Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2013-09-26
Untitled Document
Innoforum 2007


Résztvevők
Innoforum 2006


Résztvevők
Innoforum 2005


Résztvevők
Innoforum 2004


Résztvevők
Innoforum 2003


Résztvevők
Innoforum 2002


Résztvevők
Innoforum 2001


Résztvevők
Innoforum   INNOFoRUM 2002
X. Hazai Szellemi Termék Börze résztvevői

Biokal International Kft.
7570 Barcs, Aradi út 4.
tel.: 82/463-340, 20/3554001, fax: 82/463-340

Felkínált téma:
Natur Biokál termékcsalád
Méreg nélküli permetező anyagok. Biogazdálkodáshoz ajánlott termékek. Többfunkciós, növényerősítő, gombásodás gátló, kártevő riasztó készítmények. Biotápkocka növények tápanyag ellátásához, valamint szárnyas állatok ivóvízének gyógyhatású biztosítása.
Budafilter 94 Kft.
2422 Mezőfalva, Páskomrét 1.
tel.: 25/242-960, fax: 25/242-961

Felkínált téma:
Tekercselt szűrő
A kútszűrők legújabb családja forradalmasítja a kútépítést. Ötvözi a PVC-szűrők egyszerű kezelhetőségét a rozsdamentes "Johnson" szűrők nagy beáramlási felületeivel. Kivitelénél fogva az alapcső méretének növekedése mellett is igen kis résméretek állíthatók elő úgy, hogy a nyitott felületek nem csökkenek le jelentős mértékben.
Budapesti Műszaki Egyetem, Finommechanikai, Optikai Tanszék
Budapest, Egry J. u. 1.
tel.: 30/308-1663, fax: 463 37-87

Felkínált téma:
Önjáró diagnosztikai szilikon-testüregszonda - Haladó hullámelvű aktuátor - Szilikon elasztomerek mint szenzorok
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Finommechanikai, Optikai Tanszékének 5 éves kutatási munkájának eredményeként az orvosi diagnosztika /bronchoscopia, colonoscopia/ területén alkalmazható rugalmas falú, önjáró testüregszonda született. A kutatás eredményeként a finommechanikai, gépészeti berendezések működtető egységeiben a szilikon elasztomerek mint új típusú szerkezeti anyagok jelennek meg.
A haladó hullámmozgás elvével mozgató aktuátorban a szilikon elasztomerek egy új típusa, a jó mágneses jellemzőkkel rendelkező, de ugyanakkor hiperelasztikus mechanikai tulajdonságú csoportja található.
A tanszék kutatási munkájának köszönhetően a speciális adalékanyagokkal töltött szilikon elasztomerek új alkalmazási lehetőségeket kínálnak a szenzortechnikában. Ötvözve a szilikon elasztomerek hiperelasztikus jellemzőit a megfelelően kialakított villamos tulajdonságokkal úttörő szerepet töltenek be az érzékelőként történő alkalmazásokban.
Boldex-Trade Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft.
2000 Szentendre, Íjász u. 15.
tel.: 20/944-5905, fax: 26/500-175

Felkínált téma:
Konzervipari berendezés
A szabadalmaztatott konzervipari berendezés alkalmazásával alacsony költséggel lehetséges nagyméretű /10-1000 kg-os/ Bag-in-boksz csomagolású konzervek gyártása nagyfogyasztók számára vagy további ipari feldolgozás céljára. Az aszeptikus eljárással szemben a kifejlesztett technológiával "darabos" termékek /uborka, karfiol stb/ is feldolgozhatók. A kiállított kis- és középüzemi berendezés továbbfejlesztésével a kapacitás nagyságrendekkel növelhető.
Business Internet Technology Hungary Szolgálat Kft.
1036 Budapest, Kunigunda útja 15.
tel.: 436-1011, 0630-9415262, fax: 4361034

