XXVII. évf. | 2017. január 24. | 2. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség

Várható események
Pályázati felhívás
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

MISZ elnökségi ülés

A Magyar Innovációs Szövetség elnökségi ülését 2017. január 25-én tartja, Budapesten. Napirendi pontok:
1. Beszámoló a legutóbbi elnökségi ülés óta végzett munkáról
2. 2016. évi tevékenységről szóló beszámoló
3. 2016. évi közgyűlés programja
4. SZMSZ módosítása
5. Egyebek.

MISZ középtávú stratégiai munkacsoport

A Magyar Innovációs Szövetség középtávú stratégiáját kidolgozó bizottság 2017. január 18-án megtartotta első munkamegbeszélését a Vialto Consulting Kft. irodájában. Ezen egyeztették a stratégia szkópját, a figyelembe veendő környezeti változásokat, stratégiai szinten kezelendő kérdéseket, majd elvégezték a jelenlegi helyzet értékelését, meghatározva a MISZ jelenlegi erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit.

A stratégiát kidolgozó munkacsoport tagjai:
- Antos László, MISZ ügyvezető igazgató
- Bolyky János, alelnök
- Farkas József, elnökségi tag
- Frischmann Gábor, alelnök
- Grasselli Norbert, tagozatvezető
- Mogyorósi Péter, regionális igazgató
- Monszpart Zsolt, alelnök
- Reith János, választmányi tag
- Soós István, választmányi tag
- Thernesz Artúr, elnökségi tag
- Vér Csaba, választmányi tag.

Az előzetes anyaggal kapcsolatban eddig beérkezett véleményeket, javaslatokat köszönjük, feldolgozásuk folyamatosan történik.

A következő munkamegbeszélés január 31-én lesz, ennek témája a magas szintű stratégiai elemek (küldetés, jövőkép, stratégiai célok és mérhető célkitűzések) meghatározása.

Szabadalomkutatás

A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny második fordulójába jutott versenyzői részére - amennyiben ezt a választott témájuk indokolttá tette - Szövetségünk a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával (SZTNH) közösen szabadalomkutatást szervezett.

A látogatásra 2017. január 17-én és január 18-án került sor az SZTNH-ban, ahol a 18 fiatal versenyző tájékoztatást kapott a különböző jogvédelmi formákról és önálló szabadalomkutatást végezhettek Takács Lászlóné, az SZTNH munkatársa segítő felügyelete mellett. A versenyzőket Reil Evelin, Szövetségünk marketing menedzsere, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny titkára kísérte el a látogatásra.

Ipar 4.0 szervezési alelnök

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata Budavári Lászlót, a MISZ regionális igazgatóját választotta meg Ipar 4.0 szervezési alelnökké. Feladata az Irinyi Terv keretén belül megalakult Nemzeti Technológiai Platform tevékenységeinek követése, véleményezése, ajánlásainak megfogalmazása a Kamara vállalkozásai felé. A platform megalakítását az a technológiai paradigmaváltás tette szükségessé, amely a jövőben internet alapon alapjaiban fogja átalakítani a gyártást, és a hozzá kapcsolódó logisztikai és informatikai rendszereket.

MISZ FB-ülés

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) Felügyelő Bizottsága, Ormándi Sándor, FB elnök vezetésével ülést tartott 2017. január 23-án, Budapesten, a MISZ irodájában. Az ülésen jelen volt dr. Antos László, Szövetségünk ügyvezető igazgatója.
A felügyelőbizottság az ülésen megtárgyalta a MISZ 2016. évről szóló beszámolójára vonatkozó FB-jelentés elkészítésének menetét.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara újévköszöntő összejövete

Második alkalommal tartotta együtt hagyományos újévköszöntő összejövetelét tagintézményünk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 2017. január 9-én, Miskolcon. Az évköszöntőkre minden évben meghívják a régió gazdaságáért felelősséget érző partnerek képviselőit, szomszéd megyék vezetőit, valamint parlamenti és önkormányzati képviselőket, politikusokat.

A megjelenteket mint házigazda köszöntötte Demeter Ervin kormánymegbízott és Bihall Tamás, a Kamara elnöke, továbbá dr. Kriza Ákos, Miskolc megyei jogú város polgármestere. Köszöntőjükben mindhárman megelégedéssel szóltak a mögöttünk lévő esztendő eredményeiről, kiemelve ebben a jelenlévők közreműködését, melyért köszönetüket fejezték ki. Bizakodóan néznek az előttünk álló esztendő elé, hangsúlyozták, hogy a közös cél, a közös munka hozhatja meg ismét a gyümölcseit.

A rendezvényen a MISZ-t dr. Siposs István c. egyetemi tanár, regionális igazgató képviselte.

Köszöntjük új tagjainkat!

Név: | ARGUMENT-Consulting Kft.
Tagsorszám: | 735.
Cím: | 1085 Budapest, Csepreghy u. 1.
Vezető: | Bonyhády Elek
Telefon: | 20/9210-326
E-mail: | argumentkft@t-online.hu

Tevékenység:
Műszaki-gazdasági tanácsadás az innováció területén, valamint változás-menedzselés.

Várható események

Alapfokú szerzői jogi tanfolyam

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú szerzői jogi tanfolyamot indít, melynek helyszíne az SZTNH (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3.). A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam bemutatja a szerzői jog alapjait, részletesen tárgyalja a szerzők jogait és e jogok korlátait. A képzés kitér a szerzői művek felhasználása mellett a jogérvényesítésre, bemutatja a nemzetközi és uniós jog vonatkozó szabályait.

A képzés ideje:
1. nap: 2017. március 21., kedd
2. nap: 2017. március 28., kedd

Szakvizsga: 2017. április 4., kedd

A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú szerzői jogi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

A tanfolyam díja 30.000 forint, amely tartalmazza:
- a 20 órás képzést,
- a vizsgadíjat és
- a "Bevezetés a szerzői jogba" című jegyzetet.

Részvételi szándékát legkésőbb 2017. március 10-ig jelezze az oktatas@hipo.gov.hu email címen az alábbi adatok megadásával: Név; Lakcím; Születési hely, idő; Anyja neve; Munkáltató megnevezése (amennyiben a munkáltató téríti a képzés díját). A részvételi díjat a tanfolyam kezdetéig átutalással kell kiegyenlíteni a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01731842-00000000 számú számlára.

További információk az alábbi linken, a (+361) 474-5548 telefonszámon vagy az oktatas@hipo.gov.hu email címen.

Középfokú iparjogvédelmi tanfolyam indul

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2017. március 29-én. A képzés 60 tanórás, melynek a helyszíne az SZTNH (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3., földszinti oktatóterem).

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire, ezen belül részletesen tárgyalja az iparjogvédelmi oltalmi formák (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési-mintaoltalom) nemzeti és nemzetközi vonatkozásait, azok eljárásrendjét és gazdasági jelentőségét, az iparjogvédelem területén segítséget, információt nyújtó intézményeket és szolgáltatásaikat, az iparjogvédelmi kutatásokat segítő adatbázisokat. A képzés írásbeli és szóbeli vizsgával zárul és középfokú iparjogvédelmi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

A középfokú iparjogvédelmi tanfolyam részvételi díja 80.000 Ft, ami tartalmazza:
- a 60 órás képzést,
- a vizsgadíjat és
- az Iparjogvédelem című tankönyvet.
Részvételi szándékát március 3-ig jelezze az oktatas@sztnh.gov.hu e-mail címen az alábbi adatok megadásával:
Név;
Lakcím;
Születési hely, idő;
Anyja neve;
Munkáltató megnevezése, címe (amennyiben a munkáltató téríti a képzési díjat).

A részvételi díjat a tanfolyam kezdetéig át kell utalni a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01731842-00000000 számú számlára.

További információk a +361/474-5548 telefonszámon vagy az oktatas@sztnh.gov.hu email címen, vagy az alábbi linken.

Alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2017. április 18-án. A képzés két napos, 20 tanórás, melynek helyszíne az SZTNH (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3.).

Időpont:
1. nap: 2017. április 18., kedd
2. nap: 2017. április 25., kedd

A szakvizsga időpontja: 2017. május 2., kedd

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam általános bevezetést nyújt a szellemitulajdon-védelem legfontosabb kérdéseibe, rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire. Ezen belül részletesen tárgyalja az iparjogvédelmi oltalmi formákat (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési-mintaoltalom), azok eljárásrendjét és gazdasági jelentőségét, az iparjogvédelem területén segítséget, információt nyújtó intézményeket és szolgáltatásaikat, az iparjogvédelmi kutatásokat segítő adatbázisokat. A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú iparjogvédelmi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

A tanfolyam díja 30.000 forint.

