XXVII. évf. | 2017. Szeptember 12. | 15. szám

Hírek
Magyar Innovációs Szövetség
Magyar Fiatal Tudósok Társasága


Várható események
Pályázati felhívás
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

MISZ elnökségi ülés

A Magyar Innovációs Szövetség elnökségi ülését 2017. szeptember 21-én tartja, a MISZ új székhelyén (1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.).
Napirendi pontok:
1. Beszámoló a legutóbbi elnökségi ülés óta végzett munkáról
2. A MISZ középtávú stratégiában kitűzött feladatok megvitatása, ill. kijelölése
3. Választmányi ülés előkészítése
4. 2017 első felének gazdálkodási helyzete
5. Egyebek

Magyar Innovációs Alapítvány FB ülése

A Magyar Innovációs Alapítvány 2017. szeptember 6-án, az alapítvány székhelyén tartotta felügyelő bizottsági ülését, Tzvetkov Julián FB-elnök vezetésével. Az ülésen részt vett prof. Závodszky Péter, a kuratórium elnöke, ill. titkára dr. Antos László is.

Első napirendként áttekintették a MIA tevékenységét és az alapítványi célok megvalósulását, majd második napirendként a pénzügyi-gazdálkodási tevékenységet. Az FB megállapította, hogy az alaptevékenységre fordított összeg megfelelő, a kiűzött célokat szem előtt tartva, az alapítvány megfelelően működik. Ezt követően az FB áttekintette, majd jóváhagyta az Alapítvány 2016. évi egyszerűsített beszámolóját és a közhasznúsági mellékletét.

29. EU Fiatal Tudósok Versenye

A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrijének döntése értelmében 2017. szeptember 22-27. között Tallinnban megrendezésre kerülő "29. EU Contest for Young Scientists" döntőjében az alábbi három, első helyezett pályázat képviselheti Magyarországot:
 • Mennyire vagyunk tartósak? (Gerincgörbületek kirajzolása Tolival) (pályázó: Kocsis Ábel)
 • Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor (pályázó: Molnár Áron)
 • 3D nyomtatott Holdbázis (pályázó: Puskás Dávid)
A versenyzők első szakmai felkészítését Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűrijének tagja, a delegáció vezetője és Riba Nikoletta, ügyvezető igazgató-helyettes tartotta 2017. augusztus 29-én, Szövetségünk székhelyén.

Harsányi István-díj átadása

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma 2017. évben 1 pályázót Harsányi István Ph.D Díjban, további 4 pályázót pedig Harsányi István Hallgatói Díjban részesített. A díjak átadására a díjazottak felsőfokú intézményeiben kerül sor.

2017. szeptember 5-én, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar tanévnyitó ünnepségén Szávics Dániel, a "Képcsövek üveghulladékának újrahasznosítása" c. pályázatáért vehette át a Harsányi István Hallgatói Díjat Gaál Zoltán kuratóriumi tagtól.

A többi díjazott oklevelének átadására későbbi időpontban kerül sor.

DDRIÜ Nonprofit Kft. taggyűlése

A DDRIÜ Nonprofit Kft. a tulajdonosokkal egyeztetett időpontban, 2017. augusztus 30-án tartotta taggyűlését. A 2008. januárban alakult nonprofit szervezet először Pécsett működött, majd 2015. július óta Szekszárdon folytatja tevékenységét.

A társaság tulajdonosai a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. Tolna megyei jogutód szervezete, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt., a Magyar Innovációs Szövetség, a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány, a Közalapítvány a Vidék Kis- és Középvállalkozásainak Fejlesztésére, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

A DDRIÜ taggyűlésen a bemutatott pénzügyi tervben a társaság 2017. év végére kimeríti a pénzügyi lehetőségeit és fizetésképtelenné válik, ha a tulajdonosok legalább 10 millió forint értékben segítséget nem adnak. Ebből az összegből szervezetünkre a törzsbetétünk aránya miatt kb. 1 millió forint jutna. A Tolna Megyei Közgyűlés főjegyzője, aki jelenleg a meghatározó tulajdonost képviselte, elmondta, hogy a megyei pályázatokból olyan lehetőséget tud, ami forráshoz juttatná a DDRIÜ-t és így további lehetőség lenne a működésére, de ehhez 100% önkormányzati tulajdonba kellene venni a DDRIÜ-t.

A MISZ képviselője Higi Gyula, regionális igazgató a fentiekre tekintettel felajánlotta a tulajdonunkban levő üzletrész értékesítési szándékát.

Magyar Innovációs Szövetség székhelyváltozás

Felhívjuk kedves Tagintézményeink és Olvasóink figyelmét, hogy 2017. június 30-tól a Magyar Innovációs Szövetség székhelye és levelezési címe megváltozik. A MISZ új címe: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.

Hírek | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (MAFITUD) 16. országos találkozója

2017. szeptember 13-án, az Egis Tudományos és Technológiai Központban, Budapesten, rendezzük meg a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny díjazottjainak) zártkörű, 16. országos találkozóját.

Fő meghívott Dr. Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, aki "A víz ereje és elkeverő hatása" címmel tart előadást.

A hagyományoknak megfelelően idén is bemutatkozik néhány MAFITUD-tag. Varga János, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny II. díjazottja, a Swiss Talent Forum résztvevője, valamint Szegedi Melinda, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny II. díjazottja, aki aranyérmet szerzett a 32. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen.

Nemzetközi Fibrodysplasia Ossificans Progressive Egyesület moszkvai konferenciája

2017. augusztus 2-5. között került megrendezésre a Nemzetközi Fibrodysplasia Ossificans Progressive (FOP) Egyesület moszkvai konferenciája, melyre Voloncs-Mindszenthy Lilit, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny dicséretben részesült fiatalját is meghívta a szervezet. Lili a "Mezenchimális őssejtekkel és osteoclastokkal gyógyítható az FOP?" c. pályamunkájával indult a Magyar Innovációs Szövetség tudományos versenyén.

A konferencián több kutatócsoport is tartott előadást, melyen beszámoltak az elmúlt időszak kutatási eredményeiről, az ígéretes gyógyszerkísérletekről, és a betegség - FOP - korai felismerésének és diagnosztizálásának problematikájáról. Elemezték az egyedi betegek tünet együtteseit, továbbá az amerikai és orosz orvosok, sebészek, kutatók eszmecserét folytattak a jövőbeni kutatási feladatokról.
A konferencia végén Prof. Frederick S. Kaplan, a Molekuláris Ortopédiai Orvostudományi Osztály főorvosa, nyári gyakorlati helyet ajánlott fel a fiatalnak.

VÁRHATÓ ESEMÉNYEK


Knowledge to Money Club

2017. szeptember 13-án, az NKFIH székházában (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.) kerül megrendezésre a "Knowledge to Money Club" szeptemberi klubnapja. A Knowledge 2 Money Club egy olyan non-profit kezdeményezés, melyet rendszeresen, negyedévente rendeznek budapesti és vidéki helyszíneken. A klubnapokon valós projekteket elemeznek a H2020 szerződött szakértői (coach-ok, bírálók, pályázatírók, KAM-ok) és tőkebefektetők. A pályázók azonnali visszajelzéseket kapnak a bemutatott üzleti modelljükről az értékelés legfontosabb kritériumait tekintve, továbbá hasznos tanácsokkal látjuk el, miként tudják továbbfejleszteni azt.

A magyar cégek sikerességének aránya (2-3%) messze alul múlja az EU átlagát (8%) a H2020 SME Instrument-ben. A rendezvényeink célja a pályázók sikerességének drasztikus javítása. Kockázati tőke piacon azt tűzték ki célul, hogy az általuk felkészített vállalkozások tőkebevonási valószínűsége duplája legyen az egyes tőkealapok átlagának.

Program:

13:30-14:00
Érkezés, regisztráció
14.00-14:05
Rövid köszöntő, a K2M Club célja, eredményeink, terveink - Dervalics Ákos - K2M Club
14:05-14:15
Horizont 2020 KKV eszköz eddigi eredményeinek ismertetése - Divinyi Ágnes (NKFIH)
14:15-14:40
Projekt: iSave, Samarjai Zsolt, ügyvezető - H2020 applikáns, rövid előadásban bemutatkozik a projekt, majd kérdés-felelek keretében a jelen lévő coachok és a közönség rávilágítanak az üzleti modell fejlesztendő és jól kidolgozott részeire is.
14:40-14:55
Networking
14:55-15:20
Út a nyeréshez - Lightware Kft. Harmat-Szabó Gábor, CFO (15 perc prezentáció, 10 perc kérdés-felelet)
15.20-15:45
Pályázatok egy bíráló szemével: Nálam mi a nyerő/bukó, milyen sorrendben olvasom? Balogh András SME Instrument bíráló (15 perc prezentáció és 10 perc kérdés-felelet)
15.45-
Networking

Az Európai Bizottság által kiválasztott business coach-ok az azonnali visszajelzéseken túl igény esetén projektenként 3 órában díjmentes konzultációt adnak azon vállalkozóknak, akik megküldik kész pályázatukat és szakértőként támogatják a pályázó erőfeszítéseit a siker érdekében.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát az űrlap kitöltésével jelezze 2017. szeptember 12-ig!

