XXVIII. évf. | 2018. augusztus 7. | 15. szám

Hírek
Magyar Innovációs Szövetség
Magyar Fiatal Tudósok Társasága
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Várható esemény
Pályázati felhívás
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHÍREK | MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele a nyári időszakban ritkábban jelenik meg.
A következő megjelenés időpontjai 2018. szeptember 4.

Az üzleti titok védelméről

Az Országgyűlés 2018. július 20-án elfogadta "Az üzleti titok védelméről" szóló, T/386. számú törvényavaslatot.
A törvény az Európai Parlament és a Tanács által 2016. június 8. napján elfogadott, a nem nyilvános know-how és üzleti információk (üzleti titkok) jogosulatlan megszerzésével, hasznosításával és felfedésével szembeni védelemről szóló 2016/943/EU irányelvet ülteti át a magyar jogba.

Az új szabályozási megoldás tartalmazza az üzleti titok fogalmának, és a védelem korlátainak új megközelítését, kiegészítve az irányelv által bevezetett új szankciórendszerrel. Az üzleti titok védelme egységesen, a jelen előterjesztésben foglalt jogszabály szerint valósul meg. Ennek alapján mind a piaci hatású, az üzleti tisztesség követelményeibe ütköző, mind az ilyen hatással nem rendelkező üzletititok-sértés ellen ezen törvény alapján lehet fellépni.

XXII. Országos Diákkonferencia és kutatótábor támogatói nap

A Kutató Diákok Mozgalma 2018. július 13-án rendezte meg a XXII. Országos Diákkonferencia és Kutatótábor támogatói napját, Káptalanfüreden. A Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Dr. Jakab László, a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrielnöke tartott bemutatkozó előadást.

Előadásában a részvevők munkáját, jövőbeni terveit segítendő az idei INTEL ISEF (International Science and Engineering Fair), a nemzetközi tudományos versenyek olimpiáján szerzett tapasztalatokat foglalta össze. A versenyen több, mint 75 országból mintegy 1800 diák vett részt. Különböző kategóriákban értékelték a pályázatokat, és elsőtől negyedik díjig szekciónként osztottak jutalmakat, valamint első, második és harmadik fődíjat, 75 és 50-50 ezer dollár értékben.

Erős motiváció, komoly felkészültség és sok munka jellemző a kiemelkedő versenyzőkre. A projektek megvalósításának foka is külön értéket képvisel. A bírálók igen körültekintően járnak el, csak a pályázók saját munkáját és eredményeit értékelik. Jakab László kiemelte, hogy a magyarországi versenyzők számára előnyös, ha már a hazai pályázat előkészítésekor is nemzetközi szereplésre készülnek.

MISZ Startup Kultúra Közösség

A Magyar Innovációs Szövetség Startup Tagozata által működtetett Facebook oldal, a Startup Kultúra Közösség 2018 júliusában 42 új taggal bővült. Így jelenleg már 3547-en érdeklődnek az oldal iránt a világ 61 országából.

A felhasználók több mint a fele a 25-34 éves korosztályhoz tartozik. Júliusban 15 bejegyzés, 9 hozzászólás és 43 reakció volt.

HÍREK | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

A MAFITUD 17. országos találkozója

2018. szeptember 12-én, Budapesten, az Ericsson Magyarország új székházában rendezzük meg a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjainak) zártkörű, 17. országos találkozóját.

A fő előadó Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense lesz, aki "Technika és médium: innováció a művészi grafikában" címmel tart előadást.
A hagyományoknak megfelelően idén is bemutatkozik két MAFITUD-tag, köztük Csanády István, a MISZ 2017. évi Startup Innovációs Díjában részesült Shapr3D Zrt. alapítója és vezérigazgatója, továbbá Molnár Áron, az idei Intel ISEF IV. helyezettje.

A fiatalok után a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. tevékenységét Katona Bence, vezérigazgató-helyettes fogja ismertetni.

29. Nemzetközi Élővilág Kutató Hét, Svájcban

Az idei, 2018. június 21. és 28. között megrendezett Nemzetközi Élővilág Kutató Hét helyszíne Tschierv volt, a kutatások Val Müstair területén zajlottak. Az eseményen Szalai Rita, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny III. díjban részesített fiatalja vett részt, a MATEHESZ támogatásával.
A kutatóhét további 22 résztvevője Svájcból, Svédországból, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Németországból, Litvániából, Luxemburgból és Észtországból érkezett.

Rita egy négy fős csoportban, észt, litván és svéd fiatalok társaságában, vizsgálta a nyugati sün elterjedését Val Müstair területén. A nyugati sün populációk megtalálhatók Olaszországban, közel a svájci határhoz, illetve az időjárás megváltozott; melegebb, szárazabb lett, ami által megfelelővé vált a sünök megtelepedéséhez akár Val Müstair területe is.
A kapott eredményeket nyílt előadássorozat keretében prezentálták.

HÍREK | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

António Campinos az Európai Szabadalmi Hivatal új elnöke

2018. július 1-jével António Campinos átvette az elnöki pozíciót Benoît Battistelli leköszönő elnöktől az Európai Szabadalmi Hivatalban. António Campinos a korábbiakban az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalát vezette.
Az Európai Szabadalmi Hivatalban (ESZH) 7000 magasan képzett szakember dolgozik, és nemzetközi elismertségének egyik sarokköve a jó minőségű szabadalmak megadása.

Campinos több szemszögből is meg kívánja vizsgálni, hogy tudnak-e még hatékonyabbak lenni azáltal, hogy az ESZH nemcsak határidőben, de a megfelelő módon is képes szolgáltatásokat nyújtani. Többek között a tehetséggondozás, a minőség, az automatizálás, a digitális átállás, és az ún. "big data" analízis fog szerepet játszani e kihívás kezelésében.
Campinos az ESZH munkatársai mellett a bejelentőket, a nemzeti hivatalokat és más érdeklődőket is be kívánja vonni az ESZH előtt álló stratégiai kihívások kezeléséről folytatandó jövő évi konzultációkba.

Az Európai Bizottság felhívása szakértői csoportba történő jelentkezésre

Az Európai Bizottság 2018. július 5-én szakértői csoport létrehozásáról döntött. A 15 fős tanácsadó testület (SEPs Group) felállításának célja az ún. "szabványhoz nélkülözhetetlen szabadalmak" (standard essential patents; SEPs) hasznosításával, szellemivagyon-értékelésével, valamint a tisztességes, észszerű és nem-diszkriminatív (fair, reasonable and non-discriminatory; FRAND) engedélyezési szempontok meghatározásával kapcsolatos kérdések megvitatása, széles körű tapasztalatcsere biztosítása, a Bizottság munkájának segítése.

A SEPs Group megalakításához 2018. augusztus 20-ig várják - elsősorban az egyetemi- és a magánszektorból - a szellemi tulajdon hasznosítása és értékelése területén jártas gyakorlati és elméleti szakemberek jelentkezését a GROW-F5@ec.europa.eu e-mailcímen.

További részletek itt.

Várható esemény

Ingyenes marketing tréning Londonban

Tagszervezetünk, a BioTalentum Kft. az Erasmus+ program GROWTH projektjének partnereként ingyenes részvételi lehetőséget ajánl fel egy két napos interaktív kurzusra, ahol a résztvevők hasznos gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el a cégük üzleti modelljének, marketing stratégiájának fejlesztésével kapcsolatban, elsősorban a befektetők figyelmének felkeltése céljából.

Kurzus neve: OUTGROW THE STARTUP MENTALITY TO BECOME A GAZELLE - A two day Masterclass In Growing a Life Sciences Company
Időpont: 2018. szeptember 3-4. (hétfő, kedd)
Helyszín: University College London
(A program ingyenes, az utazást és szállást azonban a résztvevőknek kell finanszírozniuk.)

A részletek elérhetőek itt.
Részvételi szándékukat legkésőbb augusztus 10-ig. a következő címen jelezzék: consulting@biotalentum.hu

Pályázati felhívás

GREEN BRANDS

Ausztria és Németország után Magyarországon is megkezdi működését a GREEN BRANDS független nemzetközi minősítő szervezet. A GREEN BRANDS célja, hogy a valóban fenntarthatóan működő márkák és termékek kitüntetésével elismerje azok fenntarthatósági teljesítményét, növelje ismertségüket.

A márkákat (termelő és szolgáltató vállalatok, élelmiszerek és egyéb termékek, szervetek, személyiségek) non-profit szervezetek, érdekképviseletek, médiapartnerek, zsűritagok és már kitüntetett márkák jelölhetik. A jelöléseket 2018. július 10-étől várják.
A jelentkezők értékelése egy önbevallásra épülő kérdőív kitöltésével történik, amelyet nemzetközi szakértők tekintenek át és ellenőriznek. A végső döntést a nemzeti zsűri hozza meg.

További információ: Agneša Gašperanová, tel: +36 1/781-9483;
e-mail: agnesa.gasperanova@green-brands.org
www.green-brands.hu

SZAKIRODALOMFIGYELŐ


Giles Chapman: Klasszikus autók könyve - Átfogó képes album - HVG Könyvek 2018
Dr. Osman Péter ismertetése

Négy keréken halad, az ötödikkel irányítják, a PC előtt a 20. sz. legemblematikusabb terméke, és maga a megtestesült folyamatos fejlesztés, innováció, ipari formatervezés - ez az autó.

"E könyv a II. világháború végétől az 1990-es évek elejéig megjelenő autókat érti klasszikusok alatt, vagyis csaknem fél évszázadnyi időszakot ölel fel. Különösen alapos és hosszú kutatás előzte meg minden egyes utcai autó beválogatását, amelyek között ugyanúgy megtalálhatók a leggazdaságosabb, mint a legerősebb modellek, a népszerű családi négyajtósok és a különleges élvezetet nyújtók, a hihetetlenül rondák és az egyedülállóan szépek, a teljesen hétköznapiak, valamint a műszakilag úttörők." (minden idézet a könyvből) Az eredmény pedig, amint a borítón aranypecsét hirdeti: "Minden idők legjobb klasszikus autói - Több mint 250 ikonikus autótípus az Austin 10 HP-tól a Ferrari F40-ig"

S milyen jellemző: bármilyen is az autó, legyen bár "teljesen hétköznapi", egyszerű jószág, netán tényleg ronda - másoknak biztosan nem, hiszen akkor nem gyártották volna -, mindegyikük valamikori úttörő fejlesztések leszármazottja; s mert piaci termék, gazdasági megfontolások hajtotta kompromisszumok tehették ilyenné. Velük együtt is megragadó tárlattal és technikatörténettel szolgál ez az elegáns album.