Részletes információk az alábbi linken.

Részvételi szándékát 2017. április 7-ig az oktatas@hipo.gov.hu e-mail címen jelezze.

"InnoSport 2017"

2017. július 27-én, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "InnoSport 2017" nemzetközi üzletember- és K+F partnerkereső rendezvényt szervez, amely rendezvény kiváló lehetőség a sport, szabadidős tevékenységek és az egészségipar területén tevékenykedő vállalkozásoknak arra, hogy új K+F, illetve üzleti partnereket találjanak, új üzleti lehetőségekre és projektötletekre leljenek, növeljék versenyképességüket és megjelenjenek a nemzetközi piacokon.
A rendezvény helyszíne a Kamara székhelye (9021 Győr, Szent István utca 10/A.).

Az ipari vállalkozásokon kívül kutatócsoportokat, klasztereket, intézményeket is várnak a nemzetközi technológia-transzfer előmozdítása érdekében. Regisztrálni, cégbemutatkozást és partnerkereső profilt feltölteni a rendezvény hivatalos weboldalán keresztül, az alábbi linkre kattintva lehet.
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2017. július 20.

További információk megtekinthetők az alábbi linken.

Pályázati felhívás

PÁLYÁZAT A 2016. ÉVI LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNY ELISMERÉSÉRE

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -- a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve - 25. alkalommal hirdeti meg a

MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A 2016. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat:
- a 2016. évi Ipari Innovációs Díj,
- a 2016. évi Agrár Innovációs Dij,
- a 2016. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj, valamint
- a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Innovációs Díja és
- a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja.

A legeredményesebb, 2014. január 1. után alapított innovatív, kezdő (startup) vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség "2016. év legjobb kezdő (startup) vállalkozása" díját nyeri el.

A pályázaton, közvetlen jelentkezés vagy javaslat alapján, azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2016. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

A díjak ünnepélyes átadására 2017. március végén kerül sor az Országházban.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke prof. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke.

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2016-ban elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs.
Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A nevezéshez szükséges dokumentumok:
- 1 oldalas összefoglaló, amelynek mintája a www.innovacio.hu/nagydij oldalról tölthető le,
- Részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyibben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,
- Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.),
- Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

Beadási határidő: 2017. február 15., 15 óra

A pályázatokat pdf, az egyoldalas összefoglalót doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben, a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára: 1036 Budapest, Lajos u. 103. I. em., innovacio@innovacio.hu. címre.

Bővebb információ: www.innovacio.hu

Szakirodalomfigyelő

Ryan Calo, A. Michael Froomkin and Ian Kerr (szerk): Robot Law (Robot Jog) - Edward Elgar, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Napjainkra exponenciálisan növekszik legfejlettebb eszközeink intelligenciája, s mind égetőbb valósággá válik a kérdés, vajon mennyire vagyunk, s a továbbiakban mennyire leszünk urai a cselekedeteiknek. A modern társadalomban részletesen kimunkált és folyamatosan fejlesztett jogrend szabályozza az eszközök használatát, az ezzel járó szabadságot, korlátokat és felelősségeket, s már vitathatatlan, hogy a robotok elterjedése a jogrend ennek megfelelő fejlesztését követeli meg. Nehéz menetek lesznek, annál is inkább, mert korunkban a technológiák nagyságrenddel gyorsabban fejlődnek, mint a kapcsolódó jogi szabályozás, s hatalmas érdekek játszanak közre. Különösen izgalmassá - fenyegetővé? - teszi mindezt, hogy "ami elromolhat, az el is romlik", s hogy a legfejlettebb rendszereink rohamosan közelednek oda, hogy részleteiben áttekinthetetlenné válik a működésük.

Mi minősül robotnak? "Egy ember által készített tárgy, amely képes külső hatásokra válaszolni és cselekedni anélkül, hogy ehhez közvetlen - más felfogásban állandó - emberi irányítást/ellenőrzést igényelne" - a kötet szerzői szerinti jól közelítő meghatározás. Jelzik, hogy mások tágabbakat is javasolnak. A kötetből is nyilvánvaló, hogy a meghatározásnak fontos gyakorlati szerepe van. Központi témája a robotok alkalmazásának jogi szabályozása, így egyértelműnek kell lennie, mely szerkezetek tartoznak annak hatálya alá. Ellenpéldaként, a szoros irányítással működő drón nem minősül robotnak.

A Bevezető kiemeli: "A könyv fejezetei azt vizsgálják, hogy a robotok növekvő bonyolultsága és mindenütt megjelenő alkalmazásuk - az otthonoktól a kórházakig, a közterekig és a harcmezőkig - megköveteli, hogy újragondoljuk filozófiai és közpolitikai kérdések sokrétű halmazát. Ütközik valamelyest a jelenlegi jogrendekkel is, s ajánlatossá tehet változtatásokat a közpolitikában és a jogban. E kérdések megvitatása ma szükséges és idejében van. A fejezetek megmutatják, hogy jóllehet még a robotika társadalmi és jogi hatásai vizsgálatának korai szakaszában vagyunk, azok már a szakterületek széles körét érintik, és kérdések tömege áll elénk a széleskörű alkalmazásukat illetően. Ezek nemcsak a napi élet és gazdaság szinte minden területét érintik, de a hadviselést is."

Valós veszélyek: "A robotok igen nagy lehetőséget kínálnak arra, hogy kellemetlen, nehéz vagy unalmas feladatokat végeztessünk velük, ám valós veszélyeket is felidéznek, s ez óvatos tervezést igényel mind a konstruktőröktől, mind a politika alakítóitól."

Fejlesztés vs. szabályozás: "Az ipar élvonalbeli technológiáinak létrehozói arra összpontosítanak, hogy azok működjenek és hasznot termeljenek - a társadalmi, közpolitikai és jogi kérdéseket inkább akadályoknak tekintik, amelyeket le kell győzni. A tudományos körök jobban vizsgálják a szélesebb összefüggéseket, ám egy részük nincs otthon az érintett társadalomtudományi és jogi területeken, akik pedig igen, azoknak gyakran a kérdéses technológiai háttér idegen, s annak szakirodalma átjárhatatlan. Ezeket a problémákat a technológiák terjedésével meg kell oldani - még az előtt, hogy az új technológia úgy ütközzék problémákba, hogy már túl késő a kellő módosításához, s hogy az egész beleütközzék az érdekeltek ellenállásába."

A kötet témakörei: • Hogyan kezelje a jog a robotokat • A felelősség kérdései • A társadalmi és az etikai jelentőség • A jogi szabályozás érvényre juttatása • Katonai alkalmazások
Az Elgar ajánlójából: "E kötet irányadó kutatásokat sorakoztat fel a robotika jogát és a politikáját illetően - egy átformáló erejű technológia tudományos kutatását. Az ellentmondásos jogi, etikai és filozófiai problémák feltárásával a szerzők megmutatják, mennyire bonyolult a robotika és a szabályozás kérdésköre, s mennyi munka áll ott előttünk."

Simon Tyler: A karizmatikus vezetés könyve - 50 módszer a hatásgyakorlás fejlesztéséhez - HVG Könyvek, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

Könnyebb elérni, hogy tűzbe menjenek az emberért, mint hogy mindig nagy erőbedobással dolgozzanak a szavára." (apokrif)

Ki ne akarna sikeres vezető lenni, ha már rászánta magát, hogy vezető legyen (utóbbi gyakran messze nem magától értetődő döntés!)? Ki ne akarna ehhez "karizmával", azaz rendkívüli megnyerő, meggyőző erővel bírni? A nagy kérdés ennek mikéntje.

A vezetőnek a legerősebb minősítője, mennyire fogadják el őt és az általa közvetített követelményeket azok, akiket vezet, mennyire igyekeznek a szavára jól dolgozni, aktívan is hozzáadni a magukét a kitűzött feladat megvalósításához, s mennyire támogatják őt a különféle viharokban. Könyvből nem megtanulható, hogyan legyen az ember jó vezető, de a könyvekben összegyűjtött tudásból sokat lehet meríteni ehhez, különösen ha az széleskörű gyakorlati tapasztalatok tanulságainak értő feldolgozása. Ilyen ez a kötet is. Tyler coach és motivációs előadó. Bemutatkozása szerint több mint ezer vezetővel és felső vezetővel dolgozott egyénileg, és számos vezető nagyvállalat kérte fel, hogy csapataiknak és vezetőiknek tréningeket tartson. Honlapja szerint csaknem 1000 élő nagyrendezvényen tartott előadást. Könyve, írja, mindeme tapasztalatait összegzi.