További információk az esemény honlapján, valamint Dervalics Ákosnál (tel.:30/378-4396).

Szervezetfejlesztés - 2017

2017. szeptember 21-én, az Experience Center és Konferenciaközpontban (1152 Budapest, Szentmihályi út 171. 3. emelet) kerül megrendezésre tagszervezetünk, a Piac és Profit "Szervezetfejlesztés - 2017, Vállalati szervezet, ember, környezet, gondolkodásmód összhangban" c. konferenciája. Az esemény szakmai partnere a Magyar Innovációs Szövetség.

Program:

9:00-9:30
Regisztráció
9:40-10:00
Kell-e nekem vállalati kultúra? Építsd tudatosan, 4 lépésben!
Előadó: Borbély László szervezetfejlesztő, executive coach, SPA Tudásbázis Kft.
10:00-10:20
A jövő szervezetei. Egy új működési paradigma térhódítása itthon és külföldön.
Előadó: Toldi Zsuzsanna ügyvezető igazgató, Aquilone Training Szervezetfejlesztési Kft.
10:20-10:40
Változás vagy válság? Menedzselve előnnyé fordítható és az embereid helyben maradnak! Szervezetfejlesztési, vezetési tanácsok, praktikus ötletek kisméretű szervezetekre szabva.
Előadó: Patonai Ágnes ügyvezető igazgató, p2m Consulting Kft.
10:40-11:00
A szervezet mint tér. A térben gondolkodás és létezés hatása az eredményességre.
Előadó: Ruzsa Ágota igazgató, SOL Intézet
11:00-11:10
Összegzés együtt
11:10-11:30
Konzultáció az előadókkal, kávészünet
11:30-11:50
Praktikus szervezetfejlesztés - nagyvállalati gyakorlatok kkv-kra szabva.
Előadó: xFLOWer Cégcsoport
11:50-12:10
Szervezetfejlesztés folyamatos tanulással. Külső szem többet lát?
Előadó: Bincze Bea nemzetközileg akkreditált coach, Business Coach Kft.
12:10-12:20
A szervezet, a munkatársak folyamatos fejlesztéséhez pénz is kell. Indulnak a 100%-os képzési, szervezetfejlesztési támogatások.
Előadó: Goda Szilárd ügyvezető igazgató, Versenyhajó Kft. (felkérés alatt)
12:20-12:40
Egy nyerő szervezetfejlesztési gyakorlat, hitvallás.
Előadó: Jagodics Tamás ügyvezető igazgató, Cégmenedzser Kft.
12:40-12:45
Összegzés együtt
12:45-13:25
Konzultáció az előadókkal, ebédszünet
13:25-13:45
Új, 21. századi szervezeti modellek hazai méretekre szabva. Nyerő formák, struktúrák, gondolkodásmód.
Előadó: Polló László szervezetfejlesztő, Effectsys
13:45-14:05
Szervezetfejlesztés vagy terápia? Gestalt - mint a rendszerközpontú megközelítés - alkalmazása vállalatoknál.
Előadó: Stefany-Tóth Judit elnök, Gestalt Egyesület
14:05-14:25
A leadership vezetési stílus, gondolkodásmód magasiskolája: coaching-kultúra a szervezetekben.
Előadó: Ludvigh Károly ügyvezető igazgató, Stratego
14:25-14:45
A belső-, és a kifelé mutatott márka összefüggései, csapdái.
Előadó: Serényi János ügyvezető igazgató, Értéktrend Kft., Mc Cann Erickson Budapest alapítója
14:45-15:05
Tudás? Fegyelem? Kompetencia? Az attitűd mindent visz, de hogyan befolyásolható?
Előadó: Békési Gábor MBA Vállalati Vitalitás Index fejlesztő - SPA Tudásbázis
15:00-16:00
Interaktív Fórum az előadókkal
Témák:
 • Miért nem használják a kkv-k a teljesítménymenedzsment eszköztárát?
 • Szervezeti fenntarthatóság.
 • Szervezeti hatékonyság optimalizálása mérhető módon.
 • Először a diagnózis, utána a terápia.
Beszélgetőpartnerek: Patonai Ágnes, Ludvigh Károly, Békési Gábor, Stefany-Tóth Judit, Polló László, Serényi János, Bincze Bea
Az interaktív fórumot vezeti és a beszélgetést zárja: Borbély László
16:10-16:40
Üzleti kézfogó
Moderált networking program a résztvevők számára.

A rendezvény részvételi díja 14 000 Ft+áfa. (A részvételi díj tartalmazza a fogyasztás költségét, melyet a számlában külön tételként tüntetünk fel, valamint fél éves digitális Piac & Profit üzleti magazin előfizetést és az előadások prezentációit.)

Regisztrálni az alábbi linken lehet.

További információk az esemény weboldalán (telefon: 239-9597, e-mail: konferencia@piacesprofit.hu).

Logisztikai Fórum 2017 - Munkaerőpiaci változások logisztikára gyakorolt hatásai

2017. szeptember 28-án, a Falk1 Rendezvényközpontban (1055 Budapest, Falk Miksa u.1.) kerül megrendezésre a "Logisztikai Fórum 2017 - Munkaerőpiaci változások logisztikára gyakorolt hatásai" c. rendezvény.

A fórum célja, hogy bemutasson számos, a logisztikai ágazatban megvalósult jó vállalati gyakorlatot arra vonatkozóan, hogy milyen megoldásokat találtak a piaci szereplők a munkaerőhiány és az abból adódó problémák kiküszöbölésére, orvoslására. A rendezvény foglalkozni kíván a munkaerőpiac jelenlegi helyzetképén túl a jövőbeli trendek vizsgálatával, a munkaerő versenyképességre gyakorolt hatásával, beleértve automatizálás, modern megoldások témaköröket is (LEAN megoldások, robotika, szabványos megoldások).

Program:

08:30-09:00 Regisztráció
09:00-09:10
Megnyitó - Dr. Doór Zoltán- a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke

Helyzetkép: munkaerőpiac a logisztikában - jelen és jövő
Levezető elnök: Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke
09:10-09:30
Jelenlegi hazai munkaerőpiaci helyzetkép bemutatása
Dr. Simon Attila munkaerőpiacért és képzésért felelős helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium
09:30-10:00
Milyen hatékony eszközrendszer áll a cégek rendelkezésére a munkaerő megtartásához?
Komáromi Ágnes, humán erőforrás osztályvezető, SCHENKER Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft.
10:00-10:30
Útkeresés a munkaerő piaci kihívások kezelésében
Buday László ügyvezető igazgató, Bábolnasped Fuvarozó, Szállítmányozó és Járműjavító Kft..
10:30-11:00
Kihívások és válaszok a logisztikai mérnöki képzésben
Dr. Bóna Krisztián, tanszékvezető, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék
11:00-11:20
Kávészünet

Kihívásaink: munkaerőtoborzás
Levezető elnök: Regensburger Tamás, MLE elnökségi tag
11:20-11:50
A magyar logisztikai munkaerő piac: trendek és kihívások
Galló Bence, toborzási tanácsadó, Logisztika/Szállítmányozás, HAYS Recruiting experts worldwide
11:50-12:20
A munkaerő toborzás változása napjainkban! Hogyan érjük el az ideális jelöltet és mi segíthet megalapozott döntést hozni a kiválasztás folyamatában. Pethő Anikó, tulajdonos, AARENSON Consulting
12:20-12:50
Kavics a cipőben, avagy hogyan (ne) üldözzük el a drágán megszerzett munkaerőt?
Hoffmann Gábor Csaba, Munkaviszony.hu
12:50-13:20
A régi módszerek ma nem működnek! Itt a Toborzás Új Generációja az adatvezérelt online marketing legmodernebb eszközeivel. Sikeres toborzási kampány esettanulmányok.
Takács Anikó, partner, FullstaffHR
13:20-14:20
Ebéd

Lehetőségeink: munkaerő motiválás vagy -kiváltás
Levezető elnök: Krázli Zoltán, MLE elnökségi tag
14:20-14:50
Kommunikáció az új generációval
Steigervald Krisztián, 6generacio.com
14:50-15:20
Veszélyes féligazságok, amiknek bedőlünk kiválasztáskor és teljesítményértékeléskor
Dr. Dobay Róbert, Menedzsmentor
15:20-15:50
Proaktív támogató szerepkör megjelenése a szállítmányozásban
Bejczi Zoltán, értékesítés igazgató helyettes - WebEye Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
16:50 -17:00
Kerekasztal beszélgetés
Moderátor: Regensburger Tamás, MLE elnökségi tag

A rendezvényen való részvétel díja: 28 500 Ft+áfa /fő
Jelentkezni a kitöltött regisztrációs lap visszaküldésével lehet.