Az autó korunk egyik leggyakoribb, többé-kevésbé nélkülözhetetlen haszonállata, tulajdonosának igényei és lehetőségei szerint egyben az életmód, a szórakozás kelléke. A legjava pedig kiemelkedően fontos presztizshordozó - e szerepében hamar divatcikké vált, nem kis részben ez hajtotta a folyamatos fejlesztést, a csúcsmodellek létrehozását. S hála a gazdasági ésszerűségnek, az élvonal innovációinak nagy része bekerül a nagyközönséget célzó modellekbe is.

Az album nagy fejezetei:

"1940-es évek: Feltámad az autóipar - Bár a II. világháborút követően az autógyártók világszerte nagy nehézségekkel küzdöttek, az új modellek iránti óriási kereslet alapján izgalmas jövőkép körvonalazódott. A világ autóiparában az Egyesült Államok állt az élre, Európában mindenki számára elérhető, ötletes kisautókat építettek."

"1950-es évek: Négy keréken kitárul a világ - A fejlett Nyugaton gyorsan bővülő úthálózat csábított túrákra, és mi más tehette volna még élvezetesebbé az újonnan felfedezett szabadságot, mint az autó? Detroit a krómozás és a cápauszonyok lázában égett, a gyártók pedig már Európában is a végsebesség fokozásának lehetőségeit keresték. A gyorsuló motorizáció idején csak a madárétvágyú és olcsó törpeautók maradtak igazán a racionalitás talaján."

"1960-as évek: Innováció és energia - Ezt az évtizedet az olyan új technológiák fémjelezték, mint az elsőkerék-meghajtás vagy a Wankel-motor. Az elegáns limuzinoknál és a sportkocsiknál a gyorsulás mellett a nagy tempónál is jó vezethetőségre helyezték a hangsúlyt. Miközben a Ford Mustang és más póniautók képében a külváros is megkapta a maga sportkocsiját, az igazán nyerő versenyló a Jaguar E-type és a Cobra volt."

"1970-es évek: Letisztultabb stílus - Az 1960-as évek vad partijait az 1970-es évek másnapossága követte. A légszennyezéstől való félelem megfékezte az izomautók fejlesztését, a kabriótetőt pedig majdnem eltüntette a közlekedés biztonságáért aggódók rosszallása. (Furcsa - Chapman nem említi itt a legfőbb tényezőt: 1973-ban kirobbant az első olajválság, s a sokk hatására a világ a fogyasztás drasztikus leszorításáért kiáltott. - OP) Ugyanakkor családi autókként elterjedtek a kombik, az új álomautó-kategóriát az ék alakú, középmotoros szupersportautók jelentették. Az összkerékmeghajtás lett az új hívószó, és korszakalkotó autócsodák jelentek meg."

"1980-as évek: Fejlődő technológia - Az 1980-as években visszatértek az álomautók: technikai forradalom indult az új játékszabályok szerint. A szupersportautók végsebessége először lépte át a 320 km/h-t. Minden területen teret nyert az elektronika, hogy fokozzák a teljesítményt és a kényelmet. Még az átlagos családi autókba is turbótöltőt és összkerékmeghajtást szereltek. Az ólommentes benzin és a katalizátor a hétköznapi autókat is sokkal tisztábbá tette."

Tim Marshall: A földrajz fogságában - Tíz térkép, amely mindent elmond arról, amit tudni érdemes a globális politikai folyamatokról - Park Könyvkiadó, 2018
Dr. Osman Péter ismertetése

Ami földrajzilag lehetséges, azzal a katonai, a /geo/politikai és a gazdasági stratégiákban nagyon is számolni kell - ez a könyv egyik legfőbb tanulsága.

Marshall 24 évig dolgozott a brit Sky News riportereként, külpolitikai-, majd diplomáciai ügyek szerkesztőjeként. 30 országból és 12 háborúból tudósított, közte Boszniából, Horvátországból és Szerbiából a ’90-es balkáni háborúkból, a frontvonalból Afganisztán megszállásakor, a helyszínről Izrael gázai kivonulásakor, Irakból az ország ’demokratikus átalakulása’ során, Líbiából, Egyiptomból, Szíriából és Tunéziából az Arab Tavasz idején. Ez a könyve felkerült a New York Times bestseller listájára is.

E kötete ragyogó jó elemzés korunk geopolitikai helyzetéről, annak kialakulásáról, a mindebben meghatározó szerepet játszó tényezőkről és szereplőkről, s az utóbbiakat mozgató törekvésekről. Megkockáztatható, hogy e műfajban olyan jó, mint Zbigniev Brzezinski méltán nagyra becsült A nagy sakktábla c. műve - persze nem helyette, hanem azzal együtt olvasandó.

A Park ajánlójából: "Koreai válság, Iszlám Állam, Durand-vonal, stratégiai mélység, Kuril-szigetek, Panama-csatorna, ukrajnai háború - fogalmak és kifejezések, melyekkel gyakran találkozhatunk a hírekben, tudósításokban. De vajon tudjuk-e, értjük-e jelentésüket és mélyebb összefüggéseiket? Tim Marshall könyve segít eligazodni a nap mint nap ránk zúduló információtengerben, s közben ráirányítja a figyelmet a földrajz, a földrajzi fekvés fontosságára.

A világ politikusainak mozgásterét mindig is korlátozták országuk, birodalmuk földrajzi viszonyai. Minden országban, legyen nagy vagy kicsiny, a földrajzi fekvés kényszerhelyzet a vezetőiknek; sokkal kevesebb mozgásteret és választási lehetőséget hagy számukra, mint gondolnánk. (Pl. Oroszország külpolitikáját Nagy Péter óta meghatározza, hogy melegtengeri kijárathoz jusson. - OP) Ez volt a helyzet Athénnal, a perzsákkal, a babiloniakkal és a korábbi civilizációkkal is; ezzel szembesült minden uralkodó, aki népe védelmére biztos pozíciókat keresett. A szerző tíz fejezetben (Oroszország, Kína, Egyesült Államok, Nyugat-Európa, Afrika, Közel-Kelet, India és Pakisztán, Japán és Korea, Latin-Amerika, Északi-sarkvidék) térképek segítségével, helyenként személyes tapasztalataira támaszkodva vázolja fel világunk főbb régióinak múltbeli és jelenbeli eseményeit, s közben rámutat a legfontosabb tényezőkre, melyek e régiók történelmét befolyásolták."

Ízelítőül:

Méretarány: "Pekingből nézve Vietnam mindössze könnyen kezelhető, aprócska bosszúságot jelent."

Két adat és következményeik: "Az orosz Távol-Kelet roppant kiterjedésű, igen gyér lakosságú és fölöttébb barátságtalan vidék. Lejjebb Mandzsúria terül el, az oroszoknak ezen kellene átverekedniük magukat, ha el akarnának jutni Kína szívébe. Népessége 100 millió fő, és növekszik, ezzel szemben az orosz Távol-Kelet lakossága nem egészen 7 millió, és növekedésnek semmi jele. Délről észak felé nagyarányú népességmozgás várható, s ez növeli Kína befolyását Oroszországhoz fűződő kapcsolataiban."
Egy jellemző részlet a geopolitikai realitások erejéről - Ukrajna és a Krím elcsatolása: "A Krím félszigetet két évszázadon át Oroszország birtokolta, mielőtt Hruscsov főtitkár átengedte az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaságnak 1954-ben. (egy kamarilla harc keretében, hatalmi támogatásért - OP). Most, hogy Ukrajna többé nem szovjet tagköztársaság és még csak nem is oroszbarát, Putyin tudta, hogy a helyzetnek meg kell változnia. Vajon tudták ezt a nyugati diplomaták is? Ha nem, akkor egyszerűen nem ismerik a Diplomácia kezdőknek c. kézikönyv első leckéjének első szabályát: ha egy nagyhatalom olyasmivel szembesül, amit a létét fenyegető veszélynek ítél, erőt fog alkalmazni - ha pedig tudták, akkor bizonyára úgy ítélték, hogy Ukrajnának a modern Európába és a nyugati befolyási szférába való bevonásáért elfogadható ár, hogy Putyin annektálja a Krím félszigetet." (A valóság persze valójában messze nem az, hogy Putyin - vagy bármely első számú vezető - egymaga hozna ilyen döntéseket. A hatalomban, akárcsak a földrajzban, nincs hegycsúcs hegy nélkül. - OP)

Fleur Daugey: A növények szerelmi élete - Cser Kiadó, 2018
Dr. Osman Péter ismertetése

Jó könyv! A német kiadásból átvett, bulváros címével ellentétben, mondandójának központi kérdését eredeti francia címe foglalja össze: Van-e a növényeknek szexualitása? Az erre vonatkozó vizsgálódásokat vázolja fel az ókortól a modern időkig, az európai kultúrában. Nagy része ismeretek kifejezetten jó, igényes felsorakoztatásával szolgál a növényvilágról, a botanika tudományának kifejlődéséről, mindezek kapcsán kultúrtörténetről, és az egész nagyon kellemes, megkapó szépen illusztrált olvasmány.

Az ismertetések, leírások felfogása helyenként mélyebb belegondolásra is sarkallhat: mind az evolúció működéséről, mind a növények szaporodási mechanizmusairól olykor úgy szól, mintha ezekben valamiféle tudatosság, célszerűség is megjelenne. Voltaképp az itteni cím is tudatosságra utal, hiszen a szerelem a tudatban megjelenő érzelem (s ezzel valójában kizárólag az ember sajátja), és a hozzá kapcsolódó magatartást, cselekedeteket a tudat hajtja az érzés ösztönzése szerint - ezért jobb a francia eredeti. (S a gondolkodás során ma már nyilvánvalóan felmerülő, jó kérdés alighanem nem az, vajon eljut-e a mesterséges intelligencia odáig, hogy megteremti a maga szerelmi életét, hanem hogy az emberi tudaton nevelkedett MI mikor teszi majd ezt meg.)