"Jelen kötetben »hatáson« az eseményekre és a körülöttünk lévőkre gyakorolt befolyásunkat értjük. A hatás a külső megjelenés, a jelenlét, a kapcsolatteremtés, a mondanivaló, a viselkedés és a távozás után hagyott benyomások összessége. A karizmatikus vezetés könyve segítségével megfejthetjük, hogy egyesek miért sikeresebbek a hatásgyakorlásban, és mi magunk is elsajátíthatjuk ezt a készséget." (Idézetek innentől a könyvből.)

"Ha tudatosabban felmérjük, milyen hatást gyakorolunk a többi emberre, és ezt szükség esetén tudatosan alakítjuk, akkor gyakrabban érjük majd el az adott helyzetben optimális eredményt."

"Könyvemben a vezetői jelenlét öt egymással összefüggő csatornáját határozom meg, amelyek követése jelentős javulást eredményezhet másokra gyakorolt hatásunkban. Több száz elhivatott vezető trénereként és mentoraként a legtehetségesebb és legragyogóbb elmék visszatérő sémáit figyelhettem meg, illetve azt is, hogyan juttatják érvényre szándékaikat és céljaikat fizikai és mentális jelenlétükben és tevékenységükben. A könyvben található hatásgyakorlatok segítségével mind az öt területen megvizsgálhatjuk és fejleszthetjük teljesítményünket. A megszokott gondolkodásunkat, szokásainkat és viselkedésmódjainkat megkérdőjelezve olyan konkrét lépéseket javasolnak, amelyeket akár azonnal is megtehetünk, hogy megváltoztassuk az önmagunkról alkotott képünket és mások rólunk alkotott véleményét."

Az öt terület (a könyv szóhasználata nem mindig következetes): • 1. A vizuális csatorna • 2. Jelenlét • 3. Kapcsolódás - "A jó leadership lényege a kapcsolatokban rejlik." • 4. A verbális csatorna • 5. Vezetői lábnyom - "olyan tartós hatás, amely a helyszín elhagyása után is megmarad"

A mai világunk igényei szerinti mű: kicsiny, jól tagolt, praktikus könyvecske, amely célratörően és világos egyszerűséggel adja elő mondandóját, a gyakorlatból merítve, amelyben az olvasó is él és dolgozik. Ehhez mellőzi az elmélyült elméleti alapozást, a mondandóját megalapozó kutatási eredményeket. Az olvasásra fordítható időhöz rendezett: két- párszor négyoldalas önálló írások a hatásos vezetés egy-egy eleméről. Ezekben mutat be 50 "módszert", tényeket, szempontokat, megfontolásokat, következtetéseket és olykor egyszerű algoritmusokat a vezetői hatásgyakorlás fejlesztéséhez. Kész megoldásokkal, biztosan nyerő tippekkel nem szolgál (olyanok nem léteznek!) - építőelemeket ad a gondolkodáshoz, amely jó megoldásokra vezethet a konkrét esetekben.

Daniel Arasse: Leonardo - Typotex, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Leonardo a csodálatos reneszánsz legsokoldalúbb zsenije volt, és sokak szerint a modern mérnök első prototípusa. Életműve a sokrétűségével és úttörő kísérletezéseivel minden idők talán legkiemelkedőbb alkotó tevékenysége - ezt mutatja be, igen részletes elemzéssel és sok szép reprodukcióval ez a 440 oldalas monográfia.

Arasse a Typotex honlapjáról idézve a francia "Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales: Társadalomtudományi Felsőfokú Iskola) művészettörténeti és elméleti kutatócsoportjának vezetője, nagy jelentőségű művek szerzője volt." A Typotexnél négy további műve is megjelent.

A Typotex ajánlójából: "Leonardo da Vinci egyszerre volt festő, szobrász, városépítész, mérnök és feltaláló - ezt a szerteágazó pályafutást a kutatók ritkán értelmezik egységes egészként. Arasse a kevesek közé tartozik: bemutatja az egyik legnagyobb elme szabadon burjánzó világát, megfesti a művész-filozófus portréját, szemlélteti Leonardo forradalmian önálló státuszát a kor kultúrájában, és roppant alapossággal elemzi művészi munkásságát."

Arasse bevezetőjéből: "Ha az Úristent nem vesszük ide, kétségkívül Leonardo da Vinci az a művész, akiről a legtöbb írás született. Mire jó tehát, ha újfent egy, az életművet elemző, összefoglaló munka gondolatával rukkolunk elő? Az a helyzet, hogy a mérhetetlen mennyiségű anyag mentén a történészek (e csoportba soroljuk a művészet-, a tudomány-, az irodalom-, a zene- és a társadalomtörténészeket is) legutóbbi kutatásai nagyon sok vonatkozásban átalakították a pálya korábbi értelmezését, megújítva egyrészt Leonardo ránk hagyott nyomainak tárgyi ismeretét, másrészt ezeknek az olvasatát, értelmezésük lehetséges kimenetét."

"Ha a reneszánsz »egyetemes embere«, aki maga a reneszánsz géniusz megtestesítője (ez Leonardo állandó jelzője - OP), valóban önművelő volt, akkor azt úgy kell értenünk, hogy ez a képzésforma két iskola elvégzése után kezdődött: az elemi iskola, majd Andrea del Verrocchio bottegája, azaz műhelye után. Ez a fajta iskolázottság egyúttal megmagyarázza a legtöbb munkájára jellemző ’barkácsoló üzemmódot’, és azt is, hogy Leonardo miért volt képtelen olyan rendszerek kialakítására, amelyek alkalmazásával túl kívánhatott volna lépni a gondolkodását korlátozó kézművességen. Ugyanakkor ez a barkácsoló hozzáállás tette lehetővé, hogy ne függjön kizárólag a bevett tudásformáktól, hanem képes legyen gyümölcsöző rendetlenséget vinni beléjük, s eközben egy szisztematikus gondolatrendszer vázát is kidolgozta."

"Leonardo mérnöki tevékenységének területén látjuk leginkább a kor gondolkodását meghaladó alkotótevékenységet: nem pusztán a technikai fejlődés váratlan előfutára volt, hanem kortársai közül az egyetlen, aki képessé vált a műszaki ember mesterségbeli tudását és empirikus hozzáállását technológiai gondolkodásmóddá formálni, és ő volt az első, akit nemcsak a különálló gépezetek üzemelése érdekelt, hanem a mechanika és a mechanizmusok működési törvényszerűségei." "Azt is világosabban látjuk, hogy festői tevékenysége mennyire elválaszthatatlan volt tudósi vagy mérnöki fáradozásaitól."

"A történészek e munkája (amelyeket Arasse e bevezetőjében röviden áttekint - OP) korántsem arra törekszik, hogy Leonardo zsenialitását magyarázza, és legalább annyi (új) kérdést vet fel, mint ahány válasszal szolgál. Ám azoknak a körülményeknek a jobb ismerete, amelyek között Leonardo dolgozott, lehetővé teszi, hogy pontosabban megrajzoljuk a határokat, amelyek tehetségének gyakorlati teret engedtek."

"Örömmel kell szemlélnünk Leonardo zsenialitásának új dimenzióba helyezését: kivételessége mérhetővé válik, és az eseti konkrétumok vizsgálata még inkább kidomboríthatja eredetiségét, ami valóban rendkívüli volt."

"Az itt következő oldalak tehát óhatatlanul újra ’kitalálják Leonardót’.

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.


Magyar Üzleti Világ, 2016/4, 72. oldal
Forrás és jó ötlet is kell az innovációhoz
"...Dr. Greiner Istvánnal, a Magyar Innovációs Szövetség Általános Elnökhelyettesével készült beszélgetésünkben visszatekintünk a 2016-os innovatív megoldásokra, teljesítményekre, valamint megnézzük, hogy milyen kilátások várhatók 2017-ben..."

Mixonline.hu, 2017. január 9., hétfő
Dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Hir6.hu, 2017. január 9., hétfő
Dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Webradio.hu, 2017. január 9., hétfő
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Figyelo.hu, 2017. január 9., hétfő
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Autoszektor.hu, 2017. január 9., hétfő
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Sikerado.hu, 2017. január 9., hétfő
Lézerközpont épül Kecskeméten

Bacsmegye.hu, 2017. január 9., hétfő
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Autopro.hu, 2017. január 9., hétfő
Autóipari cégek is profitálhatnak majd a kecskeméti egyetem dióda lézerközpontjából

Tervlap.hu, 2017. január 9., hétfő
Lézeres utópia Kecskeméten

Eduline.hu, 2017. január 9., hétfő
Lézerközpontot kap a Pallasz Athéné Egyetem

Hirado.hu, 2017. január 9., hétfő
Dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Portfolio.hu, 2017. január 9., hétfő
Újabb lézerközpont épül EU-pénzből Magyarországon

Forrasradio.hu, 2017. január 9., hétfő
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Jarmuipar.hu, 2017. január 9., hétfő
Ujjlenyomatos indítás, felhő, okos üveg és mindent látó radar

Androgeek.hu, 2017. január 9., hétfő
CES 2017: A legérdekesebb újdonságok

Szekesfehervar.hu, 2017. január 9., hétfő
Innovatív változásokat mutat be az Óbudai Egyetemről szóló kiállítás

Szon.hu, 2017. január 9., hétfő
Lesz élet 2020 után is? Gazdálkodj okosan!

