XXVII. évf. | 2017. március 21. | 6. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Magyar Fiatal Tudósok Társasága
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Várható esemény
Pályázati felhívások
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

Innovációs Nagydíj zsűriülése

A 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett vállalat, ill. társaság kapja, amely a 2016. évben a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. A felhívásra 38 pályázat érkezett. A bírálóbizottság a formai és a tartalmi szempontokat alaposan mérlegelte. A 2017. március 7-i zsűriülésen - Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettesének vezetésével - a legjobbnak ítélt 12 pályázatot titkos szavazással rangsorolta, döntően az elért többleteredményt figyelembe véve, és odaítélte a díjakat, valamint kiválasztotta a MISZ Startup Innovációs Díjában részesített pályázatot is.

Az ünnepélyes díjátadásra március 29-én kerül sor az Országházban. Az innovációs Nagydíjon kívül további hat innovációs díjat adnak át az illetékes miniszterek, illetve intézményvezetők.

MISZ FB-ülés

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) Felügyelő Bizottsága, Ormándi Sándor, FB elnök vezetésével 2017. március 14-én, Budapesten, a MISZ irodájában ülést tartott.
A felügyelőbizottság az ülésén megtárgyalta és elfogadta: az FB jelentését a közgyűlés elé kerülő elnökségi beszámolóhoz és az FB elnökének szóbeli kiegészítését a jelentéshez. Továbbá megtárgyalta és elfogadta az FB észrevételeit a MISZ készülő középtávú stratégiájához, amit az elnökségi ülésen az FB elnöke ismertetni fog.

Startup Kultúra Közösség

A Magyar Innovációs Szövetség kezdeményezésére 2014. március 31-én elindult a "Startup Kultúra Közösség". csoport a Facebookon, melynek már több mint 3300 tagja van. A Közösség egyik feladata, hogy biztosítsa a kapcsolatot a magyarországi startup közösség és a MISZ tagsága között.

Feladata továbbá:
- ajánlások megfogalmazása és véleményalkotás a startup közösséget és az innovációt érintő ügyekben.
- kapcsolattartás és együttműködés kialakítása az üzleti angyal közösség szereplőivel.
- aktív együttműködés a jelenlegi startup közösség szereplőivel, rendezvényekkel és eseményekkel a nemzetközi normáknak megfelelő, haladó startup kultúra terjesztése és támogatása.

A MISZ tagvállalatai, ill. olvasói számos fontos feltöltött anyagot olvashatnak a Startup Kultúra Közösség oldalán: https://www.facebook.com/groups/startupkultura/

MGYOSZ Munkaügyi Bizottság

AZ MGYOSZ bővíti és újraindítja a munkaerőpiaci és foglalkoztatási kérdésekkel foglalkozó Bér- és munkaügyi bizottságát, tovább erősítve az érdekképviseleti szakmai munka MGYOSZ-on belüli szervezeti kereteit. Céljuk, hogy a munkaügyi szakterületen végzett tevékenységük során egyre intenzívebben építsék a gyakorló HR szakemberek szakmai tapasztalataira, továbbá javítsák az e szakterületen végzett szerteágazó tevékenységünk ismertségét a tagsági körükben.

Ennek keretében a Bizottság tagjai rendszeresen konzultálnak:
- aktuális jogalkotási kérdésekről
- az MGYOSZ szakpolitikai javaslatairól, szakmai álláspontjának kialakításáról
- a két- és háromoldalú érdekegyeztetésben napirenden lévő kérdésekről, mint például az éves minimálbér tárgyalások (Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, VKF)
- az európai és nemzetközi érdekképviselet aktuális kérdéseiről (Businesseurope szociális ügyek bizottsága, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) keretei között végzett szakmai munka),
- az MGYOSZ HR területet érintő szakmai projektjeinek tartalmai és megvalósítási kérdései, aktuális munkaügyi kiadványai,
- tájékoztatás az MGYOSZ-on belül működő bizottságok munkájának aktuális kérdéseiről (gazdasági-, munkavédelmi-, környezetvédelmi-, szakképzési-, külgazdasági és CSR bizottságok),

A bizottság közösen meghatározott időközönként ülésezik az MGYOSZ székhelyén (1054 Budapest, Széchenyi rakpart 3.), személyes találkozást nem igénylő, illetve sürgős szakmai kérdések esetén e-mailes levelezőlistán tartja a kapcsolatot.
Várják az érdeklődő szakembereket (munkapozíciójukat, és az általuk képviselt vállalkozásokat) 2017. április 1-jéig, a bizottság koordinátoránál, Bálint Adrienn, munka- és szociális ügyekért felelős igazgatónál (balint@mgyosz.hu, telefon: 1/474-2045).

Az első ülésre várhatóan 2017. április végén, május elején kerül sor, témái pedig a 2017.évi minimálbér-emelés és a béremelések általános tapasztalatai, valamint a munkaerő-utánpótlás aktuális kérdései lesznek.

Hírek | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

28. Nemzetközi Élővilág Kutató Hét

A Schweizer Jugend Forscht 1989 óta évente rendezi meg a Nemzetközi Élővilág Kutató Hetet a Svájci Alpokban. A rendezvényen 24 kiválasztott középiskolás fiatal vehet részt fele-fele arányban Svájcból, ill. külföldről. Magyarországról eddig összesen kilenc fiatal utazhatott ki a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) delegáltjaként.

Az idei Nemzetközi Élővilág Kutató Hét 2017. június 24. és július 1. között a Svájci Nemzeti Parkban, Tschiervben kerül megrendezésre. Az eseményen a MISZ delegáltjaként Sztranyovszky Lóránt, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny II. díjban részesített fiatalja vehet részt.

Hírek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Jedlik Ányos-díjátadó

2017. március 13-án, huszonegyedik alkalommal adták át a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által adományozott Jedlik Ányos-díjakat öt kiemelkedő feltalálónak, iparjogvédelmi szakembernek. Az eseményre a Budapest Music Centerben került sor. Ez alkalommal az alábbi szakemberek nyerték el ezt a rangos kitüntetést:
- Farkas József gépészmérnök, a Sanatmetal Kft. tulajdonos igazgatója;
- Glódi István villamosmérnök, ny. szabadalmi elbíráló;
- Dr. Ilku Lívia gyógyszerész, a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének igazgatója, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Gyógyszerhamisítás Elleni Bizottságának vezetője;
- Mészáros Antal, a CSOMIÉP Betomelior Kft. ügyvezető igazgatója;
- Dr. Takáts Zoltán kutatóvegyész, az Imperial College, London professzora.

A Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Dr. Pakucs János, tiszteletbeli elnök és Garay Tóth János, kommunikációs igazgató vettek részt a díjátadón.

Várható esemény

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram 2016 nyilvános prezentáció, kerekasztal és megnyitó

2017. március 30-án, a Kortárs Építészeti Központban (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.) kerül megrendezésre a "Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram 2016 nyilvános prezentáció, kerekasztal és megnyitó".

Program:

15:40-16:00 Érkezés, frissítők
16:00-16: 05
Köszöntő
dr. Łuszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Formatervezési Tanács elnöke
Koós Pál, formatervező, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézet, egyetemi docense, intézetigazgatója, a MOME+ projektvezetője, az MFT elnökhelyettese
16:05-16:30
I. blokk - Beszámolók - 3x6
Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjasok 2016. prezentáció + Q&A
- Fabricius-Nagy Emese
- Boldog Anita
- Fogarasi Demeter
16:30-17:00
II. blokk - az Ösztöndíjprogram inkubációs potenciálja
- dr. Radácsi László, igazgató, Budapest LAB - Vállalkozásfejlesztési Központ, Budapesti Gazdasági Egyetem, a Moholy-Nagy Ösztöndíjprogramot elemző felmérés kutatásvezetője, a rendezvény moderátora
- dr. Bendzsel Miklós, az MFT tiszteletbeli elnöke
- Cselényi Krisztina, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség főtitkára
- Koós Pál, formatervező, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézet, egyetemi docense, intézetigazgatója, a MOME+ projektvezetője, az MFT elnökhelyettese
17:00-17:25
III. blokk - Beszámolók - 3x6
Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjasok 2016. prezentáció + Q&A
- Kovács Mónika
- Németh Ninetta
- Sass-Hegedűs Ágnes
17:25-17:55
IV. blokk - Mozgásban - Új színek és energiák az ösztöndíjprogramban
- Harmati Hedvig, textiltervező, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textiltervező Tanszékének tanszékvezetője, a 2017/2018. Évi Ösztöndíjbizottság tagja
- Katyi Ádám grafikus, a Moholy-Nagy Ösztöndíj arculatának tervezője
- Molnár L. Péter, a Maform Kft. Ügyvezető igazgatója
- Szabó Barnabás, az ALTERA Vagyonkezelő Nyrt. Igazgatóságának elnöke, a 2017/2018. Évi Ösztöndíjbizottság tagja
18:00-18:10
A tárlatot megnyitja:
dr. Łuszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Formatervezési Tanács elnöke
dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, az MFT tagja
18:10-19:00 Koccintás

Az ösztöndíjasok munkái 2017. április 30-ig tekinthetők meg a KÉK-ben.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet 2017. március 28-ig: mfti@hipo.gov.hu
További információk elérhetők az alábbi linken.

Pályázati felhívások

Milestone Intézet ösztöndíjai

A Milestone Intézet a hamarosan induló, 2017/18-as tanévben számos új ösztöndíjat ajánlott fel, hogy még több tehetséges diák vehessen részt intézetük oktatási programjában és lehessen tagja közösségüknek.

Progresszív oktatási intézményük több mint fél évtizede foglalkozik tehetséggondozással. Növendékeiket a tudományos kiválóság elérésében segítik, négy éves oktatási programjukban több mint 130 tudományos modult kínálunk diákjaiknak, amelyek számos tudományterületet ölelnek fel a klasszika filológiától az idegtudományig.

Jelentkezési határidő az ösztöndíjakra: március 25.
A meghirdetett ösztöndíjakról, valamint a jelentkezés menetérők az alábbi linken lehet tájékozódni.