További információ az alábbi linken (E-mail: m.nyakas@mle.hu, tel.: +36-1/484-6407)

INDIGO Ipari Digitalizációs Szakmai Nap

2017. október 10-én, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban (1117 Budapest, Kopaszi-gát 2.) kerül megrendezésre, tagszervezetünk az MTA SZTAKI által az ipari digitalizáció támogatására szervezett első INDIGO Ipari Digitalizációs Szakmai Nap. A rendezvény témája az aktuális trendek, mint az Ipar 4.0, az IoT, valamint a korszerű digitális gyártási és a termelési folyamatokat támogató informatikai eljárások, módszerek, illetve szoftver- és hardvereszközök bemutatása.

A rendezvényre elsősorban termelési, ipari mérnöki, informatikai és logisztikai vezetők, valamint a vállalaton belüli digitalizációért felelős szakemberek jelentkezését várják.

Program:

9:00-9:30
Érkezés, regisztráció
9:30-11:00
Keynote előadások és panelbeszélgetés - Ipari digitalizáció
 • Köszöntő (Monostori László, MTA SZTAKI)
 • Ipari digitalizáció, trendek (Váncza József/Kádár Botond, MTA SZTAKI)
 • A hazai ipar és a digitalizáció - NTP felmérés eredménye (Nick Gábor, Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform)
 • Módszerek és megoldások Ausztriában (Wilfried Sihn, Fraunhofer Austria, angol nyelvű)
 • Panel beszélgetés - Lépések a sikeres ipari digitalizáció felé (meghívott vendégek)
11:00-11:30
Kávészünet
11:30-12:30
Szakmai előadások - Digitalizációs eszközök és megoldások
 • Termeléstervezés, -ütemezés és -végrehajtás integrált rendszerekkel (Kardos Csaba, MTA SZTAKI)
 • A gépi tanulás lehetőségeiről (Csáji Balázs Csanád, MTA SZTAKI)
 • Digitális gyártás - termelési és logisztikai rendszerek kapacitáselemzése (Pfeiffer András, MTA SZTAKI)
 • Ember és robot együttműködése a termelésben (Erdős Gábor, MTA SZTAKI)
12:30-13:30
Büféebéd
13:30-14:40
Szakmai előadások - Ipari és logisztikai automatizálás, infokommunikációs technológiák
 • Autonóm vezetőnélküli targoncák - ez már a jelen (Bohács Gábor, BME)
 • Cyber-security - biztonságos? (Rigó Ernő, MTA SZTAKI)
 • Felhő-alapú technológiák (Lovas Róbert, MTA SZTAKI)
 • Virtuális valóság a termelésben (Rácskay Zoltán, MTA SZTAKI)
14:40-15:00
Kávészünet
15:00-17:00
Szakmai konzultáció lehetősége az előadások témájában
I4.0 Nemzeti Technológiai Platform - Rendkívüli Taggyűlés
(zártkörű ülés csak a Tagok képviselőinek)

A rendezvényen történő részvétel díjmentes, a korlátozott létszám miatt azonban cégenként legfeljebb 2 fő jelentkezése lehetséges. Regisztrálni az alábbi linken lehet.

További információk az esemény honlapján.

LEARNTEC nemzetközi digitális oktatási szakvásár és kongresszus

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakmai utat szervez Karlsruhe-ba, a LEARNTEC nemzetközi digitális oktatási szakvásárra és kongresszusra 2018. január 31-február 1. között. Az e-learning vezető európai rendezvényen résztvevők megtekinthetik a digitális oktatás, -tanulás eszköztárának, módszartanának és innovatív újításainak aktuális kínálatát, megismerhetik a jövő e-learning koncepcióit, formáit, valamint a gyakorlatba már átültetett alkalmazásait. A szakmai út során a résztvevők a vásárlátogatáson kívül szakmai előadásokon, valamint céglátogatásokon vehetnek részt, amelyek alkalmával betekintést kaphatnak a régió gazdaságába, a digitalizáció gyakorlati megvalósításába, valamint lehetőségük van üzleti kapcsolatok építésére az ágazat szereplőivel.

Előzetes program:

2018. január 30., kedd
Érkezés Karlsruhe-ba egyénileg

2018. január 31., szerda
9:00-18:00 A LEARNTEC vásár megtekintése, részvétel a kongresszuson
 • A vásár megtekintése vezetéssel
 • Részvétel a vásári területen található kongresszusi központban megrendezett kongresszuson
 • Egyéni vásárlátogatás
 • Részvétel a LEARNTEC keretében szervezett Get-together ("Meet & Snack") rendezvényen
2018. február 1., csütörtök
8:15 Indulás a céglátogatásokra (2-3 cég)

FZI - Forschungszentrum Informatik (Haid-und-Neu-Str. 10-14, 76131 Karlsruhe)
 • Informatika-alkalmazás kutatás, technológiai transzfer
 • Az információs technológia legújabb tudományos ismereteit nyújtja vállalatok és közintézmények részére
CyberForum (Haid-und-Neu-Straße 18, 76131 Karlsruhe)
 • Több mint 1.100 tagjával Európa legnagyobb aktív hightech vállalkozói hálózata a régióban
 • Tagjai pl. a következő ágazatokból jönnek: Szoftverfejlesztés, internetportál, e-kereskedelem, IT-tanácsadás, közösségi média, játékok, IT-biztonság, szoftver-architektúra, médiaügynökség, internetszolgáltató, kreatívgazdaság
Daimler AG (Mercedesstraße 1, 76744 Wörth am Rhein)
 • Best Practice
17:00 A céglátogatási program vége
Hazautazás egyénileg

A szakmai úton való részvétel 55.000 Ft + ÁFA/fő, amely magában foglalja a szakmai programokon (céglátogatás, vezetett vásárlátogatás) való részvételt, a helyszíni csoportos közlekedést a céglátogatások során. A programok nyelve angol és/vagy német.

Jelentkezni legkésőbb 2017. október 27-ig lehet a jelentkezési lap kitöltésével.

A szakmai útról szóló információk és dokumentumok letölthetőek az alábbi linkekről: Szakmai út LEARNTEC 2018 (www.duihk.hu)
További információk: Sápi Zsuzsa, LEARNTEC szakmai út projektvezető (tel.:345-7628, e-mail: sapi@ahkungarn.hu).

Pályázati felhívás

Gábor Dénes-díj

Tagszervezetünk, a NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik a műszaki szakterületen:
 • kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak,
 • jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre,
 • megvalósult tudományos, kutatási-fejlesztési, innovatív tevékenységükkel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez,
 • személyes közreműködésükkel megalapozták és fenntartották intézményük innovációs készségét és képességét.
Az ideális jelölt teljesen új tudást létrehozó szakember, akinek műszaki-szellemi alkotását eredményesen hasznosítják, aki ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, látóköre messze meghaladja a szűken vett szakterületet, és a felterjesztéskor még nem töltötte be az 55. életévét.

A jelölt lehet Magyarországon élő, magyar állampolgársággal rendelkező alkotó, valamint a határainkon túl élő, magyar nemzetiségű, magyarul tudó alkotó. A határainkon túl élő magyar alkotó elismerésére javaslatot tehetnek a Magyarország határain túli (ezen a magyarság értendő a világban) magyar szakmai, valamint civil szervezetek és felsőoktatási intézmények vezetői is.

Az adatlap, a felhívás és a jelöléssel (előterjesztéssel) kapcsolatos részletes tudnivalók itt letölthetők: Felhívás, Általános tájékoztató, Adatlap.
A jelölést (előterjesztést) mind elektronikusan (alapitvany@novofer.hu), mind papíron (1112 Budapest, Hegyalja út 86.) be kell nyújtani.

