XXVI. évf. | 2016. május 3. | 9. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Köszöntjük új tagjainkat!

Várható események
Pályázati felhívások
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

2016. április 20-a és április 22-e között, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartották a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny szekcióinak bírálóbizottsági üléseit, Dr. Jakab László a BME Informatikai Kar dékán-helyettesének elnökletével.

A szervezőbizottság a pályázatokat öt szekcióba osztotta be:
- biológia, biokémia,
- környezet, egyéb,
- fizika, matematika,
- mechatronika, gépészet és
- informatika.

Az egyes szekcióba sorolt pályázóknak a szekció zsűri előtt, kötelező jelleggel, max. 5 perces prezentációt kellett tartania, majd öt percben kérdésekre kellett válaszolnia. Ezt követően a zsűritagok értékelték a pályázatokat, ill. felállították a szekció sorrendet.

A verseny zsűrije 2016. április 27-én hozta meg végleges döntését a díjakról, Dr. Jakab László elnökletével, a Magyar Innovációs Szövetség székhelyén. A zsűri összesen három első, három második, négy harmadik és két különdíjat osztott ki, illetve 9 pályázat dicséretben, 26 pedig kiemelt dicséretben részesült.

A díjazott, ill. kiemelt dicséretben részesített, leglátványosabb pályamunkákat 2016. május 30-án, 12-18 óra között kiállításon mutatjuk be a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.), Budapesten, illetve szeptemberben is megtekinthetőek lesznek a Kutatók Éjszakáján.

Meet the scientist

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Bizottsággal és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségével együttműködve, 2016. április 20-án, a Lehel Vezér Gimnáziumban rendezte meg az idei tanév utolsó "Meet the scientist" c. tudomány-népszerűsítő találkozóját, ahol Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója és Hajnal-Nagy Gábor, Jászberény alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Az előadó Stépán Gábor, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatója, korábbi Fulbright-ösztöndíjas volt, aki "Robotok és reflexek" címmel tartott előadást. Előadásában kiemelte a Fulbright-ösztöndíj lehetőségeit, bemutatta a California Institute of Technology-t (Pasadena), valamint sok újdonságot mesélt a robotokról és az emberi egyensúlyozásról. Az előadásokat követően a Mobilis munkatársai mutattak be látványos kísérleteket a diákoknak.
A rendezvényekhez kapcsolódva működik a program honlapja (www.meetthescientist.hu) is, ahol megtekinthetők az előadásoknak a fotói és a videói is. Aktív a program Facebook csoportja (facebook.com/meetthescientist) is, ahol immáron több mint 1980 ember követi a programokat.

Nemzetközi egészségtudományi konferencia Budapesten

2016. április 19-én és 20-án, a Danubius Hotel Gellértben került megrendezésre az Európai Unió és a Keleti Partnerség országainak egészségügyi kutatási és innovációs együttműködésével foglalkozó tudománypolitikai konferenciája. Áttekintették a projektek állását, a gyorsítási lehetőségeket annak érdekében, hogy a 2014-ben kezdődött finanszírozási időszakban a Horizont 2020 keretprogramból a résztvevő országok (uniós országok, társult országok, kelet-európai partnerországok) együttműködésében minél több európai kiválósági projekt jöjjön létre a megcélzott egészségügyi területeken, és ezáltal minél több forrást tudjanak bevonni a kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására.

A Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Deme Gábor, alelnök tartott bemutatót a MISZ és ezen területen működő tagvállalatai tevékenységi területeiről. Több témában mutatkozott érdeklődés a résztvevők oldaláról, melyet további kétoldalú egyeztetés fog követni.

MISZ K+F Tagozat taggyűlése

2016. május 9-én, 16 órakor tartja a MISZ K+F Tagozata soron következő ülését, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. budapesti székhelyén (1116 Budapest, Kondorfa u. 1.).
Dr. Grasselli Norbert tagozati elnök köszöntőt mond, majd Dr. Németh József r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK Rendőrség Tudományos Tanácsa elnöke tart előadást "Vállalati együttműködések a kormányzati fejlesztési igények támogatására" címmel. Ezt követően több tagozati tag is bemutatkozási lehetőséget kap.

Harsányi István-díj kiírása

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált Manager Képzés Alapítvány 2016. április 25-én, Dr. Dobák Miklós, kuratóriumi elnök vezetésével kuratóriumi ülés tartott a Magyar Innovációs Szövetség székhelyén.

Az ülésen a Kuratórium a 2015. évi "Harsányi István-díj" pályázatot sikeresnek értékelte. Ezután megvitatta, és kisebb módosításokkal elfogadta a 2016. évi "Harsányi István-díj" pályázati felhívását.

Egyúttal a Kuratórium tudomásul vette a tervezett alapítóokirat-módosítást, mely törvényi előírás, és jóváhagyta a Manager Képzés Alapítvány 2015. évi eredmény-kimutatását, mérlegét, PK142 egyszerűsített beszámolót és közhasznúsági mellékletet, valamint a kiegészítő mellékletet.

A 2016. évi pályázati felhívás teljes szövege Hírlevelünk "Pályázati Felhívások" c. rovatában olvasható.

Országos Varázstorony vetélkedő

Az egri Varázstorony fennállásának 10. jubileuma alkalmából 7. alkalommal rendezték meg az általános iskola 7. osztályos diákjai számára az országos Varázstorony vetélkedőt az Eszterházy Károly Főiskolán. A cél a természettudományos, mindenekelőtt fizikai és csillagászati programokon keresztül a világra való rácsodálkozás ösztönözése, a pályaválasztás segítése a műszaki és természettudományi ismereteket igénylő pályákhoz, a tanulók problémamegoldó gondolkodásmódjának fejlesztése.

