Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2011-07-28
Untitled Document
Innoforum 2007


Résztvevők
Innoforum 2006


Résztvevők
Innoforum 2005


Résztvevők
Innoforum 2004


Résztvevők
Innoforum 2003


Résztvevők
Innoforum 2002


Résztvevők
Innoforum 2001


Résztvevők
Innoforum   INNOFoRUM 2005
XIII. Hazai Szellemi Termék Börze részvevői


Aczél Tamás
2119 Pécel, Mátyás király tér 1.
Tel.: 20/329-4325, Fax: -
 
Felkínált téma:
Rakj rendet!
A készülék célja, hogy a gyerekeket rendrakásra ösztönözze.
A „Rakj rendet” készülék bármely játékba beépíthető. Általa a játék képes lesz érzékelni, hogy a játék a megfelelő időre (rendrakás ideje) a helyére került-e. Ha a játék nincs a helyén, akkor lejátszik egy előre felvett hangüzenetet, mely arra szólítja fel a gyerekeket (például a szülők hangján), hogy tegye a helyére a játékot.
A készülék használható még tárgyak kölcsön vagy bérbe adásakor a határidők figyelmeztetésére.

Hol van?
A készülék segítségével egyes fontosabb tárgyakat (kulcs, pénztárca, szemüveg) a gyengén látók vagy világtalanok könnyen megtalálhatnak.
A készülék vevő egységét a fontosabb tárgyakra rá kell erősíteni. Minden vevő egység más-más kódra van beállítva. Ha készülék adóján megnyomjuk a keresett tárgy kódját, a tárgyra erősített egység megszólal, ezzel segítvén a tárgy megtalálását.

Tedd a helyére, hogy megtaláljam!
A készülék célja a vakok és gyengén látók segítése azáltal, hogy figyeli a kiemelt tárgyak elhelyezkedését és szól, ha nem a megszokott helyére került vissza.
A készüléket fel kell erősíteni fontosabb tárgyakra, melyek elvesztése vagy meg nem találása jelentős gondot okozhat a tulajdonosnak (pénztárca, szemüveg). A tárgyak helyeit különböző teljesítményű jeladókkal jelöljük meg. Így a vevő egység mindig tudja, hogy a tárgy a helyén van-e, vagy esetleg elveszett. Elvesztés esetén, vagy ha a tárgy nem a megszokott helyén van, a készülék figyelmeztető jelzést ad.
Bristyán Barnabás
1044 Budapest, Szilaspatak sor 32.
Tel.: 30/3623-410, Fax: -

Felkínált téma:
A találmány tárgya kipufogódob, előnyösen vele egybeépített szűrőfejjel. A megoldás lényege, hogy a kipufogódob, illetve szűrőfej háza acél dróthálókkal közrefogott, gyűrt felületű alufólia-golyócskák laza halmazával van töltve, mely egyaránt szolgál a kipufogógáz (füstgázok), por és szennyezett levegő szűrésére, valamint zajcsökkentésre. A megoldás hatásfokát növeli, hogy az acél dróthálókon, valamint a szűrőfej kimenetén (tehát a kipufogócső végén) lévő sűrű fém szitaszöveten porlasztás történik, így a szabadba légkönnyű, tisztított anyag jut.
Burkert Jenő
1162 Budapest, Istráng u. 45.
Tel.: 20/354-8169, Fax: -

Felkínált téma:
Érintésmentes kapcsoló és fényerő-szabályozó izzólámpákhoz
A készülék megérintése nélkül lehet a világítótest fényerejét szabályozni, ill. ki/bekapcsolni. Az érintésmentes működés lehetővé teszi a veszélyes (biológiai fertőzés, sugárzás, stb.) helyen való használatot, de kiviteltől függően házban, irodában is alkalmazható. Új belsőépítészeti elemként egyéni belső tér kialakításához járul hozzá. Könnyen takarítható, nem koszolódik a falfelület. A többi intelligens készülékkel akár hálózatba is szervezhető. A készülék 50/60 Hz, 110/230 V-os vagy törpefeszültségű hálózaton használható.
CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ
2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Tel.: 30/207-5638, Fax: 23/503-856

