XXVII. évf. | 2017. január 10. | 1. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Várható esemény
Pályázati felhívás
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

Kedves Tagintézményi Képviselőnk!
Kedves Olvasónk!

Ezúton is köszönjük a nagyszámú karácsonyi és újévi jókívánságokat!

A Magyar Innovációs Szövetség nevében ismételten kívánunk nyugodt és eredményekben gazdag 2017. évet!
Dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök, Dr. Szabó Gábor elnök, Dr. Antos László ügyvezető igazgató

MISZ középtávú stratégia továbbfejlesztése

A lényegesen változó hazai és nemzetközi környezet, a mindent átható technológiai fejlődés, a gazdasági és munkaerő piaci történések indokolják, hogy a Szövetség újragondolja, hogyan tudja legjobban szolgálni tagintézményeit.

A cél érdekében a Szövetség egy stratégiai vitaanyagot állított össze, amelyet az Elnökség és a Választmány tagjai szóban, illetve írásban véleményeztek. A vélemények és a vita alapján a Szövetség vezetése egy új stratégia kimunkálása mellett döntött.

A fent említett vitaanyag ide kattintva olvasható. Kérjük tagintézményeink képviselőit, hogy írásban, 2017. jan. 23-ig megfogalmazott véleményeikkel, javaslataikkal vegyenek részt ebben a munkában. Leveleiket a következő címre várjuk: innovacio@innovacio.hu

A már beérkezett, illetve beérkező javaslatokat, véleményeket Frischmann Gábor alelnök vezetésével egy bizottság összegzi, és készíti elő az új stratégia koncepcióját, ill. tervezetét.
Az előrehaladásról rendszeresen beszámolunk a Hírlevélben. Az új stratégia első tervezetét a választmány és az elnökség véleményezi, majd az így kialakult tervezetet a MISZ közgyűlése elé terjesztjük.

MISZ K+F Tagozat ülése

2017. január 23-án, 16 órakor tartja a MISZ K+F Tagozata soron következő ülését, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. budapesti székhelyén (1116 Budapest, Kondorfa u. 1.). Dr. Grasselli Norbert tagozati elnök köszöntőt mond, majd a MISZ középtávú stratégiájának megvitatása és a regionális igazgatók szóbeli beszámolójának megvitatása után, több tagozati tag is bemutatkozási lehetőséget kap.

Gábor Dénes-díj átadása

2016. december 22-én, a Parlamentben ünnepélyes keretek között immáron 27. alkalommal átadták tagszervezetünk, a Novofer Alapítvány által alapított Gábor Dénes-díjakat.

Gábor Dénes-díjat kapott:
 • Dr. Ürge László vegyész, a DBH Investment ügyvezető igazgatója, a MISZ alelnöke,
 • Bagaméry István villamosmérnök, a Mediso Kft. alapítója,
 • Simonyi Sándor gépészmérnök, a TRIGON Kft ügyvezetője, a MISZ választmányi tagja,
 • Babcsán Norbert, mérnök-fizikus, az Aluinvent Zrt. alapítója,
 • Józsa János Balázs építőmérnök, a BME rektora,
 • Berényi Antal orvos, orvos-közgazdász, az Amplipex Kft. alapítója
Gábor Dénes-életműdíjban részesült:
 • Szabó Csaba Attila villamosmérnök, a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék professzor emeritusa,
 • Dolhay Balázs orvos, a Dolhay Klinika Egészségügyi Kft. tulajdonosa,
 • Meiszel László vegyészmérnök, nyugdíjas tanácsadó, a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar címzetes egyetemi docense.
A kuratórium döntése alapján a Gábor Dénes-díj külhoni fokozatában részesült Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató, a modern hálózattudomány megalapításában, a hálózatelméleti kutatásokban nyújtott és a gyakorlati, üzleti életben is hasznosítható eredményeiért.

In Memoriam Gábor Dénes-díjban részesült Kovács László matematika-fizika szakos középiskolai tanár, fizikatörténész, a Gábor Dénes-i örökség feltárása, kutatása és védelme területén végzett több évtizedes munkájáért.

A Gábor Dénes Tudományos Diákköri ösztöndíjban idén Szlancsik Attila egyetemi hallgató részesült, a szintaktikus fémhabok mechanikai tulajdonságainak becslése és mérése című munkájáért.

Az elismeréseket Dr. Latorcai János, az országgyűlés alelnöke és Gyulai József, kuratóriumi elnök mellett, Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztérium államtitkára, Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese, Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökhelyettese, Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának korábbi elnöke, Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke, Dr. Kollár László, a BME rektorhelyettese, valamint Dr. Blaskó Gábor kurátor és Karsai Béla kurátor adta át.

!gen Debrecen startup verseny

2017. január 2-án tartották az ország első vállalkozó csapatoknak szervezett versenyét, amelyet hagyományosan Debrecenben szerveznek meg már 3 éve.
A versenyzők az !gen Debrecen 3 hónapos képzésén vettek részt. Szeptember végén indult a 12 hetes program, amelynek lényege, hogy csapatba szervezik a jelentkezőket, és a résztvevők az ötletükből egy projektet faragnak. A csapatok hétről hétre szakértő segítséget kapnak, tanulnak például az üzleti modell változatairól egy sorozatvállalkozótól, a pénzügyekről egy befektetési szakértőtől, a rövid és ütős előadásmódról angolul (ún. elevator pitch).

24 fő fejezte be a negyedik !gen Debrecen programot, akik 6 csapatot alkottak. Ők a legújabb vállalkozó csapatok Debrecenben, akik a következő területeken találtak piaci rést:
 • Funky Fries: minőségi sültkrumpli snack szósszal fesztiválokra, buli utánra, rendezvényekre. Bemutatkozás itt.
 • GeekVR: virtuális valóság klub Debrecenben. Bemutatkozás itt.
 • Genomika: genomikai tudás elérhetővé tétele, társadalmasítása a Debreceni Egyetem Genomika Intézetétől. Bemutatkozás itt.
 • FABrikáló: közösségi alkotótér 3D nyomtató, CNC marógép, high tech gépek és technológiák nyújtása profi, és amatőr alkotók számára. Bemutatkozás itt.
 • Scentimeter: illatgomb, teljes kontroll a saját illatod felett, szippantás a jövőbe. Bemutatkozás itt.
 • Quarby: a világ első chat optimalizációs szoftvere. Bemutatkozás itt.
A döntőt a Kazánházban tartották, telt ház mellett. A közönség is beleszólt a végső győzelembe, hiszen a jelenlévők mind szavazhattak. A végső eredmény kialakítását zsűri segítette. A zsűriben helyet foglalt Herdon István helyi nagyvállalkozó (Xanga, Singularity University Debrecen Chapter), Kovács Zsolt befektetési szakértő (Startup Campus, EH Invest Zrt.), dr. habil Gályász József vállalkozásfejlesztési szakértő (Debreceni Egyetem, DEViK Üzleti Innovációs Klub), és a médiát képviselte Papp Csilla (Alföld TV, Hajdupress).

A szervezők nevében Katonáné dr. Kovács Judit elmondta, hogy a képzést idén 4. alkalommal tartották meg, amivel összesen már 90 fő szerzett gyakorlati vállalkozás építési tapasztalatot Debrecenben, valamint hogy februárban indul az 5. program, amire már nyitott a jelentkezés: www.igendebrecen.hu

2016. évi Európai Startup Monitor

Elkészült a 2016. évi Európai Startup Monitor, mely 2015 után második alkalommal ad átfogó képet az európai startup világról. Bármely ország bekerülhetett az összeállításba, ahonnan elegendő mennyiségű kitöltött kérdőív érkezett be a startupok részéről. Az idei évben, a MISZ közreműködésének köszönhetően is, hazánk startup ökoszisztémája is része a dokumentumnak.

A tanulmányban végül 2515 startup, 6340 cégalapító és 23774 startup munkatárs adatai vannak benne 18 országból. A 2016. évi Európai Startup Monitor elektronikus formában az alábbi linken érhető el.

Hírek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Módosult az Iparjog_15 pályázati felhívás

A szellemi alkotások hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmét szolgáló tevékenységek támogatása az alkotások hasznosulásának előmozdítása érdekében kiírt IPARJOG_15 felhívás módosított szövege letölthető a pályázatot ismertető oldalról, a pályázati csomag részeként.

A pályázati felhívás 2. pontjában az alábbi változás történt:
A támogatás forrása a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap fejezet 1. (Hazai innováció támogatása) címe.
Rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg 100 millió forint.

A 7.2 pontban történt változás:
Ügyfélfogadási idő: H-CS 09:00-16:00; P 09:00-12:00

További információk az alábbi linken.

Várható esemény

Biomassza hasznosítási innováció - műhelyrendezvény

AgriForValor műhely-rendezvényt szervez 2017. január 19-én, a Hote Mercure Koronában (1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.), tagszervezetünk, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Nonprofit Kft., a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központtal, a Lavina Alapítvánnyal, valamint a Pilze-Nagy Kft-vel együttműködve.

A rendezvény célja az erdészeti és a mezőgazdasági biomassza hasznosítása területén, a piaci jó gyakorlatok és a kutatás-fejlesztési projektek megismertetése, a tudásátadás, innovatív technológiai ötletek értékelése, illetve a vállalkozások és kutatóintézetek közötti kapcsolatépítés. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Jelentkezni az alábbi linken lehet, legkésőbb: 2017. január 15-ig.

Pályázati felhívás

PÁLYÁZAT A 2016. ÉVI LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNY ELISMERÉSÉRE

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -- a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve - 25. alkalommal hirdeti meg a

MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A 2016. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat:
- a 2016. évi Ipari Innovációs Díj,
- a 2016. évi Agrár Innovációs Dij,
- a 2016. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj, valamint
- a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Innovációs Díja és
- a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja.

A legeredményesebb, 2014. január 1. után alapított innovatív, kezdő (startup) vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség "2016. év legjobb kezdő (startup) vállalkozása" díját nyeri el.

