XXVII. évf. | 2017. május 30. | 11. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Köszöntjük új tagjainkat!
Magyar Fiatal Tudósok Társasága
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Várható események
Pályázati felhívás
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadási ünnepsége

Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivatal elnökhelyettese, Szabó István, az EMMI (a verseny társszervezője) főosztályvezetője, ill. számos vendég, érdeklődő, valamint a sajtó képviselőinek jelenlétében került sor a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadási ünnepségére 2017. május 24-én, az Ericsson K+F Központban, Budapesten.

A rendezvényt Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) tiszteletbeli elnöke, a szervezőbizottság elnöke nyitotta meg, majd Monszpart Zsolt és Dr. Szabó Gábor a MISZ elnöke köszöntötte a résztvevőket.
Ezt követően Dr. Jakab László, zsűrielnök, a BME VIK dékánja értékelte az idei versenyt és a bírálóbizottság munkáját.

A kiemelt dicséretben, valamint a díjakban részesült fiatalok neveit, iskoláit és tanárait Pomezanski György, a Felkínálom Alapítvány elnöke, a zsűri tagja ismertette. A fiatalok Dr. Pakucs Jánostól és Dr. Jakab Lászlótól vették át az okleveleiket.

A folytatásban Pomenzanski György a díjnyertes pályázókat, iskoláikat és felkészítő tanáraikat mutatta be. A fiatalok 1-2 mondatban ismertették pályamunkájukat, majd Monszpart Zsolttól, Szabó Istvántól és Dr. Jakab Lászlótól átvették díjaikat.

III. díjban részesült:

- Baby étel alapanyagok és a batáta nitrátakkumuláció vizsgálata a blue baby szindróma kialakulásának összefüggésében (pályázó: Szabó Gabriella). A díjat az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés ajánlotta fel, ezért dr. Kispapp László is gratulált a díjazottnak.
- Egyensúly befolyásolása zenével, és stresszel (pályázó: Laufer Tamás Jónás) A díjat a Siemens Zrt. ajánlotta fel. Laufer Tamás elnyerte a legfiatalabb díjnyertesnek járó Siemens Junior Különdíjat is, amelyet a Siemens képviseletében Zeitler Balázs nyújtott át neki.
- Allelopátiás anyagok vizsgálata növényi biotesztek segítségével (pályázók: Szalai Rita, Őri Laura)

II. díjban részesült:

- Peltier-elven alapuló termoelektromos hűtőrendszer (pályázó: Szegedi Melinda). A díjat a Magyar Telekom Nyrt. ajánlotta fel.
- Hydra oligactis fejlődési rendellenességeinek vizsgálata (pályázó: Vedres Péter). A díjat az EGIS Nyrt. ajánlotta fel.
- huuk.me (pályázó: Balogh Ákos). A díjat a Magyar Telekom Nyrt. ajánlotta fel.

I. díjban részesült:

- Tóth Bence: Okos kesztyű
Az eszköz kifejlesztésének egyik célja, hogy megkönnyítse a jelnyelv tanulás folyamatát. A siket felhasználók az eszköz segítségével már önállóan képesek olyan ügyeket is elintézni, amelyekhez eddig segítségre volt szükségük. Ilyen pl. a banki ügyintézés, a vásárlás, vagy a hibabejelentés az autószerelőnél. A kesztyű legfőbb feladata az adatok gyűjtése és digitalizálása. Egy központi feldolgozó egység a kapott adatokat megvizsgálja, és összeveti azokat egy look-up table minden sorával, amelyek egy-egy szó digitális értékeit tartalmazzák. Ha talál egyezést a program, akkor az adott sorhoz tartozó hangfájlt lejátssza. Ha nincs egyezés, akkor a program tovább lép, és kezdődik az egész művelet előröl. Ha az eszközt a későbbiekben sikerül olyan formában megvalósítani, hogy mérete, anyaga, stb. lehetővé tegye a hétköznapi viseletet, akkor egy ilyen termék megkönnyíti a halláskárosultak részvételét az oktatásban, és a munkavállalásban, előmozdítva a társadalmi integrációt is.

A díjat az Ericsson Magyarország Kft. ajánlotta fel, ezért Jakab Roland, ügyvezető igazgató is gratulált a díjazottnak.

- Bór Dorina és Kocsis Ábel: Mennyire vagyunk tartósak? (Gerincgörbületek kirajzolása Tolival)
Az eszköz feladata a gerinc testfelszíni kontúrjának meghatározása. A mérés úgy indul, hogy a kerekek segítségével végigvezetik az eszközt a vizsgált személy gerincén. Ezután a vizsgálatot a laptopon lévő program, vagy az eszközön található gomb segítségével indíthatjuk el, így a vizsgálatot egy személy is el tudja végezni. Mérés közben magán a RIO-n fut a számítógépen előzőleg megírt és áttöltött program. Miután végzett, az eredményeket a gép grafikonon ábrázolja. Az eszköz jelentős előnye, hogy sem a myRIO gyorsulásmérője, sem a fotoszenzoros távolságmérő rendszer nem igényel használat előtti kalibrálást. Így az emberi tényezőt e téren sikerült kiküszöbölni. Fontos hangsúlyozni, hogy a program teljes mértékben felhasználóbarát. Az egyértelmű feliratok és visszajelzések mellett szoftveresen biztosított, hogy a felhasználó ne tudjon a mérést megzavaró, befolyásoló lépéseket tenni. Az eszköz alkalmazható a védőnői szűrés segítésére illetve otthon, a gerincállapot rendszeres ellenőrzésére, hiszen a gerincferdülés akár egy hónap alatt is kialakulhat. A vizsgálat előnye, hogy sugárterhelés-mentes, az eredmény pedig gyorsan, közvetlenül a mérés elvégzése után látható, és maga a vizsgált személy is tudja értelmezni.

A díjat a Magyar Telekom Nyrt. ajánlotta fel.

- Molnár Áron: Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor
A kutatás célja egy ferrofluidummal működő dőlésérzékelő szenzor kifejlesztése és tesztelése volt. A kifejlesztett megoldásban a vasmagot egy üvegcellába töltött ferrofuid helyettesíti, ami nanoméretű ferromágneses részecskékből és egy hordozófolyadékból álló folyékony anyag. Az így kapott eszköz egy ferrofluidum maggal ellátott differenciál transzformátor lesz, továbbiakban FCDT (Ferrofuid Core Differential Transformer). Az előbbi elrendezésű szenzor kis szögek esetén kiváló linearitással és érzékenységgel rendelkezik, azonban nagyobb szögek esetén már kilép a lineáris tartományából. Ennek a hiányosságnak a megoldására újszerű elrendezést készített el a pályázó. Ennek során egy kör alakban hajlított cső köré toroidálisan tekercselték fel a három tekercset. A toroidálisan tekercselt, önmagába záródó cellával rendelkező eszköz kiváló linearitással és virtuálisan végtelen mérési tartománnyal bír. A jelenleg a piacon megtalálható MEMS (Mikro-elektromechanikai) dőlésszög szenzorok tipikus felbontása század-, illetve ezredfok körüli, tehát az elkészült szenzorpontosságban felül tudja múlni a piaci eszközök jelentős részét. Ebből adódóan felhasználási lehetőségei igen széleskörűek, leginkább az igen pontos szögmérésben segítheti a kutatók és mérnökök munkáját.

A díjat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ajánlotta fel, ezért Dr. Luszcz Viktor elnök is gratulált a díjazottnak.

- Puskás Dávid: 3D nyomtatott Holdbázis
A Holdbázis terve az Európai Űrügynökség (ESA) ötletén alapul. Eszerint a Földről odaszállított modul magába foglalna egy automatikusan felfúvódó dóm-szerkezetet, amely tartalmazná az életfenntartó rendszereket, valamint a 3D nyomtató-rovereket. A távvezérlésű mobil-nyomtatók a dómot körbeépítenék megszilárdított holdporral így a bázis megfelelő biztonságot nyújtana. A dóm egy hermetikusan lezárt struktúra lenne, megfelelő nyomást biztosítva az emberi élet fenntartásának. A kutatás célja a 3D nyomtatással előállított bázis kivitelezhetőségének, az ötlet gyakorlatba ültetésének, valamint a követelményeknek (védelem, biztonság, gazdaságosság) való megfelelésnek a vizsgálata. A legjelentősebb környezeti tényezőknek kell ellenállnia, amelyek: a felszínbe csapódó mikrometeoritok, a nagy hőmérséklet-ingadozás (300 °C), valamint a kozmikus sugárzás, ami főként az emberi szervezetre ártalmas gamma-sugárzásból áll. Számításba véve a Földön való kísérletezés módjait, a lehetőségeket, a megfelelő módszer a Hold felszínén található holdport, más néven regolitot hasznosítja, amelyből egy cementszerű képződményt lehet létrehozni egy bizonyos só-oldattal reakcióba hozva. A kutatás kterjedt a holdi talaj megfelelő utánzására, az anyagi tulajdonságok mérésére, vizsgálatára, végül a megfelelő 3D nyomtató létrehozására és a bázis megtervezésére. Habár a kísérletek a Földön történtek, a megfelelő szimulációk, közelítések és elméleti számítások a bázis végleges, több kritériumnak megfelelő formájához vezettek.

Puskás Dávid elnyerte a Magyar Innovációs Szövetség Legeredményesebb Határon túli Pályázónak járó különdíját is, amelyet dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke nyújtott át neki.
Az első díjasok versenyzők közül Kocsis Ábel, Molnár Áron és Pukács Dávid részt vesznek a 29. EU Contest for Young Scientists európai döntőjén, amelyre 2017. szeptember 22-27. között Tallinban kerül sor.

A Stockholm International Youth Science Seminarra történő utazás lehetőségét Molnár Áron kapta, az ezt tanúsító oklevelet Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke adta át.

A bírálóbizottság döntése értelmében, az I. és II. díjban részesült pályázók által megjelölt egy-egy felkészítő tanár (Dr. Penyigei Erzsébet, Tóth Szilvia, Báder Anikó, Zsigó Zsolt, Lang Ágota, Medvegy Tibor és Szász Ágota) egyszeri, 100 000 Ft-os elismerésben részesült.

A díjátadási ünnepség zárásaként Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntötte a díjazottakat, egyúttal megnyitotta a kétnapos kiállítást, amelyen a díjazott és leglátványosabb pályamunkákat lehetett megtekinteni, az Ericsson K+F Központban május 24-25-én.

A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny végeredményét ismertető kiadvány letölthető innovációs portálunkról (www.innovacio.hu).

Stockholm International Youth Science Seminar

A Magyar Innovációs Szövetség, mint a Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) magyarországi képviselője 2002 óta minden évben delegálhat egy fiatal magyar kutatót a Nobel-díj átadási ünnepségre és az azt megelőző egyhetes stockholmi tudományos fórumra.

Az idei kiválasztásra 2017. május 10-én került sor, Szövetségünk székhelyén. 11 fiatal meghallgatása után a MISZ által felkért háromfős zsűri döntött a részvételről. A zsűri tagjai voltak:
- dr. Kroó Norbert, akadémikus, MTA
- dr. Madarász Emília, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet kutatócsoport-vezetője;
- Zsombori Balázs, a 2013. évi SIYSS magyar résztvevője.

A döntés értelmében a 2017 decemberében megrendezésre kerülő 42. Stockholm International Youth Science Seminar magyar résztvevője Molnár Áron, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma diákja, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első díjasa.

MATEHESZ 2017 évi tisztújító és beszámoló közgyűlése

A MATEHESZ 2017. május 13-án megtartotta a 2017 évi tisztújító és beszámoló közgyűlését. A közgyűlésen elfogadták a
- a MATEHESZ 2016-os évére vonatkozó beszámolót és mérleget, valamint
- a MATEHESZ ingatlanfejlesztési támogatására vonatkozó támogatói okiratot.

A közgyűlésen megválasztották a szervezet elnökét, Dr. Balogh Lászlót, valamint ügyvezető elnökét, Bajor Pétert.

A szervezet egyik alelnöke Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, aki a megalakulástól kezdve folyamatosan tölti be ezt a pozíciót. A szervezet felügyelő bizottságának tagja lett, dr. Papanek Gábor, MISZ FB tag, Dr. Závodszky Péter és Monszpart Zsolt MISZ elnökség tagok is.

XXVII. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny

2017. május 19. és 21-én, Győrben rendezték meg a XXVII. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny országos döntőjét, az eredményhirdetésre 2017. május 21-én került sor a Városházán. A verseny fővédnökei Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és a Magyar Innovációs Szövetség voltak.

A Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Budavári László, a Nyugat-dunántúli Regionális Képviselet igazgatója adta át a MISZ különdíját az első helyezett Csimma Viktornak, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium tanulójának és tanárainak, Takács Évának és Nickházy Lászlónénak.

A díjazottak névsora megtekinthető az alábbi linken.

"Jövőbe mutató innováció a logisztikában és a szállítmányozásban" Konferencia a PMKIK szervezésében

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara 2017. április 26-án a Pest megyei vállalkozások számára "Jövőbe mutató innováció a logisztikában és a szállítmányozásban" címmel innovációs konferenciát tartott a PMKIK Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központjában, melyen a Magyar Innovációs Szövetség szakmai partner volt.