Az első fordulóban 1200 tanuló vett részt. Közülük a 2. fordulóban kiválasztott, legjobban felkészült 40 tanuló mérte össze tudását április 25-én a döntőn. A program Dr. Liptai Kálmán rektor megnyitójával vette kezdetét. A döntő után, az eredményhirdetés előtt a diákokat és kísérőiket érdekes és izgalmas kémiai kísérletekkel szórakozatta Dr. Murányi Zoltán, az Észak-Magyarországi Regionális Pedagógusképzési Kutató- és Szolgáltató Központ (ÉRPEK) igazgatója.

Az első három helyezett mellett különdíjakat is kaptak a diákok és felkészítő tanáraik. A Magyar Innovációs Szövetség Észak-magyarországi Képviselet különdíjait Dr. Siposs István címzetes egyetemi tanár, a Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója adta át a két legjobb tablót készítő diáknak.

A vetélkedő főszervezője ez alkalommal is Dr. Vida József professzor emeritus, főiskolai tanár volt.

Eredmények:
I. Helyezett: Kecskés Péter, Noszvaj, Tanára: Ivádyné Kapás Éva
II. Helyezett: Havassy Zoltán, Pásztorvölgyi Ált. Iskola, Eger, Tanára: Szalontai Vanda
III. Helyezett: Kecskés Kristóf, Noszvaj, Tanára: Ivádyné Kapás Éva

Különdíjasok:
Tablókészítés: Pintér Janka, Parád; Czibolya Kristóf, Zagyvaszántó
Fizikai ismeretek: Juhász Bálint, Szentistván
Csillagászati ismeretek: Apró Anna, Eger
Planetáriumi ismeretek: Varga Petra, Karcag.

XIX. Tavaszi Szél Konferencia

2016-ban immáron 19. alkalommal került megrendezésre a Tavaszi Szél Konferencia, amelynek idén tagszervezetünk, az Óbudai Egyetem adott otthont 2016. április 15-17. között. A Tavaszi Szél Konferencia a tudományos utánpótlás, a doktorandusz társadalom legfontosabb országos szintű éves rendezvénye.

A konferencia megnyitásán az esemény fővédnöke Dr. Pálinkás József üdvözlő beszédében a rendezvény életútját méltatta. Dr. Maruzsa Zoltán, miniszteri biztos és az Oktatási Hivatal elnöke hangsúlyozta, a hazai doktorandusz rendszer, szervezettsége folytán, a közép-kelet-európai régióban élen jár. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese a kreativitás fontosságára, a megfelelő tudományos téma kiválasztására hívta fel a figyelmet.

A konferencián a legkülönbözőbb tudományterületekről érkező doktoranduszok és ebben az évben először, a meghívott OTDK nyertes hallgatók 21 szekcióban, összesen 48 alszekcióban magyarul vagy angolul mutatták be elért kutatási eredményeiket. Több mint 600 jelentkező részvételével közel 470 tudományos előadást tartottak.
A rendezvény záróünnepségen került sor az egyes szekciók legjobb előadóinak díjazására. A díjazottak listája az alábbi linken megtekinthető.

"Go-kart, Go-Bosch!" autonóm járműépítő verseny

2016. április 22-23-án került megrendezésre a "Go-kart, Go-Bosch!" autonóm járműépítő verseny döntője, így a végéhez érkezett a Robert Bosch Kft. által szervezett hároméves projekt. Az utolsó, 2015/2016. évben három kategóriában mérhette össze tudását a hazai felsőoktatási intézmények tíz go-kart építő csapata: a "Hatékony go-kart", az "Intelligens go-kart" és az "Autonóm go-kart".

Az Óbudai Egyetem Safety Kart csapata a "Hatékony go-kart" kategóriában I. helyen végzett. A csapat által épített go-kart az intelligens és az autonóm versenyfeladatok végrehajtására is képes volt.
A döntő csúcspontja a go-kart verseny volt. Mészáros Ábris pilóta a döntőben az előkelő II. helyet szerezte meg a tízcsapatos mezőnyben.

Köszöntjük új tagjainkat!

Név: | evopro Innovation Kft.
Tagsorszám: | 727.
Cím: | 1116 Budapest, Hauszmann Alajos u. 2.
Vezető: | Dr. Szepessy Zsolt Szabolcs
Telefon: | 30/369-8371
E-mail: | szepessy.zsolt@evopro.hu

Tevékenység:
Mérnökszolgáltatást kínál az innovációs ciklus minden lépésére (következményanalízis, kutatás, fejlesztés, beüzemelés) projekt formában. Az evopro csoport ügyfélköre számára azokat a feladatokat vállalja, amelyeket nem lehet standard mérnöki projektekben megvalósítani, hanem innovációs, kutatási feladatokat is tartalmaznak.