Mon.hu, 2017. január 9., hétfő
Lesz élet 2020 után is? Gazdálkodj okosan!

Haon.hu, 2017. január 9., hétfő
Lesz élet 2020 után is? Gazdálkodj okosan!

Erdon.ro, 2017. január 9., hétfő
Lesz élet 2020 után is? Gazdálkodj okosan!

Boon.hu, 2017. január 9., hétfő
Vajon lesz élet 2020 után is? Gazdálkodj okosan!

Keol.hu, 2017. január 9., hétfő
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Portfolio.hu, 2017. január 9., hétfő
Újabb lézerközpont épül EU-pénzből Magyarországon

Innoportal.hu, 2017. január 9., hétfő
Skótoknál fut be a magyar startup

Infoter.eu, 2017. január 9., hétfő
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Iszolnok.hu, 2017. január 9., hétfő
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Estiujsag.hu, 2017. január 9., hétfő
Dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Eduline.hu, 2017. január 9., hétfő
Lézerközpontot kap a Pallasz Athéné Egyetem

168ora.hu, 2017. január 9., hétfő
Lapáttal szórják az uniós pénzeket, főleg a klientúrának

InfoRádió, 2017. január 9., hétfő
Dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Kossuth Rádió, Ütköző, 2017. január 9., hétfő
Hogyan jellemezhető Magyarország export és importteljesítménye?

Katolikus Rádió, Hírtükör, 2017. január 9., hétfő
Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló dióda lézerközpont Kecskeméten

MTV, 2017. január 9., hétfő
Elektronikai innovációs kiállítás és vásár

Magyar Hírlap, 2017. január 10., kedd, 8. oldal
Új diódalézer-központ Kecskeméten
"...Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat szolgáló diódalézer-központ Kecskeméten, a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara mellett. A munka jövőre indulhat..."

Gyartastrend.hu, 2017. január 10., kedd
Vertikális tárolás az ipar 4.0-ban

Erdon.ro, 2017. január 10., kedd
Balatoni fejlesztés

Promenad.hu, 2017. január 10., kedd
Újabb lézerközpont épül EU-pénzből

Magyarhirlap.hu, 2017. január 10., kedd
Új diódalézer-központ Kecskeméten

Inforadio.hu, 2017. január 10., kedd
Ilyen lézerközpont sehol nincs Magyarországon

Innoportal.hu, 2017. január 10., kedd
Páratlan dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Frisss.hu, 2017. január 10., kedd
Kecskeméten dióda lézerközpont épül!

Promenad.hu, 2017. január 10., kedd
Újabb lézerközpont épül EU-pénzből

Bdpst24.hu, 2017. január 10., kedd
A Szilícium-völgy befektetési szakértője érkezik Magyarországra!

Vs.hu, 2017. január 10., kedd
150 millió dolláros alap tech startupok számára

Bitport.hu, 2017. január 10., kedd
Naponta 22 szabadalmat termel a feltalálók pápája

Insiderblog.hu, 2017. január 10., kedd
Scale-up 1.: Burton Lee Magyarországon

Insiderblog.hu, 2017. január 10., kedd
Ingyen mehetsz 3 nagy külföldi startup kiállításra - pályázz január 20-ig!

Veol.hu, 2017. január 10., kedd
Százmilliárdok balatoni fejlesztésekre

MTV, 2017. január 10., kedd
Dióda lézer központ épül Kecskeméten

Computerworld, 2017. január 11., szerda, 5. oldal
Innovációtól hajtva

Computerworld, 2017. január 11., szerda, 12+13. oldal
Technológia a közeljövőből

Somogyi Hírlap, 2017. január 11., szerda, 4. oldal
Újrahangolná az ipart

Napló, 2017. január 11., szerda, 1-2. oldal
Százmilliárdok balatoni fejlesztésekre

Sonline.hu, 2017. január 11., szerda
"Gazdáság nélkül semmi sincs" - a siker kulcsa a szakképzés

Szekesfehervar.hu, 2017. január 11., szerda
Még január 15-ig lehet jelentkezni a Bejczy Antal Innovációs Emlékversenyre

24.hu, 2017. január 11., szerda
Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja, a CES

Mmonline.hu, 2017. január 11., szerda
Rekordokkal zárt a CES

Gepnarancs.hu, 2017. január 11., szerda
CES 2017: rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

Mediainfo.hu, 2017. január 11., szerda
Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

Digitalhungary.hu, 2017. január 11., szerda
Új rekordok a CES-en

Brandtrend.hu, 2017. január 11., szerda
Rekordokkal zárt a legnagyobb tech show

Technokrata.hu, 2017. január 11., szerda
Az innováció új korszakához érkeztünk

Perspective.hu, 2017. január 11., szerda
CES 2017: Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

Origo.hu, 2017. január 11., szerda
Rekordokkal zárt a világ legnagyobb techshow-ja

Socialbranding.hu, 2017. január 11., szerda
Rekordokkal zárt a legnagyobb tech show

Figyelo.hu, 2017. január 11., szerda
A magyarok is ott voltak a világ legfontosabb tech-rendezvényén

Magyarhirlap.hu, 2017. január 11., szerda
Négy magyar startup a CES-en

Webradio.hu, 2017. január 11., szerda
Négy magyar vállalkozás is képviselte Magyarországot az amerikai innovációs kiállításon

Profitline.hu, 2017. január 11., szerda
Négy innovatív vállalkozás is bemutatkozhatott az USA-ban

Portfolio.hu, 2017. január 11., szerda
Négy cég képviselte Magyarországot a világ legnagyobb innovációs kiállítán

Webradio.hu, 2017. január 11., szerda
Belga-magyar innovációs együttműködésről is tárgyaltak Kecskeméten

Magyaridok.hu, 2017. január 11., szerda
Belga-magyar innovációs együttműködésről is tárgyaltak Kecskeméten

Sonline.hu, 2017. január 11., szerda
Német nagyvállalat kopogtat a táncsicsos diákok találmányáért
"...A Táncsics Mihály Gimnázium tizedikes tanulói Vámosi Flórián és Pósa Péter találmányukkal több országos pályázaton is nagy sikerrel szerepeltek. Mindemellett ők képviselik Magyarországot az Európai Űrügynökség versenyén, melyen háromszázötven csapatból jutottak a legjobb tizenöt közé..."

24.hu, 2017. január 11., szerda
InnoMax Díj: üzleti segítség a nonprofit szférában

Trendfm.hu, 2017. január 11., szerda
InnoMax: üzleti támogatás a nonprofit szférában

Innoportal.hu, 2017. január 11., szerda
Palkovics: komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Szegeden és Zalaegerszegen

Itbusiness.hu, 2017. január 11., szerda
Új támogatási lehetőségek jöhetnek

Nrgreport.com, 2017. január 11., szerda
Magyar okos otthon cég is bemutatkozott Las Vegas-ban

M2mzona.hu, 2017. január 11., szerda
Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

Somogyi Hírlap, 2017. január 12., csütörtök, 1+2. oldal
Befektetők érdeklődnek az ötlet iránt

Magyar Idők, 2017. január 12., csütörtök, 15. oldal
Magyar résztvevők a CES 2017-en

Pafi.hu, 2017. január 12., csütörtök
Magyar Innovációs Nagydíj

Somogyma.hu, 2017. január 12., csütörtök
Négy magyar vállalkozás is képviselte Magyarországot az amerikai innovációs kiállításon

Ma.hu, 2017. január 12., csütörtök
Négy magyar vállalkozás is képviselte Magyarországot az amerikai innovációs kiállításon

Innoportal.hu, 2017. január 12., csütörtök
Kiállítás a Tóparti Gimnáziumban: Innováció az Óbudai Egyetemen

Infoter.eu, 2017. január 12., csütörtök
Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

Infoter.eu, 2017. január 12., csütörtök
Belga-magyar innovációs együttműködésről is tárgyaltak Kecskeméten