Az elektronikus jelölés beküldési, a papíralapú jelölés postára adási határideje: 2017. október 10.
Eredményhirdetés és díjátadás: 2017. december

További információk: alapitvany@novofer.hu, telefonon: 1/319-8913 vagy mobilon: 30/4848-004

szakirodalomfigyelő

Chris Foster: Reputation Strategy and Analytics in a Hyper-Connected World (Hírnév stratégia és analítika egy hiper-összekapcsolt világban) - Wiley, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

"Hiper-összekapcsolt": a mindenhová eljutó információs csatornák és közösségi terek útján mindenki mindenkit információkkal bombáz, s az így terjesztett kínálat zajából nehéz kiemelkedni. Nehéz, viszont üzletileg létfontosságú, és ezt segítheti a cég folyamatosan jól menedzselt hírneve. Már régóta a legjobb áru is csak jó hírnévvel adható el, s amint Foster is részletesen kifejti, a hírnév menedzselés ma csak akkor működik jól, ha a technikáiban ehhez az új világhoz alkalmazkodik, és maximálisan kiaknázza a digitális információgyűjtés és -kiértékelés új lehetőségeit is. Olyannyira így van ez, hogy - amint bemutatja - a jó hírnév hatékony menedzseléséhez csapatmunka kell, számos szakterület specialistáival.

A pár évtizeddel korábbihoz képest az itt megismerhető mai gyakorlat teljesen más világ: valódi csúcstechnológia. Intuíció, rutin és analóg gondolkodás helyett, ma Big Data analízis és folyamatos célkeresés, alkalmazkodás. A szerző és a megszólaló szakértők e szakterület hivatásos tanácsadói, igen nagynevű ügyfeleknél.

Innen szóljon a benne kínált tudásról a könyv:
"A mai összekapcsolódott fogyasztói gazdaságban veszélyesen elavult nézet, hogy a cég hírneve úgy menedzselhető, mint valami árucikké." (Az egész mű arról szól, hogy ez egy másfajta, felsőfokú hozzáértést igényel, s ezt kínálja. - OP)

"A jó hírnév:
 • Bizalmat teremt a szervezet termékei és szolgáltatásai iránt
 • Hozzáféréshez segít a döntéshozókhoz és a politika-alkotókhoz
 • Vonzza és megtartja a legjobb munkaerőt
 • Növeli a külső partnerek szemében a hitelességünket
 • Kritikus sikertényezőként vonzza a befektetőket." (Ennyiért igazán érdemes dolgozni rajta! S ehhez adnak sok tudást, megfontolás, módszertani útmutatást és mindehhez gyakorlatból vett példákat az innen tanulhatók- OP)
"A mai összefonódott globális kultúra dinamikus alakulása mellett a Hírnév Stratégia az üzleti hírszerzés, a Big Data analitika, az előrejelző modellezés és az előrelátó képességek ötvözetét igényli. A hagyományos hírnév menedzselés eszköztára többnyire elégtelenné vált."

"E hihetetlenül összetett és sokrétegű kommunikációs ökoszisztémánkban az adat analitika a legjobb mód, hogy megbirkózzunk a meghatározó tények folyamatos változásával. Az adat-tudomány több mint pusztán a technológiák egy új készlete - egy mód, ahogyan a világot felfogjuk és elfogadjuk annak összetettségét, sokféleségét és dinamikáját."

"Ellentétben a hagyományos üzleti hírszerzéssel, az adattudomány betekintést ad a jövőbe. Nem tökéleteset, de eléggé jó képet arról, hogy mely fejlemények valószínűek, és melyek nem."

"Hírnevet felépíteni nem új törekvés - viszont a modern, tudományos módszerek alkalmazása, felölelve a fejlett analitikát is, új képességeket teremt az előrelátáshoz és az optimalizáláshoz, ami új, kedvező lehetőségekhez és valódi előnyökhöz vezet."

"A hírnév egyedi adatok ezreiből áll össze stakeholder csoportok és piacok erőterében. Ezért az összetett, és nem egyszerűsíthető le valamilyen pontszámra vagy indexre. Az előretekintő szervezet tudatos intézkedéseket tesz, hogy kövesse és elemezze az adatokat, amelyek befolyásolhatják a hírnevét. Ezért gyakorlatilag minden szinten az adatok jelentik a kulcsot a sikeres hírnév stratégiához."

"Nézőpontunkból a hírnév stratégia a küldetés és a cél tiszta képével kezdődik. A következő lépés mélyrehatóan és objektív módon megérteni a stakeholdereinket. Tudnunk kell, ki törődik azzal, amit teszünk, kit érintenek a cselekedeteink, és ki képes befolyásolni a másoknak a szervezetünkre vonatkozó véleményét és érzéseit."

"Okos márkamenedzserek értik, hogy fontosabb - és végső soron jövedelmezőbb - tartalmas kapcsolatokat létrehozni a fogyasztókkal és a célcsoportokkal, mint pusztán az eladások növelésére törekedni."

A tudás enciklopédiája - A világ, ahogy még sosem láttad - HVG Könyvek, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

A létező csodák könyve mindazoknak, akik tudásvággyal ismerkednek a világgal - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hatalmas mennyiségű, sokrétű tudás lakozik a lapjain, és aligha lehetnek sokan, akik ne találnának benne számtalan új, gyakran meglepő ismeretet. Ismeretterjesztő mű, tehát mélyreható részletezést nem ad, világos, mindenki számára könnyen érthető átfogó bemutatást viszont igen jól kínál.

"Merész, új megközelítés állítja elénk ezt az egész családot szolgáló kézikönyvet, amelyet a Smithsonian Institution-nel (a világ legnagyobb múzeumi-, oktatási és kutatási komplexuma - OP) együttműködésben hoztak létre. Lenyűgöző és úttörő képi megjelenítéssel mutatja be a világ csodáit, ahogy azt legtöbbünk még sohasem láthatta. (Tegyük hozzá: az ilyesfajta könyvek mai legjobb prezentációs technikájával, a szövegek és a képek, ábrák egymást segítő mesteri ötvözésével - OP) A legmodernebb, számítógéppel készült képanyaggal, eddig sohasem látott részletességgel vezet végig a világűr, a Föld, a természet, az emberi test, a történelem és a kultúra, a tudomány és a technika területein. Lenyűgöző tényekkel, grafikákkal, térképekkel idővonalakkal teszi az összetett témákat könnyen érthetővé. Megragadóan érdekes mindenkinek, és tökéletes a gyerekeknek mind a házifeladataikhoz, mind a kíváncsiságuk felkeltésére." - az eredeti, brit kiadó ajánlójából.

Vajon minek egy enciklopédia, egyetlen kötetben, ma, amikor kattintásra tőlünk az adatok és információk végtelen tárháza, és szorgos keresőmotorok pillanat alatt ezrével vagy akár milliószámra szállítják a találatokat? A magyarázat egyszerű: szakmai megbízhatóság és gondosan válogatott, jól kezelhető és érthető tartalom. Sok tudás, sok mérlegelés és idő kell ahhoz, hogy az internetes találatok tömegéről eldöntsük, mi helytálló, mi nem, s úgy is bőven tévedhetünk a megítélésben. A gépi rangsorolásuk sem feltétlenül megbízható, s egy tájékozódáshoz túl nagy teher találatok tömegét átvizsgálni. Ezért hasznosak ma is a jó enciklopédiák - bennük ellenőrzött minőséget, megbízható tudást kapunk.

Ez a bámulatosan szépen és gazdagon illusztrált kötet anyagával és szerkesztésével a legmodernebb ismeretterjesztő művek célratörő előadásmódját alkalmazza: magyarázó rövid szövegek, adatok és ábrázolások jól összeállított mozaikjával ad képet a benne szereplő témákról. Maximálisan kihasználja a modern képalkotás és a kitűnő nyomdatechnika láttató és magyarázó erejét, képpel-szóval, ábrákkal röviden adja elő a lényeget, ami így gyorsan áttekinthető és könnyen megérthető. Tartalmaz egy Fogalomtárat is "a legfontosabb kifejezések magyarázatával.", és részletes, 9 oldalas név- és tárgymutatót a visszakereséshez és a kézikönyvként használat megkönnyítéséhez.

A témáknak, a világ és az élet elemeinek és dolgainak rövid ismertetése persze sohasem lehet teljes, ahogy az ilyen összeállítások is csak válogatások, amelyekből szükségképpen több marad ki, mint ami bekerülhet. Az itt olvashatók nagyrészt arra szolgálnak, hogy első válaszokat adjanak, segítsék a világ felfedezését, első bevezetésként átfogó bemutatásokkal, magyarázatokkal szolgáljanak, és felkeltsék az érdeklődést a téma mélyebb megismerése iránt.

