XXVII. évf. | 2017. Szeptember 26. | 16. szám

Hírek
Magyar Innovációs Szövetség
Magyar Fiatal Tudósok Társasága
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala


Várható események
Pályázati felhívás
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

MISZ elnökségi ülés

A MISZ elnöksége 2017. szeptember 21-én, Budapesten, a Szövetség új székhelyén tartotta ülését.

1. A legutóbbi elnökségi ülés óta végzett munkáról szóló, írásos beszámolót az elnökség jóváhagyta.

Dr. Pakucs János jövőbeli célként említette, hogy az Ifjúsági Innovációs Verseny ne központi támogatású legyen, hanem vállalati támogatásból lehessen fenntartani. Dr. Szabó Gábor szerint a mindenkori magyar kormánynak is támogatnia kell azokat a tehetséggondozó programokat, versenyeket, melyeket az oktatásban részt vevő fiataloknak szerveznek. Dr. Pakucs János felhívta a figyelmet arra, hogy az Ifjúsági Innovációs Verseny meghirdetése 2017. október 4-én, 11 órakor lesz, melyen feltétlenül számít a MISZ az elnökségi tagok megjelenésére.

2. Hild Imre tagozatvezető beszámolt a MISZ Startup Tagozat megalapításának részleteiről. A Tagozat előtt egy 9 tagú Sartup panel létezett, mely olyan magánszemélyekből állt, akikkel valamilyen módon jól le lehetett képezni a startup spektrumot, s ez a panel képviselte a Startup Kultúra Közösséget. A Közösség most kb. 3200 fős. Tavaly novemberben a V4 kapcsán sikerült létrehozni egy területeken átívelő, nemzetközi startup kapcsolatot, hálózatot is, melyben a Magyar Innovációs Szövetség a képviselő. Az újonnan alakult tagozat első találkozója nyár elején megtörtént. A munka nagyon hasonló lesz az eddigiekhez, próbálják az ökoszisztéma érdekeit képviselni nemzetközi példák alapján. A hazai startup még korai fázisban van, de az elmúlt 10 évben már vannak sikerek, az érintkezési pontokat össze lehetne párosítani.

Dr. Szabó Gábor és dr. Pakucs János egyaránt kiemelte, hogy a startup fontos terület és nagy örömükre szolgál, hogy a Szövetség is megjelent ezen a területen Hild Imre révén.

Dr. Pakucs János kérdésére a tagozatvezető röviden vázolta a magyar startup helyzetet. Többek között elmondta, hogy a 16 taggal indult Hungarian Business Angels Network-nek jelenleg már 131 tagja van. Sok hazai startup rejtőzködő életet él. V4 szinten készült egy startup ökoszisztéma felmérés, melyet Hild Imre a MISZ elnöksége részére fog bocsátani.

A startup témához többen is hozzászóltak. Dr. Ürge László szerint nagy torzítások vannak a médiában e terület kapcsán. Ábrahám László szerint azért vannak, akik nagyon jók itthon is. Dr. Greiner István szerint 3-4 cégnek nagyon jó a PR-ja, de a számosságot lehetne növelni.

Dr. Pakucs János az innovációs menedzserképzés hiányára hívta fel a figyelmet, melyet a BME új szak indításával szeretne orvosolni. A képzést a jelenlevő tagok - kiemelten Thernesz Artur és Dr. Greiner István - támogatják. Farkas József egy nagy dilemmára hívta fel a figyelmet a startup kapcsán: szerves fejlődés vagy eladás-e a követendő út.

3. Az Elnökség áttekintette az első hét hónapról szóló gazdálkodást. Ormándi Sándor, FB elnök kérdését megválaszolva dr. Antos László jelezte, hogy a gazdálkodási eredmények, az elmúlt évek hasonló időszakát tekintve kicsit javultak. Az elnökség a kimutatást jóváhagyta.

4. A MISZ középtávú stratégiája kapcsán elsőként dr. Antos László szólalt fel, aki elmondta, hogy az új stratégia tartalma nagyon hasonló az előzőekhez, amit pozitívan értékelt. Felhívta továbbá  a figyelmet arra, hogy a 2018-as évben csak úgy lehet a feladatokat sikeresen megvalósítani, ha a kijelölt felelősök plusz forrást tudnak bevonni.
 
A Középtávú Stratégia végrehajtása-irányítása Dr. Greiner István feladata lesz, neki fognak beszámolni a felelős vezetők, a szükséges operatív támogatást dr. Antos László és a MISZ Titkárság fogja biztosítani. A munkacsoport legutóbb azzal zárta a munkáját, hogy készített egy akciótervet, amiben már előre javaslatot tettek az egyes témák-feladatok felelős vezetőire.

A stratégiához a jelenlévők közül többen is hozzászóltak. Bolyky János Antal, Farkas József és Frischmann Gábor is hangsúlyozta, hogy az anyag mögött komoly munka van, a stratégia végrehajtására nagy hangsúlyt kell fordítani.

Az Elnökség áttekintette a munkacsoport javaslatait és megbeszélte az egyes feladatok felelős vezetőit.

Dr. Greiner István a stratégia kapcsán prioritási sorrendet állított fel a feladatok között, mely lista első körben a kijelölt felelős vezetők részére kerül megküldésre.
 
5. Az Elnökség úgy döntött, hogy a következő választmányi ülésre az SZTNH új elnökét, Luszcz Viktort hívják meg és kérik fel, hogy tartson előadást arról, hogy az elnök hogyan látja az SZTNH helyzetét nemzetközi vonatkozásban.

6. Higi Gyula, regionális igazgató tájékoztatta az Elnökséget, hogy a DDRIÜ év végére kimeríti a pénzügyi lehetőségeit és fizetésképtelenné válik, ezért javasolta a MISZ üzletrészeinek eladását. Az Elnökség a MISZ DDRIÜ-ben lévő tulajdonosi üzletrészének eladását egyhangúlag támogatta.

Trefort Ágoston-díjjal tüntették ki a MISZ elnökét

A magyar felsőoktatás érdekében hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai teljesítményéért Trefort Ágoston-díjjal tüntették ki Prof. Dr. Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát, a Magyar Innovációs Szövetség elnökét. Az elismerést a Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából, 2017. szeptember 1-én, a pécsi Kodály Központban rendezett ünnepségen vehette át Balog Zoltán minisztertől és Palkovics László oktatásért felelős államtitkártól.

MATEHETSZ elnökségi ülés

2017. szeptember 14-én került sor a MATEHETSZ elnökségi ülésére a szervezet székhelyén, melyen a Magyar Innovációs Szövetség képviseletében dr. Pakucs János, tiszteletbeli elnök a MATEHETSZ alelnöke vett részt.

Az ülésen elhangzott többek között a tehetség pontok értékelése és akkreditálása, a Tehetség Magyarország program, valamint a jelenlegi NTP pályázatok lehetőségei. Az elnökség tudomásul vette a most kialakuló Tehetségház ingatlan fejlesztésének menetrendjét.

Harsányi István-díj átadása

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma 2017. évben 1 pályázót Harsányi István Ph.D Díjban, további 4 pályázót pedig Harsányi István Hallgatói Díjban részesített. A díjak átadására a díjazottak felsőfokú intézményeiben kerül sor.

2017. szeptember 15-én, a Budapesti Metropolitan Egyetem diplomaosztó ünnepségén Pancsa Emese Zsuzsanna, a "TEMPO A zenealkotó közösségi bútor" c. pályázatáért vehette át a Harsányi István Hallgatói Díjat Talyigás Judit kuratóriumi tagtól.

MISZ adomány

2017. szeptember 22-én a Magyar Innovációs Szövetség a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium részére szponzori felajánlás útján egy térhatású mikroszkópot adományozott. A MISZ már 2009-ben is támogatta a nagy múltú budapesti iskolát, ugyanis a kísérletező oktatást biztosító, magas színvonalú és jól felszerelt szaktantermek és szertárak átadásához döntően hozzájárult.

Me Convention

2017. szeptember 15-17. között került megrendezésre Frankfurtban a világhírű texasi SouthBySouthWest (SXSW) fesztivál első európai Me Convention nevű rendezvénye a Mercedes Benz együttműködésében a nemzetközi autó kiállítás ideje alatt.

A rendezvény egyik kétnapos sorozata volt az úgynevezett Startup City Pitch esemény, melyen keresztül 25 "Startup City" mutatkozott be egymásnak és az érdeklődőknek. A résztvevő 25 városból 20 európai és 5 ázsiai volt, Budapestet Hild Imre, a Magyar Innovációs Szövetség Startup Tagozatának vezetője képviselte. A városok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy ne a hagyományosan ismert és startup szempontból erős városokat részesítsék előnyben, hanem javarészt feltörekvő városok mutatkozhassanak be. Minden város előadásán elhangoztak azok az érvek, hogy miért éppen abba a városba érdemes egy startupnak települnie, de természetesen mindazon információk is, melyekben kihangsúlyozták az adott város legnagyobb teljesítményeit, vívmányait, rövid és hosszú távú terveit.

Összefoglalásként elmondható, hogy Budapest startup tekintetben azon városok közé tartozik, ahol a startup még nem intézményesült, az ökoszisztéma elemei ugyan már láthatóak, de az a körforgás még nem, vagy csak éppen mostanában indult be, melynek eredményeképpen az ökoszisztéma folyamatos fejlődése lenne tapasztalható.

A legfontosabb folyamatok, amelyek a sikeresebb ökoszisztémákat jellemzik: startup munkaerő beáramlás, új, helyi és odaköltözött startupok alapításának növekedése, nem-tőke jellegű (hely, hozzáférés, adók) állami támogatások megjelenése, sikeres vállalkozók megjelenése, akik angyalbefektetőként vagy tőkealap létrehozóként tőkét forgatnak vissza az ökoszisztémába, a nagy nemzetközi startup franchise-ok (WeWork, ImpactHub, Techstars, Startupbootcamp, Hub stb.) megjelenése, melyek nemzetközileg validálják az adott helyszínt.

Ez az esemény volt az első, melyet ebben a témában rendeztek, de a tervek szerint az SXSW minden évben fog tartani hasonló rendezvényt Németországban.

Magyar Innovációs Szövetség székhelyváltozás

Felhívjuk kedves Tagintézményeink és Olvasóink figyelmét, hogy 2017. június 30-tól a Magyar Innovációs Szövetség székhelye és levelezési címe megváltozik. A MISZ új címe: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.

Hírek | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

Magyar Fiatal Tudósok Társaságának 16. Országos Találkozója

2017. szeptember 13-án tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 16. országos találkozóját az Egis Tudományos és Technológiai Központjában. A MAFITUD-ot 2005-ben alapították az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai Visegrádon.

A rendezvénynek helyet biztosító Egis Gyógyszergyár Zrt. nevében Menthy Mariann, kommunikációs vezető köszöntötte a résztvevőket és kiemelte, hogy az Egis büszke arra, hogy az idei évben is biztosíthatják a helyszínt a MAFITUD találkozóra.

Dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök köszöntötte a résztvevőket. Beszélt arról, hogy mi is az a tehetség: olyan fiatalok, akik rendkívüli dolgokat találnak ki, és ezt különleges módon oldják meg. Ezután bemutatta az elmúlt évben nemzetközi sikert elérő MAFITUD tagokat, beszélt a nemzetközi versenyek szerepéről és annak fontosságáról. Továbbá ismertette, hogy az idei évben a Magyar Innovációs Szövetség 15 fiatalt utaztatott különböző fiatal tudósok részére szervezett nemzetközi versenyre.

