztartásban is használatos, ún. kampós-csavarnak - képek, dísztárgyak stb. falon való rögzítésére szolgálnak - a falba történő becsavarására szolgál az egyszerű, speciális kéziszerszám. Fúrógép tokmányába helyezve a kampós-csavar - hasonlóan az ismert hornyolt, ill. csillagfejű csavarokhoz - gyorsan és precízen csavarható be. A kereskedelmi forgalomban kapható kampós-csavar mérettartományának megfelelő sorozatban készíthető el, előnyösen az ismert csavarhúzó készletek kiegészítő elemeként forgalmazható.
GOLD SEA Kft.
1028 Budapest, Aszu u. 49.
tel.: 376-8649, fax: 376-8649

Felkínált téma:
A természet ihlette színek, harmóniák életérzést kifejező hangulatú képekben, merített papíron (környezetbarát alapanyag) kerülnek megvalósításra. Ezek a motívumok (egyedi festett képekről) szabadkézi festéssel kerülnek az egyedi gyártású fürdőruhákra és kiegészítőkön is ez köszön vissza, mint a természet "szabad" része. A sorozatgyártás az új nyomási eljárással biztosítva van. Ez az eljárás jelenleg levédés alatt áll.
Grafológiai Intézet
1118 Budapest, Budaörsi út 52.
tel.: 70/523-4880, fax: 319-2960

Felkínált téma:
SignPass aláírás ellenőrző rendszer
Az Oktatási Minisztérium IKTA-pályázata keretében (Nyvt.sz.: 00088/2001) került sor az "Eredeti kézírás-felismerő és aláírás-azonosító készülék" fejlesztésére. A SignPass intelligens számítógéppel támogatott aláírás ellenőrző rendszer teljesítménye eléri, sőt a legújabb mérések szerint meg is haladja az emberek teljesítményét, miközben fáradhatatlanul dolgozik és a másodperc törtrésze alatt képes döntést hozni. A létrehozott program különlegessége, hogy az ellenőrzést magát a legmodernebb, tanulási képességekkel is rendelkező algoritmusok végzik, automatikusan illeszkedve az aláírások speciális tulajdonságaihoz.
Hexium Műszaki Fejlesztő Kft.
1134 Budapest, Váci út 51/b.
tel.: 320-8338, fax: 340-8072

Felkínált téma:
INDAXA-CONDOR Rendszámfelismerő rendszer
A napjainkban még egyedülállónak mondható, Dsp alapokon nyugvó rendszámfelismerő rendszer, amely a speciálisan erre a célra fejlesztett digitalizáló kártya adottságait kihasználva képes a hagyományos analóg kamerák által készített jelfolyam minden egyes képének Real-Time feldolgozására. Nagy megbízhatósága és 95%-nál nagyobb felismerési biztonsága révén alkalmazásával hatékonyan és járulékos eszközök nélkül oldható meg a gépjármű-beléptetés problémája. A központi nyilvántartással együttműködve hathatós megoldást nyújt a közúti gépjárműforgalom felügyeletében, ill. az autópályadíj fizetésének automatikus ellenőrzésében.

MINI-VARICAM és HEX-FLASH
A Hexium Kft. a világviszonylatban is ritkaságszámba menő, intelligens, nagy felbontású, színes kameracsaládjával a képkészítés terén felmerülő szinte összes kívánalomra megoldást nyújt. Talán az egyetlen olyan RS485-ös kommunikációs buszon keresztül távvezérelhető kameratípus, ahol a képkészítésnél előforduló összes paraméter egy grafikus szoftver segítségével részletekbe menően nyomon követhető, szabályozható. A MINI-VARICAM az Oktatási Minisztérium által támogatott IKTA-00191/2000 pályázat segítségével valósult meg.
Ugyancsak egyedülállónak mondható a szintén RS485-ös vezérlésű, IR vagy látható fénytartományban működő, HEX-FLASH intelligens fényforrás család, amely szélsőséges fényviszonyok mellett is tökéletes megvilágítást biztosít a kamerás megfigyelő rendszerek számára. A VARICAN és a HEX-FLASH mikroprocesszoros vezérlése, valamint az összehangolt működés következményeként részletgazdag, nagyfelbontású képek készíthetők, amelyek ideális alapot szolgáltatnak az utólagos képfeldolgozási munkához.

