XXVII. évf. | 2017. július 4. | 13. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Magyar Fiatal Tudósok Társasága
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Várható esemény
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele a nyári időszakban ritkábban jelenik meg.
A következő megjelenés időpontjai 2017. augusztus 29.

MISZ-vélemény az "Európai Bizottságot belső piaci ügyekkel összefüggésben vállalkozásoktól történő információkérésére feljogosító uniós rendelet-tervezetről (XX-EUJMFO/157/1/2017)"

Az Igazságügyi Minisztérium felkérte Magyar Innovációs Szövetséget, hogy véleményezze az Európai Bizottság belső piaci ügyekkel összefüggésben vállalkozásoktól történő információkérésére feljogosító új uniós rendelet-tervezetet. A MISZ 2017. június 20-án megküldte véleményét az Igazságügyi Minisztériumnak.

Részletek a véleményből:

"...Az Európai Unió tagországai önálló államok, amelyek autonóm nemzeti kormánnyal rendelkeznek. Érthető, ha az Európai Unió a belső piac valós, vagy vélt anomáliáival kapcsolatban tájékozódni kíván, azonban véleményünk szerint ezt a tájékozódást az autonóm nemzeti kormány illetékes minisztériumain keresztül kell megtennie, nem pedig közvetlenül, a KKV-k megkeresésével..."

"...A közvetlen megkeresés és adatkérés ugyanis egyúttal lehetőséget és jogosítvány teremt Brüsszel számára, hogy az autonóm nemzeti államok kormányainak megkerülésével közvetlenül is beavatkozzon kulcságazatok működésébe, ami nem kívánatos..."

"...Szintén problémának látjuk, hogy a közvetlen megkeresésre és adatszolgáltatásra a KKV-k nincsenek felkészülve, sem szakmailag, sem erőforrás tekintetében, sem pedig (sok esetben) nyelvtudás vonatkozásában. A legfontosabb probléma azonban, amit a javaslat kidolgozói is elismernek, hogy a javasolt közvetlen adatbekérési megoldás jelentős többletköltségeket okozhat a KKV-knak, ami elfogadhatatlan..."

"...Véleményünk szerint ezért mindenképpen meg kell akadályozni, hogy ez a rendelet hatályba lépjen. A jogszabályt át kell alakítani úgy, hogy az adatokat Brüsszel a nemzeti kormányoktól kérje be, kizárva annak lehetőségét, hogy az adatszolgáltatást a nemzeti kormányok megtagadhassák..."

"...A közvetlen adatbekérés azért sem jó megoldás, mert a KKV-k nincsenek felkészülve erre az adatszolgáltatásra sem szakmailag, sem nyelvileg, sem erőforrások tekintetében. Ez indokolatlan többletköltségekhez vezetne (hibás adatszolgáltatás, jogi tanácsadás szükségessége, stb.), továbbá olyan véget nem érő jogi pereket (és ezek kapcsán további költségeket) eredményezne, ami senkinek sem érdeke, Brüsszelnek sem..."

"...Annak érdekében, hogy a KKV-kat valamennyire meg tudjuk védeni a számukra igen jelentősnek tekinthető és indokolatlan többletköltségektől. Továbbá a bevezetésre vonatkozóan minimum 10 év derogációt kell kérni, hogy a KKV-k szakmailag, nyelvileg és erőforrás tekintetében is jobban fel tudjanak készülni az adatszolgáltatásra..."

Véleményünk teljes szövege portálunkon, az Aktuális menüpontban, az Állásfoglalásoknál olvasható.

MISZ Startup Tagozat

2017. június 29-én, a Magyar Innovációs Szövetség székházában dr. Pakucs János, MISZ tiszteletbeli elnök koordinálása mellett, megalakult és megtartotta első ülését a Szövetség Startup Tagozata. Egyelőre a tagozatot a korábban létező Startup Panel tagjai alkotják, kiegészülve 2 új taggal, Sebestyén Tamás, igazgatóval, MNKH Innovációs Igazgatóság és Mihalik Dávid, igazgatóval, Startup Hungary Módszertani Koordinációs Központ. A Tagozatba a Szövetség minden tagja beléphet.

A Tagozat célja, hogy felmérje és nyomon kövesse a magyar startup ökoszisztéma fejlődését és évente egy áttekintést nyújtson róla. Mint eddig is, a Szövetséghez véleményezésre, társadalmi egyeztetésre érkező startup világot érintő előterjesztéseket és tervezeteket is a Tagozat fogja feldolgozni. A tervek között szerepel még egy kedvezményrendszer felállítása is, melyet piaci szereplők nyújtanának kifejezetten a Startup Tagozat tagjainak.

A Tagozat elnöke Hild Imre, akinek elérhetősége: hildimre@gmail.com

Harsányi István-díj pályázat

A Manager Képzés Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség az innovációval kapcsolatos menedzsment témakörben készített, kiemelkedő színvonalú tudományos diákköri munkák, kutatási munkák, szakdolgozatok, diplomamunkák, PhD-disszertációk elismerésére a 2017. évre ismételten kiírta a Harsányi István-díj pályázatot.

A beadási határidőre, 2017. június 27-ig 18 pályamunka érkezett. A beérkezett munkák referálása júliusban megkezdődött. A díjak odaítélésére augusztus legvégén kerül sor. Az ösztöndíj összegét a pályaművek színvonala alapján a kuratórium évenként határozza meg.

MISZ Dél-dunántúli Regionális Képviselet találkozója

2017. június 14-én, Kaposváron került megrendezésre a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett találkozó, Higi Gyula, MISZ regionális igazgató vezetésével. A meghívott vállalkozók a MISZ Pécsi Regionális Irodájának vendégei voltak egy vacsorával egybe fogott kötetlen beszélgetésre.
Az este folyamán a vállalkozók röviden bemutatták vállalkozásaikat és beszéltek a vállalkozásukban történő fejlesztési elképzeléseikről. Jelen volt tiszteletbeli vendégként Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki tájékoztatott városának elmúlt időszaki eredményeiről illetve ismertette Kaposvár város jövőbeni területfejlesztési és gazdaságfejlesztési elképzeléseit.

Kutatók Éjszakája idén szeptember 29-én

Szeptember utolsó péntekén Magyarország ismét csatlakozik ahhoz az egész Európában ünnepelt fesztiválhoz, amelyet Kutatók Éjszakája néven ismertünk meg már több mint egy évtizede. Az első ilyen eseményen még csak néhány intézmény nyitotta meg kapuit, és szervezett érdekes programokat, tavaly már 46 város közel 200 helyszínén 2000-nél is több program várta a sok tízezer érdeklődőt. Európa-szerte több mint egy millióan vettek részt az ünnepen közel félezer városban, és itthon hozzávetőleg ennyi emberhez jutott el az esemény híre.

Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, ezért leginkább a tizen- és huszonévesekre számít, a programok vonzóak és elég érdekesek ahhoz, hogy a gyerekektől az idősekig mindenki megtalálja az őt érdeklő eseményeket.

Az Európai Bizottság Marie Skłodowska-Curie Akciója azért hirdeti meg és támogatja pályázattal is évről évre ezt az eseményt, mert Európa jövőbeli versenyképességének a tudományos kutatás és az innováció a záloga. Kiemelten fontos, hogy felhívjuk erre a fiatalok figyelmét, hiszen ők lesznek a jövő kutatói és fejlesztői.

A rendezvény során a látogatók beléphetnek máskülönben zárt laboratóriumokba, megismerkedhetnek a tudományos kutatás számos új eredményével, sok helyen játékos formában sajátíthatnak el tudományos ismereteket.

A tavalyi tapasztalatokra építve idén is szervezünk a rendezvényt megelőző héten egy gerillaakciót, amelynek keretében ismert tudománynépszerűsítő szakemberek Budapest egy forgalmas pontján próbálják bevonni a járókelőket tudományos kísérletekbe.

Az EU rendezésre kiírt pályázatát tavaly két esztendőre nyerte az RCISD (Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont) vezetésével működő konzorcium, amelynek további tagjai a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a TIT (Tudományos Ismeretterjesztő Társulat) és a Hétfa Alapítvány. Az eseménysorozat főtámogatója hagyományosan az Ericsson Magyarország Kft.

A Kutatók Éjszakáján kiállítanak többek között a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai és kiemelt dicséretben részesült diákjai is.
A részletes programok szeptember elejétől lesznek olvashatók a Kutatók Éjszakája honlapján: http://kutatokejszakaja.eu., valamint a Kutatók Éjszakája Facebook oldalán: https://www.facebook.com/kutatokejszakaja

Gyógyszeripari és energetikai informatikai megoldásokon dolgoznak a Műegyetem és ipari partnerei

Tagszervezetünk, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Siemens Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Nokia Solutions and Networks Kft. és a Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciumot alakít az egyetem és az ipar kapcsolataiban új modellt jelentő rendszer kialakítására, és a BME-n belül Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) létrehozására az NKFIH támogatásával. Az új központ az Egyetem önálló szervezeti egysége, irányításában és munkájában a konzorcium minden tagja aktívan közreműködik.

A több szektor ipari szereplőit egyedülálló módon összefogó program keretében a gyógyszeripar és az energetika területére alkalmazott infokommunikációs módszerek kidolgozása, új közös infokommunikációs platformok és okos technológiák kifejlesztése várható. Sor kerül a tervek szerint nyílt hozzáférésű laboratóriumi infrastruktúra-hálózat kiépítésére is. A fejlesztők a gyógyszeripari és energetikai alprogramokhoz kapcsolódóan közös infokommunikációs elvek, módszertanok alkalmazásával hatékony technológiák és működési, illetve kontroll mechanizmusok kidolgozását tervezik.

További információ: fiek.bme.hu, fiek@mail.bme.hu

Innovációs teljesítmények elismerése a Műegyetemen

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2016. évi legkiemelkedőbb innovációs eredményeit elismerő okleveleket adott át Józsa János rektor és a díjat alapító Pro Progressio alapítvány elnöke, a MISZ tiszteletbeli elnöke, Pakucs János a pályázaton nyertes két kutatócsoport vezetőjének az Együttható - Bemutatkozik a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ konferencia keretében. Az 1-1 millió forintos díjat egy, a szennyvíztisztítás hatékonyságát növelő projekt, illetve a tüdő rosszindulatú daganatainak - a jelenleg alkalmazott vizsgálóeljárásokhoz képest hatékonyabb elvégzésére képes képfelvételi eljárás nyerte el. Mindkét kutató csoport kutatási eredményeit a gazdaság élet kiemelkedő szereplői hasznosították és jelentős gazdasági sikert, eredményt értek el vele. A 2011-ben alapított díjat ötödik alkalommal adták át a Műegyetemen.