Felkínált téma:
WEB-SET szolgáltatás
A WEB-SET szolgáltatás segítségével a weboldalak frissítését és bővítését a partnerek maguk végzik. Különleges szaktudás nélkül, mindenki maga változtathatja az oldalait, és bővítheti is azokat. Az előfizetők saját domain néven saját oldallal rendelkeznek, minden idegen reklámtól mentesen. Egy csomag keretében tárhelyet, domain karbantartást, e-mail címeket és az önálló frissítés lehetőségét kapják a partnerek. Ingyenes termékbemutató az info@bit-hungary.hu címen.
Dr. Divós Ferenc
9423 Ágfalva, Fenyő u. 26.
tel.: 99/330-099, fax: 99/330-099

Felkínált téma:
Akusztikus tomográf fák vizsgálatára
Parkokban utak mentén levő fák belső állapotát, korhadást és üreget lehet feltárni roncsolás-mentesen a bemutatandó FAKOPP-2D készülékkel. A vizsgált síkban 15 irányban hangsebesség mérést valósít meg a készülék. A kiértékelés a műszerhez kapcsolt laptopon történik, a hiba helyének és nagyságának megjelenítésével.

Hordozható fűrészáru osztályozó berendezés
A faanyag szilárdság szerint történő osztályozására alkalmas berendezés az MSz-EN 338 szabvány szerint osztályozza a fűrészárut a rugalmassági modulusz és a sűrűség mérésével. Az osztályozási idő 1 másodperc. Az osztályozott, és megfelelő minőségű faanyag felhasználásával a faszerkezetek gerendáinak keresztmetszete csökkenthető, könnyed, légies szerkezetek megalkotására nyílik lehetőség.
EUROBIT Bt.
1141 Budapest, Örs Vezér u. 49/A
tel.: 30/982-8213, fax: 204-7711

Felkínált téma:
Automatizálás, folyamatvezérlés Internetes támogatással
A cég által kifejlesztett rendszer egybeintegrálja az IP-alapú hálózatok és szolgáltatások lehetőségeit a mikroelektronika és a mikrokontrollerek által megvalósított automatizálási és folyamatvezérlési megoldásokkal. Az integrálás biztosítja a teljes körű felügyeletet, helyszíntől és platformtól függetlenül. A rendszer nagyfokú rugalmasságot, könnyű kezelhetőséget, áttekinthetőséget, egyszerű fejlesztési és kapcsolódási lehetőségeket biztosít. Az Eurobit vállalja számítástechnikai (hálózatépítés, felhasználói és Internet szoftverek fejlesztése), elektronikai, elektrotechnikai (automatizálások, mérések, kis és nagyáramú hálózatok, prototípusgyártás) és gépészeti (hidraulika, pneumatika) rendszerek tervezését, fejlesztését, építését, gyártását, karbantartását és szervizelését.
Gimpl-1942 Bt.
2510 Dorog, Sándor u. 10.
tel.: 30/9128-742, fax: 33/509-820

Felkínált téma:
"Miskolci" tisztító-drótkorong
A teljesen új, eddig nem gyártott termék egy 180mm x 13mm átmérő méretű, sodrott rezezett acéldrót felhasználásával készült tisztító-drótkorong, mely se nem túl erős, se nem túl gyenge, és az acéldrótnál jóval nagyobb élettartamú. A termék alapanyagait (sodrott drót, acél) hulladék anyagok alkotják. A használat során a sodrott drót elemei szálaira bomlik, így egyre nagyobb csiszolófelület keletkezik, kiváló tisztítóhatású.
Gold Sea Kft.
1132 Budapest, Visegrádi u. 23.
tel.: 20/336 91 48, 376-8649, fax: 320-32-66

Felkínált téma:
A természet ihlette színek, harmóniák életérzést kifejező hangulatú képekben, merített papíron (környezetbarát alapanyag) kerülnek megvalósításra. Ezek a motívumok (egyedi festett képekről) szabadkézi festéssel kerülnek az egyedi gyártású fürdőruhákra és kiegészítőkön is ez köszön vissza, mint a természet "szabad" része. A sorozatgyártás az új nyomási eljárással biztosítva van. Ez az eljárás jelenleg levédés alatt áll.
Imre Gábor
2045 Törökbálint, Felsővár u. 52.
tel.: 70/210-5266