Pecsicivil.hu, 2017. január 12., csütörtök
Magyar Innovációs Nagydíj

Euroastra.hu, 2017. január 12., csütörtök
A Szilícium-völgy guruja érkezik Budapestre

Bacsmegye.hu, 2017. január 12., csütörtök
Belga-magyar innovációs együttműködésről is tárgyaltak Kecskeméten

Innoportal.hu, 2017. január 12., csütörtök
A Szilícium-völgy befektetési szakértője érkezik Magyarországra

Gazdasag.ma.hu, 2017. január 12., csütörtök
Négy magyar vállalkozás is képviselte Magyarországot az amerikai innovációs kiállításon

Magyaridok.hu, 2017. január 12., csütörtök
Magyar résztvevők a CES 2017-en

Hirek.prim.hu, 2017. január 12., csütörtök
CES 2017: Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

News4business.hu, 2017. január 12., csütörtök
Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

Bonline.hu, 2017. január 12., csütörtök
Lezárult az ötvenedik alkalommal megrendezett CES

Trademagazin.hu, 2017. január 12., csütörtök
CES 2017: Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

U-szeged.hu, 2017. január 12., csütörtök
Stratégiai együttműködés az SZTE és a Hobré BV között

Profitline.hu, 2017. január 12., csütörtök
Stratégiai együttműködés az SZTE és a Hobré BV között

Szegedma.hu, 2017. január 12., csütörtök
Megerősítette együttműködését az SZTE és a Hobré Instruments BV

Gyartastrend.hu, 2017. január 12., csütörtök
Stratégiai együttműködés az SZTE és a Hobré BV között

Webradio.hu, 2017. január 12., csütörtök
NGM: kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Magyaridok.hu, 2017. január 12., csütörtök
NGM: kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Vg.hu, 2017. január 12., csütörtök
Többszáz milliárd forintot szán a kormány a kkv-k támogatására

Szegedma.hu, 2017. január 12., csütörtök
NGM: kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Tozsdeforum.hu, 2017. január 12., csütörtök
Januárban már böngészhetik a pályázatokat a kkv-k

Piacesprofit.hu, 2017. január 12., csütörtök
2,3 milliárd digitális átállásra

Webradio.hu, 2017. január 12., csütörtök
NFM: versenyképesebbé válnak a magyar vállalkozások

Figyelo.hu, 2017. január 12., csütörtök
Kinyíltak a fejlesztések kapui

Magyaridok.hu, 2017. január 12., csütörtök
NFM: versenyképesebbé válnak a magyar vállalkozások

Mfor.hu, 2017. január 12., csütörtök
Versenyképesebb magyar cégeket ígér a minisztérium

Hrglobe.hu, 2017. január 12., csütörtök
Versenyképesebbé válnak a magyar vállalkozások

Tozsdeforum.hu, 2017. január 12., csütörtök
Fejlesztési lehetőségek előtt a vállalkozások

Perspective.hu, 2017. január 12., csütörtök
NFM: versenyképesebbé válnak a magyar vállalkozások

Ado.hu, 2017. január 12., csütörtök
NFM: egyre vállalkozóbarátabb a környezet

Heol.hu, 2017. január 12., csütörtök
Növekedést várnak a vezetők

Gyartastrend.hu, 2017. január 12., csütörtök
"Előre kell menekülni"
"...Tar József Kázmérral, az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató, Innovációs és Szolgáltató Központjának igazgatójával arról beszélgettünk, hogy milyen trendek érvényesülnek a robotikában, mik a hazai fejlesztések új irányai..."

Pannonnovum.hu, 2017. január 12., csütörtök
!gen Debrecen startup verseny

Digitalhungary.hu, 2017. január 12., csütörtök
150 millió dollár új startupokra

Sg.hu, 2017. január 12., csütörtök
Digitális szuper­hatalommá válna Izrael

Penzugyguru.hu, 2017. január 12., csütörtök
Négy magyar vállalkozás képviselte hazánkat a CES rendezvényen

Mfor.hu, 2017. január 12., csütörtök
Versenyképesebb magyar cégeket ígér a minisztérium

Likebalaton.hu, 2017. január 12., csütörtök
Százmilliárdok balatoni fejlesztésekre

Bdpst24.hu, 2017. január 12., csütörtök
Űrtechnológiák a hétköznapokban

Ado.hu, 2017. január 12., csütörtök
NFM: egyre vállalkozóbarátabb a környezet

InfoRádió, 2017. január 12., csütörtök
A Telenor startupokat támogató programjában mentorált öt vállalkozás mutatkozott be

Kossuth Rádió, Késő esti Krónika, 2017. január 12., csütörtök
A kormány kiemelt célnak tartja a kis- és középvállalatok versenyképességének javulását

MTV, Híradó este, 2017. január 12., csütörtök
Kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Magyar Idők, 2017. január 13., péntek, 12. oldal
A kisebb cégek éve az idei

Népszava, 2017. január 13., péntek, 4. oldal
Gazdaságfejlesztési programok indulnak

Dunaújvárosi hírlap, 2017. január 13., péntek, 6. oldal
A kisebb vállalkozókért

Világgazdaság, 2017. január 13., péntek, 2. oldal
Pénzt kap a kkv-szektor

Győr Plusz, 2017. január 13., péntek, 4. oldal
2017: Jönnek a brüsszeli milliárdok

Délvilág, 2017. január 13., péntek, 4. oldal
Hollandokkal indít duális képzést az egyetem

Délmagyarország, 2017. január 13., péntek, 4. oldal
Hollandokkal indít duális képzést az egyetem

Magyar Nemzet, 2017. január 13., péntek, 7. oldal
Nem az állam karolja fel a startupokat

Autopro.hu, 2017. január 13., péntek
Spaller Endre: minden eddiginél több fejlesztési forrás áll rendelkezésre

Urvilag.hu, 2017. január 13., péntek
Űrtechnológiák a hétköznapokban (Rovat: Nyereség az országnak)

Szeged.hu, 2017. január 13., péntek
Stratégiai együttműködés az SZTE és a Hobré között

Profitline.hu, 2017. január 13., péntek
Versenyképesebbek lehetnek a magyar vállalkozások

Jarmuipar.hu, 2017. január 13., péntek
Lézerfizikai központ épül Kecskeméten

Infoter.eu, 2017. január 13., péntek
Kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Hiros.hu, 2017. január 13., péntek
Együttműködési lehetőségekről tárgyalt a belga nagykövet a városházán

Webradio.hu, 2017. január 13., péntek
Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Hajdupress.hu, 2017. január 13., péntek
Oltóanyag-előállító üzem épül a Debreceni Egyetemen

Hir6.hu, 2017. január 13., péntek
Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül Debrecenben

Magyarhirlap.hu, 2017. január 13., péntek
Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Civishir.hu, 2017. január 13., péntek
Közép-Európában egyedülálló üzemet épít a Debreceni Egyetem

Dehir.hu, 2017. január 13., péntek
Azt tudták, hogy a magyar egyetemek közül a debrecenin tanul a legtöbb külföldi diák?

Jarmuipar.hu, 2017. január 13., péntek
Lézerfizikai központ épül Kecskeméten

Marketinginfo.hu, 2017. január 13., péntek
Megvannak a Telenor Accelerate győztes startupjai

Pcpult.hu, 2017. január 13., péntek
Bemutatkoztak a Telenor Accelerate győztes startupjai

24.hu, 2017. január 13., péntek
Bemutatkoztak a sikergyanús magyar startupok

Gondola.hu, 2017. január 13., péntek
A kisebb cégek éve az idei

Magyaridok.hu, 2017. január 13., péntek
A kisebb cégek éve az idei

Adozona.hu, 2017. január 13., péntek
Nyolc új programot indít a kormány a kkv-k fejlesztésére

Debmedia.hu, 2017. január 13., péntek
CES 2017: Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

Innoportal.hu, 2017. január 13., péntek
Csak négy magyar vállalkozás vett részt a CES-en

Vs.hu, 2017. január 13., péntek
Startup-stratégia: középpontban az ipar

Brandtrend.hu, 2017. január 13., péntek
Partnerségre lép az Ericsson és a Cisco

Socialbranding.hu, 2017. január 13., péntek
Partnerségre lép az Ericsson és a Cisco

Profitline.hu, 2017. január 13., péntek
Versenyképesebbek lehetnek a magyar vállalkozások

Itbusiness.hu, 2017. január 13., péntek
Szemléletformálás nélkül nem megy

Infoter.eu, 2017. január 13., péntek
Kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Haon.hu, 2017. január 13., péntek
Kísérleti vakcina-gyártás folyik majd a Debreceni Egyetem üzemében