A kötet az anyagi világra, az életre és az ember világára, történelmére, társadalmaira, azok technikájára vonatkozó ismeretek rendkívül gazdag tárháza. A fő fejezetekből: • Világűr: • A világegyetem • Űrkutatás • A Föld • A Föld bolygó • Lemeztektonika • A Föld erőforrásai • Időjárás • Természet: • Az élet kezdete • Az élővilág • Gerinctelenek • Gerincesek • A túlélés titka • Az emberi test: • Az emberi test alapjai • Szabályozás • Életciklus • Tudomány: • Az anyag • Erők • Energia • Elektronika • Történelem: Az őskori és ókori világ • A középkor világa • A felfedezések kora • Modern világ

Kuné Gyula: Egy szabadságharcos emlékiratai - Szépmíves Könyvek, Athenaeum Kiadó, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

"Kuné Gyula erdélyi származású honvéd, aki 1849-ben követte Bem apót Szíriába. Innen Bristol és London következett, majd Amerika. A polgárháború után (az unionisták tisztjeként vett részt - OP) újfent Európa, a francia-porosz összecsapás, Párizs ostroma, a francia kapituláció. Kuné nemcsak koronatanúja, hanem tudósítója is az eseményeknek, hiszen Európába már újságíróként tér vissza, riporterként vonul ki a frontvonalra." - az Athenaeum ajánlójából.

Így indítja önéletrajzát: "AZ AMERIKAI MAGYAROKHOZ Nyolcvankét esztendő súlyával vállamon, s szívemben egy örökké sajgó fájdalommal - dicsőségesen megindult szabadságharcunk eltiprása felett -, immár 64 év óta eszem a száműzetésnek keserű kenyerét. (Valójában, olvashatjuk, sok tehetséggel igen szép pályát futott be. - OP) Nincs már sok időm hátra az életből. De ezt a rövid időt felhasználom arra, hogy idegenbe vándorolt magyar testvéreim számára leírjam élményeimet, melyeket két viharos emberöltőn át leéltem. Nem történelmet írok, hanem életemnek emlékeit csupán, melyeket a népek tengerének küzdelmeiben gyűjtöttem, mely küzdelmekben magam is részt vettem. Évtizedek óta élek Amerikában, mely idő alatt a világ ezen leghatalmasabb köztársaságának polgárháborújában is mint őrnagy küzdöttem. Ezalatt amerikai barátaimnak száma megsokasodott, és unszolásukra megírtam angol nyelven élményeimet, s ezen könyvet a múlt évben kiadtam. Ezáltal is tiszteletet és becsülést óhajtottam szerezni az oly sokszor lekicsinyelt magyar nemzetnek. Egy becsületesen végigküzdött, hosszú életnek igaz élményei vannak benne leírva." És "Leírom hűen azokat az eseményeket, amelyek akkor oly nagy hatással voltak reám, valamint leírom a világtörténelemnek ama halhatatlan nagy alakjait, akikkel közelebbről érintkeztem, és irántuk örök csodálattal eltelve, mintegy ellenállhatatlan erőtől vezetve, követtem őket."

Az emlékiratoknak az a fajtája ez, amelynél egy kifejezetten jóeszű ("nagy kedvvel tanultam az idegen nyelveket, miért is alig egy-két hónap alatt a török nyelvet annyira elsajátítottam, hogy a török tisztekkel már elég jól beszélgettem." - a török emigrációjuk idejéről), nyitott szellemű ember belülről látja, éli a történelmet, és személyes élményeként írja le, széles áttekintéssel. Látókörét nagyban bővítette, hogy Amerikában a tehetségével, jellemével, tenni akarásával sok jeles barátot szerzett az értelmiség köréből. Stílusa közvetlen, mentes minden mesterkéltségtől. Olykor megkapóan naiv - pl. az ellenük harcoló "oláh felkelő bandák" vezetőjéről: "Rendkívül ravasz, álnok természete az arcából sugárzott, s éppen ezért a bécsi kamarilla őt választotta az oláhok felizgatására."

A Szépmíves Könyvek igazi kultúrtörténeti értékmentő sorozat, a ma embere számára is nagyon érdekes, tanulságos és élvezetesen olvasmányos könyvekkel. Felettébb izgalmasak az előrejelzések az ősszel következő új kötetekről is.

Ismét az ajánlóból: "Egy könyv a magyar szabadságról, az amerikai polgárháborúról és a porosz-francia összecsapásról. Az egyetlen könyv, amelyben együtt szerepel Bem, Kossuth, Lincoln, Ulysses Grant, Moltke és Bismarck. Az egyetlen emlékirat, amelyben egyszerre jelenik meg Buda, Világos, New York, Washington, Berlin, Párizs és Sedan. És a Közel-Kelet. Az egyetlen memoár, ami három háború személyes története. Hogy mi köti össze mindezeket? A szerző maga. Lenyűgöző életútjának pontos lenyomata e kivételes beszámoló. Olyan részletes egyik-másik leírás, [hogy] szinte ott vagyunk Aleppóban a Bem számára végzetes csatában, vagy Lincoln springfieldi hivatalában, vagy az amerikai Sheridan tábornokkal Versailles-ban: Kuné mesél, megfigyel, részletez, és jó tollú zsurnalistaként kiválóan ábrázol. Írása egyszerre magántörténelem és reflexió a világpolitika nagyszínpadán lejátszódó drámákról és tragédiákról. Egy szelet a Történelemből, a 19. század egyik legizgalmasabb harminc évéről."

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.

Kamaraonline.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Újabb tőkeprogramok segítik a hazai vállalkozásokat

Piacesprofit.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Új tőkealapokat indít a kormány

Napi.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Új tőkealapokat indít a kormány

Profit7.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Újabb tőkeprogramok segítik a vállalkozásokat

Mixonline.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
A kormány új tőkealapokról döntött

Gondola.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Varga: a kormány új tőkealapok indításáról döntött

Hirado.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
További két új tőkealapot hozott létre a kormány

Velemenyezd.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Varga Mihály: a kormány új tőkealapok indításáról döntött

Uzletresz.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Felturbózza a Széchenyi Tőkebefektetési Alapot a kormány

Tozsdeforum.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Új tőkealapok indulnak hazánkban

Vg.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
A kormány tőzsdére vinné a vállalkozásokat

Profitline.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
A magyar gazdaság növekedéséhez a kkv-k helyzetének javulása is hozzájárult

Humanpolitika.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Iparszövetség: a gazdaság teljesítményéhez a kkv-k helyzetének javulása is hozzájárult

Uzletresz.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Folytatódik az egyeztetés a kkv fejlesztéséről

Magyaridok.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
A fejlesztések útjára léptek a kisvállalkozások

Weborvospro.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Folytatódhat a sikeres Nemzeti Agykutatási Program

Scmonitor.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
27 milliárd forint ipari célú kutatás-fejlesztési projektekre

Ujnemzedek.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Budapest európai központja a tehetséggondozásnak

Iranytv.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
A kormány új tőkealapok indításáról döntött

Orientpress.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Újabb tőkeprogramok segítik a vállalkozásokat

Csalad.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Fiatal startuppereket támogató mentorprogram

Lokal.hu, 2017. augusztus 28., hétfő
Odaítélték a Harsányi István-díjakat
"...A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma, Dr. Dobák Miklós elnök vezetésével, 2017. augusztus 25-én tartotta bírálóbizottsági ülését a MISZ székhelyén, melyen kiértékelték a Harsányi István-díjra beérkezett pályamunkákat..."

Lánchíd Rádió, 2017. augusztus 28., hétfő
Magyar aranyérem a 32. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen
"...Magyar aranyérem született a 32. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen. A megmérettetésen Magyarországot Szegedi Melinda, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny második helyezettje képviselhette. A magyar versenyző az "E-fásli: Peltier-elven alapuló termoelektromos hűtőrendszer" című pályamunkájával az aranyérmet nyert el. A Kalauz vendége Szegedi Melinda és Dr. Szegedi Zsolt..."

Lánchíd Rádió, 2017. augusztus 28., hétfő
Magyar fiatal az 59. London International Youth Science Forumon
"...A London International Youth Science Forum immár 59. alkalommal került megrendezésre. Magyarországot Szvoreny Viktor képviselte, aki a Magyar Innovációs Szövetség által rendezett, 25. "...Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen harmadik helyezést ért el "A szerves anyagok eltávolítása az ivóvízből aktív szén és speciális ioncserélő segítségével" című pályamunkájával. A Kalauz vendége Szvoreny Viktor. Címkék: Szvoreny Viktor, 59. London International Youth Science Forum, Magyar Innovációs Szövetség, 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny, ivóvíz tisztítás, tudomány, továbbtanulás, Szeged ..."