Felkínált téma:
Intelligens fényvezérlő rendszer
A bemutatott berendezés egy több éves fejlesztés eredményeként megvalósított, alacsony költségű, moduláris, elosztott intelligenciájú, a szórakoztató elektronika területéhez kapcsolható fényvezérlő rendszer. Többféle illeszkedő végpont lett kifejlesztve, ezek, valamint a PC oldali, az elterjedt Winamp multimédia programhoz plug-in-ként kapcsolódó vezérlő szoftver segítségével komplex fénytechnikai vezérlési feladatok valósíthatók meg.
Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Alapítvány
1116 Budapest, Fehérvári út 130.
tel.: 382-1500, fax: 382-1510

Felkínált téma:
LEDEKOR® bőralapú falikárpit (Leder Line Kft., 3530 Miskolc, Széchenyi tér 2.)
A LEDEKOR® bőralapú falikárpit: folyékony tapéta természetes bőrből. Halmazállapota, a felhordás technikája és eszközei, de az ezzel az anyaggal burkolt felület dekorációs hatása is hasonló a különböző textil és más alapanyagú folyékony tapétákéhoz. Megkülönbözteti viszont azoktól az alapanyag összetételének újszerűsége, igen kedvező mechanikai és fizikai tulajdonsága, a dekorációs lehetőségek sokrétűsége, a felhasználhatóság egyszerűsége, valamint igen kedvező ára. Alkalmazási területei: A LEDEKOR® bőralapú falikárpit beltéri vagy védett kültéri falfelületek burkolására ajánlott. Alkalmas lakóhelyiségek, folyosók, irodák, vendéglátóipari egységek, boltok, áruházak, szállodák, iskolák, csarnokok és más helyiségek falainak burkolására.

Plasztikus- és mozgó-dekorációk (Ölvedi Szabolcs-Levente (Cybernetics) 1094 Budapest, Balázs Béla u. 18., Mobil: 06-20-388-5395)
Ha plasztikus dekorációra van szükség, bármilyen anyagból, bármi elkészíthető. Akár egyedi darabról, akár kisszériáról van szó! A figyelemfelkeltés forradalmian új módjának számít a mozgódekoráció. A kínált modellek, mind egy alaptípusra épülő, de egyedi gyártású ter-mékek. A cél az volt, hogy egy olyan rugalmas gyártási technológiát hozzunk létre, amivel maximálisan lehet alkalmazkodni minden egyes megrendelő igényéhez és elképzeléséhez. A mozgó-dekorációt és a reklámrobotokat többek között az üzletberendezéseket forgalmazó nagykereskedőknek, üzletközpontoknak, üzleteknek, butikoknak stb. ajánlható.
Fotokémiai lemezmegmunkálás (Chemotronik Kft 3078 Bátonyterenye, Május 1. út 2. Tel/fax: 32 / 350-824, e-mail: chemotro@elender.hu)

A fotokémiai lemezmegmunkálás (Photochemical Machining = PCM, Formteilätzung, chemisches Fräsen) csúcstechnológia, amivel tetszőleges alakzatok marathatók ki fémlemezből. Az eljárás a stancolás és a lézeres kivágás alternatívája. Előnye a felszerszámozás olcsósága, a sorja-, deformáció- és feszültségmentes végtermék, és az, hogy a design bonyolultsága nem költségtényező. A termékek: műszaki lemezalkatrészek, modellvasút-, ill.játékalkatrészek, design-tárgyak, grafikák, karácsonyfa-, illetve levelezőlap díszek, belsőépítészeti ornamentek, betűk, cégfeliratok, névtáblák, ajtófeliratok.
Inno-Lévay Bt.
6085 Fülöpszállás, Petőfi u. 45.
tel.: 78/435-312, 70/313-2097, fax: 78/435-312

Felkínált téma:
Hővákumos rovarcsapda
A megoldott probléma: kártékony repülő rovarok, (házi légy, szúnyog, molyok) megfogása, cseresznyelégy gyérítése, higiénikus, vegyszermentes elpusztítása, összegyűjtése. A prototipus gyártás alatt.