Név: | Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt.
Tagsorszám: | 728.
Cím: | 1013 Budapest, Krisztina krt. 32., IV. emelet
Vezető: | Udud Péter
Telefon: | 472-2130
E-mail: | peter.udud@aquaprofit.com

Tevékenység:
A száz százalékig magyar tulajdonú társaság célja, hogy két évtized tapasztalatait hasznosítva segítsen felmérni, megtervezni és megvalósítani az adott térség számára optimális vízgazdálkodási, környezetvédelmi, területfejlesztési és turisztikai projekteket. Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Üzletáguk vízgazdálkodással, vízépítéssel kapcsolatos mérnöki tervezési, kivitelezési és menedzsmentfeladatokat végez. Területfejlesztési és Turisztikai Üzletáguk munkatársainak köszönhetően valósult meg többek között a legnagyobb hazai termálfürdők fejlesztése (Sárvár, Bükfürdő, Hévíz, Hajdúszoboszló), készült el Magyarország egészségturisztikai és ökoturisztikai koncepciója, de sikerre vittek számos település turisztikai célú fejlesztési terveit is. A megvalósításhoz szükséges pénzügyi hátteret Projektfinanszírozási Üzletáguk teremti meg pályázati források, bankhitel vagy befektető bevonásával.

Várható események

ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Program Nemzeti Információs Nap

2016. május 4-én, a Magyar Nemzeti Kereskedőház székházában (1095 Budapest, Ipar u. 5.) tagszervezetünk, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a MNKH - Enterprise Europe Network megrendezi az ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Program Nemzeti Információs Napját "A Vállalkozás a Nő" c. projektje keretében.

Program:

13:30-13:40 Megnyitó - Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. szerepe a hazai gazdaságfejlesztésben
Dr. Bárdos Krisztina, ügyvezető igazgató, IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
13:40-13:50
Nyitó előadás - ERASMUS Fiatal Vállalkozónak Program szerepe és lehetőségei a nemzetközi piacnyitásban hazai vállalkozások számára
Puskás Ágnes, igazgató, MNKH - Enterprise Europe Network
13:50-14: 50
Sikertörténetek - Tapasztalatok fogadóintézmények és kiutazó vállalkozók szemszögéből
Mészáros Mónika Alíz, ügyvezető, INTellexi
Gosztonyi Márton, AURÓRA Társadalmi Vállalkozás
14:50-15:00 Kávészünet
15:00-15:45
Női vállalkozók és piacnyitás iránt érdeklődő vállalkozók lehetőségei: ERASMUS Fiatal Vállalkozónak Program pályázati felkészülés - A program részvételi feltételeinek áttekintése, a pályázat menete
Baracsi Mária, projektmenedzser, IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
15:45-16:15 ERASMUS Fiatal Vállalkozónak Program regisztráció - Tanácsadás a sikeres pályázati anyag összeállításához: az önéletrajz és üzleti terv főbb szempontjai
Baracsi Mária, projektmenedzser, IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Moderátor: Rezsabek Nándor, IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

További információk az alábbi linken vagy a hivatalos Facebook oldalon.

HVCA 18. éves konferencia

2016. június 8-án megrendezésre kerül a HVCA 18. éves konferenciája a Sofitel Budapest Lánchíd Szállodában (1051 Budapest, Széchenyi István tér 2). Az idei év főelőadója Joseph Andrew, a Dentons Ügyvédi Irodájának Nemzetközi elnöke, és az Egyesült Államok Demokrata Pártja Nemzeti Tanácsának (DNC) korábbi elnöke lesz.

Részvételüket a következő előadók már visszaigazolták:
- Joseph Andrew, nemzetközi elnök, Dentons
- Simor András, pénzügyi vezérigazgató-helyettes, alelnök, EBRD London
- Edward Keller, partner, Dentons
- Tüske Tamás, országigazgató, Enterprise Investors
- Robert Chmelar, befektetési menedzser, Rockaway Capital
- Lendvai-Lintner Béla, partner, ARX Equity Partners
- Szalai Tamás, befektetési igazgató, CEE Equity
- Török Árpád, vezérigazgató, TriGranit
- Dömötör Zoltán, ügyvezető igazgató, Tranzakciós Tanácsadói Szolgáltatás, E Y
- Hugh Owen, partner, Allen & Overy
- Tahy Balázs, alelnök, Riverside
- Michał Muchorski, befektetési igazgató, Montagu
- Khai Tan, elnök, Bridgepoint
- Zsembery Levente, HVCA elnök, vezérigazgató X-Ventures
- Michael Schuster, partner, Speedinvest
- Szalontay Mihály, managing partner, Buran Venture Capital
- Czirják László, partner, iEurope
- Kövér József, partner, 3TS

A rendezvénnyel és a programmal kapcsolatos további információkért kattintson az alábbi linkre: HVCA-Portfolio CEE Private Equity, Venture Capital Corporate Finance Conference 2016

A HVCA és a MISZ tagjai a részvételi díjból 30%-os kedvezményre jogosultak, így a belépőjegy ára személyenként 91.000Ft+ÁFA (289 EUR +ÁFA) lesz.

Regisztrációért kattintson az alábbi linkre

Pályázati felhívások

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, elsősorban a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.
Ezért az Alapítvány Kuratóriuma a "Harsányi István-díj" (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2016. évben ismételten pályázatot ír ki, 35 év alatti fiatalok részére. A Kuratórium az innovációval kapcsolatos menedzsment témakörben készített kiemelkedő színvonalú
- tudományos diákköri munkák,
- kutatási munkák,
- szakdolgozatok, diplomamunkák,
- PhD-disszertációk
- készítőit kívánja elismerésben részesíteni, és gyakorlati tevékenységüket támogatni.

A pályázatok az alábbi - az innovációs folyamatokkal kapcsolatos - menedzsment szakterületeken adhatók be:
- szellemitulajdon-védelem menedzsment,
- tudás menedzsment,
- minőség menedzsment,
- humán erőforrás menedzsment,
- kutatás-fejlesztés, innovációs menedzsment,
- informatika menedzsment,
- környezetvédelem menedzsment,
- innováció támogatási formái
- innováció szerepe a vállalkozásokban.