Weizmann Intézet nyári kutatótábor

A Weizmann Intézet magyar baráti köre és a Milestone Intézet középiskolás diákokat hív, hogy vegyenek részt a Weizmann Intézet nyári kutatótáborában 2017. július 4-től július 30-ig, a Weizmann Tudományos Intézetben, Izraelben. A sikeres pályázók ösztöndíjjal vehetnek részt a 4 hetes programon, melyen a diákok 3 hétre egy kutatócsoport szakmai munkájába kapcsolódhatnak be.

A programra 11-12. osztályos, természettudományok iránt érdeklődő középiskolások jelentkezését várják, főként azokét, akik a kutatásba már bekapcsolódtak vagy erős érdeklődést mutatnak iránta.

Jelentkezni a kitöltött jelentkezési lappal legkésőbb március 26-ig lehet.

További információ az alábbi linken.

Szakirodalomfigyelő

Richard Branson: A Virgin-módszer - Minden, amit a vezetésről tudok - HVG Könyvek 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Itt az tanít a cégépítés és -vezetés művészetére, aki az egyik legnagyobbat alkotta a mai korban. Branson 16 éves diszlexiás, figyelemzavaros gyerekként otthagyta az iskolát, hogy létrehozza saját diákmagazinját. Ahová a tehetségével jutott: "Forbes: A világ milliárdosai: Branson 286. a sorban. Vagyona nettó értéke: 2017. 20.14-én: 5 Md USD. Gazdagságának forrása: a Virgin Csoport, a maga erejéből. Az Egyesült Királyság egyik legismertebb milliárdosa. Vagyonát a Virgin márkát viselő cégek konglomerátumának köszönheti. Leghíresebb cégeladásai egyike a Virgin Records 1 Md US dollárért."

"A szerencse akkor következik be, amikor az előkészületek találkoznak a lehetőséggel" -Seneca mondása a könyvben mottója lehet életművének.

"Cseszd szét nyugodtan, ha úgy érzed, ezt kell tenned, de akkor lássunk is hozzá!" - Branson utat nyit a megújításhoz. S ebben: "Semmi sem lehet teljesen szent."

Amit a vezetésben bizonyított: Egy kis lemezküldő vállalkozás felépítéséből indulva, fejlesztések, cégalapítások és felvásárlások céltudatos és szerves ötvözésével építette fel a Virgin-cégbirodalmat. Annak mai fő adatai a honlapjáról: világszerte 60-nál több cég hatvanezer ügyféllel; 24 Md USD éves bevétel és növekszik; 71 ezernél több alkalmazott 35 országban; a márka ismertsége: UK 99%, USA 96%, Franciaország 91%, Ausztrália 97%.

Cégépítő filozófiája: "Alapfilozófiám mindig is az volt: ha egy új projekt vagy üzleti lehetőség nem hoz lázba, nem pezsdíti fel a bennem élő vállalkozó és újító vérét, ha valamiről nem érzem azt, hogy úgy tudok általa letenni valamit az asztalra, hogy közben a kreatív énemnek is maximális örömforrást jelent, akkor passzolom az egészet, és inkább olyasmibe fogok, ami valóban képes lázba hozni." és "Fontos, hogy a vevőink mindig nagyszerű ügyfélkiszolgálásban részesüljenek, akárhányszor csak felveszik a kapcsolatot az alkalmazottainkkal. Az Apple-éhöz hasonló, kiváló termékek nyilvánvalóan nagyon jó alapot jelentenek, de mindezt megkoronázza, ha nagyszerű emberek munkálkodnak a frontvonalban. Ha erre nem ügyelünk, akkor a tipikusan gyenge minőségű ügyfélkiszolgálás még a legjobb és legegyedibb termékek ’pályafutását’ is képes aláásni."

Az extrém kalandok megszállottja, amit mesterien használ márkaépítést szolgáló hírverésre is. Az Encyclopaedia Britannica róla szóló terjedelmes szócikkéből: 1986-ban kétszemélyes motorcsónakkal rekord az Atlanti-óceán átszelésében; 1987-ben elsőként hőlégballonnal az Atlanti-óceánon át, 1991-ben a Csendes-óceánon át; három kísérlet hőlégballonnal a Föld körülrepülésére, a harmadiknál elsőként Ázsia teljes hosszán át.

A "módszerről": "A következő oldalakon egyszerűen azokról a széles körű tapasztalataimról fogok írni, amelyek rendkívül jó szolgálatot tettek nekem, illetve a Virginnek - legalábbis az esetek túlnyomó többségében. A Virgin-módszer mélyén az a fajta mentalitás húzódik, amelyet mi magunk szeretünk »komoly mulatságnak« hívni, s amely miatt soha nem fogom úgy érezni, hogy mentegetőznöm kellene. Az, hogy képesek vagyunk-e belevetni magunkat valamibe, aztán minden percét élvezni annak, amit csinálunk, hozzáállás kérdése, tehát attól függ, hogy megvan-e bennünk az a bizonyos tűz. Ezt nem lehet előírni valakinek, nem lehet megtanulni, nem lehet munkaköri leírásba vagy alkalmazotti kézikönyvbe foglalni. Vagy megvan valakinek a génjeiben, vagy nincs - ennek belülről kell jönnie. Ha hiszünk benne, hogy a saját utunkat kell járnunk, és ezt a lehető legnagyobb élvezettel kell tennünk, máris sínen vagyunk, és senkinek sincs igazán esélye, hogy letérítsen erről a pályáról. Mindenkit arra biztatok, hogy inkább másokra figyeljen, mint beszéljen, és bátran vállalja fel a szenvedélyét mindenki előtt. Ha pedig kétségei vannak, akkor bízzon az ösztöneiben."

Jim Al-Khalili - Johnjoe McFadden: Az élet kódja - Titokzatos kvantumok - Libri Kiadó, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

"Az élet központi rejtélye a következő: miért viselkedik az anyag olyannyira másképpen egy élőlényben, mint egy kősziklában?" • "»Amit nem tudok létrehozni, azt nem is értem« - Richard Feynmannak tulajdonított híres állítás" • "Schrödinger állítása értelmében az élet egy levegőben repülésre, a két vagy négy lábon járásra, az óceánban való úszásra, földből való növekedésre, és természetesen a most kezükben tartott könyv elolvasására képessé tévő kvantumszintű jelenség." (Idézetek a könyvből)

Kitűnő olvasmány - izgalmasabb a legjobb regénynél is, milyen végtelenül kifinomult mikrofizikai alapokon nyugszik az élet, hogyan tárta fel a tudomány fejlődése azokat és az élet működésében betöltött szerepüket, s miként nyitott új utakat mindebben a 20. sz. tudományos forradalma. Az élet rejtélyes csodájának magyarázatával nem szolgál, de segít jobban megismerni magát e csodát, s anyagi világunk azt lehetővé tévő sajátosságait. Mindezzel természetesen bepillantást ad a tudománytörténetbe is.

A szerzők mindent megtesznek, hogy segítsék megismerni e dolgokat és működésük mikéntjét. Ehhez azonban olyan világot kell megértenünk, amely mélyen a természet méretskálájának alján rejtőzik, amelyről a 20. század kezdetéig csak téveszméink voltak, törvényei és sajátosságai pedig teljesen eltérnek attól, ahogyan a /makro/világunkat ismerjük, olyannyira, hogy gyakran minden ismeretünk szerint lehetetlennek tűnnek - még jó, ha csak felfoghatatlannak. Modern valóságunk, hogy a természet ’mélységi’ megismerése nagyrészt a matematika segítségével történik. Amiket a kvantumvilágról sikerült felfedezni, azok nagyrészt matematikai eszközökkel végzett kutatások eredményei, amelyeket többnyire nehéz, ha nem épp szinte lehetetlen közérthető nyelvre lefordítani. A szerzők itt arra a bravúrra törekszenek, hogy a hatásmechanizmusok magyarázatához felsőfokú fizikát adnak elő matematikai apparátus nélkül.

"Könyvünkben, ahol csak lehetséges, megpróbálunk ösztönösen felfogható hasonlatokkal szolgálni a kvantumjelenségek megértéséhez; a valóságban azonban a kvantummechanika teljesen ellentmond a hétköznapi tapasztalatainknak, éppen ezért fennáll annak a veszélye, hogy a tisztább megértés érdekében túlzottan leegyszerűsítjük a dolgokat."

A Libri ajánlójából: "A tudomány máig legnagyobb megválaszolatlan kérdése, hogy az élettelen atomok és molekulák hogyan alakulnak át szerető, gyűlölködő, vágyakozó, rettegő, gondolkodó élő anyaggá. A szerzőpáros szemléletes példákon keresztül bizonyítja: a kvantummechanika amellett, hogy a lehető leghétköznapibb jelenség, a hiányzó darabkát jelenti a kirakósban. A lebilincselő könyv hatását tudományos körök Richard Dawkins Az önző gén című művéhez mérik."
"Könyvünk központi témája annak kiderítése, hogy a kőzetekben található élettelen atomok és molekulák miként alakulnak át futó, ugró, repülő, tájékozódó, úszó, növekvő, szerető, gyűlölködő, vágyakozó, rettegő, gondolkodó, nevető és síró élő anyaggá. Az a tény, hogy technológiáinkkal mindeddig kudarcot vallottunk annak az átalakulásnak a megvalósításában, amelyre a bolygónk legegyszerűbb mikrobája is képes, arra utal, hogy az élet létrehozására vonatkozó ismereteink hiányosak. A legújabb kutatásokat szemügyre véve rávilágítunk majd, hogy az élet rejtélyes kirakós játékának egyik hiányzó darabját a kvantummechanika világában találjuk, ahol a tárgyak egyszerre két helyen is lehetnek, kísérteties kapcsolatokkal rendelkezhetnek, és keresztülhaladhatnak látszólag áthatolhatatlan akadályokon. Az élet egyik lábával láthatóan a hétköznapok tárgyainak klasszikus világában, míg a másikkal a kvantumvilág különös tartományában áll. Véleményünk szerint az élet a kvantumhatáron születik." (A többértelmű eredeti cím bizonyára ide rímel: Life on the Edge. - OP)

Széll Kálmánné Vörösmarty Ilona: Emlékeim. Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Szépmíves Könyvek, Athenaeum Kiadó, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

A kitűnő sorozat új darabja.
"A magyar ,»first lady« emlékei, a századforduló nagyasszonyának vallomása. Vörösmarty Mihály leánya, Vörösmarty Ilona a legkiválóbb, legelőkelőbb magyar hölgyek egyike, ahogy írták róla 1900-ban. 1867-ben feleségül ment Széll Kálmánhoz, aki 1899 és 1903 között Magyarország miniszterelnöke volt. Emlékirata nem elsősorban politikai visszaemlékezés, még csak nem is családi krónika. Édesapja halála után Deák Ferenc, a haza bölcse lett a gyámapja. Az ő pályafutásának háttértörténete erősen felsejlik a sorok között, ezáltal a visszaemlékezés remek társadalmi tabló Magyarország történetéről, a kiegyezés és a monarchia időszakáról, miközben részletes beszámoló egy tehetséges ifjú hölgy mindennapjairól, aki Andrássy Gyula, Lónyay Menyhért, Tisza Kálmán, Apponyi György társaságában élte hétköznapjait, és akinek Deák Ferenc volt a példakép, a mentor." - a kiadó ajánlójából.