A pályázaton, közvetlen jelentkezés vagy javaslat alapján, azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2016. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

A díjak ünnepélyes átadására 2017. március végén kerül sor az Országházban.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke prof. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke.

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2016-ban elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs.
Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A nevezéshez szükséges dokumentumok:
- 1 oldalas összefoglaló, amelynek mintája a www.innovacio.hu/nagydij oldalról tölthető le,
- Részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyibben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,
- Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.),
- Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

Beadási határidő: 2017. február 15., 15 óra

A pályázatokat pdf, az egyoldalas összefoglalót doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben, a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára: 1036 Budapest, Lajos u. 103. I. em., innovacio@innovacio.hu. címre.

Bővebb információ: www.innovacio.hu

Szakirodalomfigyelő

Brian Kelly: The Bitcoin Big Bang - How Alternative Currencies Are About to Change the World (A Bitcoin Robbanás - Alternatív pénzrendszerek a világ megváltoztatásának küszöbén) - Wiley, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

A csúcstechnológiás infokommunikáció, a nyitott közösségi hálózat és egy ezekre szabott speciális fizetőeszköz - a Bitcoin - ötvözete a pénzügyi műveletek új világát teremtette meg, s ez maga generálja a működéséhez szükséges infrastruktúra kiépülését, és a pénzügyi felhasználások gyors bővülését. A szoftvere lehetővé teszi ’okos’ szerződések, fizetési utasítások alkalmazását is - ez a Bitcoin varázslatos birodalma, s róla szól a könyv. Kelly kiemeli: ez olyan technológiai robbanást indított, amely a személyi számítógép és az internet hatásához hasonló, s az így született fizetőeszköz megváltoztatja a világot.

A modern gazdaságban pénzünk nincs is, csak különféle jelképeink, fémből, papírból, legújabban elektronikus jelekből, hozzájuk rendszereink, amelyek éltetik azokat, s az általuk fenntartott bizalom, hogy az érték tényleg a rendelkezésünkre áll. Ilyen új rendszer a Bitcoiné.

A könyvről, a Wiley ajánlójából: "Segít megismerni a digitális pénz feltérképezetlen vidékét. Elmagyarázza, várhatóan hogyan változtatja meg ez a technológia a világot. Vázolja a kialakulását, összevetve a fizetési rendszerek történetével, és segít az olvasónak felfedezni, milyen módokon változtatja meg ez a technológia már most is az üzleti pénz műveletek megvalósítását. Betekintést ad a Bitcoin mögött álló mechanizmusokba, s hozzáértő prognózist, milyen hatással lesz a digitális pénznem a pénz jövőjére, és mik lehetnek a Bitcoin forradalom gazdasági hatásai, amelyek messze túlterjednek majd a pénzügyi iparágakon."

"A Bitcoin világa az egyik legmegragadóbb és ígéretesebb technológiai előrelépés az internet feltalálása óta. Ez az alternatív fizetőeszköz képes lehet felforgatni a globális fizetési hálózatokat, ám az igazi innováció a mögötte álló, ún. blockchain technológia" -írja. Utóbbi adja e fizetőeszköz legfontosabb, minden szerepében nélkülözhetetlen tulajdonságát, a megbízhatóságát, a hamisítás lehetőségének kizárását. Olyan lehetőséget teremt, amely eddig nem létezett, és óriási új távlatokat nyit e pénz használatában: az ügyletek bizalmas információit továbbítani az illetéktelenek kizárását nem biztosító hálózatokon.

Joggal mondható, hogy az egész itt a fizetőeszköz megbízhatóságáról, birtoklásának és a használatának biztonságáról szól - arról, hogy a blockchain technológia révén bármely pillanatban, minden addigi műveletet, pénzmozgást felölelően, a kezdetekig visszamenően ellenőrizhető, egészen pontosan mi minden történt azzal a konkrét ’pénzdarabbal’, s a létrejötte pillanatáig visszamenve végestelen-végig azonos-e kezdeti önmagával - kizárva így a hamisítást. A szoftver ehhez tízpercenként fájlt készít az összes végbement műveletről, hivatkozással a megelőző fájlra. A nyilvántartás így felöleli valamennyi, valaha volt műveletet, s ehhez az interneten bárki szabadon hozzáférhet. A tranzakciók különleges közreműködők, egymással versengő "bányászok" beavatkozásával teljesülnek. Bárki beléphet közéjük, de ehhez hatalmas számítógépes teljesítmény kell - a rendszer azon is ellenőrzi a bányász munkáját. Mindez rendkívül kifinomult matematikával dolgozó informatikai technológián alapszik, amelyet szavakkal leírni nem könnyű.

Kelly: "Célom e könyvvel, hogy megválaszoljak négy kérdést. 1) Mi a Bitcoin és miért forradalmi • 2) Hogyan működik? • Miért jelentik a digitális fizetőeszközök a befektetés új típusát? • Hogyan változtatják meg az alternatív fizetőeszközök a világot?

A könyv első fele részletesen bemutatja a Bitcoin sajátosságait és működésmódját. A második felvázolja a blockchain technológia sokféle felhasználási lehetőségét, s hogy milyen fejleményekkel járhat mindez a befektetéseknél, az üzleti világban és a kormányzatnál.

John Williams: Augustus - Park Kiadó, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Ha nemcsak megismerni akarjuk a Római Birodalom egyik legnagyobb alakjának, Augustusnak a korát, hanem beleélni magunkat abba, ráérezni annak a világnak a sajátos ízére, hangulatára, és a mai olvasási szokásainknak jól megfelelő könyvet keresünk mindehhez, akkor Williams e műve kihagyhatatlan. Vigyázat: ez nem hivatalos, hiteles krónika, hanem tény-alapú regény. A Kiadó ajánlójából idézve: "John Williams utolsó regénye 1973-ban megkapta a Nemzeti Könyvdíjat (az USA egyik legrangosabb díja könyveknek - OP). Mintha maga a szerző is tudta volna, hogy az Augustus lesz a hattyúdala, papírra vetette benne mindazt, amit a világról, az életről, a művészetről és a politikáról gondolt. Így született meg minden idők egyik legvarázslatosabb történelmi regénye." Valóban varázslatos, mert eléri, hogy megragadjanak a benne elmondottak, és lankadatlanul ébren tartsák az érdeklődésünket, ami a krónikáknak nem általános erénye, s még a történelmi regényeknek sem mindig az. Varázslatos, ahogyan Williams az elbeszélés formájával bűvészkedik, ezzel is közelebb hozva az olvasóhoz a mondandóját: levelek, naplórészletek, feljegyzések, baráti beszámolók formájában, azok egymáshoz illesztésével hozza elénk a történetet, bontja ki annak alakulását, s élteti benne a szereplőket.

A Római Birodalom legnagyobb átalakulásának korában járunk: az elit összeesküvői a köztársaság védelme nevében - vagy sokkal inkább magukat féltve a túlhatalomtól - meggyilkolják Julius Caesart, s ezzel teret nyitnak egy kavargó, gyilkos hatalmi harcnak, amelyből végül Caesar ifjú örököse kerül ki abszolút győztesként. Szövetségek alakulnak és rekombinálódnak a főszereplők pillanatnyi helyzete és számításai szerint, római harcol római ellen, családon belül is, külső proviniciákat és ottani hatalmasokat is bevonva (ki ne ismerné Antonius és egyiptomi Cleopatra románcát és annak tragikus végét).

A harcok kitörésekor csak 19 éves Octavius Caesar így válik Róma első császárává, hogy kiemelkedő hatalomtechnikával sok évtizedig megtartsa e pozícióját, és a köztársaságból új minőséggé, császársággá tegye a Római Birodalmat. Új, örökre megmaradó képmutatást is teremt a hatalom csúcsán: vele kezdődően nevezték magukat a római császárok nemhivatalos címükként "első polgár"-nak.
Williams elbeszélésében Octavius-szal végigjárjuk a hatalom megszerzésének és szüntelen kihívásokkal szembeni megtartásának nehéz, bonyolult útjait, sok betekintéssel Róma társasági és politikai életébe. Octavius nagyon fegyelmezett, puritán császár, önmagával is kíméletlenül teszi a dolgát, s mindent feláldoz Róma nagyságának megőrzéséért. Elkötelezett vezetőként inkább rabja, mint ura a hivatalának. Olyan birodalmat működtet, amelyben - és ez óriási eredmény - senki sem nélkülöz! Ebből, a császári hatalomgyakorlás nyers valóságából, vezetői munkából, hatalmi egyensúlyozásból sokat látunk. Róma császára a pillanatnyi szövetségi politikája szerint köti-bontja még a családtagjai házasságait is, vezetői pozíciójáért pedig újból és újból meg kell harcolnia.

Ízelítőül íme egy idézet a könyvből, a végrendeletéhez csatolt 'szakmai' önéletrajzából a pályakezdéséről: "Tizenkilenc évesen, saját kezdeményezésemből és saját költségemre, hadsereget állítottam, minek révén visszaadtam a szabadságot a Köztársaságnak, melyet a pártoskodás zsarnoksága nyomorgatott. (Van-e diktátor, ki másként mondaná? - OP) Ezért a szolgálatomért a senatus tiszteleti rendelkezéssel soraiba fogadott, továbbá consuli elsőbbséggel ruházott fel a szavazásban, és katonai parancsnokká nevezett ki. Utasított, hogy a consulokkal együtt gondoskodjam »a köztársaság biztonságáról«. Még ugyanabban az évben, mivel a consulok elestek, a nép consullá és triumvirré választott, amiért megszilárdítottam az alkotmányt."

Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy+ recept - Libri Kiadó, 2016, Új, bővített kiadás
Dr. Osman Péter ismertetése

"Ez a könyv nem a fehérjékről, zsírokról, szénhidrátokról és egyebekről szól, hanem arról, hogy főzni (és enni) öröm." - a könyvből.