A pályaműveket az innováció szempontjait kiemelő, max. 2 oldalas összefoglalóval kiegészítve, nyomtatott formában, 2 példányban, valamint elektronikusan is, magyar nyelven lehet benyújtani. Idegen nyelven csak akkor, ha csatolnak hozzá egy publikációként közreadható, értékelésre alkalmas magyar nyelvű összefoglaló kéziratot.
- A pályázatok elbírálásának feltétele: a felsőoktatási intézmény hivatalos (pl. tanszékvezetői) ajánlása és (témavezetői, opponensi) értékelése, valamint a "Pályázati adatlap" teljes körű kitöltése.
- Az elbírálásánál előny, ha esettanulmányt is tartalmaz a pályázat.

Beküldési határidő: 2016. június 30-án, 14:00 óráig beérkezően.
Beadás helye: Magyar Innovációs Szövetség titkársága: 1036 Budapest, Lajos u. 103., I. emelet

A Kuratórium - mely külső szakértőket, vállalatvezetőket is bevonhat a döntésbe - 2016. szeptember elejéig hozza meg döntését a kutatási ösztöndíjakról két kategóriában:
- PhD-munkák, ill.
- egyéb munkák (Bsc, BA,Msc, MBA, TDK).

Az egyszeri ösztöndíj összegét a pályaművek színvonala alapján a kuratórium évenként határozza meg. (2015-ben az elnyert ösztöndíjak összege 150 000, ill. 120 000 Ft volt).
A díjakat ünnepélyes keretek között 2016 őszén adjuk át. A díjazott pályaművek összefoglalóit a Magyar Innovációs Szövetség és az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ honlapján publikáljuk.

A pályázati adatlap és az értékelés szempontjai beszerezhetők az Alapítvány Titkárságán (dr. Antos László titkár, tel: +36-1-430-3330, e-posta: innovacio@innovacio.hu) vagy letölthetők a www.innovacio.hu c. portálon a Harsányi István-díj c. rovatból.

Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma

Pályázat támogatói:
Pro Progressio Alapítvány
Heller Farkas Alapítvány
Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete

MobiliseSME projekt

A projekt fő célja megvizsgálni, mennyiben valósítható meg, és mennyiben jelentkezik igény európai szintű KKV mobilitási programra, és a projekt már maga utat kíván nyitni egy esetleges jövőbeli program létrehozására: egy olyan mikro, kis- és középvállalkozások számára elérhető mobilitási programra, mint amelyet már az egyetemi hallgatók vonatkozásában megismertünk az ERASMUS program keretében.

A projekt partnerek három fő tevékenység révén kívánják a célt elérni:
- 100.000 mikro, kis- és középvállalkozás megkeresése online kérdőívvel 19 EU tagországban és Törökországban.
- 2-2 fókuszcsoportos találkozó 13 országban, így Magyarországon is, amely lehetőséget kínál a vállalkozók számára, hogy megfogalmazzák javaslataikat egy határon átnyúló csereprogram részleteit illetően.
- Kísérleti, 1-2 hónap időtartamú nemzetközi csereprogramok megvalósítása. Ez az a momentum, amikor a mikro, kis- és középvállalkozások valódi előnyét élvezhetik annak, hogy munkatársuk tapasztalatot szerez egy más ország vállalkozásánál, vagy saját maguk fogadnak egy külföldi cégtől munkatársat egy-két hónapos intervallumra.

Regisztrálás az alábbi linken.
További információk titkarsag@patosz.hu, illetve az alábbi linken.

Szakirodalomfigyelő

Walter Isaacson: Innovátorok - Hogyan indította el egy csapat hacker, zseni és geek a digitális forradalmat - HVG Könyvek, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

"Az innováció titka - a Bell Labsnél és általában véve a digitális korban - az a felismerés volt, hogy az egyéni zsenik támogatása és a csapatmunka szorgalmazása nem ütközik egymással, az egyik nem zárja ki a másikat. A digitális korban e két megközelítés valójában együttesen működött. A kreatív zsenik szállították az innovatív ötleteket. A gyakorlatias mérnökök szorosan együttműködtek velük, hogy ezek az ötletek meg is valósuljanak. A találmányból pedig a technikusok és vállalkozók csapatainak köszönhetően lett konkrét termék." (a könyvből)

A furfangos informatika hosszú, kalandos útja Lord Byron lányától a világ meghódításáig - erről ad igen alapos és érdekes képet Isaacson új könyve. Az informatika fejlődése, a digitális forradalom kibontakozása természetesen beágyazódik a tudományos és a műszaki fejlődésbe, a matematikusok és fizikusok eredményeire épp úgy támaszkodik, mint az eszközöket és az azok ipari méretű gyártásának technológiáit létrehozó műszaki szakemberekére. Az ő hozzájárulásaik, felfedezéseik és innovációik története is e könyv.

A szerzőt jól ismerjük. Einstein: Egy zseni élete és világa c. könyvéről a Hírlevél 2009/17. számában, Steve Jobs c. könyvéről a 2012/5. számban szóltunk. E könyvét a leghitelesebb forrásból, a belőle vett saját szavaival mutatjuk be.