A konferencián a MISZ Logisztikai Tagozata részéről Lukovich Gábor "Innováció az intralogisztikában" címmel tartott előadást. Az előadás a szimulációs módszerek, ill. eszközök egyre kiterjedtebb alkalmazási lehetőségeit ismertette néhány termelés-ellátó, ill. raktár-logisztikai fejlesztési projekt esettanulmány szintű bemutatásán keresztül.

A Konferencia programja, valamint az elhangzott előadások anyaga az alábbi link-en keresztül érhetők el.

Beszámoló a Dél-dunántúli régiónak

Higi Gyula, a Dél-dunántúli Regionális Képviselet igazgatója, 2017. május 17-én, Pécsett, a Kalamáris Vendéglőben beszámolót tartott a Dél-Dunántúli régió MISZ tagjainak a 2017. május 11-én, a Budapesten megtartott MISZ közgyűlésről.

RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokság

Idén immár 7. éve csaptak össze fiatal mérnökhallgatók az Óbudai Egyetem által szervezett, RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokságon. A május 25-én tartott rendkívül látványos és izgalmas eseményen a jövő mérnökei mutatták be szórakoztató formában a világ különböző egyetemein szerzett szakmai tudásukat.

Ebben az évben is számos országból érkeztek egyetemista csapatok, hogy összemérjék mérnöki tehetségüket. Magyarországot az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karárának három csapata képviselte, a külföldi résztvevők között pedig Bulgária, Lettország, Irán, Norvégia (idén először nevezett), Litvánia, Románia csapatait köszönthettük.

A RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokság két - TARTÓ és HÍD - kategóriában zajlott, emellett a zsűri esztétikai és innovációs szempontból is értékelte az építményeket.

Az előírások szerint a szerkezeteket kereskedelmi forgalomban kapható, vagy kizárólag lisztből és tojásból házilag előállított száraztésztából kell készíteni, a ragasztó tetszőleges lehet, de csak kötőelemként használható. Az építmények összsúlya pedig nem haladhatja meg az 1 kilogrammot. A híd annyiban különbözik a tartótól, hogy annak teljes hosszában lennie kell egy folytonos, 50 mm széles tésztából készült útfelületnek.

TARTÓ kategóriában a RECCS történetének eddigi világcsúcsa 2011-ben született 611 kilogrammal, amely Márkos Szilárd, az Óbudai Egyetem egykori hallgatója és ma már intézeti mérnöke nevéhez fűződik. Ezt szárnyalta most túl az iráni csapat "Tat Makaron" 4 nevű építményével, mely 666,3 kilogramm terhelést bírt ki.

HÍD kategóriában idén az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának egyik csapata győzedelmeskedett "Krumpli szökőkút" névre keresztelt tésztahídjával, mely 421 kilogrammos terhelés után roppant csak össze. Ezzel azonban nem sikerült megdönteni Járó Csaba és Vincze Miklós (Óbudai Egyetem) 2013-as világcsúcsát, hídszerkezetük akkor ugyanis 570,3 kilogrammot bírt el.

További információ elérhetők az alábbi linken.

Magyar Innovációs Szövetség székhelyváltozás

Felhívjuk kedves Tagintézményeink és Olvasóink figyelmét, hogy 2017. június 30-tól a Magyar Innovációs Szövetség székhelye és levelezési címe megváltozik. A MISZ új címe: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.

Köszöntjük új tagjainkat!

Név: | Archidesign Szolgáltató Kkt.
Tagsorszám: | 740.
Cím: | 1122 Budapest, Városmajor utca 80. 3/19
Vezető: | Prahovean Kornél
Telefon: | 30/230-1492
E-mail: | info@archidesign.hu

Tevékenység:
Építészeti tervezés és tanácsadás, projekt menedzsment, grafikai tervezés

Név: | Piac és Profit Kiadó Kft.
Tagsorszám: | 741.
Cím: | 1152 Budapest, Szentmihályi út 171.
Vezető: | Demcsák Lajosné
Telefon: | 814-8600
E-mail: | mdemcsak@piacesprofit.hu

Tevékenység:
Folyóirat, időszaki kiadvány kiadás. Konferencia, kereskedelmi bemutatók szervezése. Reklámügynökségi tevékenység.

Hírek | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

A világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Horváth Roland a legjobbak között

Hazaérkezett Los Angelesből (Kalifornia, USA) az a magyar fiatal, aki a2017. május 14-19. között megrendezett Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (Intel ISEF) vett részt. Az idén már több mint 1800, 21 év alatti fiatalt hívtak meg a rendezvényre, 78 országból.

A Magyar Innovációs Szövetség Horváth Roland részére biztosította, hogy az Intel ISEF-en részt vehessen. Roland a 2015-2016. évi 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen I. díjas volt, illetve legfiatalabb versenyzőként elnyerte a Siemens Junior díjat is.

Az Intel ISEF rendezvény kétlépcsős. A versenyzőktől a nemzetközi zsűri angol nyelvű nevezési anyagokat kér a projektről. Ezt követően a kiállítással egybekötött döntőn több mint ezer tudós, mérnök és matematikus személyes interjúk során győződik meg a versenyzők felkészültségéről, és alakítja ki a végleges sorrendet.

Horváth Roland, a Soproni Széchenyi István Gimnázium diákja, a "Mutasd! - Interaktív jelnyelvet tanító és gyakorló szoftverrel" pályázott, amellyel elnyerte a Software kategóriában a negyedik díjat, így 500 dolláros pénzjutalomban részesült.
A "Mutasd! - Interaktív jelnyelvet tanító és gyakorló szoftver" célja az volt, hogy minél több fiatallal megszerettesse a jelnyelvet, hogy érdeklődjenek a siket kultúra iránt. A Mutasd! egyfajta kedvcsináló ahhoz, hogy belépjünk ebbe a különleges világba. Ebben segít a két kéz, valamint a kezek mögött megjelenő, többnyire vidám clipart kép, amelynek kiválasztását hosszú válogatás előzte meg. A kutatás eredményessége érdekében a célközönségével - vagyis kortársaival - is megosztotta munkája pillanatnyi állapotát, és a kortársak véleményét, illetve javaslataikat kérte a további fejlesztésekhez. Másik célja az volt, hogy a diákok számára bemutassa a jelnyelv használatát. A jelnyelv tanulása során fontos, hogy különbséget tudjunk tenni az ikonikus és az absztrakt jelek között. Az ikonikus jelek könnyebben megjegyezhetőek, mert van kapcsolat a jel és a jelentés között, míg az absztrakt jeleknél ez a kapcsolat nincsen meg. Roland a könnyebb tanulás érdekében minden jelhez képet és leírást is kapcsolt, megkönnyítve ezzel azok megjegyzését.

A nemzetközi versenyeken szereplő fiatal tehetségek utazását a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) fedezi.

Hírek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Szabadalmi Együttműködési Szerződése Műszaki Együttműködési Bizottságának 30. ülése

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) - a Szabadalmi Együttműködési Szerződése (PCT) Műszaki Együttműködési Bizottságának 30. ülésén a bizottság támogatta a Visegrádi Szabadalmi Intézet nemzetközi szabadalmi kutatási és elővizsgálati szervként történő működésének 10 évvel történő meghosszabbítására irányuló kérelmet.

Együttműködési megállapodás a Szingapúri Szellemi Tulajdoni Hivatal és az SZTNH között

2017. május 18-án a Szingapúri Szellemi Tulajdoni Hivatal (IPOS) delegációja tett hivatalos látogatást a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában (SZTNH). A kétoldalú eszmecserék mellett az IPOS vezetője Daren Tang és dr. Łuszcz Viktor, az SZTNH elnöke a két hivatal közötti együttműködési megállapodást írt alá, amely elsősorban a következő területekre terjed ki: tapasztalat- és információcsere a nemzeti és nemzetközi szellemi tulajdoni szabályozás, az elbírálói tevékenység, a minőségirányítás, valamint a szellemi tulajdonnal kapcsolatos dokumentáció terén.

Várható események

KKV Kedd

2017. június 13-án, az MNKH székházban (1095 Budapest, Ipar utca 5., VI. emeleti rendezvényterem) kerül megrendezésre a soron következő "KKV Kedd", melynek témája az online marketing, tippek és trükkök a social médiában, illetve az Enterprise Europe Network ingyenes szolgáltatásai.

A térítésmentes tréningen külpiacokon jártas hazai szakemberek, valamint az MNKH és az Enterprise Europe Network munkatársai osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a résztvevőkkel. A rövid, gyakorlat orientált szakmai prezentációkat kötetlen beszélgetések, illetve kapcsolatépítési lehetőség követik.

Jelentkezési határidő: 2017. június 10.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A szakmai beszélgetést kapcsolatépítő kávészünet követi.

Beszélgető partnereink:
- Fehér Lajos Dániel, az Enterprise Europe Network kommunikációs tanácsadója
- Bürger Dóra, üzletviteli tanácsadó (Bancard Consulting)
- Asabiny Miléva, a Google Agency Development Managere

További információk az alábbi linken.

Venture Capital Summit 2017

2017. június 13-án, a Budapest Music Centerben (1093 Budapest, Mátyás u. 8.) kerül megrendezésre a "Venture Capital Summit" c. rendezvény.

Program:

8:30- 9:20
Regisztráció, networking, kávészünet
09:20- 09:50
Megnyitó - Bernáth Tamás (MFB Bank)
09:50- 10:10
Building-up High-Tech Companies on a Global Level: What Factors Matter Most for Company Success? - Michael Brandkamp (High-Tech Gründerfonds Management) (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolás nélkül)
10:10- 10:40
Why are big corporates interested in startups? How can we connect the startups and the big boys to develop a win win situation? - Michael Brandkamp (High-Tech Gründerfonds Management) és Chris Mattheisen (Magyar Telekom) - Moderátor: Imre Zsombor (InVendor) (a beszélgetés angol nyelvű szinkrontolmácsolás nélkül)
10:40- 11:00
A méret a lényeg? - Madlena Tamás (Budapesti Értéktőzsde)
11:00- 11:15
Kávészünet, networking
11:15- 11:35
Miért (nem) kap tőkét a vállalkozó? - Török József (Széchenyi Tőkealap-kezelő)
11:35- 11:55
Lehetünk-e nemzetközi piaci szereplők? - Oszkó Péter (Oxo Labs)
11:55- 12:05
Felkérés alatt
12:05- 12:40
JEREMIE - Ki és hogy vont be második körös tőkét külföldről? A második körös befektetők mit szóltak a Jeremie feltételekhez? Hogy strukturálták meg? Kinek mi a stratégiája, szakosodik-e szektorra és abban épít ki kompetenciát (és átlép a határon, mert itthon kevés cég van). Vagy marad alapvetően itthon és mindenbe fektet. Milyen hozzáadott értéket tud adni a befektető a cégeknek a pénzen túl? A növekedési tőkések közül (tehát a magvető fázis után) ki mennyire operatívan szól bele a cégek működésébe, és ezt konkrétan hogyan teszi? Szindikátusi szerződésben lévő 1000+1 jog közül melyiket tartják hasznosnak, van-e valakinek olyan ami nem feltétlen standard, de jól jött már. - Eszter Elemér (Portus Buda), Halász Iván (Finext), Vitán Gábor (Venturio) - Moderátor Kádas Péter (Traction Tribe)
12:40- 13:40
Ebéd
13:40- 13:50
Ők azok? - Egy, a startup csapatok képességeit vizsgáló módszer bemutatása a jobb korai fázisú befektetői döntések meghozatalához. - Attila Molnár (Karson)
13:50- 14:05
A JEREMIE után: Mit mondanak a számok? - Zsiborás Gergely (Forbes)
14:05- 14:40
A befektetőknek milyen stratégiája van arra, hogy a portfólió cégükkel nemzetközi piacon is terjeszkedjenek? Mit kell ehhez tenni, hogy valóban hatékony legyen? - Erdei Sándor (DBH Group), Molnár András (Portfolion), Szűcs Gergely (Valor Capital) - Moderátor: Hűvös Ágnes (Karson)
14:40- 14:50
MKB Fintechlab - az első banki innovációs labor Magyarországon - Pereczes János (MKB Fintechlab)
14:50- 15:25
Exit - Mik azok a tényezők, amik egy igazán sikeres exitet lehetővé tesznek egy vállalatnál? Technológia / termék potenciál vs nyereség alapú exit. Exittel kapcsolatos azonos / eltérő szempontok egy állami és egy piaci befektető esetén - Csuhaj V. Imre (Széchenyi Tőkealap-kezelő), Kövér József (3TS), Tánczos Péter (Euroventures) - Moderátor: Málnay Barnabás (Smartware Tech)
15:25- 15:40
Kávészünet, networking

Regisztrálni az alábbi linken lehet.
- Early bird jegy: 59 000 Ft+áfa (74 930 Ft bruttó) június 10-i átutalási határidővel.
- A teljes árú jegy: 69 000 Ft+áfa/fő (bruttó 87 630 Ft/fő) 2017. Június 13-án helyszini készpénzes fizetéssel.

További információk a rendezvénnyel kapcsolatban az alábbi linken érhetők el.

Sharing economy

2017. június 15-én, az Experience Center és Konferenciaközpontban (1152 Budapest, Szentmihályi út 171., 3. emelet) a "Múló divat vagy a jövő gazdasági modellje: Sharing economy - megosztásos gazdaság" c. Piac és profit konferencia, melyen a Magyar Innovációs Szövetség szakmai partner.