Elsőként Dr. Józsa János, a BME rektora tartott előadást "A víz ereje és elkeverő hatása" címmel, melynek fókuszában az árvíz állt. A fiatalok sok érdekességet tudhattak meg a magyarországi áradó folyókról, szakadó gátakról, veszélyes folyadékokról és vízszennyezésekről. Az előadás végén a ma nagyon divatos drónok használatáról is szó volt. Rektor úr útravalóként hangsúlyozta, hogy minden tudós egy egyéniség, ezt az egyéniséget nem szabad elveszíteni, hanem ennek mentén kell tovább haladni, tovább fejlődni.

Ezután Szegedi Melinda, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny II. helyezettje mutatkozott be. Beszámolt a kínai 32. CASTIC versenyről, ahol hihetetlen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott és ahonnan aranyéremmel térhetett haza. Ismertette az általa fejlesztett e-Fásli - Peltier-elven alapuló termoelektromos hűtőrendszer nevű eszközt és a gyakorlati hasznosítás lehetőségeit.

Majd Varga János mutatkozott be, aki a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny II. díjazottja volt. Előadásában elmondta, hogy a 25. Ifjúsági Versenyen elért sikerének köszönhetően - a torma csípősségének mérésével - kijutott Svájcba, a 6. SWISS Talent Forumra is, ahol egy nemzetközi csapat részeként a mikroelektronika fejlesztési lehetőségeket tanulmányozhatta.

Ezt követően senior MAFITUD tagként Dévai Zoltán, a 10. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjazottja számolt be röviden az életútjáról, illetve az elért sikereiről. Elmondta, hogy saját Startup vállalkozásában elektronikai készülékek gyártásával foglalkozik. Az eszköz fejlesztési fázisa 2015-ben zárult, majd 2016-ban kezdték el a készülékek sorozat gyártását. Külön kiemelte, hogy nem vett igénybe semmilyen inkubátor szolgáltatást és a szükséges forrást u.n. "közösségi finanszírozás" keretében sikerült biztosítania a jelenleg már közel milliárdos árbevételű vállalkozásához.

Az elhangzott előadások letölthető a MAFITUD honlap "Találkozók" menüpontja alatt.
Az eseményt büfévacsora zárta.

Tudományok Fővárosa

2017. szeptember 23-án, a Várkert Bazárban került megrendezésre a "Tudományok Fővárosa", melynek szakmai partnere volt a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ).

A MISZ standjánál a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjai, Szegedi Melinda (e-Fásli - Peltier-elven alapuló termoelektromos hűtőrendszer), Serflek Ádám (A csapadékot író toll), Bajcsev Attila és Csókás Bence Viktor (Wattmérő futóknak), Vámosi Flórián Balázs és Pósa Péter (Ultimate Greenhouse), Hegyes Mátyás és Cseri Ferenc (Snowbike) mutatkoztak be. Az egész napos eseményen nagy volt az érdeklődés, több mint 1000 látogató volt kíváncsi a fiatalokra.

Tizenévesek bemutatkozása a Kutatók Éjszakáján

A Kutatók Éjszakája idei programjaira 2017. szeptember 29-én kerül sor. A fesztivál egyik helyszíne a Science Parkban, az Ericsson Kutatás-fejlesztési Központjában lesz, ahol a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb pályamunkáival ismerkedhetnek meg a látogatók. A kiállítást az Ericsson Magyarország Kft., mint a Kutatók Éjszakája nagyvállalati partnere és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egyik szponzora biztosítja.

Az ifjúsági verseny tizenéves fiataljai poszterek, prototípusok és egyéb szemléltető eszközök segítségével mutatják be pályamunkáikat, többek között egy okoskesztyűt, mely eszköz célja, hogy megkönnyítse a jelnyelv tanulás folyamatát, valamint egy e-fáslit, amely alkalmas hűtésre és fűtésre egyaránt.

Az érdeklődök, belemélyedhetnek a baby étel alapanyagaiba a blue baby szindróma kialakulásának összefüggésében, megtekinthetnek egy Snowbike-ot, egy futók részére kifejlesztett wattmérőt, egy elérhető árú üvegházat, egy csapadékot író tollat, valamint megtudhatják, hogy hogyan befolyásolja az egyensúlyt a zene és a stressz.

A résztvevők ezen kívül megismerhetik a tallinni, 29. EU Fiatal Tudósok Versenyének döntőjébe jutott magyar fiataljainak munkáit:
 • Mennyire vagyunk tartósak? (Gerincgörbületek kirajzolása Tolival),
 • Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor,
 • 3D nyomtatott Holdbázist.

Hírek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Meghosszabbított határidő az Iparjog pályázatnál
 
A Széchenyi 2020 program keretében megjelent GINOP-2.1.3-15 kódszámú (Iparjog) felhívásnál a pályázatok benyújtására nyitva álló határidő 2018. szeptember 25-re módosult. A pályázók számára így közel egy évvel több idő áll rendelkezésre annak érdekében, hogy iparjogvédelmi oltalmukhoz pénzügyi támogatást nyerjenek.

További információk az alábbi linken.

VÁRHATÓ ESEMÉNYEK

Smart City Forum 2017

2017. szeptember 28-án, a Danubius Hotel Heliában (1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.) kerül megrendezésre a II. okosváros-konferencia a Napi.hu és a Noguchi Porter Novelli szervezésében. A konferencián a Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Frischmann Gábor, alelnök fog előadást tartani.

Előzetes program:

Moderátor: Leszák Tamás, a Noguchi Porter Novelli munkatársa, szakújságíró

8:20-9:00
Regisztráció, kávé
9:00-9:05
Megnyitó
Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője
9:05-9:35
A hazai innováció korlátai és lehetőségei a városfejlesztésben
Frischmann Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség alelnöke
9:35-10:00
Elérhető támogatások, prioritást élvező okosváros-projektek
Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke
10:00-10:20
Az okosváros-koncepció a gyakorlatban - Hol tartunk a régió többi országához képest?
Városliget Zrt. előadása
10:20-11:00
Hogyan válhat okossá egy város? Első lépések és a fejlődés egyes szakaszai - panelbeszélgetés
 • Mátyus László, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Smart City divíziójának vezető szakértője
 • Révi Zsolt, Győr Megyei Jogú Város főépítésze
11:00-11:30
Kávészünet
11:30-11:50
Az IT technológiai lehetőségei és társadalmi hatásai az okos városokban
Poór Károly, a Magyar Nemzeti Kereskedőház ICT divízióvezetője
11:50-12:10
Kik és hogyan építik majd a jövő okos városait?
Dr. Fehér Gábor, a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének egyetemi docense, tanszékvezető helyettese
12:10-12:30
Okos városi fejlesztések az energetika területén
Kudor Attila, az Okos Jövő Innovációs Klaszter társelnöke, a Protheus Holding Zrt. vezérigazgatója
12:30-12:40
Mitől okos a smart grid?: Informatikai platformok az energiahálózatban
Füzi Ákos, az IP Systems Zrt. vezérigazgatója
12:40-13:20
Okos városokba intelligens otthonokat? - panelbeszélgetés
A beszélgetés résztvevői:
 • Dr. Molnár Gábor, a KOM Központi Okos Mérés Zrt. vezérigazgatója
 • Füzi Ákos, az IP Systems Zrt. vezérigazgatója
 • Vöő Ferenc Kristóf, a KOM Központi Okos Mérés Zrt. vezérigazgatói műszaki tanácsadó
13:20-14:00
Ebéd
14:00-14:20
Lehetőségek és kihívások az önvezető autók fejlesztésében
Dr. Balogh András, a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft. műszaki igazgatója
14:20-14:40
Hogyan változtathatják meg életünket az okos autók?
Horváth Gergely, a Commsignia Kft. projektmenedzsere
14:40-15:00
Önvezető autókkal kapcsolatos jogi kérdések
Dr. Liber Ádám, LLM, CIPP/E, a Baker McKenzie ügyvédje
15:00-16:00
Hogyan készíthetőek fel a hazai városok az önvezető járművekre? - panelbeszélgetés
A beszélgetés résztvevői:
 • Bodnár Balázs, az evopro Kft. ügyvezető igazgatója
 • Dr. Balogh András, a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft. műszaki igazgatója
 • dr. Háry András, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. ügyvezető igazgatója
 • Dr. Liber Ádám, LLM, CIPP/E, a Baker McKenzie ügyvédje
 • Dr. Varga István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának dékánja
16:00-16:10
Konferencia zárása

Részvételi díj: 25 000 Ft+áfa, regisztrálni az alábbi linken lehet.
További információk az esemény honlapján, valamint az 506-0938-as telefonszámon és a konferencia@napi.hu e-mail címen.

Szabadalmi Ügyfélfórum

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2017. október 20-án, 10:00-13:00 között Szabadalmi Szakmai Ügyfélfórumot szervez.

Témái a visegrádi országok együttműködésének keretében a Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI) tevékenységéhez kapcsolódó SZTNH feladatok, illetve a Szabadalmi Módszertani Útmutató, tanácsi eljárásokra vonatkozó megújult VI. fejezete.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezési határidő: 2017. október 10.
A részletes meghívó és a regisztrációs lehetőségek letölthető itt.

K+F és Innováció - 2018

2017. október 25-én, a Sugár Üzletközpont, Rendezvénykomplexum, II. emeletén (1148, Budapest, Örs vezér tere 24.) tagszervezetünk, a Piac & Profit harmadik alkalommal rendezi meg a "K+F és Innováció" című országos konferenciáját, melynek szakmai partnere a Magyar Innovációs Szövetség. Minden évben összehívják az e témáért felelős kormányzati szervezeteket, intézményeket, a K+F-ben, innovációban érdekelt üzleti szereplőket, külön megszólítva a startupokat és a spin-off-okat, valamint az innovátorokat, feltalálókat, a befektetőket és az e célra rendelkezésre álló támogatások, források, pályázatok témagazdáit, információkkal, tanácsokkal rendelkezőket.

Idén a konferencia fókuszában:
 • Vágtában az ICT-iparág.  Infokommunikációs technológiai trendek. Az infokommunikációt uralják az appok és a mesterséges intelligencia. Merre mutatnak a forradalmi változások?
 • Platform alapú új üzleti modellek. Termék, eszköz nélküli gazdaság kibontakozóban. Rohamosan terjedő új, technológiai alapú gondolkodásmód.
 • Élen az autóipari fejlesztések.  Irány az önvezető, az elektromos és az okos autók. Startup-felszívó autóipar.
 • A robotok kora. A robotok iránti igény elérte a tömeges méreteket. Ma már a munkaerőhiány problémájának megoldása is a robotikában keresendő.
A konferencia tervezett témái:
 • Kormányzati támogatás a fejlesztésre, innovációra, annak széles körű elterjesztésére. Dr. Pálinkás József elnök (NKFIH);
 • Iparfejlesztés 4.0. Mit hoz a hazai vállalatoknak? Innováció-fellendítés? Lepsényi István államtitkár, NGM;
 • Követhető-e a szellemi tulajdon jogi védelme, a védjegyeztetés intézménye, az innováció jogi támogatása? Dr. Luszcz Viktor elnök Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH);
 • A gyors fejlesztés és megvalósítás új innovációs modellje. Forradalmi változások. Magyar Innovációs Szövetség;
 • ICT -Infokommunikáció hatalmas fordulatokkal. A technológiai alapú gazdaság. Hová tart a világ? Vityi Péter, IVSZ;
 • Autóipar mint húzóágazat a technológiai fejlesztések élén. Okos, elektromos, önvezető. Előadó egyeztetés alatt;
 • Csak platform. Termék, eszköz, kellék nélküli  gazdaság. Fintech, kriptovaluták,  sharing economy, ügyfélélmény. Új gazdasági gondolkodásmód. Dr. Bőgel György közgazdász professzor, CEU;
 • Robotok tömeges megjelenése a vállalatoknál. Csak munkaerőhiány? Előadó egyeztetés alatt;
 • A startupok szerepe a technológiai fejlődésben. Startupgyűjtő formációk a hatékonyság érdekében. Vicze Gábor elnök, Magyar Spin-off és Start-up Egyesület;
 • Az innováció, mint gondolkodásmód, alapstratégia. Glósz Andrea ügyvezető, Glósz és Társa Kft.
Fórum: Pénz, tőkebefektetés, startuptámogatás
Fórumbeszélgetés (10-15 perces felvezetések, előadások, interaktív beszélgetés moderátorral)
Nyitóelőadó: Dr. Erdei Sándor, DBH Group elnöke, Magyar Innovációs Szövetség elnökségi tagja
További témák: Akcelerátorok, startup-keltetők, EU-források, új kockázati tőkealapok, magvető tőke.
A fórumbeszélgetés résztvevői és előadói felkérés alatt.

