XXVIII. évf. | 2018. szeptember 18. | 17. szám

Hírek
Magyar Innovációs Szövetség
Magyar Fiatal Tudósok Társasága

Várható események
Pályázati felhívás
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHÍREK | MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG

Látogatás az ELI-ben

Az Európai Unió három lézerkutató központ megvalósítását támogatta a közép- és kelet-európai országokban. Hazánkban az ELI Kutatóközpont Szegeden valósult meg. A város kiválasztásánál komoly szerepet kapott az a tény, hogy a helyi egyetemen színvonalas a lézerkutatás. A beruházás mintegy 75 milliárd forint volt, amelynek 90 százalékát az EU fizette. A költségeket kb. fele arányban az épületek tervezésére és kivitelezésére fordították, fele arányban berendezéseket és eszközöket vásároltak.

Az ELI-be, a MISZ dél-dunántúli tagjai számára, Higi Gyula, regionális igazgató látogatást szervezett, melyre 15 fő jelentkezett. A szeptember 13-i szakmai vezetés során a tagok megismerték a speciális építési sajátosságokat, amelyek a rezgésmenteséget biztosítják a pontos célzás érdekében, és áttekintő tájékoztatást kaptak az ott folyó tudományos kutatásokról és az ELI lézereiről.

A látogatók számára kiemelték, hogy a Szegedi Egyetemmel milyen kiváló a munkakapcsolat, amely igen hasznos mindkét intézmény számára. A kihasználtság teljes, 2019 után tudnak csak új jelentkezőnek szabad kutatási időt biztosítani.

30. EU Fiatal Tudósok Versenye

A 2018. szeptember 14-19. között, Dublinban megrendezésre kerülő "30. EU Contest for Young Scientists" döntőjében az alábbi három, első helyezett pályázat képviselheti Magyarországot:
 • Cervelox 2.0 - Avagy: Tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz?
  (pályázók: Matányi Marianna és Kákonyi Marcell)
 • OKOSLÁMPA
  (pályázó: Tassi Timián Áron)
 • Lycium barbarum fiziológiai hatásainak vizsgálata
  (pályázó: Novák Blanka)

  A versenyzők harmadik szakmai felkészítését Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűrijének tagja és a delegáció vezetője tartotta, 2018. szeptember 6-án, Szövetségünk székhelyén.
  A delegáció szeptember 14-én elutazott Dublinba, az EU-döntőre.

 • Kutatók Éjszakája

  A Kutatók Éjszakája eseménysorozat 2018. szeptember 28-29-én pénteken és szombaton kerül megrendezésre.

  Több mint 2000 programból lehet válogatni, 40 település, mintegy 150 intézményében. A programokon való részvétel ingyenes. Néhány eseményre viszont a rendelkezésre álló hely mérete, vagy a program természete miatt, korlátozott a létszám. Ezekre a helyekre szeptember 12-én 0 órától lehet regisztrálni az alábbi linken.
  További információ: Grosschmid Péter; e-mail: peter.grosschmid@rcisd.eu
  tel.: +3620/222-2889

  HÍREK | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

  Magyar Fiatal Tudósok Társaságának 17. Országos Találkozója

  2018. szeptember 12-én tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 17. országos találkozóját az Ericsson Magyarország budapesti székházában. (A MAFITUD-ot 2005-ben alapították az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai Visegrádon.)
  A találkozót dr. Antos László vezette le.

  Elsőként Dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök köszöntötte a résztvevőket. Bemutatta az elmúlt egy évben nemzetközi sikert elért MAFITUD-tagokat, beszélt a nemzetközi versenyek szerepéről és annak fontosságáról. Külön kihangsúlyozta a startupok jelentőségét az innovációban.

  Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense tartotta a főelőadást "Technika és médium: innováció a művészi grafikában" címmel. Prezentációjában beszélt a technikai innováció szerepéről a sokszorosított grafika továbbfejlődésében, valamint kiemelte ennek fontosságát a tömegkommunikáció kialakulásában. Beszélt a litográfiai eljárás feltalálásáról és annak alkalmazásáról. Az előadás végén hangsúlyozta milyen fontos a kortárs művészek alkotásainak nyomon követése és tanulmányozása.

  Ezután Molnár Áron, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. helyezettje mutatkozott be. Beszámolt az idei Intel ISEF versenyről, ahol sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodott, és ahol IV. helyezést ért el. Bemutatta az általa fejlesztett "Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor" című projektjét, mely képes nagy pontossággal érzékelni a dőlési szöget. Beszélt a tavalyi Stockholm International Youth Science Seminar-ról és a rendezvény záróünnepségén, a Nobel-díj átadási ünnepségen szerzett élményeiről is.

  Majd Csanády István, a 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. helyezettje, a Shapr3D Zrt. alapítója és vezérigazgatója mutatkozott be. A cég 3D tervező alkalmazásáért a 2017. évi Startup Innovációs Díjban részesült. A díjnyertes alkalmazás óriási nemzetközi sikereket ért el, például az Apple is velük reklámozza világszerte az új Ipad pro terméküket.
  Végül pedig a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. tevékenységét Katona Bence, vezérigazgató-helyettes ismertette. Mára a Hiventures Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealap kezelőjévé nőtte ki magát. Az előző félévben pedig ők voltak a legaktívabb befektető cég. Fő céljuk a hazai startup ökoszisztéma fejlesztése. Inkubációra pl. 9 M Ft-ot adnak, 9 %-os résztulajdonért.

  Az eseményt büfévacsora zárta.

  Az elhangzott előadások letölthetőek a MAFITUD honlap "Találkozók" menüpontja alatt.

  Várható események

  FÓKUSZBAN: FEJLESZTÉS ÉS VERSENYKÉPESSÉG

  A HG Media és a Haszon Magazin 2018. szeptember 27-én rendezi meg a "FÓKUSZBAN: Fejlesztés és Versenyképesség" c. konferenciáját, a New York Palace-The Dedica Anthology szállodában (volt Boscolo Hotel Budapest).

  Előzetes program:

  9.00
  Megnyitó, háziasszony: Kamasz Melinda
  9.05-9.20
  Nyitóelőadás: A versenyképes vállalkozások a magyar gazdaság növekedésének alapjai:
  Varga Mihály pénzügyminiszter (felkérés alatt)
  9.20-9.40
  A felgyorsult világ új kihívásaira adható válaszok a stratégiai, szervezeti és folyamatoptimalizáló megoldások alkalmazásával:
  Vartus Gergely, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság tervezésért és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár (felkérés alatt)
  9.40-10.00
  A magyar gazdaság teljesítményének előrejelzései a nemzetközi hatások tekintetében:
  Molnár László, a GKI vezérigazgatója
  10.00-10.45
  Török József, a Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt üzletfejlesztési és startup igazgatója
  Martini Réka, az MFB igazgatósági tagja
  Szeredi Gábor, a Takarékbank Hálózat Irányítási és Lakossági Értékesítés Támogatási Osztály igazgatója
  Szép Zoltán, KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója
  Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője
  10.45-11.00
  Kávészünet, networking
  11.00-11.25
  Mi befolyásolja egy cég megítélését, hitelképességét? Versenyképes és fejlődő szektorok a cégvilágban: Tóth Tamás, az Opten Informatikai Kft ügyvezető igazgatója
  11.25-12.20
  Merre tart a munkaerőpiac?
  Szőcs László, a Diageo HR igazgatója
  Jánoskuti Levente, a McKinsey budapesti irodájának vezető partnere
  Dorozsmai Éva, MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettes asszony
  Hujber Tibor, a Trenkwalder magyarországi ügyvezetője
  12.20-13.10
  Digitalizáció a gazdaságban
  Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója
  Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
  Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója
  Fejes Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese
  Dr. Vinnai Balázs, a W.UP digital elnöke, az IVSZ általános elnökségi tagja
  13.10-13.30
  Innováció a magyar gazdaságban:
  Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára
   
  13.30-14.00
  A profitorientált minőségi döntéshozatal
  Prof. Dr. Magyari Beck István, Budapesti Corvinus Egyetem Filozófia Tanszék egyetemi tanára

  Részletek, program és jelentkezési lap az alábbi honlapon található:
  http://konferencia.hgmedia.hu/

  További információ: Horváth Katalin, e-mail: horvath.katalin@kodmedia.hu

  Amerikai és brazil piacra kijutás

  Két ENRICH projekt (http://enrichcentres.eu/) európai kutatókat és innovációs szakembereket, kutatóintézeteket, start-upokat, kis- és középvállalkozásokat támogat az amerikai és brazil piacra történő kijutásban. A brazil és az amerikai projekt, információs napjával egybekötött, tréningre kerül sor 2018. október 17-én, 9-től 14:30-ig, a Videoton irodaházakban (1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. 1. épület).

  A tréningen, amelyet tagszervezetünk, a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (www.rcisd.eu) szervez, az alábbi európai és amerikai szervezetek vesznek részt:
  A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Legfeljebb 30 regisztrációra van lehetőség. Program és regisztráció: http://rcisd.eu/enrich-informacios-nap-es-trening/

  További információ: Kardon Béla, tel: 06 30 492 9483

  Gépi tanulás és vizuális analízis c. akadémia-ipartalálkozó

  Tagszervezetünk, a WIGNER Fizikai Kutatóközpont 2018. október 29-30. között rendezi meg a következő akadémia-ipar találkozót a Hotel Mercure Budában (1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43).

  A rendezvény célja, hogy a gépi tanulás, a vizuális adatelemzés és a big data számítások számítógépes felhőben területén elősegítse a kutatási és az ipari szféra együttműködését és azon kapcsolódási pontok feltárását, amelyekben Magyarország lépést tarthat a mesterséges intelligencia alapján kialakuló technológiai forradalommal.

  A rendezvényt angol nyelven tartják.

  Meghívott előadók, többek között: Jean-Marie Le Goff, CERN, Prószéky Gábor, MorphoLogic Kft., Benczúr András, SZTAKI stb. Várják további előadók jelentkezését is, továbbá lehetőség lesz poszterek bemutatására, illetve 1 perces rövid figyelemfelkeltő előadásokra, jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30.