Az "emlékekben" igen jó, minden célzatosságtól mentes közelképet kapunk Deák életéről. Apja, Vörösmarty Mihály legjobb barátjaként, a család gyakori és nagyon szeretett vendégeként, majd nevelőapjaként Vörösmarty Ilona nemcsak szerette és tisztelte Deákot, hanem közelről is látta életét, személyes és politikai kapcsolatait, s pályafutását. A róla adott jellemzései felsőfokúak, alighanem olykor kissé elfogultak. Elmondásában Deák már már a tökéleteset közelíti - ám ebben semmi csalfa szándék, s így mindez érdekes, kellemes stílusú kiegészítés Deák emberi és történelmi portréjához. Róla, kora meghatározó közéleti szereplőjéről hozunk ide pár részletet, ízelítőül.

A közelkép számos olyan elemet is tartalmaz, amelyek segítenek mélyebben megismerni az embert, aki nemzete számára "a haza bölcse" lett. Pl. 1824-ről írja, hogy "Körülbelül ez időben határozza el azt is, hogy nem fog soha megházasodni. Súlyosak az ország közviszonyai, a nyilvános élet, a közpálya személyes veszélyekkel járhat; tudja, hogy a családi élethez erős kötelékek fűznék - hátha nem tudná hazát és családot egymástól függetlenül teljes odaadással szolgálni."

Deák a Sándor utcai országházban: "Deák Ferenc nevére elnémul a terem, és mély, szokatlan csend áll be. Deák feláll - s a ház tudja, hogy egy nagy szellem megnyilatkozásának néz elébe. Egy Deákban - mondja Madách - eleve bizonyságát bírjuk annak, hogy a nagy gondolat mindig csak nemes és tetszetős alakban kíván létrejönni. Kis dolgokból nem csinált nagyot, de komoly ügyben nem kerülte el figyelmét a legcsekélyebb részlet, a legtávolabbi eshetőség, sőt a köznapi életben is képes volt kis dolgok iránt érdeklődni. Azt tartotta, hogy az emberek nagy része lenézi a kis tényeket, pedig
igen sokszor végtelen kis körülményekből indulnak ki közeli és távoli nagy események."
’Haza bölcse’ "Szobája az »Angol Királynő« szállóban volt az a hely, hova az ország előkelői, a nemzet művelt köre elzarándokolt. Azon egyetlen hely, hol, ha ez évek során tárgyaltatott politika: az irányadó volt. A délelőtti órákban naponként találkozott itt az ország minden részéből ismerős, ismeretlen s az ország legelső komoly munkásai a közügynek. Látogatói régi jó ismerősök, barátok, hű követői, bizalmas emberei. E látogatóknak megszámlálhatatlan száma terjeszti most és majdan - nem újság, nem titkos iratok által - egyszerű es természetes módon: élőszóval az ország minden zugába, Deák Ferenc véleményét, politikai irányelveit. Azon fontos tudnivalókat, melyek szükségesek voltak, hogy köztudattá váljanak. Nincs ebben semmi titokzatosság: abból áll, hogy szobájában, társalgás közben számos látogatói előtt nyíltan és őszintén megmondja politikai véleményét, eszméit, meggyőződéseit a jelen és a jövő felett. Válasz volt ez nagyrészt barátai kérelmére, kik közül sokan szerették volna megtudni, s otthon, megyéjükben elmondani Deák Ferenc politikai eszméit."

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.


Portfolio.hu, 2017. március 6., hétfő
Az év végi pénzeső után újra csak csordogál az EU-forrás

Lokal.hu, 2017. március 6., hétfő
NGM: az energiahatékonysági fejlesztések a versenyképességet növelik

Beol.hu, 2017. március 6., hétfő
120 milliárd forint értékben pályázhatnak vállalkozások

Webradio.hu, 2017. március 6., hétfő
NGM: az energiahatékonysági fejlesztések a versenyképességet növelik

Vs.hu, 2017. március 6., hétfő
Környezettudatos tisztitószerekkel dobna nagyot a magyar startup

Promenad.hu, 2017. március 6., hétfő
Szigorodnak a feltételek

Profit7.hu, 2017. március 6., hétfő
A magas hozzáadott értékű projekteké a jövő

Magyaridok.hu, 2017. március 6., hétfő
Az energetikai hatékonyság kap hangsúlyt az Irinyi-tervben

Infoter.eu, 2017. március 6., hétfő
Turcsán Tamás Péter: Mi hiányzik a magyar startup sikerekhez?

Infoter.eu, 2017. március 6., hétfő
NGM: az energiahatékonysági fejlesztések a versenyképességet növelik

Infoter.eu, 2017. március 6., hétfő
A HIPA az idén a magas hozzáadott értéket képviselő projektek vonzására koncentrál

Figyelo.hu, 2017. március 6., hétfő
A HIPA az idén a magas hozzáadott értéket képviselő projektek vonzására koncentrál

Mixonline.hu, 2017. március 6., hétfő
HIPA - Innovációs projekteket támogatnak

Magyarhirlap.hu, 2017. március 6., hétfő
A HIPA az idén a magas hozzáadott értéket képviselő projektek vonzására koncentrál

Magyarhirlap.hu, 2017. március 6., hétfő
Nő vállalatok versenyképessége az energiahatékonysági fejlesztések révén

Nrgreport.com, 2017. március 6., hétfő
Energiahatékony cégeket díjazott az NGM

Mnnsz.hu, 2017. március 6., hétfő
NGM: az energiahatékonysági fejlesztések a versenyképességet növelik

Jobline.hu, 2017. március 6., hétfő
Lehet-e Budapest startupfőváros?

Innoteka.hu, 2017. március 6., hétfő
Jól működik a magyar szellemi tőke

Innoteka.hu, 2017. március 6., hétfő
Ne sokszor, hanem jól pályázzunk

Innoportal.hu, 2017. március 6., hétfő
Gyógyszeripari k+f program indult Szegeden

Technokrata.hu, 2017. március 6., hétfő
Az Ericsson és az Intel vezetésével óriási 5G együttműködés indul

Euroastra.hu, 2017. március 6., hétfő
Elstartolt a Startup Campus országos startup roadshow

Echo TV, 2017. március 6., hétfő
Gazdasági évadnyitót rendezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Dunaújvárosi Hírlap, 2017. március 7., kedd, 6. oldal
Működő tőke, kutatás, fejlesztés

Magyar Idők, 2017. március 7., kedd, 10. oldal
A tudomány határai és az erkölcs

Szabadság, 2017. március 7., kedd, 4. oldal
Oroszországban terjeszkedik az Egis

Bihari Napló, 2017. március 7., kedd, 2. oldal
Lemaradtunk a versenyképesség versenyében

Innoportal.hu, 2017. március 7., kedd
Jelentős innovációs teljesítmények születtek 2016-ban

Magyaridok.hu, 2017. március 7., kedd
A tudomány határai és az erkölcs

Pecsiujsag.hu, 2017. március 7., kedd
Pályázati lehetőségeket ismertetnek az érdeklődőkkel

Hajdupress.hu, 2017. március 7., kedd
Debreceni kutató az európai akadémiában

Dehir.hu, 2017. március 7., kedd
Debreceni kutató is tagja lett az európai elitnek

Museum.breuerpress.com, 2017. március 7., kedd
Debreceni kutató is tagja lett az európai elitnek

Haon.hu, 2017. március 7., kedd
Debreceni kutató az európai akadémiában

Erdon.ro, 2017. március 7., kedd
Debreceni kutató az európai akadémiában

Debreceninap.hu, 2017. március 7., kedd
Újabb külföldi kitüntetést kapott egy Debreceni Egyetem professzora

Hvg.hu, 2017. március 7., kedd
Juncker menüje - tessék választani!

Vg.hu, 2017. március 7., kedd
Bársony: új korszak bontakozik ki a világgazdaságban

U-szeged.hu, 2017. március 7., kedd
Szív- és vázizom-kutatásokra nyert támogatást az SZTE

Zoldtech.hu, 2017. március 7., kedd
NGM: az energiahatékonysági fejlesztések a versenyképességet növelik

Pecsiujsag.hu, 2017. március 7., kedd
Pályázati lehetőségeket ismertetnek az érdeklődőkkel

Mohacsiujsag.hu, 2017. március 7., kedd
Pályázati lehetőségeket ismertetnek az érdeklődőkkel

Computerworld.hu, 2017. március 7., kedd
Ingyenes coaching hölgyeknek

U-szeged.hu, 2017. március 7., kedd
Innovációs díjat hirdet a Szegedi Tudományegyetem

Innoportal.hu, 2017. március 7., kedd
Jelentős innovációs teljesítmények születtek 2016-ban
"...Összesen hét innovációs díjat öztük a Magyar Innovációs Nagydíjatják át az Országházban, március 29-én. A zsűri elsősorban a gazdasági mutatók 16-ban, az üzleti hasznosítás során elért többleteredmény vagy többlet árbevétel apján választja ki a legnagyobb jelentőségű innovációkat..."