A könyv deklarált célja: "A növények ivaros szaporodása manapság már ugyanolyan magától értetődő számunkra, mint az állatoké. Az ókortól a 17. század végéig azonban ez még a botanikusok előtt sem volt teljesen egyértelmű. Az elmúlt két évezred legnagyobb részében a növényeket szűzi lényeknek tartották, amelyek pusztán ivartalan módon szaporodnak. (Ne feledjük: ama elődöknek nem volt lehetőségük megfigyelni bármi olyan ’aktust’, amelyet a növények ivaros szaporodásához köthettek, amelyből azt felfedezhették volna. Ennek okait és a felfedezés folyamatát Daugey igen jól bemutatja. - OP)

A nemek szerepét a növények szaporodásában fel kellett fedezni és be kellett bizonyítani, mielőtt teljesen elfogadták volna. Végtelen viták sora és gyakori ellenállás kísérte a folyamatot, amelyekben tudósok és az egyház képviselői is részt vettek. A könyv célja, hogy ezt a történelmi és tudományos kalandot végigkísérje. Az írás során két alapvető kérdést tettem fel magamnak (amelyekre a könyv igen alapos és részletes tudomány- és kultúrtörténeti kifejtéssel szolgál - OP): Miért volt a növények szűziessége az ókor óta olyan vitathatatlan, és hogyan fedezte fel a tudomány végül mégis a növények szexualitását, ivaros szaporodási viszonyait?" (Minden idézet a könyvből, kiemelések tőlem - OP) Tegyük hozzá: a könyv igen sokat elmond a növények sajátos ivaros szaporodási technikáiból is. Kiragadva ez utóbbiak pár sarkalatos elemét: mekkora ’innováció’ volt a mag létrejötte a szaporodás eszközéül, a rovarok bevonása a megtermékenyítésbe; továbbá a technikák a hímnős növények a fajfenntartás szempontjából hátrányos önmegtermékenyítésének kizárására vagy legalább minimalizálására!

A tartalomról: "Az első fejezet felvázolja a növények szaporodási módjait - alapismereteket nyújt, hogy a témát kevésbé ismerő olvasó is megértse a botanikusok számára a történelem folyamán felvetődő problémákat." (S olvashatjuk: a filozófia és a vallás erősen foglalkozott a szaporodás misztikumával, így azoknak is erős hatása volt a válaszokra. - OP)"

"A második az európai botanika kezdeti, ókori görög-római nézeteivel indul. Hogyan terjesztették a mítoszok a növényvilág szaporodására vonatkozó homályos ismereteket, mielőtt foglalkoztak volna az erősen nemiséghez, termékenységhez, sőt élvezethez kapcsolódó flóra másik arcával."

"A harmadik tárgyalja a középkort betöltő, szimbólumokkal teli univerzumot." (A növényeket sokban máig is kísérik hozzájuk kapcsolt kulturális, vallási és erotikus jelentések. - OP)

"A tudományos kutatás az újkorban lendült fel ismét. A 4. fejezet leírja, ahogy a növények szexualitásának biológiai kérdése előtérbe kerül. A 17. sz. vége körül megjelenik az ivaros szaporodás első bizonyítéka - amit azonban nem fogadnak el egyből. Az erről szóló vitát az ötödik fejezet mutatja be. A virágos és virágtalan növények megtermékenyítésének összes nagy rejtélyét végül csak a jelenkorban sikerült teljesen megfejteni."

TELJES KÖRŰ SAJTÓSZEMLE

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.


Magyarhirlap.hu, 2018. július 09., hétfő
"A tudásra és az innovációra kell építeni a magyar gazdaságot"

Magyaridok.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Vg.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: az innováció és a tudás a gazdasági siker kulcsa

Bama.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Beol.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Heol.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Kemma.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Baon.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Sonline.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Szoljon.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Teol.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Pecsiujsag.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó szerint a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Feeds.mohacsiujsag.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó szerint a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Feeds.kaposvariujsag.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó szerint a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Delmagyar.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Kisalfold.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Lokal.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: A magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Mon.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Boon.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Zaol.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Veol.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Duol.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Feol.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Vaol.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Kormany.hu, 2018. július 09., hétfő
A magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Autopro.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: Mindent megteszünk, hogy az autóipart segítsük

Napi.hu, 2018. július 09., hétfő
Gazdasági váltásról beszélt Szijjártó Péter

Erdon.ro, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Sajtokozlemeny.com, 2018. július 09., hétfő
Termőhely azonosítási módszert fejlesztenek

Infostart.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó Péter: Magyarországon ez a vízválasztó

Pestisracok.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó szerint a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

erdon.ro.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Gordiusz.hu, 2018. július 09., hétfő
Alapkutatási kiskáté

Portfolio.hu, 2018. július 09., hétfő
Véget ér a magyar csoda, ha nem csinál valamit sürgősen a kormány

Webradio.hu, 2018. július 09., hétfő
Szijjártó: a magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Hirado.hu, 2018. július 09., hétfő
A magyar gazdaságot a tudásra és innovációra kell építeni

Katolikus Rádió - Hírtükör 6:30, 2018. július 09., hétfő, 6:30 óra
A kormányszóvivő szerint azokra a kérdésekre kell koncentrálnia Magyarországnak és Németországnak, ahol megvannak az együttműködés alapjai

Kossuth Rádió - Krónika 07:00, 2018. július 09., hétfő, 7 óra
Új szintre léphetnek és új minőséget kaphatnak a magyar-német kapcsolatok a gazdaságban, az innováció és technológia területén valamint a védelempolitikában, erről a kormányszóvivő beszélt

ECHO TV - Reggeli Híradó, 2018. július 09., hétfő, 7 óra
Vita van arról Németországgal, hogy nem Magyarország az első belépési pont az Európai Unió területére, hanem Görögország, mondta Szijjártó Péter

Magyar Hírlap, 2018. július 10., kedd, 9. oldal
Hazánk sikeresen halad a digitális átállás útján

Fejér Megyei Hírlap, 2018. július 10., kedd, 5. oldal
A fenntartható fejlődés

Kelet Magyarország, 2018. július 10., kedd, 5. oldal
A magyar gazdaságot a tudásra kell építeni

Hajdú-Bihari Napló, 2018. július 10., kedd, 7. oldal
A magyar gazdaságot a tudásra kell építeni

Észak-Magyarország, 2018. július 10., kedd, 7. oldal
A magyar gazdaságot a tudásra kell építeni

Magyaridok.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: az ötödik legversenyképesebb európai országgá válna Magyarország

Vg.hu, 2018. július 10., kedd
Komoly céljai vannak Magyarországnak

Magyarhirlap.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: az ötödik legversenyképesebb európai országgá válna Magyarország

Magyarhirlap.hu, 2018. július 10., kedd
Fókuszban a felzárkózás és a fejlesztés

Lokal.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Az ötödik legversenyképesebb európai országgá válna Magyarország

Szegedma.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Ujnemzedek.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Dehir.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: az öt legélhetőbb európai ország egyike akar lenni Magyarország

Boon.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Mon.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Vaol.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Zaol.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Veol.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Duol.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Feol.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Heol.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Szoljon.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Bama.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Beol.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Kemma.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Baon.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Teol.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Debreceninap.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Pecsma.hu, 2018. július 10., kedd
Az a cél, hogy hazánk az öt legélhetőbb ország egyike legyen

Csongradiujsag.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Feeds.mohacsiujsag.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Pecsiujsag.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Index.hu, 2018. július 10., kedd
Varga: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Gazdasagportal.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Hvg.hu, 2018. július 10., kedd
Varga: Magyarország az öt legjobb uniós ország egyike akar lenni 2030-ra

Hvg.hu, 2018. július 10., kedd
Parragh, Palkovics és Matolcsy is megírta a magáét a kormánynak

Origo.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország Európa öt legélhetőbb ország között akar lenni

Figyelo.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Privatbankar.hu, 2018. július 10., kedd
Nagyratörő terve van a kormánynak: hogy fogja ezt Magyarország teljesíteni?

Yoojooz.hu, 2018. július 10., kedd
Varga: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Civilhetes.net, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Polgarportal.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Propeller.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Pestisracok.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Mandiner.hu, 2018. július 10., kedd
Varga: Az öt legélhetőbb ország közé akarunk kerülni Európában

24.hu, 2018. július 10., kedd
Varga: Magyarország az öt legélhetőbb ország közé akar kerülni

Mti.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: az ötödik legversenyképesebb európai országgá válna Magyarország

Mti.hu, 2018. július 10., kedd
A Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése

Mti.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Kormany.hu, 2018. július 10., kedd
Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Kormany.hu, 2018. július 10., kedd
Gazdasági stratégiák a Nemzeti Versenyképességi Tanács előtt

Portfolio.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: nyár végére készül el a nagy javaslatcsomag

Portfolio.hu, 2018. július 10., kedd
180 lépéssel újítaná meg az országot a jegybank

Portfolio.hu, 2018. július 10., kedd
Itt a bizonyíték: Magyarország egy összeszerelő-műhely és ezen változtatni kell

Profit7.hu, 2018. július 10., kedd
Őszre kész a nagy gazdasági javaslatcsomag

Gondola.hu, 2018. július 10., kedd
Őszre kész a nagy gazdasági javaslatcsomag

Innoportal.hu, 2018. július 10., kedd
A közép-európai cégek többsége növeli kutatás-fejlesztési kiadásait

Marketinginfo.hu, 2018. július 10., kedd
K+F régiós körkép

News4business.hu, 2018. július 10., kedd
K+F régiós körkép

Webradio.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Webradio.hu, 2018. július 10., kedd
Varga Mihály: az ötödik legversenyképesebb európai országgá válna Magyarország