CHIC - Termékfejlesztés
A CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ felismerte a KKV-k innovatívitásának jelentősségét, ezért kiemelt stratégiai partnereivel közösen - a Danubia IP és a Stratégia Kutatóintézet  bevonásával - INNOTEAM néven konzorciumot szervezett, melynek célja új ötletek, termékek, találmányok piacra segítése, professzionális menedzselése. Szaktudásunk a termékfejlesztés minden fázisát lefedi az iparjogvédelemtől a műszaki tanácsadásig.
Dr. Mucsy Mérnökiroda
1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 4/a
Tel.: 3845-603, Fax: -

Felkínált téma:
Szélgép pneumatikus erőátvitellel
Korábban építettek már hasonló elven működő szélgépet, ennek teljesítménytényezője (a hatásfokhoz hasonló jellemző) rossz volt, ezért ezt a működési módot elvetették.
A bemutatott kísérleti szerkezet az egész szélgép és egyes elemei, a szélkerék, szivattyúzó idom, turbina, mérését és optimalizálását szolgálja.
A pneumatikus erőátvitel azt jelenti, hogy a szélkerék és a munkagép, illetve generátor között nincs mechanikus kapcsolat, hanem a belül áramló levegő közvetíti az energiát ezek között.

Réstömítés pneumatikus erőátvitelű szélgéphez
A szélkerék és az állórész között érintkező tömítés nem alkalmazható, mert az fékezné a kereket és gyorsan elkopna.
A hagyományos nem érintkező rés és labirint-tömítésnél tudomásul kell venni, hogy valamennyi levegő áramlik a különböző nyomású belső és külső tér között.
Az új tömítés megszünteti ezt a veszteséget, sőt levegőt szív ki a belső kisnyomású térből.

Viharvédelem pneumatikus erőátvitelű szélgéphez
A ma gyártott egyre nagyobb szélgépek viharvédelmét és szélirányba állítását elektronikusan vezérelt hidraulikus szervomechanizmus végzi. Hasonló szerkezetű kisméretű szélgép drága és használata gazdaságtalan lenne. A modellen bemutatott mechanizmust a szélnyomás működteti, így remélhetően sikerül olyan egyszerű szerkezetű szélgépet kialakítani, mely 10-100 kW teljesítménytartományban is gazdaságosan hasznosítja a szélenergiát.
Dr. Péntek István
1221 Budapest, Hittérítő út 14.
Tel.: 424-8339, Fax: 424-8339
 
Felkínált téma:
Csont-csepp kompozitum
A természetes alapanyagok (a méz és a tyúktojáshéjból gyártott intermedier) kombinációja révén előállítható újabb hatékony gyógytermék a csontritkulás megelőzésére és gyógyítására.
Ezen felül ajánlott:
a terhesség ideje alatt a kismamáknak,
csonttörésben szenvedőknek,
gyermekeknek
vérszegénységben szenvedőknek.
ELTE és BME (Béta-kör)
1053 Budapest, Szerb u. 21-23.
Tel.: 485-5246, Fax: 485-5282

A Béta-kör a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem virtuális együttműködése az Európai Unió szervei előtt, a tudományos kutatás és az uniós pályázatok területén. Ennek keretén belül az együttműködő felek tájékoztatják egymást a kutatási terveikről, közös kutatási projekteket dolgoznak ki; tájékoztatják egymást a pályázati lehetőségekről és lehetőség szerint ezeket közösen nyújtják be.
A Béta-kör tagjai partnerséget ajánlanak a gazdasági szereplőknek és az innovációs folyamatban részt vevő más szervezeteknek kutatás-fejlesztési kapacitásaik és lehetőségeik jobb kihasználása és a kölcsönös érdekek érvényesítése alapján.
Fodor Erika
1026 Budapest, Érmelléki u. 5.
Tel.: 213-7338, 20/367-6986, Fax: 213-7338
 
Felkínált téma:
A közoktatásban is lehet innováció. Ezt bizonyítja a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázaton díjazásban részesült „Legyél Te is Felfedező”, nemcsak szemléltetésre, de kreativitásra, természettudományos gondolkodásra is nevelő módszer és tanulókísérleti készlet sikere.
Az élményt adó, balesetveszélymentes, olcsó, környezetkímélő módszer és készlet elismerést szerzett határon túl is. A vásárlói kör falusi kisiskolától az egyetemi tanárképzésig terjed. A szaktanterem nélkül használható készlet új alsó tagozatos változata a „Te is lehetsz Nyomozó” doboz. A készlet minden egyes kémia órán, ill. alkalmanként a biológia, környezetismeret órákon, erdei iskolákban, vagy a tudományos népszerűsítésben is használható. Vizi E. Szilveszter (MTA elnök) szavai a Magyar Innovációs Nagydíj átadásán (2004): „…egyenesen zseniális. Egy igazi oktatási eszköz. Mire nevel? Hogy legyünk okosak, hogy tudjunk fejleszteni… Ma ilyen eszközökre van szükségünk.”
Főiskolás és Egyetemista Vállalkozók Országos Szövetsége
1161 Budapest, Pálya utca 138.
Tel.: 20/9197-006, Fax: -