  A találkozó regisztrációs díja: A teljes árú regisztrációs díj 100 €, diákoknak (érvényes diákigazolvány bemutatása esetén) 50 €.

  További információ: Telcs András, telcs.andras@wigner.mta.hu
  Honlap: https://indico.kfki.hu/e/aime18

  Pályázati felhívás

  Gábor Dénes-díj

  Tagszervezetünk, a NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék GÁBOR DÉNES-díjra azokat a szakembereket, akik a műszaki szakterületen:
  • kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak,
  • jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre,
  • megvalósult tudományos, kutatási-fejlesztési, innovatív tevékenységükkel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez,
  • személyes közreműködésükkel megalapozták és fenntartották intézményük innovációs készségét és képességét.
  A jelölt a felterjesztéskor még nem töltheti be az 55. életévét. A jelölt lehet Magyarországon élő, magyar állampolgársággal rendelkező alkotó, valamint a határainkon túl élő, magyar nemzetiségű, magyarul tudó alkotó.

  Az adatlap, a felhívás és a jelöléssel (előterjesztéssel) kapcsolatos részletes tudnivalók itt letölthetők: Felhívás, Általános tájékoztató, Adatlap.
  A jelölést (előterjesztést) mind elektronikusan (alapitvany@novofer.hu), mind papíron (1112 Budapest, Hegyalja út 86.) be kell nyújtani.

  Az elektronikus jelölés beküldési, a papíralapú jelölés postára adási határideje: 2018. október 10.
  Eredményhirdetés és díjátadás: 2018. december

  További információk: alapitvany@novofer.hu, telefonon: 1/319-8913 vagy mobilon: 30/4848-004

  SZAKIRODALOMFIGYELŐ


  Jamie Pride: Unicorn Tears: Why Startups Fail and How To Avoid It (Az egyszarvú könnyei - Miért buknak el a startupok, és hogyan lehet azt elkerülni) - Wiley, 2018
  Dr. Osman Péter ismertetése

  "E könyv az okos vállalkozó útmutatója startupok létrehozásához. A siker és a bukás titkainak leleplezője." - Wiley. És abszolút gyakorlati megközelítésű!

  "Minden évben 100 milliónál több startupot indítanak, ám 92 %-uk elbukik három éven belül - s az őrület ebben, hogy a bukás nagyrészt kivédhető lenne." Ezzel indít Pride (innen idézetek a könyvből, kiemelések tőlem), és jól tudja, mit beszél. Mindkét vetületéből saját tapasztalatból ismeri ezt az akadálypályát, sajátjából fizette a tanulópénzt. "Ültem az asztal mindkét oldalán, s beleláttam, hogyan gondolkodnak itt a játékosok."

  Bemutatkozása (LinkedIn) szerint startup sorozatvállalkozó, első cége eladása után további hat technológiai startupot alapított, befektetőként több mint 16 Mrd dollárt szedett össze magántőkéből és nyilvános piacon startupokba befektetésre. Vezetője egy korai fázisban lévő cégekbe fektető kockázatitőke-alapnak, s társalapítója egy intézménynek, amely cégalapítókat képez és segít. "Küldetésemnek tekintem, hogy segítsek jobb cégalapítókat képezni, és jobb kockázatitőke-ökoszisztémát, amely támogatja őket." Több mint 20 éve van ezen a pályán. Nyilvános rendezvények keresett előadója és rendszeres kommentátor startup-, entrepreneurship-, kockázati tőke-, romboló innováció- és vállalkozástervezés témákban. Ez megmutatkozik könyve világos előadásmódjában és jó felépítésében is.

  Legfontosabb tétele: kivédhető a bukás. "A startupok bukásának gyakori oka, hogy önmaguknak ártanak - nem a külső verseny túlsúlyától, hanem jellegzetesen maguktól roppannak össze. A jó hír, hogy ez azt is jelenti, tehetünk e bukás ellen"

  Amit kínál a sikerhez: "Felépíteni valamit egy elgondolásból, és sikeres céggé tenni, ez roppant nagy megelégedést ad - már ha megvan a teherbírásunk és a képességünk felvállalni ezt a kihívást. Be akarok mutatni egy módszeres megközelítést, hogyan képezzük magunkat cégalapítóvá, és építsünk működőképes startupot." "Bemutatom, hogyan lehet kivédeni vagy enyhíteni a hibákat, amelyek nagy hatással lesznek a vállalkozás sikerére, ill. bukására. Felvázolok egy strukturált módszertant arra, hogyan fejlesszük a terméket egy ötletből egy teljesen beindított céggé, a siker maximális esélyével, s bizonyossá téve, hogy alapítóként túléljük a folyamatot."

  Az alapító kulcsfontosságú: "A startupoknak alapítók kellenek - nem menedzserek, vezérigazgatók. Utóbbi szerepek a megállapodott cégekhez illenek. A startup egy átmeneti formáció a nagyobb cég létrehozására is alkalmas, ismételten felhasználható, nyereséget hozó üzleti modell megtalálásához. Ez a keresés és az állandó finomszabályozás folyamata, amelyhez vezető kell - valaki, akiben megvan a szenvedély, a hajtóerő és az energia, hogy vezesse és ösztönözze a csapatot."

  Példa a könyv gyakorlatias gondolkodásmódjára: hasznos check-list az induláshoz:

  "Mielőtt nekivágunk a startup létrehozásának, célszerű átgondolnunk tíz fontos kérdést.
  1. Mi hajt bennünket ebben?
  2. Mi bizonyítja, hogy a fogyasztók majd akarják a termékünket?
  3. Mi bizonyítja, hogy a fogyasztók majd fizetnek is érte?
  4. Mióta ismerjük a társalapítóinkat? Valóban szükségünk van reájuk?
  5. Volt valaha vitánk a társalapítóinkkal? Barátok vagyunk?
  6. Milyen speciális tudást, készséget hoznak a társalapítók a vállalkozásba? Lehet egyszerűen felfogadni valakit erre?
  7. Hoztunk már létre startupot korábban? Mi az elképzelésünk, ez milyen lesz?
  8. Hogyan reagálunk a kritikára? Hogyan kezeljük a stresszt vagy a nyomást? (Ez főként arról szól, hogyan tűrjük majd a társalapítók és a külső finanszírozók kritikáit, nyomását - OP)
  9. Milyen befektetőt akarunk?
  10. Mit mondunk majd a befektetőknek, ha elvesztettük az összes pénzüket?"
  "A bukás 10 fő okozója:
  1. Az alapítók teherbírásának elégtelensége;
  2. Az alapítók képességeinek elégtelensége;
  3. Az alapítók közti diszharmónia;
  4. A készpénz kifogyása;
  5. Túl sok a pénz;
  6. A befektető-alapító diszharmónia;
  7. Ha lényegtelen problémák megoldására pazaroljuk az erőforrásokat;
  8. Rosszul működő üzleti modell;
  9. Rossz végrehajtás;
  10. Rossz alkalmazkodás a külső nyomáshoz/versenyhez.

  Boyé Lafayette De Mente: A kínai észjárás - A hagyományos kínai gondolkodásmód és kortárs kultúrára gyakorolt hatásai - Pallas Athéné Könyvkiadó, 2018
  Dr. Osman Péter ismertetése

  Megragadó könyv, kétféle olvasatra is: mindenkihez szóló ismertető e különleges ország kultúrájának sajátos vonásairól, gyökereiről, fejlődéséről és jelenéről; s némi gyakorlati tájékoztató az odalátogatóknak, turistáknak, üzletembereknek. Válogatott vonásokkal, 'dióhéjban' kapunk egy kisenciklopédiával felérő áttekintést, s még az odalátogatótól elvárt viselkedést segítő tanácsokat is.

  Hacsak valami nagyon váratlan nem történik, hamarosan Kína lehet a világ szuperhatalma. Már ott folyik a globális árutermelés igen jelentős hányada, a tőkeexportjával pedig, viszonylag csendesen, rendkívül erős pozíciókat épített ki a világban, s komoly befolyást szerzett számos országban. Amerikai geopolitika szakértők immáron azt keresik, hogyan őrizheti meg az USA az elsőbbségét Kínával szemben a világban.

  Friss hír, hogy Kína, amely már sok nagyberuházást és gazdasági pozíciót birtokol ott és mindezzel jelentős befolyásra tesz szert sok helyütt, újabb 60 milliárd dolláros segélyt nyújt Afrikának, és Hszi Csinping elnök a Kína-Afrika csúcstalálkozón megígérte az afrikai államok vezetőinek, hogy nemcsak a kínai export fokozására törekszenek, hanem megkönnyítik az importot is a fekete kontinensről.

  Ehhez az országhoz ad sokoldalú betekintést, megértési segédletet és 'használati útmutatót' e kötet. A szerző, aki a kiadói ajánlót idézve "elismert Ázsia-kutató, több mint 30 Ázsiával foglalkozó könyv szerzője", nyíltan tanítani igyekszik az olvasót - olyannyira, hogy a szöveget rendre az elmondottakat illető kérdésekkel tűzdeli meg.

  Fő mondandója: "A könyv igyekszik rámutatni Kína hagyományos értékrendjében és viselkedéskultúrájában felfedezhető azon főbb vonásokra, amelyek továbbra is fontos szerepet játszanak a kínaiak üzleti és társadalmi kapcsolataiban, valamint megpróbálja azonosítani a kínai kultúra néhány kulcsfontosságú területét, ahol a piacgazdaságra való áttérés, valamint az amerikai és általában a nyugati kultúra más elemeinek nyomán jelentős változások mentek végbe." (Idézetek a könyvből, kiemelések tőlem - OP) Megmutatja, hogy ügyes menedzseléssel hogyan ötvöződik roppant hatékony hajtóerővé a konfuciánus, rendszer-orientált tradíció, és a nyitott, találékony, önérdek-orientált rugalmasság, hogyan zúdul rájuk a nyugati kultúra befolyása, s milyenné teszi mindez a kínaiakat.