A hőtágulás fizikai hatásával működtetett folyadékszivattyú
A megoldott probléma: nagytömegű folyadék (víz) helyváltoztató mozgatása napenergia felhasználásával, kísérleti stádium.

Memória elixír alkoholos fokhagyma kivonat (tinktúra)
A megoldott probléma: a fokhagyma évezredek óta ismert gyógyhatását tartós szaghatás nélkül megvalósító megoldás, a termék, OGYI engedélyezési eljárás alatt.

POREL - 100 és POREL - 400 belsőtéri légtisztító készülékek
/sorozatgyártott késztermék/ A megoldott probléma: lakások, irodák és egyéb életterek levegőjének megtisztítása allergén tüneteket okozó mikroszkopikus lebegő anyagoktól, a terek optimális páratartalmának beállítása, elektroszmog csökkentése.

"ÁLMOS" hajhagyma és fejbőr regeneráló gyógynövénysampon
A megoldott probléma a fejbőr vérellátásának növelése, fejbőr vérellátási gondjai miatt pauzába vonult hajhagymák aktiválása, hajnövesztés, erős hajzsírosodás mérséklése, különböző hajgombák pl. korpa, túlzott szaporodásának megszüntetése, a hajszálak táplálása. A haj fényes, erősszálú, gyorsan növő és dús lesz. Látványosan javítja a hajfestékek által leromlott, töredezett végű hajat. A termék, OÉTI engelyezés alatt.

Fényrezgésmentesítő energiatakarékos izzólámpa foglalat
A megoldott probléma: hagyományos izzólámpák energiatakarékos, fényerőnövelő működtetésére szolgáló izzólámpa-foglalat. A közbetétként és a hagyományos foglalatokat helyettesítően is alkalmazható eszköz 27-35 % közötti elektromos energia megtakarítást eredményez az alkalmazott izzó Watt számától függően, rezgésmentes, egészséges fény előállítása mellett. A prototípus kész, OMH bevizsgált eredményekkel.
Innotech Kft.
1119 Budapest, Andor u. 60.
tel.: 208-4629, fax: 208-4636

A kft. sikeresen működő inkubátorház. Tevékenysége megfelel az elvárásoknak, amelyeket a nemzetközi szervezetek (International Association of Sciencs Parks, Arbeitsgemeinschaft Deutscher Technologie und Gründungscentern) tagjaival szemben támasztanak. A BME-vel mint legfőbb alapítójával kapcsolatai sokrétűek és szorosak. A kialakított gyakorlat egy speciális "kerítés nélküli" innovációs park, amelyben az egyetemi oktatók az INNOTECH kft-t saját cégüknek tekintik, miközben napi munkájukat az egyetemen végzik. A fejlesztői inkubátorba várják mindazokat, akik K+F eredményük gyakorlati hasznosításához - piackutatáshoz, gyártáshoz, értékesítéshez - támogatót keresnek.
ITDH Euro Info Központ
1054 Budapest, Alkotmány u. 3.
tel.: 472-8130, fax: 472-8131