A Főiskolás és Egyetemista Vállalkozók Országos Szövetsége célja a felsőoktatásban tanuló hallgatók szellemi potenciáljának hatékony gazdasági felhasználásának elősegítése, az elméleti és a gyakorlati képzés közötti szakadék áthidalása; a hallgatói vállalkozások létrehozásának támogatása, működési feltételeinek megteremtése, versenyképességük - ezáltal a fiatalok érvényesülési esélyeinek - növelése.
Hédl Sándor
8420 Zirc, Árpád u. 18.
Tel.: 88/583-810, 20/915-8884, Fax: 88/583-810
 
Felkínált téma:
Permanens mágnesbetét és ezen alapuló eljárás binárisan kódolt, időben állandó információ szolgáltatására közlekedési utak mentén haladó járművek számára
A közút burkolatába helyezett, ívben hajlított, permanens mágnesek lehelyezésével, illetve a járművekre /járművekbe/ helyezett érzékelő és az ehhez illeszkedő feldolgozó és kijelző egység alkalmazásával érhető el a mára már rendszerré érett COMGUARD szolgáltatással, hogy a járművezetők kapjanak még egy további (utolsó), színes grafikus jelzéskép-, valamint hang-figyelmeztetést , amely megakadályozhat egy balesetet.
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Rt. Elektronikai Igazgatóság (HM EI Rt.)
1101 Budapest, Salgótarjáni út 20.
Tel.: 431-2900, Fax: 275-0965
 
Az Elektronikai Igazgatóság mint a HM EI Rt. egyik üzletága, elsősorban különböző védelmi célú katonai és polgári felhasználói igények kielégítését szolgáló elektronikai fejlesztéseket és szolgáltatásokat végez.
Az igazgatóság tevékenységi köre igen széles spektrumot takar, hiszen a katonai rendeltetésű és felhasználású elektronikai rendszerek fejlesztésétől és gyártásától kezdve kiterjed:
a korszerű GPS helymeghatározási és térinformatikai technológián alapuló járműfelügyeleti és logisztikai eszközkövető rendszerek;
információvédelmi és biztonságtechnikai rendszerek, ill. minősített és nem minősített információ védelmét szolgáló rejtjelező, titkosító eszközök és védett számítástechnikai rendszerek;
hírközlési és speciális távközlési eszközök és rendszerek;
katonai igényeket kielégítő kiképzéstechnikai berendezések
fejlesztéséig, gyártásáig, telepítéséig, valamint ezen tevékenységekhez kötődő szolgáltatásokig.
Referenciák: MSZ EN ISO 9001:1996, MSZ EN ISO 9001:2001, AQAP 2110:2003, AQAP 2120:2003, BS 7799 - 2:2002.
Az igazgatóság rendelkezik a NATO NC3A megrendelési keretmegállapodással is.
Hortobágyi János
8152 Szabadbattyán, Szabadság u. 11.
Tel.: 22/363-029, Fax: -
 
Felkínált téma:
Az NG motor, ami leváltja az Otto és Diesel motort!
Főbb jellemzői:
- négyszer "erősebb",
- sokkal jobb a hatásfoka,
- minimum 50%-os súly és alkatrész-megtakarítással rendelkezik stb. az eddigieknél.
A prototípus elkészítése mindezt fogja bizonyítani.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
1116 Budapest, Fehérvári út 130.
Tel.: 382-1511, Fax: 382-1510
 
A Magyar Innovációs Szövetség kezdeményezésére, az EU PHARE támogatásával az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központot - alapítványi formában - 1994. április 1-jén hozták létre az EU-ban több mint 15 éve működő Üzleti és Innovációs Központ (Business and Innovation Centre, BIC) mintájára. Jelenleg az egyetlen teljes jogú magyar tagja az EU által létrehozott Európai Üzleti Innovációs Központok Hálózatának, az EBN-nek (European Business and Innovation Centre Network). E tagság révén szerzett európai uniós tapasztalatainkat (BIC metodika) nagymértékben kamatoztatni tudjuk a kis- és középvállalkozásoknak eddig is nyújtott, illetve ezt kibővítendő szolgáltatásaink révén.
 