Innovációs díjak 2016:
  • Nem-levegőztetett bioreaktorok szennyvíztisztítási hatékonyságának növelése a felszínen beoldódó oxigén úszó fedlappal való kizárásával
    Dr. Jobbágy Andrea kutatásvezető, Dr. Bakos Vince, Simon József
  • Digitális tomoszintézis elvén működő alacsony röntgendózisú rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz kifejlesztése
    Dr. Horváth Gábor, a fejlesztő csoport vezetője, Hadházi Dániel, Horváth Áron, Czétényi Benjámin, Varga Róbert, Orbán Gergely, Szász Bence
Összefoglaló a díjnyertes innovációkról:
  • Nem-levegőztetett bioreaktorok szennyvíztisztítási hatékonyságának növelése a felszínen beoldódó oxigén úszó fedlappal való kizárásával
A projekt eredményeiből kiindulva - Dr. Jobbágy Andrea ötlete alapján - a Karsai Műanyagtechnika Holding cég, szoros együttműködésben és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. támogatásával, nemzetközi viszonylatban is elsőként fejlesztett ki a technológiai körülményeknek megfelelő, úszó fedlapot (Floatseal-t), és helyeztek rá az Észak-budapesti Szennyvíztisztító Telep anoxikus reaktorára, egyértelműen kizárva az oxigén felszínen át történő bejutását és az ezzel járó inhibíciós hatásokat a N és P eltávolításra és a biomassza szerkezet kedvezőtlen alakulására.
  • Digitális tomoszintézis elvén működő alacsony röntgendózisú rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz kifejlesztése
A BME VIK Méréstechnika és Információs rendszerek Tanszék (MIT) orvosi képdiagnosztikai eszközök kifejlesztésével foglalkozó csoportja egy három résztvevős konzorcium tagjaként digitális tomoszintézis elvén működő alacsony röntgendózisú rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz kifejlesztésében vett részt. A konzorcium tagjai: Innomed Medical Zrt (konzorciumvezető), Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika és a BME Mérés­technika és Információs Rendszerek Tanszék. A kutató-fejlesztő munka célja olyan orvosi képalkotó diagnosztikai eszköz kifejlesztése volt, mely elsődlegesen a mellkas (tüdő) kóros elváltozásainak - köztük elsődlegesen a tüdő rosszindulatú daganatainak - a jelenleg alkalmazott vizsgálóeljárásokhoz képest hatékonyabb elvégzésére képes.
A közösen kifejlesztett eszköz, ill. világszínvonalú berendezés 2016-ban a Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton a 2016. év legjelentősebb innovációs teljesítményéért az Ipar Innovációs díját is elnyerte. A sikeres innováció a piaci értékesítés során már az első évben közel 800 MFt többletbevételt eredményezett.

További információ: Dallos Györgyi: +3630/919-6302, dallos@mail.bme.hu, www.proprogressio.hu

Magyar Innovációs Szövetség székhelyváltozás

Felhívjuk kedves Tagintézményeink és Olvasóink figyelmét, hogy 2017. június 30-tól a Magyar Innovációs Szövetség székhelye és levelezési címe megváltozott. A MISZ új címe: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112., II. emelet

Hírek | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

28. Nemzetközi Élővilág Kutató Hét

A Schweizer Jugend Forsch szervezete 2017. június 24. és július 1. között tartotta a 28. Nemzetközi Élővilág Kutató Hetet (International Wildlife Research Week), melyen Magyarországról Sztranyovszky Lóránt, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny II. díjban részesített fiatalja vett részt, a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként. A rendezvény helyszíne Tschierv volt, a kutatások Val Müstair területén zajlottak. Az eseményen Svájc, Németország, Grúzia, Olaszország Svédország, Csehország és Észtország diákjai vettek még részt.

Sztranyovszky Lóránt egy négy fős csoportban, két svájci és egy grúz fiatal társaságában vizsgálta a denevérek eloszlását a különböző jellegű területek (erdő, mező, mocsár, falu) között. A cél a denevérek által preferált területek megtalálása volt, valamint ok-okozati összefüggés keresése a mért aktivitás és a jelenlévő ízeltlábúak (mint potenciális táplálék) mennyisége között.
A kutatás során a kijelölt területeket bejárva az erre a célra kifejlesztett eszközzel érzékelték, és rögzítették a denevérek által kibocsájtott magas-frekvenciájú hangokat. Az eredmény a vártakkal ellentétben a következő volt: A denevérek igen alacsony aktivitást mutattak az erőkben és mezőkön, közepes aktivitást a vízhez közeli területeken, és rendkívül magas, szinte folyamatos aktivitást a lakott területek közelében. Ennek oka feltehetőleg az, hogy bár mint tudjuk, a denevérek jobban kedvelik a sötétebb élőhelyeket, a közvilágítás szinte mágnesként vonzza a különböző rovarokat, vagyis a denevérek táplálékát. A kapott eredményeket tudományos jelentés formájában leadták, illetve nyílt előadás keretében prezentálták.

Hírek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Újra elérhető a szellemivagyon-diagnózis az SZTNH-ban

Az Európai Szabadalmi Hivatal támogatásának köszönhetően újra lehet jelentkezni az SZTNH szellemivagyon-diagnózis szolgáltatására. A térítésmentes tanácsadás igénybevétele olyan innovatív vállalkozásoknak ajánlott, amelyek az utóbbi években a kutatás-fejlesztés területén lépéseket tettek és úgy gondolják, hogy a hatékony üzletmenet érdekében fel kívánják használni, illetve az eddiginél hatékonyabban kívánják felhasználni a szellemitulajdon-védelem eszköztárát.

A felmérés iránti igényt a Jelentkezési Lap kitöltésével és az SZTNH-hoz való eljuttatásával jelezheti bármely innovatív kis-és középvállalkozás.

További tájékoztatás és jelentkezési lap elérhető az alábbi linken.
Adatvédelmi tájékoztató pedig elérhető itt.

KONZULTÁCIÓ

Az Európai Bizottság 2017. május 24-én nyilvános konzultációt indított az adatbázisok jogi védelméről szóló, az Európai Parlament és a Tanács 96/9/EK irányelvének felülvizsgálata kapcsán. A konzultáció 2017. augusztus 30-ig tart.

A Bizottság által kezdeményezett konzultáció célja az irányelv alkalmazásának és érvényesülésének vizsgálata és annak azonosítása, hogy szükséges-e a módosítása. A Bizottság a válaszok beérkezése után dönt a következő lépésekről.

Az adatbázis irányelvet 1996-ban fogadták el azzal a céllal, hogy az adatbázisok védelmének alapvető szabályait harmonizálja az Európai Unióban. Az adatbázisok jogi védelméről szóló irányelv jelenleg kétféle védelmet biztosít az adatbázisok számára. Egyrészt az adatbázis elemeinek eredeti jellegű összegyűjtése esetében szerzői jogi védelmet, másrészt, amennyiben az adatbázis tartalmának megszerzése, ellenőrzése, illetve előállítása minőségileg vagy mennyiségileg jelentős ráfordítással járt, ún. sui generis oltalmat.

A Bizottság 2005-ben már közzétett egy értékelést az adatbázis irányelv kapcsán. A 2005-ös értékelés szerint a sui generis oltalom számos területen bír jelentőséggel, ugyanakkor számos kérdés merült fel például ezen oltalom hatálya és az ezzel összefüggő kivételek kapcsán. Az Európai Unió Bírósága is számos ítéletet hozott az irányelv elfogadása óta, ezeket a döntéseket szintén elemzi majd a Bizottság.

E közlemény nyilvános és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának honlapján, az alábbi címen is elérhető.
Amennyiben indokoltnak tartják, akkor 2017. augusztus 15-ig juttassák el szjftitkarsag@hipo.gov.hu és niehat@im.gov.hu e-mail címekre a Bizottság részére megküldendő véleményüket annak érdekében, hogy a konzultációban történő kormányzati részvétel során az abban foglaltak figyelembe vételre kerülhessenek.

A Visegrádi országok és Barátaik találkozója

2017. június 20-án és 21-én Magyarország adott otthont az évente megrendezésre kerülő "Visegrádi országok és Barátaik" találkozónak Tatán és Etyeken. Június 20-án a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar szellemi tulajdoni hivatalok vezetői folytattak megbeszélést, illetve ekkor került sor a Visegrádi Szabadalmi Intézet Igazgatótanácsának ülésére. Június 21-én a horvát, a román és a szlovén társhivatalok képviselőivel kiegészülve folytatódtak a tárgyalások. A rendezvényen, többek között, az egységes európai szabadalmi rendszer, az Európai Unió védjegyreformja és az együttműködés további lehetőségeinek kérdése volt napirenden.

Várható esemény

MISZ K+F Tagozat taggyűlése

2017. július 6-án, 16 órakor tartja a MISZ K+F Tagozata soron következő ülését, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. budapesti székhelyén (1116 Budapest, Kondorfa u. 1.). Dr. Grasselli Norbert tagozati elnök köszöntőt mond, majd Molnár Ádám szakmai vezető (Bay Tudásmenedzsment Központ) előadást tart "EURAXESS szolgáltatások a kutatói mobilitás és karrier támogatására. Kutatói mobilitás a vállalati és az akadémiai szektorok között" címmel.

Szakirodalomfigyelő

Angus Deaton: A nagy szökés - Corvina, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

A fejlett társadalom mindenképp problémákkal és feszültségekkel terhes: működésének - akárhogy irányítják - mindig vannak nyertesei és vesztesei. Még inkább igaz ez a gazdaságilag összekapcsolódó társadalmak globális rendszerére. Hogy miért és mennyire - ennek megértéséhez sokat ad ez a könyv. Szerzője 2015-ben megkapta a közgazdasági Nobel-díjat a fogyasztás, a szegénység és a jólét terén végzett kutatásaiért - könyve is ezekről szól. A Svéd Királyi Akadémia kiemelte, hogy Deaton eredményei alapvető jelentőségűek a szegénység csökkentését szolgáló gazdaságpolitikában.

Innen minden a könyvből,(kiemelések tőlem).
"E könyvben a nagy szökés arról szól, hogy az emberiség miként szökik el a nyomor és a korai elhalálozás elől; hogy az embereknek hogyan sikerült jobbá tenni az életüket..." (Azt is megmutatja, hogyan lettek ebben nyertesek és vesztesek. - OP)

"E könyv a haladás és az egyenlőtlenség közötti örökös táncról szól; a haladás egyenlőtlenséget hoz létre, amely néha hasznos - utat mutat másoknak, vagy ösztönzést teremt a felzárkózásra - máskor káros, amikor azok, akiknek sikerült a szökés, lerombolják maguk mögött a menekülő útvonalakat." (Az egyenlőtlenség itt az emberek-, a társadalmi rétegek- és a különböző országok közötti egyenlőtlenségeket jelenti. - OP)

Az előadásmódról: "Amikor lehetséges, érveimet adatokkal támasztom alá, csaknem mindig grafikonokkal."

"Könnyű a szegénységből szökésre úgy gondolni, hogy az a pénzről szól. A pénz valóban e történet központi eleme. De legalább ennyire, sőt talán fontosabb a jó egészség és annak a nagyobb valószínűsége, hogy elég sokáig élünk, hogy élvezhessük a jólétet."

"Ez a könyv azt meséli el, hogyan fordultak a dolgok jobbra, miként és miért került sor a haladásra, majd ezt követően milyen lett a haladás és az egyenlőtlenség közötti kölcsönös kapcsolat természete." "Az anyagi gyarapodás történetét szeretném elmesélni, ám ez a történet egyszerre szól a növekedésről és az egyenlőtlenségről."

"Az emberiség szökése a halál és a nyomor elől úgy 250 éve kezdődött, és mind a mai napig tart." "Az emberi haladás számos nagyszerű epizódja, köztük azok, amelyeket általában maradéktalanul jónak jellemzünk, az egyenlőtlenséget, mint örökséget hagyták maguk után." "A jelenlegi globális egyenlőtlenségeket nagy részben a modern gazdasági növekedés sikere okozta." "A mai globalizációban, mint a korábbiakban, együtt van jelen a növekvő jólét és a növekvő egyenlőtlenség."