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. augusztus 28., hétfő
Szorosabbá válhat a visegrádi országok gazdasági együttműködése

Hajdú-Bihari Napló, 2017. augusztus 29., kedd, 14. oldal
Ismét kutatók éjszakája

Világgazdaság, 2017. augusztus 29., kedd, 1+4. oldal
Élen Magyarország a visegrádi versenyben

Velemenyezd.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Magyar startupok külpiacra jutását segíti a Startup Campus Berlin program

Magyarhirlap.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Magyar startupok külpiacra jutását segíti a Startup Campus Berlin program

Gazdasagportal.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Magyar startupok külpiacra jutását segíti a Startup Campus Berlin program

Ujnemzedek.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Magyar startupok külpiacra jutását segíti a Startup Campus Berlin program

Webradio.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Magyar startupok külpiacra jutását segíti a Startup Campus Berlin program

Hirado.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Magyar startupok külpiacra jutását segíti a Startup Campus Berlin program

Napi.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Segítséget kapnak a magyar startupok

Gyartastrend.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Magyar startupok külpiacra jutását segítik

Ujnemzedek.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Megnevezték az Innováció európai fővárosa-díj tíz döntős jelöltjét

Webradio.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Megnevezték az Innováció európai fővárosa-díj tíz döntős jelöltjét

Gyorplusz.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Megnevezték az Innováció európai fővárosa-díj döntőseit

Velemenyezd.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Megnevezték az Innováció európai fővárosa-díj tíz döntős jelöltjét

Vg.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Ez a tíz leginnovatívabb város

Vg.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Élen állunk a V4-ek versenyében

Pecsicivil.hu, 2017. augusztus 29., kedd
A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány innovációs startuppereket támogató, egy éves mentorprogramja

Csalad.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Magyar startupok külpiacra jutását segítő program

Itextreme.hu, 2017. augusztus 29., kedd
Odaítélték a Harsányi István-díjakat
"...A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma, Dr. Dobák Miklós elnök vezetésével, 2017. augusztus 25-én tartotta bírálóbizottsági ülését a MISZ székhelyén, melyen kiértékelték a Harsányi István-díjra beérkezett pályamunkákat..."

InfoRádió, 2017. augusztus 29., kedd
Csatlakozhatnak a start up-ok

Hrportal.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Magyar startup cégeket támogatnak

Medicalonline.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Magyar startupok külpiacra jutását segítik

Infoter.eu, 2017. augusztus 30., szerda
Magyar startupok külpiacra jutását segíti a Startup Campus Berlin program

Uzletresz.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Magyar startupok hódíthatják meg Berlint

Piacesprofit.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Berlin felé tartanak a magyar startupok

Aszhirportal.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Az EU-s kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások ellenőrzése

Portfolio.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Volt egy kis gond a K+F pályázatok felügyeletének átadásánál

Bitport.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Kik lesznek az idei nyertesek? Változnak a Telenor Accelerate feltételei

Innoportal.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Odaítélték a Harsányi István-díjakat
"...A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma, Dobák Miklós elnök vezetésével, 2017. augusztus 25-én tartotta bírálóbizottsági ülését a MISZ székhelyén, melyen kiértékelték a Harsányi István-díjra beérkezett pályamunkákat..."

Itextreme.hu, 2017. augusztus 30., szerda
A Telekom virtuális valóság játékkal segíti a demenciakutatást

Mmonline.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Játékkal segít a Telekom

Orientpress.hu, 2017. augusztus 30., szerda
Átadták a BGE új kampuszát

Kossuth Rádió, Krónika 17:30, 2017. augusztus 30., szerda
A magyar gazdaság előrelépéséhez nem csak a gyakorlati szereplők innovációjára, hanem a képzési helyek bővítésére is szükség van, erről beszélt Varga Mihály

Kossuth Rádió, Krónika 12:00, 2017. augusztus 30., szerda
A magyar gazdaság előrelépéséhez nem csak a gyakorlati szereplők innovációjára, hanem a képzési helyek bővítésére is szükség van, mondta Varga Mihály

Világgazdaság, 2017. augusztus 31., csütörtök, 3. oldal
Vállalkozásfejlesztési campusszal bővül a BGE

Magyar Idők, 2017. augusztus 31., csütörtök, 15. oldal
Berlinbe mehetnek tanulni a hazai startupok

Magyar Idők, 2017. augusztus 31., csütörtök, 16. oldal
Nobel-díjasok a pécsi "agyas" konferencián

Népszava, 2017. augusztus 31., csütörtök, 13. oldal
Startupokat vár a Telenor (Melléklet - Mecénás)

Magyar Hírlap, 2017. augusztus 31., csütörtök, 10. oldal
Véget ért az innovációkat és fejlesztéseket vizsgáló átfogó ellenőrzés

Napló, 2017. augusztus 31., csütörtök, 4. oldal
Harsányi István-díj
"...VESZPRÉM A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diákja is nyert a Harsányi István-díj pályázaton. A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma értékelte a Harsányi István-díjra beérkezett pályamunkákat. A pályázat a gazdasági, a műszaki és a természettudományos felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók innovációs menedzsmentismereteinek bővítését és tudományos szintű feldolgozását hivatott díjazni..."

Haszon Magazin, 2017. augusztus 31., csütörtök, 24. oldal
Startup ötletek

Haszon Magazin, 2017. augusztus 31., csütörtök, 28. oldal
NEMZETKÖZI STARTUP-VERSENY INDUL

Magyar Fórum, 2017. augusztus 31., csütörtök, 18. oldal
Újabb tőkeprogramok segítik a vállalkozásokat

Innoportal.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
Ipari célú kutatás-fejlesztési projektek nyertek 27 milliárd forintot

Nepszava.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
A legjobb startupokat várja a Telenor

Medicalonline.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
EU-s kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások ellenőrzése

Weborvos.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
Ellenőrizték az EU-s K+F és innovációs támogatásokat

Magyarhirlap.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
Véget ért az innovációkat és fejlesztéseket vizsgáló átfogó ellenőrzés

Magyaridok.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
Berlinbe mehetnek tanulni a hazai startupok

Epiteszforum.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
Szegedi lézerközpont - szubjektív építészeti értékelés, látogatói szemmel

Gyartastrend.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
Megvan az Innováció európai fővárosa díj tíz döntőse

Innoportal.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
Ipari célú kutatás-fejlesztési projektek nyertek 27 milliárd forintot

Vg.hu, 2017. augusztus 31., csütörtök
Vállalkozásfejlesztési campusszal bővül a BGE

MATEHETSZ Hírlevél, 2017. július-augusztus
Nyári táborok a Nemzeti Tehetség Program keretében

MATEHETSZ Hírlevél, 2017. július-augusztus
Magyar fiatal az 59. London International Youth Science Forumon (LIYSF)
"...75 ország, közel 430 fiatal tudós-jelölttel képviseltette magát a londoni Forum-on, Magyarországról Szvoreny Viktor, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottja lehetett jelen..."

MATEHETSZ Hírlevél, 2017. július-augusztus
Magyar aranyérem a Matehetsz támogatásával
"...A megmérettetésen Magyarországot Szegedi Melinda, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 2. helyezettje képviselhette, aki a MATEHETSZ támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében utazott ki a versenyre. A magyar delegációt Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűritagja vezette..."

MATEHETSZ Hírlevél, 2017. július-augusztus
Újabb sikeres magyar szereplés a 28. Nemzetközi Élővilág Kutató Héten
"...A Schweizer Jugend Forsch szervezete 2017. június 24. és július 1. között tartotta a 28. Nemzetközi Élővilág Kutató Hetet (International Wildlife Research Week), melyen Magyarországról, a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként Sztranyovszky Lóránt, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny II. díjban részesített fiatalja vett részt. A rendezvény helyszíne Tschierv volt, a kutatások Val Müstair területén zajlottak. Az eseményen Svájc, Németország, Grúzia, Olaszország, Svédország, Csehország és Észtország diákjai vettek még részt..."