Kerekasztal-beszélgetés: Hol terem az innováció? Trendek a gyakorlatban
Málnay Barnabás, Mobil és Multimédia Klaszter
Hantos Zoltán elnök, Magyar Tudományos-Technológiai Ipari Parkok Szövetség

Új innovációk bemutatkozása
Felvezető előadások (egyeztetés alatt)
Best Practice- előadások, villámprezentációk.
Előadók felkérés alatt.

Kiállítók és bemutatandó innovációk jelentkezését várják.

A konferencia részvételi díja 14 000 Ft+áfa helyett Early bird kedvezménnyel október 9-ig 12 000 Ft+áfa! Regisztrálni az alábbi linken lehet.
További információk az esemény honlapján, valamint a 239-9597-es telefonszámon és a konferencia@piacesprofit.hu e-mail címen.

Tőkeakadémia 6.

2017. november 15-16-án, valamint 28-29-én, a Visegrád Hotelben (2025 Visegrád, Rév u. 15.) kerül megrendezésre a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) "Tőkeakadémia 6." tőkebevonási ismeretek témára fókuszáló soron következő kiscsoportos, interaktív képzése.

A tanfolyamot kétszer kétnapos bontásban, vidéki helyszínen tartják. A képzéssel a szervezők célja a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása. A képzés során korszerű piaci, üzlet tervezési, pénzügyi, forrásbevonási és cégprezentációs ismereteket adnak át, befektetési fókusszal.

A képzés elsősorban olyan cégeknek, projektgazdáknak szól, akik az ötlet fázison már túljutottak, prototípussal vagy termékkel rendelkeznek. A cégek a 25-30 fős interaktív tréningen való részvétel során egymástól is tanulhatnak, tapasztalatot cserélhetnek. A képzés workshopjait tréner vezeti. A szakmai ismereteket a tréner mellett meghívott hazai és külföldi szakértők, ill. a HIPA illetékes munkatársai végzik. Az előadások mellett, az M27 ABSOLVO vezető tanácsadóinak irányításával, kiscsoportos feladatok megoldása révén van lehetőség az elhangzottak gyakorlati elsajátítására. A résztvevőknek alkalmuk nyílik megismerni sikeres befektetési projektekben érintett vállalkozók, befektetők tapasztalatait, javaslatait. Lehetőség nyílik aktív magyar és külföldi befektetők felé közvetlen kérdéseket intézni.

Tervezett tematika:
 • 2017. november 15-16..: Tőkebevonási alapok, forrásbevonás, pénzügyi lehetőségek, a befektető megnyerése, üzleti tervezés, piaci pozícionálás, Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap és ELITE program 
 • 2017. november 28-29.: Tőkebevonási folyamat, beruházási célzatú hazai és uniós források, cégprezentáció, exit-stratégia, start up inkubátorok
Részletes program megtekinthető az alábbi linken.

Részvételi díj:
 • 45 000 Ft+áfa/fő - amennyiben jelentkezését megküldi október 12-ig és a díjat átutalja október 20-ig
 • 65 000 Ft+áfa/fő - amennyiben jelentkezését megküldi november 6-ig és a díjat a rendezvény időpontjáig átutalja.
A részvételi díj tartalmazza a teljes, 4 napos tréningen való részvétel díját, a helyszín, a teljes ellátás és a szállás (elhelyezés egyágyas szobákban) biztosításának költségeit is.

A programra jelentkezni a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet.

Jelentkezési határidő: 2017. november 6.

Jelentkezni a hip@hipa.hu e-mail címen vagy a programfelelősnél. Programfelelős: Holly Sára (e-mail: sara.holly@hipa.hu, tel: +36 20 218 0697).
További információk az esemény honlapján.

Pályázati felhívás

EIT Digital Challenge

A digitális innovációban és oktatásban vezető szerepet betöltő európai szervezet, az EIT Digital immár negyedik alkalommal hirdeti meg pán-európai versenyét, az EIT Digital Challenge-et.

Az EIT Digital versenyére olyan növekedési fázisban lévő és nemzetközi kiugrás előtt álló vállalkozások - vagyis scaleupok - jelentkezését várják, amelyek sikeres technológiai megoldást kínáló termékkel vagy szolgálatatással rendelkeznek a következő öt terület valamelyikén: digitális ipar, digitális városok, digitális jóllét, digitális infrastruktúra és digitális pénzügyek. A győztesek egyenként 100 ezer euró összértékű támogatás nyerhetnek, amelynek részeként egy éven keresztül piac- és ügyfélszerzéshez, valamint a növekedéshez szükséges tőke bevonáshoz kapcsolódó személyre szabott támogatást nyújt számukra az EIT Digital üzletfejlesztői csapata, továbbá 50 ezer eurós pénzjutalmat is kapnak.

A budapesti csomópont 2012-ben konzorciumként alakult azzal a céllal, hogy felgyorsítsa a magyarországi és a közép-kelet európai innovatív infokommunikációs környezet fejlesztését. A konzorcium alapító tagjai - akik egyben a MISZ tagszervezetei is - az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom, akikhez 2017 elején csatlakozott az OTP, az MTA Sztaki, az Evopro és az E-Group is.

Az EIT Digital verseny egyik döntőjének idén először Budapest adhat otthont. A budapesti csomópont már korábban is részt vett a szervezet digitális pénzügyekhez kapcsolódó tevékenységében: 2017 augusztusában 17 ország 40 informatikus hallgatója részvételével rendezte meg az EIT Digital első Blockchains nyári egyetemét.

Az EIT Digital Accelerator mintegy 40 tapasztalt üzletfejlesztőből és tőkebevonási tanácsadóból álló csapata Európa 13 városában és San Franciscóban segíti a fiatal vállalkozásokat. 2012 óta szakembereik 250 startupnak nyújtottak támogatást a nemzetközi piacra lépésben és új ügyfelek elérésében, valamint közel 80 millió euró befektetéshez segítették őket hozzá. Az EIT Digital Accelerator portfóliójában szereplő vállalkozások összesen több mint 250 millió euró befektetéshez jutottak.

Az EIT Digital versenyére olyan, az elmúlt 10 évben alapított vállalkozások jelentkezését várják, amelyeknek bejegyzett székhelye az Európai Unió valamely országában található, és 2016-os összbevételük meghaladta a 300 ezer eurót, vagy legalább 2 millió euró tőkebefektetést tudnak felmutatni.

Minden kategória öt legjobb csapata kap lehetőséget arra, hogy személyesen is bemutatkozzon a szakmai zsűri előtt. A döntőket 2017 végén a következő európai nagyvárosokban rendezik:
 • digitális városok, Trento (Olaszország), 2017. november 28
 • digitális ipar, Eindhoven (Hollandia), 2017. november 29.
 • digitális jóllét, Madrid (Spanyolország), 2017. november 30.
 • digitális pénzügyek, Budapest, 2017. december 4.
 • digitális infrastruktúra, Berlin (Németország), 2017. december 11.
A versenyre 2017. október 8-ig várják a jelentkezéseket. További információ és a jelentkezési lap az EIT Digital Challenge honlapján található: www.challenge.eitdigital.eu

szakirodalomfigyelő

Jake Knapp - John Zeratsky - Braden Kowitz: Sprint - Hogyan oldjunk meg nagy problémákat és teszteljünk új ötleteket öt nap alatt? - HVG Könyvek, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

"A sprint a Google Ventures egyedülálló módszere kulcsfontosságú problémák megoldására. Alapja a prototípus-készítés és a valódi fogyasztókkal való tesztelés. Az üzleti stratégia, innováció, viselkedéstudomány, rendszertervezés és számos más szakterület jelentős eredményeit ötvözi. Mindez egy bármely csapat számára használható, lépésről lépésre haladó folyamatban valósul meg." (Idézetek a könyvből kiemelések tőlem - OP)

Amit ígér: "Jó ötletekre bukkanni nem könnyű dolog. Ráadásul a legjobb ötletek sem aratnak feltétlenül világsikert. Egyformán igaz ez a tanításra, a startupok indítására vagy éppen a nagyvállalati környezetre. (Voltaképp az első találkozásnál igazán jónak, netán csodásnak ígérkező ötlet is gyakran »földiekkel játszó égi tünemény«: megfog, fellelkesít, esélyt ígér - vagy belelátja ezt az ember. Azután nekiáll elemezni, értékelni, hozzápróbálni a gyakorlathoz, és a legtöbbről kiderül, hogy az csak »istenségnek látszó csalfa, vak remény«, ’világsiker’ ellenben kevésből lesz, előre egyáltalán nem biztosíthatóan. Az ötlet ’felnevelése’ pedig nagyon sokba kerülhet, ráadásul mástól vonhat el erőforrásokat, ezért elsőrendű jelentősége van a mielőbbi szelektálásnak, amit a sprint módszer ígér. - OP)

A kivitelezés során is nehézségekbe ütközhetünk. Mire összpontosítsunk, hol kezdjük a munkát? Mi történik az ötletünkkel, ha megvalósul? Egyetlen személyt bízzunk meg a tervezéssel, vagy egy egész csapatot? Honnan tudjuk, hogy a legjobb megoldást választottuk? Hány értekezlet és megbeszélés szükséges ahhoz, hogy erről megbizonyosodhassunk? És ha végül elkészül, érdekelni fog-e bárkit is? (Szinte minden innovációs fejlesztés égető kérdései. - OP)

A GV partnereként az a küldetésünk, hogy startupoknak segítsünk választ adni mindezekre a fontos kérdésekre. Nem órabérért dolgozó tanácsadók vagyunk, hanem befektetők, akik akkor sikeresek, ha a velük dolgozó cégek is azok. A sprint programját úgy dolgoztuk ki, hogy a legrövidebb idő alatt érjük el a legjobb eredményt - fejlesztve az önálló és gyors problémamegoldás képességét. A legnagyszerűbb dolog pedig az, hogy a folyamat során az eleve meglévő tudásra, eszközökre és emberekre támaszkodhatunk.