Hirado.hu, 2018. július 10., kedd
Őszre kész a nagy gazdasági javaslatcsomag

Hirado.hu, 2018. július 10., kedd
Cél, hogy az ötödik legversenyképesebb európai ország legyen Magyarország

Hirado.hu, 2018. július 10., kedd
Európa Top 5-jébe kívánkozik az ország

InfoRádió, 2018. július 10., kedd, 15 óra
Versenyképességi Tanács üléséről

KlubRádió, 2018. július 10., kedd, 18 óra
Versenyképesség és növekedés

TV2 - Tények, 2018. július 10., kedd, 18 óra
2030-ra az öt legjobb ország között

EchoTV - Hiradó, 2018. július 10., kedd, 18 óra
Javuló versenyképesség

Magyar Hírlap, 2018. július 11., szerda, 1+9. oldal
AZ EURÓPAI TOP 5-BE TARTUNK

Világgazdaság, 2018. július 11., szerda, 1+3. oldal
Reformcsomagot dolgoz ki a kormány a nyár végére

Kelet Magyarország, 2018. július 11., szerda, 2. oldal
A cél: az öt legélhetőbb ország között legyen hazánk 2030-ra

Hajdú-Bihari Napló, 2018. július 11., szerda, 2. oldal
A cél: az öt legélhetőbb ország között legyen hazánk 2030-ra

Észak-Magyarország, 2018. július 11., szerda, 2. oldal
A cél: az öt legélhetőbb ország között legyen hazánk 2030-ra

Computerworld, 2018. július 11., szerda, 6. oldal
Palkovics László

Computerworld, 2018. július 11., szerda, 16,17. oldal
Mozgásban az innováció

News4business.hu, 2018. július 11., szerda
Felavatták az egri Sanatmetal Oroszországban

Index.hu, 2018. július 11., szerda
Megvan Pálinkás utóda a kutatási pénzeket osztó hivatal élén

24.hu, 2018. július 11., szerda
Palkovics megálmodta, megvan az új innovációs és kutatási modell

Trendfm.hu, 2018. július 11., szerda
Így javítana az ország versenyképességén az MNB

Atv.hu, 2018. július 11., szerda
MTA-pénzek: Palkovics eltökélt, az új modell kész, jön a Kutatási Alap
"...Az Innovációs Alaphoz és a létrehozandó új Kutatási Alaphoz a jövőben a forrásokat a következőképpen rendelik: a vállalatok innovációs járulékából adódik össze, ami éves szinten jelenleg 90 milliárd forint körül alakul. Ehhez rendelne a miniszter egy másik 90 milliárd forintnyi keretet.
Palkovics László szerint szakítani kell azokkal a hagyományokkal, hogy az innovációs járulékból származó bevételeket alapkutatások finanszírozására fordítják..."

Tv2 - Tények Reggel, 2018. július 11., szerda, 6:30 óra
Csak a vonzó befektetési környezetet biztosító országok maradhatnak versenyképesek, mondta Szijjártó Péter

ECHO TV - Reggeli Híradó, 2018. július 11., szerda, 7 óra
Csak a vonzó befektetési környezetet biztosító országok maradhatnak versenyképesek, mondta Szijjártó Péter a Bosch budapesti új fejlesztési központjának alapkőletételén

Világgazdaság, 2018. július 12., csütörtök, 2. oldal
A versenyképesség növelése lassú, de elkerülhetetlen feltétel a felzárkózáshoz

Nógrád Megyei Hírlap, 2018. július 12., csütörtök, 1,5. oldal
Gyermekegyetem: kis diploma a vége

Hir.ma, 2018. július 12., csütörtök
ITM: az ipari termelés májusi növekedése megfelel a várakozásnak

Szakszervezetek.hu, 2018. július 12., csütörtök
Tudományállamosítás: nem most kezdődött

Pannonnovum.hu, 2018. július 12., csütörtök
Palkovics megálmodta, megvan az új innovációs és kutatási modell

Kormany.hu, 2018. július 12., csütörtök
Eredményes az ipar erősödését célzó kormányzati gazdaságpolitika

Orientpress.hu, 2018. július 12., csütörtök
ITM: eredményes az ipar erősödését célzó gazdaságpolitika

Mti.hu, 2018. július 12., csütörtök
ITM: az ipari termelés májusi növekedése megfelel a várakozásnak

Infostart.hu, 2018. július 12., csütörtök
Új lábakra állhat az ipar

Webradio.hu, 2018. július 12., csütörtök
ITM: az ipari termelés májusi növekedése megfelel a várakozásnak

InfoRádió, 2018. július 12., csütörtök, 12 óra
Több ipari ágazat is megerősödött

MTV, 2018. július 12., csütörtök, 09 óra
KSH: 3,8 százalékkal nőtt az ipari termelés májusban

Magyar Hírlap, 2018. július 13., péntek, 9. oldal
A várakozások szerint teljesített májusban az ipar

Fejér Megyei Hírlap, 2018. július 13., péntek, 5. oldal
Megfelel a várakozásnak

Magyarhirlap.hu, 2018. július 13., péntek
Palkovics László: Az EU több forrást szán a fenntartható, élhető környezet biztosítására

Lokal.hu, 2018. július 13., péntek
Palkovics: Az EU több forrást szán a fenntartható, élhető környezet biztosítására

Civishir.hu, 2018. július 13., péntek
Példaértékű sikertörténet - így az amerikai nagykövet az NI-ról

Kormany.hu, 2018. július 13., péntek
Az EU több forrást szán a fenntartható, élhető környezet biztosítására

Mta.hu, 2018. július 13., péntek
Néhány a sok ezerből - kutatási programok az Akadémián

Ww2.infovilag.hu, 2018. július 13., péntek
Néhány a sok ezerből - kutatási programok az Akadémián

Hirado.hu, 2018. július 13., péntek
Az EU több forrást szán a fenntartható, élhető környezet biztosítására

Atv.hu, 2018. július 13., péntek
A tudósok hallgatnak, de kíváncsiak Palkovics titkos Max Planck-tervére

Magyarhirlap.hu, 2018. július 16., hétfő
A digitális kihívásokról és a mesterséges intelligenciáról is tárgyalt Bécsben Palkovics László

Magyaridok.hu, 2018. július 16., hétfő
A digitális kihívásokról és a mesterséges intelligenciáról is tárgyalt Bécsben Palkovics László

Magyaridok.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: a büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások

Szegedma.hu, 2018. július 16., hétfő
Az innovációról beszél a Szeged TV-ben a most leköszönt rektor

Mon.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: a büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Mti.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: a büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Mti.hu, 2018. július 16., hétfő
A digitális kihívásokról és a mesterséges intelligenciáról is tárgyalt Bécsben Palkovics László

Mti.hu, 2018. július 16., hétfő
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)

Mti.hu, 2018. július 16., hétfő
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (4. rész)

Vtvszeged.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: a büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Magyarszo.rs, 2018. július 16., hétfő
Eltérő tudománypolitikai koncepciót képviselnek

Mandiner.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: Folytatódhatnak a tárgyalások a minisztériummal

Portfolio.hu, 2018. július 16., hétfő
Itt az MNB nagy terve, amivel Magyarország elkerülheti a csapdába esést

168ora.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: Zavaros jogi és gazdasági helyzet jöhet, ha a tárcához kerül az MTA költségvetése

Hirextra.hu, 2018. július 16., hétfő
Folytatódik az Akadémia bedarálása?

Weborvos.hu, 2018. július 16., hétfő
Interjú a Magyar Tudományos Akadémia elnökével

Mok.hu, 2018. július 16., hétfő
Interjú a Magyar Tudományos Akadémia elnökével

Vs.hu, 2018. július 16., hétfő
Folytatódnak a tárgyalások a kormány és az Akadémia között

Medicalonline.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász: Inkább plusz források kellenek

Mta.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: a büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Librarius.hu, 2018. július 16., hétfő
Elviszi a Tudományos Akadémia pénzének 70%-át egy új minisztérium - interjú az elnökkel

Propeller.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László interjút adott az MTI-nek az ITM-ről

Pestisracok.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: Az akadémia és a technológiai minisztérium tovább egyeztet az alaptámogatási összegről

Civilhetes.net, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: Zavaros jogi és gazdasági helyzet jöhet, ha a tárcához kerül az MTA költségvetése

Kormany.hu, 2018. július 16., hétfő
Az európai polgárok jóléte alapvetően a digitális átállás sikerén múlik

Profit7.hu, 2018. július 16., hétfő
A digitális átállás küszöbén

Gyartastrend.hu, 2018. július 16., hétfő
Az MI eszköz a társadalmi-gazdasági célok megvalósításához

Eszak.hu, 2018. július 16., hétfő
Folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Orientpress.hu, 2018. július 16., hétfő
A kutatás-fejlesztés alapozhatja meg a kkv-k jövőjét

Orientpress.hu, 2018. július 16., hétfő
Palkovics: Európa jóléte a digitális átállás sikerén múlik

Uzletresz.hu, 2018. július 16., hétfő
Szinte bármely kkv-nak jó lehetőség a kutatás-fejlesztés

U-szeged.hu, 2018. július 16., hétfő
Innováció: közhely, vagy a jövő záloga? - Prof. Dr. Szabó Gábor előadása a Szeged TV műsorán
"...Mi az innováció? Erre az alapkérdésre is válaszolt Prof. Szabó Gábor akadémikus, a MISZ elnöke a Mentor(h)áló projekt fölkérésére tartott előadásán. A jövőbe mutató problémákat feszegető előadásról készült felvételt a Szeged TV először 2018. július 16-án tűzi műsorra..."