Az INNOSTART kapcsolataival, szolgáltatásaival és speciális szakértelmével, eszközeivel kiemelten az innovációra alapozott kis-és középvállalkozások (kkv) fejlődését szolgálja. 1994-óta több száz kkv-nek nyújtott projektmenedzselési szolgáltatást, annak érdekében, hogy a vállalkozók innovatív projektje valóra váljon.
Az INNOSTART komoly tapasztalatokkal rendelkezik hazai és nemzetközi projektek sikeres menedzselésében.
 
Az INNOSTART az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:
tanácsadás
képzési programok (Innovációs menedzserképzés, Pályázatírói tanfolyamok, Innovációs menedzserképzés)
pályázatkészítés, projektek menedzselése
fejlesztések, vállalkozások finanszírozása
Üzleti Angyal Klub (ÜAK) működtetése
technológiatranszfer elősegítése, kapcsolatépítés, információszolgáltatás
az INNOSTART Üzleti és Innovációs Park működtetése (kb. 6000 m2-en)
szakmai publikációk, tanulmányok készítése

Az Innoforum 2005 XIII. Hazai Szellemi Termék Börzén az alábbi projektekről adnak tájékoztatást:

Hazai projektek
INNOREG Közép-Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség
projektmenedzser képzés a Strukturális Alapok és más EU-s pályázatok sikeres végrehajtásához
e-learning tanfolyam

Nemzetközi projektek
DETECT-IT - biomassza klasztertalálkozó 2005. június 8-án Visegrádon
e-consulting pályázat
SME Environment
DETECT-IT
Cross Boarder Connect
EMBRACE:
10. Gate2Growth
LIFE: „Kistelepülések kommunális szennyvizének gazdaságos, természetközeli gyökérteres tisztítása és újrahasznosítása”
Kasuba János
1075 Budapest, Dohány u. 45.
Tel.: 351-8476, Fax: -

Felkínált téma:
A nagynyomású záróajtó egy találmány, amelynek a leglényegesebb része egy záró szelep. Alkalmas folyékony és légnemű anyagok zárt közegben történő elválasztására.
Az új konstrukció lehetővé teszi, hogy nagyobb nyomás esetén még jobban zárjon.
A zárófelület csonkakúp alakú és rétegelt.
Egy gumi jellegű szigetelő réteget két acélfeszítő réteg fed be. A nyomás mindig a nagyobb átmérőjű acéllemezt éri. Így minél nagyobb a nyomás, annál jobban zár.
A szigetelő rétegek száma a zárás jellegétől függ. Kisebb sérülések esetén még mindig biztonságosan zár, ahol más, eddig ismert és alkalmazott ajtók, szelepek már átengednek.
A méretét olcsón és tetszés szerint lehet elkészíteni.
Kemenczky Jenő
1174 Budapest, Eötvös u. 20.
Tel.: 453-6572, Fax: 240-5625

Felkínált téma:
Digitális áramköri modulrendszer
A találmány az elektronika tanítását elősegítő oktatóeszköz elsősorban középiskolák számára. A hordozótáblára polaritásvédett (Hall-kapcsolós pozícionálás), mágneses, tápfeszültséggel ellátott csatlakozók segítségével az áramköri alapegységeket tartalmazó négyzet alapú modulok egy mozdulattal felhelyezhetők, leemelhetők, 90 fokkal elforgathatók. Az eszköz falra vagy táblára is felszerelhető. A vonalkapcsolások az egyes modulok között optikai csatolóelemekkel valósulnak meg. A rendszer egy speciális modult is tartalmaz, amellyel 16 kapcsolási variáció vizsgálható, ezzel is csökkentve az elemszámot. Az áramköri rendszerek működése a kapcsolási rajz szintjén tekinthető át.