"A számítógép és az internet korunk legfontosabb találmányai közé tartoznak, mégis kevesen tudják, kiknek is köszönhetjük ezeket. Nem valami padláson vagy garázsban kísérletezték ki őket magányos feltalálók, akik az újságok címlapjára vagy a technológia panteonjába kerülhetnének Edison, Bell és Morse mellé. Éppen ellenkezőleg: a digitális kor találmányainak nagy része csapatmunka eredménye. Rengeteg lenyűgöző személyiség vett részt a munkában, közülük többen is rendkívül tehetségesek voltak, néhányan pedig egyenesen zsenik. E könyv ezeknek az úttörőknek, hackereknek, feltalálóknak és vállalkozóknak a története - arról szól, kik voltak, milyen rugóra járt az agyuk, és mitől voltak olyan kreatívak; illetve hogyan működtek együtt, és miért tette őket a csapatmunkára való képességük még kreatívabbakká. (...)

Olyan sokat emlegetjük manapság az innovációt, hogy kiüresedett, valódi jelentés nélküli divatszóvá vált. Ebben a könyvben azt mutatom be, hogyan is zajlik az innováció a való világban. Hogyan voltak képesek korunk legfantáziadúsabb újítói felforgató ötleteiket valósággá változtatni? A digitális kor mintegy tucatnyi legjelentősebb áttörését és ezek megvalósítóit veszem górcső alá. Minek köszönhették a hatalmas, kreatív ugrásokat? Mely képességeik bizonyultak a leghasznosabbnak? Hogyan irányítottak és hogyan működtek együtt másokkal? Miért jártak sikerrel egyesek, és miért buktak el mások?

Megvizsgálom továbbá az innovációhoz szükséges légkört megteremtő társadalmi és kulturális erőket. A digitális korszak kibontakozása idején ez a kutatási ökoszisztéma a bőkezű kormányzati támogatást és a közös katonai, ipari és tudományos irányítást jelentette, amely később kiegészült a központosított hatalmat általában gyanakvással szemlélő közösségszervezők, hippik, amatőr barkácsolók és autodidakta hackerek laza szövetségével. (...)

A csapatmunka története azért fontos, mert ritkán vesszük észre, milyen központi szerepet játszik ez a képesség az innováció szempontjából. Könyvek ezrei magasztalják az életrajzírók által magányos feltalálókként bemutatott - vagy inkább misztifikált - személyiségeket. Az együttműködésen alapuló kreativitásról azonban már jóval kevesebb szó esik, pedig ez sokkal fontosabb a ma zajló technológiai forradalom kibontakozásának megértése szempontjából. Ráadásul sokkal érdekesebb is lehet."

Kevin Duncan: Diagramok könyve - 50 módszer bármilyen probléma vizuális megoldásához - HVG Könyvek, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Régi, ismert tétel, hogy egy kép többet mondhat ezer szónál - ami csak akkor igaz, ha a képet kellő hozzáértéssel szerkesztették meg. Ebben hivatott segíteni e kötet.

A magyarázat egyszerű: a legtöbbünk elméje úgy működik, hogy számok - adatok - halmazában nem mindig és nem teljesen látjuk át az összefüggéseket, a bennük rejlő információ nem mindig adja magát könnyen. A valóban "jól beszélő" ábrák jelentését általában sokkal könnyebben és jobban felfogjuk. Ennek magyarázata alighanem abban áll, hogy a számok nyelve a legtöbbek számára sokkal inkább elvont - és ezért idegen -, mint a vizuális információké. Ezzel számolnia kell annak, aki információt akar közölni. A dolog teljességéhez tartozik, hogy a verbális, valamint a számok nyelvén történő közlés sokkal pontosabb kimunkálást igényel, s ezért sokaknak nehezebb feladat, mint egy ábra, amely a fő jellemzőket állítja a célközönség elé.

Az ábrákat használó prezentáció tehát nemcsak igen hatékony eszköz, hanem komoly szaktudás is annak szerkesztése. Az ábra közlési módját - "nyelvezetét" - mindig a célközönséghez kell szabni, szintúgy azt is, hogy mennyi információt igyekszünk azzal átadni. Ha elrontjuk, akkor a jobb eset, ha semmi sem megy át - rosszabb ennél, ha a célközönség félreérti, s netán olyat olvas ki belőle, ami a szándékaink ellen szól.

A HVG ajánlója így összegzi e kötet használati értékét:
"Hogyan lehet érthetően elmagyarázni arányokat, trendeket és stratégiákat? Mikor használjunk kördiagramot és mikor hisztogramot? A piramisok, négyszögek, kördiagramok, idővonalak és folyamatábrák kötelező kellékei egy prezentációnak. Kevin Duncan üzleti tanácsadó, marketingszakértő és motivációs előadó praktikus kötete 50 diagramot mutat be, amelyeket stratégiai terv készítéséhez, brainstorminghoz vagy éppen teljesítményértékeléshez használhatunk. A hozzájuk fűzött magyarázatok segítenek kiválasztani az adott helyzetben ideális vizuális ábrázolást, így változatosan szemléltethetjük mondanivalónkat."

A szerző így szól róla: "Sokan nehezen tudják szavakba önteni az ötleteiket és verbális módon megoldani a problémáikat. Számukra egyszerűbb a diagramok használata, ami a vizuális gondolkodás egyik formája (és szintúgy a vizuális kommunikációé - OP). A kötet az elmúlt 30 év során felmerült legnépszerűbb és leghasználhatóbb ötleteket gyűjti csokorba."