"Az ipari forradalom történetet úgy mesélték el, mint ami a vezető országokban játszódott le, figyelmen kívül hagyva a világ többi részét, [ott] azoknak az embereknek a korántsem önkéntes hozzájárulását, akiket kár ért, vagy jobb esetben csak hátramaradtak."

"Az egészség terén bekövetkezett haladás épp oly látványos, mint amelyre a gazdagság terén került sor." "A fejlődés itt is egyenlőtlenségeket eredményezett." "Az egészségügyi egyenlőtlenségek a mai kor legnagyobb igazságtalanságai közé tartoznak." "Miért maradnak fenn ezek az egyenlőtlenségek és mit lehet kezdeni velük?"

"Ez a könyv azt a célt tűzte ki maga elé, hogy bemutassa a gazdagságot és az egészséget szerte a világon, elsősorban napjainkban, de visszatekintve arra is, hogy miképpen jutottunk el oda, ahol most épp vagyunk." "Végig azzal foglalkozunk, hogy a jólét emelkedése milyen mértékben köszönhető a jövedelemnek illetve a tudásnak. Azt igyekszem bizonyítani, hogy a kulcsszerepet a tudás játssza, míg a jövedelem nem tekinthető a jólét végső okának."

"Főleg azokkal a gondolatmenetekkel foglalkozom, amelyek azt mutatják be, mi az egyenlőtlenség következménye, használ-e vagy árt, illetve fontos-e, hogy milyen egyenlőtlenségről beszélünk. Vajon a társadalomnak használ-e, ha van néhány nagyon gazdag polgára, miközben a legtöbben nem gazdagok? Vajon az egészség terén fennálló egyenlőtlenségek ugyanolyanok-e, mint amelyek a jövedelmek terén fennállnak, vagy valamiképpen különböznek? Mindig igazságtalanok, vagy vannak olyan esetek, amikor valamiképp nagyobb jót szolgálnak?"

Alex Duff, Tariq Panja: Football's Secret Trade: How the Player Transfer Market was Infiltrated (A futball titkos kereskedelme - hogyan hatoltak be a játékos-piacra) - Wiley/Bloomberg, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

"Mindent korlátok nélkül feltáró leleplezés a világ kedvenc sportjában zajló pénzügyi üzletkötésekről" - nyit a Wiley ismertetője. A világhírű Bloomberg a Wiley-val közös könyveiről kiemeli, hogy szerzőik nagynevű gyakorló szakemberek, a Bloomberg riporterei, újságírói, és más vezető szaktekintélyek.

A profi labdarúgást átszövő üzletek világa, amelyet a szerzők itt feltárnak, egészen meghökkentő mind a szervezettségében, mind a benne mozgó pénzekkel. Tény, hogy az élvonalbeli futball a benne lévő sokrétű, nagy üzleti lehetőségekkel hatalmas iparág hatalmas pénzekkel, az pedig nem működhet kiemelkedő teljesítményű csapatok és játékosok nélkül. A legfőbb erő, amellyel az élvonalbeli futball hatni tud, minden bizonnyal a rajongókat és a szurkolókat a tömegmédia és a globális hírszolgálatok révén mindenütt elérő sztárkultusz, sztárként ünnepelt csapatokkal és játékosokkal, ehhez pedig nélkülözhetetlenek a kiemelkedő egyéni- és csapatteljesítmények, amelyek tápot adnak a kötődésnek és a versengésnek. A futball ereje, hogy a győzelem örömét adja, ehhez pedig győzni kell tudnia. Enélkül üzletet sem lehet építeni rá, hiszen rendre sikeres csapat nélkül nem lehet reklámhordozóként, sem pedig vonzó arculati elemként szolgálni - következésképp az élvonalban győzni képesek a futball legnagyobb értékei és, itt olvashatjuk, gyakran döbbenetes árú árucikkei.

Amiből profitot lehet csinálni, abból profitot csinálnak, legfeljebb alkalmas formát/álcát kell kialakítani hozzá - ez a modern üzlet alaptörvénye, s hogyan is lehetne alóla kivétel egy világot átfogó iparág, amelynek vonzerejét a modern környezetben a csillagos égig lehet növelni. A szerzők is rámutatnak: ehhez játékost kinevelni hosszadalmas és kockázatos - akinek a siker kell és megvan a pénze, megveszi a megfelelő játékosokat. "Az átigazolási díjak 1890 óta részei a játéknak, amikor az English Football Association bevezette intézményüket, hogy ezzel kompenzálják a kisebb klubokat a legjobb játékosaik átengedéséért a nagyobbaknak. Ezt követően meghonosodtak Európában, később pedig a FIFA elfogadta azok bevezetését az egész világon." (Idézetek a könyvből)

"Az utóbbi 20 évben a nemzetközi átigazolási piac hétszeresére növekedett, évi 4 milliárd eurós üzletté. Fellendülését a közvetítésekből származó jövedelem stabil növekedése hajtotta, valamint a milliárdos tulajdonosok beáramlása a játékba, mint pl. az orosz oligarcha Roman Abramovich (Chelsea) és Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan (Manchester City)."

Kitűnően érzékelteti az átigazolások vételi logikáját a Galatasaray főtitkárának kijelentése futballt finanszírozó pénzemberek előtt: "Amikor a Galatasaray elnökének egy tele stadion kántálja, hogy mondjon le, ő az igazgatóság elé áll azzal, hogy vásárolni kell három játékost."

"2014-ben a 13.500 nemzetközi átigazolásnak csak 10 %-a hozott pénzt, ám pár száz kiemelkedő játékos ára irdatlan nagy volt, meghaladhatta a 100 millió dollárt. Nincs hasonló piac sem más sportágban, sem iparágban - legfeljebb valamelyes hasonlóság az árveréseken millió fontokért eladott telivér versenylovakkal, arab uralkodókkal a licitálók között."

Az pedig már ismét a gazdasági élet logikája, hogy a jól eladható játékosok kinevelése és eladása, a sztárok csapatok közti átigazolásai és az ügyletek bonyolítása olyan üzlet, amelybe érdemes befektetni, tehát alkalmas konstrukciókban meg is jelennek a befektetők, és az egészet erősen rejtik a nyilvánosság elől. "Mindenki teszi, de senki sem ismeri be."

Hogyan történik mindez, milyenek világszerte a technikák, a trükkök (pl. van erre specializálódott befektetési alap, és ugyanúgy használnak SPV-ket [Special Purpose Vehicle, célhoz kialakított cég], mint az értékpapírosításnál), hogyan tett végül rendet a FIFA - "A könyv igyekszik összerakni annak 30 éves történetét, amit a futball titkos kereskedelmének neveznek, és azt, ami utána történt."

Márai Sándor: Fedőneve: Ulysses II. - Helikon Kiadó, 2017
Dr. Osman Péter ismertetése

A Hírlevél 2014/20. számában mutattuk be e gyűjtemény első kötetét, Márai vasárnapi krónika c. jegyzeteit a Szabad Európa Rádióban. Az az 1951-1953-as évek anyagát tartalmazta, ez az 1954-55-ösökét. A Helikon ajánlójából idézve "A rádiószereplések Márai számára a publicisztikát pótolták ekkor, és valóban: hangütésükben a kritikához állnak a legközelebb. Szigorú, gyakran nyers ítéletei mögött azonban feltárul saját zaklatottsága is. Aktuálpolitikai értelmezéseiben és éles portréiban újra és újra szembenéz önmaga tehetetlenségével, önigazolást keres emigránslétére. A felolvasások maguk is igazolásul szolgálhattak, hiszen hétről hétre szót emelt hazája ügyében."

A kötetet sajtó alá rendező Mészáros Tibor összegzéséből: "A szovjet diktátor [Sztálin] halálát követő két év Vasárnapi krónikáit tartalmazza, azokkal az eseményekkel, hírmagyarázatokkal, tragikus vagy megmosolyogni való történésekkel együtt, melyek Márait szólásra ingerelték." (Megmosolyogni való? Derű azokban sem volt, inkább csak amitől az ember kínjában vigyorog. Márai ezekben pellengérre állított, mintsem szórakoztatót talált volna. Mesterien használta a maró gúnyt is, egy példa erre lentebb - OP) "A rádió műsorpolitikája tájékoztatni és befolyásolni akar elemzéseken, kommentárokon keresztül, csendben szem előtt tartva a finanszírozó Egyesült Államok érdekeit és törekvéseit. Ennek megfelelően Márai felolvasásai néhány nagyobb téma köré csoportosulnak: a magyarországi állapotok; a Szovjetunió politikája a világporondon és a szocialista országok életében (fiataloknak: a Szovjetunió hatalma alatt álló országok - OP); a Nyugat kialakuló enyhülési politikája (hol sakk-, hol pókerjátszma - OP); az emigránsok helyzete a száműzetésben; kiemelkedő személyiségek portréja (a szovjeteket szolgálóké is - OP). "Ezúttal is vannak éles szemű, sok évvel később bekövetkező meglátásai, jóslatai. 1955. augusztus végi jegyzetében a kettéosztott Németország kapcsán: »ha Németországot egy nap egyesítik, ez a valóság megmozgatja a vasfüggöny egészét.«" Logikus jóslat, mondhatjuk, de csak az képes rá, aki jól méri fel az erőviszonyok rejtett részeit is.

Néhány jellemző részlet, további ízelítőül.
Sztálin generalissimus siratásáról: "Kedves hallgatóim, csodáljuk meg azt a férfias Önuralmat (sic), amellyel az új költőgeneráció egyes tagjai Sztálin halálának egyéves fordulója alkalmából leküzdötték a feltörő gyász jajongását. Az idő gyógyít, így meg lehet érteni, hogy Kuczka, Zelk, Kónya, vagy akár újabban Erdélyi József most már nem az elemi veszteség felzokogó pátoszával gyászolnak, inkább csak befelé sírnak, amikor arra gondolnak, hogy az emberiség Bölcs Tanítója már esztendeje behunyta jóságos pillantású, fáradt szemeit. (A vacogva suttogott pesti vicc így szólt: Meghalt Sztálin, lehunyta a szemét, a szemét. - OP) Ma egy éve a költők egyike-másika még hangosan zokogott, mint a zálogos bornyú..."

"Az elmúlt évben [írja 1954-ben] s az elkövetkező időben a magyar társadalom megismerkedett egy új szovjet közéleti típussal, az exkommunistával, aki titokban felkeresi a társadalom ellenálló tagjait, és fülükbe suttogja, hogy felnyílt a szeme, most már ő is sok mindent másképp lát, viszontbiztosítást kér és ígér fordulat esetére, és felajánlja szolgálatait."

Egy tartós innováció: "A bolsevizmus a klasszikus három térfogat (dimenzió - OP) mellett feltalált egy negyedik térfogatot, ahol tárolni tudja ideiglenesen problémáit, s ez a térfogat az intézményesített nyomorúság, amelyben sok probléma hosszú időre elfér.."
512 oldal kordokumentum, jellemzés, értékelés egy kiemelkedő, a hagyományos polgári értékekhez és a szellem szabadságához mindenáron ragaszkodó gondolkodótól, gondolkodóknak.

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft., segítségével készült.