  Meghatározó - erről a könyv is sokat elmond -, hogy az ország többezer éves kultúrája oly erős, hogy ma is nagyban meghatározza Kína szellemi s hierarchikus alapjait, és magatartási normáit. Ebben a kultúrában már egy évezrede mindenki számára nyitott versenyvizsgákon válogatták ki a császárság tisztviselőit, másrészt viszont "Noha a gazdasági erő és a vagyon napjainkban garantálja a társadalmi elit soraiba való felemelkedést az alsóbb osztályokból vagy a középosztályból indult vállalkozók számára is, a kínaiak túlnyomó többsége még mindig olyan társadalomban él, melynek szerkezetét az osztály-hovatartozás és a különféle rangok határozzák meg."

  "A kormányzat valamennyi szintjén mindmáig él a gyakorlatban az az ősrégi felfogás, hogy a törvényeket nem mindig célszerű betartatni, és egyeseket közülük jobb titokban tartani. Nem hoznak tehát nyilvánosságra minden törvényt és szabályozást, s a tisztviselők minden szinten még ma is jogosultak arra (vagy annak tekintik magukat), hogy önkényesen alkossanak meg vagy hagyjanak figyelmen kívül bizonyos előírásokat, és a meglévő törvényeket a saját belátásuk szerint értelmezzék."

  Újabb, építő forradalom: Mao utódainak korszakalkotó innovációja, hogy a Párt töretlen, bár átalakult hatalmát a kapitalista piacgazdaság /ős/robbanás-szerű kifejlődésével kombinálták. Ez, De Mante szavával, "egy második kulturális forradalmat eredményezett Kínában: ezúttal olyan újabb forradalmat, amit a kormány támogatott és ösztönzött, ám sikere mégis elsősorban az emberek összeadódó egyéni teljesítményének volt köszönhető." Amint ő is kiemeli, ehhez a sorsdöntő pálya- és rendszerváltáshoz "a kellő intelligencia és szaktudás mindig is rendelkezésre állt, csak le volt láncolva." - ami nyilvánvalóan nagyrészt az évezredes kultúra hozadéka.

  Bjørn Berge: Eltűnt országok nyomában 1840-1970 - Cser Kiadó, 2018
  Dr. Osman Péter ismertetése

  Láthatóvá tenni a szuverén hatalmat, és nyomot hagyni a történelemben: örök törekvés, a mezopotámiai civilizációtól máig is; Arthur C. Clarke szavával így alkuszik az ember a halhatatlansággal. Rengeteg alkotást köszönhetünk ennek. Berge, aki építészmérnök és szenvedélyes kutató (és bélyeggyűjtő), zseniális meglátással fedezte fel e törekvés egy különös hozadékát: az olyan bélyegek világát, amelyekkel hajdanvolt országok hirdették a létüket.

  Két értékelés, a Kiadó ajánlójából, amelyek tökéletesen jellemzik e kötetet:

  "Az ötlet annyira remek, hogy elsárgul az ember az irigységtől: könyvet írni már nem létező országokról... Minden országra négy oldal jut, ezeken megrázó világtörténelem, költői leírások és titokzatos részletek tárulnak fel... Rendkívül szép könyv." - Erika Fatland, Aftenposten (kiemelések tőlem)

  "Telis-tele meglepő történelmi tényekkel és különleges illusztrációkkal. Gyönyörű, vidám és tanulságos könyv." - Jon Rognlien, Dagbladet

  S még az ajánlóból: "Birodalmak születnek és omlanak össze. Új országok jönnek létre, majd néhány év múlva felbomlanak. Eltűnt országok történelme kel életre e könyvben Bjorn Berge lenyűgöző elbeszélése révén. Kalandos felfedezőútra viszi az olvasót, olyan országok elfeledett történetét mutatja be, amelyek 1840 és 1970 között egy hónapig, egy évig, esetleg néhány évtizedig léteztek, majd eltűntek. A szöveget anekdoták és szemtanúk leírásai szövik át." Az itt megismerhető 'országok' és történetük szinte mindegyike érdekes meglepetés. Sokat elmondanak arról is, milyen önkényesen formálódik olykor a világ.

  Innen szóljon magáért a szerző szavaival a kötet:

  "A könyv, amit az olvasó a kezében tart, a bélyegek egyre jobban bővülő halmazán alapul, és olyan országokról szól, amelyek már nem léteznek. Ilyenekről bőségesen állnak rendelkezésünkre anyagok. Világszerte több mint ezer rendszer tartotta magát méltónak arra, hogy bélyeget adjon ki."

  "Vizsgálatom alapját háromszintű dokumentáció képezi: maguk a bélyegek, szemtanúk beszámolói és az utókor történészi értelmezései. Az anyag magvát a bélyegek jelentik, egyetlen konkrét bizonyítékai lévén az adott országok tényleges létezésének. Ugyanakkor az is biztos, hogy hazudnak. Az országok a bélyegeken óhatatlanul olyannak igyekszenek mutatkozni, amilyennek láttatni akarják magukat: becsületesebbnek, liberálisabbnak, könyörületesebbnek, félelmetesebbnek vagy kormányzóképesebbnek, mint amilyenek valójában. A bélyegeket ezért célszerű propagandának tekinteni (milyen igaz! - OP), amelyben az igazság mindig csak másodlagos jelentőségű. Aztán következnek a szemtanúk beszámolói. Ezek a szövegek az eseményekhez közvetlenül kapcsolódóan születtek. Ezért különleges helyet szántam nekik. Arra jók, hogy az igazsághoz legközelebb álló képeket tárják elénk. De résen kell lennünk. Szemfényvesztés itt is előfordul. A harmadik és legbizonytalanabb szintet a történészek és regényírók által tálalt, másodkézből származó ismeretek jelentik, attól függetlenül, hogy van-e mögöttük politikai szándék vagy sem. Ezek a források utólagos bölcsességgel és a tényleges események elemzésével szolgálnak. Igyekeztem ezt az anyagot kritikusan szemlélni, ám nem mindig éreztem úgy, hogy átlátom a helyzetet. A hivatásos történészek írásai olykor sterillé válnak és évszámokkal telnek meg. A regényírók pedig előszeretettel hajlanak el a másik véglet felé, és romantizálnak.

  "Ahhoz, hogy az olvasó felülbírálhassa az általam adott értelmezést, ugyanakkor gazdagíthassa az élményt, további irodalmi művekre vonatkozó javaslatokat fűztem a szövegbe. Több ország esetében emellett zenét és filmet is ajánlok, sőt egyes esetekben ételrecepteket is. Az írás folyamán egy sor helyi ételt kóstoltam végig, hogy ezzel is közelebb kerüljek az adott területhez. Azokat, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták rám, be is illesztettem a szövegbe."

  Pár cím a tartalomból, ízelítőül:
  • Corrientes: Bélyegek a pékségből
  • Labuan: Részegség egy kétes déltengeri paradicsomban
  • Obock: Fegyverkereskedelem kecskelevessel
  • Boyacá: Dekadensek háborúban
  • Alvar: Őrült hercegek és édes desszert
  • Kelet-Rumélia: Az íróasztalország
  • Madagaszkári Sainte-Marie-sziget: Civilizált pánik a trópusi utópiában

  TELJES KÖRŰ SAJTÓSZEMLE

  (Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
  A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.


  Pecsinapilap.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Újabb lépések a gyakorlatorientált mérnökképzésért Pécsett

  Komloinapilap.hu, 2018. szeptember 03., hétfő)
  Újabb lépések a gyakorlatorientált mérnökképzésért Pécsett

  Mohacsinapilap.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Újabb lépések a gyakorlatorientált mérnökképzésért Pécsett

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Technológiai korszerűsítésre igényelhetnek hitelt a kkv-k

  Muszaki-magazin.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Eszközbeszerzési pályázat vállalkozások részére

  Fecsego.eu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Bdpst24.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Újabb lépések a gyakorlatorientált mérnökképzésért Pécsett

  Hir.ma, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Velemenyezd.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Adozona.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Amdala.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Kormany.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Hir6.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Mediamix.mti.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Kamaraonline.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  60 milliárdos hitelprogram kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Uzletresz.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új, 60 milliárdos hitelprogram indul a kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Mfor.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Jövő héttől a kisvállalkozások számára 60 milliárd forint válik elérhetővé

  Profit7.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram kisvállalkozásoknak

  Autopro.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Technológiai fejlesztésre pályázhatnak a kkv-k jövő héttől

  Autopro.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Egy kis Németország nekünk a Knorr-Bremse budapesti K+F központja

  Bitport.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Az UNESCO szerint sem tartozunk a K+F élcsapatába

  Pharmaonline.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  60 milliárd kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Kozszolgalat.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Piacesprofit.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Megjelent a rég várt kiírás a cégeknek

  Orientpress.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Mintegy 60 milliárdos hitelprogram a kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Hmeirt.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Civilhetes.net, 2018. szeptember 03., hétfő
  Újabb lépések a gyakorlatorientált mérnökképzésért Pécsett

  Webradio.hu, 2018. szeptember 03., hétfő
  Új hitelprogram 60 milliárdos keretösszeggel kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 04., kedd, 9. oldal
  Új hitelprogram hatalmas keretösszeggel a kkv-k technológiai korszerűsítésére

  Kelet Magyarország, 2018. szeptember 04., kedd, 7. oldal
  Újabb hitelprogram a kkv-k korszerűsítésére

  Hajdú-Bihari Napló, 2018. szeptember 04., kedd, 7. oldal
  Újabb hitelprogram a kkv-k korszerűsítésére

  Észak-Magyarország, 2018. szeptember 04., kedd, 7. oldal
  Újabb hitelprogram a kkv-k korszerűsítésére

  Magyar Idők, 2018. szeptember 04., kedd, 13. oldal
  Új hitelprogram kisebb és közepes cégeknek

  Magyar Idők, 2018. szeptember 04., kedd, 13. oldal
  Új hitelprogram kisebb és közepes cégeknek

  Manager magazin, 2018. szeptember 04., kedd, 42. oldal
  A versenyben a gyorsaság dönt

  Boon.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: rendkívüli és intelligens a magyar munkaerő
  "...Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete bejelentette, hogy egy új innovációs központot, inkubátorházat nyitnak Washingtonban..."