Témák és meghívott előadók:

A tulajdont megosztó gazdaság értelmezése. Elterjedésének oka. Az új üzleti modell előnyei. A gondolkodásmód és a technológiai fejlődés szerepe. A hagyományos, cégközpontú kapitalizmus és a tömegbázisú kapitalizmus  szembeállítása.
Előadó: Dr. Bőgel György közgazdász professzor, CEU

Sharing economy Magyarországon. Trendek, népszerű területek. Hazai problémák és megoldások. Előnyök kkv-k számára.
Előadó: Pataki Gábor elnök, Magyar Sharing Economy Szövetség

Tiltás a megoldás? Új jogi, adózási és egyéb szabályozások szükségessége. Az új, tömegigény szülte üzleti modell integrálása a gazdasági szabályozó rendszerbe.
Előadó: dr. Mayer Erika ügyvéd, Mayer és Társai Ügyvédi Iroda

A Sharing economy legnépszerűbb területei, a változásokra reagáló cégek stratégiái.
Előadó: Kőszegi Árpád menedzser, PwC Magyarország

Felhalmozástól a megosztásig - újszerű együttműködési formák az innovációs gazdaságban.
Előadó: Dinya László egyetemi tanár, Szegedi Egyetem

A hazai sharing economy vállalkozások bemutatkozása:
Meghívottak:
- Oszkár Telekocsi (online utitárskereső)
- VeddBérbe (kölcsönözhető eszközök online piactere)
- Tickething (jegyárusítás)
- Barion (kártyás fizetés)

A rendezvény részvételi díja: 12.000 Ft + áfa/rendezvény.

További információk a konferencia honlapján.

Pályázati felhívás

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.

Ezért az Alapítvány Kuratóriuma a "Harsányi István-díj" (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2017. évben ismételten pályázatot ír ki, 35 év alatti fiatalok részére. A Kuratórium az innovációval kapcsolatos menedzsment témakörben készített kiemelkedő színvonalú
- tudományos diákköri munkák, kutatási munkák,
- szakdolgozatok, diplomamunkák,
- PhD-disszertációk

készítőit kívánja elismerésben részesíteni, és gyakorlati tevékenységüket támogatni.

A pályázatok az alábbi - innovációs folyamatokkal kapcsolatos - menedzsment szakterületeken adhatók be:
- szellemitulajdon-védelem menedzsment,
- tudás menedzsment,
- minőség menedzsment,
- humán erőforrás menedzsment,
- kutatás-fejlesztés menedzsment,
- informatika menedzsment,
- környezetvédelem menedzsment,
- technológiai innováció támogatási formái
- technológiai innováció szerepe a vállalkozásokban.

A pályaműveket az innováció szempontjait kiemelő, max. 2 oldalas összefoglalóval kiegészítve, elektronikus formában, magyar nyelven lehet benyújtani. Idegen nyelven csak akkor, ha csatolnak hozzá egy publikációként közreadható, értékelésre alkalmas magyar nyelvű összefoglaló kéziratot.

A pályázatok elbírálásának feltétele: a felsőoktatási intézmény hivatalos (pl. tanszékvezetői) ajánlása és (témavezetői, opponensi) értékelése, valamint a "Pályázati adatlap" teljes körű kitöltése.
Az elbírálásánál előny, ha esettanulmányt is tartalmaz a pályázat.

Beküldési határidő: 2017. június 27-én, 14:00 óráig beérkezően.
A pályázatokat pdf formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben, a Magyar Innovációs Szövetség titkárságára: 1036 Budapest, Lajos u. 103. I. em., innovacio@innovacio.hu.

A Kuratórium - mely külső szakértőket, vállalatvezetőket is bevonhat a döntésbe - 2017. szeptember elejéig hozza meg döntését a kutatási ösztöndíjakról két kategóriában:
- PhD-munkák, ill.
- egyéb munkák (Bsc, BA,Msc, MBA, TDK).

Az egyszeri ösztöndíj összegét a pályaművek színvonala alapján a kuratórium évenként határozza meg. (2016-ban az elnyert ösztöndíjak összege 150 000, ill. 120 000 Ft volt).
A díjakat ünnepélyes keretek között 2017 őszén adjuk át. A díjazott pályaművek összefoglalóit a Magyar Innovációs Szövetség és az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ honlapján publikáljuk.

A pályázati adatlap és az értékelés szempontjai letölthetők a www.innovacio.hu c. portálon a Harsányi István-díj c. rovatból. További információ az Alapítvány Titkárságán (dr. Antos László titkár, tel: +36-1-430-3330, e-posta: innovacio@innovacio.hu).

Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma

Pályázat támogatói:
Pro Progressio Alapítvány
Heller Farkas Alapítvány
Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete

Szakirodalomfigyelő

Chris Anderson: Így készülnek a TED-előadások - Hivatalos TED-útmutató a nyilvános beszédhez - HVG Könyvek, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Ha egy cég befektetőt, üzleti partnert, vevőket vagy ismertséget keres, nélkülözhetetlen, hogy hatásosan tudja bemutatni magát, erősségeit, és amit kínál. Ha erre nem képes, elveszti az érdeklődést - ez ilyen egyszerű és kegyetlen a globális verseny és -informatika korában.
Ez a könyv a megragadó előadás jól megalapozott útmutatója. A TED korunk egyik legnagyobb hatású szakmai rendezvénysorozata, maga is kiemelkedően sikeres innováció, amely a rendezvények globális rendszerévé fejlődött, folyamatos jelenléttel az interneten is, ahol az előadások megtekinthetők, visszakereshetők. "Küldetése, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a nagy hatású gondolatok terjedését." írja róla Anderson. A TED szereplés kiemelkedő presztizst ad az előadónak, akitől ezért nagyon sokat is várnak. Aki egy TED előadásban képes igazán jó lenni, az bármilyen más terepen, pódiumon, prezentációban is képes lehet elérni a kívánt hatást, eredményt. E könyv így valóban útmutató ahhoz, hogyan tartsunk hatásos beszédet a nyilvánosság bármely fórumán, Anderson pedig, a könyvben is bemutatott TED pozíciója és az előadások felkészítésében szerzett nagy szakmai tapasztalata révén valóban a leginkább kompetens erről szólni. Mondandóját bőven szemlélteti és támogatja példákkal. Idéz sok TED-előadótól, szakirodalomból, és különösen hathatós eszközként néhányszor szövegpárokat mutat be arra, hogyan lehet a közlést jól ill. rosszul megfogalmazni.

A tanulságok forrása "Az elmúlt évek TED-es tapasztalatai segíthetnek nekünk kijelölni az utat. A kollégáimmal már több száz TED-es előadóval dolgoztunk együtt - segítettünk nekik tökéletesre csiszolni az üzenetüket és az előadásmódjukat. Ezek a fantasztikus emberek teljesen átformálták a világlátásunkat. Az elmúlt tíz évben szenvedélyes viták zajlottak közöttünk arról, vajon ezek az előadók pontosan hogyan is érték el azt, amit elértek. Volt szerencsénk az első sorból megtapasztalni, ahogyan izgalomba hozták, felbőszítették, informálták és inspirálták a közönséget, és velük együtt bennünket is. Továbbá lehetőségünk volt arra is, hogy közvetlenül tőlük kérjünk tanácsot arra vonatkozóan, hogyan kell előkészíteni és előadni egy ilyen lenyűgöző előadást. Zsenialitásuknak köszönhetően többtucatnyi hasznos tippel gazdagodtunk, és így közelebb kerültünk annak megfejtéséhez, hogyan voltak képesek ilyen rendkívüli teljesítményre - mindössze néhány perc leforgása alatt. (A TED előadások időtartamát 18 percben határozták meg. - OP) A könyv anyagához a sokezernyi, tőlünk független, helyi szervezésű TEDx-esemény kollektív tudásanyagából is sokat merítettünk. A helyi szervezőktől, előadóktól a világ szinte minden pontjáról érkező tartalom gyakran meglepetést és nagy örömet szerez nekünk, és gazdagítja elképzeléseinket arról, mi minden valósítható meg egy előadás keretein belül."

E könyv célja "Az emberek közti kommunikáció valóságos csoda. Nap mint nap alkalmazzuk úgy, hogy nem is vagyunk tudatában annak, mit csinálunk. Ennek a kommunikációnak kétségtelenül a legintenzívebb formája az, amikor előadást tartunk. Ez a könyv azzal a céllal készült, hogy elmagyarázzam, hogyan születik meg ez a csoda a színpadon, és olyan eszközt adjak az olvasó kezébe, amellyel minden esélye meglesz arra, hogy maga is varázslóvá váljon."

"Nem csak egyféleképpen lehet jó előadást tartani. Nem alkalmazható minden előadásra egyetlen, kőbe vésett képlet - és az erre irányuló próbálkozások szinte biztosan visszafelé sülnek el. A közönség rögtön kiszúrja az ilyesmit, és ettől úgy érzi, manipulálni akarják. De még ha lenne is egyetlen sikerrecept, amely pillanatnyilag beválik, az sem lenne hosszú életű. Mert egy előadás varázsa, többek között, épp a frissességében rejlik."

John Singleton: Economic and Natural Disasters since 1900 - A Comparative History - (Gazdasági és természeti katasztrófák 1900. óta - Történelmi összehasonlítás) - Edward Elgar, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

A szerző a brit Sheffield Hallam Egyetem gazdaságtörténetre szakosodott professzora. Amint kiemeli, elemzésének és megállapításainak újdonsága, hogy a katasztrófákhoz kapcsolódó emberi- és csoportmagatartások dinamikáját vizsgálja, az azokban megmutatkozó ismétlődő mintázatot, nem pedig a tudattól nem vezérelt ökológiai folyamatokat. Mondandója arra támaszkodik, miként éltek meg, vészelték át közösségek 20. századi természeti és gazdasági katasztrófákat, s hogyan reagáltak a történtekre, aminek az ismétlődések elhárítását is szolgálnia kell/ene/. Művét az Elgar ajánlója egyedülállónak nevezi.

"E könyv elsődleges célja megmutatni, hogyan viselkednek emberek és szervezetek (cégek és kormányzatok) egy katasztrófa különböző szakaszaiban, továbbá, hogy az erősen eltérő tevékenységi körökben bekövetkező katasztrófák egymáséhoz hasonló szakaszokon mennek végig. Szándékosan választottam az elemzéshez egymástól nagyon eltérő katasztrófákat. Egy természeti katasztrófa: a Katrina hurrikán; az Első Világháború, egy gazdasági: az 1930-as évek nagy válsága; két ipari: a walesi szénmezők válságai; egy egészségügyi: a dohányzás halálos hatásai; a globális pénzügyi válság; a 21. sz. elejének Eurózóna válsága.

Az itt bemutatott esetek azt mutatják, a feltáratlan lehetőségek vannak a különböző tevékenységi területeken működők számára, hogy tanuljanak mások katasztrófa-tapasztalataiból." (Minden idézet a könyvből.)

Singleton a katasztrófa-ciklus leírását nyolcszakaszossá fejlesztette. Szakaszai:
"Mérséklések és szabályozási változtatás szakasza - célszerű ezzel kezdeni. Ebben jelenik meg, hogy katasztrófa után a hatóságok új jogszabályokat hozhatnak, hogy csökkentsék a jövőbeni katasztrófák valószínűségét, a cégek és háztartások pedig hasonló céllal változtathatnak a magatartásukon. A szakasz, akárcsak mindegyik, erősen átpolitizált. Az intézkedések az érdekeltek közötti alkuk eredményei, s vannak, akiknek fontosabb a ráfordítások minimalizálása, mint a köz oltalma, a közösség reagálásában pedig halványul a korábbi veszedelem emléke."

"Figyelmeztető jelek szakasza: hossza, és benne a reagálások változóak."

"Beindító esemény: ez lehet a leginkább problematikus. Valami történik, ami, ha nem kezelik megfelelően, katasztrófához vezet. A közpolitikák alakítói és más szereplők vagy felfogják a jelentőségét, vagy nem, s az esetleg csak visszatekintésben ismerhető fel."

"Megértés és döntéshozatal szakasza: bizonyos vonatkozásokban ez a legfontosabb. Sok - jóllehet nem minden - esetben a katasztrófa elkerülhető, ha a megfelelő javító-elhárító intézkedéseket hozzák. A könyvben olyan esetek sorakoznak, amelyekben ez a szakasz kudarcot vallott: célja a katasztrófák elemzése, nem az épp elkerülteké."

"A katasztrófa kibontakozása: ez hatalmas fizikai és/vagy pénzügyi veszteségekkel, teljesítmény csökkenésekkel jár. Nagy pénzügyi terheket róhat a kormányzatra és az adófizetőkre - mértékük, elosztásuk kritikus kérdéssé válhat."

"Mentés és enyhítés: már a baj bekövetkezte előtt elkezdődhet az erre szolgáló erők bevetésével."

"Felelősök állítása: ezt elkülönítve vizsgálható, hogyan igyekeznek a hatóságok kezelni - olykor manipulálni - a felelősség kérdését, és biztosítani a közösséget, hogy a katasztrófa nem ismétlődik."

"Helyreállítás és újjáépítés: a ciklus az így hozott, megelőző intézkedések végrehajtásával végződik, s ez az új ciklus kezdete is. Erősen átpolitizált szakasz, annál is inkább, mivel ezeknek az intézkedéseknek a tartalmát egyezkedésekkel alakítják ki, mintsem az alternatív lehetőségek higgadt mérlegelésével. Az érdekeltek vitatkoznak a szerintük legmegfelelőbb helyreállítási programon, s hogy ki adja hozzá a pénzt. Ez viták tárgya lehet a közvéleményben is."