A startupokkal való együttműködés folyamán rövidre zárjuk a végeláthatatlan vitákat, és hónapok munkáját sűrítjük egyetlen hétbe. (Hónapok fejlesztési tévelygéseit lehet így, intenzív, jól vezetett munkával megtakarítani. - OP) Ahelyett, hogy a minimálisan életképes terméket piacra dobva bizonyosodnának meg arról, jó volt-e az elképzelésük, partnercégeink egyértelmű adatokhoz jutnak egyetlen valósághű prototípus alapján. (A szerzők ugyanakkor másutt tisztességesen kiemelik, hogy a módszer igazán hasznos, ám tökéletes biztosítékul mégsem képes szolgálni későbbi kellemetlen fordulatok, meglepetések ellen. - OP)
A sprint szupererőt ad a vállalkozásoknak. Az időben előreutazva megfigyelhetik kész terméküket és fogyasztóik reakcióit, mielőtt költséges beruházásokba kezdenének. Ha egy kockázatos ötlet a sprint során sikert arat, a befektetett energia ezerszeresen megtérül. (Ennek a szövegnek egyetlen mentsége, hogy amerikaiak írták amerikaiaknak, viszont a könyvben foglaltak valóban nagyon tanulságosak és hasznosak. - OP) Valójában azonban a sokszor igen fájdalmas kudarcok hozzák a legnagyobb hasznot. A hatékonyság csúcsa, hogy mindössze öt nap alatt azonosíthatunk egy-egy kritikus hibát. A saját kárunkon tanulhatunk, anélkül hogy ténylegesen károkat szenvednénk. (Ez viszont tökéletesen igaz - ha nem is úgy, hogy a módszer minden rejtőzködő buktatót biztosan felfed. Utóbbiakhoz tartozik az is, hogy a sprint alkalmazását követően akkor még előre nem látott módon változhat a fejlesztés és a hasznosítás műszaki gazdasági környezete. - OP)

Robert B. Cialdini: Előhatás - A meggyőzés forradalma - HVG Könyvek, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

Életünk minden területén, folyamatosan zúdítják ránk a meggyőzés eszközeit, hogy küldőik megnyerjenek bennünket valaminek, ami érdekükben áll, vagy feladatuk sikerre vinni. Az egymással versengő befolyásolások eszköztára a ’nyers erőszaktól’, vagyis az üzenet állandó sulykolásától a tudatunkat megkerülő ráhatásig tart, technikáit, eszköztárát folyamatosan fejlesztik. Így igyekeznek szó szerint, vagy átvitt értelemben eladni nekünk mindent. Amikor pedig azt hisszük, magunk döntünk, gyakran csak mesterien megkomponált ráhatások szerint cselekszünk. Sok tanulsággal és - a ’megnyeréshez’, és a védekezéshez egyaránt hasznos - kitanítással szolgál erről Cialdini műve.

A cége honlapján található információ szerint "a Harvard Business Review Cialdini kutatásait a »korunk aktuális üzleti kérdéseiben áttörést hozó eszmék« közé sorolja. A Fortune Magazin az Influence - The Psychology of Persuasion c. könyvét (Cialdini: Hatás - A befolyásolás pszichológiája, HVG Könyvek, 2009) a 75 legjobb üzleti könyv között értékeli. Bestseller szerzőként tartja számon a New York Times, a Wall Street Journal és a USA Today. Megkülönböztetetten magas egyetemi státusú professzora a marketingnek és a pszichológiának az Arizonai Állami Egyetemen, és vendégelőadója más, rangos egyetemeknek. Ez az új műve gyorsan a Wall Street Journal és a New York Times bestseller listájára került." A honlap írja, illő szerénységgel, hogy "Világszerte elismerik Cialdini élvonalbeli tudományos kutatását, és ahogyan eredményeit az etikus üzletvitelre és politikára alkalmazza, s ezért gyakran említik a »befolyás Keresztapjaként« (Godfather of influence)."

Erről szól a könyv "Jelen kötet bővíteni igyekszik azon viselkedéstudományi információk mennyiségét, amelyeket a nagyközönség önmagában is érdekeseknek, másrészt a saját életében alkalmazhatóknak talál. A könyvből megtudhatjuk, mit tesznek a ravasz kommunikátorok üzenetük átadása előtt, hogy elfogadtassák azt." "Az előhatás alapgondolata, hogy az előzetes figyelem stratégiai irányításával lehetővé válik a kommunikátor számára, hogy elérje, üzenetének befogadói már az előtt egyetértsenek az üzenettel, hogy az eljutna hozzájuk. Ennek az a kulcsa, hogy már kezdetben olyan fogalmakra irányítsuk a figyelmüket, amelyek asszociatív módon összhangban állnak az ezután átadandó információval." (És ráhangolnak annak elfogadására! - OP. Idézetek a könyvből.) "Ha pedig a meggyőzés törvényeken alapul, akkor tanulható is. Megtanulhatjuk azokat a tudományosan megalapozott technikákat, amelyek segítségével bármelyikünk nagyobb befolyásolóképességre tehet szert."

Képtelenség/nek tűnik/, hogy a dolog ilyen egyszerűen működjék - gyakran foghatja el ez az érzés az olvasót Cialdini fejtegetései, magyarázatai kapcsán, s persze a képtelenséget óvatosan elutasítanánk. Ő azonban tényekkel, kísérletes eredményekkel igazolja állításait, hogy a dolog tényleg működik - persze csak tendenciaként. Így tárja elénk az "előhatásnak", a meggyőzésért folytatott ütközet már a megkezdése előtti trükkös megnyerésének a mesterfogásait, sok új megvilágosodással is szolgálva.
Tanulság és védekezés: [Cialdini adatokat mutat be az előhatás működ/tet/ésének gyakorlati eredményére, és] "Ha ezekből az adatokból az látszik, hogy számos hétköznapi szituációban a tehetetlen bábok kellemetlen szerepébe vagyunk kényszerítve, a könyvben eddig tárgyalt kutatások nagy része arra utal, hogy bizony jó okunk van az aggodalomra. Tényleg bele kell törődnünk, hogy az elénk kerülő szavak, képek vagy szimbólumok által keltett asszociációk véletlenszerűen tologassanak bennünket az élet sakktábláján? Szerencsére nem. Ha megértjük, hogyan működnek az asszociatív folyamatok, akkor stratégiai, előhatásszerű ellenőrzést gyakorolhatunk fölöttük."

Paulo Coelho: Az Ötödik Hegy - Athenaeum Kiadó, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

Mondják, Coelho bestselleríró. Talán - azonban számos műve azokhoz szól, azokat igézi meg, akik hajlandóak igazán elgondolkodni azon, amit olvasnak, ami a szavak mögött áll, és ésszel és szívvel egyaránt keresni a dolgok valódi értelmét. Ilyen ez a kötete is, akárcsak Az accrai kézirat (Hírlevél 2013/14. sz.), Az alkimista (2012/22. sz.), A zarándoklat (2010/6. sz.).

Gyakran misztikával színezett, filozofikus történetei mindig alapvető kérdéseket boncolgatnak, és általános érvényű tanulságokat keresnek. Meghatározó tétele, itt is, hogy az ember a szelleme erejével teljessé teheti az életét. Ez a bibliai történetre épített elbeszélés az ember egyik legnagyobb kihívásáról szól, az átérzett küldetés erejéről és terhéről, a hitről és a meggyőződésről, az ember felelősségéről a döntéseiben és a tettei megválasztásában. Benne még a pásztor is bölcsességeket szól, és sorskérdéseket boncolgat - mint a kivándorlás a szülőföldről.

Könyve mondandóját talán ezek a szavai összegzik leginkább: "A bátrak felgyújtanak mindent, ami régi, és - ha mégoly kínzó belső gyötrelem árán is - hátrahagynak mindent, beleértve Istent is, hogy megújulva menjenek tovább." és "Ha nem vagy megelégedve a múltaddal, felejtsd is el rögtön. Képzelj el egy új történetet magadnak, és higgy benne. Csak azokra a pillanatokra gondolj, amelyekben teljesültek a vágyaid - és ez az erő segít neked elérni mindent, amit akarsz."

Filozófiája: " - Mindennek megvan az oka. / - Miféle oka? / - Erre a kérdésre sohasem tudjuk a választ a megpróbáltatások előtt vagy közben. Mindig csak akkor értjük meg, amikor túljutottunk a nehézségeken."

"Mindenkinek jogában áll kételkedni a küldetésében, és néha hátat is fordíthat neki. Egyvalamit azonban nem tehet meg soha: azt, hogy teljesen elfelejtse. Aki nem kételkedik önmagában, az méltatlan - mert vakon bízik a képességeiben, és a kevélység bűnébe esik. Áldott legyen, aki megismeri a bizonytalanság állapotát."

"Ha valaki a saját sorsa felé halad, időnként kénytelen irányt változtatni. Máskor a külső körülmények erősebbek nála, és megfutamodásra kényszerítik. Ez mind-mind a tanulás része. De senki sem veszítheti szem elől azt, amit igazán akar. Akkor sem, ha néha azt hiszi, hogy a többi ember és a világ erősebb nála. Íme a titok: ne add fel."

"Életem értelme nem más, mint az, amit én adni akarok neki."

A történetet az Athenaeum ajánlója így mutatja be: "A Krisztus előtti 9. században járunk. Akháb izraeli király felesége kívánságára üldözőbe veszi azokat, akik nem imádják a föníciai Ötödik Hegy isteneit, és fejét veszi az Úr prófétáinak. Illés azonban megmenekül, és az Úr angyalának szavára elhagyja Izraelt. A vérszomjas libanoni hercegnő hazájában, egy özvegyasszony házában lel menedékre, hogy ott várja ki küldetését: le kell győznie a világszép Jézabelt.

A fiatal próféta életébe váratlanul beköszönt a szerelem, a rövid békés időszaknak azonban hamarosan vége szakad, és Illésnek szembesülnie kell azzal, mit is jelent, hogy sorsát nem maga irányítja... (és megtanulnia a maga felelősségét - OP).

Szóljon innen önmagáért a könyv:
"A félelem csak addig létezik, amíg be nem következik az elkerülhetetlen. Azután már nem érdemes vesződni vele."
"Utunk minden szakaszán végig kell mennünk ahhoz, hogy teljesíthessük sorsunkat."
"Minden ember találkozott már életében az elkerülhetetlennel. Van, aki rendbe jön, és van, aki megadja magát. Hogy miért? Én is ezt kérdeztem magamtól, ezért Illésre bíztam magam, hogy ő vezessen Akbar nappalain és éjszakáin át." (Illés próféta a főszereplő, és ő küzd meg a küldetésével és Istennel Akbarban, ahová az Úr küldte. - OP)
"Az a legjobb harcos, aki az ellenséget baráttá teszi."
"Isten úgy rendelte, hogy az ember életében mindegyik korszaknak meglegyen a maga nyugtalansága."
"A tragédiák örök nyomot hagynak maguk után, a dicsőségek meg csupán haszontalan emlékeket."

Teljes körű sajtószemle
(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.

Webradio.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Delmagyar.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Hir.ma, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Agrotrend.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Sikerado.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Mixonline.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
A Picknek kutat a szegedi egyetem

Hir6.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatási programot indít a Pick és a Szegedi Tudományegyetem

Trademagazin.hu, 2017. szeptember 11., hétfő)
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Elelmiszer.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Partnerségben a Pick és a Szegedi Tudományegyetem

U-szeged.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Scmonitor.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Szegedma.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Magyarmezogazdasag.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatási projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Orientpress.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Hrportal.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Marketinginfo.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Kihirdették az MVM EDISON Light Up! pályázat nyerteseit

News4business.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Kihirdették az MVM EDISON Light Up! pályázat nyerteseit

Origo.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Fiatal magyarok, akik elhozzák nekünk az okos jövőt

Pecsma.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Pécsi kutatók csúcsgépét viszik a szuperlézerhez!

Hirado.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Már felterjeszthetők a jelöltek a Gábor Dénes-díjra

Hrportal.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Vg.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Ötből két uniós pályázat nyer

Nrgreport.com, 2017. szeptember 11., hétfő
Helyet és anyagot is spórol egy magyar startup hőtárolója

Sunshinefm.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Radioeger.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Fontos a vállalkozások versenyképessége

Privatbankar.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Sikeres vállalkozást szeretnél? Erről a két dologról ne feledkezz meg!