Bevezetem.eu, 2017. március 7., kedd
az Ericsson és a Cisco egy igazán sokoldalú munkaeszközzé teszi a mobiltelefont

Hirado.hu, 2017. március 7., kedd
Így leszünk versenyképesebbek Európában

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. március 7., kedd
Összeállítás: Ismét díjazták a Virtuális Erőmű Programban az energiát hatékonyan használó vállalatokat

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. március 7., kedd
Hogyan járulhat hozzá a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a gazdaság fejlődéséhez?

Lánchíd Rádió, Déli Hírjárat, 2017. március 7., kedd
Nem a tehetség, hanem a kapcsolat futtathat fel egy vállalkozást, állítja Gyöngyösi Márton

Kossuth Rádió, Krónika, 2017. március 7., kedd
A versenyképesség növeléséhez a kutatásfejlesztés a kulcs, mondta Pálinkás József

M1, Ma reggel, 2017. március 7., kedd
Jelentősen nőttek a felfedező kutatásra fordítható források

MTV, 2017. március 7., kedd
Így leszünk versenyképesebbek Európában

MTV, Ma reggel, 2017. március 7., kedd
Tizenkétmilliárd forintos pályázati keret a felfedező kutatásokra

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. március 7., kedd
Versenyképességi fordulatra van szükség

Computerworld, 2017. március 8., szerda, 6-7. oldal
Egészségügyi innováció

Fejér Megyei Hírlap, 2017. március 8., szerda, 13. oldal
Uniós régiók versenye

Békés Megyei Hírlap, 2017. március 8., szerda, 3. oldal
Kutatás-fejlesztési és innovációs pályázat

Világgazdaság, 2017. március 8., szerda, 5. oldal
Új iparágak jönnek létre a fejlődés következtében

Délvilág, 2017. március 8., szerda, 5. oldal
Az innováció jogi kihívásairól

Délmagyarország, 2017. március 8., szerda, 5. oldal
Az innováció jogi kihívásairól

Magyar Hírlap, 2017. március 8., szerda, 9. oldal
Uniós elismerés a hazai innovációs szakemberek többéves tevékenységének

Innoteka.hu, 2017. március 8., szerda
Szükség van az innovációra

Innoteka.hu, 2017. március 8., szerda
Fehérjebevitellel a rák ellen

Innoteka.hu, 2017. március 8., szerda
Generációs ábécéskönyv: X, Y, Z...

Hrportal.hu, 2017. március 8., szerda
Ingyenes coaching lehetőség női vezetőknek

Medicalonline.hu, 2017. március 8., szerda
Alkalmazkodás, regeneráció, teljesítőképesség

Bevezetem.eu, 2017. március 8., szerda
Az Ericsson a női vezetőkért - ingyenes coaching idén is

Agrotrend.hu, 2017. március 8., szerda
Még 13 pályázat kiírása érkezik

Dehir.hu, 2017. március 8., szerda
Újabb 80 milliárd forint jut Vidékfejlesztési programra

Magyaridok.hu, 2017. március 8., szerda
Március végéig újabb 80 milliárd forint lesz elérhető a Vidékfejlesztési programban

Trademagazin.hu, 2017. március 8., szerda
Március végéig újabb 80 milliárd forint lesz elérhető a Vidékfejlesztési programban

Boon.hu, 2017. március 8., szerda
FM: március végéig újabb 80 milliárd forint lesz elérhető a Vidékfejlesztési programban

Mon.hu, 2017. március 8., szerda
Újabb 80 milliárd forint Vidékfejlesztési programra

Hirado.hu, 2017. március 8., szerda
Újabb 80 milliárd forint Vidékfejlesztési programra

Iranytv.hu, 2017. március 8., szerda
Újabb 80 milliárd forint Vidékfejlesztési programra

Magyarmezogazdasag.hu, 2017. március 8., szerda
Március végéig 13 új pályázat jelenik meg

Agroinform.hu, 2017. március 8., szerda
Pénzeső: 13 vidékfejlesztési pályázat nyílik meg

Baon.hu, 2017. március 8., szerda
80 milliárd forint érkezik a Vidékfejlesztési programba

Nrgreport.com, 2017. március 8., szerda
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Profitline.hu, 2017. március 8., szerda
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Hirado.hu, 2017. március 8., szerda
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Kuruc.info, 2017. március 8., szerda
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Pestpilis.hu, 2017. március 8., szerda
Magyar mérnököknek köszönhetően környezetbarátabbá válik a vasút

Iho.hu, 2017. március 8., szerda
Magyar fejlesztésű rendszert vezet be a Knorr-Bremse

Nyugat.hu, 2017. március 8., szerda
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Magyaridok.hu, 2017. március 8., szerda
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Hirado.hu, 2017. március 8., szerda
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Hir6.hu, 2017. március 8., szerda
Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Kamaraonline.hu, 2017. március 8., szerda
Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Velemenyezd.hu, 2017. március 8., szerda
Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Objektivhir.hu, 2017. március 8., szerda
Magyar kiállítók a "legek" között

Delmagyar.hu, 2017. március 8., szerda
Magyar vállalkozás nyerte el a legjobb innovációért járó díjat Dubajban

Kisalfold.hu, 2017. március 8., szerda
Magyar vállalkozás nyerte el a legjobb innovációért járó díjat Dubajban

Mmonline.hu, 2017. március 8., szerda
Újabb lehetőség női vezetőknek

Hrportal.hu, 2017. március 8., szerda
Ingyenes coaching lehetőség női vezetőknek

Mno.hu, 2017. március 8., szerda
Kutatónőket díjazott a Magyar Tudományos Akadémia

Webradio.hu, 2017. március 8., szerda
Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Webradio.hu, 2017. március 8., szerda
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Kamaraonline.hu, 2017. március 8., szerda
A női vállalkozók fontos szerepet játszanak a főváros gazdaságának fellendülésében

Orientpress.hu, 2017. március 8., szerda
A régió legnagyobb innovációs fórumát rendezi meg hazánk

Orientpress.hu, 2017. március 8., szerda
Újabb 80 milliárd a Vidékfejlesztési programban

Bitport.hu, 2017. március 8., szerda
63 milliárd nőnapi ajándék informatikára a kkv-knak

Alternativenergia.hu, 2017. március 8., szerda
NGM: az energiahatékonysági fejlesztések a versenyképességet növelik

Ringmagazin.hu, 2017. március 8., szerda
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Haon.hu, 2017. március 8., szerda
FM: március végéig újabb 80 milliárd forint lesz elérhető a Vidékfejlesztési programban

Erdon.ro, 2017. március 8., szerda
FM: március végéig újabb 80 milliárd forint lesz elérhető a Vidékfejlesztési programban

Pestpilis.hu, 2017. március 8., szerda
Magyar mérnököknek köszönhetően környezetbarátabbá válik a vasút

Keol.hu, 2017. március 8., szerda
Március végéig újabb 80 milliárd forint lesz elérhető a Vidékfejlesztési programban

Infoter.eu, 2017. március 8., szerda
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Hiros.hu, 2017. március 8., szerda
Újabb 80 milliárd forint lesz elérhető a Vidékfejlesztési programban

Gondola.hu, 2017. március 8., szerda
A tudomány határai és az erkölcs

InfoRádió, Déli Hírek, 2017. március 8., szerda
Csökkentheti a vasúti szerelvények energiafogyasztását egy magyar fejlesztés

Figyelő, 2017. március 9., csütörtök, 36-37. oldal
Dél-Amerikától az exobolygókig

Magyar Idők, 2017. március 9., csütörtök, 15. oldal
Kiválósági díjat kapott három kutatónő

Mediapiac.com, 2017. március 9., csütörtök
21 Nő az egészségügyért

Palyazatihirek.eu, 2017. március 9., csütörtök
Ráugrottak a cégek az EU-s milliárdokra, de nem árt a körültekintés!

Weborvos.hu, 2017. március 9., csütörtök
21 nő, aki sokat tett az egészségügyért

Villtech.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Technokrata.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Techmonitor.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Piacesprofit.hu, 2017. március 9., csütörtök
Március végéig újabb 80 milliárd jön a Vidékfejlesztési programban

Origo.hu, 2017. március 9., csütörtök
Egy jó mondat milliókat ér - magyar startupokkal Izraelben

Haon.hu, 2017. március 9., csütörtök
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Erdon.ro, 2017. március 9., csütörtök
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Medicalonline.hu, 2017. március 9., csütörtök
Innováció az egészségügyben

Medicalonline.hu, 2017. március 9., csütörtök
Innováció a gyógyításban

Infoter.eu, 2017. március 9., csütörtök
Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Infoter.eu, 2017. március 9., csütörtök
A régió legnagyobb innovációs fórumát rendezi meg hazánk

Gyartastrend.hu, 2017. március 9., csütörtök
Odaítélték a Nők a Tudományban Kiválósági Díjakat

Estiujsag.hu, 2017. március 9., csütörtök
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Bdpst24.hu, 2017. március 9., csütörtök
21Nőazegészségügyért!