Az ITDH Euro Info Központja (ITDH-EIC) a kis- és középvállalkozások felkészítését szolgálja az EU-csatlakozásra. A vállalkozók információt szerezhetnek az Európai Unió egységes belső piacának vállalatalapítással és munkavállalással kapcsolatos jogszabályairól, a termékükre vagy szolgáltatásukra vonatkozó uniós előírásokról, az áruk és szolgáltatások mozgásával kapcsolatos szabályozásról, az EU-s programokban való részvétel lehetőségéről és annak feltételeiről, valamint a rendelkezésre álló támogatási és finanszírozási forrásokról és az aktuális tenderekről. A Központban működő Üzleti Partnerközvetítő rendszer igénybevételével a vállalkozóknak egy dinamikus nemzetközi hálózat elektronikus csatornáját kihasználva alakíthatják hosszú távú üzleti kapcsolataikat. Jelenleg közel 300 Euro Info Központ működik Európa 24 országában, melyek első számú információs pontként szolgálnak a kis- és középvállalkozások és az EU Bizottság Vállalkozási főigazgatósága között. Kiemelten kezelt kérdések: termékbiztonság (CE jelölés), EU közbeszerzési tenderek, környezetvédelem, Magyarország számára nyitott EU-s programok, vámok EU-Magyarország
JUTEC Műszaki Szolgáltató Kft.
1174 Budapest, Ferihegy út 267.
tel.: 258-7440, fax: 253-5107

Felkínált téma:
Kultúrált gázbekötés - iparjog védett elemekkel
lesodródás elleni védelem
esztétikus kialakítás (látható csövek és dobozok nélkül)
falba, kerítésbe süllyesztett gáznyomás-szabályozók 80 m3/h, földbe süllyesztett szabályozók 50 m3/h teljesítményig
szabvány alóli felmentés (nyílászárótól 1 méterre telepíthető nyomás-szabályozók)
korlátozott hozzáférésű főelzáró
Kozág Kutató-Fejlesztő Kft.
7625 Pécs, Zöldfa u. 12.
tel.: 72/511-622, fax: 72/511-624

Felkínált téma:
Korszerű technikai követelményeknek megfelelő okmányvizsgáló berendezések
Optikai, spektroszkópiai elven működő biztonsági elemek azonosítására szolgál mindegyik bemutatott műszer. A műszercsalád legegyszerűbb tagja a gyors irodai vagy pénztári hamisítvány kiszűrést biztosítja, míg a szakértői vizsgálatok szintjén működő, számítógépes adatfeldolgozással összekapcsolt csúcsműszer alkalmazható a számítógépes hálózatokba történő képi vagy szöveges információk bevitelére és kezelésére.
Kemenczky Jenő
1174 Budapest, Eötvös u. 20.
tel.: 453-6572, fax: 240-5625

Felkínált téma:
Digitális áramköri modulrendszer
A találmány az elektronika tanítását elősegítő oktatóeszköz elsősorban középiskolák számára. A hordozótáblára polaritásvédett (Hall-kapcsolós pozícionálás), mágneses, tápfeszültséggel ellátott csatlakozók segítségével az áramköri alapegységeket tartalmazó négyzet alapú modulok egy mozdulattal felhelyezhetők, leemelhetők, 90 fokkal elforgathatók. Az eszköz falra vagy táblára is felszerelhető. A vonalkapcsolások az egyes modulok között optikai csatolóelemekkel valósulnak meg. A rendszer egy speciális modult is tartalmaz, amellyel 16 kapcsolási variáció vizsgálható, ezzel is csökkentve az elemszámot. Az áramköri rendszerek működése a kapcsolási rajz szintjén tekinthető át.

Analóg áramköri modulrendszer
A hordozótábla a digitális áramköri rendszer táblájával megegyező. A felhelyezhető, ill. leemelhető és 90°-kal elforgatható modulok egymáshoz csatlakoztatása a fedőlapokon kivezetett mérőpontokon keresztül mágneses áthidalásokkal és/vagy hagyományos dugaszokkal történik. Technikai adatok: CMOS kompatibilis jelszintek, féltápfeszültségű szintetikus nullpont, ± 4 V operációs tartomány, J-FET bemenetű műveleti erősítők kimeneti rövidzártűréssel. A modulokkal minimum 40 kapcsolási variációt lehet megvalósítani.
Kullancs Bt.
2071 Páty, Tulipán u. 13.
tel.: 60/348-164, fax: 23/343-605