Ujnemzedek.hu, 2018. július 16., hétfő
Az EU több forrást szán a fenntartható, élhető környezet biztosítására

Pannonnovum.hu, 2018. július 16., hétfő
PALKOVICS LÁSZLÓ: AZ EU TÖBB FORRÁST SZÁN A FENNTARTHATÓ, ÉLHETŐ KÖRNYEZET BIZTOSÍTÁSÁRA

Greenport.hu, 2018. július 16., hétfő
Az EU több forrást szán a fenntartható, élhető környezet biztosítására

Hulladekvadasz.hu, 2018. július 16., hétfő
Palkovics László hulladékválogató üzemet avatott Zalaegerszegen

Erdon.ro, 2018. július 16., hétfő
A digitális kihívásokról és a mesterséges intelligenciáról is tárgyalt Bécsben Palkovics László

Adozona.hu, 2018. július 16., hétfő
Befektetés startup vállalkozásba: ilyen adókedvezmény jár
"...A startup (korai fázisú) vállalkozásba történő befektetés a társasági adó rendszerében jelentős előnyt jelenthet, négy év alatt összesen akár 80 millió Ft adóalap-csökkentő tételt érvényesíthet a befektető. 2017-től adóalap-kedvezményre jogosult az az adózó, amely ún. korai fázisú vállalkozásban részesedést szerez..."

Webradio.hu, 2018. július 16., hétfő
Lovász László: a büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Webradio.hu, 2018. július 16., hétfő
A digitális kihívásokról és a mesterséges intelligenciáról is tárgyalt Bécsben Palkovics László

Webradio.hu, 2018. július 16., hétfő
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (4. rész)

Webradio.hu, 2018. július 16., hétfő
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)

Hirado.hu, 2018. július 16., hétfő
A digitális átállás küszöbén

Hirado.hu, 2018. július 16., hétfő
A büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások

InfoRádió, 2018. július 16., hétfő, 11 óra
Tovább folytatódhatnak a tárgyalások az MTA és az Innovációs és Technológiai Minisztérium között

KlubRádió, 2018. július 16., hétfő, 12 óra
Tovább tart a vita az MTA költségvetéséről

KlubRádió, 2018. július 16., hétfő, 18 óra
Folytatódnak az egyeztetések az MTA költségvetéséről

Magyar Hírlap, 2018. július 17., kedd, 2. oldal
Folytatódnak az egyeztetések az MTA és az innovációs tárca között

Magyar Hírlap, 2018. július 17., kedd, 9. oldal
Az európai polgárok jóléte alapvetően a digitális átállás sikerén múlik

Magyar Idők, 2018. július 17., kedd, 15. oldal
Nagyban függ az európai jólét a digitális átállás sikerétől

Magyar Idők, 2018. július 17., kedd, 16. oldal
Kevesebb hulladék kerül a búslakpusztai lerakóba

Magyar Idők, 2018. július 17., kedd, 2. oldal
Folytatódó egyeztetés az MTA-s pénzekről

Kelet Magyarország, 2018. július 17., kedd, 2. oldal
Folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Hajdú-Bihari Napló, 2018. július 17., kedd, 2. oldal
Folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Észak-Magyarország, 2018. július 17., kedd, 2. oldal
Folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

Népszava, 2018. július 17., kedd, 4. oldal
Később tárgyalnak tovább az MTA-ról

Világgazdaság, 2018. július 17., kedd, 2. oldal
Robotokkal az előrelépésért

Magyarhirlap.hu, 2018. július 17., kedd
Folytatódnak az egyeztetések az MTA és az innovációs tárca között

Magyarhirlap.hu, 2018. július 17., kedd
A Magyarországnak szánt uniós támogatás negyedével csökkenhet
"...az unió a következő költségvetési időszakra, 2021-2027-re kiemelt célként az innováció, illetve a kis- és középvállalkozások támogatását, a digitális technológiák fejlesztését, a fenntartható ipari modernizációt, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelmet, ezzel összhangban az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé való elmozdulást, és a mostaninál szociálisabb Európa kialakítását jelölte meg. ..."

Magyaridok.hu, 2018. július 17., kedd
Erősíteni kell az innovációs együttműködéseket

Magyaridok.hu, 2018. július 17., kedd
Nagyban függ az európai jólét a digitális átállás sikerétől

Magyaridok.hu, 2018. július 17., kedd
Az uniós biztos szerint csökkenhetnek a kohéziós támogatások

Vg.hu, 2018. július 17., kedd
Negyedével csökkennek a Magyarországnak szánt támogatások

Debreceninap.hu, 2018. július 17., kedd
A Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Napi.hu, 2018. július 17., kedd
Sokkal kevesebb uniós pénzt kaphat Magyarország

Dehir.hu, 2018. július 17., kedd
Csökkennek a hazánknak szánt EU-s költségvetési támogatások

Mon.hu, 2018. július 17., kedd
EU-s-költségvetés - A Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Mon.hu, 2018. július 17., kedd
ITM: erősíteni kell az innovációs együttműködéseket

Veol.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Duol.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Feol.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Vaol.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Zaol.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Bama.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Beol.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Heol.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Kemma.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Baon.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Sonline.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Szoljon.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Teol.hu, 2018. július 17., kedd
Vállalati innovációval lehet sikerre vinni a mesterséges intelligencia kutatását

Pecsinapilap.hu, 2018. július 17., kedd
Mellár a kutatás-fejlesztést félti

Mohacsinapilap.hu, 2018. július 17., kedd
Mellár a kutatás-fejlesztést félti

Videk.ma, 2018. július 17., kedd
Korrupció az Orbán-kormány idején? A felelősök viseljék az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések következményeit!
"...A kutatás-fejlesztésre, az innovációra, az egészségügyre, az oktatásra, a szociális szférára, valamint a bérek felzárkóztatására kellene helyezni a hangsúlyt - tette hozzá Bana Tibor, jelezve: a Jobbik ezért küzd majd, és az európai parlamenti választás kampányában is ezt állítja a középpontba..."

Nool.hu, 2018. július 17., kedd
A vállalati innováción múlik a mesterséges intelligencia kutatása

Mti.hu, 2018. július 17., kedd
ITM: erősíteni kell az innovációs együttműködéseket

Mti.hu, 2018. július 17., kedd
Jobbik: a felelősök viseljék az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések következményeit!

Mti.hu, 2018. július 17., kedd
EU-s-költségvetés - A Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Gyorplusz.hu, 2018. július 17., kedd
Negyedével csökkennek a támogatások

Trademagazin.hu, 2018. július 17., kedd
A Magyarországnak szánt uniós támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Erdon.ro, 2018. július 17., kedd
EU-s-költségvetés - A Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Innoportal.hu, 2018. július 17., kedd
Kiderült végre, hogy innováció nélkül nincs növekedés

Gordiusz.hu, 2018. július 17., kedd
Legalább egy év haladékot szeretne az MTA

Sztarklikk.hu, 2018. július 17., kedd
Jóval kevesebb uniós támogatást kapunk az előző ciklushoz képest

Nkfih.gov.hu, 2018. július 17., kedd
Magyar-izraeli ipari kutatás-fejlesztési együttműködési pályázat

Kamaraonline.hu, 2018. július 17., kedd
Negyedével csökkenhetnek a költségvetési támogatások 2021-től

Propeller.hu, 2018. július 17., kedd
EU-s-költségvetés: a Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Pestisracok.hu, 2018. július 17., kedd
Várhatóan negyedével csökkennek a hazánknak szánt uniós források 2021-től

Zoom.hu, 2018. július 17., kedd
Magyarország csak 5,76 billió forint támogatásra számíthat az EU-tól 21-27 között

24.hu, 2018. július 17., kedd
Negyedével csökkennek a Magyarországnak szánt költségvetési támogatások

Vs.hu, 2018. július 17., kedd
Brüsszel kevesebb pénzt szánna Magyarországnak

Gondola.hu, 2018. július 17., kedd
Várhatóan negyedével csökkennek az uniós támogatások

Kuruc.info, 2018. július 17., kedd
Negyedével csökkenhetnek a hazánknak szánt uniós "támogatások"

Alfahir.hu, 2018. július 17., kedd
Most már biztos: sokkal kevesebb uniós támogatást kapunk 2021-től

Privatbankar.hu, 2018. július 17., kedd
Elzárják az EU-s pénzcsapot: komoly összegtől esik el Magyarország

Infoter.eu, 2018. július 17., kedd
A digitális átállás küszöbén

Itbusiness.hu, 2018. július 17., kedd
A digitális átállás sikerén múlik az európai polgárok jóléte

Piacesprofit.hu, 2018. július 17., kedd
Még lehet pályázni k+f-támogatásokra, de sietni kell

Hirek.prim.hu, 2018. július 17., kedd
Az európai polgárok jóléte alapvetően a digitális átállás sikerén múlik

Hirek.prim.hu, 2018. július 17., kedd
Az európai polgárok jóléte alapvetően a digitális átállás sikerén múlik

Kormany.hu, 2018. július 17., kedd
Testreszabott támogatások az innovációs lánc minden eleme számára

Alfahir.hu, 2018. július 17., kedd
Jobbik: Az fizesse az EU-s büntetést, aki okozta!

Komloinapilap.hu, 2018. július 17., kedd
Mellár a kutatás-fejlesztést félti

Kamaraonline.hu, 2018. július 17., kedd
K+F: 500 milliárd forint felett a ráfordítások összege

Portfolio.hu, 2018. július 17., kedd
Az uniós források lökték be a magyar kutatásokat

Webradio.hu, 2018. július 17., kedd
EU-s-költségvetés - A Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Webradio.hu, 2018. július 17., kedd
Jobbik: a felelősök viseljék az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések következményeit!

Webradio.hu, 2018. július 17., kedd
ITM: erősíteni kell az innovációs együttműködéseket

Hirado.hu, 2018. július 17., kedd
Negyedével csökkenhetnek a Magyarországnak szánt uniós támogatások

Hirado.hu, 2018. július 17., kedd
Erősíteni kell az innovációs együttműködéseket

Hirado.hu, 2018. július 17., kedd
Jobbik: A felelősök viseljék az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések következményeit!