Erdon.ro, 2017. január 13., péntek
Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Kossuth Rádió, Esti Krónika, 2017. január 13., péntek
Idén is folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatási program

Kossuth Rádió, Késő esti Krónika, 2017. január 13., péntek
Idén is folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatási program

Kossuth Rádió, Déli Krónika, 2017. január 13., péntek
Idén is folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatási program

Kossuth Rádió, Reggeli Hírek, 2017. január 13., péntek
A kormány kiemelt célnak tartja a kis- és középvállalatok versenyképességének javulását

Kossuth Rádió, Délelőtti Krónika, 2017. január 13., péntek
A kormány kiemelt célnak tartja a kis- és középvállalatok versenyképességének javulását

MTV, Híradó délben, 2017. január 13., péntek
Idén 15 milliárd forint támogatást kaphatnak a nagyvállalatok

DUNA TV, 2017. január 13., péntek
Idén 15 milliárd forint támogatást kaphatnak a nagyvállalatok

Haszon Magazin, 2017. január 14., szombat, 26-27. oldal
Magyar cégeket is vár a világ legnagyobb üzleti hálózata

Magyar Nemzet, 2017. január 7., szombat
Megint nagy cégeken segít a kormány

Bestfm.hu, 2017. január 14., szombat
Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Videk.ma, 2017. január 14., szombat
Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Innoportal.hu, 2017. január 14., szombat
NGM: kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Tozsdeforum.hu, 2017. január 14., szombat
Ezek a témák pörgették idén a világ legnagyobb tech show-ját

Weborvos.hu, 2017. január 14., szombat
Oltóanyag-kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Debreceninap.hu, 2017. január 14., szombat
Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Innoportal.hu, 2017. január 15., vasárnap
Belga-magyar innovációs együttműködésről tárgyaltak Kecskeméten

Innoportal.hu, 2017. január 15., vasárnap
NFM: versenyképesebbé válnak a magyar vállalkozások

News4business.hu, 2017. január 15., vasárnap
Megvannak a Telenor Accelerate győztes startupjai

Mno.hu, 2017. január 15., vasárnap
Lehet-e Budapestből startupfőváros?

Elteonline.hu, 2017. január 15., vasárnap
Kísérleti vakcinagyártás kezdődik a Debreceni Egyetemen

Magyar Nemzet, 2017. január 16., hétfő, 6. oldal
Lehet-e Budapestből "startupfőváros"?

Pharmaonline.hu, 2017. január 16., hétfő
Oltóanyag-előállító kísérleti üzem épül a Debreceni Egyetemen

Pannonnovum.hu, 2017. január 16., hétfő
Több pénz jut a magyar agynak

Vs.hu, 2017. január 16., hétfő
Uniós forrás hazai űrkutatásra és biotechnológiára

Hirek.prim.hu, 2017. január 16., hétfő
Az Ericsson új megoldásával megfelezhető a hálózatok telepítésére fordított idő

Technokrata.hu, 2017. január 16., hétfő
Az Ericsson elindította Accelerated Network Build megoldását

Brandtrend.hu, 2017. január 16., hétfő
Rekordokkal zárt a legnagyobb tech show

Esemenymenedzser.hu, 2017. január 16., hétfő
Rekordokkal zárt a világ legnagyobb tech show-ja

News4business.hu, 2017. január 16., hétfő
Design thinking: aki kimarad, az lemarad

Pannonnovum.hu, 2017. január 16., hétfő
Ismét meghirdette a BE SMART startup versenyt a BVK

News4business.hu, 2017. január 16., hétfő
Bogsch Erik: a gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

Kamaraonline.hu, 2017. január 16., hétfő
Kkv-kapacitásbővítés: csúsznak a GINOP-pályázatok

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. január 16., hétfő
Elektronikai innovációs kiállítás

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. január 16., hétfő
Összeállítás: Mi látható a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon?

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. január 16., hétfő
Összeállítás: Mi hangzott el a kkv-szektor évnyitó csúcstalálkozóján?

Magyar Hírlap, 2017. január 17., kedd, 10. oldal
Brüsszeli támogatás

Magyar Hírlap, 2017. január 17., kedd, 10. oldal
További uniós forrásokra vár hazánk

Világgazdaság, 2017. január 17., kedd, 1+7. oldal
Pályázati hajrát nyitott a kormány

Magyar Hírlap, 2017. január 17., kedd, 9. oldal
A kisvállalatoké lehet az idei év

Kelet-Magyarország, 2017. január 17., kedd, 6. oldal
Pénzforrás fakad a szomszédban

IT-Business, 2017. január 17., kedd, 18-23. oldal
Vigyázz, kész, rajt! Megérkezett a Digitális Startup Stratégia

IT-Business, 2017. január 17., kedd, 32-34. oldal
CES 2017: A kevert valóság és a jövő (újra)értelmezése

Portolio.hu, 2017. január 17., kedd
Magyarország három helyet javított az innovációs listán

Minuszos.hu, 2017. január 17., kedd
Állami-, és magánbefektetők előtt mutatták be termékeiket a Telenor Accelerate startupjai

Itbusiness.hu, 2017. január 17., kedd
Vigyázz, kész, rajt! megérkezett a Digitális Startup Stratégia

Tervlap.hu, 2017. január 17., kedd
Minnotech 2017 konferencia

Magyarhirlap.hu, 2017. január 17., kedd
A kisvállalatoké lehet az idei év

Infoter.eu, 2017. január 17., kedd
Kkv-kapacitásbővítés: csúsznak a GINOP-pályázatok

Computerworld.hu, 2017. január 17., kedd
Szép új hálózatos világ

24.hu, 2017. január 17., kedd
Újabb jó hírek Amerikából a Richtertől

24.hu, 2017. január 17., kedd
Uniós pénzt öntene a kormány a kkv-szektorba

Webradio.hu, 2017. január 17., kedd
Lovász László: 2016 a magyar kutatók kiemelkedően sikeres éve volt

Webradio.hu, 2017. január 17., kedd
Mintegy 3,5 milliárd forintból újulhat meg az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet

Webradio.hu, 2017. január 17., kedd
A magyar kkv-k idén 2362 millió euróra pályázhatnak majd

Sikerado.hu, 2017. január 17., kedd
2016 a magyar kutatók éve volt

Mediamix.mti.hu, 2017. január 17., kedd
Lovász László: 2016 a magyar kutatók kiemelkedően sikeres éve volt

Hirado.hu, 2017. január 17., kedd
Mintegy 3,5 milliárd forintból újulhat meg az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet

Sikerado.hu, 2017. január 17., kedd
Megújulhat az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet

Sikerado.hu, 2017. január 17., kedd
Hatalmas összeg áll a kkv-k rendelkezésére

Magyarepitok.hu, 2017. január 17., kedd
Komoly bővítés és felújítás zajlik az MTA kutatóközpontjaiban

Magyarhirlap.hu, 2017. január 17., kedd
Három és félmilliárdból újulhat meg az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet

Weborvospro.hu, 2017. január 17., kedd)
A kutatás kiemelkedően sikeres éve volt a tavalyi

Weborvos.hu, 2017. január 17., kedd
A kutatás kiemelkedően sikeres éve volt a tavalyi

Origo.hu, 2017. január 17., kedd
Óriásfejlesztéseket jelentett be az MTA

Perspective.hu, 2017. január 17., kedd
Bemutatkoztak a Telenor Accelerate győztes startupjai

Mmonline.hu, 2017. január 17., kedd
Ezeket a startupokat támogatja a Telenor

Minuszos.hu, 2017. január 17., kedd
Állami-, és magánbefektetők előtt mutatták be termékeiket a Telenor Accelerate startupjai

Trendfm.hu, 2017. január 17., kedd
Magyar cégek a CES-en

Hvg.hu, 2017. január 17., kedd
Három helyet léptünk előre az innovációs listán

Vg.hu, 2017. január 17., kedd
Pályázati hajrát nyitott a kormány

Vg.hu, 2017. január 17., kedd
Idehaza nagyon szeretjük az uniós pályázatokat, a románok, bolgárok kevésbé lelkesek

Civishir.hu, 2017. január 17., kedd
Fórumokat tartanak hajdú-bihari vállalkozóknak

Bonline.hu, 2017. január 17., kedd
Az Ericsson elindította Accelerated Network Build megoldását

Uzletresz.hu, 2017. január 17., kedd
Hol, mire lehet pályázni?

Piacesprofit.hu, 2017. január 17., kedd
Milyen pályázatokat várnak a legjobban a cégek?