24.hu, 2017. március 9., csütörtök
Google-támogatás magyar startupoknak és médiavállalatoknak

Vg.hu, 2017. március 9., csütörtök
Jean-Claude Juncker: A prosperálás záloga a változó világban

Vg.hu, 2017. március 9., csütörtök
Ismét a régió legnagyobb innovációs fórumát rendezi meg Magyarország

Vg.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar startupok mutatkoztak be Tel-Avivban

U-szeged.hu, 2017. március 9., csütörtök
Együttműködési megállapodást írt alá az SZTE és a Youngstown State University

Portfolio.hu, 2017. március 9., csütörtök
Vadiúj finteches startup inkubátorház indult el Magyarországon

Origo.hu, 2017. március 9., csütörtök
Női tudósokat díjaztak az MTA-n

Napi.hu, 2017. március 9., csütörtök
Három napra Budapest régiós innovációs központ lesz

Mixonline.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar innovatív vállalkozás mutatkoztak be Izraelben

Mixonline.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Itextreme.hu, 2017. március 9., csütörtök
Ismét a régió legnagyobb innovációs fórumát rendezi meg Magyarország

Innoportal.hu, 2017. március 9., csütörtök
MFB: már elérhető az uniós forrású K+F+I hitel

Delmagyar.hu, 2017. március 9., csütörtök
Látogatóközpontot is kialakítanak az ELI-ben

Debreceninap.hu, 2017. március 9., csütörtök
MTA kiosztotta a “Nők a Tudományban" díját

Autoszektor.hu, 2017. március 9., csütörtök
1,3 milliárd fejlesztésre

Webradio.hu, 2017. március 9., csütörtök
Az igazságügyi minisztérium is igyekszik segíteni az ország versenyképességét

Vs.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar innovációk Tel-Avivban

Profitline.hu, 2017. március 9., csütörtök
Az igazságügyi minisztérium is beszáll az ország versenyképességének javításába

Privatbankar.hu, 2017. március 9., csütörtök
Ennek a versenynek Magyarország lehet az egyik nyertese

Librarius.hu, 2017. március 9., csütörtök
Nők, akiket díjazott a tudományos világ

Kamaraonline.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Insiderblog.hu, 2017. március 9., csütörtök
Sikeresen szerepeltek a magyar startupok Izraelben

Hirek.prim.hu, 2017. március 9., csütörtök
Magyar találmánnyal zöldül a vasút

Figyelo.hu, 2017. március 9., csütörtök
Elindult Magyarország első B2B fókuszú startup inkubátorháza

Pecsiujsag.hu, 2017. március 9., csütörtök
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Kaposvariujsag.hu, 2017. március 9., csütörtök
Női tudósokat díjaztak a Magyar Tudományos Akadémián

Bdpst24.hu, 2017. március 9., csütörtök
Ismét a régió legnagyobb innovációs fórumát rendezi meg Magyarország

Pannonnovum.hu, 2017. március 9., csütörtök
Vesztésre állunk a hamisítókkal szemben

Innoteka.hu, 2017. március 9., csütörtök
Szupertávcsövek épülnek

Kossuth Rádió, Krónika 10:00, 2017. március 9., csütörtök
Parragh László szerint a magyar vállalkozások egyre nyitottabbak az innovációra

Kossuth Rádió, Krónika 12:00, 2017. március 9., csütörtök
A gazdasági fejlődés és a technológiai innováció jogi kihívásairól tartott előadást egy szegedi konferencián Trócsányi László

Kossuth Rádió, Krónika 12:00, 2017. március 9., csütörtök
Parragh László szerint a magyar vállalkozások egyre nyitottabbak az innovációra

Kossuth Rádió, Krónika 22:00, 2017. március 9., csütörtök
Nem a mennyiség, hanem a minőség lehet a jövő útja a technológiai innovációk jogi szabályozásakor, hangzott el Szegeden

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. március 9., csütörtök
Tegnap egy konferencián külpiaci lehetőségeket mutattak be az innovációban érdekelt magyarországi vállalkozásoknak

Új Néplap, 2017. március 10., péntek, 7. oldal
Kilenc magyar startup sikere Izraelben

Tolnai Népújság, 2017. március 10., péntek, 7. oldal
Kilenc magyar startup sikere Izraelben

Somogyi Hírlap, 2017. március 10., péntek, 7. oldal
Kilenc magyar startup sikere Izraelben

Petőfi Népe, 2017. március 10., péntek, 7. oldal
Kilenc magyar startup sikere Izraelben

Heves Megyei Hírlap, 2017. március 10., péntek, 7. oldal
Kilenc magyar startup sikere Izraelben

Dunántúli Napló, 2017. március 10., péntek, 7. oldal
Kilenc magyar startup sikere Izraelben

Békés Megyei Hírlap, 2017. március 10., péntek, 7. oldal
Kilenc magyar startup sikere Izraelben

24 óra, 2017. március 10., péntek, 7. oldal
Kilenc magyar startup sikere Izraelben

Magyar Idők, 2017. március 10., péntek, 11. oldal
Derűsen látják a jövőt a hazai cégvezetők

Magyar Idők, 2017. március 10., péntek, 14. oldal
Fejlesztési támogatás

IT- Business, 2017. március 10., péntek, 11. oldal
Nem hobbiból fejlesztik a szoftvereket

Szabad Föld, 2017. március 10., péntek, 16. oldal
Dől a pénz

Magyar Hírlap, 2017. március 10., péntek, 10. oldal
Folytatódik az állam által támogatott megújítási program

Technokrata.hu, 2017. március 10., péntek
Ismét a régió legnagyobb innovációs fórumát rendezi meg Magyarország

Rtl.hu, 2017. március 10., péntek
Mi hiányzik a magyar kutatás-fejlesztésből?

Lokal.hu, 2017. március 10., péntek
Sikeresen szerepeltek a magyar startupok Izraelben

Hrportal.hu, 2017. március 10., péntek
Milyen eséllyel indul egy nő a vállalkozói szférában?

Vaskarika.hu, 2017. március 10., péntek
21 Nő az egészségügyért

Hirek.prim.hu, 2017. március 10., péntek
Elindult Magyarország első B2B fókuszú startup inkubátorháza

Euroastra.hu, 2017. március 10., péntek
Elindult Magyarország első B2B fókuszú startup inkubátorháza

Civilhirugynokseg.hu, 2017. március 10., péntek
21 nő az egészségügyért

Bitport.hu, 2017. március 10., péntek
Vinnaiék rárepülnek a fintech ötletekre. B2B inkubátorházat nyitnak Miskolcon

Computerworld.hu, 2017. március 10., péntek
Elindult hazánk első B2B fókuszú startup inkubátorháza

Bonline.hu, 2017. március 10., péntek
Az első B2B fókuszú startup inkubátorház indult el Magyarországon

Profitline.hu, 2017. március 11., szombat
Elindult Magyarország első B2B fókuszú startup inkubátorháza

Vs.hu, 2017. március 10., péntek
Új inkubátorcég Észak-Magyarországnak

Webradio.hu, 2017. március 10., péntek
Vállalati szolgáltatásokra fókuszáló startup inkubátorház indult

Vg.hu, 2017. március 10., péntek
Vállalati szolgáltatásokra fókuszáló startup inkubátorház indult

Vg.hu, 2017. március 10., péntek
Két magyar innovatív cég is kapott uniós támogatást

Vg.hu, 2017. március 10., péntek
Két magyar cég is kap a 104 millió eurós támogatásból

Gazdasagportal.hu, 2017. március 10., péntek
Vállalati szolgáltatásokra fókuszáló startup inkubátorház indult

Bonline.hu, 2017. március 10., péntek
A SMART 2017 konferencia ad képet a technológia jelenéről és jövőjéről április 5-én

Portfolio.hu, 2017. március 10., péntek
Két világraszóló magyar sikertörténet bukkant fel

Marketinginfo.hu, 2017. március 10., péntek
Mennyire lesz sikeres vállalkozó egy nőből

Kisalfold.hu, 2017. március 10., péntek
Mutatjuk, hogyan nyerhetnek 3 milliót a fiatal vállalkozók! - győri videó

Bama.hu, 2017. március 10., péntek
Minőségi technológiát alkalmaznak a még jobb környezetért

Magyaridok.hu, 2017. március 10., péntek
Derűsen látják a jövőt a hazai cégvezetők

Kamaraonline.hu, 2017. március 10., péntek
Két magyar kkv az innováció európai bajnokai között

Infovilag.hu, 2017. március 10., péntek
Magyar innovatív cégek is részesülnek a Horizont 2020-milliókból

Bevezetem.eu, 2017. március 10., péntek
21 Nő az egészségügyért

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. március 10., péntek
Az innovatív egyetemi ötletek piacra juttatása a célja annak a programnak, amelynek keretében összesen ötvenmilliárd forint áll a jelentkezők rendelkezésére a következő hét évben

RTL Klub, Magyarul Balóval, 2017. március 10., péntek
Nemzeti össztermékünk másfél százalékát sem költjük kutatásra és fejlesztésre

Magyar Idők, 2017. március 11., szombat, 13. oldal
Startup inkubátorház

Nógrád Megyei Hírlap, 2017. március 11., szombat, 8. oldal
Sikeresen szerepeltek a magyar startupok

Délmagyarország, 2017. március 11., szombat, 2. oldal
Nem szigetként működne az ELI

Innotéka, 2017. március 11., szombat, 8. oldal
Űrkonferencia a Műegyetemen

Innotéka, 2017. március 11., szombat, 8. oldal
Szupertávcsövek épülnek

Innotéka, 2017. március 11., szombat, 15. oldal
Fehérjebevitellel a rák ellen

Innotéka, 2017. március 11., szombat, 22. oldal
Jól működik a magyar szellemi tőke

Innotéka, 2017. március 11., szombat, 22. oldal
Ne sokszor, hanem jól pályázzunk

Innotéka, 2017. március 11., szombat, 23-27. oldal
Mérhető célok
"...Várhatóan májusra fogadják el a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) új stratégiáját, mely - szakítva a korábbi hagyományokkal - már konkrét és világosan mérhető és számszerűsíthető célokat fogalmaz meg. Grasselli Norbert, a szervezet K+F tagozatának elnöke szerint nemcsak a kommunikációjában kell megújulnia a szövetségnek, de egyfajta hídszerepet is be kellene töltenie..."

Innotéka, 2017. március 11., szombat, 32. oldal
Szükség van az innovációra

Innoportal.hu, 2017. március 11., szombat
Nyakunkon a második think.BDPST régiós innovációs konferencia

Delmagyar.hu, 2017. március 11., szombat
Nem szigetként működne az ELI

Bevezetem.eu, 2017. március 11., szombat
A női vállalkozók kapcsán Magyarország a középmezőnyben

Tozsdeforum.hu, 2017. március 12., vasárnap
Lassan beéri Kína a Szilícium-völgyet

Portfolio.hu, 2017. március 12., vasárnap
Még több uniós milliárdot használhatnak fel a megyei jogú városok

Napi.hu, 2017. március 12., vasárnap
Techben továbbra is az USA a csúcs, de nagyon jön Kína

Szegedma.hu, 2017. március 12., vasárnap
A magyar és a lengyel államfő részvételével tartják az idei lengyel-magyar barátság napját Lengyelországban
"...A V4 miniszterelnökei aznap a közép-kelet-európai innovációról szóló konferencia egyik pódiumbeszélgetésén is részt vesznek..."