Hahner Péter: Legújabb 100 történelmi tévhit - avagy amit biztosan tudsz a történelemről - és mind rosszul tudod - Animus Kiadó, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

A történelemmel az a baj, hogy azt és úgy tudjuk róla, amit és ahogyan elmondtak nekünk; hogy sokféle oka, módja van a történelemírásnak, a tudományos igényű igyekezettől a mesélő kedven át a jól eladható művek létrehozásáig, s hogy hosszabb távon többnyire arra emlékszünk, ami megragadott bennünket mindebből. S akié a jelen, azé a múlt: a közgondolkodás formálásához hatékony eszköz a múltbéli példák célirányos válogatása-alakítása. És ehhez jön az emlékezet csúf vonása: benne tárolás közben változhat az információ - mindebből tévhitek alakulhatnak.

Történelemről csak tiszta forrásból szabad tájékozódni - a szerző abszolút hiteles szakértő: 2001 óta a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Újkortörténeti Tanszékének vezetője.

Az Animus találó ajánlója: "Ön is úgy véli, hogy a bumeráng ausztrál találmány? Biztos benne, hogy a második világháború a Lengyelország elleni támadással kezdődött? Úgy tudja, hogy a torinói lepel Jézus testének nyomait őrzi? Akkor lapozza fel harmadik, történelmi tévhitekkel foglalkozó kötetünket. Ezúttal is olyan, széles körben elterjedt tényekre hívjuk fel a figyelmet, amelyeket a történettudomány már megcáfolt, vagy legalábbis megkérdőjelezett, ám a köztudatban még élénken élnek. A szerző szerint a történész feladata kissé a kertészére emlékeztet: ugyanúgy irtania kell néha az elszaporodott tévhiteket, legendákat és pletykákat, ahogy a kertésznek a gyomokat. Még akkor is, ha tudja: jövőre újra kisarjadnak..."

Ízelítőül egy gondolatmenet, amelyet Hahner Péter Nagy Sándor kapcsán vázol - a tévhit: "Nagy Sándor a civilizációt terjesztette - , s amely maradéktalanul érvényes minden korban: "A hódítóknak kezdetben ugyanolyan ésszerű és korlátozott terveik vannak, mint mindenki másnak. Csakhogy váratlanul látványos sikert aratnak. A győzelem pedig csak újabb győzelmekkel biztosítható, és ha erőforrásaik nagyságának vagy ellenfeleik hibáinak köszönhetően a hódítók halmozni kezdik a sikereket, akkor egyre biztosabbak lesznek abban, hogy számukra semmi sem lehetetlen. Józanabb társaiktól elfordulnak, csak a gátlástalan hízelgőkre hallgatnak, hamarosan vezérré, császárrá, istenné nyilváníttatják magukat, s nem veszik észre, hogy kezdenek nevetségessé válni. Előbb-utóbb olyan konfliktusokba bocsátkoznak, amelyekhez már az ő erőforrásaik is elégtelenek. A birodalom látványosan összeomlik, a hódító elpusztul, kortársai megkönnyebbülten felsóhajtanak. Aztán jön a következő nemzedék, amelynek nincs közvetlen tapasztalata a történtekről, és elkezdi kiszínezni a fennmaradt legendákat a rendkívüli emberről. Szobrokat állít, költeményeket ír, nagyszerű célokat tulajdonít a hódítónak, zsarnoki intézkedései mögött bölcs politikai törekvéseket keres. Kijelenti, hogy a hódító valamely magasztos eszme megtestesítője volt, a történelem új korszakát, egy nép öntudatlan törekvéseit képviselte, maga volt a lovon ülő Világszellem. Végül jönnek a történészek, alaposan utánanéznek mindennek, s kiderül, hogy a legendák túlnyomó többségének semmi alapja sincs. Nincs itt semmiféle Világszellem, csak egy tehetséges ember, akinek fejébe szállt a dicsőség, és nem zavarta, hogy nagyon sokan halnak meg miatta. A történelem pedig egészen máshogy alakult, mint ahogyan ő szerette volna."

Néhány tévhit, a már említetteken túl: • Károlyi Sándor a Rákóczi-szabadságharc árulója volt • 1792-ben demokratikus köztársaság jött létre Franciaországban • 1848 volt az a fordulópont, amikor Európa elmulasztotta a fordulatot • Károlyi Mihály nemzeti hős / hazaáruló volt • A CIA főszerepet játszott Allende megbuktatásában • Az Iszlám Állam csak egy újabb terroristaszervezet.

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft., segítségével készült.


Forbes.hu, 2017. május 15., hétfő
Van egy jó ötleted? Most tesztelheted

Autopro.hu, 2017. május 15., hétfő
Vigyázz London, jön a SZEnergy Team - Az innováció viszi előre a csapatot

Zaol.hu, 2017. május 15., hétfő
Kulcskérdés a fiatal kutatók szerepvállalása

Szeretlekmagyarorszag.hu, 2017. május 15., hétfő
Akár a Google-höz is bekerülhetsz, ha jelentkezel a Design Terminál pályázatára

Portfolio.hu, 2017. május 15., hétfő
Már pályázhatnak a nagyvállalatok az állami ingyenpénzre

Portfolio.hu, 2017. május 15., hétfő
Ki hogyan látja a magyar gazdaság pályáját? - Szerdán Szegedre látogatunk

Origo.hu, 2017. május 15., hétfő
Tehetséges optimistákat vár a Design Terminál

U-szeged.hu, 2017. május 15., hétfő
Az SZTE közreműködésével "Kiválóság Nagykövetek Klubja" alakul Szegeden is

Itbusiness.hu, 2017. május 15., hétfő
ITB Club: A K+F jót tesz a cégeknek

Innoportal.hu, 2017. május 15., hétfő
Középtávú stratégiát fogadott el a MISZ közgyűlése
"...28. alkalommal került sor a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) közgyűlésére. A közgyűlés vendége Hernádi Zsolt, a MOL csoport elnök-vezérigazgatója volt, aki a MOL új stratégiájáról és innovációs tevékenységéről beszélt. 2017. május 11-én tartották meg a Magyar Innovációs Szövetség 2016. évet lezáró és értékelő, rendes közgyűlését..."

Magyaridok.hu, 2017. május 15., hétfő
A kisvállalati szektor jövője

Ujnemzedek.hu, 2017. május 15., hétfő
Budapest Talent Summit - Budapesti Tehetség Konferencia

Index.hu, 2017. május 15., hétfő
Fenntarthatatlanná válhat a fenntartható energia

Bevezetem.eu, 2017. május 15., hétfő
Hack your Company

Zalai Hírlap, 2017. május 16., kedd, 2. oldal
Kulcskérdés a fiatal kutatók szerepvállalása

Világgazdaság, 2017. május 16., kedd, 1+3. oldal
Fel kell pörgetni az uniós fejlesztési források elosztását

Világgazdaság, 2017. május 16., kedd, 8. oldal
Budapestnek fejlődnie kell

Vg.hu, 2017. május 16., kedd
Csúszásban a pályázatok értékelése

Technokrata.hu, 2017. május 16., kedd
Újabb világra szóló magyar találmány készült kis hazánkban!

Hirado.hu, 2017. május 16., kedd
Csúszásban az európai uniós pályázatok

Hirado.hu, 2017. május 16., kedd
Masszív csúszásban az európai uniós pályázatok

Dehir.hu, 2017. május 16., kedd
Késik az elbírálás, csúszásban az európai uniós pályázatok

Atv.hu, 2017. május 16., kedd
Világgazdaság: Csúszásban vannak az európai uniós pályázatok

Mfor.hu, 2017. május 16., kedd
Csúszásban az európai uniós pályázatok

Magyaridok.hu, 2017. május 16., kedd
Csúszásban az európai uniós pályázatok

Civilhirugynokseg.hu, 2017. május 16., kedd
Két magyar győztesért is szurkolhatunk Barcelonában

Portfolio.hu, 2017. május 16., kedd
Ki hogyan látja a magyar gazdaság pályáját? - Holnap Szegedre látogatunk

Piacesprofit.hu, 2017. május 16., kedd
Így robbanthatják ki magyar cégek a negyedik ipari forradalmat

Mediapiac.com, 2017. május 16., kedd
Beszélő készülék segíti a látássérült betegeket
"...Az Innováció- és Magyar Termék Nagydíjas 77 Elektronika Kft. legújabb saját fejlesztésű vércukormérő rendszere ugyanis képes szóban kommunikálni a beteggel, többek közt hangosan kimondani a mért vércukorértéket..."

Innoportal.hu, 2017. május 16., kedd
Bemutatkoztak a Be Smart nyertesek Dublinban

Socialbranding.hu, 2017. május 16., kedd
Naponta tíz amputáció és három új vak
"...Az Innováció- és Magyar Termék Nagydíjas 77 Elektronika Kft. legújabb saját fejlesztésű vércukormérő rendszere ugyanis képes szóban kommunikálni a beteggel, többek közt hangosan kimondani a mért vércukorértéket..."

Orientpress.hu, 2017. május 16., kedd
Magyarul "beszélő" vércukormérő segíti a látássérült cukorbetegeket

Mindenamisopron.hu, 2017. május 16., kedd
Tovább bővül a Soproni Tudásközpont

Medicalonline.hu, 2017. május 16., kedd
"Beszélő" vércukormérő

Hirek.prim.hu, 2017. május 16., kedd
Magyarul "beszélő" vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket

Hirek.prim.hu, 2017. május 16., kedd
Magyar fejlesztésű miniatűr önellátó érzékelők segíthetik a mérést extrém körülmények között

Gyartastrend.hu, 2017. május 16., kedd
Nagy volt a nyüzsgés az Ipar Napjain

Brandtrend.hu, 2017. május 16., kedd
Naponta tíz amputáció és három új vak

24.hu, 2017. május 16., kedd
115 milliót csaltak el szoftverfejlesztés címén

Vorosmartyradio.hu, 2017. május 16., kedd
Csúszásban az európai uniós pályázatok

Jazzy Rádió, Millásreggeli, 2017. május 16., kedd
Magyarországra hozza a fejlesztési és innovációs bázisát a Knorr-Bremse

Lánchíd Rádió, Déli Hírjárat, 2017. május 16., kedd
Csúsznak az uniós pályázatok, írja a Világgazdaság

Petőfi Népe, 2017. május 17., szerda, 3. oldal
A régió gazdasági esélyeiről tanácskoztak

Kisalföld, 2017. május 17., szerda, 2. oldal
Csúsznak a pályázatok

Észak-Magyarország, 2017. május 17., szerda, 3. oldal
Fontos szakaszában a megyei területfejlesztés

Délmagyarország, 2017. május 17., szerda, 8. oldal
Csúsznak a pályázatok

Technokrata.hu, 2017. május 17., szerda
Magyarul "beszélő" vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket

Origo.hu, 2017. május 17., szerda
Magyarul beszélő vércukormérő látássérült betegekek

Agrotrend.hu, 2017. május 17., szerda
A vidékfejlesztési pályázatoknál is csúszás van

Hir.ma, 2017. május 17., szerda
NGM: több mint 100 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Forestpress.hu, 2017. május 17., szerda
Fókuszban a kutatás-fejlesztés és innovációs folyamatok megerősítése - tovább bővül a soproni tudásközpont (ForestPress)

Euroastra.hu, 2017. május 17., szerda
MAGYAR FEJLESZTÉSŰ MINIATŰR ÖNELLÁTÓ ÉRZÉKELŐK SEGÍTHETIK A MÉRÉST EXTRÉM KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT

Webradio.hu, 2017. május 17., szerda
NGM: több mint 100 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Mixonline.hu, 2017. május 17., szerda
148 kkv nyert uniós forrást

Napi.hu, 2017. május 17., szerda
Tízmilliárddal dobták meg a kkv-kat

Hir.ma, 2017. május 17., szerda
NGM: több mint 100 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Agrotrend.hu, 2017. május 17., szerda
Több mint 100 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Gyartastrend.hu, 2017. május 17., szerda
148 kkv nyert uniós támogatást vállalkozásfejlesztésre

Trademagazin.hu, 2017. május 17., szerda
NGM: több mint 100 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Hirado.hu, 2017. május 17., szerda
Több, mint száz hazai vállalkozás versenyképessége erősödhet

Kamaraonline.hu, 2017. május 17., szerda
10 milliárd forint kkv-k versenyképességének növelésére

Magyarhirlap.hu, 2017. május 17., szerda
Több mint 100 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Profitline.hu, 2017. május 17., szerda
Több mint 100 kkv nyert uniós támogatást

Somogytv.hu, 2017. május 17., szerda
Több, mint száz hazai vállalkozás versenyképessége erősödhet

Orientpress.hu, 2017. május 17., szerda
Több mint 100 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Uzletresz.hu, 2017. május 17., szerda
Milliárdokat nyertek magyar kisvállalkozások

Magyaridok.hu, 2017. május 17., szerda
NGM: 148 kkv nyert uniós forrást versenyképességének növelésére

Vg.hu, 2017. május 17., szerda
Tízmilliárd forintot osztottak ki a cégek között

Portfolio.hu, 2017. május 17., szerda
Újabb nyertesek örülhetnek a várva-várt prototípus pályázaton

Webradio.hu, 2017. május 17., szerda
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Agrotrend.hu, 2017. május 17., szerda
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Piacesprofit.hu, 2017. május 17., szerda
25 milliárd forint pályázható innovációra

Boon.hu, 2017. május 17., szerda
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Mon.hu, 2017. május 17., szerda
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Agroinform.hu, 2017. május 17., szerda
25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Agronaplo.hu, 2017. május 17., szerda
25 milliárd pályázható innovációra a Vidékfejlesztési Programban

Agronaplo.hu, 2017. május 17., szerda
EIP pályázati tájékoztató roadshow indul

Orientpress.hu, 2017. május 17., szerda
25 milliárdos innovációs program indult

Portfolio.hu, 2017. május 17., szerda
Hamarosan elérhető a 25 milliárdos innovációs EU-pénz

Portfolio.hu, 2017. május 17., szerda
Újabb nyertesek örülhetnek a várva-várt prototípus pályázaton

Agrarszektor.hu, 2017. május 17., szerda
Innovációra 25 milliárdos pályázat a Vidékfejlesztési Programból

Royalmagazin.hu, 2017. május 17., szerda
Közel 92 miilárd forint pályázati forrást fizettek ki a megyében

Mediainfo.hu, 2017. május 17., szerda
Innovációs Média Díjat nyert az M1 csatorna
"...A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) M1 csatornája kapta a Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi Innovációs Média Díját..."