  Nool.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Veol.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Duol.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Feol.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Vaol.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Bama.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Beol.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Heol.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Kemma.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Baon.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Sonline.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Szoljon.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Teol.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A tengerentúli üzleti kapcsolatok bővítésére buzdít az amerikai nagykövet

  Mon.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: rendkívüli és intelligens a magyar munkaerő

  Mon.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Menczer: Magyarország a hetedik legkedveltebb befektetési célpont

  Pecsma.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Értékes az amerikai magyar munkaerő

  Eszak.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: az üzletet ösztönzi a kormány

  Hir6.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Az amerikai nagykövet szerint intelligens a magyar munkaerő

  Hir6.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Magyarország a hetedik legkedveltebb befektetési célpont

  Infostart.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: Oroszország nagyon "bomlasztó" nemzet

  Privatbankar.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Agyondicsérte a magyarokat az amerikai nagykövet

  Makronom.mandiner.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  "Én is abban a tudatban voltam, hogy állami pénzből azt kutatok, amit akarok" - magyar-amerikai fizikus az MTA-ügyről a Makronómnak
  "...a gazdasági növekedés fele kizárólag az innovációnak köszönhető..."

  Szellemitulajdon.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Dobogós helyezést ért el egy székesfehérvári diák

  Origo.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: Rendkívüli a magyar munkaerő

  888.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: a magyar munkaerő rendkívüli és nagyon intelligens

  Figyelo.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: rendkívüli és intelligens a magyar munkaerő

  Gondola.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Rendkívüli és intelligens a magyar munkaerő

  Propeller.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: rendkívüli és intelligens a magyar munkaerő

  Gazdasagportal.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: rendkívüli és intelligens a magyar munkaerő

  Sikerado.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Magyarország az egyik legkedveltebb befektetési célpont

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  11,5 millió eurót kapott a magyar sikerstartup
  "...A Tresorit, egy svájci-magyar biztonságos tárhely szolgáltatásra és megosztásra specializálódott cég, amely felhasználói számára titkosított fájlszinkronizálást és megosztást biztosít, sikeresen lezárta 11,5 millió eurós második körös tőkebevonását - írja a cég sajtóközleményben..."

  Atv.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  Amerikai nagykövet: a magyar munkaerő nagyon intelligens

  Hirado.hu, 2018. szeptember 04., kedd
  A magyar munkaerőt dicsérte az amerikai nagykövet

  Kossuth Rádió - 180 perc, 2018. szeptember 04., kedd, 06:30 óra
  Összeállítás: Új hitelprogram indul a kis- és közepes vállalkozások számára

  M1 - Ma este, 2018. szeptember 04., kedd, 20:45 óra
  Hogyan növeli a kormány a versenyképességet?

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 05., szerda, 10. oldal
  Elismerés Amerikából

  Magyar Demokrata, 2018. szeptember 05., szerda, 9. oldal
  Pénzalap vízügyi fejlesztésekhez

  Kelet Magyarország, 2018. szeptember 05., szerda, 2. oldal
  Amerikai nagykövet: az üzletet ösztönzi a kormány

  Hajdú-Bihari Napló, 2018. szeptember 05., szerda, 2. oldal
  Amerikai nagykövet: az üzletet ösztönzi a kormány

  Észak-Magyarország, 2018. szeptember 05., szerda, 2. oldal
  Amerikai nagykövet: az üzletet ösztönzi a kormány

  Figyelő, 2018. szeptember 06., csütörtök, 3,66,67. oldal
  Kulcsszektor lesz a digitalizáció

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A buszgyártás is kitörési pont lehet a hazai iparban

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Palkovics László: Hazánk 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

  Zaol.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Nool.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Veol.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Duol.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Feol.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Vaol.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Boon.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Eljött Közép-Európa, a V4-ek ideje

  Mon.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Eljött Közép-Európa, a V4-ek ideje

  Mon.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE is tagja az EU mesterséges intelligencia pályázatát megnyerő konzorciumnak

  Teol.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Bama.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Beol.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Heol.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Kemma.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Baon.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Sonline.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Szoljon.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Eszakhirnok.com, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Debrecen. Magyarország keleti gazdasági, pénzügyi és geopolitikai központja ez a város lesz

  Muszaki-magazin.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Kutatók és a vállalkozások közötti mesterséges intelligencia híd épül

  Index.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: 1335-ben indult a régiós siker

  Origo.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy György: A fenntartható gazdasági fejlődés útján vagyunk

  Origo.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Magyarok is dolgoznak az összeurópai mesterséges intelligencián

  Mixonline.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Hir6.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Gondola.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Vs.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  24.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: A V4 Európa motorja, mert már a gazdaság 6 százalékát adja

  Makronom.mandiner.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Palkovics: Újgenerációs szakképző iskolák jönnek létre

  Mandiner.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: Eljött Közép-Európa, a V4-országok ideje

  Gyartastrend.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Egyedülálló mesterségesintelligencia-híd épül Európában

  Mfor.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE kutatói koordinálják Magyarországon az EU AI platformjának létrehozását

  Yoojooz.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Magyarok is dolgoznak az összeurópai mesterséges intelligencián

  Mti.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE is tagja az EU mesterséges intelligencia pályázatát megnyerő konzorciumnak

  Autopro.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Mesterséges intelligencián fog dolgozni a BME és az ELTE

  Azuzlet.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE is tagja az EU mesterséges intelligencia pályázatát megnyerő konzorciumnak

  Piacesprofit.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Magyar egyetemek kapnak EU-s támogatást mesterséges intelligencia fejlesztésére

  Napi.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE is uniós pénzhez jut

  Kazal.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE is tagja az EU mesterséges intelligencia pályázatát megnyerő konzorciumnak

  Kazal.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE is uniós pénzhez jut

  Kazal.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Magyar egyetemek kapnak EU-s támogatást mesterséges intelligencia fejlesztésére

  Kazal.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Magyarok is dolgoznak az összeurópai mesterséges intelligencián

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE kutatói is bekerültek az uniós nagyszabású mesterséges intelligencia programba

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: a BMW debreceni beruházásával eldőlt egy fontos kérdés

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Palkovics: jöhet az "okos rezsicsökkentés"

  Privatbankar.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Okos rezsicsökkentést és új kutatási alapot ígér a legnagyobb minisztérium

  Webradio.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  A BME és az ELTE is tagja az EU mesterséges intelligencia pályázatát megnyerő konzorciumnak

  Webradio.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Közgazdász-vándorgyűlés - Palkovics: Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

  Hirtv.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Matolcsy: Eljött Közép-Európa ideje

  Echotv.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Palkovics László: Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

  Hirado.hu, 2018. szeptember 06., csütörtök
  Magyar egyetemek tagjai az EU mesterséges intelligencia pályázatát megnyerő konzorciumnak

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 07., péntek, 1,9. oldal
  Kitörési pont lehet a buszgyártás - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az Ikarus Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházásának átadásán

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 07., péntek, 10. oldal
  "Eljött a visegrádi országok ideje"

  Magyar Hang, 2018. szeptember 07., péntek, 10. oldal
  Nem alkudhat meg az Akadémia az Orbán-rezsimmel

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  "A magyar kormány továbbra is támogatni fogja az Állatorvostudományi Egyetem tevékenységét"

  Profitline.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  A BME és az ELTE kutatói koordinálják Magyarországon az EU AI platformjának létrehozását

  Fidesz.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

  Kormany.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatás-fejlesztésre költeni

  Sajomente.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics: Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

  Orienpress.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics: több forrás szükséges a kutatás-fejlesztésre

  Pannonnovum.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics okos és megfizethető energiát, tiszta országot ígér, meg egy kutatási alapot

  Hir.ma, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics: az Állatorvostudományi Egyetem működése jó példa a magyar egyetemek számára

  Hir.ma, 2018. szeptember 07., péntek
  ITM: a közlekedéspolitika központi eleme a versenyképes vasút megteremtése

  Vg.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Négy év alatt 1500 milliárdot költünk vasútfejlesztésre

  Mon.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  ITM: a közlekedéspolitika központi eleme a versenyképes vasút megteremtése

  Mti.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  ITM: a közlekedéspolitika központi eleme a versenyképes vasút megteremtése

  Propeller.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Négy év alatt 1500 milliárdot költünk vasútfejlesztésre

  Kormany.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  A közlekedéspolitika központi eleme a versenyképes vasút megteremtése

  Iho.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Ünnepséggel indult a MÁV szülinapi hétvégéje

  Hmeirt.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  ITM: a közlekedéspolitika központi eleme a versenyképes vasút megteremtése

  Kutyu.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Az Ericsson új megoldásával egyszerűbb lesz az 5G bevezetése

  Hirek.prim.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Az Ericsson új fejlesztéseivel gyorsabb és rugalmasabb lesz az 5G bevezetése

  Itextreme.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Az Ericsson új fejlesztéseivel gyorsabb és rugalmasabb lesz az 5G bevezetése

  Itcafe.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Az Ericsson újabbat lépett az 5G bevezetése érdekében

  Mmonline.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Gyorsít az Ericsson

  Weborvos.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Átrendeződés előtt a hazai gyógyszeripar

  Hazipatika.com, 2018. szeptember 07., péntek
  Átrendeződhet a hazai gyógyszeripar

  Hrglobe.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Gyógyszergyártó cégek szűnhetnek meg

  Uzletresz.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Átalakul a hazai gyógyszeripar, cégek szűnhetnek meg

  Infoter.eu, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics: Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

  Orientpress.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics: több forrás szükséges a kutatás-fejlesztésre

  U-szeged.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Pillanatfölvétel a dékánoktól - Felkészült részese a magyar agrárium korszakváltásának az SZTE MGK

  Autopro.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Ipar 4.0-s képzéseket ígért a kormány

  Makronom.mandiner.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics: Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

  Makronom.mandiner.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  György László: A tudományfinanszírozás megújítása nem ármány és nem rakétatudomány, hanem magyar érdek
  "...A magyar munkavállalók és munkáltatók érdekeit figyelembe véve kell elkölteni az innovációtermelésre szánt adófizetői pénzt - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Debrecenben, az 56. közgazdász-vándorgyűlésen pénteken..."