MATEHETSZ Hírlevél, 2017. július-augusztus
Fiatal magyar gimnazisták győzelme a washingtoni robotépítő olimpián

MATEHETSZ Hírlevél, 2017. július-augusztus
Meghívó a Magyar Tehetséggondozó Társaság 28. Országos Konferenciájára

MATEHETSZ Hírlevél, 2017. július-augusztus
Kutatók Éjszakája 2017

MATEHETSZ Hírlevél, 2017. július-augusztus
Szabadfogású Számítógép Verseny 2017

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 1., péntek, 11. oldal
Középpontban a startupvilág

Magyar Idők, 2017. szeptember 1., péntek, 11. oldal
A régió startupjai is összefogják a V4-eket

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 1., péntek, 11. oldal
Különösen fontosak a nemzetközi kapcsolatok a vállalkozásoknál

Jogiforum.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Az EU-s kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

Origo.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Webradio.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Nepszava.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Mixonline.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Hir.ma, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Hirado.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Baon.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Profit7.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Nagyobb piacot szánnak az innovatív vállalkozásoknak

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Nemzetközi startup konferenciával zárult a nyár a Bálnában

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Középpontban a startupvilág

Teol.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Szoljon.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Sonline.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Kemma.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Heol.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Beol.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Autopro.hu, 2017. szeptember 1., péntek
Kovács Vince: Az ipar 4.0 előtt a 2. és 3.0-át kellene befejezni

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 1., péntek
A régió startupjai is összefogják a v4-eket

Sláger FM, 2017. szeptember 1., péntek
Folytatódhat az agykutatási program

Profitline.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Weborvospro.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Sikeres a Nemzeti Agykutatási Program, folytatják

Weborvos.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Sikeres a Nemzeti Agykutatási Program, folytatják

Atv.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárddal támogatja a kormány a szegedi egyetemet

Promenad.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárd a a szegedi egyetemnek

Webradio.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Hirado.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Milliárdos támogatás a szegedi egyetemnek

Hir.ma, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Lokal.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi László: A kormány stratégai ágazatként kezeli az oktatást, partnerként tekint az egyetemekre

Privatbankar.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Őrült sok pénzt adott a kormány az egyik egyetemnek

Propeller.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárdot kap a Szegedi Tudományegyetem

Szeretlekmagyarorszag.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Hir.ma, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem (2. rész)

Gondola.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd támogatást kap a szegedi egyetem

Debreceninap.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Inforadio.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Mixonline.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Nepszava.hu, 2017. szeptember 2., szombat

Tekintélyes összeget kap a szegedi egyetem

Hvg.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Profitline.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárd forintos támogatást kap a szegedi egyetem

Napi.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Hatalmas támogatást kap a kormánytól a Szegedi Egyetem

Index.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárdot kap a Szegedi Tudományegyetem

Mno.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Nlcafe.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Sokmilliárdos támogatást kap a Szegedi Tudományegyetem

U-szeged.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Tanévnyitó: "A Szegedi Tudományegyetem küldetése a tudás előállítása és átadása"

Szoljon.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Baon.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Teol.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Sonline.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Kemma.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Heol.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Beol.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Bama.hu, 2017. szeptember 2., szombat
Trócsányi: 21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Vasarhely24.com, 2017. szeptember 2., szombat
Huszonegy milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Breuerpress.com, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárd forint támogatást kap a Szegedi Tudományegyetem

Orientpress.hu, 2017. szeptember 2., szombat
A szegedi egyetemet támogatja a kormány

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 2., szombat
21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Kossuth Rádió, 2017. szeptember 2., szombat
További négy évig folytatódhat a nemzeti agykutatási program

Weborvos.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Weborvospro.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Belfold.ma.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Mixonline.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
Kiemelkedő a startupok szerepe az üzleti innovációban

Ma.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
21 milliárd forint támogatást kap a szegedi egyetem

Informed.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Webradio.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
Kiemelkedő a startupok szerepe az üzleti innovációban

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
Kiemelkedő a startupok szerepe az üzleti innovációban

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 3., vasárnap
Kiemelkedő a startupok szerepe az üzleti innovációban

Dunaújvárosi Hírlap, 2017. szeptember 4., hétfő, 6. oldal
Kisvállalkozások és a startup

Magyar Idők, 2017. szeptember 4., hétfő, 14. oldal
A startupok segítik az üzleti innovációt

Világgazdaság, 2017. szeptember 4., hétfő, 1+3. oldal
Minden huszadik kkv áll csak készen a közbeszerzésre

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 4., hétfő, 11. oldal
A kis- és középvállalkozások...

TechMonitor, 2017. szeptember 4., hétfő, 28+29. oldal
Ipar 5.0 - Az emberi érintés visszatér

Medicalonline.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
21 milliárd forint a szegedi egyetemnek

Figyelo.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Nemzetközi startup központ lett Budapest

Hir.ma, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Webradio.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Pecsinapilap.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra a PTE

Hirextra.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Kétmilliárdot kapnak az egyetemek

Csalad.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Egyetemek a tehetséggondozásért

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Mon.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Frisss.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Ujnemzedek.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Pecsistop.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Tehetséggondozás: a PTE-nek is gurul az 1,8 milliárdos támogatásból

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Kétmilliárdot kapnak az egyetemi tehetségek

Debreceninap.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Rengeteg pénzt kap tehetséggondozásra a Debreceni Egyetem

Hirado.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Pecsma.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Hatalmas összeget kaptak az egyetemek

Bama.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem csaknem kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Mfor.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
1,2 milliárd forintot nyert kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Webradio.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Profitline.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Privatbankar.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Milliárdos támogatás magyar mérnököknek: építsetek önvezető kamiont!

Iho.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Tetemes összeget kap a Knorr-Bremse kutatás-fejlesztési célokra

Vg.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Több, mint egymilliárdos támogatást kapott a Knorr-Bremse

Vg.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Erre van szüksége a megújuló iparnak

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Informed.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Ujnemzedek.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Medicalonline.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Folytatódhat a NAP

Magyarepitok.hu, 2017. szeptember 4., hétfő

Átfogó fejlesztés segítheti nemzetközi sikerre a Szegedi Tudományegyetemet

Ujnemzedek.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Kiemelkedő a startupok szerepe az üzleti innovációban

Szoljon.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem csaknem kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Teol.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem csaknem kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Sonline.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem csaknem kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Kemma.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem csaknem kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Heol.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem csaknem kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Beol.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem csaknem kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Baon.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem csaknem kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Hrportal.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Haon.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Vízipari fejlesztéstől a kibertechnológiáig

Haon.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Erdon.ro, 2017. szeptember 4., hétfő
Négy egyetem közel kétmilliárdot fordíthat tehetséggondozásra

Boon.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Vízipari fejlesztéstől a kibertechnológiáig

Keol.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Hiros.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Több mint egymilliárdot nyert a Knorr-Bremse

Eupalyazatiportal.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Ipari forradalom 4.0

Civishir.hu, 2017. szeptember 4., hétfő
Debrecen sokat költhet most tehetséggondozásra

Kossuth Rádió, Közelről, 2017. szeptember 4., hétfő
További négy évig folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

Autopro.hu, 2017. szeptember 5., kedd
1,26 milliárd forintot kap kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Hrportal.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Scmonitor.hu, 2017. szeptember 5., kedd
1,2 milliárd forint autonóm járműfunkciók fejlesztésére a Knorr-Bremse-nek

Gyartastrend.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Több mint 1,2 milliárd forintot kapott a Knorr-Bremse

Autoszektor.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Magyar mérnökök fejlesztenek autonóm járműfunkciókhoz technológiákat

Webradio.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Együttműködik a Contitech Fluid Automotive és a Szegedi Tudományegyetem
"...A duális képzés fejlesztésére és egy új ösztöndíjprogram bevezetésére is kiterjedő együttműködési keretszerződést kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a Szegedi Tudományegyetem, a megállapodást kedden írták alá a Tisza-parti városban. Szabó Gábor rektor elmondta, a felsőoktatási intézmény erősíti ipari kapcsolatait, a partnerek között különösen fontosak azok a cégek, amelyek a szűkebb régióban működnek..."

Szeged.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Együttműködik a Contitech és a szegedi egyetem

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Új duális képzés és ösztöndíjprogram az SZTE-n

U-szeged.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Automotive Hungária Kft. és az SZTE Együttműködési megállapodást kötött a makói ContiTech Fluid

Innoportal.hu, 2017. szeptember 5., kedd
A szegedi egyetem 21 milliárd forint támogatást kap

Vg.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Így fejleszti duális képzését a Szegedi Tudományegyetem

Profitline.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Kétmilliárd forintot fordíthat négy egyetem a tehetséggondozásra

Barcsihirek.hu, 2017. szeptember 5., kedd
A pécsi campus is részese a milliárdos együttműködésnek

Digitalhungary.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Ha nem lennének a startup-ok, ki kellene őket találni

Debreceninap.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Észak-Alföldi Innovációs Díj - Pályázati felhívás

Keszin.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Eupalyazatiportal.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Felhívás a 2017. évi Gábor Dénes-díj jelöléseire

Duol.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Magyar-lengyel okostechnológiai megállapodás

Feol.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Magyar-lengyel okostechnológiai megállapodás

Vaol.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Magyar-lengyel okostechnológiai megállapodás

Hirado.hu, 2017. szeptember 5., kedd
Magyar-lengyel stratégiai megállapodást írtak alá az okos technológiákról