Vg.hu, 2017. június 12., hétfő
Hárommilliárd forinthoz juthatnak vezető kutatók

Vs.hu, 2017. június 12., hétfő
Durván leépít Magyarországon a GE

Kuruc.info, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Hirextra.hu, 2017. június 12., hétfő
3D nyomtatóba való anyagon kísérleteznek Szegeden

Autopro.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Portfolio.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi gyárai többségét a GE

Vg.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi üzemeinek nagy részét a GE

Portfolio.hu, 2017. június 12., hétfő
Ki hogyan látja a magyar gazdaság pályáját? - Szerdán Győrbe látogatunk

Pecsma.hu, 2017. június 12., hétfő
Megkezdik a kutatást a Mecsek lábánál

Origo.hu, 2017. június 12., hétfő
Jön a kizárólag sós vízben oldódó műanyag

Origo.hu, 2017. június 12., hétfő
Ismét díjazták a fenntarthatóságot

Origo.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja egyik magyar üzletágát a General Electric

Napi.hu, 2017. június 12., hétfő
A GE eladja magyar fényforrás üzemeit - ötezer embert érint

Napi.hu, 2017. június 12., hétfő
Kutatás indul a Mecsekben

Kisalfold.hu, 2017. június 12., hétfő
Kizárólag sós vízben oldódó műanyagot állítanának elő

Kisalfold.hu, 2017. június 12., hétfő
A GE eladja magyarországi fényforrás üzletágát is

Itextreme.hu, 2017. június 12., hétfő
Új, magyar, komplex e-mailezési technológia rajtol a piacon

Itextreme.hu, 2017. június 12., hétfő
Tanulj tőlünk, hogy tanulhassunk Tőled: Indul a T-Systems Akadémia

Itbusiness.hu, 2017. június 12., hétfő
Ilyen a digitális transzformáció a legfelsőbb körökben

Hrportal.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Hirek.sk, 2017. június 12., hétfő
Kizárólag sós vízben oldódó műanyag fejlesztésén dolgoznak magyar kutatók

Hirado.hu, 2017. június 12., hétfő
Sós vízben oldódó polimert fejlesztenek Szegeden

Hirado.hu, 2017. június 12., hétfő
Hárommilliárd forintra pályázhatnak a vezető kutatók

Egeszsegkalauz.hu, 2017. június 12., hétfő
Megvan az Év Gyógyszere

Delmagyar.hu, 2017. június 12., hétfő
A világon egyedülálló anyag fejlesztésén dolgoznak az SZTE-en

Delmagyar.hu, 2017. június 12., hétfő
A GE eladja magyarországi fényforrás üzletágát is

Debreceninap.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Webradio.hu, 2017. június 12., hétfő
Hárommilliárd forintra pályázhatnak a tervek szerint vezető kutatók

Webradio.hu, 2017. június 12., hétfő
Hárommilliárd forintra pályázhatnak a tervek szerint vezető kutatók

Webradio.hu, 2017. június 12., hétfő
Hárommilliárd forintra pályázhatnak...

Webradio.hu, 2017. június 12., hétfő
Kutatás indul a Mecsek előterének energetikai feltárására

Webradio.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Videk.ma, 2017. június 12., hétfő
TudományMA - Kizárólag sós vízben oldódó műanyaga fejlesztésén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetemen

Trademagazin.hu, 2017. június 12., hétfő
Magyar startupokkal népszerűsíti az innovációt a nemzeti kereskedőház Párizsban

Realista.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Profitline.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Privatbankar.hu, 2017. június 12., hétfő
A Nap Száma: 3 milliárd

Orientpress.hu, 2017. június 12., hétfő
Hárommilliárd forintra pályázhatnak vezető kutatók

Nrgreport.com, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a GE

Mfor.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát a General Electric

Magyaridok.hu, 2017. június 12., hétfő
Innovatív magyar cégek a kazah szak-világkiállításon

Magyaridok.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Magyaridok.hu, 2017. június 12., hétfő
Kutatás indul a Mecsek előterének energetikai feltárására

Magyaridok.hu, 2017. június 12., hétfő
Hárommilliárd forintra pályázhatnak vezető kutatók

Kanizsaujsag.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Kamaraonline.hu, 2017. június 12., hétfő
Szentkuti: Időnként nélkülözhetetlen egy jó coach

Kamaraonline.hu, 2017. június 12., hétfő
Sós vízben oldódó drónt fejlesztenek a Szegedi Tudományegyetemen

Kamaraonline.hu, 2017. június 12., hétfő
Megválna magyarországi gyárai és dolgozói zömétől a GE

Iveszpremlap.hu, 2017. június 12., hétfő
Kizárólag sós vízben oldódó műanyaga fejlesztésén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetemen

Index.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyar üzemeinek nagy részét a GE

Index.hu, 2017. június 12., hétfő
Tengervízben oldódó drónszárnyat fejlesztenek Szegeden

Gondola.hu
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a GE

Estiujsag.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja a GE a gyárát ötezer munkást érint a változás

Delzalapress.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Civishir.hu, 2017. június 12., hétfő
Eladja gyárait a General Electric. Mi lesz a böszörményi üzemmel?

Civilhetes.net, 2017. június 12., hétfő
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát a GE: több ezer embert érint

Bdpst24.hu, 2017. június 12., hétfő
A legjobb magyar startupokat várja a Telenor Accelerate program

24.hu, 2017. június 12., hétfő
Ötezer magyar munkahelyet érintő lépésre készül a GE

Ujnemzedek.hu, 2017. június 12., hétfő
Kizárólag sós vízben oldódó műanyaga fejlesztésén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetemen

RTL Klub, RTL Híradó, Esti kiadás, 2017. június 12., hétfő
Csaknem az összes magyar üzemét eladja a General Electric

RTL II, RTLII Híradó, 2017. június 12., hétfő
Csaknem az összes magyar üzemét eladja a General Electric

Magyar Idők, 2017. június 13., kedd, 1+12. oldal
Eladó üzletág

Szabadság, 2017. június 13., kedd, 1+5. oldal
Amikor az átlagpolgár, az egyetemista is jöhet ötletekkel

Magyar Hírlap, 2017. június 13., kedd, 10. oldal
Megválik fényforrásüzletágától a General Electric

Magyar Hírlap, 2017. június 13., kedd, 12. oldal
Tengeralattjáróvá váló drónt építenek Szegeden

Magyar Hírlap, 2017. június 13., kedd, 12. oldal
Alapkutatási felhívás hazai tudósok számára

Ma.hu, 2017. június 13., kedd
Eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric

Profitline.hu, 2017. június 13., kedd
Új, magyar, komplex e-mailezési technológia rajtol a piacon

Magyarhirlap.hu, 2017. június 13., kedd
Megválik fényforrásüzletágától a General Electric

Magyarhirlap.hu, 2017. június 13., kedd
Tengeralattjáróvá váló drónt építenek Szegeden

Magyarhirlap.hu, 2017. június 13., kedd
Alapkutatási felhívás hazai tudósok számára

Forestpress.hu, 2017. június 13., kedd
Kutatás indul a Mecsek előterének energetikai feltárására (MTI)

Webradio.hu, 2017. június 13., kedd
2019-től működhet a tudományos ipari park a szegedi lézerközpont mellett

Mixonline.hu, 2017. június 13., kedd
Tudományos parkot építenek Szegeden

Velemenyezd.hu, 2017. június 13., kedd
2019-től működhet a tudományos ipari park a szegedi lézerközpont mellett

Szeged.hu, 2017. június 13., kedd
2019-ben startolhat az ELI melletti ipari park

Vasarhely24.com, 2017. június 13., kedd
Világcégeknek és induló vállalkozásoknak is lesz hely a szegedi tudományos ipari parkban

Realista.hu, 2017. június 13., kedd
2019-ben adják át a tudományos ipari parkot a szegedi lézerközpont mellett

Hirado.hu, 2017. június 13., kedd
2019-től működhet a tudományos ipari park a szegedi lézerközpontnál

U-szeged.hu, 2017. június 13., kedd
A lézerkutatás és az ELI Science Park lehet a dél-alföldi gazdaságfejlesztés motorja

Szegedma.hu, 2017. június 13., kedd
700 ezer ember jövőjét érinti a szegedi Science Park + FOTÓK

Ridikul.hu, 2017. június 13., kedd
Sós vízben oldódó műanyag fejlesztésén dolgoznak Szegeden

Karpatinfo.net, 2017. június 13., kedd
Jön a kizárólag sós vízben oldódó műanyag

Ng.hu, 2017. június 13., kedd
Drónból is lehet tengeralattjáró: Szegeden oldják meg

Szeged.hu, 2017. június 13., kedd
Különleges műanyagot fejlesztenek Szegeden

Dontwasteit.hu, 2017. június 13., kedd
Új típusú műanyagot fejlesztenek Szegeden

Citygreen.hu, 2017. június 13., kedd
Kizárólag sós vízben oldódó műanyag fejlesztésén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetemen

Magyarhirlap.hu, 2017. június 13., kedd
Tengeralattjáróvá váló drónt építenek Szegeden

Ecolounge.hu, 2017. június 13., kedd
A világon egyedülálló, kizárólag sós vízben oldódó műanyag fejlesztésén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetemen!

Hirado.hu, 2017. június 13., kedd
Saját digitális technológiáival javítja hatékonyságát a GE

Bdpst24.hu, 2017. június 13., kedd
Londonban és Berlinben a magyar startupok

Gazdasagportal.hu, 2017. június 13., kedd
Londonban és Berlinben a magyar startupok

Kamaraonline.hu, 2017. június 13., kedd
Londonban és Berlinben a magyar startupok

Magyarhirlap.hu, 2017. június 13., kedd
Alapkutatási felhívás hazai tudósok számára

Medicalonline.hu, 2017. június 13., kedd
Alapkutatási felhívás hazai tudósoknak

Innoportal.hu, 2017. június 13., kedd
Magyar startupokkal népszerűsíti az innovációt a nemzeti kereskedőház Párizsban

Haszon.hu, 2017. június 13., kedd
Eladja magyar gyárai nagy részét a GE

Forbes.hu, 2017. június 13., kedd
Utazol, kinézel az ablakon. Egy magyar app megmondja, mit látsz

Piacesprofit.hu, 2017. június 13., kedd
Csúcstechnológia kerül az egészségiparba

News4business.hu, 2017. június 13., kedd
Digitális iparvállalattá alakul a GE Magyarország

Marketinginfo.hu, 2017. június 13., kedd
Digitális iparvállalattá alakul a GE Magyarország

Erdon.ro, 2017. június 13., kedd
Kutatók, gyógyítók együtt

Boon.hu, 2017. június 13., kedd
"Rendkívüli jelentőségű a megállapodás a kórház számára"

Trendfm.hu, 2017. június 13., kedd
Mérföldkőnek számító együttműködés a magyar egészségügyben

Realista.hu, 2017. június 13., kedd
Digitális iparvállalattá alakul a GE Magyarország

Profitline.hu, 2017. június 13., kedd
Lepsényi István: a kormány kiemelt ágazatként kezeli a logisztikát

Profit7.hu, 2017. június 13., kedd
Kiemelt ágazatként kezeli a kormány a logisztikát

Privatbankar.hu, 2017. június 13., kedd
Digitális iparvállalat lesz a GE Magyarország

Nrgreport.com, 2017. június 13., kedd
Marad a GE Magyarországon

Mfor.hu, 2017. június 13., kedd
Digitális iparvállalattá alakul a GE Magyarország