Ne gondolja azonban senki, hogy itt kész megoldásokat kap. A felsorakoztatott eszköztár valószínűleg úgy jellemezhető a legjobban, hogy öt típusba sorolt diagram vázlatokat látunk, vázlatos használati útmutatóval. Ez így további kifejtést igényel, és abban nagy alkotói szabadságot enged a felhasználónak a megjelenítés módjában és tartalmában. Talán az a legpontosabb, hogy a kiindulást könnyíti meg, ahogy a tárgyhoz leginkább illőnek ígérkező diagramot kiválasztjuk, és kitöltjük - vagy inkább felépítjük - azt a közlendőnkkel.
Az öt típus: • Háromszögek és piramisok • Négyszögek és tengelyek • Körök és kördiagramok • Idővonalak és éves ütemtervek • Folyamatok és koncepciók. Mindegyik típusból 10-10 diagramot mutat be a kötet. Hozzájuk, bevezetőül, a típusra vonatkozó néhány jellemző közlést kapunk, amelyek nagy részére - néhány konkrétumukon túl - többé-kevésbé illik a delphoi jóslatok jellemzése: "nem mond ki semmit, nem rejt el semmit, hanem jelez." Az egyes diagramokhoz velük együtt két-két oldalon magyarázatok és alkalmazási tippek járnak, kezdve egy javaslattal, hogy mire jó azt használni. A tippek néha kissé közhelyesek, és mindig elég vázlatosak ahhoz, hogy kiindulást, gondolkodásra késztetést, és szabad mozgásteret adjanak a saját prezentáció kialakításához.

Bill Bryson: Hátizsákkal a vadonban - Akadémiai Kiadó, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

Brysont már ismerjük. Egyik lábam itt... - Utazások Európában c. könyvével (Akadémiai Kiadó, 2014 - Hírlevél 2015/14. sz.) jócskán bekóboroltuk Európát. Az Akadémiai Kiadó annak ajánlójában az útikönyvírás fenegyerekének nevezte. Intellektuális érdeklődése sokkal szélesebb és mélyebb is. Írt igen hasznos és szórakoztató könyvet az angol nyelvhasználatról: Bajos szavak (Akadémiai Kiadó, 2013, Hírlevél 2014/19.), a Csaknem minden rövid története c. tudománytörténeti műve elnyerte a Royal Society népszerű tudományos műveknek adott díját és az EU legmagasabb irodalmi kitüntetését. Irodalmi munkásságáért megkapta a Brit Birodalom Rendje kitüntetést, 2013-ban első nem-britként a Royal Society tiszteletbeli tagjává választották.

Ezt a könyvét is rokonszenvesen laza előadásmód színesíti, témája viszont csak részben könnyed. Benne igen érzékletes beszámolót ad egy embert próbáló kalandról, jelesül, hogy nekivágott végig gyalogolni a világ leghosszabb összefüggő gyalogösvényén, az Appalache-ösvényen, amely az USA keleti partvidékén fut Georgiától Maine-ig, s amelynek történetét részletesen be is mutatja. Ajánlójában a Kiadó ezt így vázolja fel: "Negyvennégy évesen, barátja, Stephen Katz társaságában nekivág annak a hatalmas erdőségnek, amely háromszáz éve hozza a frászt a józan gondolkodású emberekre. Előttük áll majdnem 3400 kilométernyi kies hegyvidék, medvékkel, jávorszarvasokkal, hiúzokkal, csörgőkígyókkal, mérgező növényekkel, fertőző kullancsokkal, itt-ott egy kuncogó gyilkossal és - ami talán a legijesztőbb - olyan emberekkel, akiknek kedvenc időtöltése, hogy a külső keretes hátizsákok előnyeit taglalják. Dacolva ádáz időjárással, könyörtelen rovarokkal, megbízhatatlan térképekkel és a szeszélyes útitárssal, aki a legszívesebben megállna egy motelben, és az X-aktákat nézné, Bryson vitézül átküzdötte magát a vadonon." (Valójában, amint elmondja, csak az ösvény egy részén, ami így is óriási teljesítmény.) Bryson kitűnő elbeszélő: könyve olvastán szinte úgy érezzük, magunk is ott baktatunk mellette, vagy épp örvendezünk, hogy csak olvassuk, és nem átéljük a különféle megpróbáltatásokat.

Külön érdekesség, hogy bemutatja, milyen hihetetlenül gazdag az USA természeti kincsekben, s még ma is gyakran milyen döbbenetesen pocsékul bánik velük - amit aligha hittünk volna.

Van egy mélyebb, töprengésre késztető olvasat is. A beszámolóból világosan kiérződik, hogy e hosszú és gyakran gyötrelmes gyalogút egyfajta zarándoklat is, bár nem annak vallásos változata szerint. Van, ahol ki is mondja, hogy különösen nehéz menet után, annak küszködéseivel: "Én csak gyalogoltam. Nagyon boldog voltam." Könyvében megjelennek a "teljesítménytúrázók" is, akik trófeaként szerzik meg e hosszú út megtételének dicsőségét, olykor még rekordra is hajtva, ám az ő beszámolójából azt érezzük, ami a világhírű író Paulo Coelho A zarándoklat - Egy mágus naplója c. kitűnő művének (Hírlevél 2010/6.) üzenete is: a cél maga az út, és ezen az úton a zarándok rátalál egy olyan ismerősére, akiről talán már meg is feledkezett az életnek gondolt akadályfutás hajszájában, vagy éppen akadékoskodó útitársként igyekezett nem tudomást venni róla - a saját lelkével. E találkozás lehet felkavaró, vagy éppen békét hozó, az azonban bizonyos, hogy az ember az út után már nem az, aki nekivágott.