Analóg áramköri modulrendszer
A hordozótábla a digitális áramköri rendszer táblájával megegyező. A felhelyezhető, ill. leemelhető és 90 ° -kal elforgatható modulok egymáshoz csatlakoztatása a fedőlapokon kivezetett mérőpontokon keresztül mágneses áthidalásokkal és/vagy hagyományos dugaszokkal történik. Technikai adatok: CMOS kompatibilis jelszintek, féltápfeszültségű szintetikus nullpont, ± 4 V operációs tartomány, J-FET bemenetű műveleti erősítők kimeneti rövidzártűréssel. A modulokkal minimum 40 kapcsolási variációt lehet megvalósítani.

Mikroprocesszoros áramköri modulrendszer
Az új modulrendszer a bevált digitális rendszer tematikai folytatásaként ajánlott minden oktatási intézményében, ahol a mikroprocesszoros vezérlők, mikroszámítógépek működésében és programozási alapjainak élményszerű bemutatása, megismertetése a célkitűzés. Az optikai buszhálózat kiterjedt rendszernél is megfelelő zavarvédettséget biztosít. A mikrogép gépi kódú programozása miatt igen jó memóriakihasználtsággal rendelkezik. A modulkombinációk tetszőlegesen variálhatók a hordozófelületen, csak a CPU-pozíció kötött.
Magyar Innovációs Szövetség
1036 Budapest, Lajos u. 103.
Tel.: 453-6572, Fax: 240-5625

Az innovációban érdekelt vállalatokat, vállalkozásokat, kutatóintézeteket, egyetemeket tömörítő Magyar Innovációs Szövetség, ill. az által létrehozott Innovációs Ügynökség szolgáltatások egész sorával támogatja a szellemi termékek létrehozását, átvételét, elterjesztését és hasznosítását azért, hogy a vállalatok versenyképessége, jövedelemszerző képessége javuljon, s ez által a gazdasági fejlődés felgyorsuljon.

A Magyar Innovációs Szövetség és Innovációs Ügynökség szolgáltatásai:
az innovációban érdekeltek számára információs rendszer működtetése,
regionális hálózat működtetése (Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Veszprém, Győr, Budaörs),
információs kiadvány, HÍRLEVÉL, megjelentetése kéthetente,
üzleti, marketing, pénzügyi, technológiai és jogi tanácsadás,
szakmai konferenciák, szimpóziumok megszervezése,
kiállítások, innovációs menedzsment tréningek szervezése,
innovációs vásárokon, kiállításokon, tanulmányutakon való részvétel megszervezése,
az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny évenkénti meghirdetése,
nemzetközi versenyeken való részvétel (pl. EU Fiatal Tudósok Versenye, INTEL ISEF),
az Innovációs Nagydíj pályázat évenkénti kiírása és lebonyolítása.
Magyar Szabadalmi Hivatal
1054 Budapest, Garibaldi u. 2.
Tel.: 474-5504, Fax: 474-5502

Az 1896-ban alapított MSZH a szellemi tulajdonvédelem országos hatáskörű szerve.
Tevékenységei köre kiterjed az iparjogvédelmi jogszabályok előkészítésére, hazai és külföldi szabadalmi, használati mintaoltalmi, formatervezési mintaoltalmi, védjegy, földrajzi árujelző és topográfiák oltalmi bejelentések hatósági vizsgálatára, az oltalom megadására és nyilvántartására, dokumentációs és tájékoztató tevékenység végzésére, valamint a szellemi tulajdon terén a nemzetközi kapcsolatok ellátására.
A Magyar Szabadalmi Hivatal működteti a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanácsot, a Szerzői Jogi Szakértő Testületet és a Találmányi Szakértői Testületet.
Mátyás Mérnöki Iroda Bt.
2112 Veresegyház, Táncsics M. 36.
Tel.: 28/559-155, 30/224-9782, Fax: 28/559-155

Felkínált téma:
Eljárás a talaj fizikai paramétereinek és teherbíró képességének növelése, konszolidációs idejének, illetve várható süllyedésének csökkentésére (SOIL-CONS eljárás)
A SOIL-CONS talajtömörítési technológia azt az ismert mechanikai tényt használja ki, hogy egy terhelés alá vont alap alatt feszültséghagyma ébred.
Az eljárás szellemes ötlete, hogy ezen feszültséghagymán belül a terhelésre alkalmatlan, rossz adottságú talajt, nagy ütési energiával, kulékavics bevitellel feljavítja, és az így feljavított talajra az építményeket síkalapozással alapozza.
Az eljárással kiválthatók a lényegesen költségesebb mélyalapozási eljárások, az alapozási költségek gyakorlatilag a síkalapozási kategóriában tarthatók.
Az eljárás jó eredménnyel vizsgázott a 47-es számú főút Orosházát elkerülő szakaszán, ahol a mocsaras területen elkészült, 500 m hosszúságú úttöltés alapnál, a talajcseréhez viszonyítva méterenként 1 M Ft takarítottak meg.
Mona-Trade Bt.
4400 Nyíregyháza, Szarvas u. 1-3. 5/504
Tel.: 20/824-3245, Fax: 42/420-633/135