Felkínált téma:
Kullancseltávolító kanál
Sajnos minden hagyományos eltávolítási módszer a kullancs megragadását-megölését célozza. E módszerek a fertőzésveszélyt hordozzák magukban, mert a meggyötört-megkínzott kullancs agóniájában kórokozó tartalmú nyálat köp áldozata bőrébe. Pont a megelőzendő fertőzésveszély lép így fel. A veszély eltávolítására született magyar szabadalom eszköze a kullancseltávolító kanál, ami kínzás nélkül, élve távolítja el a kullancsot a bőrből. A kullancseltávolító kanál a páciens bőrében teszi lehetetlenné a kullancs szipókájának rögzülését és az kinyomja a kullancsot a bőrből.
Magyar Szabadalmi Hivatal
1054 Budapest, Garibaldi u. 2.
Ügyfélszolgálat: Budapest, Akadémia u. 21.
tel.: 474-5507, fax: 474-5502

Az 1896-ban alapított MSZH a szellemi tulajdonvédelem országos hatáskörű szerve. Tevékenységi köre kiterjed az iparjogvédelmi jogszabályok előkészítésére, hazai és külföldi szabadalmi, használati mintaoltalmi, formatervezési mintaoltalmi, védjegy, földrajzi árujelző és topográfiák oltalmi bejelentések hatósági vizsgálatára, az oltalom megadására és nyilvántartására, dokumentációs és tájékoztató tevékenység végzésére, valamint a szellemi tulajdon terén a nemzetközi kapcsolatok ellátására.
Magyar Innovációs Szövetség
1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 453-6572, fax: 240-5625

Az innovációban érdekelt vállalatokat, vállalkozásokat, kutatóintézeteket, egyetemeket tömörítő Magyar Innovációs Szövetség, ill. az által létrehozott Innovációs Ügynökség szolgáltatások egész sorával támogatja a szellemi termékek létrehozását, átvételét, elterjesztését és hasznosítását azért, hogy a vállalatok versenyképessége, jövedelemszerző képessége javuljon, s ezáltal a gazdasági fejlődés felgyorsuljon.
A Magyar Innovációs Szövetség és Innovációs Ügynökség szolgáltatásai:
az innovációban érdekeltek számára információs rendszer működtetése,
regionális hálózat működtetése (Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Veszprém, Győr),
információs kiadvány (HÍRLEVÉL, AJÁNLÓLEVÉL) megjelentetése kéthetente,
üzleti, marketing, pénzügyi, technológiai és jogi tanácsadás,
szakmai konferenciák, szimpóziumok megszervezése,
kiállítások, innovációs menedzsment tréningek szervezése,
innovációs vásárokon, kiállításokon, tanulmányutakon való részvétel megszervezése,
az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny évenkénti meghirdetése,
az Innovációs Nagydíj pályázat évenkénti kiírása és lebonyolítása.
Manna-Rax Bt.
8254 Kővágóörs, Kornyitói major hrsz. 087/2
tel.: 87/707-020, 30/298-7637

Felkínált téma:
Egészséges Magyarországért!
A X. Magyar Innovációs Nagydíj keretében elismerésben részesült csíráztatott gabonaalapú egészségmegőrző táplálék és kiegészítők bemutatása, kóstoltatása piacra hozás és gyártó partner keresés céljából.
Miskolci Egyetem Innováció és Technológiai Transzfer Centrum
3515 Miskolc, Egyetemváros
tel.: 46/565-380, fax: 46/563-423

Felkínált téma:
Kombinált reo- és tribométer vizsgáló berendezés
A reo- és tribométer vizsgáló berendezés alkalmas súrlódástani, illetve reológiai mérőszámok megállapítására különféle összeműködő anyagminőségek esetén.
Optika-Fém-Gép Kkt.
2141 Csömör, Árpád út 36.
tel.: 28/543-171, fax: 28/543-170