Mfor.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
2,5 milliárdból reformálja meg a szalámit a Pick és a szegedi egyetem

Gazdasagportal.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Ősszel indul a Startup Campus London újabb szemesztere magyar fiataloknak

Sunshine Rádió, 2017. szeptember 11., hétfő, 17 óra
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Weborvos.hu, 2017. szeptember 12., kedd
A Tudomány Fővárosa Budapest lesz

Vasarhely24.com, 2017. szeptember 12., kedd
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a szegedi egyetem és a Pick

Ringmagazin.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Robotok, drónok és űrhajók a Várkert Bazárban

Piacesprofit.hu, 2017. szeptember 12., kedd
K+F: ha értenék, népszerűbb lenne

Hirado.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Tudományok fővárosa a Várkert Bazárban

Szeged.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Együtt kutat a szegedi egyetem és Pick

Csalad.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Robotok, drónok és űrhajók szállnak le a Várkert Bazárban

Webradio.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Kormányzati és uniós támogatással indulnak fejlesztések a Szegedi Tudományegyetemen

Velemenyezd.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Kormányzati és uniós támogatással indulnak fejlesztések a Szegedi Tudományegyetemen

Weborvos.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Fejlesztések indulnak a Szegedi Tudományegyetemen

U-szeged.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Kormányzati támogatással indulnak fejlesztések a Szegedi Tudományegyetemen

Hirado.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Korszerűsítik a Szegedi Tudományegyetem épületeit

Alfoldiregiomagazin.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Szeptember 23-án robotok, drónok és űrhajók szállnak le a Várkert Bazárban a Tudományok Fővárosán!

Weborvospro.hu, 2017. szeptember 12., kedd
A Tudományok Fővárosa Budapest lesz

Turizmus.com, 2017. szeptember 12., kedd
Robotok, drónok és űrhajók a Várkert Bazárban

Mixonline.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

Webradio.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

Pannonnovum.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Közép-európai kutatás-finanszírozási szervezetek egyeztetése Ljubljanában

Technokrata.hu, 2017. szeptember 12., kedd
A kulcsszó pedig nem más, mint: Digitális Innováció

Szegedma.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Az SZTE rektora: "Hála Istennek, nehéz összeszámolni, hogy mennyi pénz jut fejlesztésre"

Szeged.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Több tízmilliárd forintból fejleszthet az egyetem

Nrgreport.com, 2017. szeptember 12., kedd
Magyarország is csatlakozott az InnoEnergy HUB hálózathoz

Mfor.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Közel 21 milliárdos támogatást kap a Szegedi Egyetem

Infoter.eu, 2017. szeptember 12., kedd
Több mint kétmilliárd forintnyi oktatási beruházás kezdődik Szegeden és térségében

Artnews.hu, 2017. szeptember 12., kedd
Szeptember 23-án robotok, drónok és űrhajók szállnak le a Várkert Bazárban a Tudományok Fővárosán!

Kossuth Rádió, Déli Krónika, 2017. szeptember 12., kedd
Október 10-ig lehet jelölni a tudomány vagy az innováció területén kimagasló eredményeket elért személyeket a Gábor Dénes-díjra

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. szeptember 12., kedd
A Novofer Alapítvány 29. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását

Kossuth Rádió, Krónika 15:00, 2017. szeptember 12., kedd
Október 10-ig lehet jelölni a tudomány vagy az innováció területén kimagasló eredményeket elért személyeket a Gábor Dénes-díjra

Kossuth Rádió, Krónika 17:30, 2017. szeptember 12., kedd
Október 10-ig lehet jelölni a tudomány vagy az innováció területén kimagasló eredményeket elért személyeket a Gábor Dénes-díjra

Kossuth Rádió, Krónika 20:00, 2017. szeptember 12., kedd
Október 10-ig lehet jelölni a tudomány vagy az innováció területén kimagasló eredményeket elért személyeket a Gábor Dénes-díjra

Kossuth Rádió, Krónika 22:00, 2017. szeptember 12., kedd
Október 10-ig lehet jelölni a tudomány vagy az innováció területén kimagasló eredményeket elért személyeket a Gábor Dénes-díjra

Jazzy Rádió, Déli Híradó, 2017. szeptember 12., kedd
29. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes Díj felterjesztési felhívását a Novofer Alapítvány

Fejér Megyei Hírlap, 2017. szeptember 13., szerda, 15. oldal
Versenyképes cégeknél jártunk

Délmagyarország, 2017. szeptember 13., szerda, 2. oldal
Együtt füstöl a Pick és az egyetem

Világgazdaság, 2017. szeptember 13., szerda, 1+4. oldal
Uniós források pörgetik fel a gazdaságot

Vg.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Uniós források pörgethetik fel a gazdaságot

Kozlekedesvilag.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

Pecsinapilap.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Idén is díjazzák a baranyai tehetségeket!

Siklosihirek.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Idén is díjazzák a tehetségeket

Kanizsaujsag.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

Infoter.eu, 2017. szeptember 13., szerda
Ipar 4.0: régiós kezdeményezés segíthet a kkv-knak

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Így fejlődik a közeljövőben a szegedi egyetem

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Ezen a területen kellene fejlődnie a magyar gazdaságnak

Techmonitor.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Az Ipari Digitalizáció következő szintje már a magyar vállalatok számára is elérhető

Scmonitor.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

Piacesprofit.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Magyarország is ott van az InnoEnergy HUB hálózatán

Mixonline.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Pálinkás: az innováció fűti a növekedést

Lokal.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Ezerrel hasíthatnak a vállalkozások

Linemonitor.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Az Ipari Digitalizáció következő szintje már a magyar vállalatok számára is elérhető

Itbusiness.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Az ipari digitalizáció következő szintje már a hazai vállalatok számára is elérhető

ww2.infovilag.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Szerbiai magyar gimnazista a londoni nemzetközi ifjúsági tudományos fórumon
"...Hetvenöt ország kereken 430 fiatal tudósjelölttel képviseltette magát a londoni nemzetközi ifjúsági tudományos fórumon, Magyarországról Szvoreny Viktor, a 25. ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjazottja lehetett jelen. Egy híján hatvanadik alkalommal rendezték meg a minap a London International Youth Science Forumot (LIYSF)..."

Webradio.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Pálinkás: az innováció fűti a növekedést

Szegedma.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Pálinkás: az innováció fűti a növekedést

Radioeger.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Az innováció a gazdaság motorja

Nrgreport.com, 2017. szeptember 13., szerda
Felsőoktatási logisztikai labor Zalaegerszegen

Medicalonline.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Pálinkás: Az innováció fűti a növekedést

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Pálinkás József: az innováció fűti a növekedést

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Pálinkás József: Az innováció fűti a növekedést

Kutatokejszakaja.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Kutatók Éjszakája az SZTE-n

Greenfo.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Ők a jövő energetikai startupperei

Eupalyazatiportal.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Pálinkás József az innováció, a növekedés és a jóllét kapcsolatáról

Elelmiszer.hu, 2017. szeptember 13., szerda
Pálinkás: az innováció fűti a növekedést

Kossuth Rádió, Krónika 06:00, 2017. szeptember 13., szerda
Október 10-ig lehet jelölni a tudomány vagy az innováció területén kimagasló eredményeket elért személyeket a Gábor Dénes-díjra

Katolikus Rádió, Hírtükör 18:30, 2017. szeptember 13., szerda
A gazdasági növekedés egyik legfontosabb motorja a technológiai fejlődés Pálinkás József szerint

M1, Ma délután, 2017. szeptember 13., szerda
Innovációs napot rendeztek Újbudán

M1, Profit7, 2017. szeptember 13., szerda
V4 EYES címmel rendezett startup versenyt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Zalai Hírlap, 2017. szeptember 14., csütörtök, 6. oldal
Javítani a versenyképességet

Dunántúli Napló, 2017. szeptember 14., csütörtök, 6. oldal
Idén is díjazzák a tehetséges diákokat

Magyar Idők, 2017. szeptember 14., csütörtök, 15. oldal
Kevés az önbizalmuk a kisvállalkozásoknak

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 14., csütörtök, 10. oldal
A gazdasági növekedés egyik legfontosabb motorja...

Vg.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Fontos pályázati lehetőség nyílik a "gazella" vállalatok előtt

Teol.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől 25-től 500 millió forintig lehet pályázni

Szoljon.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől 25-től 500 millió forintig lehet pályázni

Sonline.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől 25-től 500 millió forintig lehet pályázni

Kemma.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől 25-től 500 millió forintig lehet pályázni

Heol.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől 25-től 500 millió forintig lehet pályázni

Beol.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől 25-től 500 millió forintig lehet pályázni

Baon.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől 25-től 500 millió forintig lehet pályázni

Bama.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől 25-től 500 millió forintig lehet pályázni

Haszon.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Mától adhatók be a Gyors növekedésű vállalkozások pályázatai

Autopro.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Ipar 4.0: mától lehet pályázni, akár félmilliárdot is kaphat a cég

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Indulnak a pályázatok a gazelláknak

Sunshinefm.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől adhatják be fejlesztési pályázataikat a gyorsan növekvő vállalkozások

Portfolio.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Mától ugorhatnak a 34 milliárdos EU-s keretre a magyar gazellák

News4business.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Kutatás-fejlesztést indított a Pick és a Szegedi egyetem

Napi.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Akár félmilliárdot is ad a kormány a szerencséseknek

Marketinginfo.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Kutatás-fejlesztést indított a Pick és a Szegedi egyetem

Webradio.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
NGM: csütörtöktől adhatják be fejlesztési pályázataikat a gyorsan növekvő vállalkozások

Webradio.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Konferencia kezdődött a molekuláris tudományok népszerűsítésére több Nobel-díjas tudós részvételével

Mfor.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
500 millió forint vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni mától

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől adhatják be fejlesztési pályázataikat a gyorsan növekvő vállalkozások

Hungarokamion.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

Adozona.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
25 és 500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatás pályázható mától

Ado.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Pénztámogatásra pályázhatnak ipari vállalkozások

Zetapress.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
MAFITUD az EGIS-ben
"...Fiatal magyar tudósok, illetve tudós jelöltek nemzetközi sikereit ismertették az EGIS-ben a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának 16. Országos Találkozóján. Tegnap este tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 16. országos találkozóját a Keresztúri úti Tudományos és Technológiai Központban..."

Piacesprofit.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Csütörtöktől adhatják be fejlesztési pályázataikat a vállalkozások

Orientpress.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Már pályázhatnak a gazella-vállalkozások

Nepszava.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Nobel-díjasok és sztárkutatók Budapesten

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Konferencia kezdődött a molekuláris tudományok népszerűsítésére

Hirado.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Konferencia a molekuláris tudományok népszerűsítésére

Hirado.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Ezek a cégek adhatják be fejlesztési pályázataikat

Weborvos.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Konferencia a molekuláris tudományokról

Hirado.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Robotkutató központot létesít a Siemens

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Robotkutató központot létesít a Siemens

Vg.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Kína lett a Siemens új célpontja

Muszaki-magazin.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Négy hazai startup innovációját díjazta az MVM

Travelo.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Robotok, drónok és űrhajók szállják meg a Várkert Bazárt szeptember végén

Szon.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
NGM: csütörtöktől adhatják be fejlesztési pályázataikat a gyorsan növekvő vállalkozások

Somogytv.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Fontos pályázati lehetőség nyílik

Sikerado.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Megérkeztek a tudomány nagyágyúi

Haon.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
NGM: csütörtöktől adhatják be fejlesztési pályázataikat a gyorsan növekvő vállalkozások

Erdon.ro, 2017. szeptember 14., csütörtök
NGM: csütörtöktől adhatják be fejlesztési pályázataikat a gyorsan növekvő vállalkozások

Profit7.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Ezek a cégek adhatják be fejlesztési pályázataikat

Insiderblog.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Vállalkozz egymillió dollárért!