InfoRádió, 2017. szeptember 5., kedd
Támogatást nyert el a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

Kossuth Rádió, Ütköző este, 2017. szeptember 5., kedd
Célzott támogatást kaptak a hazai innovációs alapból azok a vállalkozások, amelyek hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű, kutatói ipari együttműködésekben vesznek részt

Világgazdaság, 2017. szeptember 6., szerda, 4. oldal
Milliárdos fejlesztési támogatást nyert a Knorr-Bremse

Petőfi Népe, 2017. szeptember 6., szerda, 2. oldal
Milliárdos támogatás

Új Dunántúli Napló, 2017. szeptember 6., szerda, 12. oldal
Duális képzés, innováció, partnerség

Fejér Megyei Hírlap melléklet, 2017. szeptember 6., szerda, 13. oldal
Enterprise Europe Network

Fejér Megyei Hírlap melléklet, 2017. szeptember 6., szerda, 13. oldal
Versenyképesség, nagyvállalati szemmel

Fejér Megyei Hírlap melléklet, 2017. szeptember 6., szerda, 13-14. oldal
Versenyképességi körkép

Fejér Megyei Hírlap melléklet, 2017. szeptember 6., szerda, 15. oldal
Élmezőnyben az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciuma

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Okos technológiában erősítik a startupokat

Scmonitor.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Együttműködik a ContiTech és a Szegedi Tudományegyetem

Lokal.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Magyar-lengyel stratégiai megállapodást írtak alá az okos technológiákról

Erdon.ro, 2017. szeptember 6., szerda
Magyar-lengyel stratégiai megállapodást írtak alá az okos technológiákról

Infoter.eu, 2017. szeptember 6., szerda
Magyar-lengyel stratégiai megállapodást írtak alá az okos technológiákról

Zoldtech.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Magyar-lengyel stratégiai megállapodást írtak alá az okos technológiákról

News4business.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

24.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Világjobbító magyar startupok mutatkoznak be Izraelben

Mon.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Magyar-lengyel stratégiai megállapodást írtak alá az okos technológiákról

News4business.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Csúcson az EU-s pályázatok - még mindig sok a buktató

Startupradar.hu, 2017. szeptember 6., szerda
Coachok startuppereknek 4. rész: A személyiség innovációja - Féljünk a félelemtől?

Vas Népe, 2017. szeptember 7., csütörtök, 6. oldal
Tettek érte a kkv-k is

Napló, 2017. szeptember 7., csütörtök, 6. oldal

Tettek érte a kkv-k is

Napló, 2017. szeptember 7., csütörtök, 7. oldal
Vállalkozásfejlesztés egyetemi katedráról

Fejér Megyei Hírlap, 2017. szeptember 7., csütörtök, 6. oldal
Tettek érte a kkv-k is

24 óra, 2017. szeptember 7., csütörtök, 6. oldal
Üzleti lehetőségek után kutatnak a Távol-Keleten

Magyar Idők, 2017. szeptember 7., csütörtök, 15. oldal
Világszínpadon három hazai startup

Dél-Dunántúli Gazdaság, 2017. szeptember 7., csütörtök, 16-17. oldal
Innopulzus: Új kihívás a vállalkozások előtt: Ipar 4.0

Magyar Hírlap, 2017. szeptember 7., csütörtök, 10. oldal
Budapesti startupok rangos izraeli kiállításon mutatkoznak be

Heti Válasz, 2017. szeptember 7., csütörtök, 29-31. oldal
Interjú - Bogsch Erik

Vg.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Bogsch Erik: az innováció lehet Magyarország jövője

Portfolio.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Bogsch Erik: egyre nehezebb nekünk is megfelelő munkaerőt találni

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Budapesti startupok rangos izraeli kiállításon mutatkoznak be

Innoportal.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Lezajlott az első V4-es startup verseny Magyarországon

Innoportal.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Négy éve még biztosan van a NAP-nak

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Világszínpadon három hazai startup

Nrgreport.com, 2017. szeptember 7., csütörtök
Négy hazai startup innovációját díjazta az MVM

Kozlekedesvilag.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Együttműködik a Contitech Fluid Automotive és a Szegedi Tudományegyetem

Gyartastrend.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Együttműködik a ContiTech és a Szegedi Tudományegyetem

Kamaraonline.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Több ponton módosult három digitalizációt támogató GINOP-felhívás

Minuszos.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Magyar-lengyel stratégiai megállapodást írtak alá az okos technológiákról

Hvg.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Újra letarolhatják a világot a magyar fiatalok, hamarosan jön a TEDxYouth

Vincemagazin.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Egy startup ötletével vége lehet a másnaposságnak

Vaol.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Tettek a növekedésért a kis- és középvállalkozások

Vaol.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Vállalkozásfejlesztés egyetemi katedráról

Veol.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Vállalkozásfejlesztés egyetemi katedráról

Zaol.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Vállalkozásfejlesztés egyetemi katedráról

Lokal.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Szuper robogó és mobil melegítő is díjat nyert az MVM Edison Light Up! pályázatán

Hvg.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Újra letarolhatják a világot a magyar fiatalok, hamarosan jön a TEDxYouth

Hungarokamion.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Feol.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Vállalkozásfejlesztés egyetemi katedráról

Duol.hu, 2017. szeptember 7., csütörtök
Vállalkozásfejlesztés egyetemi katedráról

Világgazdaság, 2017. szeptember 8., péntek, 3. oldal
Bogsch Erik: az innováció lehet Magyarország jövője

Profit7.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Környezetbarát kapacitásbővítés a BorsodChemnél

Portfolio.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Új üzemet épít a BorsodChem

Portfolio.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Új gyárat épít a BorsodChem

Innoportal.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Együttműködik a Contitech Fluid Automotive és a Szegedi Tudományegyetem

Informed.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Varga Mihály: a kormány nagyra becsüli az ELTE-n folyó munkát

Webradio.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Varga Mihály: a kormány nagyra becsüli az ELTE-n folyó munkát

Semmelweis.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Egészségipari támogatási környezet és innovációs potenciálok - Innovációs Nap az egyetemen

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Varga Mihály: A kormány nagyra becsüli az ELTE-n folyó munkát

Insiderblog.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Hódítsa meg a nemzetközi piacokat!

Figyelo.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Jó kis innovációkat díjaztak

Energiaoldal.hu, 2017. szeptember 8., péntek
A jövő energetikai startupperei

Btl.hu, 2017. szeptember 8., péntek
Még lehet pályázni az Energy Globe Magyarország díjakért

Trend FM, Reggeli monitor, 2017. szeptember 8., péntek

A legújabb innovatív energetikai megoldások nyerték az MVM startup vállalkozásoknak indított pályázatát

Magyar Idők, 2017. szeptember 9., szombat, 1+13. oldal
Felpörgött az uniós pénzosztás

Magyar Idők, 2017. szeptember 9., szombat, 14. oldal
Fontos kérdés az innováció

Teol.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Szoljon.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Sonline.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Kemma.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Heol.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Beol.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Baon.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Bama.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Hir.ma, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető (2. rész)

Hir.ma, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Tozsdeforum.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga elárulta jövőbeni terveit

Sikerado.hu, 2017. szeptember 9., szombat
"Az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető"

Origo.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: A stabilitás megőrzése alapvető

Napi.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga megmondta, mi kell Magyarország felzárkózásához

Mixonline.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése

Innoportal.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Több mint 1,2 milliárd forintot nyert el kutatás-fejlesztésre a Knorr-Bremse

Hirado.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Webradio.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Pestisracok.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: Magyarország kikerült a “veszélyzónából"

Mfor.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga: a versenyképesség javítása nélkül nem lesz felzárkózás

Magyaridok.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Fontos kérdés az innováció

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Magyarország versenyképességéhez elengedhetetlen a stabilitás

Inforadio.hu, 2017. szeptember 9., szombat
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Weborvos.hu, 2017. szeptember 10., vasárnap
Felhívás a Gábor Dénes-díj felterjesztésére

Hajdú-Bihari Napló, 2017. szeptember 11., hétfő, 15. oldal
A jövő energetikai újítóit keresték

Dunaújvárosi Hírlap, 2017. szeptember 11., hétfő, 6. oldal
Szükséges az innovatív gazdaságpolitika ma is!

Vg.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Ötből két uniós pályázat nyer

Hrportal.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
Varga Mihály: az innováció erősítése és a stabilitás megőrzése alapvető

Magyarhirlap.hu, 2017. szeptember 11., hétfő
"Jó úton haladunk versenyképességünk erősítéséhez"

Szerkesztő: Riba Nikoletta, Munkatárs: Pazsák Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páros hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.