Medicalonline.hu, 2017. június 13., kedd
Alapkutatási felhívás hazai tudósoknak

Magyaridok.hu, 2017. június 13., kedd
Eladósorban a fényforrásüzletág

Magyaridok.hu, 2017. június 13., kedd
Digitális iparvállalattá alakul a GE Magyarország

Kamaraonline.hu, 2017. június 13., kedd
Lepsényi István: a kormány kiemelt ágazatként kezeli a logisztikát

Insiderblog.hu, 2017. június 13., kedd
A felvételizés Tinderét valósítanák meg

Hvg.hu, 2017. június 13., kedd
Nem vonul ki titokban a GE Magyarországról, de a fényes jövőnek van árnyoldala is

Hiros.hu, 2017. június 13., kedd
2019-től működhet a tudományos ipari park a szegedi lézerközpont mellett

Profitline.hu, 2017. június 13., kedd
Elérte legmagasabb pontját az ország egyik legkorszerűbb irodaháza és kutatás-fejlesztési központja

Kossuth Rádió, Krónika 15:00, 2017. június 13., kedd
A következő évtizedben a dél-alföldi térség gazdaságfejlesztésének motorja lehet a Szegeden megvalósuló lézerközpont

Kossuth Rádió, Krónika 17:30, 2017. június 13., kedd
A következő évtizedben a dél-alföldi térség gazdaságfejlesztésének motorja lehet a Szegeden megvalósuló lézerközpont

Kossuth Rádió, Krónika 22:00, 2017. június 13., kedd
A következő évtizedben a dél-alföldi térség gazdaságfejlesztésének motorja lehet a Szegeden megvalósuló lézerközpont

Duna TV, Híradó M1 12:00, 2017. június 13., kedd
A szegedi szuperlézer-központ és a köré épített tudományos park lehet a dél-alföldi gazdaságfejlesztés motorja

M1, Híradó M1 12:00, 2017. június 13., kedd
A szegedi szuperlézer-központ és a köré épített tudományos park lehet a dél-alföldi gazdaságfejlesztés motorja

Magyar Hírlap, 2017. június 14., szerda, 10. oldal
Keresettek a startup vállalataink külföldön

Fejér Megyei Hírlap, 2017. június 14., szerda, 13-14. oldal
Vállalkozókat díjaztak, ifjakat köszöntöttek a küldöttgyűlésen

Fejér Megyei Hírlap, 2017. június 14., szerda, 15. oldal
Itt az ideje innovatívnak lenni!

Médiapiac, 2017. június 14., szerda, 28-31. oldal
Kihívások előtt a kutatói ágazat

Magyarhirlap.hu, 2017. június 14., szerda
Keresettek a startup vállalataink külföldön

Euroastra.hu, 2017. június 14., szerda
Szeptember 4-ig pályázhatnak a startupok Magyarország első vállalati akcelerátor programjába

Vg.hu, 2017. június 14., szerda
Pokolba vagy mennybe visznek minket a világot felforgató technológiák?

Scmonitor.hu, 2017. június 14., szerda
Nem vonulnak ki Magyarországról

Mmonline.hu, 2017. június 14., szerda
Digitális innováció a GE-nél

Minuszos.hu, 2017. június 14., szerda
Elindult a BudapestMakers.com

Profitline.hu, 2017. június 14., szerda
Tudatos tervezésre és együttműködésre épül a vidéki városok fejlődése

Kamaraonline.hu, 2017. június 14., szerda
Kulturális startup teszi élvezetessé az utazást

Infoter.eu, 2017. június 14., szerda
2019-től működhet a tudományos ipari park a szegedi lézerközpont mellett

Hiros.hu, 2017. június 14., szerda
Egészség projektben a kecskeméti egyetem

Civilhetes.net, 2017. június 14., szerda
A digitalizáció rúghatja be a rozsdás gazdasági motort

InfoRádió, Mérleg 09:45, 2017. június 14., szerda
A nemzetközi színtér és a piaci kapcsolatok meghatározók a startup vállalkozások fejlődésében, mondta Szalai Piroska

24 óra, 2017. június 15., csütörtök, 3. oldal
Nagyobb sebességbe kapcsolt a Suzuki

Heti Válasz, 2017. június 15., csütörtök, 35. oldal
Elad a GE

Világgazdaság, 2017. június 15., csütörtök, 1+3. oldal
Több uniós pénz áramlik a gazdaságba

Magyar Nemzet, 2017. június 15., csütörtök, 3. oldal
A partnerség nem védi a munkaerőt

Vg.hu, 2017. június 15., csütörtök
Több uniós pénz áramlik a gazdaságba

Vg.hu, 2017. június 15., csütörtök
Ennyiből fejlődik Pest megye versenyképessége

Mixonline.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar befektetési fórum New York-ban

Napi.hu, 2017. június 15., csütörtök
Amerikai befektetőkre vár Magyarország

Hirado.hu, 2017. június 15., csütörtök
Közel 4 milliárd forint jut Pest megyei fejlesztésekre

Dehir.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar befektetési fórumot szerveztek New York-ban

Webradio.hu, 2017. június 15., csütörtök
NGM: 3,9 milliárd forint pest megyei fejlesztésekre

Realista.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar befektetési fórum New York-ban

Jarmuipar.hu, 2017. június 15., csütörtök
Digitális vállalattá alakul a GE Magyarország

Pannonnovum.hu, 2017. június 15., csütörtök
Megjelent a 2017. évi Globális Innovációs Index

Pannonnovum.hu, 2017. június 15., csütörtök
A Horizont 2020 program félidei értékelése

Pannonnovum.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar Innovációs Szövetség székhelyváltozás

Pannonnovum.hu, 2017. június 15., csütörtök
"B LIGHT" tájékoztató és regisztrációs nap

Zetapress.hu, 2017. június 15., csütörtök
Fórum New Yorkban

U-szeged.hu, 2017. június 15., csütörtök
Döntött az MTA SZAB közgyűlése: Fülöp Ferenc akadémikus a régi-új elnök

Portfolio.hu, 2017. június 15., csütörtök
Közel 4 milliárdnyi EU-s pénznek örülhetnek a pesti cégek

Innoportal.hu, 2017. június 15., csütörtök
Kizárólag sós vízben oldódó műanyaga fejlesztésén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetemen

Hirado.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar céget díjaztak New Yorkban

Hirado.hu, 2017. június 15., csütörtök
A miniszterelnök az Akadémia újraválasztott elnökével tárgyalt

Erdon.ro, 2017. június 15., csütörtök
Kazincbarcika és a térség jövője

Delmagyar.hu, 2017. június 15., csütörtök
MTA SZAB: Fülöp Ferenc akadémikus a régi-új elnök

Webradio.hu, 2017. június 15., csütörtök
A miniszterelnök az Akadémia újraválasztott elnökével tárgyalt

Webradio.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar befektetési fórumot szerveztek New York-ban

Szegedma.hu, 2017. június 15., csütörtök
Döntött az MTA SZAB közgyűlése: Fülöp Ferenc akadémikus a régi-új elnök + FOTÓK

Profitline.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar befektetési fórumot szerveztek New York-ban

Profitline.hu, 2017. június 15., csütörtök
3,9 milliárd forintból fejlesztenek Pest megyében

Orientpress.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar befektetési fórum Yorkban

Magyaridok.hu, 2017. június 15., csütörtök
Szaktárca: 3,9 milliárd forintos uniós forrás pest megyei fejlesztésekre

Kamaraonline.hu, 2017. június 15., csütörtök
NGM: 3,9 milliárd forint Pest megyei fejlesztésekre

Index.hu, 2017. június 15., csütörtök
Szintetikus színképkönyvtárat küld az ELTE az űrbe

Gondola.hu, 2017. június 15., csütörtök
Magyar kutatók eredménye segíti majd a világ legnagyobb űrtávcsövének munkáját

Eupalyazatiportal.hu, 2017. június 15., csütörtök
A magyar kutatók a régiós élmezőnyben a Horizont 2020 program félidei értékelése szerint

Magyar Idők, 2017. június 16., péntek, 14. oldal
Befektetési fórum a tengerentúlon

Világgazdaság, 2017. június 16., péntek, 2. oldal
Forrás közvetlenül a vállalatoknak

Technokrata.hu, 2017. június 16., péntek
Saját digitális megoldásaival javítja hatékonyságát a veresegyházi GE

Hirek.prim.hu, 2017. június 16., péntek
Magyar innováció egy akadálymentessebb világért

Euroastra.hu, 2017. június 16., péntek
Saját digitális technológiáival javítja termelési hatékonyságát a GE Power Veresegyházi gyára

Dehir.hu, 2017. június 16., péntek
Tíz év alatt 42 milliárd forint uniós forrást nyertek a magyar szervezetek innovációra

Webradio.hu, 2017. június 16., péntek
Tíz év alatt 42 milliárd forint uniós forrást nyertek a magyar szervezetek innovációra

Webradio.hu, 2017. június 16., péntek
... 42 milliárd forint uniós forrást nyertek a magyar szervezetek innovációra

Hirado.hu, 2017. június 16., péntek
A Horizont 2020 programban 42 milliárd forint uniós forrást nyertek a magyar szervezetek innovációra

Weborvos.hu, 2017. június 16., péntek
Magyar siker az uniós kutatási pályázaton

Agronaplo.hu, 2017. június 16., péntek
Sokat nyertek a magyar agrárinnovációk a Horizont 2020 programban

Kamaraonline.hu, 2017. június 16., péntek
Tíz év alatt 42 milliárd forint uniós forrást nyertek a magyar szervezetek innovációra

Tozsdeforum.hu, 2017. június 16., péntek
42 milliárd jutott az uniós innovációs pénzből

Profitline.hu, 2017. június 16., péntek
Tíz év alatt 42 milliárd forint uniós forrást nyertek a magyar szervezetek innovációra

Vg.hu, 2017. június 16., péntek
Tombolt az innováció amagyar szervezetek körében

Vg.hu, 2017. június 16., péntek
A túlzott felügyeleti szigor az innováció ellen dolgozik

Autopro.hu, 2017. június 16., péntek
Amerikai befektetők érdeklődnek Magyarország iránt

Szekesfehervarinapilap.hu, 2017. június 16., péntek
Magyarország legyen a régió tudományos központja - az MTA elnöke a miniszterelnökkel tárgyalt

Siofokinapilap.hu, 2017. június 16., péntek
Magyarország legyen a régió tudományos központja - az MTA elnöke a miniszterelnökkel tárgyalt

Pecsinapilap.hu, 2017. június 16., péntek
Magyarország legyen a régió tudományos központja - az MTA elnöke a miniszterelnökkel tárgyalt

Innoportal.hu, 2017. június 16., péntek
A szegedi lézerközpont mellett tudományos ipari park működhet 2019-től

Hirado.hu, 2017. június 16., péntek
A magyar tudomány régiós szerepéről tárgyalt a miniszterelnök és az MTA elnöke

Webradio.hu, 2017. június 16., péntek
A magyar tudomány régiós szerepéről tárgyalt a miniszterelnök és az MTA elnöke

Szegedma.hu, 2017. június 16., péntek
A magyar tudomány régiós szerepéről tárgyalt a miniszterelnök és az MTA elnöke

Socialbranding.hu, 2017. június 16., péntek
Magyar befektetési fórumot szerveztek

Profitline.hu, 2017. június 16., péntek
Magyar befektetési fórumot szerveztek a Bloomberg New York-i irodaházában

Logisztika.hu, 2017. június 16., péntek
Új, magyar e-mailezési technológia rajtol a piacon

Gondola.hu, 2017. június 16., péntek
Magyarország legyen a régió tudományos központja

Brandtrend.hu, 2017. június 16., péntek
Magyar befektetési fórumot szerveztek

Adozona.hu, 2017. június 16., péntek
Csaknem száz kkv nyert versenyképességi támogatást Pest megyében

Magyar Idők, 2017. június 17., szombat, 12. oldal
Több tíz milliárd forint innovációra 2014 óta

Magyar Hírlap, 2017. június 17., szombat, 10. oldal
Európai uniós támogatás innovációra

Weborvos.hu, 2017. június 17., szombat
Kell a stabil kutatói életpálya is

Innoportal.hu, 2017. június 17., szombat
Elindult a BudapestMakers.com, az innovációs ökoszisztéma új platformja

Jazzy Rádió, Média piac, 2017. június 17., szombat
Mit jelent pontosan az Internet of Things kifejezés?