A városi ember fizikailag és küzdőszellemben sem. Bryson záró szavai: "1400 kilométert tettem meg (...) az összes erőfeszítés és verejték és mocsok, az összes végtelen nap, a földön alvás csak az ösvény 39,5 százalékára futotta. (...) A legjobb, hogy amikor ma nézek egy hegyre, lassan, fürkészően nézem, összehúzott szemmel, magabiztos tekintettel."

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft., segítségével készült.


Gazdasagiradio.hu, 2016. április 18., hétfő
Hogy állnak a magyar vállalatok innovációs forrásai?

Napi.hu, 2016. április 18., hétfő
Döntött a kormány - új pályázati források nyílnak

Piacesprofit.hu, 2016. április 18., hétfő
Óriási buli, óriási haszonnal

Innoportal.hu, 2016. április 18., hétfő
Az egyik legversenyképesebb magyar termék az innováció

Edupress.hu, 2016. április 18., hétfő
Fejlődés és tehetségtámogatás
"...A zsűri tagjai voltak 2016-ban: Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója,

News4business.hu, 2016. április 18., hétfő
Növekedett a pályázói kedv a felfedező kutatásokban

Profit7.hu, 2016. április 18., hétfő
Ilyen a robbanás ellen védő magyar találmány
"...Épületeket, autókat, tömegközlekedési eszközöket, és így a bennük lévő embereket is képes megvédeni a robbanási energiától egy magyar vállalkozás, az Aluinvent Zrt. új terméke. Az innovációs díjjal is jutalmazott találmány olyan sokszínű, hogy többnyire már eleve vevői kéréshez kapcsolódóan folyik a fejlesztés - mondta Dr. Babcsán Norbert, a cég alelnöke és technológiai igazgatója..."

U-szeged.hu, 2016. április 18., hétfő
SZTE Innovációs Nap 2016

Uzletfejlesztes.hu, 2016. április 18., hétfő
Van értelme az innovációnak?

Szon.hu, 2016. április 18., hétfő
Robotok lepték el a Nyíregyházi Egyetemet

U-szeged.hu, 2016. április 18., hétfő
SZTE Innovációs Nap 2016

News4business.hu, 2016. április 18., hétfő
Növekedett a pályázói kedv a felfedező kutatásokban

Minuszos.hu, 2016. április 18., hétfő
Esetorientált gondolkodást segítő app nyerte a kupát

Digitalhungary.hu, 2016. április 18., hétfő
Magyar app segíthet az orvosoknak

Logisztika.com, 2016. április 18., hétfő
Hatmilliárd forintból fejleszthetnek az ipari parkok

Trend FM, 2016. április 18., hétfő
Minden eddiginél több fejlesztési forrás áll rendelkezésre

InfoRádió, 2016. április 18., hétfő
Innováció
"...Komoly feladat és egyben páratlan időszak előtt áll az innovációs szakma a 2014-2020-as finanszírozási időszak kutatás-fejlesztésére fordítható forrásai miatt - mondta a Magyar Innovációs Szövetség közgyűlésén a szervezet elnöke. Szabó Gábor hozzátette, a felgyorsított pályáztatás és kifizetés a kutatás-fejlesztés esetében erőltetett..."

InfoRádió, Délutáni mérleg, 2016. április 18., hétfő
Péntekig lehet regisztrálni a Lányok Napja rendezvényre

M1, Ma reggel, 2016. április 18., hétfő
Április 21 és 22-e között több programmal is várják az érdeklődőket a Föld napja és a VI. Tudományfesztivál közös programsorozatán

IT Behaviour, 2016. április 19., kedd, 63. oldal
KKV-k! Irány a külpiacok!

Octogon, 2016. április 19., kedd, 111. oldal
Innováció és esztétika

Medicalonline.hu, 2016. április 19., kedd
Növekvő pályázói kedv a felfedező kutatásokban

Piacesprofit.hu, 2016. április 19., kedd
Sok kell a kevés sikerhez

Magyar Hírlap, 2016. április 20., szerda, 11. oldal
Megemelt támogatási keretet vehetnek igénybe a pályázók
A KUTATÁS-FEJLESZTÉSRE ÉS AZ INNOVÁCIÓRA VISSZATÉRÍTENDŐ PÉNZ IS KÉRHETŐ

Figyelo.hu, 2016. április 19., kedd
Ennyi pénz jut idén a gazdaságfejlesztésre

Profit7.hu, 2016. április 19., kedd
Még több pénzt lehet gazdaságfejlesztésre nyerni

Hirado.hu, 2016. április 19., kedd
300 milliárddal több jut idén gazdaságfejlesztésre

Szegedma.hu, 2016. április 19., kedd
NGM: 300 milliárd forinttal több jut az idén gazdaságfejlesztésre

Webradio.hu, 2016. április 19., kedd
NGM: 300 milliárd forinttal több jut az idén gazdaságfejlesztésre

Magyaridok.hu, 2016. április 19., kedd
300 milliárd forinttal több jut az idén gazdaságfejlesztésre

Profitline.hu, 2016. április 19., kedd
Több jut idén gazdaságfejlesztésre is

Kamaraonline.hu, 2016. április 19., kedd
GINOP: a keretösszeg megemeléséről és hét új pályázatról döntött a kormány

Piacesprofit.hu, 2016. április 19., kedd
Még több pénzt nyomnak a GINOP-ba idén

Civilhetes.net, 2016. április 19., kedd)
Új pályázatok jelennek meg, a keretösszeg is nőtt