Felkínált téma:
Eljárás és berendezés, optikai kábelek behúzása védőcsőbe
Optikai kábelek védőcsőbe történő behúzása, folyadékos, úsztatásos módszerrel, "kültéren-beltéren". Nem szükséges megszakító létesítmények építése, ezáltal gazdaságosabb a beruházás. 4 fő, napi 4-8-12 km optikai kábel behúzását képes elvégezni. Kábelszakadás esetén a kábelek utánhúzhatók (üzemfenntartási munkák). Sérülés mentes kábelezés.
Puskás Tivadar Alapítvány Nemzetközi Technológiai Intézete
1063 Budapest, Munkácsy M. u. 16.
tel.: 301-2030, 301-2074, fax: 332-3774

A Puskás Tivadar Alapítvány Nemzetközi Technológiai Intézet által kínált szolgáltatások:
menedzsment tanácsadás
IRC (Európai Unió Magyarországi Innovációs-közvetítő Központja) szolgáltatások
AiF (Német Iparágazati Kutatások Munkaközössége) szolgáltatások
kooperáció menedzselés
információs szolgáltatások
kiegészítő szolgáltatások
Szabó Balázs
1111 Budapest, Szellő u.10.
tel.: 20/950-3025, fax: 463-3450

Felkínált téma:
Budavári barlangok
Kiemelkedő szépségű és fontosságú történeti emlékünk, a világörökség részét képező budavári - gigantikus kiterjedésű - barlang és üregrendszer kutatása és digitális térképezése megkezdődött. Reményeink szerint a több évszázados elmaradásunkat lefaragva végre, először a történelem során elkészülhet egy hiánytalan, részletes és pontos digitális térkép, és történeti leírás e misztikus világról. Nem utolsó sorban veszély elhárítási szempontból is egy használható térkép jön létre.
Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Növényvédelemtani Tanszék
2103 Gödöllő, Páter K. u. 1.
tel.: 28/420-200/1775, 28/423-220, fax: 28/522-077

Felkínált téma:
Stratégiai társasjáték - "Hangya-rizikó"
Ökológiai szemléletű stratégiai társasjáték, melyben hangyabolyok alkotta államok terjeszkednek egymás rovására egy különböző élőhelyek (pl. erdő, rét, szántó) mozaikjából álló területen. A sikeres szaporodás és terjeszkedés egyik feltétele a szomszéd államok sokféleségének a megkímélése. A "Rizikó"-hoz hasonlóan az nyer, aki a kisorsolt és titokban tartott feladatát a leghamarabb megvalósítja.

Rovarszippantó pisztoly
Pisztolyszerűen kialakított, kézi működtetésű szippantószerkezet apró tárgyak, elsősorban rovarok és pókok befogására és kiürítésére. Háztartásokban a fal beszennyezése vagy vegyszer használata nélkül távolíthatunk el rovarokat és pókokat. Tudományos célra ízeltlábúakat vagy apró tárgyakat gyűjthetünk vele akár szennyezett felületről is. Játékként is használható pl. apró golyók beszippantására és kilövésére.
Terner és Harasztia Kft.
7000 Sárbogárd, Ady Endre út 151.
tel.: 30/9364-371, fax: 25/508-360

Felkínált téma:
VariÁlom
A VariÁlom társasjáték, egy új ötlet alapján, folyton változó játékpályán viszi a játékosokat iskolába, munkába, tőzsdére vagy bevásárolni. Eközben persze az élet napos és árnyoldalait sem kerülhetik el. A játék fejleszti a koncentráló és összpontosító képességet is! A játékot azoknak a szülőknek a figyelmébe ajánlják, akik szeretik, ha a gyerekük baráti körben tartalmasan szórakozik. A játék ingyenes demóját a www.variagame.hu honlapon le lehet tölteni!
Projekt

Mikroprocesszoros, digitális és analóg áramköri modulrendszer

 
Untitled Document Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu
Készítette: VISUALIA