Jazzy Rádió, Média piac, 2017. június 17., szombat
Hogy állunk a mesterséges intelligenciával napjainkban?

Magyaridok.hu, 2017. június 18., vasárnap
Több tíz milliárd forint innovációra 2014 óta

Piacesprofit.hu, 2017. június 18., vasárnap
EU pénzek tartják életben a hazai innovációt

Innoportal.hu, 2017. június 18., vasárnap
A miniszterelnök az Akadémia újraválasztott elnökével tárgyalt

Infoter.eu, 2017. június 18., vasárnap
Jó ötletekből nincs hiány a budapesti startup vállalkozásoknál

Euroastra.hu, 2017. június 18., vasárnap
Magyar kutatók eredménye segíti a világ legnagyobb űrtávcsövének munkáját

Kossuth Rádió, Vasárnapi Újság, 2017. június 18., vasárnap
Összeállítás: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy kutatócsoportja a magyar kisvállalati szektor gazdasági szerepének fontosságát próbálja feltérképezni

M5, Novum, 2017. június 18., vasárnap
Összeállítás: Melyik projekt nyert idén a Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen?

Világgazdaság, 2017. június 19., hétfő, 5. oldal
A GE átszervez, de minden marad

Autopro.hu, 2017. június 19., hétfő
Középiskolások tesztelhették a Knorr-Bremse fékrendszereit

Medicalonline.hu, 2017. június 19., hétfő
Magyar kutatók a régiós élmezőnyben

Medicalonline.hu, 2017. június 19., hétfő
"A magasabb professzori bérek növelnék az itthon tartó erőt"

Innoportal.hu, 2017. június 19., hétfő
Tíz év alatt 42 milliárd forint uniós forrást nyertek a magyar szervezetek innovációra

Innoportal.hu, 2017. június 19., hétfő
Három év alatt 42 milliárd forint uniós forrást nyertek a magyar szervezetek innovációra

Medicalonline.hu, 2017. június 19., hétfő
Magyar kutatók a régiós élmezőnyben

Portfolio.hu, 2017. június 19., hétfő
Magyarok a régiós élmezőnyben "futballoznak" a kutatásban

Tech.hu, 2017. június 19., hétfő
Múzeumban tekinthetőek meg a besült innovációk

Museum.breuerpress.com, 2017. június 19., hétfő
Múzeumban tekinthetőek meg a besült innovációk

Origo.hu, 2017. június 19., hétfő
Múzeumban tekinthetőek meg a besült innovációk

Valasz.hu, 2017. június 19., hétfő
Tavasszal Budapesten találkozott a HEPiX közösség

Itbusiness.hu, 2017. június 19., hétfő
Magyarok fejlesztik a gondolkodó hálózatot

Lokal.hu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Kisalfold.hu, 2017. június 19., hétfő
Nyakunkon a "csendes ipari forradalom": aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Infoter.eu, 2017. június 19., hétfő
Az 5G technológia Magyarország kitörési pontja lehet

Infoter.eu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Infotatabanya.hu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Infoesztergom.hu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Infodebrecen.hu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Hirado.hu, 2017. június 19., hétfő
Az 5G technológia Magyarország kitörési pontja lehet

Hirado.hu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Delmagyar.hu, 2017. június 19., hétfő
Nyakunkon a "csendes ipari forradalom": aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Webradio.hu, 2017. június 19., hétfő
Parragh László: az 5G technológia kitörési pont lehet Magyarország számára

Realista.hu, 2017. június 19., hétfő
Megalakult az 5G koalíció Magyarországon

Profitline.hu, 2017. június 19., hétfő
Kitörési pont lehet hazánk számára az 5G technológia

Profit7.hu, 2017. június 19., hétfő
A gazdaság szolgálatában az 5G

Privatbankar.hu, 2017. június 19., hétfő
Összefogtak a magyar piac szereplői a legmodernebb mobiltechnológiáért

Minap.hu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Magyarhirlap.hu, 2017. június 19., hétfő
Megalakult a magyarországi 5G koalíció

M2mzona.hu, 2017. június 19., hétfő
Generációs ugrást hozhat az 5G Koalíció

Magyaridok.hu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Magyaridok.hu, 2017. június 19., hétfő
Parragh László: az 5G technológia kitörési pont lehet Magyarország számára

Kamaraonline.hu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Infoter.eu, 2017. június 19., hétfő
Az 5G technológia Magyarország kitörési pontja lehet

Infoter.eu, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Hirek.prim.hu, 2017. június 19., hétfő
Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

Gyartastrend.hu, 2017. június 19., hétfő
5G koalíció alakult

Ado.hu, 2017. június 19., hétfő
Jön az 5G Magyarországon is

M1, Híradó M1 19:30, 2017. június 19., hétfő
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Vas Népe, 2017. június 20., kedd, 6. oldal
A hazai startupok Párizsban

Zalai Hírlap, 2017. június 20., kedd, 1-2. oldal
5G koalíció alakult

Nógrád Megyei Hírlap, 2017. június 20., kedd, 5. oldal
Az 5G technológia kitörési pont

Nógrád Megyei Hírlap, 2017. június 20., kedd, 7. oldal
Alapkutatási felhívás

Zaol.hu, 2017. június 20., kedd
5G: Már zajlik itthon a csendes ipari forradalom

Mixonline.hu, 2017. június 20., kedd
Aláírták az 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Orientpress.hu, 2017. június 20., kedd
Már most készüljön a Kutatók Éjszakájára!

Medicalonline.hu, 2017. június 20., kedd
Magyarország az 5G-technológia alkalmazásáért

Velemenyezd.hu, 2017. június 20., kedd
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Lokal.hu, 2017. június 20., kedd
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Magyarhirlap.hu, 2017. június 20., kedd
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Nrgreport.com, 2017. június 20., kedd
Bővíti budapesti turbinalapát-gyárát a Siemens

Tozsdeforum.hu, 2017. június 20., kedd
Tízmilliárdos beruházással bővít a Siemens

Hrportal.hu, 2017. június 20., kedd
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Delmagyar.hu, 2017. június 20., kedd
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Kisalfold.hu, 2017. június 20., kedd
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Realista.hu, 2017. június 20., kedd
Bővítik a Siemens budapesti gyárát

Hirado.hu, 2017. június 20., kedd
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Hvg.hu, 2017. június 20., kedd
Turbinalapátgyár épül Budapesten

Energiainfo.hu, 2017. június 20., kedd
10 milliárdos beruházás a Siemens budapesti gyárában

Profitline.hu, 2017. június 20., kedd
Újabb fázisához érkezett a hazai Siemens bővítése

Magyaridok.hu, 2017. június 20., kedd
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Portfolio.hu, 2017. június 20., kedd
Bővíti budapesti gyárát a Siemens

Sikerado.hu, 2017. június 20., kedd
Javult tavaly az EU innovációs teljesítménye

Webradio.hu, 2017. június 20., kedd
Javult tavaly az EU innovációs teljesítménye, nagy a különbség a tagállamok között

Atv.hu, 2017. június 20., kedd
Elképesztő: Magyarország a 28-ból a 23. helyen áll

444.hu, 2017. június 20., kedd
Az innovációban leszakadó országok között van Magyarország az EU-ban

Velemenyezd.hu, 2017. június 20., kedd
Javult tavaly az EU innovációs teljesítménye, nagy a különbség a tagállamok között

Tozsdeforum.hu, 2017. június 20., kedd
Az innováció terén is kezdünk lemaradni

Alfahir.hu, 2017. június 20., kedd
Kijött a jelentés: innovációban is a sor végén kullogunk

Kamaraonline.hu, 2017. június 20., kedd
Innovációs eredménytábla: Magyarország két hellyel lejjebb csúszott

Vg.hu, 2017. június 20., kedd
Jócskán csökkent Magyarország innovációs teljesítménye

Velemenyezd.hu, 2017. június 20., kedd
Pálinkás József: Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását

Delmagyar.hu, 2017. június 20., kedd
Pálinkás József: Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot

Delmagyar.hu, 2017. június 20., kedd
Pálinkás József: a németek is támogatják az ELI kihasználását

Portfolio.hu, 2017. június 20., kedd
A németek is segítenének kihasználni a szegedi lézerközpont kapacitásait

Medicalonline.hu, 2017. június 20., kedd
Magyarország az 5G-technológia alkalmazásáért

Bitport.hu, 2017. június 20., kedd
A nagyratörő tervekhez itt az 5G nagykoalíció

Webradio.hu, 2017. június 20., kedd
Pálinkás József: Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását

Magyaridok.hu, 2017. június 20., kedd
Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását

Mmonline.hu, 2017. június 20., kedd
Megalakult az 5G Koalíció

Businessonline.prim.hu, 2017. június 20., kedd
Az 5G Koalíció széleskörű összefogás a fejlett technológia bevezetése érdekében

Magyaridok.hu, 2017. június 20., kedd
Generációs ugrás az 5G-koalícióval

Pannonnovum.hu, 2017. június 20., kedd
A Horizont 2020 program félidei értékelése

Profit7.hu, 2017. június 20., kedd
Európai piacra segítik a startupokat

Insiderblog.hu, 2017. június 20., kedd
Londonban és Berlinben volt a Startup Campus Roadshow

Eupalyazatiportal.hu, 2017. június 20., kedd
Pálinkás József: Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását

Energiaoldal.hu, 2017. június 20., kedd
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

168ora.hu, 2017. június 20., kedd
Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását

MTV, Híradó este, 2017. június 20., kedd
Újabb beruházást indított el a Siemens

Világgazdaság, 2017. június 21., szerda, 1+5. oldal
Felkerülhet a nemzetközi startuptérképre Magyarország

Délmagyarország, 2017. június 21., szerda, 3. oldal
Német támogatással alakulhat konzorcium az ELI hasznosítására

Vg.hu, 2017. június 21., szerda
Felkerülhet a nemzetközi startuptérképre Magyarország

Orientpress.hu, 2017. június 21., szerda
Valamelyest javult tavaly az Európai Unió innovációs teljesítménye

Napi.hu, 2017. június 21., szerda
Mi akadályoz sok startupot?