Katolikus Rádió, 2018. július 17., kedd, 07 óra
A digitális kihívásokról és a mesterséges intelligenciáról is tárgyalt Bécsben Palkovics László

Magyar Hírlap, 2018. július 18., szerda, 9. oldal
A munkahelyek megőrzéséhez összpontosítani kell a kutatási-fejlesztési és innovációs kapacitásokat

Magyar Hírlap, 2018. július 18., szerda, 10. oldal
Kevesebb támogatást adna hazánknak az Európai Bizottság

Világgazdaság, 2018. július 18., szerda, 1+2. oldal
Jelentősen nőtt az innovációs ráfordítás
"...Tavaly a GDP 1,35 százalékát, 517 milliárd forintot fordított Magyarország kutatás- fejlesztésre és innovációra, folyó áron 21 százalékkal, 90 milliárddal többet, mint 2016-ban. Ezen belül a költségek 17 százalékkal emelkedtek, a beruházások pedig 54 százalékkal. Megállt egyúttal a kutatóhelyek és a kutatással foglalkozók számának 2014 óta tartó lejtmenete, előbbinél 14, utóbbinál 12 százalékos az előrelépés mértéke..."

Magyar Idők, 2018. július 18., szerda, 12. oldal
Negyedével kevesebb uniós költségvetési támogatás

Magyarhirlap.hu, 2018. július 18., szerda
Huszonegy százalékkal nőtt a kutatás-fejlesztésre fordított összeg 2017-ben

Magyarhirlap.hu, 2018. július 18., szerda
Kevesebb támogatást adna hazánknak az Európai Bizottság

Magyarhirlap.hu, 2018. július 18., szerda
Kara Ákos: A Digitális jólét program célja, hogy a magyar emberek a digitalizáció nyertesei legyenek

Kisalfold.hu, 2018. július 18., szerda
A Digitális jólét programról Balatonfüreden

Delmagyar.hu, 2018. július 18., szerda
A Digitális jólét programról Balatonfüreden

Iveszpremlap.hu, 2018. július 18., szerda
EU-s-költségvetés - A Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Vg.hu, 2018. július 18., szerda
Az a cél, hogy a magyarok a digitalizáció nyertesei legyenek

Vg.hu, 2018. július 18., szerda
Jóval több jutott kutatás-fejlesztésre

Napi.hu, 2018. július 18., szerda
Ennyit költöttek új magyar ötletekre tavaly

Origo.hu, 2018. július 18., szerda
Közös politikai alapon áll Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor
"...Gazdasági téren az innováció bír kiemelt jelentőséggel mind Magyarországgal, mind pedig a V4-ekkel való viszonyban..."

Vaol.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Zaol.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Veol.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Duol.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Feol.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Nool.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Baon.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Sonline.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Szoljon.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Teol.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Bama.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Beol.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Heol.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Hir.ma, 2018. július 18., szerda
KSH: 21 százalékkal nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben

Kemma.hu, 2018. július 18., szerda
Izraeli nagykövet: közös politikai alapon áll Orbán és Netanjahu

Pestpilis.hu, 2018. július 18., szerda
Innovációs központ épül Érden

Fejervar.hu, 2018. július 18., szerda
"Innovatív technológiák" világát mutatta be a Dunaújvárosi Egyetem a Vasasnapon

Kazal.hu, 2018. július 18., szerda
Jóval több jutott kutatás-fejlesztésre

Agronaplo.hu, 2018. július 18., szerda
EU-s-költségvetés - A Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Infoter.eu, 2018. július 18., szerda
EU-s-költségvetés - A Magyarországnak szánt költségvetési támogatások várhatóan negyedével csökkennek 2021-től

Autopro.hu, 2018. július 18., szerda
Ötmilliárd forintot vehet el az EU

Karpathir.com, 2018. július 18., szerda
Negyedével csökkenhetnek a Magyarországnak szánt uniós támogatások

Mti.hu, 2018. július 18., szerda
Kara Ákos: a Digitális jólét program célja, hogy a magyar emberek a digitalizáció nyertesei legyenek

Mti.hu, 2018. július 18., szerda
KSH: 21 százalékkal nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben

Kamaraonline.hu, 2018. július 18., szerda
KSH: 21 százalékkal nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben

Mmonline.hu, 2018. július 18., szerda
Milliárdok a kutatás-fejlesztésben

Adozona.hu, 2018. július 18., szerda
EU-s-költségvetés: a Magyarországnak szánt támogatások negyedével csökkenhetnek

Medicalonline.hu, 2018. július 18., szerda
21 százalékkal nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben

Medicalonline.hu, 2018. július 18., szerda
Erősíteni kell az innovációs együttműködéseket!

Profit7.hu, 2018. július 18., szerda
Jelentősen nőttek a k+f ráfordítások tavaly

Uzletresz.hu, 2018. július 18., szerda
Nagyon pörög az innováció

Trademagazin.hu, 2018. július 18., szerda
KSH: 21 százalékkal nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben

Hirbalaton.hu, 2018. július 18., szerda
A Digitális jólét program volt a fő téma Balatonfüreden (mti)

Autopro.hu, 2018. július 18., szerda
A magasabb bérekhez innovatív vállalkozásokra van szükség

Scmonitor.hu, 2018. július 18., szerda
Testreszabott támogatások az innovációs lánc minden eleme számára

Hirek.prim.hu, 2018. július 18., szerda
Testreszabott támogatások az innovációs lánc minden eleme számára

Yoojooz.hu, 2018. július 18., szerda
A magasabb bérekhez innovatív vállalkozásokra van szükség

Businessonline.prim.hu, 2018. július 18., szerda
A kutatás-fejlesztés alapozhatja meg a kis- és középvállalkozások jövőjét

Webradio.hu, 2018. július 18., szerda
Kara Ákos: a Digitális jólét program célja, hogy a magyar emberek a digitalizáció nyertesei legyenek

Trendfm.hu, 2018. július 18., szerda
A legkisebbek is fejlesztenek már

Hirado.hu, 2018. július 18., szerda
Jelentősen nőttek a k+f ráfordítások tavaly

Trend FM - Hírek, 2018. július 18., szerda, 08 óra
Egyre több cég pályázik európai uniós kutatás-fejlesztési projektekre

Trend FM, 2018. július 18., szerda, 09 óra
Egyre több cég pályázik kutatás fejlesztési projektekre

InfoRádió, 2018. július 18., szerda, 09 óra
Tavaly 517 milliárd forintot fordított Magyarország kutatás fejlesztésre és innovációra

InfoRádió, 2018. július 18., szerda, 13 óra
Magyarország 517 milliárd forintot fordított tavaly kutatás-fejlesztésre

Magyar Hírlap, 2018. július 19., csütörtök, 9. oldal
Jövőre százezer idős ember bővítheti ismereteit a Digitális Jólét Programban

Magyar Hírlap, 2018. július 19., csütörtök, 10. oldal
Nőttek a kutatás-fejlesztésre költhető összegek itthon

Kisalföld, 2018. július 19., csütörtök, 5. oldal
Digitális tudás százezer idősnek

Magyar Idők, 2018. július 19., csütörtök, 11. oldal
Versenyképesség és új reformkor

Magyar Idők, 2018. július 19., csütörtök, 12. oldal
Az innováció lehet a következő ciklus nyertese

Magyar Idők, 2018. július 19., csütörtök, 13. oldal
Nőtt tavaly a K+F ráfordítás

Magyar Idők, 2018. július 19., csütörtök, 15. oldal
Innovatív vállalkozások kulcspozícióban

Világgazdaság, 2018. július 19., csütörtök, 2. oldal
Év végéig 1500 digitálisprogram- pont létesül

Világgazdaság, 2018. július 19., csütörtök, 8. oldal
Izrael és Magyarország közös halmazai

Magyaridok.hu, 2018. július 19., csütörtök
Szijjártó Péter: rendkívüli jelentőségű a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere
"...A miniszter hangsúlyozta: folytatni akarják a tavaly megkezdett, sikeres innovációs együttműködést, amelynek keretében egy kétmillió eurós közös innovációs alapot hoztak létre..."

Lokal.hu, 2018. július 19., csütörtök
Rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Vg.hu, 2018. július 19., csütörtök
Szijjártó: rendkívül fontos a a magyar-izraeli gazdasági együttműködés

Magyaridok.hu, 2018. július 19., csütörtök
Innovatív vállalkozások kulcspozícióban

Magyaridok.hu, 2018. július 19., csütörtök
Az innováció lehet a következő ciklus nyertese

Magyaridok.hu, 2018. július 19., csütörtök
Versenyképesség és új reformkor

Magyarhirlap.hu, 2018. július 19., csütörtök
Szijjártó Péter: Rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés

Hir.ma, 2018. július 19., csütörtök
Szijjártó: rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Mon.hu, 2018. július 19., csütörtök
Orbán Izraelben - Szijjártó: rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Delmagyar.hu, 2018. július 19., csütörtök
Orbán Izraelben - Szijjártó: rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Kormany.hu, 2018. július 19., csütörtök
Rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Mediamix.mti.hu, 2018. július 19., csütörtök
Orbán Izraelben - Szijjártó: rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Hirek.sk, 2018. július 19., csütörtök
Rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Mandiner.hu, 2018. július 19., csütörtök
Szijjártó: Fontos a magyar-izraeli együttműködés

Origo.hu, 2018. július 19., csütörtök
Rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Kisalfold.hu, 2018. július 19., csütörtök
Orbán Izraelben - Szijjártó: rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

888.hu, 2018. július 19., csütörtök
Szijjártó: rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Propeller.hu, 2018. július 19., csütörtök
Szijjártó: Magyarország energiabiztonsága szempontjából is fontos Izrael

Nkfih.gov.hu, 2018. július 19., csütörtök
Félmillió mesterséges szemlencse Zsámbékról

Starthirek.hu, 2018. július 19., csütörtök
Rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Pestisracok.hu, 2018. július 19., csütörtök
Az izraeli-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Szijjártó

Pannonnovum.hu, 2018. július 19., csütörtök
Kétarcú magyar innováció

Pannonnovum.hu, 2018. július 19., csütörtök
A magasabb bérekhez innovatív vállalkozásokra van szükség

Frisss.hu, 2018. július 19., csütörtök
Kreatív magyarok és innovatív vállalkozások jelentik a jövő zálogát

Minuszos.hu, 2018. július 19., csütörtök
München után Bécsben tárgyalt Palkovics

Gondola.hu, 2018. július 19., csütörtök
Versenyképesség és új reformkor

Profitline.hu, 2018. július 19., csütörtök
Jelentősen nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben

Realista.hu, 2018. július 19., csütörtök
21 százalékkal nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben

Webradio.hu, 2018. július 19., csütörtök
Orbán Izraelben - Szijjártó: rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

Atv.hu, 2018. július 19., csütörtök
A honvédelmi miniszter is Izraelbe utazik tárgyalni

Hirado.hu, 2018. július 19., csütörtök
Fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere

TV2 - Tények, 2018. július 19., csütörtök, 18 óra
Fontos együttműködés a sikerért

MTV - Híradó este, 2018. július 19., csütörtök, 19 óra
Fontosak a magyar-izraeli gazdasági kapcsolatok

EchoTV - Hiradó, 2018. július 19., csütörtök, 12 óra
Magyar-izraeli kapcsolatok

EchoTV - Hiradó, 2018. július 19., csütörtök, 18 óra
Magyar-izraeli gazdasági kapcsolatok

HírTV, 2018. július 19., csütörtök, 12 óra
Egyre fontosabb a magyar izraeli gazdasági együttműködés

Magyar Hírlap, 2018. július 20., péntek, 1+3+5. oldal
ORBÁN IZRAELBEN: A BIZTONSÁG A LEGFONTOSABB

Kelet Magyarország, 2018. július 20., péntek, 2. oldal
Fontos a gazdasági együttműködés sikere

Hajdú-Bihari Napló, 2018. július 20., péntek, 2. oldal
Fontos a gazdasági együttműködés sikere

Észak-Magyarország, 2018. július 20., péntek, 2. oldal
Fontos a gazdasági együttműködés sikere

Magyarhirlap.hu, 2018. július 20., péntek
Orbán: Minden nemzetnek joga van saját biztonságához

Nepszava.hu, 2018. július 20., péntek
Oktatás és innováció

Jarmuipar.hu, 2018. július 20., péntek
Le vagyunk maradva kutatás-fejlesztésben

Piacesprofit.hu, 2018. július 20., péntek
Már nem az állami pénz a kutatás-fejlesztés motorja

Piacesprofit.hu, 2018. július 20., péntek
Adózás 2019: könnyes búcsú a cafeteriától

Adozona.hu, 2018. július 20., péntek
Cafeteria, előnyösebb kiva, áfa - itt vannak a részletek a megszavazott adócsomagból
"...A törvény a K+F adóalap-kedvezményeket érintően is az adózók számára a korábbinál kedvezőbb szabályozást tartalmaz: a jövőben - akár már a 2018-as évre vonatkozóan is - a belföldi K+F szolgáltatásokat nyújtó fél és a szolgáltatásokat igénybe vevő adózó megállapodásuk szerint megoszthatják egymás között a felmerülő K+F költségekhez kapcsolódó adóalap-kedvezményt..."

Kuruc.info, 2018. július 20., péntek
Ismét hatékonyan dolgozott a fideszes parlamenti szavazógép: sorozattörvényhozással zárult a nyári rendkívüli ülésszak
"...A változtatás lehetőséget nyújt az engedély nélküli másolatkészítés, az ipari kémkedés vagy a titoktartási kötelezettség megsértése elleni hatékonyabb fellépésre annak érdekében, hogy az innovációból adódó előnyök kihasználhatók legyenek. Az üzleti titok védelme kikerül a polgári törvénykönyvből, és önálló jogszabályban kap helyet..."

Autopro.hu, 2018. július 20., péntek
Hol tartunk a digitalizációban, innovációban? Kérdőív az autóipari vállalatok felkészültségéről

Csalad.hu, 2018. július 20., péntek
Zalaegerszegen versenyeznek az ifjú autókonstruktőrök

Hirtv.hu, 2018. július 20., péntek
Egyre szorosabb a magyar-izraeli barátság

Népszava, 2018. július 21., szombat, 7. oldal
Messze még a Kánaán

Petőfi Népe, 2018. július 21., szombat, 1+4. oldal
Nem zseni, de zseniális
"...A 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen, amelyet a Magyar Innovációs Szövetség írt ki, "AM Cassiopeiae nevű csillag tanulmányozása" című pályázatommal második helyezés értem el..."

Magyar Hírlap, 2018. július 21., szombat, 1+10+11. oldal
A BIZTONSÁGOS NÖVEKEDÉS KÖLTSÉGVETÉSE A 2019-ES

Hegyvidekujsag.eu, 2018. július 21., szombat
Kiemelt dicséret egy különleges fejlesztésért
"...Nagyszerűen szerepelt két hegyvidéki diák a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba járó Fábry-Nagy Enikő és Billing Dániel kiemelt dicséretet kapott fejlesztéséért, egy különleges szünetmentes tápegységért..."

Magyarhirlap.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Magyarhirlap.hu, 2018. július 21., szombat
Elfogadta a parlament a biztonságos növekedés költségvetését

Magyaridok.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Profitline.hu, 2018. július 21., szombat
A kutatás-fejlesztés alapozhatja meg a kis- és középvállalkozások jövőjét

Ma.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Hir.ma, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Velemenyezd.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Hvg.hu, 2018. július 21., szombat
Jávor Benedek EP-képviselő nem hagyja annyiban az MTA pénzének elvonását

Innoportal.hu, 2018. július 21., szombat
KSH: 21 százalékkal nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben

Sikerado.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Autohirek.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Mixonline.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenye Zalaegerszegen

Gondola.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenye Zalaegerszegen

Mti.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Webradio.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Hirado.hu, 2018. július 21., szombat
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen

Gondola.hu, 2018. július 22., vasárnap
Hajrá a javából: repkedtek a milliárdok

Autoszektor.hu, 2018. július 22., vasárnap
Járműipari mérnökhallgatók versenye Zalaegerszegen

Hirlevel.egov.hu, 2018. július 22., vasárnap
Palkovics László: a versenyképesség szempontjából a mesterséges intelligencia terén is az ipari vállalati innovációra érdemes összpontosítani a közös erőfeszítéseket

Starthirek.hu, 2018. július 22., vasárnap
Járműipari mérnökhallgatók versenye Zalaegerszegen

Magyar Hírlap, 2018. július 23., hétfő, 9. oldal
Járműipari hallgatók versenyeznek a korszerű egerszegi tesztpályán

Zalai Hírlap, 2018. július 23., hétfő, 1+4. oldal
ZALAEGERSZEG Fiatal autókonstruktőrök nemzetközi versenye

Napi.hu, 2018. július 23., hétfő
Az MKIK támogatja a kormány tervét

Mti.hu, 2018. július 23., hétfő
Az MKIK egyetért a kutatatás-fejlesztés-innovációs rendszer átalakításával

Mandiner.hu, 2018. július 23., hétfő
Az iparkamara egyetért a kutatási rendszer átalakításával

Klubradio.hu, 2018. július 23., hétfő
Pálinkás: Érthetetlen döntés, összeomolhat a magyar kutatás-fejlesztés

Technokrata.hu, 2018. július 23., hétfő
A kutatás és a fejlesztés alapozhatja meg a kkv-k jövőjét

Webradio.hu, 2018. július 23., hétfő
Az MKIK egyetért a kutatatás-fejlesztés-innovációs rendszer átalakításával

Hirado.hu, 2018. július 23., hétfő
Az MKIK egyetért a kutatatás-fejlesztés-innovációs rendszer átalakításával

Merce.hu, 2018. július 24., kedd
Keményen nekiment Palkovicsnak Pálinkás József a hazai tudományos élet szétzilálása miatt

Portfolio.hu, 2018. július 24., kedd
Pálinkás a saját leváltásáról: két dudás nem fért meg egy csárdában

Portfolio.hu, 2018. július 24., kedd
Máris kinevezték Pálinkás utódát az Innovációs Hivatal élére

Index.hu, 2018. július 24., kedd
Agyműtétre a választás sem ad felhatalmazást

Hrportal.hu, 2018. július 24., kedd
Utolsók között áll Magyarország a K F-ben

Autopro.hu, 2018. július 24., kedd
Utolsók között vagyunk K+F-ben

Kamaraonline.hu, 2018. július 24., kedd
Az MKIK egyetért az innovációs források elosztásának átalakításával

Magyarhirlap.hu, 2018. július 25., szerda
Domokos László: Az MTA főtitkára tévedésben van

Hvg.hu, 2018. július 25., szerda
Az Állami Számvevőszék elnöke kioktatja az MTA főtitkárát

Hvg.hu, 2018. július 25., szerda
"Palkovics nem a beteg testrészt akarja gyógyítani, az egészséges lábat tervezi levágni"

Portfolio.hu, 2018. július 25., szerda
Három magyar fiatal is Európa kiválóságai között (korr.)