Pannonnovum.hu, 2017. szeptember 14., csütörtök
Forradalom előtt az energiaipar

Sunshine Rádió, 2017. szeptember 14., csütörtök
Pályázat

Katolikus Rádió, Hírtükör 6:30, 2017. szeptember 14., csütörtök
A gazdasági növekedés egyik legfontosabb motorja a technológiai fejlődés Pálinkás József szerint

M1, Híradó M1 6:00, 2017. szeptember 14., csütörtök
Hárman képviselik majd Magyarországot a fiatal tudósok Európa-bajnokságán szeptember végén Tallinnban. A Magyar Fiatal Tudósok Társaságának éves találkozóján most több, korábbi találmányt is bemutattak.
"...Pakucs János, tiszteletbeli elnök, Magyar Innovációs Szövetség: Az európai Fiatal Tudósok Versenyén eredményt elért fiatalokról van szó. És ezen a versenyen nincsenek ágazatok, hanem a műszaki és természettudomány területről bármelyik témában lehet jelentkezni. Tehát minden, ami nem társadalomtudomány, az itt szóba jöhet. Tehát matematika, informatika, természettudományok, környezetvédelem..."

Duna TV, Híradó M1 6:00, 2017. szeptember 14., csütörtök
Hárman képviselik majd Magyarországot a fiatal tudósok Európa-bajnokságán szeptember végén

RTL KLUB, Reggeli, 2017. szeptember 14., csütörtök
Tudományok fővárosa 2017

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 16., szombat, 9. oldal
Hatvanban hatvanezer négyzetméteres csarnokot épít a Bosch

Haszon.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Kutatás-fejlesztési támogatások

U-szeged.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Trefort Ágoston-díjjal tüntették ki Egyetemünk rektorát Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát, a Magyar Innovációs Szövetség elnökét.

Hirek.prim.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Október 15-ig ismét versenybe lehet szállni az Energy Globe Magyarország díjakért

Webradio.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Seszták: a hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Hirado.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Hirado.hu, 2017. szeptember 15., péntek
5,2 milliárd a zalaegerszegi felsőoktatásra

Mixonline.hu, 2017. szeptember 15., péntek
A hatvani lesz a legnagyobb ipari park

Webradio.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Seszták Miklós: a hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Minap.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Seszták Miklós: a hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Seszták Miklós: A hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Seszták Miklós: a hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Heol.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Beol.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Teol.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Szoljon.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Sonline.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Kemma.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Baon.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Bama.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Autopro.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Logisztikai régióközponttá teszi Hatvant a Bosch

Webradio.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Fejlesztés és versenyképesség - Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása

Mixonline.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasznál

Velemenyezd.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Fejlesztés és versenyképesség - Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása

Webradio.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Fejlesztés és versenyképesség - Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása - BŐVÍTETT (új: MFB)

Napi.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Nagyon jók vagyunk az uniós források lehívásában

Uzletresz.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Tervek szerint halad az uniós pénzek odaítélése

Sikerado.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Fiatal tehetségek nemzetközi sikeréről volt szó
"...Két napja tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 16. országos találkozóját az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában. A MAFITUD-ot 2005-ben alapították az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai Visegrádon. A rendezvénynek helyet biztosító EGIS Gyógyszergyár Zrt. nevében Menthy Mariann, kommunikációs vezető köszöntötte a résztvevőket.Dr. Pakucs János beszélt a nemzetközi versenyek szerepéről és annak fontosságáról. Továbbá ismertette, hogy az idei évben a Magyar Innovációs Szövetség 15 fiatalt utaztatott különböző fiatal tudósok részére szervezett nemzetközi versenyre..."

Pannonnovum.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Magyar Fiatal Tudósok Társaságának 16. Országos Találkozója

Scmonitor.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Alapkőletétel Hatvanban

ww2.infovilag.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Megkezdődött a Bosch regionális logisztikai központjának építése Hatvanban

Webradio.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Mintegy 5,2 milliárdos felsőoktatási fejlesztést terveznek Zalaegerszegen

Promenad.hu, 2017. szeptember 15., péntek
A szegedi egyetem erősíti ipari kapcsolatait

Orientpress.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Az ország legnagyobb ipari parkja épül Hatvanban

Mfor.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Ötmilliárdos fejlesztés a zalaegerszegi felsőoktatásban

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Ötmilliárdos felsőoktatási fejlesztést terveznek Zalaegerszegen

Kanizsaujsag.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Mintegy 5,2 milliárdos felsőoktatási fejlesztést terveznek Zalaegerszegen

Jaszsagonline.hu, 2017. szeptember 15., péntek
A hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Jarmuipar.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Együttműködik a Contitech Fluid Automotive és a Szegedi Tudományegyetem

Iszolnok.hu, 2017. szeptember 15., péntek
A hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Insiderblog.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Csatlakoztunk az InnoEnergy HUB hálózathoz

Hvg.hu, 2017. szeptember 15., péntek
Ötmilliárdos fejlesztés jöhet a zalaegerszegi felsőoktatásban

Tv2, Mokka, 2017. szeptember 15., péntek
Kihirdették az első magyar energetikai startup pályázatok nyertesét

ECHO TV, Híradó 16:00, 2017. szeptember 15., péntek
A hatvani lesz Magyarország legnagyobb ipari parkja a Bosch új csarnokának felépítése után, mondta a nemzeti fejlesztési miniszter

Magyar Idők, 2017. szeptember 16., szombat, 12. oldal
Ipari park Hatvanban

Magyar Idők, 2017. szeptember 16., szombat, 12. oldal
Hatékonyabb az uniós források felhasználása

Zalai Hírlap, 2017. szeptember 16., szombat, 1+4. oldal
Időbe telik elkölteni

Észak-Magyarország, 2017. szeptember 16., szombat, 14. oldal
A hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

Fresh magazin, 2017. szeptember 16., szombat, 15. oldal
Jelnyelvet oktató applikáció
"...Horváth Roland gimnazista már óvodásként laptopokat gyártott kartonpapírból. Az általa fejlesztett Show me! (Mutasd!) jelnyelv-népszerűsítő applikáció, amely a hallássérültek integrációját is segíteni kívánja, számos nemzetközi díjat nyert az elmúlt időszakban..."

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 16., szombat, 9. oldal
Hatvanban hatvanezer négyzetméteres csarnokot épít a Bosch

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 16., szombat
Hatvanban hatvanezer négyzetméteres csarnokot épít a Bosch

Innoportal.hu, 2017. szeptember 16., szombat
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a szegedi egyetem

Autoszektor.hu, 2017. szeptember 16., szombat
Logisztikai központot épít a Bosch Hatvanban

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 16., szombat
Hatékonyabb az uniós források felhasználása

Jarmuipar.hu, 2017. szeptember 16., szombat
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Infoter.eu, 2017. szeptember 16., szombat
A hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

MTV, 2017. szeptember 16., szombat, 13 óra
Summa - Hogyan hasznosultak a 2007-2013 közötti EU-s források a KKV-szektorban?

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 17., vasárnap
Tőkére is szükségük van a vállalkozásoknak a hitelek és az uniós források mellé

Profitline.hu, 2017. szeptember 17., vasárnap
Vége az ínséges időknek, van már miből fejleszteni

Preshaz.hu, 2017. szeptember 17., vasárnap
Svájci tapasztalat
"...Fiatal magyar tudósok, illetve tudósjelöltek nemzetközi sikereit ismertették az EGIS-ben. Szeptember 13-án tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 16. országos találkozóját a cég  Tudományos és Technológiai Központjában. Itt Varga János mutatkozott be, aki a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny II. díjazottja volt. Neki tett föl kérdéseket a Présház Hírportál..."

Bama.hu, 2017. szeptember 17., vasárnap
Idén is díjazzák a tehetséges diákokat

Magyarepitestechnika.hu, 2017. szeptember 17., vasárnap
Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 17., vasárnap
Tőkére is szükségük van a vállalkozásoknak a hitelek és az uniós források mellé

Jarmuipar.hu, 2017. szeptember 17., vasárnap
Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

Udvarhelyi híradó, 2017. szeptember 18., hétfő, 10. oldal
Applikáció asztmásoknak

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 18., hétfő, 5. oldal
Jön a brüsszeli ellenőrzés

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 18., hétfő, 14. oldal
Asztmásokon segítenek

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Jön a brüsszeli ellenőrzés

Infoter.eu, 2017. szeptember 18., hétfő
Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása

Bevezetem.eu, 2017. szeptember 18., hétfő
Szeptember 23-án robotok, drónok és űrhajók szállnak le a Várkert Bazárban a Tudományok Fővárosán

24.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Olyan ipari forradalom kezdődött, ami megrengeti a világot

Vg.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Tízmilliárdból fejlesztik a debreceni ipari parkot

Vg.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Megszületett az EU új iparpolitikai stratégiája

Szakszervezetek.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Olyan ipari forradalom kezdődött, ami megrengeti a világot

Alfahir.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Az uniós pénzekkel indokolják EU-tagságunkat, mégsincs gazdasági felzárkózás

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Új iparstratégiát mutatott be az EB

Minuszos.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Díjazták az infokommunikációs szektor kiválóságait

Haon.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Debreceni polgármester: a déli ipari park infrastruktúrájára csaknem tízmilliárdot költenek

Hajdupress.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Erre 8-10 milliárdot költ Debrecen

Erdon.ro, 2017. szeptember 18., hétfő
Mire vágyik a magyar mérnök?

Erdon.ro, 2017. szeptember 18., hétfő
Ismertették az Európai Bizottság új iparpolitikai stratégiáját

Erdon.ro, 2017. szeptember 18., hétfő
Debreceni polgármester: a déli ipari park infrastruktúrájára csaknem tízmilliárdot költenek

Debreceninap.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Tízmilliárdba kerül a debreceni déli ipari park infrastruktúrája

Ww2.infovilag.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Beruházás az intelligens, innovatív és fenntartható iparba

Webradio.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Debreceni polgármester: a déli ipari park infrastruktúrájára csaknem tízmilliárdot költenek

Webradio.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Debrecen önkormányzata a déli ipari park infrastruktúrájára csaknem tízmilliárdot költ

Trendfm.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Hogyan lendítsük fel a startup-okat?

Medicalonline.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Innovatív appok az egészségért

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Ismertették az európai bizottság új iparpolitikai stratégiáját

Insiderblog.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Irány a jövő: október 15-ig ismét versenybe lehet szállni az Energy Globe díjakért

Hungarokamion.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Megkezdődött a Bosch regionális logisztikai központjának építése Hatvanban

Civishir.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Új városközpont születhet Debrecenben

Bitport.hu, 2017. szeptember 18., hétfő
Tesztüzemben a magyar fejlesztésű diabétesz app

Észak-Magyarország, 2017. szeptember 19., kedd, 8. oldal
Oszloptól oszlopig, sokkal könnyebben
"...A tavaly 25 éves fennállását ünneplő miskolci FUX Zrt. szakemberei folyamatosan keresik a távvezetékgyártásban az új, versenyképes meg­ oldásokat. Ez a cég igazi erős­sége. A cég nyert már díjat a Magyar Innovációs Szövetség versenyén a felületkezelt szigeteletlen távvezetékek fej­lesztéséért és gyártásáért..."