  News4business.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics: Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni - Sajtóközlemények - news4business

  Uzletresz.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Átalakul a hazai gyógyszeripar, cégek szűnhetnek meg

  Webradio.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Palkovics: az Állatorvostudományi Egyetem működése jó példa a magyar egyetemek számára

  Webradio.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  ITM: a közlekedéspolitika központi eleme a versenyképes vasút megteremtése

  Hirado.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  A vasút fejlesztése a közlekedéspolitika központi eleme

  Hirtv.hu, 2018. szeptember 07., péntek
  Több mint 50 ezer új egyetemista ült be az iskolapadba

  InfoRádió, Délutáni híróra + Közélet, 2018. szeptember 07., péntek, 13:50 óra
  A bruttó nemzeti össztermék majdnem két százalékát fordíthatja kutatás-fejlesztésre Magyarország 2020-tól

  InfoRádió, Reggelinfo, 2018. szeptember 07., péntek, 06:00 óra
  A bruttó nemzeti össztermék majdnem két százalékát fordíthatja kutatás-fejlesztésre Magyarország 2020-tól

  HírTV, Híradó, 2018. szeptember 07., péntek, 19:00 és 22:00 óra
  Több mint ötvenezer új tanuló kezdi el tanulmányait valamelyik egyetemen

  Magyar Idők, 2018. szeptember 08., szombat, 12. oldal
  Százötven éves a MÁV

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 08., szombat, 11. oldal
  Lényeges a vasút megújítása, mivel a közutak telítődnek, és komoly mobilitási igény mutatkozik az utazók részéről

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 08., szombat, 10. oldal
  Nagy lehetőségek előtt a versenyző startupok

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Lényeges a vasút megújítása, mivel a közutak telítődnek, és komoly mobilitási igény mutatkozik az utazók részéről

  Mon.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Közgazdász-vándorgyűlés - Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Haon.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Közgazdász-vándorgyűlés - Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Hvg.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Veol.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Megtartották a tanévnyitó ünnepséget a Pannon Egyetem Mérnöki Karán

  Vg.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  A tartós növekedés érdekében erős magyar vállalkozásokra van szükség

  Hajdupress.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa lehet

  Hirlevel.egov.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  György László: mesterséges intelligencia stratégiát is kidolgoz a kormány

  Civishir.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Debrecenből üzenik: Európa egyik legélhetőbb országa lehetnénk

  Dehir.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  A kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Hir6.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Cél, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Kuruc.info, 2018. szeptember 08., szombat
  Ez majdnem a humorrovatban landolt: a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Pecsistop.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Rákossy: 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Közeledik a szénkorszak vége - Több ezer munkahely szűnhet meg Magyarországon
  "...A korábban a széniparban dolgozók megélhetésének további biztosítására a legjobb lehetőséget az infrastruktúra-fejlesztések, az alternatív energiaforrások terjedésének elősegítése, átképzési programok indítása, k+f beruházások támogatása..."

  Szabolcsihir.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa lehet - szabolcsihir.hu

  Webradio.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  Közgazdász-vándorgyűlés - Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Hirado.hu, 2018. szeptember 08., szombat
  2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa kell legyen

  InfoRádió, Hírek, 2018. szeptember 08., szombat, 08:00 óra
  Példaként állította az egyetemek számára az Állatorvostudományi Egyetem működését az innovációs és technológiai miniszter.

  Hvg.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Palkovics megint az akadémiai kutatóintézetek ellen beszélt

  Magyar-logisztika.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Már ezt is tudjuk: nem versenyképes a vasút

  Technokrata.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Nem kell aggódni, az Ericsson kitalálta, hogy lehet majd az 5G-t szépen okosan bevezetni

  Hirlevel.egov.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatás-fejlesztésre költeni, mondta Palkovics László az 56. közgazdász-vándorgyűlésen Debrecenben

  Hirlevel.egov.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Palkovics László: Érdemes újragondolni az akadémiai kutatóintézetek státuszát

  Iho.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Magyar mérnökök fejleszthetik a jövő okoskamionjait

  Technokrata.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Magyarországon az EU Mesterséges Intelligencia platformjának létrehozását a BME és az ELTE koordinálja

  Alfahir.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Európa nem tudja tartani a lépést Észak-Amerikával és Ázsiával

  Gazdasagportal.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Közgazdász-vándorgyűlés - Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Gepeszek-szakszervezete.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Összevonhatják a MÁV-ot a Volánnal

  Globoport.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Minimálbér-emelés és adócsökkentés Görögországban
  "...Végül Ciprasz hangsúlyozta: gondolni kell a jövőre is. Ezért 410 millió eurót költenek kutatásra és fejlesztésre Görögországban, ahol az idén ért véget a nyolcéves megszorító csomag, melynek a hatása még hosszú ideig érezhető lesz görög földön..."

  Hirlevel.egov.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Hamarosan el is fogadhatja a kormány a versenyképességi csomagot, és összevonhatják a MÁV-ot a Volánnal

  Index.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Egyre kevésbé versenyképesek az európai országok

  Infostart.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Komoly lemaradásban van az Európai Unió

  Itbusiness.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Kutatás-fejlesztés a kenyerük

  Kitekinto.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Világszintű gazdasági lemaradásban az EU

  Napi.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Nagyon keveset költ Európa kutatás-fejlesztésre

  Pestisracok.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Kutatási és fejlesztési beruházásokban is lemaradóban van Európa

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  Az EIB elnöke figyelmeztette Európát - Egyre nagyobb lemaradásban van

  Szakszervezetek.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Zoom.hu, 2018. szeptember 09., vasárnap
  EIB-elnök: Európa egyre jobban lemarad Ázsiától és Észak-Amerikától

  Kossuth Rádió, Krónika, 2018. szeptember 09., vasárnap, 17:30 és 22:00 óra
  Három év alatt harminc százalékkal nőtt a mérnökhallgatók száma Debrecenben, erről beszélt Palkovics László

  M1 Híradó M1 2018. szeptember 09., vasárnap, 19:30 és 21:00 óra
  Az oktatás mellett a kutatás fejlesztés és az innovatív ipari vállalkozásokkal való együttműködés a célja a Debreceni Egyetemnek

  M1 Híradó M1 2018. szeptember 09., vasárnap, 18:00 óra
  Az óvodák és az iskolák után elindul a tanév az egyetemeken és a főiskolákon is

  Világgazdaság, 2018. szeptember 10., hétfő, 4. oldal
  A jövő ősztől jönnek az emeletes vonatok
  "...A hazai innovációra építő IC+ kocsik közül három év alatt 20 + 70 készülhet el a Szolnokon megkezdett sorozatgyártásban - közölte a MÁV 150 éves fennállása alkalmából tartott ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára..."

  Világgazdaság, 2018. szeptember 10., hétfő, 15. oldal
  Alakul a mesterséges intelligencia hazai platformja

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 10., hétfő, 9. oldal
  A bruttó hazai termék három százalékát kellene kutatás-fejlesztésre fordítani

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 10., hétfő, 9. oldal
  Európa egyik legélhetőbb országa lehet hazánk

  Népszava, 2018. szeptember 10., hétfő, 6. oldal
  Lemaradt Európa az innovációban

  Delmagyar.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Építőmérnök konferencia - András yorki herceg: a mérnöki tudományok képviselik a legfontosabb ipari tevékenységet

  Delmagyar.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics: modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

  Kisalfold.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Építőmérnök konferencia - András yorki herceg: a mérnöki tudományok képviselik a legfontosabb ipari tevékenységet

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Áder János: Az elmúlt kétszáz évben az építőmérnöki teljesítmény volt a fejlődés motorja

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  A bruttó hazai termék három százalékát kellene kutatás-fejlesztésre fordítani

  Vg.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  MFB: hatvanmilliárd a vállalkozások korszerűsítésére

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics László: modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Fontos a független adópolitika

  Bama.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Kemma.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Sonline.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Szoljon.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Teol.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Baon.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Beol.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Heol.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Duol.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Zaol.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Nool.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Veol.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Feol.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Kisalfold.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics: modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

  Kisalfold.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Gondolta volna, hogy ennyi innovatív ötlet van Győrben?

  Debreceninap.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Megkezdődött a tanév a Debreceni Egyetemen

  Debreceninapilap.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics: érdemes újragondolni az akadémiai kutatóintézet státuszát

  Trademagazin.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Lokal.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics: Modern civilizáció nem létezik felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

  Hajdupress.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Elkezdődött a tanév az egyetemen

  Weborvos.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Várják a felterjesztéseket a Gábor Dénes-díjra

  Autopro.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Műszaklemondások a győri Audiban - ez történt a 36. héten

  Sg.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  EU - az év végéig döntenek a digitális adóról

  Mti.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Szuperinfo.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Csalad.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatók kerestetnek

  Velemenyezd.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Propeller.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  Agroinform.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az Agrárkutatási Központ

  Agrotrend.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Meg kell duplázni a fiatal agrárkutatók számát

  Magyarmezogazdasag.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Fiatal kutatók figyelem!

  Mti.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Építőmérnök konferencia - Palkovics: modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

  Starthirek.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics: Modern civilizáció nem létezik felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

  Hu.euronews.com, 2018. szeptember 10., hétfő
  Budapesten a yorki herceg

  Orientpress.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics: érdemes újragondolni az akadémiai kutatóintézet státuszát

  Mandiner.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics: Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

  Makronom.mandiner.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Rákossy Balázs: A kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

  Makronom.mandiner.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Palkovics: Érdemes újragondolni az akadémiai kutatóintézet státuszát

  Medicalonline.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Újragondolná az akadémiai kutatóintézet státuszát

  Pecsma.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ösztöndíj a tehetségekért!