Euroastra.hu, 2017. június 21., szerda
Száz diák gondolkozhat együtt a jövő okos megoldásain a T-Systems Ötletcampuson

Itextreme.hu, 2017. június 21., szerda
Száz diák gondolkozhat együtt a jövő okos megoldásain a T-Systems Ötletcampuson

Dehir.hu, 2017. június 21., szerda
Cirkuszi hangulatban mutatták be a jövő technológiáját Nádudvaron

Mmonline.hu, 2017. június 21., szerda
Új központok segítik a magyar startupokat

U-szeged.hu, 2017. június 21., szerda
Pálinkás József: Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását

News4business.hu, 2017. június 21., szerda
Magyar befektetési fórumot szerveztek New York-ban

Mmonline.hu, 2017. június 21., szerda
Innovációs teljesítmény: nagyok a különbségek az uniós országok között

Infoter.eu, 2017. június 21., szerda
Valamelyest javult tavaly az Európai Unió innovációs teljesítménye

Hegyvidekujsag.eu, 2017. június 21., szerda
Hegyvidéki fejlesztésű snowbike
"...Kiemelt dicséretben részesült Hegyes Mátyás és Cseri Ferenc pályamunkája, a snowbike a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen.
"Olyan bicikliben gondolkodtunk, ami extrém téli időjárási viszonyok között, hóban, latyakban is képes megadni a gondtalan kerékpározás élményét, strapabíró és könnyen szállítható" - foglalta össze a kiinduló koncepciót Hegyes Mátyás, a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulója..."


Eupalyazatiportal.hu, 2017. június 21., szerda
Pálinkás József: Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását

Szabadfold.hu, 2017. június 21., szerda
Visszajár a fagylalt ára
"...Márpedig e szakon alig valamivel alacsonyabb a ponthatár, mint az általános orvosin. Gabriella nyert a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági tehetségkutató versenyén, ezért plusz 30 pontot kap az érettségin, ami növeli a pontszámát. A díjhoz úgy jutott, hogy részt vett a szentesi középiskolák tanulói számára szervezett Studium Generale oktatás biológiai kutatócsoportjában..."

Kossuth Rádió, 180 perc, 2017. június 21., szerda
A kormány elkötelezett, hogy a piaci szereplők bevonásával versenyképessé tegye az egyetemi informatikai képzést

M1, Híradó M1 6:00, 2017. június 21., szerda
Tovább erősíti magyarországi tevékenységét a német Siemens

Észak-Magyarország, 2017. június 22., csütörtök, 8. oldal
Innovációval nyert Koncsik Alex
"...A 2016/2017-es tanévben 26. alkalommal rendezték meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, amelyen most először vett részt a Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma. A Magyar Innovációs Szövetség által meghirdetett versenyre műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka eredményével lehetett pályázni..."

Figyelő, 2017. június 22., csütörtök, 22 -23. oldal
Pirulák a versenyképességre

Napi.hu, 2017. június 22., csütörtök
Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

Realista.hu, 2017. június 22., csütörtök
Budapestet lerohanták az irodaházak! Mindenhol építkeznek

Privatbankar.hu, 2017. június 22., csütörtök
Magyar találmány: ha a budapesti metróban bevált, az egész világnak jó lesz

Gyartastrend.hu, 2017. június 22., csütörtök
Elindult az innovációs ökoszisztéma új platformja

Bdpst24.hu, 2017. június 22., csütörtök
Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

Profitline.hu, 2017. június 22., csütörtök
Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

Hirado.hu, 2017. június 22., csütörtök
Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

Medicalonline.hu, 2017. június 22., csütörtök
A fény energiáját hasznosítja

Privatbankar.hu, 2017. június 22., csütörtök
Magyar találmány: ha a budapesti metróban bevált, az egész világnak jó lesz

Polgarportal.hu, 2017. június 22., csütörtök
Világpiacon a hazai innováció

Napi.hu, 2017. június 22., csütörtök
Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

Webradio.hu, 2017. június 22., csütörtök
Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

Velemenyezd.hu, 2017. június 22., csütörtök
Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

Autopro.hu, 2017. június 22., csütörtök
Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

Gyartastrend.hu, 2017. június 22., csütörtök
Ipari Együttműködési Központ alakult a BME-n

Gyartastrend.hu, 2017. június 22., csütörtök
Elindult az innovációs ökoszisztéma új platformja

Dehir.hu, 2017. június 22., csütörtök
A szakmák csínját-bínját ismerhetik meg a debreceni diákok

Gyartastrend.hu, 2017. június 22., csütörtök
23. helyen áll Magyarország az EU innovációs listáján

Technokrata.hu, 2017. június 22., csütörtök
Ipar 5.0 - Az emberi érintés visszatér

Tervlap.hu, 2017. június 22., csütörtök
Elérte legmagasabb pontját az új Ericsson ház az Infoparknál

Hir.ma, 2017. június 22., csütörtök
Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

Hajdupress.hu, 2017. június 22., csütörtök
Pedagógusokat, sportolókat, tehetségeket díjazott Debrecen

Dehir.hu, 2017. június 22., csütörtök
Papp László: egyedülálló az országban a déli ipari park

Debreceninap.hu, 2017. június 22., csütörtök
Sokat tettek Debrecenért, kitüntetést kaptak

InfoRádió, 2017. június 22., csütörtök
Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

M1, Unió28, 2017. június 22., csütörtök
A tervezettnél hosszabb ideig és megemelt összeggel segítené az uniós kis- és középvállalkozásokat a Juncker-terv

Magyar Idők, 2017. június 23., péntek, 15. oldal
Magazin indult az innovációs cégeknek

Fejér Megyei Hírlap, 2017. június 23., péntek, 15. oldal
Az oktatási és kutatómunkát segítik

Dunaújvárosi Hírlap, 2017. június 23., péntek, 13. oldal
Az oktatási és kutatómunkát segítik

Itextreme.hu, 2017. június 23., péntek
Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

Semmelweis.hu, 2017. június 23., péntek
A Semmelweis Egyetem nyerte el a legnagyobb támogatást a H2020 programban

Euroastra.hu, 2017. június 23., péntek
Magyarországon vitatják meg a Visegrádi országok jövőjét

Duol.hu, 2017. június 23., péntek
Újabb nagyvállalatok írtak alá támogatási szerződést a Miskolci Egyetemen

Profitline.hu, 2017. június 23., péntek
Új központok segítik a hazai startup csapatokat

Trendfm.hu, 2017. június 23., péntek
Londonban és Berlinben zárult a Startup Campus Roadshow

Uzletresz.hu, 2017. június 23., péntek
Londonban és Berlinben nyit irodát a magyar Startup Campus

Gazdasagportal.hu, 2017. június 23., péntek
Londonban és Berlinben zárult a Startup Campus Roadshow

Magyaridok.hu, 2017. június 23., péntek
Ötven hazai társaság mutatkozott be a roadshow-n

Magyaridok.hu, 2017. június 23., péntek
Magazin indul az innovációs cégeknek

Kozlekedesvilag.hu, 2017. június 23., péntek
Irinyi Terv - kötöttpályás járműgyártási stratégia

Orientpress.hu, 2017. június 23., péntek
Korábban nem látott kutatási lehetőséghez jutnak az egyetemek

Kamaraonline.hu, 2017. június 23., péntek
Magyarországon vitatják meg a Visegrádi országok jövőjét

Infoter.eu, 2017. június 23., péntek
Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

Eupalyazatiportal.hu, 2017. június 23., péntek
Berlinben is bemutatkozott a Startup Campus

Kossuth Rádió, Határok nélkül, 2017. június 23., péntek
Összeállítás: A magyarkanizsai Muhi Kristóf nyerte az SCI-ndikátor fődíját

Piac és Profit, 2017. június 24., szombat, 10-11. oldal
Innoválj, vagy halj meg!

Magyar Idők, 2017. június 24., szombat, 1+13. oldal
Jól halad az uniós források felhasználása

Hir.ma, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Sikerado.hu, 2017. június 24., szombat
Tudjuk, mikor lesz idén a kutatók éjszakája

Origo.hu, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Kisalfold.hu, 2017. június 24., szombat
Ekkor rendezik a kutatók éjszakáját

Itextreme.hu, 2017. június 24., szombat
Innovációs teljesítmények elismerése a Műegyetemen

Innoportal.hu, 2017. június 24., szombat
Pálinkás: Berlin támogatja a szegedi lézerközpontot hasznosító nemzetközi konzorcium megalapítását

Hirado.hu, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Hirado.hu, 2017. június 24., szombat
Mintegy 3 milliárd forint támogatást nyertek el a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények

Haon.hu, 2017. június 24., szombat
Debrecen büszke rájuk - díjak, elismerések

Erdon.ro, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Erdon.ro, 2017. június 24., szombat
Debrecen büszke rájuk - díjak, elismerések

Delmagyar.hu, 2017. június 24., szombat
Ekkor rendezik a kutatók éjszakáját

Webradio.hu, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Webradio.hu, 2017. június 24., szombat
Palkovics László: mintegy 3 milliárd forint támogatást nyertek el a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények

Videk.ma, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Szegedma.hu, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Profitline.hu, 2017. június 24., szombat
A kormány célja a versenyképes felsőoktatás

Minap.hu, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Magyaridok.hu, 2017. június 24., szombat
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Magyaridok.hu, 2017. június 24., szombat
Mintegy 3 milliárd forint támogatást nyertek el a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények

Magyarhirlap.hu, 2017. június 24., szombat
Palkovics László: Hárommilliárdos támogatáshoz jut a zalaegerszegi felsőoktatás

Euroastra.hu, 2017. június 24., szombat
Gyógyszeripari és energetikai informatikai megoldásokon dolgoznak a Műegyetem és ipari partnerei

Mixonline.hu, 2017. június 25. vasárnap
3 milliárd támogatás a felsőoktatásnak Zalaegerszegen

Ma.hu, 2017. június 25. vasárnap
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Kanizsaujsag.hu, 2017. június 25. vasárnap
Mintegy 3 milliárd forint támogatást nyertek el a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények

Jarmuipar.hu, 2017. június 25. vasárnap
Budapesten bővít a Siemens

Infoter.eu, 2017. június 25. vasárnap
Korábban nem látott kutatási lehetőséghez jutnak az egyetemek

M5, Novum, 2017. június 25. vasárnap
Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjnyertes pályaműveiből szemezgettünk

Magyar Hírlap, 2017. június 26., hétfő, 2. oldal
A zalaegerszegi felsőoktatási intézmények...

Mixonline.hu, 2017. június 26., hétfő
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Ifipress.hu, 2017. június 26., hétfő
Szeptember 29-én rendezik a Kutatók Éjszakáját

Hir.ma, 2017. június 26., hétfő
OECD-főtitkár: javítani kell a kis- és középvállalkozások termelékenységét

Piacesprofit.hu, 2017. június 26., hétfő
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Pecsma.hu, 2017. június 26., hétfő
Akik Pécset a nagyvállalatoknak ajánlják

News4business.hu, 2017. június 26., hétfő
Hernádi: 4,5 milliárd dolláros befektetést tervez a vegyiparba a Mol

Innoportal.hu, 2017. június 26., hétfő
Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

Hrportal.hu, 2017. június 26., hétfő
OECD-főtitkár: javítani kell a kis- és középvállalkozások termelékenységét

Szeged.hu, 2017. június 26., hétfő
Szegeden gyakorolhatnak a leendő villamosmérnökök

Nrgreport.com, 2017. június 26., hétfő
Együttműködik a DÉMÁSZ az Óbudai Egyetemmel

Mfor.hu, 2017. június 26., hétfő
Besatuzott a kkv-k termelékenysége, valamit tenni kell

Kamaraonline.hu, 2017. június 26., hétfő
Közel 1,8 milliárd forintnyi uniós fejlesztés a Budapesti Gazdasági Egyetemen

Nógrád Megyei Hírlap, 2017. június 27., kedd, 7. oldal
Kutatók éjszakája

Hajdú-Bihari Napló, 2017. június 27., kedd, 8. oldal
Együttműködés a genetikai kutatásban

24 óra, 2017. június 27., kedd, 1-2. oldal
Városfejlesztés és digitalizáció

Világgazdaság, 2017. június 27., kedd, 16. oldal
Újabb 120 milliárdra lehet pályázni

Piac és Profit, 2017. június 27., kedd, 4-7. oldal
Az embert kiváltja a technológia

Piac és Profit, 2017. június 27., kedd, 10-11. oldal
Innoválj, vagy halj meg!