Kozlekedesvilag.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Fejlesztik a déli ipari parkot Debrecenben

Piacesprofit.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Okos gyárak az új EU-tagállamokban: indul a pályázat

Digitalhungary.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Magyarország is csatlakozott az InnoEnergy HUB hálózathoz

Realista.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Debrecenben új városközpont épül irodaházzal és ipari parkkal

Kanizsaujsag.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Már lehet pályázni az Energy Globe Magyarország díjra

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Új elemek az európai iparpolitikai stratégiában

Ifipress.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tudományok fővárosa a Várkert Bazárban

Veol.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink
"...A Magyar Innovációs Szövetség az MTI-hez kedden eljuttatott tájékoztatása szerint a kiválasztott mintegy száz pályázó között Magyarországról a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjasa jutott ki Észtországba, a több mint 45 ezer eurós (13,9 millió forint) összdíjazású, háromnapos tallinni megmérettetésre..."

Alfoldiregiomagazin.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Három magyar szerepel az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében
"...Hárman képviselik Magyarországot az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében Tallinnban szeptember 22. és 27. között - közölte a Magyar Innovációs Szövetség az MTI-vel kedden..."

Ujnemzedek.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Három magyar szerepel az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében

Webradio.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Három magyar szerepel az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében

Kisalfold.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Soproni versenyző Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén
"...A Magyar Innovációs Szövetség konzultációkkal segíti a fiatalok felkészülését a kiutazás előtt, a magyar delegációt Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűritagja vezeti - áll a közleményben..."

Medicalonline.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Gerincgörbületek kirajzolása Tolival

Ww2.infovilag.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Fiatal tudósok európai versenye - három magyar a tallinni döntőben

Sonline.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink

Teol.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink

Szoljon.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink

Kemma.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink

Heol.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink

Beol.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink

Baon.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink

Bama.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Tallinnban versenyeznek fiatal tudósaink

Webradio.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Mixonline.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Origo.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Tudomany.ma.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Hir.ma, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Promenad.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megjöttek az első lézerberendezések Szegedre

Debreceninap.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Hirado.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Hvg.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Végre megjöttek Szegedre az első lézerek, kezdődhetnek a kísérletek

U-szeged.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkezett az első két lézerberendezés az ELI-ALPS kutatóközpontba

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Investor.hu, 2017. szeptember 19., kedd
A következő válság a Szilícium-völgyből indulhat

Index.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Veszélyesen nagyra nőttek a Szilícium-völgy liberális urai

Portfolio.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megmutatjuk, hogy szerezd meg az uniós ingyenpénzt

Autopro.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Erdon.ro, 2017. szeptember 19., kedd
Oszloptól oszlopig, sokkal könnyebben
"...A cég nyert már díjat a Magyar Innovációs Szövetség versenyén a felületkezelt szigeteletlen távvezetékek fejlesztéséért és gyártásáért..."

Webradio.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Három magyar szerepel az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében

Trendfm.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Versenyben a legjobb ötletért: a multik is a startupoktól tanulnak

Pestpilis.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Három magyar jutott döntőbe az EU ifjúsági tudományos versenyén

Elelmiszer.hu, 2017. szeptember 19., kedd
Ipar 4.0 fejlesztés akár 500 milliós támogatással!

Trend FM, Reggeli monitor, 2017. szeptember 19., kedd
Szorosabb együttműködés és több állami támogatás kellene a nagyvállalatok, valamint a startup cégek kooperációjához, mondta Takács Zoltán

Kisalföld, 2017. szeptember 20., szerda, 4. oldal
Soproni tehetség is indul
"...SOPRON-TALLINN. Hárman képviselik Magyarországot az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében Tallinnban szeptember 22. és 27. között. A kiválasztott mintegy száz pályázó között Magyarországról a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjasa jutott ki a több mint 45 ezer eurós (13,9 millió forint) összdíjazású, háromnapos megméret- tetésre. Egyikük, Kocsis Ábel, a Soproni Széchenyi István Gimnázium végzett diákja a Mennyire vagyunk tartósak? - Gerincgörbületek kirajzolása Tolival nevű gerincvizsgáló eszközzel vesz részt a versenyen..."

Fejér Megyei Hírlap, 2017. szeptember 20., szerda, 3. oldal
Tallinban bizonyít
"...TALLINN Hárman képviselik Magyarországot az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében Tallinnban szeptember 22. és 27. között - közölte a Magyar Innovációs Szövetség kedden. Molnár Áron, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium végzett diákja az Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor című projekttel vesz részt a versenyen. A háromnapos megmérettetés több mint 45 ezer eurós (13,9 millió forint) összdíjazású..."

Vg.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Többmilliárdos támogatás kkv-knek

Vg.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Így támogatja a kormány a tőzsdére készülő kkv-ket

Szekesfehervar.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Fehérvári diák az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében
"...A kiválasztott mintegy száz pályázó között Magyarországról a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjasa jutott ki a több mint 45 ezer eurós (13,9 millió forint) összdíjazású, háromnapos megmérettetésre, amelynek célja, hogy a 15-20 év közötti fiatalok figyelmét a természettudomány és technológia területére irányítsa..."

Zetapress.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Ifjú tudósok Tallinnban
"...A kiválasztott mintegy 100 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázatának készítője, összesen három fő képviseli..."

Urvilag.hu, 2017. szeptember 20., szerda
PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkutatás Napja 2017 (Rovat: Hazai kutatóhelyek és űripar)

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Milliárdokból feljődhetnek a kkv-k

Piacesprofit.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Irány a jövő: október 15-ig ismét versenybe lehet szállni az Energy Globe Magyarország díjakért

Piacesprofit.hu, 2017. szeptember 20., szerda
45 kkv kapott 5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Pecsma.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Idén is díjazzák a tehetségeket!

Mixonline.hu, 2017. szeptember 20., szerda
45 kkv kapott 5 milliárd forintot

Promenad.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Három fiatal az EU Fiatal Tudósok Versenyén

Privatbankar.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Milliárdokat ad a kormány - nagyra nyitották a pénzcsapot

Insiderblog.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Magyarország is csatlakozott az InnoEnergy HUB-hoz

Ifipress.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Három magyar diák az EU ifjúsági tudományos versenyének döntőjében
"...Hárman képviselik Magyarországot az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében Tallinnban szeptember 22. és 27. között - közölte a Magyar Innovációs Szövetség. A kiválasztott mintegy száz pályázó között Magyarországról a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjasa jutott ki a több mint 45 ezer eurós (13,9 millió forint) összdíjazású, háromnapos megmérettetésre, amelynek célja, hogy a 15-20 év közötti fiatalok figyelmét a természettudomány és technológia területére irányítsa..."

Adozona.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Ötmilliárd forint fejlesztési támogatás 45 kis- és középvállalkozásnak

888.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Sikerado.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Milliárdokat kaptak a kkv-k

Portfolio.hu, 2017. szeptember 20., szerda
A hazai középvállalatok adják a magyar gazdaság gerincét

Portfolio.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Ötmilliárdos EU-pénzt nyert 45 Pest megyei cég

Portfolio.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Alig nyernek brüsszeli pénzt a régiós országok - Budapesti konferencia segít a szépítésben

Origo.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Drónok és űrhajók szállnak le a Várkert Bazárban

Origo.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Hatmillió magyar életét változtathatja meg a chatbot

U-szeged.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Huszonhat kutatási projektet indított ipari partnereivel a Szegedi Tudományegyetem

Hrportal.hu, 2017. szeptember 20., szerda
45 kkv kapott 5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Hirado.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Erősíteni kell a magyar vállalkozások regionális kapcsolatait

Erdon.ro, 2017. szeptember 20., szerda
Pálinkás József: erősíteni kell a magyar vállalkozások regionális kapcsolatait

Delmagyar.hu, 2017. szeptember 20., szerda
SZTE: 40 milliárdos ipari kapcsolat

Webradio.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Pálinkás József: erősíteni kell a magyar vállalkozások regionális kapcsolatait

Webradio.hu, 2017. szeptember 20., szerda
NGM: a kormány is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat

Webradio.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Megjelent az NFM energiapolitikai előterjesztése

Webradio.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Huszonhat kutatási projektet indított ipari partnereivel a Szegedi Tudományegyetem

Szegedma.hu, 2017. szeptember 20., szerda
NGM: a kormány is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat

Szegedma.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Kutatás-fejlesztés: 26 ipari partnerével 40 milliárdot nyert az SZTE

Profitline.hu, 2017. szeptember 20., szerda
45 kkv kapott 5 milliárd forint kutatás-fejlesztési támogatást

Profit7.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Szegedi Tudományegyetem: 26 kutatási projekt indul

Profit7.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Ötmilliárdos fejlesztési támogatás a kkv szektornak

Orientpress.hu, 2017. szeptember 20., szerda
NGM: 45 kkv kapott 5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Medicalonline.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Horizont 2020: pályázatírástól a szerződéskötésig

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Pálinkás József: erősíteni kell a magyar vállalkozások regionális kapcsolatait

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 20., szerda
NGM: a kormány is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 20., szerda
NGM: 45 kkv kapott 5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Kkv-k, irány a tőzsde!

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Félszáz közép-magyarországi kkv nyert fejlesztési támogatást

Hvg.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Hónuk alá nyúl a kormány a tőzsdére igyekvő kis cégeknek

Hir6.hu, 2017. szeptember 20., szerda
26 kutatási projektet indított ipari partnereivel a Szegedi TE

Gyartastrend.hu, 2017. szeptember 20., szerda
Ipar 4.0 projekttalálkozó Budapesten

Pecsiujsag.hu, 2017. szeptember 20., szerda
A PTE munkatársaival közösen kifejlesztett lézerberendezések segítik a gyógyulást

Elelmiszer.hu, 2017. szeptember 20., szerda
A tőzsdére készülő kkv-kat segíti a kormány

Elelmiszer.hu, 2017. szeptember 20., szerda
A hazai vállalkozások regionális kapcsolataiban rejlik a versenyképesség

Dunaújvárosi Hírlap, 2017. szeptember 21., csütörtök, 6. oldal
Vállalkozások, kutatóhelyek

Délmagyarország, 2017. szeptember 21., csütörtök, 6. oldal
Megkezdődött az őszi rendezvényszezon a kamarában

Délmagyarország, 2017. szeptember 21., csütörtök, 2. oldal
SZTE: 40 milliárdos ipari kapcsolat

Világgazdaság, 2017. szeptember 21., csütörtök, 13. oldal
Felgyorsult a pénzügyi innováció

Világgazdaság, 2017. szeptember 21., csütörtök, 3. oldal
Társadalmi megoldást kell találnia a technológiai fejlődés veszélyeire

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 21., csütörtök, 9. oldal
Versenyképességének javítására...