  Weborvos.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Várják a felterjesztéseket a Gábor Dénes-díjra

  Weborvos.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Újragondolnák az akadémiai kutatóintézet státuszát

  Kamaraonline.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Elindult az MFB kkv-knak szánt kamatmentes hitelprogramja

  Nrgreport.com, 2018. szeptember 10., hétfő
  NRGreport - Vállalatok - Közeledik a szénkorszak vége - Több ezer munkahely szűnhet meg Magyarországon

  Pecsicivil.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram / GINOP-8.3.5-18 - Pécsi Civil Projekt

  Profitline.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Mától elérhető: 60 milliárd forint a vállalkozások korszerűsítésére

  Profit7.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Hatvanmilliárd vállalkozások korszerűsítésére

  Webradio.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Építőmérnök konferencia - Palkovics: modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül

  Webradio.hu, 2018. szeptember 10., hétfő
  Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

  InfoRádió, Mérleg, 2018. szeptember 10., hétfő, 09:45 óra
  A bruttó nemzeti össztermék közel két százalékát fordíthatja kutatás-fejlesztésre Magyarország 2020-tól, mondta Palkovics László

  InfoRádió, Hírek, 2018. szeptember 10., hétfő, 17:00
  Mától igényelhetnek kamatmentes hitelt technológiai fejlesztésre a kis és középvállalkozások

  Katolikus Rádió, 2018. szeptember 10., hétfő, 07 óra
  Újra kell gondolni az akadémiai kutatóintézet státuszát is

  Sláger FM, 2018. szeptember 10., hétfő, 07 óra
  Érdemes újra gondolni az akadémiai kutató intézet státuszát

  Katolikus Rádió, 2018. szeptember 10., hétfő, 13 óra
  Ismét ifjú kutatók jelentkezését várja a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ

  m1, Híradó M1, 2018. szeptember 10., hétfő, 6:00 óra
  Az oktatás mellett a kutatás fejlesztés és az innovatív ipari vállalkozásokkal való együttműködés a célja a Debreceni Egyetemnek

  InfoRádió, Üzleti reggeli, 2018. szeptember 10., hétfő, 7:00 óra
  A bruttó nemzeti össztermék majdnem két százalékát fordíthatja kutatás-fejlesztésre Magyarország 2020-tól

  HírTV, 2018. szeptember 10., hétfő, 07 óra
  Érdemes újragondolni az akadémiai kutatóintézet státuszát

  MTV - Ma reggel, 2018. szeptember 10., hétfő, 08 óra
  Ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és a NAIK

  MTV - Híradó este, 2018. szeptember 10., hétfő, 19 óra
  Átadták a Tierney Clark-díjat

  TV2 - Tények, 2018. szeptember 10., hétfő, 18 óra
  Mini Lánchidat kapott a herceg

  Duna TV, Híradó M1 2018. szeptember 10., hétfő, 6:00 óra
  Az oktatás mellett a kutatás fejlesztés és az innovatív ipari vállalkozásokkal való együttműködés a célja a Debreceni Egyetemnek

  Magyar Idők, 2018. szeptember 11., kedd, 5. oldal
  A mérnök a tettek embere

  Magyar Idők, 2018. szeptember 11., kedd, 14. oldal
  Kamatmentes hitel a vállalkozóknak

  Zalai Hírlap, 2018. szeptember 11., kedd, 5. oldal
  Kutatókat keresnek

  Nepszava.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Palkovics feldarabolná az MTA-t,ezért elakadtak a tárgyalások

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Palkovics László: Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Vg.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  György László: most érte el a munkaerőpiac a normális állapotát

  Vaol.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  ITM: megalakult a Szakképzési Innovációs Tanács

  Hvg.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  MTA: Elakadtak a tárgyalások Palkoviccsal, aki megcsonkítaná a kutatóintézeteket

  Szakszervezetek.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  György László: most érte el a munkaerőpiac a normális állapotát

  Mta.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Az MTA elakadtnak tekinti az ITM-mel való tárgyalásokat, de folytatni kívánja azokat a kormánnyal

  Magyarepitestechnika.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Elindult az MFB kkv-knak szánt kamatmentes hitelprogramja

  Piacesprofit.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  60 milliárd forint jut kkv-k korszerűsítésére

  Adozona.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Elindult az MFB kkv-knak szánt kamatmentes hitelprogramja

  Autopro.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  12 éven belül bezzegország leszünk?

  Mti.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  MTA: a szaktárcával megakadtak a tárgyalások, de a kormánnyal folytatnák

  Mti.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Palkovics László: kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Ww2.infovilag.hu, 2018. szeptember 11., kedd)
  Akadémia: elakadtak a tárgyalások a szaktárcával, de folytatni kívánja őket a kormánnyal

  Propeller.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Az MTA szerint elakadtak a tárgyalások Palkoviccsal, aki felszámolná a tudományos akadémiát

  Debreceninap.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  MTA: a szaktárcával megakadtak a tárgyalások, de a kormánnyal folytatnák

  Infostart.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  A kormánnyal folytatná a tárgyalásokat az Akadémia

  444.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Az MTA megszakítja a tárgyalásokat Palkoviccsal

  Starthirek.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Az MTA megszakítja a tárgyalásokat Palkoviccsal

  Alfahir.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Elfogadhatatlannak tartja az MTA a kutatóintézet-hálózatának megcsonkítását

  Index.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Az MTA megszakítja a tárgyalásokat Palkoviccsal

  Merce.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Palkovics innovációs minisztériuma feldarabolná az MTA-t

  168ora.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Az MTA-nak elege lett, megszakítja a tárgyalkásokat Palkovics Lászlóval

  24.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Megpecsételődött az akadémiai kutatóintézetek sorsa

  Zoom.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Eldőlt az akadémiai kutatóintézetek sorsa

  Infostart.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  A magyarországi jogállamiság helyzetéről vitáztak Strasbourgban

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Az MTA megszakítja a tárgyalásokat Palkovics minisztériumával

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Erős EU-s üzenet Trumpnak: a techóriások feldarabolása lenne az igazán nagy tett

  Piacesprofit.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Eurómilliókra pályázhatnak energetikai startupok

  Museum.breuerpress.com, 2018. szeptember 11., kedd
  Éjféltől lehet regisztrálni a Kutatók éjszakája programjaira

  Jarmuipar.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Magyar gyártású akkumulátorokat forgalmaz a Knorr Bremse

  Merce.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Palkovics innovációs minisztériuma feldarabolná az MTA-t

  Webradio.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Palkovics László: kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Webradio.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  MTA: a szaktárcával megakadtak a tárgyalások, de a kormánnyal folytatnák

  Vorosmartyradio.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Ifjú kutatók jelentkezését várják

  Hirado.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Éjféltől lehet regisztrálni a Kutatók éjszakája programjaira

  Hirado.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Hirado.hu, 2018. szeptember 11., kedd
  Kormányzati segítség a digitalizációban

  InfoRádió, Hírek, 2018. szeptember 11., kedd, 05:45 óra
  Mától igényelhetnek kamatmentes hitelt technológiai fejlesztésre a kis és középvállalkozások. Uniós forrásból 60 milliárd forint áll rendelkezésre

  InfoRádió, 2018. szeptember 11., kedd, 11 óra
  Európai Mobilitási Hét

  Világgazdaság, 2018. szeptember 12., szerda, 2. oldal
  Az oktatás minősége lesz a kulcstényező

  Magyar Mezőgazdaság melléklet, 2018. szeptember 12., szerda, 8. oldal
  Vízügyi fejlesztéseket támogató alap Magyarországon

  Magyar Idők, 2018. szeptember 12., szerda, 13. oldal
  Segítség a digitális átállásban

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 12., szerda, 9. oldal
  Inspirálni kell a cégeket

  Napló, 2018. szeptember 12., szerda, 5. oldal
  Segítik a cégeket a digitalizációban

  Vas Népe, 2018. szeptember 12., szerda, 7. oldal
  ITM: megalakult a Szakképzési Innovációs Tanács

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  ITM: Az Akadémia nyomást próbál gyakorolni a kormányra

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Innovációs és Technológiai Minisztérium: az Akadémia nyomást próbál gyakorolni a kormányra

  Hvg.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  A kormány szerint valótlanságokat állít az MTA, nem akadtak el a tárgyalások

  Index.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Nem tetszik Palkovicséknak az Akadémia nyomásgyakorlása

  Jarmuipar.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Tovább fejleszt a Knorr-Bremse Magyarországon

  Makronom.mandiner.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Palkovics László: Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Os.mti.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye

  Pannonrtv.com, 2018. szeptember 12., szerda
  Regionális innovációs start-up központ jön létre Szabadkán

  Propeller.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint "az Akadémia nyomást próbál gyakorolni a kormányra"

  Techmonitor.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  SEG Automotive indítómotorok és generátorok a Knorr-Bremse TruckServices kínálatában

  24.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Hazugsággal vádolják az Akadémiát

  444.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  A minisztérium szerint sajnálatos, hogy az MTA nem akar velük tárgyalni, miután a kormány sem akart az akadémiával tárgyalni

  Medicalonline.hu, 2018. szeptember 12., szerda)
  Az MTA a kormánnyal folytatná...

  Vs.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Megakadtak a tárgyalások az MTA és Palkovicsék között

  Infoter.eu, 2018. szeptember 12., szerda
  Hatvanmilliárd vállalkozások korszerűsítésére

  Kamaraonline.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Nulla százalékos kamatú uniós hitel kkv-knak: 60 milliárd forint korszerűsítésre

  Autopro.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Indítómotorokkal és a generátorokkal bővíti portfólióját a Knorr-Bremse

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Megszavazta az Európai Parlament a szerzői jogi szabályozási tervezetet

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Kínaiak és indiaiak hatalmas tömegei kerültek ki a szegénységből
  "...Kína elmozdulása a munkaerő-intenzív feldolgozóipar felől a K+F-intenzív gyártás felé exportlehetőségeket kínál India, Vietnam, Indonézia és Üzbegisztán, valamint más alacsony jövedelmű országok számára,..."