VIDOC-CE
A HEXIUM-VIDOC-CE Digitális Videomegfigyelő redszercsalád - az Európai Uniós elvárásoknak megfelelően - ideális megoldást jelent nem csak hazai, hanem a regionális követelmények esetén is. Hamarosan mindegy 14 nyelven biztosítja a legmodernebb matematikai, képfeldolgozási és kiértékelő módszerek alkalmazásán alapuló digitális videomegfigyelés lehetőségét. A speciálisan erre a célra tervezett digitalizáló kártyák széleskörűen paraméterezhetőek, s a nagy felbontás mellett Real- Time (25 kép/sec) megjelenítést is biztosítanak. A VIDOC-CE rendszerhez csatlakozott (PAL-szabványnak megfelelő) kamerák videojelenének feldolgozásán alapuló biztonságos mozgás- és jelenlét-érzékelés teszi lehetővé a bűnesetek megelőzéséhez elengedhetetlen gyors és hatékony beavatkozást, illetve szükség esetén utólagos azonosítást.

HEX-E-PEN
A szabadalom egy forradalmian új eszköz az elektronikus aláírás területén. Egy hagyományos toll és az elektronikus aláírást létrehozó elektronikai kombinációja. Az elektronikus aláírás rendszertechnikáját ötvözi a hagyományos aláírás biometrikus jegyeinek vizsgálatával. Mivel a HEX-E-PEN az írás dinamikus jellemzőit vizsgálja, így az aláíráshoz szükség van a toll tulajdonosának cselekvőképes és kooperatív magatartására. Ezzel az új módszerrel gyakorlatilag lehetetlenné válik az aláírás hamísítása.
Innotech Kft.
1119 Budapest, Andor u. 60.
tel.: 208-4629, fax: 208-4636

Felkínált téma:
A Kft. sikeresen működő inkubátorház. Tevékenysége megfelel az elvárásoknak, amelyeket a nemzetközi szervezetek (International Association of Sciencs Parks, Arbeitsgemeinschaft Deutscher Technologie und Gründungscentern) tagjaival szemben támasztanak. A BME-vel mint legfőbb alapítójával kapcsolatai sokrétűek és szorosak.
A kialakított gyakorlat egy speciális "kerítés nélküli" innovációs park, amelyben az egyetemi oktatók az INNOTECH kft-t saját cégüknek tekintik, miközben napi munkájukat az egyetemen végzik. A fejlesztői inkubátorba várják mindazokat, akik K+F eredményük gyakorlati hasznosításához - piackutatáshoz, gyártáshoz, értékesítéshez - támogatót keresnek.
Kemenczky Jenő
1174 Budapest, Eötvös u. 20.
tel.: 453-6572, fax: 240-5625

Felkínált téma:
Digitális áramköri modulrendszer
A találmány az elektronika tanítását elősegítő oktatóeszköz elsősorban középiskolák számára. A hordozótáblára polaritásvédett (Hall-kapcsolós pozícionálás), mágneses, tápfeszültséggel ellátott csatlakozók segítségével az áramköri alapegységeket tartalmazó négyzet alapú modulok egy mozdulattal felhelyezhetők, leemelhetők, 90 fokkal elforgathatók. Az eszköz falra vagy táblára is felszerelhető. A vonalkapcsolások az egyes modulok között optikai csatoló-elemekkel valósulnak meg. A rendszer egy speciális modult is tartalmaz, amellyel 16 kapcsolási variáció vizsgálható, ezzel is csökkentve az elemszámot. Az áramköri rendszerek működése a kapcsolási rajz szintjén tekinthető át.