A civilizáció egyik kimagasló adománya, hogy művészetté fejlesztette a táplálék élvezetét. E képesség túlnyomó része nem velünk született adottságunk, hanem fokozatos tanulással sajátítjuk el, bővítjük és finomítjuk. Jól mondta a kulináris gyönyörök élvezetének elsőszámú prófétája, Jean Anthelme Brillat-Savarin - és Váncsa az ő magyar helytartója! -, hogy "Az ember pecsenyesütőnek születik, és szakáccsá válik." Hasonlóképp, az ember mindenevőnek születik, s az örömök keresése részeként ínyenccé képezi ki magát - ami persze nem csak a kacifántos francia nevekkel jegyzett szakácsremekek értő fogyasztását jelenti, hanem egy jól készített cigánypecsenye örömét is. Váncsát idézve: "A gasztronómia olyan művészet, amelyhez a mű élvezete, tehát a befogadás legalább annyira meghatározó jelentőségű, mint a mű létrehozása, sőt néha fontosabb annál. A többi művészet ugyanilyen, de erről általában nem tudunk." Könyvének sok jó pillanatot adó élvezetéhez viszont csupán olyan képességek kellenek, amelyek a legtöbbünkben megvannak: értékelni tudni az egyetemes kultúra remekeinek, számtalan színének megidézését, a szerző megragadóan szellemes és kellemes stílusát, a hangulatos elbeszéléseket, s persze a kulináris örömök igéző megjelenítését. Aki ezeken túl érdeklődik a finom étkek és itókák iránt is, az bőven lelhet itt további örömökre: megismerni 1200 receptet, finomságok ínycsiklandó leírását, s ha megvan benne a kellő kalandozó kedv, úgy követni a Mester útmutatását és élőben is előállítani egy s más innen tanulható remeket.

Sok itt sorakozó étke kisebb-nagyobb kaland, s ez így is van jól, hiszen köznapi ételekért sem írni, sem olvasni nem érdemes szakácskönyvet. E műve ugyanakkor habozás nélkül ajánlható bárki olyannak is, akinek ugyan esze ágában sincs fakanalat ragadni, viszont kellőképpen tudja értékelni és élvezni a szellemes előadásmódot, és a műértő táplálkozáshoz kapcsolódó ezerféle kisebb-nagyobb ismeretmorzsa felvonultatását. Az pedig biztosra vehető, hogy mire a könyv derekán túljutunk, már elértük a fentebb hivatkozott értő befogadás képességének középhaladó szintjét is.

Nos, ennyi ’entrée’ után következzék a jellemzés a kiadó ajánlójából:
"Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas receptanyagot, 1200 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Mindaz benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes. Szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró RayleighPlesset típusú egyenletekről, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához, ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire volt részeg akkor, amikor hazavitte a tüzet.

A kötet kibővült az eddig írott legalaposabb lecsóismereti értekezéssel, a kolbászok világának pazar, globális horizontú áttekintésével (persze a csabaitól indulva, amit a szerző a kozmosz gyémánttengelyének tekint); továbbá egy italfejezettel, amelyből kiderül, szükséges-e a forralt bor készítéshez az Edda című óskandináv mitologikus versfüzér teljes szövegét, de legalábbis Oddrún siralmának első szakaszát az utolsó szóig fejből tudnunk (igen)."
Élvezetdús kóstolgatást!

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.


Parameter.sk, 2016. december 19., hétfő
Új kutatóközpont fogja vizsgálni a déli óceánokat

Greenfo.hu, 2016. december 19., hétfő
A déli óceánra már a kínaiak is kíváncsiak

Hirek.prim.hu, 2016. december 19., hétfő
A szakmai zsűri a beérkezett pályázatok 70%-át továbbjutásra javasolta
"...Összesen 89 fiatal versenyez a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakért, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A pályázatok közül a legtöbb fizikai, kémiai vagy informatikai témájú. A Magyar Innovációs Szövetség, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2016/2017-es tanévre meghirdetett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottsága döntött a továbbjutó innovatív tervekről..."

Innoteka.hu, 2016. december 19., hétfő
Hetven százalék továbbjutó
"...A Magyar Innovációs Szövetség, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2016/2017-es tanévre meghirdetett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottsága döntött a továbbjutó innovatív tervekről..."

Magyaridok.hu, 2016. december 19., hétfő
Kutatás-fejlesztési centrumok létesülnek

Kkvplusz.hu, 2016. december 19., hétfő
Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére

Trendfm.hu, 2016. december 19., hétfő
Üzleti innovációk: a profit mellett a közérdek is fontos

Szeretlekmagyarorszag.hu, 2016. december 19., hétfő
12 hihetetlen találmány, ami kicsivel jobbá tette a világot 2016-ban

Innoportal.hu, 2016. december 19., hétfő
Hedonikus: vége a Richter Geredeon hároméves projektjének

Tozsdeforum.hu, 2016. december 19., hétfő
London az európai innováció központja

Magyarhirlap.hu, 2016. december 19., hétfő
Van recept a versenyképességre

Itextreme.hu, 2016. december 19., hétfő
Rekordszámú nevezés érkezett a közösségi célokat fókuszba helyező innovációs seregszemlére

Profitline.hu, 2016. december 19., hétfő
Hulladékfejlesztési innovációval rukkol elő Zalaegerszeg

Pecsicivil.hu, 2016. december 19., hétfő
Tematikus kutatási hálózati együttműködések - A felsőoktatási rendszer K+F+I szerepvállalásának növelésére / EFOP-3.6.2-16

Magyaridok.hu, 2016. december 19., hétfő
Kutatás-fejlesztési centrumok létesülnek

Estiujsag.hu, 2016. december 19., hétfő
Innováció és fenntartható fejlődés az élelmiszeriparban

Palyazatihirek.eu, 2016. december 19., hétfő
Közel 40 milliárd forint GINOP támogatást nyert el 151 fejlesztés

Insiderblog.hu, 2016. december 19., hétfő
Megvannak az ifjú tehetségek!
"...2016/2017 évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny pályázatának első fordulós eredménye: a szakmai zsűri a beérkezett pályázatok 70%-át továbbjutásra javasolta. Összesen 89 fiatal versenyez a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakért..."

Magyar Idők, 2016. december 20., kedd, 13. oldal
Kézzelfogható felzárkózás a kkv-knál

Magyar Hírlap, 2016. december 20., kedd, 12. oldal
Kínai és ausztrál kutatók fogtak közös munkába

Pharmaonline.hu, 2016. december 20., kedd
300 milliós innováció

Insiderblog.hu, 2016. december 20., kedd
Az OECD szerint jó irányba tart a magyar innovációs finanszírozás

Magyaridok.hu, 2016. december 20., kedd
Kézzelfogható felzárkózás a kkv-knál

Webradio.hu, 2016. december 20., kedd
NGM: a helyi gazdaságfejlesztést támogató új uniós pályázatok jelentek meg

Profitline.hu, 2016. december 20., kedd
További támogatást élvez a helyi gazdaságfejlesztés

Magyarmezogazdasag.hu, 2016. december 20., kedd
Uniós milliárdok ipari parkokra - agrárlogisztikára is jut

Pannonnovum.hu, 2016. december 20., kedd
Országszerte indulnak a felsőoktatási-ipari kutatásfejlesztési együttműködési központok

Portfolio.hu, 2016. december 20., kedd
Tízmilliárdos EU-pénzt kapnak az ipari parkok és az inkubátorházak

Webradio.hu, 2016. december 20., kedd
Az európai strukturális és beruházási alapok eddig 130 milliárd eurót fektettek az unió reálgazdaságába

Profitline.hu, 2016. december 20., kedd)
Eddig mintegy 130 milliárd eurót fektettek az unió reálgazdaságába

Tozsdeforum.hu, 2016. december 20., kedd
Jelentősen gyorsultak az uniós beruházások

Markamonitor.hu, 2016. december 20., kedd
Design thinking: aki kimarad, az lemarad

Marketinginfo.hu, 2016. december 20., kedd
Design thinking: aki kimarad, az lemarad

Biztositasiszemle.hu, 2016. december 20., kedd
A tervezői gondolkodás a siker kulcsa - állítja a Roland Berger

Ecolounge.hu, 2016. december 20., kedd
InnoMax Díj: Neves szakemberek a hazai innovációs megoldások egyik legnépszerűbb seregszemléjének zsűrijében

Haon.hu, 2016. december 20., kedd
Bővíti tevékenységét az egyetem és a megye innovációs szervezete

Haon.hu, 2016. december 20., kedd
Új lendület az innováció támogatásában
"...Nyolc éve alakult meg az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., hogy elnevezésének megfelelően tevékenységével koordinálja és támogassa a megye és a régió társadalmi és gazdasági szereplőit..."

Erdon.ro, 2016. december 20., kedd
Új lendület az innováció támogatásában

Museum.breuerpress.com, 2016. december 20., kedd
Bővíti tevékenységét az egyetem és a megye innovációs szervezete

Tisztajovo.hu, 2016. december 20., kedd
Neves szakemberek az InnoMax Díj zsűrijében

Vs.hu, 2016. december 20., kedd
FinTech startupokat támogat az MKB

Minuszos.hu, 2016. december 20., kedd
MKB Bank FinTech verseny: az ötletek minősége túlmutat a várakozásokon

Innoportal.hu, 2016. december 20., kedd
Panoráma az innováció világából I.

Vilagvege2012.hu, 2016. december 20., kedd
Neves szakemberek az InnoMax Díj zsűrijében

Hrportal.hu, 2016. december 20., kedd
Informatikai felzárkózási lehetőség előtt állnak a kkv-k

Magyarhirlap.hu, 2016. december 20., kedd
Kínai és ausztrál kutatók fogtak közös munkába

M1, Ma délelőtt, 2016. december 20., kedd
Interjú dr. Antos Lászlóval, a Magyar Innovációs szövetség ügyvezető igazgatójával, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny továbbjutott pályázatairól, valamint a Stockholm International Youth Science Seminarról

Innoportal.hu, 2016. december 21., szerda
MISZ: Udvardi Péter a Nobel-díj átadó ünnepségen
"...A Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként Magyarországot Udvardi Péter képviselte a 2016. december 4. és 11. között megrendezett Stockholm International Youth Science Seminar-on, és az azt lezáró Nobel-díj kiosztási ceremónián és banketten..."