Aszhirportal.hu, 2018. július 25., szerda
Domokos László nyílt levele: Téved az MTA főtitkára

Computerworld.hu, 2018. július 25., szerda
Magyar startupok ötleteit várja a Lufthansa és az SAP

Hirek.prim.hu, 2018. július 25., szerda
Magyar startupok ötleteit várja a Lufthansa és az SAP

Autopro.hu, 2018. július 25., szerda
Magyar startupok ötleteit várja a Lufthansa és az SAP

Yoojooz.hu, 2018. július 25., szerda
Magyar ötleteket vár a Lufthansa

Makronom.mandiner.hu, 2018. július 25., szerda
A magyar vállalkozói társadalom egyetért a magyar kutatás-fejlesztés-innováció (KFI) rendszerének átalakításával

InfoRádió, 2018. július 25., szerda, 16 óra
ÁSZ - MTA

Magyar Idők, 2018. július 26., csütörtök, 15. oldal
Blockchaint fejlesztő startupot keres a légióriás

Magyar Hírlap, 2018. július 26., csütörtök, 2. oldal
"Az MTA sem lehet kivétel"

Magyar Idők, 2018. július 26., csütörtök, 4. oldal
Domokos: A támogatás terén téved az MTA

HVG, 2018. július 26., csütörtök, 17+18. oldal
Léket kapott a hajó

Magyaridok.hu, 2018. július 26., csütörtök
Előbb megérteni, azután vitázni

Magyaridok.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Vg.hu, 2018. július 26., csütörtök
Nagyon sokan jutottak milliárdos forráshoz

Vg.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga szerint jó felzárkózási pályán van Magyarország

Magyarhirlap.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: Jó felzárkózási pályán van Magyarország

Lokal.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga: Jó felzárkózási pályán van Magyarország

Bama.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Heol.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Kemma.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Baon.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Sonline.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Szoljon.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Teol.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Beol.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Hir.ma, 2018. július 26., csütörtök)
Tusványos: Gazdasági versenyképesség és állami szerepvállalás

Mti.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos - Gazdasági versenyképesség és állami szerepvállalás

Mti.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos - Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Szuperinfo.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos - Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország

888.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály Tusványoson: jó felzárkózási pályán van az ország

Vs.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Mon.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos - Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Figyelo.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Makronom.mandiner.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga: Legyenek olyan magyar termékek, amelyekről a világnak eszébe jut a magyar gazdaság

Vaol.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Veol.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Duol.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Eszak.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Feol.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Zaol.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Nool.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Pestisracok.hu, 2018. július 26., csütörtök
A magyar gazdaság felívelő pályán van, bátran foglalkozhatunk a jövővel

Starthirek.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga: Jó felzárkózási pályán van Magyarország

Mixonline.hu, 2018. július 26., csütörtök
Pálinkás volt a jó király

Oldportal.u-szeged.hu, 2018. július 26., csütörtök
Innováció: közhely, vagy a jövő záloga? - Prof. Dr. Szabó Gábor előadása az SZTE Hírportálon

Orientpress.hu, 2018. július 26., csütörtök
Több mint 22 milliárd forintot lehetett elnyerni VEKOP-pályázatokon

Adozona.hu, 2018. július 26., csütörtök
22 milliárd forint pályázati pénzt osztanak a versenyképességi programban

Mandiner.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: Jó felzárkózási pályán van Magyarország

Origo.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály Tusványoson: Jó felzárkózási pályán vagyunk

Gondola.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusnádfürdőn a versenyképességről

Gondola.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos - jobboldal nélkül nincs Európa

Kisalfold.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos: napirenden a migráció, a versenyképesség és a jogvédelem

Mediamix.mti.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos - Napirenden a migráció, a versenyképesség és a jogvédelem - ÖSSZEFOGLALÓ

Kazal.hu, 2018. július 26., csütörtök
Varga Mihály: Sok a baj a magyar vállalkozásokkal

Hajdupress.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos napirendjén a versenyképesség és az állami szerepvállalás

Autopro.hu, 2018. július 26., csütörtök
Milliárdokat nyertek a cégek kutatás-fejlesztésre

Vorosmartyradio.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos - Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Webradio.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos - Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Hirado.hu, 2018. július 26., csütörtök
Magyarország gazdasági növekedése is kiemelt téma Tusványoson

Atv.hu, 2018. július 26., csütörtök
Tusványos: Varga Mihály szerint jó felzárkózási pályán vagyunk

InfoRádió, 2018. július 26., csütörtök, 16 óra
Bálványosi Szabadegyetem - versenyképességről

Kossuth Rádió - Déli Krónika, 2018. július 26., csütörtök, 12 óra
A versenyképesség javítása függ az államtól, ugyanakkor a vállalkozásokon is múlik

Civil Rádió, 2018. július 26., csütörtök, 07 óra
Magyarország nem ért egyet az uniós költségvetés jelenleg előterjesztett formájával

HírTV, 2018. július 26., csütörtök, 07 óra
Nyílt levélben száll vitába az ÁSZ elnöke az MTA főtitkárával

Heti Válasz - 2018. 07. 26.
"Ez nem autópálya-építés!"
"...Kiszámítható a finanszírozás, jól alakul az együttműködés a gazdasággal - ezért nem látja indokoltnak a kutatás-fejlesztési rendszer átalakítását Pálinkás József. A terület vezénylő tábornokát június 30-án váltották le az innovációs hivatal éléről, miután Palkovics László miniszter világossá tette nézeteik eltérését..."

MTV, 2018. július 26., csütörtök, 11 óra
Gazdasági versenyképességről és állami szerepvállalásról Tusnádfürdőn

Magyar Idők, 2018. július 27., péntek, 1+2. oldal
JÓ FELZÁRKÓZÁSI PÁLYÁN VAN MAGYARORSZÁG

Dunaújvárosi hírlap, 2018. július 27., péntek, 7. oldal
Versenyképesség és állami szerepvállalás

Világgazdaság, 2018. július 27., péntek, 3. oldal
Öt iparág húzhatja Magyarország gazdaságát a következő tizenkét évben

Kelet Magyarország, 2018. július 27., péntek, 2. oldal
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Hajdú-Bihari Napló, 2018. július 27., péntek, 2. oldal
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Észak-Magyarország, 2018. július 27., péntek, 2. oldal
Varga Mihály: jó felzárkózási pályán van Magyarország

Kisalföld, 2018. július 27., péntek, 2. oldal
Jó felzárkózási pályán

Délvilág, 2018. július 27., péntek, 7. oldal
Jó felzárkózási pályán

Délmagyarország, 2018. július 27., péntek, 7. oldal
Jó felzárkózási pályán

Trademagazin.hu, 2018. július 27., péntek
A technológiai fejlesztés a versenyképességet segíti, de nem váltja ki az embert az agráriumban

Portfolio.hu, 2018. július 27., péntek
Szénbányákat nyitna a kormány - Így ragadnák ki Magyarországot a függőségből

Agrotrend.hu, 2018. július 28., szombat
A technológiai fejlesztés a versenyképességet segíti

Hirlevel.egov.hu, 2018. július 28., szombat
Több mint 22 milliárd forintot nyertek a pályázók a VEKOP keretében

Ww2.infovilag.hu, 2018. július 29., vasárnap
Néhány a sok ezerből - kutatási programok az Akadémián

Profitline.hu, 2018. július 31., kedd
Nyáron se áll le az élet: 235 milliárd forint támogatás vár a vállalkozásokra

Autoszektor.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Nagyszabású innovációs projektbe kezd a Bosch Budapesten

Starthirek.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Nagyszabású innovációs projektbe kezd a Bosch Budapesten

Mmonline.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Lányokat a techvilágba!

Portfolio.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Innovációs csomópontokkal is segítheti a kkv-kat a kormány

Portfolio.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Magyar sikersztori tarol külföldön: már 1 milliárd dollárt ér a startup

Index.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Dollármilliárdos startup épít bázist Budapesten

Innoteka.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Történelmi pillanat
"...Hamarosan véglegesítik az ország innovációs stratégiáját - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter első nyilvános szerepvállalásán, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) május 31-én megtartott éves közgyűlésén. A tárcavezető ígéretet tett arra, hogy a kormány komolyan veszi a hazai innovációs partnereket, és számít a MISZ munkájára a stratégiaalkotásban is..."

Innoteka.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Tíz tematikus program indul

Innoteka.hu, 2018. augusztus 01., szerda
A jövő tudósai és feltalálói
"...Júniusban 27. alkalommal adták át az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb húsz év alatti fiatal feltalálóinak és tudósainak díjait Pakucs János szervezőbizottsági elnök közreműködésével az Ericsson Magyarország székházában, ahol egy kiállítás keretében a leglátványosabb pályaműveket két napig meg is tekinthették az érdeklődők..."

Ww2.infovilag.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Rita Svájcban kereste a süniket
"...Svájci Kutató Ifjúság (Schweizer Jugend Forscht) egy híján harminc esztendő óta rendezi meg a "nemzetközi élővilág-kutató hetet" a Svájci-Alpokban. Az idei megmérettetésen 23 középiskolás vehetett részt mindenekelőtt a vendéglátó országból és persze külföldről, földrészünk számos országából. Hazánkból eddig már kilenc fiatal utazhatott ki a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) delegáltjaként..."

Zetapress.hu, 2018. augusztus 01., szerda
Magyar siker Svájcban

Innoteka.hu, 2018. augusztus 02., csütörtök
29. Nemzetközi Élővilág Kutató Hét

Innoteka.hu, 2018. augusztus 02., csütörtök
Új idők
"...Hol másutt, mint a Magyar Innovációs Szövetség idei közgyűlésén vázolta talán a legátfogóbban Palkovics László, az újonnan létrehozott innovációs és technológiai tárca vezetője elképzeléseit..."

Portfolio.hu, 2018. augusztus 02., csütörtök
Újabb hatalmas EU-s ingyenhitel jön akár induló kkv-knak is!

Erdon.ro, 2018. augusztus 02., csütörtök
Európa élvonalába került a FUX

Mon.hu, 2018. augusztus 02., csütörtök
Európa élvonalába került a FUX

Észak-Magyarország - 2018. 08. 03. 5. oldal
Európa élvonalába kerültek

hirado.hu - 2018. 08. 03.
Megjósolták, mi lesz 40 év múlva

Kossuth Rádió - Ütköző délben - 2018.08.03. 12:53:44
Új tanulmányt tett közzé az OECD 3.

businessonline.prim.hu, 2018. augusztus 03., péntek
Megvan a legjobb 25 európai deep tech cég az EIT Digital idei brüsszeli scaleup döntőjére

piacesprofit.hu, 2018. augusztus 04., szombat
A németek tarolnak az európai scaleup-versenyben

Magyar Gyáripar, 2018. 6. szám
Innováció nélkül nincs növekedés

Magyar Gyáripar, 2018. 6. szám
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége javaslatai a kormány számára
"...Az MGYOSZ álláspontja szerint a mindennapi apró (sokszor inkrementális) innovációk megbecsültségén emelni kell, fel kell hagyni a gyakori elitista szemlélettel..."

preshaz.eu 2018. augusztus 06.
A nemes és a tudós

index.hu 2018. augusztus 6.
Németországból és az USA-ból is Magyarországra jönnének, rekord a Design Terminalnál
Szerkesztő: Dr. Antos László, Munkatárs: Monoki Luca
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páros hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.
tel.: (06 1) 430 3330, e-levél: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.