Analóg áramköri modulrendszer
A hordozótábla a digitális áramköri rendszer táblájával megegyező. A felhelyezhető, ill. leemelhető és 90°-kal elforgatható modulok egymáshoz csatlakoztatása a fedőlapokon kivezetett mérőpontokon keresztül mágneses áthidalásokkal és/vagy hagyományos dugaszokkal történik. Technikai adatok: CMOS kompatibilis jelszintek, féltápfeszültségű szintetikus nullpont, ± 4 V operációs tartomány, J-FET bemenetű műveleti erősítők kimeneti rövidzártűréssel. A modulokkal minimum 40 kapcsolási variációt lehet megvalósítani.

Mikroprocesszoros áramköri modulrendszer
Az új modulrendszer a bevált digitális rendszer tematikai folytatásaként ajánlott minden oktatási intézményében, ahol a mikroprocesszoros vezérlők, mikroszámítógépek működésében és programozási alapjainak élményszerű bemutatása, megismertetése a célkitűzés. Az optikai buszhálózat kiterjedt rendszernél is megfelelő zavarvédettséget biztosít. A mikrogép gépi kódú programozása miatt igen jó memóriakihasználtsággal rendelkezik. A modulkombinációk tetszőlegesen variálhatók a hordozófelületen, csak a CPU-pozíció kötött.
Magyar Innovációs Szövetség
1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 453-6572, fax: 240-5625

Felkínált téma:
Az innovációban érdekelt vállalatokat, vállalkozásokat, kutatóintézeteket, egyetemeket tömörítő Magyar Innovációs Szövetség, ill. az által létrehozott Innovációs Ügynökség szolgáltatások egész sorával támogatja a szellemi termékek létrehozását, átvételét, elterjesztését és hasznosítását azért, hogy a vállalatok versenyképessége, jövedelemszerző képessége javuljon, s ez által a gazdasági fejlődés felgyorsuljon.
A Magyar Innovációs Szövetség és Innovációs Ügynökség szolgáltatásai:
az innovációban érdekeltek számára információs rendszer működtetése,
regionális hálózat működtetése (Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Veszprém, Győr),
információs kiadvány, HÍRLEVÉL, megjelentetése kéthetente,
üzleti, marketing, pénzügyi, technológiai és jogi tanácsadás,
szakmai konferenciák, szimpóziumok megszervezése,
kiállítások, innovációs menedzsment tréningek szervezése,
innovációs vásárokon, kiállításokon, tanulmányutakon való részvétel megszervezése,
az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny évenkénti meghirdetése,
az Innovációs Nagydíj pályázat évenkénti kiírása és lebonyolítása.
Magyar Szabadalmi Hivatal
1054 Budapest, Garibaldi u. 2.
tel.: 474-5505, fax: 474-5502

Felkínált téma:
Az 1896-ban alapított MSZH a szellemi tulajdonvédelem országos hatáskörű szerve. Tevékenységei köre kiterjed az iparjogvédelmi jogszabályok előkészítésére, hazai és külföldi szabadalmi, használati mintaoltalmi, formatervezési mintaoltalmi, védjegy, földrajzi árujelző és topográfiák oltalmi bejelentések hatósági vizsgálatára, az oltalom megadására és nyilvántartására, dokumentációs és tájékoztató tevékenység végzésére, valamint a szellemi tulajdon terén a nemzetközi kapcsolatok ellátására. A Magyar Szabadalmi Hivatal működteti a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanácsot, a Szerzői Jogi Szakértő Testületet és a Találmányi Szakértői Testületet.
Mona Trade Bt.
4400 Nyíregyháza, Szarvas u. 1-3 V/504
tel.: 20/803-1016, 42/420-633, fax: 42/420-135