Bacsmegye.hu, 2017. május 17., szerda
Rajtra készen várják a kecskeméti Kandósok az idei Shell Eco-marathont

Palyazatihirek.eu, 2017. május 17., szerda
Közel 150 vállalkozás nyert uniós forrást versenyképességének növelésére!

Szon.hu, 2017. május 17., szerda
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Origo.hu, 2017. május 17., szerda
A szomszéd fiú a New York-i tőzsdén

Innoportal.hu, 2017. május 17., szerda
Hernádi: 4,5 milliárd dolláros befektetést tervez a vegyiparba a Mol
"...Mivel a vegyipar egyre nagyobb felhasználója lesz a kőolajszármazékoknak, a Mol Nyrt. a követező 15 évben mintegy 4,5 milliárd dollár befektetést tervez az ágazatba - mondta Hernádi Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlésén tartott előadásában. Hernádi a vállalat új stratégiájáról szólva azt mondta: a világban zajló változások gyökeresen meg fogják változtatni mindennapjainkat, és ez alól az olajipar és a Mol sem vonhatja ki magát..."

Haon.hu, 2017. május 17., szerda
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Erdon.ro, 2017. május 17., szerda
Fontos szakaszában a megyei területfejlesztés

Erdon.ro, 2017. május 17., szerda
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Digitalhungary.hu, 2017. május 17., szerda
Óriásit szakíthat a magyar szálloda startup

Profit7.hu, 2017. május 17., szerda
Magyarul "beszélő" vércukormérő látássérülteknek

Kamaraonline.hu, 2017. május 17., szerda
Londonban és Berlinben folytatódik a Startup Campus Roadshow

Insiderblog.hu, 2017. május 17., szerda
Megvannak a Woman Startup döntőbe jutott csapatai

Bdpst24.hu, 2017. május 17., szerda
Magyarország határait átlépve folytatódik a Startup Campus Roadshow

444.hu, 2017. május 17., szerda
Szijjártó Péter: Magyarország az adócsökkentési és az infrastruktúra-fejlesztési verseny európai győztese lett

Orientpress.hu, 2017. május 17., szerda
Szijjártó: Magyarország az európai digitális verseny győztese akar lenni

InfoRádió, 2017. május 17., szerda
10 milliárd forint uniós támogatást nyertek el

Katolikus Rádió, Hírtükör 18:30, 2017. május 17., szerda
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációs projektekre a Vidékfejlesztési Programban

Magyar Hírlap, 2017. május 18., csütörtök, 11. oldal
Agrárium: innovációs fejlesztésekre pályázhatnak

Magyar Idők, 2017. május 18., csütörtök, 1+12. oldal
Jelentős a túligénylés az uniós pénzekre

Figyelő, 2017. május 18., csütörtök, 42- 45. oldal
Cél a versenyképesebb Magyarország

Figyelő, 2017. május 18., csütörtök, 48- 49. oldal
Óriási a tét

Hvg, 2017. május 18., csütörtök, 62- 65. oldal
Oszkó Péter volt pénzügyminiszter

Vg.hu, 2017. május 18., csütörtök
ÁSZ: Több pénzből sem pörgött fel a magyar innováció

Vg.hu, 2017. május 18., csütörtök
Így tenné versenyképesebbé a magyar gazdaságot a kormány

Infoter.eu, 2017. május 18., csütörtök
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Hirado.hu, 2017. május 18., csütörtök
ÁSZ: stagnál Magyarország innovációs teljesítménye

Dehir.hu, 2017. május 18., csütörtök
Óriási a túljelentkezés az uniós pályázatokra

Dehir.hu, 2017. május 18., csütörtök
Az ÁSZ szerint nem nagyon halad előre hazánk innovációs teljesítménye

Webradio.hu, 2017. május 18., csütörtök
ÁSZ: a magasabb támogatások ellenére is stagnál Magyarország innovációs teljesítménye

Profitline.hu, 2017. május 18., csütörtök
25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Orientpress.hu, 2017. május 18., csütörtök
Van még feladat az innováció területén

Orientpress.hu, 2017. május 18., csütörtök
Szijjártó: a jövő záloga az innováció

Mandiner.hu, 2017. május 18., csütörtök
Szijjártó: A digitalizációs verseny európai győztesei akarunk lenni

Kamaraonline.hu, 2017. május 18., csütörtök
Roham az európai uniós forrásokért

Iszolnok.hu, 2017. május 18., csütörtök
Szijjártó Péter az ENSZ innovációs tanácskozásán

Insiderblog.hu, 2017. május 18., csütörtök
Magyar startupok és az ipar 4.0

Infoter.eu, 2017. május 18., csütörtök
Szijjártó: Magyarország az európai digitális verseny győztese akar lenni

Infoter.eu, 2017. május 18., csütörtök
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Index.hu, 2017. május 18., csütörtök
Úszni fogsz a pénzben, csak csinálj már egy startupot!

Hir.ma, 2017. május 18., csütörtök
ÁSZ: a magasabb támogatások ellenére is stagnál Magyarország innovációs teljesítménye

Adozona.hu, 2017. május 18., csütörtök
25 milliárd forint vidékfejlesztési innovációs projektekre

Vg.hu, 2017. május 18., csütörtök
FinTech: több a kérdés, mint a válasz

Piacesprofit.hu, 2017. május 18., csütörtök
Átlátható módon szabályozná a fintechet a minisztérium

Pecsinapilap.hu, 2017. május 18., csütörtök
Innovációs Nap a PTE-n!

News4business.hu, 2017. május 18., csütörtök
Békés megyében 73 milliárd forint értékben támogattak uniós projekteket

Napi.hu, 2017. május 18., csütörtök
Fintech: változhatnak a magyar előírások

Mixonline.hu, 2017. május 18., csütörtök
Stagnál Magyarország innovációs teljesítménye

Hirado.hu, 2017. május 18., csütörtök
A kormány támogatja a debreceni műszaki képzés fejlesztését

Hajdupress.hu, 2017. május 18., csütörtök
Átalakulóban a debreceni mérnökképzés

Hajdupress.hu, 2017. május 18., csütörtök
A kormány támogatja a debreceni műszaki képzés fejlesztését

Webradio.hu, 2017. május 18., csütörtök
Palkovics: a kormány támogatja a debreceni műszaki képzés fejlesztését

Sg.hu, 2017. május 18., csütörtök
Szabályozni akarja a fintech világot a minisztérium

Semmelweis.hu, 2017. május 18., csütörtök
Pályázati kiírás “Harsányi István-díj" elnyerésére
"...A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni..."

Profitline.hu, 2017. május 18., csütörtök
A kutatás-fejlesztés ráfordításai Magyarországon - egy ábrán

Profitline.hu, 2017. május 18., csütörtök
Stagnál Magyarország innovációs teljesítménye

Privatbankar.hu, 2017. május 18., csütörtök
Valahol nagyon félrecsúszik a magyar innováció - mi a baj velünk?

Privatbankar.hu, 2017. május 18., csütörtök
Benyújtották Vargáék nagy tervét - nagy változások jönnek

Pestisracok.hu, 2017. május 18., csütörtök
Oszkó szerint polgárháborús hangulatú váltás szükséges a gazdaság megmentéséhez

Magyaridok.hu, 2017. május 18., csütörtök
Szijjártó Péter: a digitalizálás segít a szegénység csökkentésében is

Magyaridok.hu, 2017. május 18., csütörtök
Palkovics: a kormány támogatja a debreceni műszaki képzés fejlesztését

Magyarhirlap.hu, 2017. május 18., csütörtök
Kezdődnek a startup-hetek a Bálnában

Kamaraonline.hu, 2017. május 18., csütörtök
NGM: átlátható módon kell szabályozni a fintech fejlesztéseket

Kamaraonline.hu, 2017. május 18., csütörtök
Az uniós átlag kétharmadát költjük innovációra, nincs is eredménye

Hir.ma, 2017. május 18., csütörtök
NGM: átlátható módon kell szabályozni a fintech fejlesztéseket

Pecsiujsag.hu, 2017. május 18., csütörtök
Drónokkal, 3D-s nyomtatóval és sok új fejlesztéssel vár minket a PTE

Eupalyazatiportal.hu, 2017. május 18., csütörtök
Megvannak a Prototípus pályázat nyertesei

Civishir.hu, 2017. május 18., csütörtök
Sok pénzből újulhat meg a Debreceni Egyetem műszaki képzése

M1, Híradó M1 6:00, 2017. május 18., csütörtök
Digitalizációs verseny zajlik a világban, Magyarország pedig a győztesek közé akar tartozni, mondta Szijjártó Péter New Yorkban

M1, Híradó M1 07:00, 2017. május 18., csütörtök
Digitalizációs verseny zajlik a világban, Magyarország pedig a győztesek közé akar tartozni, mondta Szijjártó Péter New Yorkban

M1, Híradó M1 12:00, 2017. május 18., csütörtök
Az ország és a vállalkozások versenyképességét javító csomag került a parlament elé

Kossuth Rádió, Krónika 15:00, 2017. május 18., csütörtök
Az ország és a vállalkozások versenyképességét javító csomag került a parlament elé

Kossuth Rádió, Krónika 17:30, 2017. május 18., csütörtök
Az ország és a vállalkozások versenyképességét javító csomag került a parlament elé

Kossuth Rádió, Krónika 22:00, 2017. május 18., csütörtök
Az ország és a vállalkozások versenyképességét javító csomag került a parlament elé

Kossuth Rádió, Hírek 180 perc, 2017. május 18., csütörtök
Digitalizációs verseny zajlik a világban, erről beszélt Szijjártó Péter New Yorkban

InfoRádió, Déli Hírek, 2017. május 18., csütörtök
Stagnál Magyarország innovációs teljesítménye

ECHO TV, Híradó 12:00, 2017. május 18., csütörtök
Kulcskérdés az innováció a jövő szempontjából, erről beszélt Szijjártó Péter

ECHO TV, Híradó 14:00, 2017. május 18., csütörtök
Kulcskérdés az innováció a jövő szempontjából, erről beszélt Szijjártó Péter

Duna TV, Híradó M1 7:00, 2017. május 18., csütörtök
Digitalizációs verseny zajlik a világban, Magyarország pedig a győztesek közé akar tartozni, mondta Szijjártó Péter New Yorkban

Duna TV, Híradó M1 12:00, 2017. május 18., csütörtök
Az ország és a vállalkozások versenyképességét javító csomag került a parlament elé

Katolikus Rádió, Hírtükör 6:30, 2017. május 18., csütörtök
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációs projektekre a Vidékfejlesztési Programban

Fejér Megyei Hírlap, 2017. május 19., péntek, 6. oldal
Stagnál a teljesítmény

Magyar Idők, 2017. május 19., péntek, 12. oldal
Nem változik hazánk innovációs teljesítménye

Világgazdaság, 2017. május 19., péntek, 2. oldal
ÁSZ: kellenek a kkv-k a fejlődéshez

Világgazdaság, 2017. május 19., péntek, 3. oldal
Vargáék már rövid távon eredményeket várnak

Magyar Hírlap, 2017. május 19., péntek, 9. oldal
Kisvállalkozások fejlesztése

Magyar Hírlap, 2017. május 19., péntek, 10. oldal
Kezdődnek a startuphetek a Bálnában

Magyar Hírlap, 2017. május 19., péntek, 10. oldal
Szabályozni kell a "fintech" fejlesztéseket

Itextreme.hu, 2017. május 19., péntek
Kik az idei legtehetségesebb magyar fiatal feltalálók és tudósok?
"...A tizenéves tehetségek, 23 saját standdal, demonstrációs eszközökkel várják a látogatókat, ill. a startup befektetőket 68 fiatal versenyző mutatta be kiemelkedő tudományos, ill. műszaki projektjét az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny bírálóbizottsága előtt. A zsűri kiválasztotta a legjobbakat, amelyek a május 24-25-i kiállításon tekinthetők meg az Ericsson Magyarország budapesti K+F központjában, ahol egyúttal az odaítélt díjak átadására is sor kerül..."