Mixonline.hu, 2017. március 12., vasárnap
Lengyel-magyar barátság napja

Hirado.hu, 2017. március 12., vasárnap
A magyar és a lengyel államfő részvételével tartják az idei lengyel-magyar barátság napját Lengyelországban

Vs.hu, 2017. március 12., vasárnap
Az USA-tól és Kínától várhatunk technológiai újításokat

Vs.hu, 2017. március 12., vasárnap
Lengyel, magyar államfő két jóbarát

Mno.hu, 2017. március 12., vasárnap
Áder és Duda együtt ünnepli a lengyel-magyar barátságot

Magyaridok.hu, 2017. március 12., vasárnap
A magyar és a lengyel államfő is részt vesz a lengyel-magyar barátság napján

Hir.ma, 2017. március 12., vasárnap
A magyar és a lengyel államfő részvételével tartják az idei lengyel-magyar barátság napját Lengyelországban

Gyorplusz.hu, 2017. március 12., vasárnap
Áder és Duda a lengyel-magyar barátság napján

Gondola.hu, 2017. március 12., vasárnap
A magyar és a lengyel államfő együtt ünnepel

Figyelo.hu, 2017. március 12., vasárnap
KPMG: az USA és Kína a technológiai fejlődés motorja

24.hu, 2017. március 12., vasárnap
Áder szépíthet a lengyel-magyar barátságon

Gyártástrend Magazin, 2017. március 13., hétfő, 12-15. oldal
Állami források a versenyképesség javításáért

Gyártástrend, 2017. március 13., hétfő, 16-18. oldal
Fejlesztési források - merre megyünk?

Gyártástrend Magazin, 2017. március 13., hétfő, 24-27. oldal
Mikre érdemes pályázni?

Gyártástrend, 2017. március 13., hétfő, 28-31. oldal
Támogatások a gyakorlatban

Magyar Nemzet, 2017. március 13., hétfő, 6. oldal
Kína és az USA jelenti a fejlődés kulcsát

Magyar Hírlap, 2017. március 13., hétfő, 9. oldal
Kína a motor

A Jövő Gyára, 2017. március 13., hétfő, 5. oldal
Ez a lézerközpont más lesz

A Jövő Gyára, 2017. március 13., hétfő, 30-31. oldal
Szoftverekre megy el a kutatás-fejlesztési pénzek nagy része

A Jövő Gyára, 2017. március 13., hétfő, 32-33. oldal
Az iparvállalatok az innováció központjai

Vg.hu, 2017. március 13., hétfő
Nagy sikert aratott egy taxis startup Austinban

Technokrata.hu, 2017. március 13., hétfő
Elindult Magyarország első B2B fókuszú startup inkubátorháza

Haszon.hu, 2017. március 13., hétfő
Az USA trónfosztása: Kína lesz a világ innovációs nagyhatalma

Szegedma.hu, 2017. március 13., hétfő
Szabó Gábor: Az ELI körül létrejövő ipari parkban a tudás lehet az összekötő kapocs

Mosz.co.hu, 2017. március 13., hétfő
600 milliós fejlesztés a Knorr-Bremsénél

Jaszhir.hu, 2017. március 13., hétfő
A magyar és a lengyel államfő részvételével tartják az idei lengyel-magyar barátság napját Lengyelországban

Jarmuipar.hu, 2017. március 13., hétfő
600 milliós fejlesztés a Knorr-Bremsénél

Insiderblog.hu, 2017. március 13., hétfő
Három magyar startup vehet részt a Tech in Asia rendezvényen

Bevezetem.eu, 2017. március 13., hétfő
Elindult Magyarország első B2B fókuszú startup inkubátorháza

Webradio.hu, 2017. március 13., hétfő
Március 15 - Átadták a Jedlik Ányos díjakat

Minap.hu, 2017. március 13., hétfő
Március 15 - Átadták a Jedlik Ányos díjakat

Vorosmartyradio.hu, 2017. március 13., hétfő
Március 15 - Átadták a Jedlik Ányos díjakat

Hirado.hu, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Pestisracok.hu, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos díjakat

Orientpress.hu, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Webradio.hu, 2017. március 13., hétfő
Március 15 - Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Magyaridok.hu, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos díjakat

Hir.ma, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Weborvos.hu, 2017. március 13., hétfő
Március 15 - Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Profitline.hu, 2017. március 13., hétfő
Gazdára találtak az idei Jedlik Ányos-díjak

Magyarhirlap.hu, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Mon.hu, 2017. március 13., hétfő
Március 15 - Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Ng.hu, 2017. március 13., hétfő
Jedlik Ányos-díjak - 2017

Magyarepitok.hu, 2017. március 13., hétfő
Építőipari cégvezető is a Jedlik Ányos-díj nyertesei között

Webradio.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyar cégek vehetnek részt a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján

Humanpolitika.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyar cégek vehetnek részt a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján

Mixonline.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyar cégek a startup fesztiválon

Kamaraonline.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyar cégek a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján

Trademagazin.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyar cégek vehetnek részt a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján

Profit7.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyar cégek a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján

Mon.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyar cégek vehetnek részt a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján

Magyarhirlap.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyar cégek is bemutatkoznak a világ legnagyobb startup fesztiválján

Lokal.hu, 2017. március 13., hétfő
Magyarok is részt vesznek a világ legnagyobb startup fesztiválján

Innoportal.hu, 2017. március 13., hétfő
Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Zetapress.hu, 2017. március 13., hétfő
Felsőházi innováció
"...Világviszonylatban is újdonságnak számító megoldások, Fortune 500-as ügyfelek, sokmilliárdos gazdasági eredmények - ilyen és ehhez hasonló kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a Magyar Innovációs Nagydíjért versengő vállalatoknál 2016-ban. Hogy közülük melyik kapja a Nagydíjat, illetve kik nyerik el a további hat Innovációs Díj valamelyikét, kiderül március 29-én szerdán az Országházban megrendezendő díjátadó ünnepségen - tudatta Garay Tóth János kommunikációs igazgató. A Magyar Innovációs Nagydíj pályázat szervezőbizottságának elnöke dr. Pakucs János...

Nrgreport.com, 2017. március 13., hétfő
LaBelle: Lassítja az uniós energiapiac széttagoltsága az innovációt

InfoRádió, 2017. március 13., hétfő
Kiosztották a Jedlik Ányos díjat

InfoRádió, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat március 15. alkalmából

Kossuth Rádió, Krónika 17:30, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Kossuth Rádió - Krónika 22:00, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Kossuth Rádió - Krónika 12:00, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Kossuth Rádió, Krónika 15:00, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

InfoRádió, Mérleg 15:15, 2017. március 13., hétfő
Öt Jedlik Ányos-díjat osztottak ki

MTV, Híradó este, 2017. március 13., hétfő
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

M1, Híradó, 2017. március 13., hétfő
Öten vehették át idén a Jedlik Ányos-díjat

Magyar Hírlap, 2017. március 14., kedd, 9. oldal
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Dunaújvárosi hírlap, 2017. március 14., kedd, 2. oldal
Magyar innovációk

Világgazdaság, 2017. március 14., kedd, 1-2. oldal
Lendületben a pályázati kiírások

Délvilág, 2017. március 14., kedd, 4. oldal
Jedlik Ányos-díjat kapott Mészáros Antal

Insiderblog.hu, 2017. március 14., kedd
5 hazai cég pörög a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján
http://insiderblog.hu/blogzine/2017/03/14/5-hazai-ceg-porog-a-vilag-egyik-legnagyobb-startup-fesztivaljan/

It-extreme.hu, 2017. március 14., kedd
Elindult Magyarország első B2B fókuszú startup inkubátorháza

It-extreme.hu, 2017. március 14., kedd
Jelentősen nőtt a pályázatok száma, kiemelkedő innovációs teljesíitmények születtek
"...Világviszonylatban is újdonságnak számító megoldások, Fortune 500-as ügyfelek, sokmilliárdos gazdasági eredmények - ilyen és ehhez hasonló kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a Magyar Innovációs Nagydíjért versengő vállalatoknál 2016-ban. Hogy közülük melyik kapja a Nagydíjat, illetve kik nyerik el a további hat Innovációs Díj valamelyikét, kiderül március 29-én, az Országházban megrendezendő díjátadó ünnepségen. 2016-ban jelentősen növekedett a hazai vállalatok innovációs teljesítménye..."

Innoportal.hu, 2017. március 14., kedd
Hamarosan kiderül kik nyerték el a Magyar Innovációs Nagydíjat

Ma.hu, 2017. március 14., kedd
Március 15 - Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Piacesprofit.hu, 2017. március 14., kedd
A GDP 1,4 százaléka jut kutatás-fejlesztésre

Vasarhely24.com, 2017. március 14., kedd
Jedlik Ányos-díjjal tüntették ki a vásárhelyi Csomiép igazgatóját

Vg.hu, 2017. március 14., kedd
Lendületbe jött a fejlesztéspolitika

Mediapiac.com, 2017. március 14., kedd
A kutatás alapfunkciója nem változik

Somogyma.hu, 2017. március 14., kedd
Magyar cégek vehetnek részt a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján

Sikerado.hu, 2017. március 14., kedd
Intelligens szakosodást célzó fejlesztés indult a pécsi egyetemen

Radiofocus.hu, 2017. március 14., kedd
Lovagkereszt kitüntetést kapott Simonyi Sándor

Piacesprofit.hu, 2017. március 14., kedd
Öt magyar cég a világ egyik legnagyobb startupfesztiválján

Pecsinapilap.hu, 2017. március 14., kedd
Az intelligens szakosodást célzó fejlesztés indult a pécsi egyetemen

Origo.hu, 2017. március 14., kedd
Bármikor beköltöznénk a magyar házba az idei CEBIT-en

Minuszos.hu, 2017. március 14., kedd
Elindult Magyarország első b2b fókuszú startup inkubátorháza

Itbusiness.hu, 2017. március 14., kedd
Ünnepre készülve: átadták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismeréseit

Heol.hu, 2017. március 14., kedd
Jedlik Ányos-díj a Sanatmetal vezetőjének

Webradio.hu, 2017. március 14., kedd
Az intelligens szakosodást célzó fejlesztés indult a pécsi egyetemen