Pannonnovum.hu, 2016. december 21., szerda
Megjelent a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében című felhívás

Kamaraonline.hu, 2016. december 21., szerda
Új VEKOP-pályázat: 2,64 milliárd forint közép-magyarországi "együttműködéseknek"

Pannonnovum.hu, 2016. december 21., szerda
Megjelent a Nemzeti Technológiai és Szellemi Tulajdon kockázati tőkeprogram című program termékdokumentációja

Piacesprofit.hu, 2016. december 21., szerda
Innováció nélkül nincs növekedés

Vs.hu, 2016. december 21., szerda
Rekordszámú pályázat az InnoMax Díjon - indul a zsűrizés

Hirek.prim.hu, 2016. december 21., szerda
Design thinking: aki kimarad, az lemarad

Pannonnovum.hu, 2016. december 21., szerda
Nagyvállalatok fejlesztőközpontjait édesgetné Magyarországra a HIPA

Pannonnovum.hu, 2016. december 21., szerda
Ennyit még sosem ért a magyar agy

Pannonnovum.hu, 2016. december 21., szerda
Vállalkozó egyetemek Magyarországon - Lezárult a HEInnovate kutatás

Portfolio.hu, 2016. december 21., szerda
"A legnagyobb kockázat, ha nem csinálunk semmit"

Karc FM, 2016. december 21., szerda
Ebben az évben uniós forráshoz a legnagyobb eséllyel innovációval lehetett hozzájutni

Figyelő, 2016. december 22., csütörtök, 60-61. oldal
Az örök ellentmondás
TUDOMÁNY ÉS VALLÁS

Élet és Tudomány, 2016. december 21., szerda, 1673-1675. oldal
A MIKROPROCESSZOR MEGALKOTÓJA

Navigátor, 2016. december 22., csütörtök, 23. oldal
Irinyi-terv: a nemzeti iparstratégia

Lokál extra, Kaposvár, 2016. december 22., csütörtök, 8. oldal
Kutatás-fejlesztési központ az egyetemen

Dehir.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Adozona.hu, 2016. december 22., csütörtök
Támogatások és adóelőnyök kkv-knek

Boon.hu, 2016. december 22., csütörtök
NGM: átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Mon.hu, 2016. december 22., csütörtök
NGM: átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Elelmiszer.hu, 2016. december 22., csütörtök
Programokkal gyorsítanák a kkv-k fejlődését

Kamaraonline.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Tozsdeforum.hu, 2016. december 22., csütörtök
Megtolná az NGM a kkv-szektort

Piacesprofit.hu, 2016. december 22., csütörtök
Ezt tervezi a kormány jövőre a vállalkozásokkal

Napi.hu, 2016. december 22., csütörtök
Újabb jó hírt közölt az NGM

Nepszava.hu, 2016. december 22., csütörtök
Ők kaptak Gábor Dénes-díjat

Innoportal.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átadták az idei GáborDénes-díjakat

Librarius.hu, 2016. december 22., csütörtök
A legkitűnőbb 13 tudós magyar innovátor

Mno.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átadták a Gábor Dénes-díjakat

Zetapress.hu, 2016. december 22., csütörtök
Gábor Dénes-díjak a Parlamentben

Ridikul.hu, 2016. december 22., csütörtök
Tudósaink eredményei világraszólók

Gondola.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átadták a Gábor Dénes-díjakat

444.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átadták a Gábor Dénes-díjakat

Inforadio.hu, 2016. december 22., csütörtök
Idén a tudományos élet minden területét elismerték a Gábor Dénes-díjjal

Webradio.hu, 2016. december 22., csütörtök
Négyéves kutatás-fejlesztési projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével

Profitline.hu, 2016. december 22., csütörtök
Kutatás-fejlesztési projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. jóvoltából

Magyarhirlap.hu, 2016. december 22., csütörtök
Négyéves kutatás-fejlesztési projektet indít a Suzuki

Realista.hu, 2016. december 22., csütörtök
Innovációs fejlesztés a Suzuki-gyárban

Tozsdeforum.hu, 2016. december 22., csütörtök
Nálunk fejleszt forradalmi prototípust a Suzuki

Dehir.hu, 2016. december 22., csütörtök
Nálunk fejleszti legkorszerűbb prototípusát a Suzuki

Weborvospro.hu, 2016. december 22., csütörtök
Gábor Dénes-díjas lett az SZTE agykutatója

Weborvos.hu, 2016. december 22., csütörtök
Gábor Dénes-díjas lett az SZTE agykutatója

Szegedma.hu, 2016. december 22., csütörtök
Gábor Dénes-díjas lett Berényi Antal, az SZTE agykutatója

Kamaraonline.hu, 2016. december 22., csütörtök
Startupok jelentkezését várják a Be Smart versenyre

Vs.hu, 2016. december 22., csütörtök
Továbbra is a tech startupok az élen

Piacesprofit.hu, 2016. december 22., csütörtök
Az innováció valójában kreatív rombolás

Autopro.hu, 2016. december 22., csütörtök
Gábor Dénes-díjat kapott Frank Péter

Ign.com, 2016. december 22., csütörtök
Best of 2016 - A különdíjasok

Portfolio.hu, 2016. december 22., csütörtök
Már az óvodában eldőlhet Magyarország versenyképessége

Innoportal.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Medicalonline.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Napi.hu, 2016. december 22., csütörtök
Forradalmi prototípust fejleszt a Magyar Suzuki

Hirado.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Iveszpremlap.hu, 2016. december 22., csütörtök
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

InfoRádió, 2016. december 22., csütörtök
Kiosztották a Gábor Dénes díjakat

Magyar Hírlap, 2016. december 23., péntek, 10. oldal
Program készül hazai cégek megerősítésére

Magyar Idők, 2016. december 23., péntek, 12. oldal
Segítséget kapnak a kicsik

Magyar Hírlap, 2016. december 23., péntek, 9. oldal
Átadták a legjobb hazai kutatóknak járó Gábor Dénes-díjakat

Forró drót, 2016. december 23., péntek, 14. oldal
MVM Csoport Innovációs Díj Pályázat 2016

Autoszektor.hu, 2016. december 23., péntek
Négyéves kutatás-fejlesztési projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével

Technokrata.hu, 2016. december 23., péntek
Újabb magyar kutató kapott rangos elismerést!

Infoesztergom.hu, 2016. december 23., péntek
5,3 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projekt indult a Suzukiban

Magyarhirlap.hu, 2016. december 23., péntek
Átadták a legjobb hazai kutatóknak járó Gábor Dénes-díjakat

Portfolio.hu, 2016. december 23., péntek
Érdekel, hogyan értékelnek egy kutatási projektet?

Marketinginfo.hu, 2016. december 23., péntek
K+F projekt indult a Magyar Suzuki vezetésével

Hrportal.hu, 2016. december 23., péntek
A kisvállalkozók szaktudását emelnék az Irinyi Tervvel

Agrotrend.hu, 2016. december 23., péntek
Gyorsító programok & célzott intézkedések a kkv-k fejlődéséért

Profitline.hu, 2016. december 23., péntek
Átfogó program indul a kkv-k fejlődéséért

Insiderblog.hu, 2016. december 23., péntek
Nemzetközi ingyenes belépő startupoknak!

Magyaridok.hu, 2016. december 23., péntek
Segítséget kapnak a kicsik

Kossuth Rádió, Reggeli Hírek, 2016. december 23., péntek
Átadták a Gábor Dénes Díjat az Országházban

Nógrád Megyei Hírlap, 2016. december 24., szombat, 1+4. oldal
Gábor Dénes-díjat kapott a mérnök

Heves Megyei Hírlap, 2016. december 24., szombat, 6. oldal
Sanatmetal Kft. - "Innovációval az életminőség javításáért"

Délmagyarország, 2016. december 24., szombat, 6. oldal
Gábor Dénes-díjat kapott Berényi Antal agykutató

Népszava melléklet, 2016. december 24., szombat, 9. oldal
A fényes jövő feltételei

Vilagvege2012.hu, 2016. december 24., szombat
Magyar találmány a térburkolat, amely áramot termel

Vajma.info, 2016. december 24., szombat
Zentai diák sikere: Összefogással a nemzetközi tudományos konferenciára
"...Szvoreny Viktor az elmúlt évek során számos kimagasló sikert ért el a különféle tanulmányi versenyeken, köztük a XXV. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen is..."

Piacesprofit.hu, 2016. december 24., szombat
Magyar szoftver lesz az onkológusok Google-ja?

Delmagyar.hu, 2016. december 24., szombat
Gábor Dénes-díjat kapott Berényi Antal agykutató

Alternativenergia.hu, 2016. december 24., szombat
Magyar találmány a térburkolat, amely áramot termel

Agrotrend.hu, 2016. december 24., szombat
Negyvenmilliárd forint GINOP-támogatásról döntöttek

Promenad.hu, 2016. december 24., szombat
Magyar szoftver az onkológusok Google-ja?

Nepszava.hu, 2016. december 24., szombat
A fényes jövő feltételei

Mizuscafe.hu, 2016. december 24., szombat
Gábor Dénes-díj 2016: idén tizenhárom tudós vehette át az elismerést

Figyelo.hu, 2016. december 24., szombat
Irodák helyett a tudás épüljön!