Hrportal.hu, 2017. május 19., péntek
Egy műszaki egyetemet is felépítenek Debrecenben

Holvezessek.hu, 2017. május 19., péntek
Új motorral áll rajthoz a kecskeméti Kando Electric autója a Shell Eco-marathon 2017-es versenyén

Magyarhirlap.hu, 2017. május 19., péntek
Kisvállalkozások fejlesztése

Magyarhirlap.hu, 2017. május 19., péntek
Kezdődnek a startuphetek a Bálnában

Magyarhirlap.hu, 2017. május 19., péntek
Szabályozni kell a "fintech" fejlesztéseket

Insiderblog.hu, 2017. május 19., péntek
Elemzés a magyar k+f és innováció hatékonysáról - vajon jó úton járunk?

Magyaridok.hu, 2017. május 19., péntek
Nem változik hazánk innovációs teljesítménye

Origo.hu, 2017. május 19., péntek
Szakmai zsűri előtt mutatkoznak be a cleantech startupok

Origo.hu, 2017. május 19., péntek
Két magyar pályázat a legjobb európai kutatási programok között

Innoportal.hu, 2017. május 19., péntek
Magyarul "beszélő" vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket
"...Az Innováció- és Magyar Termék Nagydíjas 77 Elektronika Kft. legújabb saját fejlesztésű vércukormérő rendszere ugyanis képes szóban kommunikálni a beteggel, többek közt hangosan kimondani a mért vércukorértéket..."

Infoter.eu, 2017. május 19., péntek
Palkovics: a kormány támogatja a debreceni műszaki képzés fejlesztését

Dehir.hu, 2017. május 19., péntek
Inkubációs központtal segítenék a debreceni vállalkozások fejlődését

Keszin.hu, 2017. május 19., péntek
Utolsó simításokat végzi autóján a kecskeméti csapat a Shell Eco-marathonra

Kamaraonline.hu, 2017. május 19., péntek
Divatos témával startolt a BVK Smart Hetek a Bálnában

Infoter.eu, 2017. május 19., péntek
Palkovics: a kormány támogatja a debreceni műszaki képzés fejlesztését

Hvg.hu, 2017. május 19., péntek
Díjnyertes technológiájú aszfaltot kap a pesti alsó rakpart

Estiujsag.hu, 2017. május 19., péntek
Magyar csoda bitumen kerül a rakpartra
"...A gumibitumen technológiát a Mol a Pannon Egyetemmel közösen végzett kutatás-fejlesztés eredményeképpen leválthatja az eddig használt útburkoló anyagokat egy költséghatékonyabb és tartósabb megoldással, amelynek egyik alapanyagát a használt gumiabroncsok adják..."

Eupalyazatiportal.hu, 2017. május 19., péntek
Három közép-magyarországi startup inkubátor indulhat

Kossuth Rádió, Krónika 07:00, 2017. május 19., péntek
Az ország és a vállalkozások versenyképességét javító csomag került a parlament elé

Magyar Idők, 2017. május 20., szombat, 1+13. oldal
Élre törünk a járműipari kutatás-fejlesztés terén

Magyar Idők, 2017. május 20., szombat, 13. oldal
Erősíteni kell a kisvállalkozások innovációs tevékenységét

Vg.hu, 2017. május 20., szombat
Innovációs napokat rendez a Pécsi Tudományegyetem

Bama.hu, 2017. május 20., szombat
A legújabb PTE-s innovációkat mutatják be

Webradio.hu, 2017. május 20., szombat
Innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Orientpress.hu, 2017. május 20., szombat
Környezetbarát MOL gumibitumenből épül a pesti alsórakpart
"...Többek között 2015-ben elnyerte a Környezetvédelmi Innovációs díjat a Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton, tavaly novemberben Manchesterben pedig az IChemE (Vegyészmérnökök Nemzetközi Intézete) "2016 Innovatív terméke" díját nyerte el erős nemzetközi mezőnyben huszonhárom pályázó közül..."

Magyaridok.hu, 2017. május 20., szombat
Erősíteni kell a kisvállalkozások innovációs tevékenységét

Gondola.hu, 2017. május 20., szombat
Innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Pecsiujsag.hu, 2017. május 20., szombat
Jövő héten bárki megismerheti a PTE-s innovációkat

Euroastra.hu, 2017. május 20., szombat
PTE Innovációs Nap. 2017

Itextreme.hu, 2017. május 21., vasárnap
28. alkalommal került sor a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlésére

Innoportal.hu, 2017. május 21., vasárnap
NGM: átlátható módon kell szabályozni a fintech fejlesztéseket

Profitline.hu, 2017. május 21., vasárnap
Innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Ifipress.hu, 2017. május 21., vasárnap
Gőzerővel készülnek a magyar fiatalok a Shell Eco-marathon Europe versenyre

Dunántúli Napló, 2017. május 22., hétfő, 3. oldal
Minden az újításról szól az egyetemen

Magyar Idők, 2017. május 22., hétfő, 11. oldal
A tudásra épülő harmadik hullám

Világgazdaság, 2017. május 22., hétfő, 15. oldal
A magyar cégek is nyitottak a modern technológia használatára

Szekesfehervar.hu, 2017. május 22., hétfő
Ötlet, forrás, innováció - komplex segítség a vállalkozásoknak

Pecsinapilap.hu, 2017. május 22., hétfő
Innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Itextreme.hu, 2017. május 22., hétfő
Magyarul beszélő vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket

Digitalhungary.hu, 2017. május 22., hétfő
A telco-k és a startupok - interjú Takács Zoltánnal

Nrgreport.com, 2017. május 22., hétfő
Környezetbarát gumibitumen utat épít a MOL a pesti alsó rakparton

Infoter.eu, 2017. május 22., hétfő
NGM: átlátható módon kell szabályozni a fintech fejlesztéseket

Euroastra.hu, 2017. május 22., hétfő
RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokság - a kreatív mérnökök versenye

Bevezetem.eu, 2017. május 22., hétfő
Naponta tíz amputáció, három új vak ember - elhanyagoljuk a cukorbetegséget

Vg.hu, 2017. május 22., hétfő
A magyar cégek is nyitottak a modern technológiára

Pecsi-hirhatar.hu, 2017. május 22., hétfő
Ismét repkednek a drónok

Infoter.eu, 2017. május 22., hétfő
NGM: átlátható módon kell szabályozni a fintech fejlesztéseket

Infoter.eu, 2017. május 22., hétfő
Az uniós átlag kétharmadát költjük innovációra, nincs is eredménye

Orientpress.hu, 2017. május 22., hétfő
A világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Horváth Roland a legjobbak között
"...A Magyar Innovációs Szövetség Horváth Roland részére biztosította, hogy részt vehessen az Intel ISEF-en. A versenyző 2015-2016. évi 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen I. díjas volt, illetve legfiatalabb versenyzőként elnyerte a Siemens Junior díjat is..."

Preshaztarsasag.eu, 2017. május 22., hétfő
Los Angeles: magyar fiatal sikere

Inforadio.hu, 2017. május 22., hétfő
Itt a Varga Mihály által ígért belső vizsgálat eredménye

Magyaridok.hu, 2017. május 22., hétfő
A tudásra épülő harmadik hullám

Délmagyarország, 2017. május 23., kedd, 1+3. oldal
Orbán Viktor adja át ma a lézerközpontot

Napi.hu, 2017. május 23., kedd
Európai befektetőguru jön Budapestre

Kisalfold.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán Viktor ma avatja az ELI-t - Élőben jelentkezünk a helyszínről 10 órától

Delmagyar.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán Viktor ma avatja az ELI-t - Élőben jelentkezünk a helyszínről 10 órától

Bama.hu, 2017. május 23., kedd
Köztünk járnak a sikeres feltalálók

Magyarhirlap.hu, 2017. május 23., kedd
Bővül az Ágazat, Az innováció a továbbfejlődés kulcsa - mondja a Főtitkár

Civilhetes.net, 2017. május 23., kedd
Botka: évtizedes lökést adhat az ország gazdaságának az ELI

444.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán: Magyarország akkor lehet a jövő nyertese, ha tudományos kutatóközpontok egész sorát hozza létre

444.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán egy luxusminiszterelnök-jelölt oldalán adta át a szegedi Lézeres Kutatóközpontot

Zsurpubi.hu, 2017. május 23., kedd
Ha az állam nem, majd megoldja a piac

Weborvos.hu, 2017. május 23., kedd
Átadták a szegedi lézerközpont épületeit

Vasarhelyihirek.hu, 2017. május 23., kedd
Átadták a szegedi lézerközpontot

Vasarhely24.com, 2017. május 23., kedd
Orbán: a szegedi lézerközpont hazánk modern kori történetének legnagyobb tudományos beruházása

Vajma.info, 2017. május 23., kedd
Orbán: A szegedi lézerközpont Magyarország modern kori történetének legnagyobb tudományos beruházása

Technokrata.hu, 2017. május 23., kedd
Büszkeség: A világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Horváth Roland a legjobbak között
"...Magyar Innovációs Szövetség Horváth Roland részére biztosította, hogy az Intel ISEF-en részt vehessen. Roland a 2015-2016. évi 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen I. díjas volt, illetve legfiatalabb versenyzőként elnyerte a Siemens Junior díjat is..."

Presztizs.com, 2017. május 23., kedd
Már Londonban vannak a magyar diákok a Shell Eco-marathon versenyen

U-szeged.hu, 2017. május 23., kedd
Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Napi.hu, 2017. május 23., kedd
Elkészült a hetvemilliárdos szegedi lézerközpont

Lokal.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán: A lézerközpont Magyarország legnagyobb tudományos beruházása

Klubradio.hu, 2017. május 23., kedd
Már-már árokbetemetős beszédet mondott Orbán Szegeden

Kisalfold.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán Viktor átadta az ELI kutatóközpontot Szegeden és egy kicsit viccelt az oroszokkal is (videó a cikkben)

Innoportal.hu, 2017. május 23., kedd
Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációra a vidékfejlesztési programban

Haon.hu, 2017. május 23., kedd
Ausztriába csábítják a magyar vállalkozókat

Erdon.ro, 2017. május 23., kedd
Ausztriába csábítják a magyar vállalkozókat

Delmagyar.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán Viktor átadta az ELI kutatóközpontot Szegeden és egy kicsit viccelt az oroszokkal is (videó a cikkben)

Webradio.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán: a szegedi lézerközpont Magyarország modern kori történetének legnagyobb tudományos beruházása

Webradio.hu, 2017. május 23., kedd
Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Tervlap.hu, 2017. május 23., kedd
Átadták Szegeden Magyarország legnagyobb tudományos beruházását, az ELI Lézerközpontot

Szegedma.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán Szegeden: Az ELI-vel zárkózik fel Európa a világhoz + FOTÓK

Szeged.hu, 2017. május 23., kedd
Átadták a szegedi szuperlézer-központot

Realista.hu, 2017. május 23., kedd
Átadták a szegedi lézerközpontot, Magyarország egyik legnagyobb tudományos beruházását

Promenad.hu, 2017. május 23., kedd
Kész a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Pestisracok.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán Szegeden: "Ha az ország és a város érdekeiről van szó, az árkokat át lehet hidalni"

Orientpress.hu, 2017. május 23., kedd
Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Medicalonline.hu, 2017. május 23., kedd
Átadták a szegedi lézerközpont új épületeit

Mandiner.hu, 2017. május 23., kedd
Átadták a szegedi lézerközpontot

Magyaridok.hu, 2017. május 23., kedd
Orbán Viktor: a szegedi beruházással Európa felzárkózik a világhoz

Magyarhirlap.hu, 2017. május 23., kedd
Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Kamaraonline.hu, 2017. május 23., kedd
Hetven milliárd forintból épült a szegedi lézerközpont
http://kamaraonline.hu/cikk/hetven-milliard-forintbol-epult-a-szegedi-lezerkozpont

Hirek.prim.hu, 2017. május 23., kedd
A világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Horváth Roland a legjobbak között
"...Hazaérkezett Los Angelesből (Kalifornia, USA) az a magyar fiatal, aki a 2017. május 14-19. között megrendezett Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (Intel ISEF) vett részt. Az idén már több mint 1800, 21 év alatti fiatalt hívtak meg a rendezvényre, 75 országból. A Magyar Innovációs Szövetség Horváth Roland részére biztosította, hogy az Intel ISEF-en részt vehessen..."

Gondola.hu, 2017. május 23., kedd
A lézerközpont a legnagyobb tudományos beruházás

Elelmiszer.hu, 2017. május 23., kedd
A magyar vállalkozások nyitottak az innovációra

Civilhetes.net, 2017. május 23., kedd
Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Bevezetem.eu, 2017. május 23., kedd
Soproni diák sikere a világ legnagyobb tehetségkutató versenyén
"...Hazaérkezett Los Angelesből Horváth Roland, az a magyar fiatal, aki részt vehetett és helyezést is elért az Intel május 14- 19. között megrendezett nemzetközi tudományos és innovációs versenyén (Intel ISEF). Az idén 75 országból több mint ezernyolcszáz, 21 évesnél fiatalabb lányt és fiút hívtak meg a vetélkedőre. Horváth Roland részvételét az Intel ISEF-versenyen a Magyar Innovációs Szövetség fedezte..."

Businessonline.prim.hu, 2017. május 23., kedd
Díjat nyert Horváth Roland a világ legnagyobb ifjúsági tehetségkutató versenyén

Pannonnovum.hu, 2017. május 23., kedd
A világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Horváth Roland a legjobbak között
"...A Magyar Innovációs Szövetség Horváth Roland részére biztosította, hogy az Intel ISEF-en részt vehessen. Roland a 2015-2016. évi 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen I. díjas volt, illetve legfiatalabb versenyzőként elnyerte a Siemens Junior díjat is..."