Felkínált téma:
EKG-FAX konzultációs rendszer
Az EKG-FAX készülék mobil, használata egyszerű, a felvételek a központokba hálózati és rádiótelefonon is elküldhetők. Segítségével élő konzultáció alakul ki az alapellátás, a mentőszállítás és a kórház között. Az EKG-FAX készülékkel 12 elvezetéses EKG felvétel készíthető az orvosi rendelőben, a mentőautóban, vagy a közterületen egyaránt. A felvétel láthatóvá tehető a helyszínen nyomtató vagy számítógép segítségével. A készülék csatlakoztatható számítógéphez, s a számítógépes program segítségével a felvételeket tárolja, képes a felvételeket nagyítani, kicsinyíteni, s a kívánt részeket a különböző felvételekből egymás mellé helyezni az összehasonlítás érdekében. A rendszerhez csatlakozás előnyei: 24 órás szakorvosi konzultáció lehetősége a regionális kórházzal, vagy az országos központtal.
MTA-SZTAKI
1111 Budapest, Kende u. 13-17. 503. sz.
tel.: 279-6111, fax: 463-1763

Felkínált téma:
Többkamerás mozgáskövetés ipari robotok programozásához
Az ipari robotok programozása sok időt igényel. Ezt felgyorsítandó, kifejlesztettünk egy univerzális, többkamerás mozgáskövető rendszert. A rendszer képes objektumok térbeli pozícióját és orientációját meghatározni, amely alapján az ipari robot programozható. A kamerák TCP/IP hálózaton is képesek együttműködni, ami lehetővé teszi nagy elosztott látórendszerek kialakítását, a rendszer egyéb célokra való felhasználását.
Puskás Tivadar Közalapítvány
1063 Budapest, Munkácsy u. 16.
tel.: 301-2030, fax: 332-3774

Felkínált téma:
A Puskás Tivadar Közalapítvány Nemzetközi Technológiai Intézet által kínált szolgáltatások:
Menedzsment tanácsadás
IRC (Európai Unió Magyarországi Innovációs-közvetítő Központja) szolgáltatások
AiF (Német Iparágazati Kutatások Munkaközössége) szolgáltatások
Kooperáció menedzselés
Információs szolgáltatások, ill. kiegészítő szolgáltatások.
RAMASOFT Számítástechnikai és Kiadó Kft.
1051 Budapest, Hercegprímás utca 19.
tel.: 473-1219, fax: 473-12-19

Felkínált téma:
Variton
A Variton új és eddig egyedülálló megoldást kínál a pénzügyi intézmények számára. A Variton értékpapír portfolióval rendelkező pénzügyi intézmények VAR alapú kockázatke-zelését és kereskedési könyvi jelentését segíti. A Variton nemzetközileg elfogadott módszereket alkalmaz a magyar tőkepiac egyedi jellemzőire adaptálva. A szoftverhez szoro-san kapcsolódik kockázatkezelési adatszolgáltatásunk is.
Bázel II.: A Ramasoft által kifejlesztett Bázel II. rendszer az Európai Unió új tőkemegfelelési direktívatervezetének (EU, CAP, CP3) megfelelő módszertanú hitel-, piaci, és működési kockázati tőkekövetelmények integrált számszerűsítését és ennek megfelelő belső jelentések készítését végzi. A módszer jól segíti a GAP elemzéseket, a stratégiai döntések meghozatalát és a belső minősítésen alapuló módszerek számításához szükséges modellezési adatgyűjtést is.
Semmelweis Egyetem II. Belklinika
1088 Budapest Szentkirályi út 46.
tel.: 266-0926/5596, fax: 266-0926/5596

Felkínált téma:
Diagnosztikai DNS chip-rendszer fejlesztés
A molekuláris biológia fejlődésének köszönhetően a laboratóriumi diagnosztikában a genetikai betegségek detektálása előtérbe került. A diagnosztikai DNS chip egy fejlődő új vizsgáló rendszer, alternatív megoldást kínálva genetikai problémák, hatékony és gyors megjelenítésére. A chip egy mikroszkóp-tárgylemez méretű módosított üveg lapka, melynek felülete vékonyréteg és fotolitográfiai technológiával módosított. A fejlesztés alatt álló irányító készülék elektrokémiai reakciók irányítására alkalmas, számítógép által vezérelt pipettázó automata.
Szolnoki Tibor
1094 Budapest, Bokréta u. 7-9./406
tel.: 20/9511-675