Felkínált téma:
Az egész világra kiterjeszthető, korszerű egészségügyi informatikai konzultációs rendszer
A Mona-System Egészségügyi Informatikai Konzultációs Rendszer (www.monasystem.hu) az egész világra kiterjedően képes az egészségügyben alkalmazott valamennyi digitalizált diagnosztikus eszköz, mérőműszer és számítógép közötti szakmai konzultációt megoldani, mellyel tompítható a hiányszakmák okozta ellátási színvonalkülönbségek, javítható a területi betegellátás és a mindennapi gyógyító munka hatékonysága, csökkenthető az idő előtti elkerülhető halálozás mértéke.
A rendszer részei: az egészségügyi intézmények, kórházak, alapellátási rendelők, mentőszolgálat és a digitalizált mérőeszközökkel (EKG, vérnyomásmérő, vércukormérővel) rendelkező betegek.
A lakosság részére a világ bármely pontjáról életmentés részére is felhasználható. A csatlakozás csak szándék kérdése.
Nádas Mihály és Kuti János
5000 Szolnok, Ibolya u. 2.
Tel.: 56/421-242, 20/9718-817, Fax: 56/514-611

Felkínált téma:
Kuti gyorspác
A verhetetlen technológia!
Megszünteti a húsok sütési-, főzési-, és párolási súlyveszteségét. (20-30 %)
Csak természetes anyagokat tartalmaz. (Gyógy- és fűszernövények)
Lerövidíti az előkészítési és az elkészítési időt, ezáltal energiát takarít meg. (15-20 %)
A már meglévő konyhatechnológiákban mindenhol használható, plusz befektetés nélkül
A magyar, az EU, valamint az USA élelmiszeripari törvények előírásainak megfelel.
NOVINEX Innováció és Kutatás-hasznosító Iroda
1033 Budapest, Szérűskert u. 19.
Tel.: 30/269-1516, 205-3098, Fax: 205-3098

A NOVINEX Kft. azzal a céllal alapult, hogy egy széleskörű hazai és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező innováció- és kutatás-hasznosítási iroda jöjjön létre, amely elősegíti az innovatív magyar kutatási eredmények hasznosulását, piacképes termékké való továbbfejlesztését és a nemzetközi piacra való bevezetését. A társaság épít a magyar kormány és az Európai Unió által támogatott kutatás-fejlesztési projektek révén létrejött eredményekre és partneri viszonyban segíti a magyar kutató csoportok - prototípus kifejlesztését követő - tevékenységét.

Ezen célok érdekében a NOVINEX Kft. segítséget nyújt ügyfelei részére további kutatás-fejlesztési, illetve hasznosító partnerek keresésében; pályázatok, üzleti tervek előkészítésébe; kutatási eredmények iparjogvédelmében; a kifejlesztett termékek továbbfejlesztéséhez befektetők keresésében; valamint a késztermékek nemzetközi piacra való bevezetésében.
Puskás Tivadar Közalapítvány
1063 Budapest, Munkácsy M. u. 16.
Tel.: 301-2030, Fax: 343-6235

A Puskás Tivadar Közalapítvány non-profit közhasznú szervezet. A közalapítvány szervezeti egységeként működő Nemzetközi Technológiai Intézet célja a külföldi csúcstechnológiák hazai elterjesztése és a világszínvonalú magyar technológiák nemzetközi piacra vitele (kétirányú tudás- és technológiatranszfer, partnerközvetítés), valamint a kis- és közepes magyar vállalkozások versenyképességének fejlesztése (tanácsadás- és technológiai audit).

Az Innoforum 2005 rendezvényen bemutatásra került Darvas György feltaláló szimmetria-vizsgálaton alapuló képfeldolgozó eljárása is.
Projekt

Mikroprocesszoros, digitális és analóg áramköri modulrendszer

Untitled Document Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu
Készítette: VISUALIA