Kossuth Rádió, Krónika 16:00, 2017. május 23., kedd
Magyarország modern kori történetek legnagyobb tudományos beruházása a szegedi lézerközpont, mondta Orbán Viktor

KlubRádió, Megbeszéljük, 2017. május 23., kedd
Botka László a szegedi lézerközpont épületének átadásán Orbán Viktorral is találkozott

Katolikus Rádió, Hírtükör 18:30, 2017. május 23., kedd
A tudomány és az üzleti szféra kapcsolata nem elég szoros Magyarországon, véli Kacskovics Imre

M1, Ma délelőtt, 2017. május 23., kedd
Orbán Viktor beszédet mondott a ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpont épületkomplexumának ünnepélyes megnyitóján

HírTV, Híradó 19:00, 2017. május 23., kedd
Átadták ma a szegedi lézerközpont épületét

HírTV, Híradó 22, 2017. május 23., kedd
Átadták ma a szegedi lézerközpont épületét

ECHO TV, Híradó 12:00, 2017. május 23., kedd
Átadták a szegedi lézerközpontot

ECHO TV, Híradó 18:00, 2017. május 23., kedd
Átadták a szegedi lézerközpontot

Duna TV, Híradó M1 12:00, 2017. május 23., kedd
Átadták az ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpont épületkomplexumát

Új Néplap, 2017. május 24., szerda, 9. oldal
"Áthidalhatók az árkok az ország érdekében"

Tolnai Népújság, 2017. május 24., szerda, 1+9. oldal
Miniszterelnök az átadón
Somogyi Hírlap, 2017. május 24., szerda, 1+9. oldal
Lézerközpont a tudományért

Petőfi Népe, 2017. május 24., szerda, 1+9. oldal
Elkészült a lézerkutató központ

Nógrád Megyei Hírlap, 2017. május 24., szerda, 6. oldal
A szegedi lézerközpont átadása

Heves Megyei Hírlap, 2017. május 24., szerda, 9. oldal
"Áthidalhatók az árkok az ország érdekében"

Dunántúli Napló, 2017. május 24., szerda, 9. oldal
"Áthidalhatók az árkok az ország érdekében"

Békés Megyei Hírlap, 2017. május 24., szerda, 1+9. oldal
Elkészült  a lézerközpont

24 óra, 2017. május 24., szerda, 9. oldal
"Áthidalhatók az árkok az ország érdekében"

Magyar Idők, 2017. május 24., szerda, 1+13. oldal
Elkészült a lézerközpont épülete

Lokál, 2017. május 24., szerda, 4. oldal
Orbán: Kutatásban is élen kell járjunk

Délmagyarország, 2017. május 24., szerda, 1- 2. oldal
Átadták a szegedi lézerközpontot

Világgazdaság, 2017. május 24., szerda, 16. oldal
Átadták a lézerközpont új épületeit

Világgazdaság, 2017. május 24., szerda, 1+3. oldal
Idő kellett az új pályázatértékelő rendszer felállításához

Magyar Hírlap, 2017. május 24., szerda, 1+9. oldal
Orbán Viktor: A szegedi lézerközpont Magyarország modern kori történetének legnagyobb tudományos beruházása

Euroastra.hu, 2017. május 24., szerda
Európai befektetőguru a kockázati tőke találkozón

Euroastra.hu, 2017. május 24., szerda
Második helyen végzett a magyar startup csapat Kínában

Sikerado.hu, 2017. május 24., szerda
Kiosztották a tudományos és innovációs díjakat
"...A sikeres kutatók vállalkozóként is sikeressé válhatnak, feltaláló fiatalokból és felkészítő tanárokból is sokkal többre lenne szüksége Magyarországnak. Ezt mondta Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten, ahol 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat hirdettek ki..."

Origo.hu, 2017. május 24., szerda
A sikeres kutatók vállalkozóként is sikeressé válhatnak
"...A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny felhívására 103 műszaki, informatikai és természettudományos pályázat érkezett Magyarországról és a határon túlról. A szakmai értékelés során 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat ítéltek oda, a pályázók közül többen a fiatal tudósok európai versenyén (EU Contest for Young Scientist) is részt vehetnek szeptemberben Észtországban..."

Origo.hu, 2017. május 24., szerda
Díjazták a fiatal feltalálókat
 "...A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre több mint száz műszaki, informatikai és természettudományos pályázat érkezett. A munkákat olyan erősnek ítélték, hogy 4 első díjat osztottak ki..."

Itextreme.hu, 2017. május 24., szerda
A világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Horváth Roland a legjobbak között
"...Hazaérkezett Los Angelesből (Kalifornia, USA)az a magyar fiatal, aki a2017. május 14-19. között megrendezett Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (Intel ISEF) vett részt. Az idén már több mint 1800, 21 év alatti fiatalt hívtak meg a rendezvényre, 75 országból. A Magyar Innovációs Szövetség Horváth Roland részére biztosította, hogy az ISEF-en részt vehessen..."

Innoportal.hu, 2017. május 24., szerda
A világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Horváth Roland a legjobbak között

Hirado.hu, 2017. május 24., szerda
Díjakat osztottak a Szegedi Tudományegyetemen
"...A sikeres kutatók vállalkozóként is sikeressé válhatnak, feltaláló fiatalokból és felkészítő tanárokból is sokkal többre lenne szüksége Magyarországnak - mondta Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten, ahol 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat hirdettek ki..."

Webradio.hu, 2017. május 24., szerda
Szegedi Tudományegyetem: a sikeres kutatók vállalkozóként is sikeressé válhatnak

Webradio.hu, 2017. május 24., szerda
Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait

Szabolcsihir.hu, 2017. május 24., szerda
Innovációs fődíj jött Nyíregyházára!
"...Átadták a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait az Ericsson újbudai központjában május 24-én. Az első díjat Tóth Bence, az NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma diákja kapta Okos kesztyű nevű pályamunkájáért..."

Profitline.hu, 2017. május 24., szerda
Ismét találkoznak Magyarország és a közép-kelet európai térség legnagyobb magántőke-befektetői a HVCA 19. budapesti konferenciáján

Privatbankar.hu, 2017. május 24., szerda
Egyre többet beszélünk róla, de mitől okos egy város?

Magyaridok.hu, 2017. május 24., szerda
Laktanyából világelső kutatóhely

Insiderblog.hu, 2017. május 24., szerda
Európai befektetőguru jön a Bp-i VC találkozóra!

Infoter.eu, 2017. május 24., szerda
Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Inforadio.hu, 2017. május 24., szerda
A világ legkorszerűbb lézerközpontja épül a volt szovjet laktanya helyén

Hirek.prim.hu, 2017. május 24., szerda
Már Londonban vannak a magyar diákok a Shell Eco-marathon versenyen

Hirek.prim.hu, 2017. május 24., szerda
Európai befektetőguru a kockázati tőke találkozón

Hir6.hu, 2017. május 24., szerda
A sikeres kutatók vállalkozóként is sikeressé válhatnak
"...26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten. Szabó Gábor kiemelte, hogy a magyar fiatalok kiemelkedően szerepelnek a nemzetközi tudományos versenyeken és az idei pályázatok között is számos ígéretes újítás mutatkozott be..."

Civishir.hu, 2017. május 24., szerda
Nyíregyházi szenzáció!
"...26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait az Ericsson újbudai központjában május 24-én. Az első díjat Tóth Bence, az NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma diákja kapta Okos kesztyű nevű pályamunkájáért.

Bevezetem.eu, 2017. május 24., szerda
Már Londonban vannak a magyar diákok a Shell Eco-marathon versenyen

24.hu, 2017. május 24., szerda
Európai befektetőguru a kockázati tőke találkozón

24.hu, 2017. május 24., szerda
Leiskolázták a világot a magyar kisdiákok

Szegedma.hu, 2017. május 24., szerda
Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait

Vorosmartyradio.hu, 2017. május 24., szerda
Ifjúsági tudományos tehetségkutató verseny - fehérvári díjazott

M5, Kulturális híradó, 2017. május 24., szerda
Több, kiemelkedően tehetséges fiatalt díjaztak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

M1, Híradó M1 16:00, 2017. május 24., szerda
Kiosztották az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

M1, Híradó M1 19:30, 2017. május 24., szerda
Kiosztották az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

M1, Híradó M1 23:00, 2017. május 24., szerda
Kiosztották az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

Lánchíd Rádió, Esti hírjárat, 2017. május 24., szerda
Nem talált kifogást a Magyar Innovációs Szövetség a pályázati elbírálásokban, reagált Szabó Gábor a 444.hu cikkére

Kossuth Rádió, Krónika 06:00, 2017. május 24., szerda
Átadták a szegedi lézerközpont épületét

Kossuth Rádió, Krónika 22:00, 2017. május 24., szerda
Több kiemelkedően tehetséges fiatalt díjaztak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

InfoRádió, Mérleg 15:15, 2017. május 24., szerda
Átadták az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

HírTV, Híradó 7:00, 2017. május 24., szerda
Átadták a szegedi lézerközpont épületét

ECHO TV, Reggeli Híradó, 2017. május 24., szerda
Átadták a szegedi lézerközpontot

Kelet-Magyarország, 2017. május 25., csütörtök, 2. oldal
Beszélő kezek - megyei siker az okoskesztyűvel
"...BUDAPEST. A XXVI. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny idei tanévében első helyezést érdemelt ki az "okoskesztyűvel" Tóth Bence, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium diákja..."

Dunántúli Napló, 2017. május 25., csütörtök, 12. oldal
A kutatás, a fejlesztés és az innováció fókuszában

Piac és Profit, 2017. május 25., csütörtök, 32- 35. oldal
Indulhat a  versenyfutás

Piac és Profit, 2017. május 25., csütörtök, 42- 45. oldal
Startup-illúziók

Magyar Idők, 2017. május 25., csütörtök, 5. oldal
Még több fiatal feltalálóra lenne szükség
"...26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén tegnap Budapesten. Hazánk soha nem szűkölködött feltalálókban, de új tendencia, hogy a temérdek díjazott középiskolás diák között évről évre egyre több a lány is, ami pozitív változás..."

Magyar Idők, 2017. május 25., csütörtök, 15. oldal
Forrásra várnak a cégek

Heti Válasz, 2017. május 25., csütörtök, 40- 42. oldal
Szellemi csúcstalálkozó

Computerworld, 2017. május 25., csütörtök, 5. oldal
Fintech cégekkel együttműködésben

Computerworld, 2017. május 25., csütörtök, 12- 13. oldal
Cunamiként jön a digitalizáció

Dunántúli Napló, 2017. május 25., csütörtök, 4. oldal
Segítik a megyei vállalkozásokat

Szekesfehervar.hu, 2017. május 25., csütörtök
Első díjat nyert az innovációs tehetségkutatón a Széchenyi diákja
"...Első díjat nyert Molnár Áron, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium diákja a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen az "új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor" nevű pályamunkájával.  Az innovációs tehetségkutató díjátadóját a fővárosban, az Ericsson újbudai központjában tartották..."

Sunshinefm.hu, 2017. május 25., csütörtök
Innovációs fődíjat kapott a nyíregyházi diák
"...Átadták a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait az Ericsson újbudai központjában május 24-én. Az első díjat Tóth Bence, az NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma diákja kapta Okos kesztyű nevű pályamunkájáért. Az okos kesztyű a fogyatékkal élők életét könnyíti meg, ugyanis a jelbeszéddel való kommunikálást segíti oly módon, hogy az lehetővé teszi az információcserét azon emberekkel is, akiknek nincs idejük, lehetőségük megtanulni jelnyelvet..."

Lokal.hu, 2017. május 25., csütörtök
Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak
"...Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen..."

Kisalfold.hu, 2017. május 25., csütörtök
Orbán Viktor átadta az ELI kutatóközpontot Szegeden és egy kicsit viccelt az oroszokkal is

Delmagyar.hu, 2017. május 25., csütörtök
Orbán Viktor átadta az ELI kutatóközpontot Szegeden és egy kicsit viccelt az oroszokkal is

Magyaridok.hu, 2017. május 25., csütörtök
Még több fiatal feltalálóra lenne szükség
"...A jelnyelv tanulását megkönnyítő okoskesztyű, a gerinc testfelszíni kontúrját meghatározó orvosi eszköz, a ferrofluoridos dőlésérzékelő szenzor és a 3D-s nyomtatott holdbázis kapta a négy első helyezést a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten. Molnár Áron szakgimnazista különdíjként a Nobel-díj-átadó ünnepséget követő konferencián tarthat előadást a kutatóknak..."

Infoter.eu, 2017. május 25., csütörtök
Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait
"...Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten, ahol 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat hirdettek ki. Szabó Gábor kiemelte, hogy a magyar fiatalok kiemelkedően szerepelnek a nemzetközi tudományos versenyeken és az idei pályázatok között is számos ígéretes újítás mutatkozott be..."