  Weborvos.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  MTA: az ITM-mel nem, de a kormánnyal lehetne tárgyalni

  Librarius.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Rendkívüli közgyűlés lesz: Eddig ismeretlen tervek szerint földarabolják az MTA integritását

  Magyarhang.org, 2018. szeptember 12., szerda
  Az MTA szerint elakadtak a tárgyalások, de folytatni kívánja azokat a kormánnyal

  Fuhu.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Nem tárgyal tovább az MTA Palkoviccsal

  Kormany.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Valótlanságokat tartalmaz az Akadémia sajtóközleménye

  Kormany.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Zoom.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Palkovics minisztériuma szerint az MTA valótlanságokat állít, nem akadtak el a tárgyalások

  Mti.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Innovációs és Technológiai Minisztérium: az Akadémia nyomást próbál gyakorolni a kormányra

  Mti.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  A Novofer Alapítvány A Műszaki Szellemi Alkotásért közleménye (1. rész)

  Gondola.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  ITM: az Akadémia nyomást próbál gyakorolni a kormányra

  Fecsego.eu, 2018. szeptember 12., szerda
  ITM: Az Akadémia nyomást próbál gyakorolni a kormányra)) Le MTA consid"ere que les négociations avec le portefeuille sont erronées

  168ora.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Palkovics László minisztériuma szerint az MTA csak az Orbán-kormányra akar nyomást gyakorolni

  Napi.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Sűrűsödik a levegő az Akadémia és Palkovicsék között

  Napi.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Jövőre jöhet a lassulás a magyar gazdaságban

  Qubit.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Kemény hangú közleményben szakította meg a tárgyalásokat az MTA az innovációs minisztériummal

  Starthirek.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  A minisztérium szerint sajnálatos, hogy az MTA nem akar velük tárgyalni, miután a kormány sem akart az akadémiával tárgyalni

  Starthirek.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Palkovics minisztériuma szerint az MTA valótlanságokat állít, nem akadtak el a tárgyalások

  Infostart.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Az innovációs minisztérium szerint valótlanságokat állít az Akadémia

  Civilhetes.net, 2018. szeptember 12., szerda
  Az MTA-nak elege lett, megszakítja a tárgyalásokat Palkovics Lászlóval

  Dunaujvaros.com, 2018. szeptember 12., szerda
  Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Debreceninap.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Palkovics László: kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Makronom.mandiner.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Palkovics László: Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

  Webradio.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Innovációs és Technológiai Minisztérium: az Akadémia nyomást próbál gyakorolni a kormányra

  Webradio.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  A Novofer Alapítvány A Műszaki Szellemi Alkotásért közleménye (1. rész)

  Hirado.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  MTA: megakadtak a tárgyalások a szaktárcával

  Atv.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  MTA: Palkovics Lászlóval "elakadtak" a tárgyalások, a minisztérium cáfol

  Bonumtv.hu, 2018. szeptember 12., szerda
  Kérdések az MTA körül

  Hircsatorna.com, 2018. szeptember 12., szerda
  Megakadtak a tárgyalások az MTA és Palkovicsék között

  InfoRádió, 2018. szeptember 12., szerda, 06 óra
  A Magyar Tudományos Akadémia szerint elakadtak a tárgyalások az Innovációs minisztériummal

  InfoRádió, 2018. szeptember 12., szerda, 15 óra
  ITM - MTA

  Katolikus Rádió, 2018. szeptember 12., szerda, 11 óra
  A kormány gazdaságfejlesztési stratégiájában kiemelt feladat az innovatív KKV-k támogatása

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 13., csütörtök, 2. oldal
  "Valótlanságokat állít az Akadémia"

  Népszava, 2018. szeptember 13., csütörtök, 1+4. oldal
  Az intézetek csonkolását nem tűri az MTA

  Magyar Idők, 2018. szeptember 13., csütörtök, 4. oldal
  Bírálja a minisztérium az Akadémiát

  Gyártástrend Magazin, 2018. szeptember 13., csütörtök, 10-12. oldal
  Ösztönzők

  Gyártástrend Magazin, 2018. szeptember 13., csütörtök, 20-22. oldal
  Híd, amelyen minden kkv-nak át kell mennie

  Gyártástrend Magazin, 2018. szeptember 13., csütörtök, 35. oldal
  Egy ütemben a fejlődéssel

  Fehérvár - Közéleti hetilap, 2018. szeptember 13., csütörtök, 12. oldal
  "A kutatás igenis menő!"

  Mon.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországiak együttműködését szorgalmazta

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Kaliforniába látogatott az államfő

  Veol.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Duol.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Feol.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Vaol.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Zaol.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Nool.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Delmagyar.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországiak együttműködését szorgalmazta

  Kisalfold.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországiak együttműködését szorgalmazta

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországiak együttműködését szorgalmazta

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Innovációra bírják a kicsiket

  Bama.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Heol.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Kemma.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Sonline.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Szoljon.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Teol.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Baon.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Beol.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Amerikai magyar és hazai kutatók együttműködését szorgalmazza Áder János

  Nepszava.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Nem adja kutatóintézeteit az MTA

  Nepszava.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Megszüntetné Palkovics az MTA közgazdasági kutatóközpontját

  Hvg.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  A Közgazdasági Kutatóintézetet biztosan beszántaná Palkovics

  Mti.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János látogatása Kaliforniában

  Mediamix.mti.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországiak együttműködését szorgalmazta

  Mixonline.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János Kaliforniában

  Dehir.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Kutatási, tudományos kooperációra ösztönzött kaliforniai látogatásán a magyar államfő

  Debreceninap.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországiak együttműködését szorgalmazta

  Propeller.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországiak együttműködését szorgalmazta

  Vasarhely24.com, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatókkal találkozott Kaliforniában

  Napi.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a kutatókat sürgeti

  Napi.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  "Sok zavar van a fejekben Magyarországon"
  "...Mi az innováció Ami hasznot hoz, értéket teremt - indította "az innovációs ökoszisztéma helyzete Magyarországon" elnevezésű kerekasztalt Drótos György, egyetemi docens, a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének igazgatója..."

  Kamaraonline.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Közel 150 startup jelentkezett az Antenna Hungária akcelerátor programjára

  Profitline.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Közel 150 startup jelentkezett az Antenna Hungária akcelerátor programjára

  Itextreme.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Közel 150 startup jelentkezett az Antenna Hungária akcelerátor programjára

  Profit7.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Befektetőt és képzést kapnak a nyertesek

  Mediapiac.com, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Közel 150 startup jelentkezett az Antenna Hungária akcelerátor programjára

  Zoom.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Az MTA-t feldarabolná, részben megszüntetné a kormány

  Starthirek.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Az MTA-t feldarabolná, részben megszüntetné a kormány

  24.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Megszüntetnék az MTA Közgazdaságtudományi Intézetét is

  Magyarnarancs.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Palkovics László szerint az MTA Közgazdaságtudományi Intézete rosszul teljesít, ezért meg kell szüntetni

  Szakszervezetek.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  A Közgazdasági Kutatóintézetet biztosan beszántaná Palkovics

  168ora.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Elkezdődött: Az Orbán-kormány megszüntetné az MTA közgazdasági kutatóintézetét

  Webradio.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországiak együttműködését szorgalmazta

  Hirado.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók együttműködését szorgalmazta

  Atv.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Megszüntetné a Közgazdaságtudományi Intézetet Palkovics

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Brüsszel alig fizet Magyarországnak - Nagy döntéseket hozott a kormány
  "...A kutatás-fejlesztési projektekre kérhető maximum 75%-os előleg mértékét pedig 50%-ra csökkentették..."

  News4business.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  A kutatás-fejlesztés alapozhatja meg a KKV jövőjét

  Debreceninap.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Tényleg Magyarországot támadja a Sargentini-jelentés? Itt olvasható magyarul, közérhetően
  "...esetekre is kitért, amelyekben állítólag 31 kutatási és fejlesztési projektben éltek vissza uniós forrásokkal..."

  Index.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Hiába minden, diplomával lehet jól keresni Magyarországon

  Vs.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Aki jól akar keresni, menjen szépen egyetemre!

  Zoom.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Aki jól akar keresni, menjen szépen egyetemre!

  24.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Aki jól akar keresni, menjen szépen egyetemre!

  444.hu
  Aki jól akar keresni, menjen szépen egyetemre!

  Innoportal.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  Az ITM nem érti

  Os.mti.hu, 2018. szeptember 13., csütörtök
  A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye

  MTV - Híradó délben, 2018. szeptember 13., csütörtök, 12 óra
  Magyar kutatókkal találkozott Áder János

  DUNA TV, 2018. szeptember 13., csütörtök, 12 óra
  Magyar kutatókkal találkozott Áder János

  MTV, 2018. szeptember 13., csütörtök, 09 óra
  Áder János a Szilícium-völgyi magyar kutatók és az anyaországaik együttműködését szorgalmazta

  Világgazdaság, 2018. szeptember 14., péntek, 1+2. oldal
  Szakképzés 4.0 program indul a versenyképesebb gazdaságért

  Világgazdaság, 2018. szeptember 14., péntek, 3. oldal
  Problémás az egyetemi innováció

  Innotéka, VIII. Évfolyam, 2018 szeptember
  Négy magyar van versenyben

  Innotéka, VIII. Évfolyam, 2018 szeptember
  Tudásbázis a hazai startupokról

  Innotéka, VIII. Évfolyam, 2018 szeptember
  Az Eötvös-ingától a MOM Parkig

  Vg.hu, 2018. szeptember 14., csütörtök
  Jön a Szakképzés 4.0 a digitalizációért

  News.uni-obuda.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Az Innovációs Igazgatóság egy éve
  "...hozzájárul az oktatói és kutatói utánpótlás biztosításhoz az Óbudai Egyetem K+F+I színvonalának emelése és nemzetközi beágyazottságának erősítése révén..."