News4business.hu, 2017. január 17., kedd
Uniós pályázatok kkv-knak

Marketinginfo.hu, 2017. január 17., kedd
Uniós pályázatok kkv-knak

Magyaridok.hu, 2017. január 17., kedd
A magyar kkv-k idén 2362 millió euróra pályázhatnak

Elelmiszer.hu, 2017. január 17., kedd
Idén összesen 2362 millió euróra pályázhatnak a kkv-k

Agrotrend.hu, 2017. január 17., kedd
2362 millió euróra pályázhatnak idén a magyar kkv-k

M2mzona.hu, 2017. január 17., kedd
Négy cég is képviselte Magyarországot a CES-en

Infovilag.hu, 2017. január 17., kedd
Sikeres év elé néz az Akadémia: kutatóház, milliárdos beruházások

Hiros.hu, 2017. január 17., kedd
Milliárdos vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs programban vesz részt a Pallasz Athéné Egyetem

Figyelo.hu, 2017. január 17., kedd
Idén ekkora összegre pályázhatnak a magyar kkv-k

MTV, 2017. január 17., kedd
CES 2017 - innovációs kiállítás

Népszava, 2017. január 18., szerda, 12. oldal
Külvárosba mentek a Várból a kutatók

Magyar Idők, 2017. január 18., szerda, 5. oldal
Milliárdok a tudománynak

Világgazdaság, 2017. január 18., szerda, 7. oldal
Kutatástámogatás milliárdos beruházásokkal

Világgazdaság, 2017. január 18., szerda, 7. oldal
Kutatástámogatás milliárdos beruházásokkal

Kelet Magyarország, 2017. január 18., szerda, 2. oldal
Tudósok nagyon jó éve volt

Hajdú-Bihari Napló, 2017. január 18., szerda, 2. oldal
Tudósok nagyon jó éve volt

Észak-Magyarország, 2017. január 18., szerda, 2. oldal
Tudósok nagyon jó éve volt

Világgazdaság, 2017. január 18., szerda, 7. oldal
Bővítési lehetőség előtt a kkv-k

Autopro.hu, 2017. január 18., szerda
Magyarország a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává kíván válni

Medicalonline.hu, 2017. január 18., szerda
Egészségügyet érintő kutatási program készülhet

Ma.hu, 2017. január 18., szerda
A magyar kkv-k idén 2362 millió euróra pályázhatnak majd

Digitalhungary.hu, 2017. január 18., szerda
Űrtechnológiák a hétköznapokban

Orientpress.hu, 2017. január 18., szerda
Regionális digitális központtá akarunk válni

Nepszava.hu, 2017. január 18., szerda
Külvárosba mentek a Várból a kutatók

Euroastra.hu, 2017. január 18., szerda
2016: kiemelkedően sikeres év a tudományos "olimpiai éremtáblázaton"

Mfor.hu, 2017. január 18., szerda
Varga Kínában álmodozik: vezető szerepre tör hazánk a digitalizációban

Profit7.hu, 2017. január 18., szerda
Digitális központtá tennék Magyarországot

Webradio.hu, 2017. január 18., szerda
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkk-k

Figyelo.hu, 2017. január 18., szerda
Innovatív vállalatoknak jön a pénzeső

Privatbankar.hu, 2017. január 18., szerda
160 millió eurót osztanak szét - jut a magyaroknak is

Trademagazin.hu, 2017. január 18., szerda
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkk-k

Profitline.hu, 2017. január 18., szerda
Jól mehet a kkv-k szekere az EU-ban

Mon.hu, 2017. január 18., szerda
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkv-k

Tozsdeforum.hu, 2017. január 18., szerda
Milliárdokat ad az EU magyar kkv-knak

Napi.hu, 2017. január 18., szerda
Jó hírt kaptak a magyar innovatív kkv-k

Portfolio.hu, 2017. január 18., szerda
Ötven milliárd jut Juncker zsákjából Magyaroszágnak

Portfolio.hu, 2017. január 18., szerda
Ötvenmilliárd jut Juncker zsákjából Magyaroszágnak

Webradio.hu, 2017. január 18., szerda
Lovász László: fontos az európai tudományos életben való részvétel

Magyaridok.hu, 2017. január 18., szerda
Lovász László: az EU Horizont 2020 győztesei között két magyar kutatóhely

Magyaridok.hu, 2017. január 18., szerda
Milliárdok a tudománynak

Mixonline.hu, 2017. január 18., szerda
Lovász: 9 tudós nyert

Sikerado.hu, 2017. január 18., szerda
Részt kell vennünk a tudományos életben

Szegedma.hu, 2017. január 18., szerda
Lovász László: fontos az európai tudományos életben való részvétel

Hirado.hu, 2017. január 18., szerda
MTA: fontos az európai tudományos életben való részvétel

Bacsmegye.hu, 2017. január 18., szerda
Milliárdos kutatás-fejlesztési projektben vehetnek részt a kecskeméti egyetem diákjai

Gazdasag.ma.hu, 2017. január 18., szerda
A magyar kkv-k idén 2362 millió euróra pályázhatnak majd

Uzletresz.hu, 2017. január 18., szerda
Hol, mire lehet pályázni?

Vg.hu, 2017. január 18., szerda
Bővítési lehetőség előtt a kkv-k

Globoport.hu, 2017. január 18., szerda
Innovációban Dél-Korea az első, tarolnak a skandinávok, Magyarország feljövőben

Innoportal.hu, 2017. január 18., szerda
!GEN, a Kazánházban volt a döntő

Erdon.ro, 2017. január 18., szerda
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkv-k

Hir.ma, 2017. január 18., szerda
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkk-k

Epiteszforum.hu, 2017. január 18., szerda
Milliárdokból újulhatnak meg az MTA kutatóintézetei

MTV, Ma reggel, 2017. január 18., szerda
A magyar tudósok és a kutatóhálózat sikerei

Magyar Hírlap, 2017. január 19., csütörtök, 9. oldal
Uniós források innovációra

Magyar Idők, 2017. január 19., csütörtök, 15. oldal
Parragh: Idén nő a kereslet a hazai kkv-k termékei iránt

Figyelő, 2017. január 19., csütörtök, 48-49. oldal
Űrtechnika Felsőzsolcáról

Magyar Hírlap, 2017. január 19., csütörtök, 1+11. oldal
Hőstresszkutatás indult a Kaposvári Egyetemen

Uzletresz.hu, 2017. január 19., csütörtök
Ötvenmilliárdos program innovatív vállalkozásoknak

Piacesprofit.hu, 2017. január 19., csütörtök
2,5 milliárd forint pályázható felnőttek oktatására

Figyelo.hu, 2017. január 19., csütörtök
Űrtechnika Felsőzsolcáról

Pannonnovum.hu, 2017. január 19., csütörtök
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkv-k

Vs.hu, 2017. január 19., csütörtök
160 millió eurós uniós támogatás a térség innovatív vállalkozásainak

Piacesprofit.hu, 2017. január 19., csütörtök
160 millió euró innovatív kkv-knak

Webradio.hu, 2017. január 19., csütörtök
NGM: megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Vg.hu, 2017. január 19., csütörtök
Ötmilliárd forint fejlesztési támogatásra pályázhatnak a kkv-k

Profit7.hu, 2017. január 19., csütörtök
Eladna külföldre? Most pénzt is kaphat hozzá!

Boon.hu, 2017. január 19., csütörtök
NGM: megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Mon.hu, 2017. január 19., csütörtök
NGM: megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Szon.hu, 2017. január 19., csütörtök
NGM: megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Haon.hu, 2017. január 19., csütörtök
NGM: megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Erdon.ro, 2017. január 19., csütörtök
NGM: megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Tozsdeforum.hu, 2017. január 19., csütörtök
Több százmilliót kaphat, akinek van egy jó ötlete

Forrasradio.hu, 2017. január 19., csütörtök
Megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Webradio.hu, 2017. január 19., csütörtök
NGM: társadalmi egyeztetésen a tranzitfoglalkoztatási programok támogatása

Inforadio.hu, 2017. január 19., csütörtök
Milliókon segíthet egy magyar felfedezés

Innoteka.hu, 2017. január 19., csütörtök
Magyar Innovációs Nagydíj felhívás
"...Közeleg a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Az Innovációs Nagydíjon kívül, összesen hat innovációs díj kerül átadásra az Országházban, azon társaságok között, melyek 2017. február 15-ig beadják pályázatukat. A Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által kiírt Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje hamarosan, 2017. február 15-én, 15 órakor lejár..."

Innoportal.hu, 2017. január 19., csütörtök
Nyakunkon a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Gyartastrend.hu, 2017. január 19., csütörtök
Még lehet jelentkezni az Innovációs Nagydíjra
"...Február 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által kiírt Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatra..."