Vs.hu, 2017. március 14., kedd
Ipar 4.0: mintamegoldások fejlesztésére írtak ki uniós pályázatot

Szegedma.hu, 2017. március 14., kedd
Pályázati támogatást nyert el az SZTE és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont konzorciuma

Minap.hu, 2017. március 14., kedd
Miskolci központú inkubátorház segít a fiatal vállalkozóknak

Bevezetem.eu, 2017. március 14., kedd
Magyar cégek vehetnek részt a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján

Kossuth Rádió, Krónika 08:00, 2017. március 14., kedd
Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

InfoRádió, Mérleg 15:15, 2017. március 14., kedd
A korábbi évekhez képest nagyobb standdal képviselteti magát Magyarország a CeBIT kiállításon

Kadarka.net, 2017. március 15., szerda
Az intelligens szakosodást célzó fejlesztés indult a pécsi egyetemen

Vg.hu, 2017. március 15., szerda
Kutatási központtá válhat Magyarország

Vajma.info, 2017. március 15., szerda
Átadták a Kossuth-, a Széchenyi-díjakat és a kitüntetéseket

Ma.hu, 2017. március 15., szerda
Több cégcsoport is Magyarországra telepítheti K+F központját

Agrotrend.hu, 2017. március 15., szerda
A mezőgépgyártás is bekerült az Irinyi-tervbe

Profitline.hu, 2017. március 15., szerda
Több cégcsoport is Magyarországra hozhatja K+F központját

Mfor.hu, 2017. március 15., szerda
Több cégcsoport is Magyarországra telepítheti kutatás-fejlesztési központját

Kamaraonline.hu, 2017. március 15., szerda
Ahol a király kezet fog a startupokkal...

Hirek.prim.hu, 2017. március 15., szerda
Jelentősen nőtt a pályázatok száma, kiemelkedő innovációs teljesíitmények születtek
"...Jelentősen nőtt a pályázatok száma, kiemelkedő innovációs teljesíitmények születtek Világviszonylatban is újdonságnak számító megoldások, Fortune 500-as ügyfelek, sokmilliárdos gazdasági eredmények - ilyen és ehhez hasonló kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a Magyar Innovációs Nagydíjért versengő vállalatoknál 2016-ban..."

Technokrata.hu, 2017. március 15., szerda
Világviszonylatban is újdonságnak számító megoldások, Fortune 500-as ügyfelek, sokmilliárdos gazdasági eredmények
"...2016-ban jelentősen növekedett a hazai vállalatok innovációs teljesítménye. A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívásra kiemelkedően magas számú, 38 pályázat érkezett olyan sikeres magyar vállalatoktól, amelyek fejlesztéseik eredményeként sokmilliárdos többletbevételt és számottevő foglakoztatás növekedést értek el az elmúlt évben..."

M1, Profit7, 2017. március 15., szerda
Összeállítás: Március végétől igényelhetnek támogatást a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztésre és innovációra

24 óra, 2017. március 16., csütörtök, 1+4. oldal
Állami kitüntetést vehettek át

Nógrád Megyei Hírlap, 2017. március 16., csütörtök, 1. oldal
Lovagkeresztet kapott

Innoportal.hu, 2017. március 16., csütörtök
Vállalati szolgáltatásokra fókuszáló startup inkubátorház indult

Erdon.ro, 2017. március 16., csütörtök
Fejlődési pályán a gazdaság

Vg.hu, 2017. március 16., csütörtök
Francia kutatók csapnak le a szegedi szuperlézerre

Vg.hu, 2017. március 16., csütörtök
Minden eddiginél látványosabb lesz a CeBIT magyar pavilonja

News4business.hu, 2017. március 16., csütörtök
A Skool után indul a KódKlub is

Mediainfo.hu, 2017. március 16., csütörtök
A Skool után indul a KódKlub is

Webradio.hu, 2017. március 16., csütörtök
Szabó László: a magyar startup vállalkozásokat is segíthetik a Kaliforniában szerzett tapasztalatok

Webradio.hu, 2017. március 16., csütörtök
CeBIT - A digitalizáció és az "5.0-ás társadalom" az idei kiállítás központi témája

Webradio.hu, 2017. március 16., csütörtök
Pálinkás József a magyar-francia tudományos együttműködések fejlesztéséről tárgyalt Párizsban

Sg.hu, 2017. március 16., csütörtök
Az 5.0-ás társadalom a CeBIT idei témája

Realista.hu, 2017. március 16., csütörtök
Csoda Lágymányosban. Hogyan lett a mocsárból a magyar Szilícium völgy?

Profit7.hu, 2017. március 16., csütörtök
Megnyílt két energetikai kombinált hitelprogram

Magyarhirlap.hu, 2017. március 16., csütörtök
Pálinkás József a magyar-francia tudományos együttműködések fejlesztéséről tárgyalt

Magyarhirlap.hu, 2017. március 16., csütörtök
Kovács Zoltán: Megfeszített munka zajlik, hogy Magyarország digitálisan versenyképes maradjon

Kaposvarmost.hu, 2017. március 16., csütörtök
Táncsicsos diákok programja és kutatása futhat a nemzetközi űrállomáson

KarcFM, Déli News, 2017. március 16., csütörtök
Rekord számú magyar cég vesz részt Európa legnagyobb digitális szakkiállításán

ECHO TV, Híradó 16:00, 2017. március 16., csütörtök
Minden eddiginél nagyobb pavilonnal készül Magyarország a hannoveri informatikai kiállításra

Győr+, 2017. március 17., péntek, 4. oldal
A startup-ok elindulását támogatják

Világgazdaság, 2017. március 17., péntek, 6. oldal
Díjazták a legjobb startupokat
Világgazdaság, 2017. március 17., péntek, 11. oldal
Polcról levehető szellemi termékek

Vg.hu, 2017. március 17., péntek
Polcról levehető szellemi termékek

Hirado.hu, 2017. március 17., péntek
Holnapután nyit a CeBIT

Debreceninap.hu, 2017. március 17., péntek
Már lehet pályázni a debrecenieket támogató programokra

Nhc24.hu, 2017. március 17., péntek
Lovagkeresztet kapott Simonyi Sándor

Medicalonline.hu, 2017. március 17., péntek
Figyelnek a CeBIT-re

Logisztika.hu, 2017. március 17., péntek
Energetikai kombinált hitelprogram indult a héten

Civilhirugynokseg.hu, 2017. március 17., péntek
Folytatódik a tehetségfejlesztő klub programja

Boon.hu, 2017. március 17., péntek
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére
"...Palkovics László elmondta: az egyik pályázat keretében rendelkezésre álló közel 11 milliárdos keretből a tudományos diákköri tevékenységet erősítik, a szakkollégiumok munkáját támogatják. Azt szeretnék, ha már az elsőéves, tehetséges hallgatók olyan kutatási-képzési projektekben tudnának részt venni, amelyek későbbi kutatói tevékenységüket segítenék, illetve támogatják, hogy kutatóként tudjanak elhelyezkedni. Megjegyezte: az intézmények a források többszörösére pályáztak..."

Mon.hu, 2017. március 17., péntek
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Szegedma.hu, 2017. március 18., szombat
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Webradio.hu, 2017. március 17., péntek
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Figyelo.hu, 2017. március 17., péntek
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Magyaridok.hu, 2017. március 17., péntek
Több tízmilliárdos pályázatok a felsőoktatás fejlesztésére

Hirado.hu, 2017. március 17., péntek
Fejlesztik a felsőoktatást

Hir.ma, 2017. március 17., péntek
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Magyarhirlap.hu, 2017. március 17., péntek
Jelentős pályázati források jutnak a felsőoktatás fejlesztésére

Csalad.hu, 2017. március 17., péntek
Összesen 40 milliárdos pályázati forrás a felsőoktatás fejlesztésére

Webradio.hu, 2017. március 17., péntek
Szünetel a kisvállalkozások versenyképességi hitelprogramja

Uzletresz.hu, 2017. március 17., péntek
Szünetel a kisvállalkozások hitelprogramja

Profitline.hu, 2017. március 17., péntek
Szünetel a kisválallkozásoknak kiírt hitelprogram

Privatbankar.hu, 2017. március 17., péntek
Kifogyott a pénz - leállítottak egy uniós pályázatot

Agrotrend.hu, 2017. március 17., péntek
Szünetel a kisvállalkozások versenyképességi hitelprogramja

Piacesprofit.hu, 2017. március 17., péntek
Elfogyott a pénz, felfüggesztették a kkv versenyképességi hitelprogramot

Napi.hu, 2017. március 17., péntek
Rossz hírt kaptak a kisvállalkozások: leállt a hitelprogram

Webradio.hu, 2017. március 17., péntek
Brit egyetemeken tanuló magyar hallgatók hazai foglalkoztatását támogatja az innovációs hivatal

Gyorplusz.hu, 2017. március 17., péntek
Támogatják a brit egyetemeken tanuló magyarokat

Hirado.hu, 2017. március 17., péntek
Több millió forintos támogatás a brit egyetemek magyar hallgatóinak

Profitline.hu, 2017. március 17., péntek
A brit felsőoktatás magyar diákjait várják haza szakmai gyakorlatra

Hvg.hu, 2017. március 17., péntek
Nyári gyakorlattal csábítanák haza a brit egyetemen tanulókat

Napi.hu, 2017. március 17., péntek
Gyere haza, fiatal! - Így is lehet

Vg.hu, 2017. március 17., péntek
Díjazták a világ legígéretesebb startupjait

Vajma.info, 2017. március 17., péntek
A tehetség nagy kincs

Uzletresz.hu, 2017. március 17., péntek
Leállt a kisvállalkozások hitelprogramja

Szon.hu, 2017. március 17., péntek
Szünetel a kisvállalkozások versenyképességi hitelprogramja

Szon.hu, 2017. március 17., péntek
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Piacesprofit.hu, 2017. március 17., péntek
Sikeresen szerepeltek a magyar startupok Izraelben

Infoter.eu, 2017. március 17., péntek
Holnapután nyit a CeBIT

Hirado.hu, 2017. március 17., péntek
Kaposvári diákok programját futtatják az űrállomáson