Vezess.hu, 2016. december 25., vasárnap
Csodaautó készülhet a Magyar Suzukinál

Itbusiness.hu, 2016. december 25., vasárnap
Felpiszkálni az érdeklődést

Vg.hu, 2016. december 26., hétfő
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra

Innoportal.hu, 2016. december 26., hétfő
Egy csoda lehet a Suzuki következő modellje

Autonavigator.hu, 2016. december 26., hétfő
Fejleszti esztergomi üzemét, autót is tervez itthon a Suzuki

Webradio.hu, 2016. december 26., hétfő
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra

Radioeger.hu, 2016. december 26., hétfő
Komoly pályázatok lesznek

Profitline.hu, 2016. december 26., hétfő
Így segíti az iparszövetség a kisvállalkozásokat

Privatbankar.hu, 2016. december 26., hétfő
Megint milliárdokat öntenek a nyakunkba - te is szeretnél a pénzből?

Pecsicivil.hu, 2016. december 26., hétfő
Innovációs Ökoszisztéma / ÖKO_16

Orientpress.hu, 2016. december 26., hétfő
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra

Magyaridok.hu, 2016. december 26., hétfő
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat a pályázatokra

Magyarhirlap.hu, 2016. december 26., hétfő
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra

Hirek.prim.hu, 2016. december 26., hétfő
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra

Hir.ma, 2016. december 26., hétfő
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra

Figyelo.hu, 2016. december 26., hétfő
Felkészítik a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra

Figyelo.hu, 2016. december 26., hétfő
Digitális felforgatás

888.hu, 2016. december 26., hétfő
Magyarországon fejlesztik ki a Suzuki egyik legújabb típusát

Katolikus Rádió, Hírtükör, 2016. december 26., hétfő
A Magyar Iparszövetség segíti a vállalkozásokat abban, hogy sikeresen induljanak a megnyíló mikro-, kis-, és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítésére kiírt uniós pályázatokon

Kisalföld, 2016. december 27., kedd, 4. oldalbr /> A nőkhöz közelebb állnak a technológiai vívmányok

Magyar Idők, 2016. december 27., kedd, 16. oldal
Új járművet fejlesztenek Esztergomban

Magyar Hírlap, 2016. december 27., kedd, 10. oldal
Kapacitásbővítő pályázatok vállalkozóknak

Hajdú-Bihari Napló, 2016. december 27., kedd, 8. oldal
A minket körülvevőért szóltak
"...Rácz Gréta 12. A osztályos tanuló megismertette velünk saját fejlesztését, az akvapóniás rendszert, melyet a Magyar Innovációs Szövetség 2014/15. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyére készített, az előkelő második helyezést érve el vele..."

Haon.hu, 2016. december 27., kedd
A minket körülvevőért szóltak

Ma.hu, 2016. december 27., kedd
Az iparszövetség felkészíti a kisvállalkozásokat az újabb pályázatokra

Innoportal.hu, 2016. december 27., kedd
Az iparszövetség a kisvállalkozások jótevője

Hirado.hu, 2016. december 27., kedd
Új autót fejleszt a Suzuki Esztergomban

Magyarhirlap.hu, 2016. december 27., kedd
Kapacitásbővítő pályázatok vállalkozóknak

Kamaraonline.hu, 2016. december 27., kedd
Uniós pályázatokra segít felkészülni a vállalkozásoknak az iparszövetség

888.hu, 2016. december 27., kedd
Reggel 7:59
"...Négyéves kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével, az 5,3 milliárd forint értékű beruházással továbbfejlesztik az esztergomi központ gyártási és logisztikai rendszerét, valamint egy minden eddiginél korszerűbb prototípust is kifejlesztenek majd..."

Sonline.hu, 2016. december 27., kedd
Lételem az innováció: az Ipar 4.0 felforgatja a piacot

Piacesprofit.hu, 2016. december 27., kedd
Tapasztalatok első kézből az Enterprise Europe Network kínálta lehetőségekről

Bumm.sk, 2016. december 27., kedd
Új prototípust fejleszt a Suzuki Esztergomban

Vs.hu, 2016. december 27., kedd
Angyalok és befektetők

Profit7.hu, 2016. december 27., kedd
Erre esküsznek a világ legsikeresebbjei

Magyaridok.hu, 2016. december 27., kedd
Új járművet fejlesztenek Esztergomban

Katolikus Rádió, Hírtükör, 2016. december 27., kedd
A Magyar Iparszövetség segíti a vállalkozásokat abban, hogy sikeresen induljanak a megnyíló mikro-, kis-, és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítésére kiírt uniós pályázatokon

Bien.hu, 2016. december 28., szerda
Az Y generáció vállalkozói - Ezért jó, ha fiatal a vezető!

Insiderblog.hu, 2016. december 28., szerda
CES 2017: Négy magyar cég a techvilág legnagyobb seregszemléjén

Zalon.hu, 2016. december 28., szerda
Balatoni fejlesztések: konkrét összeg és célok is szerepelnek a kormányhatározatban

Vg.hu, 2016. december 28., szerda
Gigafejlesztések jönnek a Balatonnál

Turizmusonline.hu, 2016. december 28., szerda
365,4 milliárd forint balatoni fejlesztésekre

Somogyma.hu, 2016. december 28., szerda
Az új kormányhatározat szerint 365,4 milliárdot szánnak balatoni fejlesztésekre

Portfolio.hu, 2016. december 28., szerda
Hatalmas összeghez jut 2020-ig a Balaton

Ma.hu, 2016. december 28., szerda
A kormány 365,4 milliárdot szán balatoni fejlesztésekre

Iranytv.hu, 2016. december 28., szerda
Több jut balatoni fejlesztésekre

Hirado.hu, 2016. december 28., szerda
Több jut balatoni fejlesztésekre

Blikk.hu, 2016. december 28., szerda
Egy metró árát költenék a Balatonra

Vs.hu, 2016. december 28., szerda
Mégis lesz egy rakás pénz a Balaton fejlesztésére

Profitline.hu, 2016. december 28., szerda
Jövőre is kiszámítható lesz az Iparkamara

Privatbankar.hu, 2016. december 28., szerda
Óriási pénzt ad a kormány a Balatonra - mi lesz ebből? Mutatjuk a listát

Mno.hu, 2016. december 28., szerda
2020-ig 365 milliárd megy balatoni fejlesztésekre

Mfor.hu, 2016. december 28., szerda
365 milliárd a Balatonra, nagyrészt EU-pénzből

Magyaridok.hu, 2016. december 28., szerda
Százmilliárdok jutnak a balatoni fejlesztésekre

Magyaridok.hu, 2016. december 28., szerda
Parragh László: a kamara kiszámítható és korrekt marad

Kapos.hu, 2016. december 28., szerda
Mégis lesznek balatoni fejlesztések, és nem is kevés pénzből

Jarmuipar.hu, 2016. december 28., szerda
24 milliárd forintra lehet pályázni

Inforadio.hu, 2016. december 28., szerda
Ömlik a pénz a Balatonhoz - 365,4 milliárd forint

Iho.hu, 2016. december 28., szerda
Járműfejlesztés a Suzukinál

Hvg.hu, 2016. december 28., szerda
Itt a bejelentés: 365 milliárd forintot tol a kormány a Balatonba

Hunhir.hu, 2016. december 28., szerda
Gigafejlesztések jönnek a Balatonnál

Hiros.hu, 2016. december 28., szerda
Dióda lézerközpont Kecskeméten

Hir.ma, 2016. december 28., szerda
Az új kormányhatározat szerint 365,4 milliárdot szánnak balatoni fejlesztésekre

Greenfo.hu, 2016. december 28., szerda
Jönnek a balatoni gigapénzek - ki jár jól?

Figyelo.hu, 2016. december 28., szerda
365,4 milliárdot szánnak balatoni fejlesztésekre

Figyelo.hu, 2016. december 28., szerda
Szeretik a magyarok ötletességét

444.hu, 2016. december 28., szerda
A kormány 2020-ig 365,4 milliárd forintból pattintaná ki a Balatont

24.hu, 2016. december 28., szerda
Eldőlt: 365 milliárdot költ a kormány a Balaton fejlesztésére

168ora.hu, 2016. december 28., szerda
Rengeteg fejlesztési pénz jut a Balatonra

Kossuth Rádió, 180 perc, 2016. december 28., szerda
Összeállítás: Decemberben került megrendezésre a KKVHÁZ Megyék Versenyének döntője

Katolikus Rádió, Hírtükör, 2016. december 28., szerda
A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban 365 milliárd forintot fordítanának a balatoni fejlesztésekre

Zalai Hírlap, 2016. december 29., csütörtök, 5. oldal
Pénz a Balaton fejlesztésére

Dunaújvárosi Hírlap, 2016. december 29., csütörtök, 2. oldal
Balatoni fejlesztés

Magyar Nemzet, 2016. december 29., csütörtök, 9. oldal
Kis cég vagy multi?

Magyar Hírlap, 2016. december 29., csütörtök, 11. oldal
Balatoni fejlesztések

Mno.hu, 2016. december 29., csütörtök
Kis cég vagy multi?