Pannonnovum.hu, 2017. január 19., csütörtök
Négy cég képviselte Magyarországot a világ legnagyobb innovációs kiállításán

Pannonnovum.hu, 2017. január 19., csütörtök
Rengeteg kérdést vet fel a Startup Stratégia

Vg.hu, 2017. január 19., csütörtök
Ötmilliárd forint fejlesztési támogatásra pályázhatnak a kkv-k

Vg.hu, 2017. január 19., csütörtök
Speciális képzésekre pályázhatnak a kkv-k

Technokrata.hu, 2017. január 19., csütörtök
Hamarosan nálunk is lesznek okos városok?

Magyarepitestechnika.hu, 2017. január 19., csütörtök
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkv-k

Profitline.hu, 2017. január 19., csütörtök
Mi a nagy regionális kkv helyzet?

Magyaridok.hu, 2017. január 19., csütörtök
Parragh: Idén nő a kereslet a hazai kkv-k termékei iránt

Infovilag.hu, 2017. január 19., csütörtök
Huszonötödször is: magyar innovációs nagydíj

Infoter.eu, 2017. január 19., csütörtök
Négy cég is képviselte Magyarországot a CES-en

Figyelo.hu, 2017. január 19., csütörtök
Társadalmi egyeztetésen a tranzitfoglalkoztatási programok támogatása

Vas Népe, 2017. január 20., péntek, 6. oldal
HÍRCSOKOR
25. Innovációs Nagydíj

Dunaújvárosi hírlap, 2017. január 20., péntek, 6. oldal
Exportképes, új, piacon keresett termékekért

Magyar Idők, 2017. január 20., péntek, 13. oldal
Pályázatok a cégek versenyképességéért

Vas Népe, 2017. január 20., péntek, 6. oldal
25. Innovációs Nagydíj

Hirextra.hu, 2017. január 20., péntek
Közeleg a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Piacesprofit.hu, 2017. január 20., péntek
Lehet készülni az újabb export pályázatra

Itextreme.hu, 2017. január 20., péntek
Közeleg a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Orientpress.hu, 2017. január 20., péntek
Még várják a pályázatokat az Innovációs Nagydíjra

Magyaridok.hu, 2017. január 20., péntek
Emelkedett a megpályázható támogatás

Magyaridok.hu, 2017. január 20., péntek
Pályázatok a cégek versenyképességéért

Magyaridok.hu, 2017. január 20., péntek
A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

Webradio.hu, 2017. január 20., péntek
NGM: emelkedett a kkv-k által megpályázható támogatás

Figyelo.hu, 2017. január 20., péntek
NGM: emelkedett a kkv-k által megpályázható támogatás

Vg.hu, 2017. január 20., péntek
Emelkedett a vállalkozások által megpályázható támogatás

Profitline.hu, 2017. január 20., péntek
Ismét jó dolga van a kkv-knak

Kalohirek.hu, 2017. január 21., szombat
Emelkedett a kkv-k által megpályázható támogatás

Piacesprofit.hu, 2017. január 20., péntek
Szerdán indul, több pénzzel két népszerű kkv pályázat

Adozona.hu, 2017. január 20., péntek
Új pályázat indul kkv-knak jövő szerdától

Szegedma.hu, 2017. január 20., péntek
NGM: emelkedett a kkv-k által megpályázható támogatás

Tozsdeforum.hu, 2017. január 20., péntek
Jövő héten indítják az újabb pályázati kört

Hirek.prim.hu, 2017. január 20., péntek
Közeleg a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Bonline.hu, 2017. január 20., péntek
A Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje: 2017. február 15

Technokrata.hu, 2017. január 20., péntek
Közeleg a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Vajma.info, 2017. január 20., péntek
A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

Uzletresz.hu, 2017. január 20., péntek
Ezek a pénzügyi startupok már elértek valamit

U-szeged.hu, 2017. január 20., péntek
Fizika napja a szegedi egyetemen

Portfolio.hu, 2017. január 20., péntek
Nyárig kell várnod az újabb uniós kutatási milliárdokra

News4business.hu, 2017. január 20., péntek
Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

Iranytv.hu, 2017. január 20., péntek
A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

Innoportal.hu, 2017. január 20., péntek
Lovász Brüsszelben is ápolja a kapcsolatainkat

Infoter.eu, 2017. január 20., péntek
Megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Hirek.sk, 2017. január 20., péntek
A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

Hirado.hu, 2017. január 20., péntek
A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

Gyartastrend.hu, 2017. január 20., péntek
Exportképes termékek fejlesztésére lehet pályázni

Frisss.hu, 2017. január 20., péntek
Vállalkozz digitálisan!

Webradio.hu, 2017. január 20., péntek
Helyettes államtitkár: a külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

Szegedma.hu, 2017. január 20., péntek
NGM: emelkedett a kkv-k által megpályázható támogatás

Szegedma.hu, 2017. január 20., péntek
Kamarai évnyitó - Középpontban a kkv-k és a foglalkoztatás

Orientpress.hu, 2017. január 20., péntek
A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

Magyarhirlap.hu, 2017. január 20., péntek
A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

Kamaraonline.hu, 2017. január 20., péntek
Új GINOP-felhívás: 5 milliárd forint ipari kutatásra és kísérleti fejlesztésre

Computerworld.hu, 2017. január 20., péntek
13 startuppal indul a régiós akcelerátor program

Szellemitulajdon.hu, 2017. január 20., péntek
Hamarosan lejár a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Elektronet.hu, 2017. január 20., péntek
Közeleg a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje!

InfoRádió, Kivonat, 2017. január 20., péntek
Az Innovációs Nagydíj mellett hat innovációs díjat kaphatnak azok a társaságok, amelyek február 15-ig beadják pályázatukat.

Magyar idők, Lugas melléklet, 2017. január 21., szombat, 8-9. oldal
A dolgok internete

Magyar Hírlap, 2017. január 21., szombat, 2. oldal
Hetvenötmilliárd forint innovációra

Magyar Hírlap, 2017. január 21., szombat, 11. oldal
Segítség saját vállalkozások alapításához

Energiainfo.hu, 2017. január 21., szombat
Megújulókra is pályázhatnak a kkv-k jövő szerdától

Napi.hu, 2017. január 21., szombat
Új uniós pályázatok nyílnak kkv-knak

Innoportal.hu, 2017. január 21., szombat
Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkk-k

Magyarhirlap.hu, 2017. január 21., szombat
Segítség saját vállalkozások alapításához

Palyazatihirek.eu, 2017. január 22., vasárnap
Indulnak a legnépszerűbb vállalkozásfejlesztési pályázatok - dupla támogatással

Profitline.hu, 2017. január 22., vasárnap
13 Fintech startuppal indul a PwC közép- és kelet-európai régiós startup akcelerátor programja

Pecsicivil.hu, 2017. január 22., vasárnap
Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében / GINOP-2.1.6-16

Pecsicivil.hu, 2017. január 22., vasárnap
A dolgok internete

Világgazdaság, 2017. január 23., hétfő, 1+7. oldal
A tervek szerint haladnak a pályázati kiírások

Délvilág, 2017. január 23., hétfő, 7. oldal
Keresik a leghasznosabb újító szellemű cégeket
"...Pályázatot hirdetett a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány, amelyre február 25-éig várják a jelentkezéseket..."

Délmagyarország, 2017. január 23., hétfő, 7. oldal
Keresik a leghasznosabb újító szellemű cégeket
"...A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek tavaly kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el. Az év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovatív teljesítményeket további öt kategóriában díjazzák: ipari, agrár, környezetvédelmi, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának innovációs díjait is kiosztják..."

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/1
Pályázat a tavalyi év legjelentősebb innovációs teljesítményének elismerésére

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/1
KFI versenypályázati tükör - Pályázói-értékelői fórum

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/1
Magyarország is csatlakozott a legszélesebb körű európai élettudományi adatbázis-hálózathoz, az ELIXIR programhoz

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/1
Ugrásszerűen nőtt 2016-ban a kutatási, fejlesztési és innovációs alapból a hazai kutatóhelyeknek és vállalkozásoknak kifizetett támogatás

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/1
Nagy lehetőséget bukna el Magyarország, ha nem lennénk elég szigorúak

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/1
Start-upból scale-up - ötletek az ökoszisztéma-építéshez a Stanford Egyetemről

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/1
A Közép-Magyarország régió számára is megnyílt a Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések pályázati felhívása

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2017/1
Eredményhirdetés: innovációs ökoszisztéma, tudástranszfer és kutatási infrastruktúra-fejlesztés
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Pazsák Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páros hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.