Euroastra.hu, 2017. május 25., csütörtök
Az ifjú tehetségek díjazása a 26. Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

Techmonitor.hu, 2017. május 25., csütörtök
Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak
"...A 20 év alatti fiatalok számára meghirdetett 2016-2017. évi, 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny végső szakaszához érkezett. A több mint 100 pályázó közül az első fordulóból 68 jutott tovább, közülük a második fordulóban 54-nek sikerült kidolgoznia és bemutatnia pályázatát. A kidolgozott pályaműveket a versenyzők élőben is bemutatták az akadémikusokból és gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottságnak, amely ezt követően kiválasztotta a legígéretesebb műszaki, illetve természettudományos eredményeket, illetve eldöntötte, hogy mely tehetséges fiatalokat találja díjazásra-elismerésre leginkább méltónak..."

Vg.hu, 2017. május 25., csütörtök
Képzésekkel segíti a kormány a kkv-k digitalizációját

Forbes.hu, 2017. május 25., csütörtök
Okoskesztyűt, Tolit, 3D-s Holdbázist fejlesztettek a tizenévesek
"...Gerincferdülést felismerő eszközzel, halálpontos szögmérővel, pontosabban ferrofluidos dőlésérzékelő szenzorral, okoskesztyűvel és 3D nyomtatott Holdbázissal tűntek ki a 20 év alattiak az idei Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen..."

Technokrata.hu, 2017. május 25., csütörtök
Kétmillió forint értékben osztottak díjakat a jövő feltalálóinak és tudósainak
"...Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen..."

Techmonitor.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a RECCS 2017 Tésztahíd Építő Világbajnokságon!

Mernokkocsma.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a RECCS 2017 Tésztahíd Építő Világbajnokságon!

Kisalfold.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Kisalfold.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon - fotók

Innoportal.hu, 2017. május 25., csütörtök
Palkovics: a kormány támogatja a debreceni műszaki képzés fejlesztését

Infoter.eu, 2017. május 25., csütörtök
Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait

Hirado.hu, 2017. május 25., csütörtök
Képzésekkel is segíti a kormány a kkv-k munkavállalóinak digitális fejlődését

Hajdupress.hu, 2017. május 25., csütörtök
Szenzációs konferencia zajlik az egyetemen
"...Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal innovációs és általános elnökhelyettese beszédében kiemelte, hogy 2016-ban az innovációs fejlesztések volumenét tekintve Debrecen volt a legsikeresebb hazai város, ebben meghatározó szerepe van az egyetemnek..."

Gyartasmonitor.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a RECCS 2017 Tésztahíd Építő Világbajnokságon!

Erdon.ro, 2017. május 25., csütörtök
A térinformatika újdonságait boncolgatták az Debreceni Egyetemen

Haon.hu, 2017. május 25., csütörtök
A térinformatika újdonságait boncolgatták az Debreceni Egyetemen

Delmagyar.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Delmagyar.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon - fotók

Delmagyar.hu, 2017. május 25., csütörtök
Hanggal jelzi az akadályt az okos fehér bot: országos versenyen győzött a szegedi diákok ötlete

Dehir.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Debreceninap.hu, 2017. május 25., csütörtök
Átalakuló mérnökképzés

Webradio.hu, 2017. május 25., csütörtök
Emmi-főosztályvezető: az ország minden vállalkozása találhat együttműködő intézményt a felsőoktatásban

Webradio.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Webradio.hu, 2017. május 25., csütörtök
Pályázatot hirdetett új látogatóközpontja nevére az Agrártudományi Kutatóközpont

Videk.ma, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Szegedma.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Profitline.hu, 2017. május 25., csütörtök
Képzésekkel segíti a kormány a kkv-k munkavállalóit

Medicalonline.hu, 2017. május 25., csütörtök
Díjazták a jövő feltalálóit és tudósait
"26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-ei eredményhirdetésen..."

Kanizsaujsag.hu, 2017. május 25., csütörtök
Cseresnyés Péter: képzésekkel is segíti a kormány a kkv-k munkavállalóinak digitális ...

Hirek.prim.hu, 2017. május 25., csütörtök
Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak
"...26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen..."

Feol.hu, 2017. május 25., csütörtök
Észtországban is versenyezhetnek a Fejér megyei tehetségek
"26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny szerdai, budapesti díjátadó ünnepségén 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat hirdettek ki a szervezők. Első díjat nyert három másik társa mellett Molnár Áron is, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma tanulója, a ferrofluoridos dőlésérzékelő szenzorral..."

Eupalyazatiportal.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új pályázati konstrukciókkal a hazai kutatók nemzetközi sikereiért

Computerworld.hu, 2017. május 25., csütörtök
WeAreDevelopers: egy konferencia margójára

Computerworld.hu, 2017. május 25., csütörtök
Cunamiként jön a digitalizáció

Fejervar.hu, 2017. május 25., csütörtök
Innovációs tehetségkutatón nyert első díjat egy székesfehérvári diák
"...A sikeres kutatók vállalkozóként is sikeressé válhatnak, feltaláló fiatalokból és felkészítő tanárokból is sokkal többre lenne szüksége Magyarországnak - mondta Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten, ahol 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat hirdettek ki..."

Nyiregyhaza.hu, 2017. május 25., csütörtök
Fődíjat ért a bánkis okoskesztyű
"...Május 24-én tartották a 26. Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségét az Ericsson Magyarország Konferencia Központjában. Első díjat nyert a jelnyelv tanulását megkönnyítő okoskesztyű..."

Okosnet.hu, 2017. május 25., csütörtök
Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait

Pannonnovum.hu, 2017. május 25., csütörtök
Soproni első díjas a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

Pannonnovum.hu, 2017. május 25., csütörtök
Új pályázati konstrukciókkal a hazai kutatók nemzetközi sikereiért

Pannonnovum.hu, 2017. május 25., csütörtök
A világ minden tájáról várja a kutatókat a szegedi lézeres kutatóközpont

Lánchíd Rádió, Híradó 7:00, 2017. május 25., csütörtök
Nem tartja lassúnak a Magyar Innovációs Szövetség vezetője a pályázatok elbírálását

Kossuth Rádió, Krónika 07:00, 2017. május 25., csütörtök
Több kiemelkedően tehetséges fiatalt díjaztak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

Zalai Hírlap, 2017. május 26., péntek, 6.oldal
Eljött a negyedik ipari forradalom

Zalai Hírlap, 2017. május 26., péntek, 6.oldal
"...ahol az innováció vezet"

Vas Népe, 2017. május 26., péntek, 13.oldal
Eljött a negyedik ipari forradalom

Vas Népe, 2017. május 26., péntek, 13.oldal
"...ahol az innováció vezet"

Napi, 2017. május 26., péntek, 13.oldal
"...ahol az innováció vezet"

Kelet-Magyarország, 2017. május 26., péntek, 4.oldal
Megyei tehetségek innovatív pályamunkái
"...A leglátványosabb pályamunkákat kiállították az Ericsson fővárosi K+F Központjában, emellett pedig szeptemberben bemutatják a Kutatók éjszakáján is. Első helyezett lett Tóth Bence (NYSZC Bánki Középiskola, Nyíregyháza), második helyen végzett Vedres Péter (Bessenyei Gimnázium, Kisvárda), kiemelt dicséretet kapott Vas Bertalan (NYSZC, Nyíregyháza)..."

Kelet-Magyarország, 2017. május 26., péntek, 8.oldal
Ausztriába csábítják a magyar vállalkozókat

Fejér Megyei Hírlap, 2017. május 26., péntek, 1+5.oldal
Díjakat adott át a kamara

Fejér Megyei Hírlap, 2017. május 26., péntek, 1+3.oldal
Fehérvári diák az élen
"...26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten. A Bírálóbizottság 4 első, 3 második, 3 harmadik, illetve két különdíjat ítélt oda, 25 pályázatot kiemelt dicséretben, 19-et dicséretben részesített..."

Fejér Megyei Hírlap, 2017. május 26., péntek, 6.oldal
Eljött a negyedik ipari forradalom

Fejér Megyei Hírlap, 2017. május 26., péntek, 6.oldal
"...ahol az innováció vezet"

Magyar Hírlap, 2017. május 26., péntek, 9.oldal
Fontos a digitális fejlődés

Autopro.hu, 2017. május 26., péntek
Kétes jövő: a vállalatvezetők nemhogy a várható világra nincsenek felkészülve, hanem a jelen problémáira sem

Wabererstema.hu, 2017. május 26., péntek
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Somogyma.hu, 2017. május 26., péntek
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Itextreme.hu, 2017. május 26., péntek
Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak
"... 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen..."

Infotatabanya.hu, 2017. május 26., péntek
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Infoesztergom.hu, 2017. május 26., péntek
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Infodebrecen.hu, 2017. május 26., péntek
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Webradio.hu, 2017. május 26., péntek
Európai Beruházási Bank: többet kell beruházni a kutatásba és a korszerű eszközökbe Közép- és Kelet-Európában

Napi.hu, 2017. május 26., péntek
Ez gátolja a beruházások fellendülését Magyarországon és a régióban

Tozsdeforum.hu, 2017. május 26., péntek
Ez hiányzik a térség cégeinél

Vg.hu, 2017. május 26., péntek
Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé

Vg.hu, 2017. május 26., péntek
Ezermilliárd forint a magyar cégek idei tőkeigénye

Vg.hu, 2017. május 26., péntek
Újabb falakat döntenek le fiatal innovátorok

U-szeged.hu, 2017. május 26., péntek
Forradalmasítja a kutatást az ELI-ALPS, az attoszekundumos fényimpulzus forrás

Technokrata.hu, 2017. május 26., péntek
Újabb falakat döntenek le fiatal innovátorok ötleteikkel

Szeretlekmagyarorszag.hu, 2017. május 26., péntek
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Kisalfold.hu, 2017. május 26., péntek
Újabb falakat döntenek le fiatal innovátorok ötleteikkel

Innoportal.hu, 2017. május 26., péntek
Innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Hirado.hu, 2017. május 26., péntek
Falling Walls Lab - "falakat döntenek" a fiatal hazai innovátorok

Delmagyar.hu, 2017. május 26., péntek
Újabb falakat döntenek le fiatal innovátorok ötleteikkel

Socialbranding.hu, 2017. május 26., péntek
Újabb falakat döntenek le fiatal innovátorok

Kamaraonline.hu, 2017. május 26., péntek
Ezermilliárd forint tőkére lenne szükségük idén a hazai vállalkozásoknak

Insiderblog.hu, 2017. május 26., péntek
Mentorprogram a Nestlé-nél

Infoter.eu, 2017. május 26., péntek
Képzésekkel is segíti a kormány a kkv-k munkavállalóinak digitális fejlődését

Ifipress.hu, 2017. május 26., péntek
Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Gyartastrend.hu, 2017. május 26., péntek
666 kilón felül az új világcsúcs tésztahídépítésben

Eupalyazatiportal.hu, 2017. május 26., péntek
Pálinkás József az értékteremtő társadalmi, gazdasági projektek fontosságáról

Brandtrend.hu, 2017. május 26., péntek
Újabb falakat döntenek le fiatal innovátorok

Magyar Hírlap, 2017. május 27., szombat, 11. oldal
Okoseszközt fejlesztenek uniós forrásból

Mizuscafe.hu, 2017. május 27., szombat
Négy első díjat osztottak ki az idei ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyen - fotók
"...26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten, ahol 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat hirdettek ki. Szabó Gábor kiemelte, hogy a magyar fiatalok kiemelkedően szerepelnek a nemzetközi tudományos versenyeken és az idei pályázatok között is számos ígéretes újítás mutatkozott be..."

Vajma.info, 2017. május 27., szombat
Ötödször várja a látogatókat a Tudományok Útja

Mixonline.hu, 2017. május 27., szombat
Új világcsúcs a tésztahíd-építő világbajnokságon

Innoportal.hu, 2017. május 27., szombat
Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak
"...26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak tíz díjat, két különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen..."

Delzalapress.hu, 2017. május 27., szombat
Cseresnyés: képzésekkel is segíti a kormány a kkv-k munkavállalóinak digitális fejlődését

Gazdasagportal.hu, 2017. május 28., vasárnap
Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé

Itextreme.hu, 2017. május 28., vasárnap
Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé

Hirek.prim.hu, 2017. május 28., vasárnap
Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé

Itextreme.hu, 2017. május 28., vasárnap
Újabb falakat döntenek le fiatal innovátorok ötleteikkel

Itextreme.hu, 2017. május 28., vasárnap
Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé

Eletforma.hu, 2017. május 28., vasárnap
Hihetetlen! Ettől a rekordtól mi is lehidaltunk!

Hirek.prim.hu, 2017. május 28., vasárnap
Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé

Gyartastrend.hu, 2017. május 28., vasárnap
3D-nyomtatás egy közösségi laborban

Euroastra.hu, 2017. május 28., vasárnap
RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokság - A kreatív mérnökök versenye

Bevezetem.eu, 2017. május 28., vasárnap
Európai befektetőguru a kockázati tőke találkozón

Szekesfehervar.hu, 2017. május 28., vasárnap
Nobel-díjas tudósok előtt mutatja be találmányát Molnár Áron
"...Az innovációs verseny első díjával együtt járt egy meghívás az Európai Unió fiatalok nemzetközi konferenciájára, amely egy EU-s verseny ahol 10 ezer euró a fődíj..."

Technokrata.hu, 2017. május 28., vasárnap
A Nestlé meghirdette mentorprogramját startupok részére

Világgazdaság, 2017. május 29., hétfő, 15. oldal
Megváltoztatják a pénzügyi iparágat a fintech cégek

Euroastra.hu, 2017. május 29., hétfő
Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé
Szerkesztő: Bőthe Csaba, Munkatárs: Pazsák Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páros hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.