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 21., csütörtök, 10. oldal
Dinamikus tőkeforrást adnának a hazai cégek az értéktőzsdén

Vg.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Társadalmi megoldást kell találnia a technológiai fejlődés veszélyeire

Vasarhely24.com, 2017. szeptember 21., csütörtök
Gyógyszergyártás, bányászat, élelmiszeripar: cégekkel közös kutatásokon dolgozik az SZTE

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Ezt tervezi a kormány az energetikában

Technokrata.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Itt lehet átvenni a belépőt a nagyvállalatok világába

Origo.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Országos IT Megmérettetés indul. A nyertes a CEBIT-re utazhat

Erdon.ro, 2017. szeptember 21., csütörtök
Stratégiai partnerség: kezet adtak a foglalkoztatásra és a fejlesztésekre

Digitalhungary.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Beugró a nagyvállalatokhoz, nem csak startupoknak

Boon.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Stratégiai partnerség: kezet adtak a foglalkoztatásra és a fejlesztésekre

Szeged.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
26 ipari kutatásban vesz részt az egyetem

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Dinamikus tőkeforrást adnának a hazai cégek az értéktőzsdén

Insiderblog.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Robottervezők és okos gyárak fejlesztői az Ipar 4.0 projekttalálkozón Budapesten

Hirek.prim.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Három tehetséges magyar fiatal a szeptemberi EU Fiatal Tudósok Versenyén

Profitline.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Új kutatási projekteket indított a Szegedi Tudományegyetem

Scmonitor.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Ipari felhasználást célzó kutatási projekteket indít a Szegedi Tudományegyetem

Uzletresz.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Gyógyszert és szalámit is fejleszt a Szegedi Egyetem

Vtvszeged.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Egyre több céggel indít közös kutatás-fejlesztési projekteket a szegedi egyetem

Vtvszeged.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
2,5 milliárdból kutatja a Pick és az SZTE, hogyan lehet okosabban szalámit gyártani

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Új GINOP-felhívás a láthatáron: 17 milliárd forint innovatív kkv-knak

Piacesprofit.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Már csak egy hét: zárul a logisztikát megkönnyítő EU-pályázat

Businessonline.prim.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Hárman képviselik hazánkat az EU Fiatal Tudósok Versenyén

Technokrata.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Megint büszkék lehetünk fiainkra, most épp tudományos területeken hódítanak!
"...A szeptemberi EU Fiatal Tudósok Versenyének döntőjén három magyar fiatal képviseli hazánkat Tallinnban. A több mint 45000 eurós összdíjazású, háromnapos versenyen Kocsis Ábel, Molnár Áron és Puskás Dávid 38 országból érkező több, mint 100 másik tehetséges versenyzővel méri össze tudását..."

Hwsw.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Több mint egy tucat kategóriával jön az Országos IT Megmérettetés

Hirek.prim.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
19 kategóriában keresik a legjobbakat

Gyerekprogramok.info, 2017. szeptember 21., csütörtök
Tudományok Fővárosa

Innoportal.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Nobel-díjasokkal népszerűsítik a molekuláris tudományokat

Pannonnovum.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Smart City Forum 2017

Pannonnovum.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Magyar Fiatal Tudósok Társaságának 16. Országos Találkozója
"...2017. szeptember 13-án tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 16. országos találkozóját az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában. A MAFITUD-ot 2005-ben alapították az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai Visegrádon..."

Mmonline.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Startupok nyomában a BrandMania

Innoteka.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
EU Fiatal Tudósok Versenye
"...Az EU Fiatal Tudósok Versenyének 2017. évi döntőjét 2017. szeptember 22. és 27. között Tallinnban rendezik meg. A kiválasztott mintegy 100 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázatának készítője, összesen három fő képviseli..."

Hrglobe.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
A technológiai fejlődés veszélyeit társadalmilag lehet megoldani

Infoter.eu, 2017. szeptember 21., csütörtök
A kormány is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Új GINOP-felhívás a láthatáron: 17 milliárd forint innovatív kkv-knak

Logisztika.hu, 2017. szeptember 21., csütörtök
Indulnak a tőzsdefejlesztési alap pályázati kiírásai

Nrgreport.com, 2017. szeptember 21., csütörtök
Energy Globe Magyarország: egy hónap maradt

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. szeptember 21., csütörtök
Konferenciát tartottak az Európai Bizottsággal közösen a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakemberei a hazai vállalkozások versenyképességéről

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. szeptember 21., csütörtök
Versenyképes vállalkozások

Kossuth Rádió, Krónika 10:00, 2017. szeptember 21., csütörtök
A magyar gazdaság számára is fontos, hogy a hazai vállalkozások és kutatóhelyek versenyképesek maradjanak, mondta Pálinkás József

M5, Tudós társaság, 2017. szeptember 21., csütörtök
A Szegedi Tudományegyetem 26 kutatás-fejlesztési projektet indított partnereivel

Piac és Profit, 2017. szeptember 22., péntek, 61. oldal
3 új kategóriában lehet versenybe szállni az Energy Globe Magyarország díjakért

Dunaújvárosi Hírlap, 2017. szeptember 22., péntek, 1+6. oldal
Átalakul az iparág

Dunaújvárosi Hírlap, 2017. szeptember 22., péntek, 6. oldal
Van lehetőség a fejlődésre

Fejér Megyei Hírlap, 2017. szeptember 22., péntek, 5. oldal
Kockázatos terület

Felelosszulokiskolaja.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Szeptember végén ismét Kutatók Éjszakája

Velemenyezd.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Ugrásszerűen nőtt a közvetlenül elnyert uniós magyar projektek száma

Lokal.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Ugrásszerűen nőtt a közvetlenül elnyert uniós magyar projektek száma

Hir.ma, 2017. szeptember 22., péntek
Ugrásszerűen nőtt a közvetlenül elnyert uniós magyar projektek száma

Minap.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Ugrásszerűen nőtt a közvetlenül elnyert uniós magyar projektek száma

Origo.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Ugrásszerűen nőtt az uniós projektek száma

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 22.,
Ugrásszerűen nőtt a közvetlenül elnyert uniós magyar projektek száma

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Egyre sikeresebben pályáznak a magyarok az uniós pénzekre

Elelmiszer.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Ugrásszerű fejlődés a magyar projektekben

Pestisracok.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Ezer nap, milliónyi siker - Élen járnak a magyarok az innovációban

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Ugrásszerűen nőtt a közvetlenül elnyert uniós magyar projektek száma

Portfolio.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Van olyan EU-pénz, amit nem a kormánytól kapunk

Zoldtech.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Megjelent az NFM energiapolitikai előterjesztése

Mnnsz.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Megjelent az NFM energiapolitikai előterjesztése

Teol.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Szoljon.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Sonline.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Mediapiac.com, 2017. szeptember 22., péntek
Startupoknak indít innovációs programot a Mol

Kemma.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Heol.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Elemzeskozpont.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Beol.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Baon.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Bama.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Forbes.hu, 2017. szeptember 22., péntek
A MOL is elkezdett startupokra vadászni, mától lehet pályázni

Zetapress.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Ezer nap, milliónyi siker

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 22., péntek
A Molnál pályázhatnak a startupok

Sikerado.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Origo.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Innovációs programot indít startupoknak a Mol

Mediapiac.com, 2017. szeptember 22., péntek
Startupoknak indít innovációs programot a Mol

Hrportal.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indul innovációs program

Debreceninap.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Biztositasiszemle.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Webradio.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Orientpress.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Nrgreport.com, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 22., péntek
Startup cégeknek indít innovációs programot a Mol

Kossuth Rádió, Krónika 17:30, 2017. szeptember 22., péntek
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt a beadott és a nyertes pályázatok száma a közvetlenül pályázható európai uniós programokon

Kossuth Rádió, Esti Krónika, 2017. szeptember 22., péntek
Nőtt a beadott és nyertes pályázatok száma a közvetlenül pályázható európai uniós programokon

InfoRádió, 2017. szeptember 22., péntek, 14 óra
Két év alatt megnégyszereződött a közvetlen uniós források összértéke

Magyar Idők, 2017. szeptember 23., szombat, 12. oldal
Egyre több a nyertes uniós pályázat

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 23., szombat, 8. oldal
EU-pályázatok: emelkedett a nyertesek száma

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 23., szombat
EU-pályázatok: emelkedett a nyertesek száma

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Egyre több a nyertes uniós pályázat

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Interaktív kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Igenyesferfi.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Innovációs felhívás prototípussal rendelkező startupoknak

Hir.ma, 2017. szeptember 23., szombat
Tudományt és innovációt népszerűsítő interaktív kiállítás nyílt a Várkert Bazárban (2. rész)

Hir.ma, 2017. szeptember 23., szombat
Tudományt és innovációt népszerűsítő interaktív kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Sikerado.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Ilyen kiállítást még nem látott

Origo.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Megnyitotta kapuit a Tudományok Fővárosa

Innoportal.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Három magyar fiatal a szeptemberi EU Fiatal Tudósok Versenyén
"...A kiválasztott mintegy 100 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázatának készítője, összesen három fő képviseli..."

Webradio.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Tudományt és innovációt népszerűsítő interaktív kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Profitline.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Startup cégeknek hirdet innovációs programot a Mol-csoport

Kobanya.info, 2017. szeptember 23., szombat
Fiatal magyar tudósok és tudós-jelöltek találkoztak Kőbányán
"...A Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 16. országos találkozóját Kőbányán, az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában tartották szeptember 13-án, ahol fiatal tudósok és tudós-jelöltek nemzetközi sikereit ismertették..."

Gondola.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Tudomány és innováció a Várkert Bazárban

Pecsiujsag.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Tudományt népszerűsítő interaktív kiállítás nyílt

Kaposvariujsag.hu, 2017. szeptember 23., szombat
Tudományt népszerűsítő interaktív kiállítás nyílt

Katolikus Rádió, Hírtükör 18:30, 2017. szeptember 23., szombat
A természettudományt és technológiai innovációt népszerűsítő kiállítást rendeznek a Várkert Bazárban

Dontwasteit.hu, 2017. szeptember 24., vasárnap
Elkészült a cselekvési terv a Nemzeti Energiastratégia végrehajtására

Forbes.hu, 2017. szeptember 24., vasárnap
Egy nyugati mintákra felépített szervezet életképessége nem szükségszerű Magyarországon - Böszörményi-Nagy Gergely

Innoportal.hu, 2017. szeptember 24., vasárnap
Magyar Fiatal Tudósok Társaságának 16. Országos Találkozója

Lánchíd Rádió, Déli Hírjárat, 2017. szeptember 24., vasárnap
Az oktatást érintő technológiai fejlesztéseket is támogatja a kormány, mondta Palkovics László

Lánchíd Rádió, Hírek 17:00, 2017. szeptember 24., vasárnap
Az oktatást érintő technológiai fejlesztéseket is támogatja a kormány, mondta Palkovics László

Katolikus Rádió, Hírtükör 6:30, 2017. szeptember 24., vasárnap
A természettudományt és technológiai innovációt népszerűsítő kiállítást rendeznek a Várkert Bazárban

HírTV, Híradó 10:00, 2017. szeptember 24., vasárnap
Magyarország az oktatásban is beszállt a technológiai fejlesztésekbe, mondta Palkovics László

Világgazdaság, 2017. szeptember 25., hétfő, 4. oldal
Sikeres a Magyar Fejlesztési Központ

Világgazdaság, 2017. szeptember 25., hétfő, 15. oldal
Innovációs központok jöhetnek létre

Világgazdaság, 2017. szeptember 25., hétfő, 15. oldal
Élesben ismerkedhetnek a magyar kkv-k a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel

Nógrád Megyei Hírlap, 2017. szeptember 25., hétfő, 6. oldal
Tudományt népszerűsít a kiállítás

Lokál, 2017. szeptember 25., hétfő, 14. oldal
MVM Edison Light Up!

Lokál, 2017. szeptember 25., hétfő, 18. oldal
Óriási sikerrel zárult az MVM Edison projekt

Lokal.hu, 2017. szeptember 25., hétfő
Óriási sikerrel zárult az MVM Edison projekt

Lokal.hu, 2017. szeptember 25., hétfő
Elismert szakemberekből állt a zsűri

Hirtv.hu, 2017. szeptember 25., hétfő
Több tízezer informatikusra lenne szükség
Szerkesztő: Riba Nikoletta, Munkatárs: Pazsák Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páratlan hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.