Felkínált téma:
Integrált szolgáltatású kórházi betegkommunikációs rendszer
Korszerű, nagy tudású beteg őrző. És jelző készülék. Beteg-nővér, beteg-beteg és beteg-külső telefonvonal beszélgetések lefolytatására is alkalmas. Teljesen digitális felépítésű, csupán 4 érből álló digitális hálózata tipikusan 4 műsorcsatornát és akár 7 független, kétirányú beszédcsatornát továbbít akár a hálózat 126 egysége között, valamint a rendszerhez telefonvonalak is csatlakoztathatók Egyedi kapcsolástechnikai és szoftveres megoldásainak köszönhetően alacsony költséggel gyártható. Funkciói a későbbiekben dinamikusan bővíthetők. Gyakorlatban már több kórházban is bizonyított.
Kihangosított helységek "táv" hangerő szabályozója:
Bizonyos esetekben az erősítő, és hangforrás nem a kihangosított helyiségben, van elhelyezve, hanem attól jóval távolabb (pl. kórházak betegszobái). Amennyiben fontos, hogy ebből a helyiségből a hangerő szabályozása (akár elnémítása) ne az erősített vonal közvetlen szabályozásával történjen, akkor erre a digitális, Hi-Fi minőségű, sztereó hangerő-szabályozó nyújthat ideális megoldást. Az akár 200m-re "megnyújtható tengelye" segítségével közvetlenül az erősítő bemenete szabályozható. A helyiségben a hangerő állítás két gombbal történik.
Thermofal System Kft.
1171 Budapest, Zimonyi u. 40.
tel.: 259-0920, fax: 253-5307

Felkínált téma:
Thermofal
A társaság benntmaradó zsaluzatként szolgáló hőszigetelő falazóelemet gyárt és modern, hőhídmentesen hőszigetelt, illetve passzív (aktív fűtés nélküli) házakat épít. Légcserélőket magasfokú hővisszanyerő tényezővel és hőszivattyúval egybeépített berendezéseket forgalmaz és beépít.
Tusjak Ágnes
5540 Szarvas, Jókai Mór u. 38/b. I. 4.
tel.: 30/363-9226, fax: 66/216-130

Felkínált téma:
Térbeli Amőba
Az amőba a legismertebb és legegyszerűbb táblás játékok egyike, melyet általában négyzetrácsos papíron játszanak. A játékosok felváltva helyeznek egy-egy jelet a tábla valamelyik, még üres négyzetébe; mindenki a saját jelével játszik. Az nyer, akinek sikerül saját jeleiből ötöt egyenes vonalban - vízszintesen, függőlegesen vagy ferdén - egymás mellé helyeznie. A bemutatott játék újdonsága, hogy térben, egy kocka felületén, ill. a kocka síkjainak elforgatásával a megbontott síkokon is játszható, nehezítve a megoldást. Számítógépen, interneten keresztül is folytatható; a játékosok itt virtuálisan kapcsolódhatnak be a játékba.
Vörös János
1101 Budapest, Doba u. 3. II. 15.
tel.: 262-7412, fax: 262-7412

Felkínált téma:
Hengerkímélő dugattyúgyűrű-elrendezés robbanómotorokhoz, a légszennyezés csökkentésére
A találmány szerinti motor üzemanyag- és olajtakarékos, valamint lényegesen környezetbarátabb módon üzemel, mint a hagyományos. A találmány jelentősége túlnő Magyarország határain, főleg most az EU csatlakozás folyamán kaphat kellő kezelés esetén jelentős szerepet, különös tekintettel arra a tulajdonságára, hogy a bevezetésével eredményesen kezelhető a nagyvárosok légszennyezési problémája.
Projekt

Mikroprocesszoros, digitális és analóg áramköri modulrendszer

 
Untitled Document Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu
Készítette: VISUALIA