Gondola.hu, 2017. június 27., kedd
Világbank: a magyar városok sokban jobbak az unióátlagnál

Gondola.hu, 2017. június 27., kedd
A magyar városok sokban jobbak az unióátlagnál

Trademagazin.hu, 2017. június 27., kedd
Világbank: a magyar városok az üzleti környezet több szegmensében jobbak az uniós átlagnál

Tozsdeforum.hu, 2017. június 27., kedd
Kiemelkedő a magyar városok üzleti környezete

Dehir.hu, 2017. június 27., kedd
Több mint négyszáz pedagógus versenyez a hétvégén Debrecenben
"...Debrecen ad otthont Európa legnagyobb, természettudományokat oktató pedagógusoknak szervezett rendezvényének, a Science on Stage fesztiválnak június 29. és július 2. között. Csaknem 30 ország közel 450 legjobb tanára érkezik a városba azért, hogy a Kölcsey Központban bemutassa, milyen ötletekkel, kísérletekkel, módszerekkel oktatja hazájában, iskolájában a természettudományokat a diákoknak..."

Turizmusonline.hu, 2017. június 27., kedd
450 tanár érkezik Debrecenbe a világ minden részéből

Hajdupress.hu, 2017. június 27., kedd
Európa legnagyobb természettudományos oktatási fesztiválja Debrecenbe érkezik

Marketinginfo.hu, 2017. június 27., kedd
Megvannak a BCCH-uSchool vállalakozói klub döntőjének nyertes diákjai

News4business.hu, 2017. június 27., kedd
Megvannak a BCCH-uSchool vállalakozói klub döntőjének nyertes diákjai

News4business.hu, 2017. június 27., kedd
Uniós fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen

Vehir.hu, 2017. június 27., kedd
Innováció és útmutatás

Bitport.hu, 2017. június 27., kedd
Így duplázzuk meg a haszonrést az Ipar 4.0-val!

Techmonitor.hu, 2017. június 27., kedd
Az ipar 4.0 már túl van a próbaidőszakon

Hrportal.hu, 2017. június 27., kedd
NGM-államtitkár: Pest megyei vállalkozások 3 milliárd forintot nyertek el telephely fejlesztésre

Kaposvarmost.hu, 2017. június 27., kedd
A helyi termékek és a helyi gazdaság fellendítése a cél

Új Dunántúli Napló, 2017. június 28., szerda, 12. oldal
Állandósul a vállalkozások megújulási kényszere

Új Dunántúli Napló, 2017. június 28., szerda, 12. oldal
Az innováció mentén

Új Néplap, 2017. június 28., szerda, 7. oldal
Új koncessziós pályázatok

Tolnai Népújság, 2017. június 28., szerda, 7. oldal
Új koncessziós pályázatok

Somogyi Hírlap, 2017. június 28., szerda, 7. oldal
Új koncessziós pályázatok

Petőfi Népe, 2017. június 28., szerda, 7. oldal
Új koncessziós pályázatok

Heves Megyei Hírlap, 2017. június 28., szerda, 7. oldal
Új koncessziós pályázatok

Dunántúli Napló, 2017. június 28., szerda, 7. oldal
Új koncessziós pályázatok

Békés Megyei Hírlap, 2017. június 28., szerda, 7. oldal
Új koncessziós pályázatok

24 óra, 2017. június 28., szerda, 7. oldal
Új koncessziós pályázatok

Profitline.hu, 2017. június 28., szerda
Kkv-beruházások: kitarthat még a cégek lendülete

Hetedhethatar.hu, 2017. június 28., szerda
Elzbieta Bienkowska: Az uniós ipar továbbra is innovatív

Pecsinapilap.hu, 2017. június 28., szerda
Indul Pécsett az Ipar 4.0 - a jövő záloga

Innoportal.hu, 2017. június 28., szerda
Innovációs teljesítményeket ismertek el a Műegyetemen

Digitalhungary.hu, 2017. június 28., szerda
Innovatív magyar termék tarolhat a világpiacon

Profitline.hu, 2017. június 28., szerda
Van, amiben jobbak vagyunk az uniós átlagnál

Pcpult.hu, 2017. június 28., szerda
A tavalyi siker után ismét várják a magyar fejlesztéseket Európa legnagyobb energiaipari versenyén

Nrgreport.com, 2017. június 28., szerda
Magyar cégeket is várnak Európa legnagyobb energiaipari versenyére

Bevezetem.eu, 2017. június 28., szerda
Szeptember 29-én rendezik a kutatók éjszakáját

Bacsmegye.hu, 2017. június 28., szerda
"Amikor a sok kis hal összeáll" - a dél-alföldi klaszterek együttműködése

Vas Népe, 2017. június 29., csütörtök, 3. oldal
Helyi innováció az iparban

Figyelő, 2017. június 29., csütörtök, 28-29. oldal
Elkerülhetetlen a szemléletváltás

Világgazdaság, 2017. június 29., csütörtök, 11. oldal
Javaslatok a versenyképesebb cégekért

Atlatszo.hu, 2017. június 29., csütörtök
Ingyenenergia-gép fejlesztését támogatta 490 millió uniós forinttal a Nemzetgazdasági Minisztérium

Itextreme.hu, 2017. június 29., csütörtök
A tavalyi siker után ismét várják a magyar fejlesztéseket Európa legnagyobb energiaipari versenyén

Vg.hu, 2017. június 29., csütörtök
12 milliárd forintból bővíthetnek a kkv-k

Palyazatihirek.eu, 2017. június 29., csütörtök
752 céget hirdettek ma nyertesnek GINOP pályázatokban!

Iranytv.hu, 2017. június 29., csütörtök
Kövér: jelentős V4 együttműködésre van szükség az EU-ban

Agroinform.hu, 2017. június 29., csütörtök
Az innováció ünnepe

Vajma.info, 2017. június 29., csütörtök
Kövér: A visegrádi országoknak együtt kell fellépniük közös sorsuk alakítása érdekében az EU-ban

Uzletresz.hu, 2017. június 29., csütörtök
752 vállalkozás 15 és fél milliárd forintot nyert el fejlesztésekre

Uzletresz.hu, 2017. június 29., csütörtök
Harmadszor rendezik meg Európa legnagyobb innovációs versenyét

Portfolio.hu, 2017. június 29., csütörtök
752 céget hirdettek ma nyertesnek - A tiéd köztük van?

Portfolio.hu, 2017. június 29., csütörtök
Milliárdokat adott a kormány virtuális valóság- és őssejt kutatásra

Innoportal.hu, 2017. június 29., csütörtök
Palkovics: mintegy hárommilliárd forint támogatást nyertek el a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények

Hrportal.hu, 2017. június 29., csütörtök
NGM-államtitkár: 752 vállalkozás 15,5 milliárd forintot nyert el fejlesztésekre a GINOP-ban

Hirado.hu, 2017. június 29., csütörtök
Stratégiai megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a GE

Hirado.hu, 2017. június 29., csütörtök
Íjgyártó: a visegrádi együttműködés a bizalmon alapszik

Haon.hu, 2017. június 29., csütörtök
Együttműködik a GE és a Debreceni Egyetem

Hajdupress.hu, 2017. június 29., csütörtök
Debreceni Egyetem: két hét, két világcég

Erdon.ro, 2017. június 29., csütörtök
Együttműködik a GE és a Debreceni Egyetem

Digitalhungary.hu, 2017. június 29., csütörtök
Az energiapiac jövője itt dőlhet el

Dehir.hu, 2017. június 29., csütörtök
Megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a GE magyarországi vállalata

Debreceninap.hu, 2017. június 29., csütörtök
Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a GE magyarországi vállalata

Webradio.hu, 2017. június 29., csütörtök
NGM-államtitkár: 752 vállalkozás 15,5 milliárd forintot nyert el fejlesztésekre a GINOP-ban

Webradio.hu, 2017. június 29., csütörtök
Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a GE magyarországi vállalata

Trendfm.hu, 2017. június 29., csütörtök
ICT a nonprofit szektorban - Így segít az Invitech Solutions

Orientpress.hu, 2017. június 29., csütörtök
15,5 milliárd forintos GINOP-támogatást osztottak szét

Nepszava.hu, 2017. június 29., csütörtök
Korrupcióinfó - A kutatás-fejlesztésre szánt pénzt is ellopják

Mno.hu, 2017. június 29., csütörtök
Kevés az esélyünk újabb uniós ügynökségre

Magyarhirlap.hu, 2017. június 29., csütörtök
"A visegrádi együttműködés a bizalmon, a közös értékeken és érdekeken alapszik"

Magyaridok.hu, 2017. június 29., csütörtök
A visegrádi együttműködés a bizalmon, a közös értékeken és érdekeken alapszik

Eupalyazatiportal.hu, 2017. június 29., csütörtök
Száznál több vállalkozás 66 milliárd forintos támogatással indít KFI projekteket egyetemekkel, kutatóhelyekkel

Egyetemunk.com, 2017. június 29., csütörtök
Társadalmi innovációs versenyek lebonyolítását segítő kézikönyvet készítettek a Pannon Egyetemen

Civishir.hu, 2017. június 29., csütörtök
Újabb világcéggel indított stratégiai együttműködést a Debreceni Egyetem

Lánchíd Rádió, Délutáni Hírjárat, 2017. június 29., csütörtök
Az Európai Bizottság jelentése szerint Magyarország lemarad az innovációs környezet és a technológiai újítások terén

Lánchíd Rádió, Esti hírjárat, 2017. június 29., csütörtök
Az Európai Bizottság jelentése szerint Magyarország lemarad az innovációs környezet és a technológiai újítások terén

Zalaegerszegi 7 Nap, 2017. június 30., péntek, 1+6+7. oldal
Többmilliárdos fejlesztés a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekben

Napló, 2017. június 30., péntek, 6. oldal
Útmutató új ötletek támogatásához

Dunaújvárosi Hírlap, 2017. június 30., péntek, 6. oldal
Cél a fejlesztés, a beruházás

Techmonitor Magazin, 2017. június 30., péntek, 12-14. oldal
Az ipar 4.0 már túl van a próbaidőszakon

Techmonitor Magazin, 2017. június 30., péntek, 6. oldal
Ipar Napjai 4.0 - Az igazodási pont

Magyar Nemzet, 2017. június 30., péntek, 1+11. oldal
Versenyfutás

Magyar Hírlap, 2017. június 30., péntek, 10. oldal
Uniós forrásból erősödő magyar vállalkozások

Hajdú-Bihari Napló, 2017. június 30., péntek, 1. oldal
Bemutatják ötleteiket
Szerkesztő: Bőthe Csaba, Munkatárs: Pazsák Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páros hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.