Kanizsaujsag.hu, 2016. december 29., csütörtök
Az új kormányhatározat szerint 365,4 milliárdot szánnak balatoni fejlesztésekre

Jarmuipar.hu, 2016. december 29., csütörtök
Csúcsmodellt gyúr a Magyar Suzuki

Insiderblog.hu, 2016. december 29., csütörtök
Pénzeső az innovációban 2016-ban

Civilhirugynokseg.hu, 2016. december 29., csütörtök
Civil szervezetek üzleti ötleteinek felkarolása

Vg.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen több jutott idén kutatásra

Vg.hu, 2016. december 29., csütörtök
A világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak a kapacitásbővítő pályázataiknál

Portfolio.hu, 2016. december 29., csütörtök
Idén 83 milliárdot fizettek ki az innovációs alapból

Portfolio.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jövőre 105 milliárddal több EU-pénz jut gazdaságfejlesztésre

Origo.hu, 2016. december 29., csütörtök
A világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak

Origo.hu, 2016. december 29., csütörtök
A kormány megemelte a gazdaságfejlesztési pályázatok keretét

Nyirhir.com, 2016. december 29., csütörtök
Százmilliárddal megemelték a GINOP-keretet

Napi.com, 2016. december 29., csütörtök
Erre vártak régóta a startupok Magyarországon

Napi.com, 2016. december 29., csütörtök
Nincs megállás a kormányzati pénzosztásban - ide is jut még

Napi.com, 2016. december 29., csütörtök
A kormány 105 milliárd forinttal növelte a GINOP jövő évi keretét

Medicalonline.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen több pénzhez jutnak a kutatóhelyek

Innoportal.hu, 2016. december 29., csütörtök
Újabb átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Hirado.hu, 2016. december 29., csütörtök
Százmilliárddal megemelték a GINOP-keretet

Hirado.hu, 2016. december 29., csütörtök
Iparszövetség: világgazdasági versenyben a kkv-k

Haon.hu, 2016. december 29., csütörtök
A kormány 105 milliárd forinttal megemelte a gazdaságfejlesztési pályázatok jövő évi keretét

Digitalhungary.hu, 2016. december 29., csütörtök
Dolgok Internete: áldás és átok

Webradio.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen nőtt a k+f támogatások kifizetése 2016-ban

Webradio.hu, 2016. december 29., csütörtök
Iparszövetség: a világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak a kapacitásbővítő pályázataiknál

Webradio.hu, 2016. december 29., csütörtök
A kormány 105 milliárd forinttal megemelte a gazdaságfejlesztési pályázatok jövő évi keretét

Siklosihirek.hu, 2016. december 29., csütörtök
105 milliárddal emelték meg a gazdaságfejlesztési pályázatok keretét

Realista.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen nőtt a k+f támogatások kifizetése 2016-ban

Profitline.hu, 2016. december 29., csütörtök
Világszintre kell emelni a progressziót a kkv-k életképességéhez

Profitline.hu, 2016. december 29., csütörtök
Fellendült a K+F projektek kifizetése

Profitline.hu, 2016. december 29., csütörtök
Öt év alatt fontos milliárdokat osztott ki a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

Profit7.hu, 2016. december 29., csütörtök
Még több pénz jut gazdaságfejlesztésre jövőre

Profit7.hu, 2016. december 29., csütörtök
Többet költhettek k+f-re a cégek idén

Privatbankar.hu, 2016. december 29., csütörtök
Meglepetés a kormánytól: ennek jövőre örülni fognak a cégek

Posztinfo.hu, 2016. december 29., csütörtök
Itt a legjobb vállalkozni!

Mandiner.hu, 2016. december 29., csütörtök
Kis cég vagy multi?

Magyaridok.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen nőtt a k+f támogatások kifizetése 2016-ban

Magyaridok.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jövőre 105 milliárd forinttal emelkedik a gazdaságfejlesztési pályázatok kerete

Magyarhirlap.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen több pénz jutott idén kutatás-fejlesztési célokra

Iszolnok.hu, 2016. december 29., csütörtök
A kormány 105 milliárd forinttal megemelte a gazdaságfejlesztési pályázatok jövő évi keretét

Infoter.eu, 2016. december 29., csütörtök
Új GINOP-felhívás jön: 10 milliárd forint nagyvállalati munkahelyi képzésekre

Inforadio.hu, 2016. december 29., csütörtök
Világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak

Inforadio.hu, 2016. december 29., csütörtök
Több pénz jutott a k+f-re idén

Index.hu, 2016. december 29., csütörtök
Dúskálni fogunk jövőre a gazdaságfejlesztési forrásokban

Hir.ma, 2016. december 29., csütörtök
A kormány 105 milliárd forinttal megemelte a gazdaságfejlesztési pályázatok jövő évi keretét

Gondola.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen nőtt a k+f támogatások kifizetése 2016-ban

Forrasradio.hu, 2016. december 29., csütörtök
105 milliárd forinttal több a gazdaságfejlesztési pályázatokra

Figyelo.hu, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen nőtt a k+f támogatások kifizetése

Figyelo.hu, 2016. december 29., csütörtök
Tanulni, tanulni, tanulni!

Autopro.hu, 2016. december 29., csütörtök
28 milliárd forinttal több pénz jutott idén kutatásra

Adozona.hu, 2016. december 29., csütörtök
Több pénz jutott k+f támogatásokra

Kossuth Rádió, Ütköző, 2016. december 29., csütörtök
Milyen volt a 2016-os év a kis- és középvállalkozások számára?

Katolikus Rádió, Hírtükör, 2016. december 29., csütörtök
A kormány megemelte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves keretösszegét

Trend FM, 2016. december 29., csütörtök
Nagyobb összegű támogatások

InfoRádió, 2016. december 29., csütörtök
Jelentősen nőtt a kutatás-fejlesztési támogatások kifizetése

Kelet-Magyarország, 2016. december 30., péntek, 2. oldal
A keretet a kormány 105 milliárddal emelte

Hajdú-Bihari Napló, 2016. december 30., péntek, 2. oldal
Megnőtt a k+f támogatások ki?zetése

Hajdú-Bihari Napló, 2016. december 30., péntek, 2. oldal
105 milliárddal emelte a kormány a keretet

Észak-Magyarország, 2016. december 30., péntek, 2. oldal
Megnőtt a k+f támogatások kifizetése

Dunaújvárosi Hírlap, 2016. december 30., péntek, 6. oldal
Megemelt keret

Dunántúli Napló, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Megemelte a keretet a kormány

Új Néplap, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Megemelte a keretet a kormány

Tolnai Népújság, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Megemelte a keretet a kormány

Somogyi Hírlap, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Megemelte a keretet a kormány

Petőfi Népe, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Megemelte a keretet a kormány

Heves megyei Hírlap, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Megemelte a keretet a kormány

Békés Megyei Hírlap, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Megemelte a keretet a kormány

24 Óra, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Megemelte a keretet a kormány

Magyar Idők, 2016. december 30., péntek, 12. oldal
Jóval több uniós pénzt kapnak a cégek jövőre

Világgazdaság, 2016. december 30., péntek, 9. oldal
Jövőre több jut majd k+f-re

Magyar Nemzet, 2016. december 30., péntek, 7. oldal
Felpörögtek idén a kifizetések

Magyar Hírlap, 2016. december 30., péntek, 10. oldal
Megemelt támogatási összeg

Magyar Hírlap, 2016. december 30., péntek, 2. oldal
Bővültek az innováció pénzforrásai

Vg.hu, 2016. december 30., péntek
Jövőre több jut majd k+f-re

Magyarhirlap.hu, 2016. december 30., péntek
Bővültek az innováció pénzforrásai

Magyarhirlap.hu, 2016. december 30., péntek
Megemelt támogatási összeg

Jarmuipar.hu, 2016. december 30., péntek
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Uzletresz.hu, 2016. december 30., péntek
Egyre több forrás jut innovációra

Portfolio.hu, 2016. december 30., péntek
A kormány csúcsra futtatta az EU-pénzek osztását

Innoportal.hu, 2016. december 30., péntek
Jelentősen nőtt a k+f támogatások kifizetése 2016-ban

Hirhatar.hu, 2016. december 30., péntek
Uniós százmilliárdokból terveznek balatoni fejlesztéseket

Digitalhungary.hu, 2016. december 30., péntek
Mi az a tervezői gondolkodás!?

Autoszektor.hu, 2016. december 30., péntek
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Magyaridok.hu, 2016. december 30., péntek
Jóval több uniós pénzt kapnak a cégek jövőre

M2mzona.hu, 2016. december 30., péntek
Okosmegoldások csábítják a boltba a vevőket

Kamaraonline.hu, 2016. december 30., péntek
Új GINOP-pályázat: 1,7 milliárd forintot költhet az IKVA "gazella" kkv-k támogatására

Kamaraonline.hu, 2016. december 30., péntek
Istenek alkonya: emberi vs. mesterséges innovációs intelligencia

Hvg.hu, 2016. december 30., péntek
Négy magyar cég villant a jövő januári CES-en

Mmonline.hu, 2016. december 30., péntek
Ezt hozhatja 2017

Katolikus Rádió, Hírtükör, 2016. december 30., péntek
A kormány megemelte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves keretösszegét

Piacesprofit.hu, 2016. december 31., szombat
Élelmiszer 2.0 - menü a Szilícium-völgyből

Hvg.hu, 2016. december 31., szombat
Mutasd a haverod, megmondom, mennyire vagy gazdag

Hg.hu, 2016. december 31., szombat
Jövőre is lesz Brain Bar Budapest

MTV, 2016. december 31., szombat
Summa - Mekkora pénzhez juthat Magyarország az Európai Uniótól 2022-ig

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. december
Országszerte indulnak a felsőoktatási-ipari kutatásfejlesztési együttműködési központok

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. december
Előremutató válaszok születnek a hazai KFI rendszer kihívásaira az OECD szerint

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. december
Csak a kiválóság teheti versenyképessé a kutatást és az innovációt

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. december
Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a kutatói kiválóság ösztönzését célzó uniós kezdeményezések

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. december
Innovatív vállalkozások ösztönzése - Pálinkás József előadása az MKIK konferenciáján

Hírlevél a Szellemi Tulajdon védelméről, 2016. IV. negyedév, 1. oldal
WIPO: Tavaly minden oltalmi formában nőtt a bejelentések száma

Hírlevél a Szellemi Tulajdon védelméről, 2016. IV. negyedév, 2. oldal
Növekszik, de még mindig alacsony a női feltalálók száma a PCT-bejelentésekben

Hírlevél a Szellemi Tulajdon védelméről, 2016. IV. negyedév, 4. oldal
A SIPO elnökhelyettesének látogatása az SZTNH-ban

Hírlevél a Szellemi Tulajdon védelméről, 2016. IV. negyedév, 4 oldal
Átadták az idei Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjakat

Hírlevél a Szellemi Tulajdon védelméről, 2016. IV. negyedév, 5. oldal
Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot

Innoportal.hu, 2017. január 1., vasárnap
Idén még több jut k+f-re

Hvg.hu, 2017. január 1., vasárnap
5+1 kütyü, amit már nagyon várunk 2017-ben

Autopro.hu, 2017. január 1., vasárnap
Harcoltak a munkaerőért, új gépeket vettek, telephelyet fejlesztettek - mozgalmas évük volt a kkv-knak

Into.hu, 2017. január 1., vasárnap
Ez volt 2016 tech világa

Délmagyarország, 2017. január 2., hétfő, 6. oldal
Csak az ember, az ötlet és a pénz hiányzik

Délvilág, 2017. január 2., hétfő, 6. oldal
Csak az ember, az ötlet és a pénz hiányzik

Nrgreport.com, 2017. január 2., hétfő
Energetikai startupok: sokan a stratégiában hibáznak

Jarmuipar.hu, 2017. január 2., hétfő
Többet költöttünk innovációra

Mixonline.hu, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a BorsodChem

Webradio.hu, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Magyaridok.hu, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zárt a BorsodChem

Figyelo.hu, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Profitline.hu, 2017. január 2., hétfő
Történetének legsikeresebb évét zárja a BorsodChem

Magyarhirlap.hu, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Boon.hu, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Mon.hu, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Napi.hu, 2017. január 2., hétfő
Ilyen éve volt a kazincbarcikai BorsodChemnek - változások a vezetésben

Napi.hu, 2017. január 2., hétfő
Ilyen éve volt a BorsodChemnek - változások a vezetésben

Delmagyar.hu, 2017. január 2., hétfő
Újabb pályázatok segítik a vállalkozásokat

Portfolio.hu, 2017. január 2., hétfő
A kormány idén elárasztja az országot uniós pénzzel

Piacesprofit.hu, 2017. január 2., hétfő
Ideje belehúzni a kutatásba

Uzletresz.hu, 2017. január 2., hétfő
Ezt minden vállalkozónak meg kell tennie az év első hetében

Turizmusonline.hu, 2017. január 2., hétfő
Várható turisztikai fejlesztések a Balatonnál

Innoportal.hu, 2017. január 2., hétfő
CES 2017: Négy magyar cég a techvilág legnagyobb seregszemléjén

Innoportal.hu, 2017. január 2., hétfő
A több a vállalkozó több munkahelyet és több innovációt jelent

Infoter.eu, 2017. január 2., hétfő
Istenek alkonya: emberi vs. mesterséges innovációs intelligencia

Erdon.ro, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Delmagyar.hu, 2017. január 2., hétfő
Újabb pályázatok segítik a vállalkozásokat

Minap.hu, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Hir.ma, 2017. január 2., hétfő
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

InfoRádió, Aréna, 2017. január 2., hétfő
Milyen lehet a 2017-es év a világ, Európa és Magyarország gazdaságának?

Magyar Hírlap, 2017. január 3., kedd, 10. oldal
Megindultak a várva várt európai uniós fejlesztési források

Ma.hu, 2017. január 3., kedd
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Realista.hu, 2017. január 3., kedd
A legjobb évét zárta a kazincbarcikai BorsodChem

Magyarhirlap.hu, 2017. január 3., kedd
Megindultak a várva várt európai uniós fejlesztési források

Eduline.hu, 2017. január 3., kedd
Így változnak a felvételi pontszámítási szabályai 2017-ben
"...A Középiskolai Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának nagydíjasai 30, első díjasai 20, az Ifjúsági Tudományos Innovációs Tehetségkutató Versenyen dobogós helyezést szerzők pedig 30 pluszpontot kapnak..."

Webradio.hu, 2017. január 3., kedd
Ismét meghirdette a BE SMART startup versenyt a BVK

Ma.hu, 2017. január 3., kedd
Ismét meghirdette a BE SMART startup versenyt a BVK

Magyaridok.hu, 2017. január 3., kedd
Feltörekvő vállalkozókat várnak a versenyre

Gazdasag.ma.hu, 2017. január 3., kedd
Ismét meghirdette a BE SMART startup versenyt a BVK

Mno.hu, 2017. január 3., kedd
Fel kell pörgetni az uniós pályázatok rendszerét

Gazdasag.ma.hu, 2017. január 3., kedd
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Realista.hu, 2017. január 3., kedd
A legjobb évét zárta a kazincbarcikai BorsodChem

Portfolio.hu, 2017. január 3., kedd
Elképesztő átutalást hajtott végre az év utolsó napjaiban a kormány

Portfolio.hu, 2017. január 3., kedd
Nagy lehetőséget bukna el Magyarország, ha nem vagyunk elég szigorúak

Medicalonline.hu, 2017. január 3., kedd
Beszédelemzés a kognitív zavar felismerésére

Szeretlekmagyarorszag.hu, 2017. január 3., kedd
Magyar startup nyerhet díjat egy skót fesztiválon végzett munkájáért

Napi.hu, 2017. január 3., kedd
Itt az új lehetőség induló magyar cégeknek

Hwsw.hu, 2017. január 3., kedd
Több kérdést vet fel, mint megválaszol a Digitális Startup Stratégia

RTL Klub, Magyarul Balóval, 2017. január 3., kedd
Mire számíthatunk 2017-ben a technológia terén?

Magyar Nemzet, 2017. január 4., szerda, 6. oldal
Fel kell pörgetni az uniós pályázatok rendszerét

Magyar Nemzet, 2017. január 4., szerda, 1+6. oldal
Brüsszeli csap

Petőfi Népe, 2017. január 4., szerda, 1+6. oldal
KECSKEMÉT Félmilliárd forintos pályázati

Somogyma.hu, 2017. január 4., szerda
Ismét meghirdette a BE SMART startup versenyt a BVK

Piacesprofit.hu, 2017. január 4., szerda
Több pénz jut a magyar agynak

News4business.hu, 2017. január 4., szerda
Jelentősen nőtt a k+f támogatások kifizetése 2016-ban

Baon.hu, 2017. január 4., szerda
Lézerközpont épül ipari kutatásra és oktatásra
"...A központra a Pallasz Athéné Egyetem a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen nyert el konzorciumban 518 millió forintot egy gazdaságfejlesztési és innovációs pályázaton..."

Promenad.hu, 2017. január 4., szerda
2430 milliárd forint gazdaságfejlesztésre

Nrgreport.com, 2017. január 4., szerda
Német piacra mehetnek a legjobb magyar startupok

Figyelo.hu, 2017. január 4., szerda
Indul a startup-verseny!

Uzletresz.hu, 2017. január 4., szerda
Ez a döntés segítheti a német piacra lépést

Mmonline.hu, 2017. január 4., szerda
Ismét startup versenyt szervez a BVK

Vs.hu, 2017. január 4., szerda
Az okosváros és a mobilitás a BE SMART idei témája

Profit7.hu, 2017. január 4., szerda
Német pénzt keresne itthon? Ez lehet az első lépés

Gymskik.hu, 2017. január 4., szerda
PÁLYÁZAT - A 2016. ÉVI LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNY ELISMERÉSÉRE

Esemenymenedzser.hu, 2017. január 4., szerda
TOP 50 Innovátor 2017. január 24.

Palyazatihirek.eu, 2017. január 4., szerda
Megjelent 5 új pályázat a TOP keretében helyi gazdaságfejlesztésre!

News4business.hu, 2017. január 4., szerda
Iparszövetség: a világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak a kapacitásbővítő pályázataiknál

Magyarepitestechnika.hu, 2017. január 4., szerda
5. Be Smart startup verseny - pályázati kiírás

Debreceninap.hu, 2017. január 4., szerda
Sültkrumplival nyertek startup versenyt

Vaol.hu, 2017. január 4., szerda
Bonyolultak a pályázatok - Napjainkban dömpingszerűen jönnek ki a kkv-s projektek

Trendfm.hu, 2017. január 4., szerda
Jó befektetést keresel? Ez az ország lehet a vállalatok paradicsoma

Nepszava.hu, 2017. január 4., szerda
Bogsch Erik az év embere a Figyelőnél

Kamaraonline.hu, 2017. január 4., szerda
Ipar 4.0: itt az új, 2,35 milliárd forintos GINOP-felhívás

Kamaraonline.hu, 2017. január 4., szerda
EFOP-3.6.1-16: ennyi volt

Kossuth Rádió, Ütköző, 2017. január 4., szerda
Hogyan alakulhat 2017-ben a gazdaság és milyen adózással kapcsolatos változások lépnek életbe?

Vas Népe, 2017. január 5., csütörtök, 6. oldal
Program indul

Vas Népe, 2017. január 5., csütörtök, 6. oldal
Bonyolultak a pályázatok

Vas Népe, 2017. január 5., csütörtök, 6. oldal
ÖN TUDTA?
"...Feltörekvő vállalkozók jelentkezését várja az ötödik BE SMART startupversenyre a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány..."

Fejér Megyei Hírlap, 2017. január 5., csütörtök, 6. oldal
TUDTA ÖN?

Fejér Megyei Hírlap, 2017. január 5., csütörtök, 6. oldal
Források a kkv-knak

Kelet-Magyarország, 2017. január 5., csütörtök, 14. oldal
Emelkedett az éves fejlesztési keretösszeg

Marie Claire, 2017. január 5., csütörtök, 81. oldal
Különdíjas magyar app
"...Az önkiszolgálás kényelme és az időspórolás hajtotta BÁLINT KAROLÁT is, aki egyedülálló bevásárlóalkalmazást fejlesztett, amelyért 2016-ban különdíjat nyert az Intel innovációs versenyén..."

Magyar Idők, 2017. január 5., csütörtök, 1+15. oldal
Virágzó startupok fővárosává fejlesztenék Budapestet

Hvg, 2017. január 5., csütörtök, 47. oldal
Mire vállalkoznak?