  Mon.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány
  "...A miniszter kijelentette: szeretnék elérni, hogy a felsőoktatásba jelentkező hallgatók 40 százaléka válasszon valamilyen műszaki, természettudományos vagy informatikai képzést, a jelenlegi 29 százalékos aránnyal szemben..."

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány

  Vg.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  A kormány lát fantáziát a mesterséges intelligenciában

  Vg.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  A szabadkereskedelem valódi problémája

  Vg.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Palkovics: mesterséges intelligencia platformot hozunk létre

  Napi.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Bejelentett egy újdonságot Palkovics - sokan fognak örülni
  "...A tervek szerint szétválasztanák az innovációs és kutatási alapokat, előbbit a vállalati, utóbbit az egyetemi fejlesztésekre költenék. A NKFIH ugyanakkor továbbra is megmarad és vélhetően további funkciókat is kap..."

  Nool.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Veol.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Duol.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Feol.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Vaol.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Zaol.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Lokal.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagy István: Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Lokal.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagy István: Technológiai korszerűsítésre és új felfogásra van szükség az agráriumban

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Közös platformmal fogná össze a kormány a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégeket

  Bama.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Beol.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Heol.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Kemma.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Baon.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Sonline.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Szoljon.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Teol.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagy István: technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Hvg.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  A kormány csendben átírta az uniós pénzek elosztásáról szóló rendeletet

  Ado.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterségesintelligencia-platformot hozna létre a kormány

  Starthirek.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagy István: Technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Hwsw.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagyvállalat vs startup: van, aki csúnyán elrontja

  Mti.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagy István: technológiai korszerűsítésre és új felfogásra van szükség az agráriumban

  Mti.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány

  Mti.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagy István: technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Kozszolgalat.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány

  Starthirek.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány

  Napi.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Bejelentett egy újdonságot Palkovics - sokan fognak örülni

  Dehir.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Idén is lehet pályázni az Észak-alföldi Innovációs Díjra

  Blikk.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Erre készül a kormány: itt mindenkire szükség van, ez más lesz, mint az eddigiek

  Zoom.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nem jön a pénz Brüsszelből - Orbánék zárják a pénzcsapokat

  Portfolio.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligencia pltaformot hoz létre a kormány

  Mmonline.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Végéhez közeledik a startupverseny

  Webradio.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány

  Webradio.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagy István: technológiai korszerűsítésre és új felfogásra van szükség az agráriumban

  Webradio.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Nagy István: technológiai korszerűsítésre és megváltozott felfogásra van szükség

  Hirado.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködésére szólít a kormány

  Hirado.hu, 2018. szeptember 14., péntek
  Technológiai korszerűsítésre van szükség az agráriumban

  InfoRádió, 2018. szeptember 14., péntek 13:00 óra
  Lassítja a kormány az uniós kifizetések ütemét, hogy ne emelkedjen tovább a deficit

  RTL KLUB - Híradó, 2018. szeptember 14., péntek, 18 óra
  Bezárnák az akadémia intézetét

  Magyar Hírlap, 2018. szeptember 15., szombat, 10. oldal
  Az agrárium jövője szempontjából nélkülözhetetlen

  Népszava, 2018. szeptember 15., szombat, 1+6. oldal
  Akadozva jönnek az uniós pénzek

  Új Néplap, 2018. szeptember 15., szombat, 7. oldal
  Új szakképzési program a versenyképességért

  Tolnai Népújság, 2018. szeptember 15., szombat, 7. oldal
  Új szakképzési program a versenyképességért

  Petőfi Népe, 2018. szeptember 15., szombat, 7. oldal
  Új szakképzési program a versenyképességért

  Heves megyei Hírlap, 2018. szeptember 15., szombat, 7. oldal
  Új szakképzési program a versenyképességért

  Békés Megyei Hírlap, 2018. szeptember 15., szombat, 7. oldal
  Új szakképzési program a versenyképességért

  24 Óra, 2018. szeptember 15., szombat, 7. oldal
  Új szakképzési program a versenyképességért

  Új Dunántúli Napló, 2018. szeptember 15., szombat, 1+7. oldal
  Felkészítik a szakképzést a változásra

  Somogyi Hírlap, 2018. szeptember 15., szombat, 1+7. oldal
  Modernizált szakképzés

  Népszava, 2018. szeptember 15., szombat 1,6. oldal
  Akadozva jönnek az uniós pénzek

  Dunaújvárosi Hírlap, 2018. szeptember 15., szombat 7. oldal
  Új szakképzési program a versenyképességért

  Nógrád Megyei Hírlap, 2018. szeptember 15., szombat 1,7. oldal
  Teljes átalakítás

  Petőfi Népe, 2018. szeptember 15., szombat 7. oldal
  Új szakképzési program a versenyképességért

  Nepszava.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Palkovics visszakozott, nem darabolja fel az MTA kutatóintézeteit

  Nepszava.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Késnek az uniós források: megszorítások jöhetnek

  Index.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  A miniszter visszakozott, egyelőre nem einstandolják a kutatóintézeteket

  Nyugat.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Aki jól akar keresni, menjen szépen egyetemre!

  Forestpress.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Forestpress - Fölszállt a füst az Agrárpalotából

  Hirlevel.egov.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Innovációs és technológiai miniszter: várják a vezető hazai informatikai és elektronikai vállalatok csatlakozását egy “mesterségesintelligencia-platformhoz"

  Agroinform.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Nélkülözhetetlen a technológiai korszerűsítés és a gondolkodásmód megváltoztatása

  Autopro.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégeket gyűjt a kormány

  Agrotrend.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Elengedhetetlen a technológiai korszerűsítés az agráriumban

  Hirtv.hu, 2018. szeptember 15., szombat
  Mégis egyben marad az MTA kutatóintézmény-hálózata

  HírTV, 2018. szeptember 15., szombat, 17 óra
  Mégis egyben marad az MTA kutatóintézmény-hálózata

  RTL KLUB - Híradó, 2018. szeptember 15., szombat, 18 óra
  Mégsem veszi át a kormány a Tudományos Akadémia intézeteit

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Kína jelentősen növelte kutatás-fejlesztési kiadásait

  Hvg.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Elképesztő összegeket költ Kína kutatás-fejlesztésre

  Magyarmezogazdasag.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Nagy István: sürgető a technológia- és gondolkodásbéli változás

  Mediamix.mti.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Kína jelentősen növelte kutatás-fejlesztési kiadásait

  Tozsdeforum.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Imádom a ferde szeműeket, iszonyúan fejlesztenek

  Oldalasmagazin.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Elengedhetetlen a korszerűsítés az agráriumban

  Napi.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Kína tudásra költ

  Kazal.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Kína tudásra költ

  Panoramanet.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Elképesztő összegeket költ Kína kutatás-fejlesztésre

  Flagmagazin.hU, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Kína jelentősen növelte kutatás-fejlesztési kiadásait

  Hvg.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Elképesztő összegeket költ Kína kutatás-fejlesztésre

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Kína jelentősen növelte kutatás-fejlesztési kiadásait

  Napi.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Kína tudásra költ

  Vezess.hu, 2018. szeptember 16., vasárnap
  Magyarok teszik biztonságosabbá a jövő haszonjárműveit

  HírTV Híradó, 2018. szeptember 16., vasárnap 19:00 óra
  Elszámolási viták miatt késnek az uniós támogatások

  HírTV Híradó 22, 2018. szeptember 16., vasárnap 20:00 óra
  Elszámolási viták miatt késnek az uniós támogatások

  RTL KLUB - Híradó, 2018. szeptember 16., vasárnap, 18 óra
  Három hónapos vita után meghátrált az Innovációs és Technológiai Minisztérium

  Népszava, 2018. szeptember 17., hétfő, 4. oldal
  Palkovics hátrál, Lovász időt nyer

  Világgazdaság, 2018. szeptember 17., hétfő, 1+3. oldal
  A jövő vállalkozásait támogató stratégiát hirdetett az ITM
  "...A tárcavezető szerint nagyjából 10-15 ezer kkv-nak kellene forrást kapnia kutatás-fejlesztésre, amit részben adócsökkentéssel és direkt támogatásokkal oldanának meg. A kutatás-fejlesztésben a felsőoktatási intézményeknek is nagy szerepet szánnak..."

  Blikk, 2018. szeptember 17., hétfő, 1. oldal
  Milliók kutatnak

  Magyar Idők, 2018. szeptember 17., hétfő, 10. oldal
  Kínából a jövő szele fúj

  Világgazdaság, 2018. szeptember 17., hétfő, 1,3. oldal
  A jövő vállalkozásait támogató stratégiát hirdetett az ITM

  Világgazdaság, 2018. szeptember 17., hétfő, 9. oldal
  Sikeres startup-IPO a nehéz időkben

  Magyarhirlap.hu, 2018. szeptember 17., hétfő
  Részleges megállapodás

  Forbes.hu, 2018. szeptember 17., hétfő
  Miniagyakat és miniszíveket hoz létre tálcán egy magyar startup

  Hirlevel.egov.hu, 2018. szeptember 17., hétfő
  Elképesztő összegeket költ Kína kutatás-fejlesztésre

  Index.hu, 2018. szeptember 17., hétfő
  Kína ezermilliárdokat tol a kutatás-fejlesztésbe

  Magyaridok.hu, 2018. szeptember 17., hétfő
  Kínából a jövő szele fúj

  Napi.hu, 2018. szeptember 17., hétfő
  Energiapiac: erre készül Kína

  Vg.hu, 2018. szeptember 17., hétfő
  Fókuszban a mesterséges intelligencia

  HírTV, Híradó 7:00, 2018. szeptember 17., hétfő, 7:00 óra
  Elszámolási viták miatt késnek az uniós támogatások
  Szerkesztő: Dr. Antos László, Munkatárs: Monoki Luca
  Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
  A Hírlevél minden páros hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
  Hírlevélszerkesztőség: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.
  tel.: (06 1) 430 3330, e-levél: innovacio@innovacio.hu
  A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.