Hirado.hu, 2017. március 17., péntek
Fejlesztik a felsőoktatást

Haon.hu, 2017. március 17., péntek
Szünetel a kisvállalkozások versenyképességi hitelprogramja

Haon.hu, 2017. március 17., péntek
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Erdon.ro, 2017. március 17., péntek
Szünetel a kisvállalkozások versenyképességi hitelprogramja

Erdon.ro, 2017. március 17., péntek
Palkovics: pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Vs.hu, 2017. március 17., péntek
K+F: az állami befektetés fontosabb, mint valaha

Penzugyguru.hu, 2017. március 17., péntek
Vasárnap este nyit a CeBIT

Orientpress.hu, 2017. március 17., péntek
Újabb felsőoktatási pályázatok jelentek meg

Gyorplusz.hu, 2017. március 17., péntek
Indul a Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központjának építése

Kossuth Rádió, Esti Krónika, 2017. március 17., péntek
Brit egyetemeken tanuló magyar diákok hazai foglalkoztatását támogatja az innovációs hivatal

InfoRádió, 2017. március 17., péntek
Két pályázati forrás megnyílik idén a felsőoktatási fejlesztésekre

Kossuth Rádió. Krónika 16:00, 2017. március 17., péntek
A kormány két pályázatban összesen negyvenmilliárd forintot fordít a felsőoktatás fejlesztésére

Kossuth Rádió, Krónika 17:30, 2017. március 17., péntek
A kormány két pályázatban összesen negyvenmilliárd forintot fordít a felsőoktatás fejlesztésére

Kossuth Rádió, Krónika 17:30, 2017. március 17., péntek
Brit egyetemeken tanuló magyar diákok hazai foglalkoztatását támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Katolikus Rádió, Hírtükör 18:30, 2017. március 17., péntek
Több mint 25 millió forinttal támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Egyesült Királyság egyetemein tanuló magyar hallgatók hazai nyári gyakorlatát

M1, Híradó M1 19:30, 2017. március 17., péntek
Jól felszerelt laborokra és az iparvállalatokkal közösen fejlesztett tanműhelyekre van szükség ahhoz, hogy a kutató szakma vonzó legyen a fiatalok számára, mondta Palkovics László

M1, Ma reggel, 2017. március 17., péntek
Kiemelt figyelmet fordít a magyar kormány a hannoveri CeBIT kiállításra

ECHO TV, Híradó 22:00, 2017. március 17., péntek
A versenyképesség növeléséhez szükség van a korszerű technológiák alkalmazására, erről beszélt Varga Mihály

Magyar Hírlap, 2017. március 18., szombat, 9. oldal
Szünetel a versenyképességi hitelprogram

Észak-Magyarország, 2017. március 18., szombat, 1. oldal
Szünetel a hitelprogram, mert túl sok a pályázat

Magyar Hírlap, 2017. március 18., szombat, 2. oldal
Fejlődő felsőoktatási intézmények
Erősíteni kell a kutatási, alapkutatási tevékenységet és az infrastruktúrát

Magyar Idők, 2017. március 18., szombat, 4. oldal
Milliárdos pályázati források a felsőoktatásra

Új Néplap, 2017. március 18., szombat, 7. oldal
Verseny és innováció

Új Dunántúli Napló, 2017. március 18., szombat, 7. oldal
Verseny és innováció

Békés Megyei Hírlap, 2017. március 18., szombat, 7. oldal
Verseny és innováció

24 Óra, 2017. március 18., szombat, 7. oldal
Verseny és innováció

Tolnai Népújság, 2017. március 18., szombat, 1+7. oldal
Versengés és innováció

Somogyi Hírlap, 2017. március 18., szombat, 1+7. oldal
Verseny és innováció

Heves megyei Hírlap, 2017. március 18., szombat, 1+7. oldal
Felsőoktatás: új pályázati források

Petőfi Népe, 2017. március 18., szombat, 1+7. oldal
Rengeteg pénzt lehet elnyerni

Magyar Idők, 2017. március 18., szombat, 12. oldal
Túligénylés a hitelprogramra

Magyar Nemzet, 2017. március 18., szombat, 4. oldal
Erősítenék a tudományos műhelyeket

Hir.ma, 2017. március 18., szombat
Államtitkár: a kutatómunka minél korábbi elkezdésére ösztönzi a diákokat a kormány

Magyarhirlap.hu, 2017. március 18., szombat
Fejlődő felsőoktatási intézmények

Napi.hu, 2017. március 18., szombat
Üzent a kormány az egyetemistáknak

Pecsistop.hu, 2017. március 18., szombat
Kutass, diák!

Vorosmartyradio.hu, 2017. március 18., szombat
Brit egyetemeken tanuló magyar diákoknak hirdetett pályázatot az innovációs hivatal

Webradio.hu, 2017. március 18., szombat
Államtitkár: a kutatómunka minél korábbi elkezdésére ösztönzi a diákokat a kormány

Magyaridok.hu, 2017. március 18., szombat
A kutatómunka minél korábbi elkezdésére ösztönzi a diákokat a kormány

Sikerado.hu, 2017. március 18., szombat
"Fontos az utánpótlás"

Hirado.hu, 2017. március 18., szombat
Az egyetemi gólyákat biztatja az oktatási kormányzat

Innoportal.hu, 2017. március 18., szombat
Több cégcsoport is Magyarországra telepítheti K+F központját

Magyarhirlap.hu, 2017. március 18., szombat
Milliárdos pályázati források a felsőoktatásra

Kaposvarmost.hu, 2017. március 18., szombat
Táncsicsos diákok programját futtatják az űrállomáson

Kossuth Rádió, Esti Krónika, 2017. március 18., szombat
Innovációs Hivatal hazahívná a brit egyetemeken tanuló magyar diákokat

Kossuth Rádió, Déli Krónika, 2017. március 18., szombat
Innovációs Hivatal hazahívná a brit egyetemeken tanuló magyar diákokat

Kossuth Rádió, 2017. március 18., szombat
Innovációs Hivatal hazahívná a brit egyetemeken tanuló magyar diákokat

Katolikus Rádió, Hírtükör 6:30, 2017. március 18., szombat
Több mint 25 millió forinttal támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Egyesült Királyság egyetemein tanuló magyar hallgatók hazai nyári gyakorlatát

Delmagyar.hu, 2017. március 19., vasárnap
CeBIT - Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

Kisalfold.hu, 2017. március 19., vasárnap
CeBIT - Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

Webradio.hu, 2017. március 19., vasárnap
CeBIT - Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

Magyaridok.hu, 2017. március 19., vasárnap
Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

24.hu, 2017. március 19., vasárnap
Merkel: Alapvető képességgé kell tenni a programozást

Profitline.hu, 2017. március 19., vasárnap
A programozás, mint alapvető képesség?

Propeller.hu, 2017. március 19., vasárnap
Merkel: Alapvető képességgé kell tenni a programozást

Hirado.hu, 2017. március 19., vasárnap
Merkel programozást taníttatna

Velemenyezd.hu, 2017. március 19., vasárnap
CeBIT - Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

Vajma.info, 2017. március 19., vasárnap
CeBIT: Merkel szerint alapvető képességgé kell tenni a programozást

Innoportal.hu, 2017. március 19., vasárnap
Pálinkás József a magyar-francia tudományos együttműködések fejlesztéséről tárgyalt Párizsban

Pecsicivil.hu, 2017. március 19., vasárnap
Hazai és határon túli pályakezdő, kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációinak és társadalmi felelősségvállalásuk erősítésének támogatása / NTP-PKTF-17

Kamaraonline.hu, 2017. március 19., vasárnap
Jó hírek a pályázóknak: több GINOP-felhívás keretösszegét megemelte a kormány

Iveszpremlap.hu, 2017. március 19., vasárnap
CeBIT - Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

Dunaújvárosi hírlap, 2017. március 20., hétfő, 6. oldal
Szünetelő hitelprogram

Weborvos.hu, 2017. március 20., hétfő
Gyógyszerfejlesztési program indult Debrecenben

Szon.hu, 2017. március 20., hétfő
Nincs már krétagond - Interjú Palkovics László államtitkárral

Portfolio.hu, 2017. március 20., hétfő
Merkel: új világtörténelmi korszak indul a digitalizációval

Napi.hu, 2017. március 20., hétfő
Ezermilliárdokat hozhat Magyarországnak az innováció

Mon.hu, 2017. március 20., hétfő
Nincs már krétagond - Interjú Palkovics László államtitkárral

Mmonline.hu, 2017. március 20., hétfő
A programozást is alapvető képességgé kell tenni

Haon.hu, 2017. március 20., hétfő
Nincs már krétagond - Interjú Palkovics László államtitkárral

Erdon.ro, 2017. március 20., hétfő
Nincs már krétagond - Interjú Palkovics László államtitkárral

Boon.hu, 2017. március 20., hétfő
Nincs már krétagond - Interjú Palkovics László államtitkárral

Mandiner.hu, 2017. március 20., hétfő
Merkel: Új világtörténelmi korszak bontakozik ki

Kamaraonline.hu, 2017. március 20., hétfő
Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

Infoter.eu, 2017. március 20., hétfő
Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

Infoter.eu, 2017. március 20., hétfő
Több GINOP-felhívás keretösszegét megemelte a kormány

Estiujsag.hu, 2017. március 20., hétfő
Merkel szerint mindenkinek meg kell tanulnia programozni

Bevezetem.eu, 2017. március 20., hétfő
Alapvető képességgé kell tenni a programozást

KlubRádió, Reggeli gyors, 2017. március 20., hétfő
Irán és Magyarország agráripari és technológiai együttműködéséről egyeztetett Pálinkás József és az iráni alelnök

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/3
Pálinkás József a magyar-francia tudományos együttműködések fejlesztéséről tárgyalt Párizsban

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/3
Új tematikus innovációs programok ösztönzése közép-magyarországi vállalatok és kutatóhelyek együttműködésében

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/3
A brit egyetemeken tanuló magyar diákok hazai gyakornoki munkavállalását ösztönzi az új felhívás

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/3
Innovációs szakpolitikai vélemény kérhető a KFI hitelkonstrukcióhoz (GINOP 8.1.1)

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/3
Elstartolt a Startup Campus országos roadshow-ja
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Pazsák Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páros hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.