Figyelő, 2017. január 5., csütörtök, 10-15. oldal
Hagyomány, innováció, kitartás

Portfolio.hu, 2017. január 5., csütörtök
Csúcsra pörgette az uniós pénzosztást a kormány

Minuszos.hu , 2017. január 5., csütörtök
Nyakunkon a BE SMART startup verseny

Itbusiness.hu, 2017. január 5., csütörtök
Felkészülés a nagy ugrásra

Innoteka.hu, 2017. január 5., csütörtök
Fejlesztőket, kutatókat díjaztak

Innoteka.hu, 2017. január 5., csütörtök
Esélyeink az innovációs versenypályán

Innoteka.hu, 2017. január 5., csütörtök
Az innováció lehet a globális vízügyi kihívások megoldásának eszköze

Innoteka.hu, 2017. január 5., csütörtök
A hazai agrárkutatás szolgálatában

Innoteka.hu, 2017. január 5., csütörtök
A digitális kultúra kora

Innoportal.hu, 2017. január 5., csütörtök
Már megint a nyakunkon a BE SMART startup verseny

Hrportal.hu, 2017. január 5., csütörtök
Így fejlesztenék a hazai startupokat

Figyelo.hu, 2017. január 5., csütörtök
Hagyomány, innováció, kitartás

Bitport.hu, 2017. január 5., csütörtök
Kritikus szólamok Magyarország Digitális Startup Stratégiájában

Ado.hu, 2017. január 5., csütörtök
Társasági adó változások 2017-ben - 1. rész

Kamaraonline.hu, 2017. január 5., csütörtök
"Célozd meg a német piacot és mutatkozz be a think.BDPST-en!"

Agrotrend.hu, 2017. január 5., csütörtök
Digitális fejlesztésben gondolkodik? Felhívás jelent meg kis- és középvállalkozásoknak

Innoportal.hu, 2017. január 5., csütörtök
Takarékoskodni kell a rendelkezésre álló K+F forrásokkal

Pannonnovum.hu, 2017. január 5., csütörtök
Ideje belehúzni a kutatásba

Profit7.hu, 2017. január 5., csütörtök
Startupfővárost csinálna a kormány Budapestből

Itbusiness.hu, 2017. január 05., csütörtök
Kerekeken érkező innovációs mennyország

Innoteka.hu, 2017. január 5., csütörtök
Fiatal tehetségek és a Nobel-díjasok
"...A Stockholm International Youth Science Seminaron és az azt lezáró Nobel-díj-kiosztási ceremónián és banketten képviselte hazánkat a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként tavaly decemberben Udvardi Péter, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első helyezettje, aki jelenleg az Imperial College London diákja..."

Innoportal.hu, 2017. január 5., csütörtök
Egyre innovatívabb a BorsodChem

Itbusiness.hu, 2017. január 5., csütörtök
Felkészülés a nagy ugrásra

Bitport.hu, 2017. január 5., csütörtök
Kritikus szólamok Magyarország Digitális Startup Stratégiájában

Figyelo.hu, 2017. január 5., csütörtök
Hagyomány, innováció, kitartás

U-szeged.hu, 2017. január 5., csütörtök
Az SZTE Senator Honoris Causa címével is kitüntetett Bogsch Erik az Év embere

Sikerado.hu, 2017. január 5., csütörtök
Jól jártak a vállalkozások

News4business.hu, 2017. január 5., csütörtök
Öt év alatt összesen 75 milliárd forint értékű érdemi tőkeigényt vizsgált meg az SZTA

Hirado.hu, 2017. január 5., csütörtök
Magyar vállalkozásokat támogat az EU

Jazzy Rádió, 2017. január 5., csütörtök
"...Kántor Endrével beszélgetnek telefonon, aki Amerikából, a CES 50.-ik kiállításáról jelentkezik. A Las Vegas-i kiállítás már 50. alkalommal jelentkezik a legújabb innovációs elektronikai eszközökkel..."

InfoRádió, 2017. január 5., csütörtök
Bogsch: javítani kell a biotechnológiai oktatáson

InfoRádió, 2017. január 5., csütörtök
Idén is a nemzetközi versenyképességét kívánja növelni a Richter

Napló, 2017. január 6., péntek, 6. oldal
TUDTA ÖN?

Napló, 2017. január 6., péntek, 6. oldal
Innovációs források kkv-knak

Innotéka, 2017. január 6., péntek, 8. oldal
Fiatal tehetségek és a Nobel- díjasok
"...A Stockholm International Youth Science Seminaron és az azt lezáró Nobel-díj-kiosztási ceremónián és banketten képviselte hazánkat a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként tavaly decemberben Udvardi Péter, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első helyezettje, aki jelenleg az Imperial College London diákja..."

Innotéka, 2017. január 6., péntek, 16. oldal
Fejlesztőket, kutatókat díjaztak

Innotéka, 2017. január 6., péntek, 18-22. oldal
Esélyeink az innovációs versenypályán

Innotéka, 2017. január 6., péntek, 27. oldal
Az innováció lehet a globális vízügyi kihívások megoldásának eszköze

Innotéka, 2017. január 6., péntek, 35-38. oldal
A digitális kultúra kora

Weborvos.hu, 2017. január 6., péntek
A Richter hazai központú világcég, és az marad

Vg.hu, 2017. január 6., péntek
Bogsch Erik: a gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz itthon

Pharmaonline.hu, 2017. január 6., péntek
Bogsch Erik: A gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz

Napi.hu, 2017. január 6., péntek
Bogsch Erik: nő magyar a gyógyszeripar súlya

Dehir.hu, 2017. január 6., péntek
A gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

Webradio.hu, 2017. január 6., péntek
Bogsch Erik: a gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

Hir.ma, 2017. január 6., péntek
Bogsch Erik: a gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

Figyelo.hu, 2017. január 6., péntek
Bogsch Erik: a gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

Magyarhirlap.hu, 2017. január 6., péntek
Komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Szegeden és Zalaegerszegen

Profitline.hu, 2017. január 6., péntek
Komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül több vidéki városban is

Promenad.hu, 2017. január 6., péntek
Újabb kutatásfejlesztési központ épül

Magyaridok.hu, 2017. január 6., péntek
Palkovics László: sokszorozó hatása lesz az új fejlesztéseknek

Szegedma.hu, 2017. január 6., péntek
Palkovics: komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Szegeden és Zalaegerszegen

Autoszektor.hu, 2017. január 6., péntek
Palkovics: komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Zalában

Kanizsaujsag.hu, 2017. január 6., péntek
Komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Szegeden és Zalaegerszegen

Hirado.hu, 2017. január 6., péntek
Palkovics: komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Szegeden és Zalaegerszegen

Delmagyar.hu, 2017. január 6., péntek
Azt is vizsgálja Palkovics, hogyan hasznosul majd a lézerközpont

Orientpress.hu, 2017. január 6., péntek
Palkovics: két komoly kutatás-fejlesztési projekt indul

Zaol.hu, 2017. január 6., péntek
Kormánybiztosi kinevezés - Bejelentették dr. Palkovics László új megbízatását

Napi.hu, 2017. január 6., péntek
Nagy dolgok készülnek két magyar megyeszékhelyen

Weborvospro.hu, 2017. január 6., péntek
A Richter hazai központú világcég, és az marad

Mixonline.hu, 2017. január 6., péntek
"A gyógyszeripar húzóágazat lesz"

Profitline.hu, 2017. január 6., péntek
Továbbra is támaszkodhat a gyógyszeriparra a magyar gazdaság

Gyorplusz.hu, 2017. január 6., péntek)
A gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

Magyaridok.hu, 2017. január 6., péntek
Bogsch Erik: még inkább húzóágazat lesz a gyógyszeripar

Dehir.hu, 2017. január 6., péntek
A gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

News4business.hu, 2017. január 6., péntek
Sikeres évet zár a kazincbarcikai BorsodChem

Digitalhungary.hu, 2017. január 6., péntek
Van egy menő startupod?

Autoszektor.hu, 2017. január 6., péntek
Palkovics: komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Zalában

Webradio.hu, 2017. január 6., péntek
Palkovics: komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Szegeden és Zalaegerszegen

Orientpress.hu, 2017. január 6., péntek
Erősödik a gyógyszeripar

Magyarhirlap.hu, 2017. január 6., péntek
Bogsch Erik: A gyógyszeripar még inkább húzóágazattá válhat a magyar gazdaságban

M1, Híradó, 2017. január 6., péntek
Magyar fejlesztések is bemutatkoznak a CES-en

Duna TV, Déli Híradó, 2017. január 6., péntek
Magyar fejlesztések is bemutatkoznak a CES-en

Duna TV, Reggeli híradó, 2017. január 6., péntek
Magyar fejlesztések is bemutatkoznak a CES-en

Magyar Műszaki Magazin, 2017. január 7., szombat, 24-25. oldal
Lehetőség a kkv-k számára

Zalai Hírlap, 2017. január 7., szombat, 2. oldal
Kormánybiztosi kinevezés

Vasarhely24.com, 2017. január 7., szombat
Komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Szegeden

Digitalhungary.hu, 2017. január 7., szombat
Skótoknál fut be a magyar startup

Debreceninap.hu, 2017. január 7., szombat
Bogsch Erik: a gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban

Infoter.eu, 2017. január 7., szombat
Palkovics: két komoly kutatás-fejlesztési projekt indul

Fejér Megyei Hírlap, 2017. január 8., vasárnap, 1. oldal
Tárlat az Óbudai Egyetem képzéséről, kutatásairól

Innoportal.hu, 2017. január 8., vasárnap
Bogsch Erik: a gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz

Itbusiness.hu, 2017. január 8., vasárnap
Mindent áthat a digitális valóság

Portfolio.hu, 2017. január 8., vasárnap
Nagyvállalatok, figyelem! Hamarosan érkeznek az uniós milliárdok

Zalai Hírlap, 2017. január 9., hétfő, 6. oldal
Bonyolultak a pályázatok

Hajdú-Bihari Napló, 2017. január 9., hétfő, 6. oldal
2020 után már nem lehet csak hátradőlni

Palyazatihirek.eu, 2017. január 9., hétfő
ÚJ pályázat - K+F együttműködések támogatása Budapesten és Pest megyében
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Sas Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páros hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.