Vs.hu, 2016. április 19., kedd
Újabb milliárdok lettek idén elérhetőek

Somogytv.hu, 2016. április 19., kedd
300 milliárddal több jut gazdaságfejlesztésre

Napi.hu, 2016. április 19., kedd
Új pályázatok jelennek meg, a keretösszeg is nőtt

Infovilag.hu, 2016. április 19., kedd
Tervek az európai ipar digitalizálására - európai nyílt tudományosadat-felhő kutatók, tudósok, mérnökök számára

Retrofm.hu, 2016. április 19., kedd
Nyíregyházi Egyetem: "az Innovációs- és Állásbörze az a hely, ahol találkozik a kereslet és a kínálat"

Retroradio.hu, 2016. április 19., kedd
Nyíregyházi Egyetem: "az Innovációs- és Állásbörze az a hely, ahol találkozik a kereslet és a kínálat"

Nyiregyhaza.hu, 2016. április 19., kedd
Innovációs- és Állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen

Mmonline.hu, 2016. április 19., kedd
Hatalmas startup-esemény Budapesten

Marieclaire.hu, 2016. április 19., kedd
A NASA Research Parkba nyert képzést az innovációs verseny fiatal győztese

Haon.hu, 2016. április 19., kedd
Appon gyógyítani: tarolt a Microsoft versenyén a debreceni egyetemisták orvosi alkalmazása

Haon.hu, 2016. április 19., kedd
Debreceni orvostanhallgatók taroltak a Microsoft versenyén

Weborvos.hu, 2016. április 19., kedd
Forradalmi orvosi program Debrecenből

Erdon.ro, 2016. április 19., kedd
Tarolt a Microsoft versenyén a debreceni egyetemisták orvosi alkalmazása

Palyazatihirek.eu, 2016. április 19., kedd
Közel 300 milliárd forinttal több jut idén a gazdaságfejlesztésre

Gazdasagportal.hu, 2016. április 19., kedd
NGM: 300 milliárd forinttal több jut az idén gazdaságfejlesztésre

Magyar Idők, 2016. április 20., szerda, 14. oldal
Több pénz jut a gazdaság fejlesztésére

Trade Magazin, 2016. április 20., szerda, 73. oldal
Kevés a valódi innováció

Új Dunántúli Napló, 2016. április 20., szerda, 7. oldal
Jó példák más megyékből
Innovációs nemzetközi pályázatok, H2020!

Fejér Megyei Hírlap, 2016. április 20., szerda, 6. oldal
Több pénz jut a gazdaságra

Magyar Mezőgazdaság, 2016. április 20., szerda, 4. oldal
A tudomány ünnepe a Föld Napján

Magyar Hírlap, 2016. április 20., szerda, 11. oldal
Megemelt támogatási keretet vehetnek igénybe a pályázók

Medicalonline.hu, 2016. április 20., szerda
MEDcases a jobb diagnózisokért

Ma.hu, 2016. április 20., szerda
Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Hajdupress.hu, 2016. április 20., szerda
Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Magyaridok.hu, 2016. április 20., szerda
Több pénz jut a gazdaság fejlesztésére

Magyarhirlap.hu, 2016. április 20., szerda
Megemelt támogatási keretet vehetnek igénybe a pályázók

Euroastra.hu, 2016. április 20., szerda
Modern mesék a startupok világában: diszruptív innováció, ösztönző díjak, avagy miért büdös a Puli?

Digitalhungary.hu, 2016. április 20., szerda
Az Innovációs Szövetség átadta a Média Díjat
"...A kitüntetést Panulin Ildikó az Inforádió gazdasági rovatvezetője a Magyar Innovációs Szövetség éves közgyűlésén vehette át. Az eseményen többek közt Palkovics László államtitkár is részt vett..."
Webradio.hu, 2016. április 20., szerda
Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Szebbjovo.hu, 2016. április 20., szerda
Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Retroradio.hu, 2016. április 20., szerda
Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Sikerado.hu, 2016. április 20., szerda
Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Gyartastrend.hu, 2016. április 20., szerda
Orvosdiagnosztikai alkalmazás nyerte a Microsoft versenyét

Tudomany.ma.hu, 2016. április 20., szerda
Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Informed.hu, 2016. április 20., szerda
Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Figyelo.hu, 2016. április 20., szerda
Az egészségügy sem ússza meg a digitalizációt

Trademagazin.hu, 2016. április 20., szerda
NGM: 300 milliárd forinttal több jut az idén gazdaságfejlesztésre

Portfolio.hu, 2016. április 20., szerda
Kiszámoltuk: 246 milliárddal több jut idén gazdaságfejlesztésre

Inforadio.hu, 2016. április 20., szerda
Startup-újdonságok a Nemzeti Múzeum kertjében

Blikk.hu, 2016. április 20., szerda
Látta már ezeket a fantasztikus magyar találmányokat? - videó!

Innoportal.hu, 2016. április 20., szerda
Horizon 2020-as pályázatot hirdet az NKFIH

Kamaraonline.hu, 2016. április 20., szerda
Arccal az egységes digitális piac felé: a kkv-k életét is könnyebbé tenné az Európai Bizottság

Iranytv.hu, 2016. április 20., szerda
300 milliárddal több jut gazdaságfejlesztésre

Bumm.sk, 2016. április 20., szerda
A magyar vállalkozások erősítéséről tanácskoztak Komáromban

Mindenamisopron.hu, 2016. április 20., szerda
Az NYME kutatói is részt vettek a 7. Innovációs vásáron Győrben

Insiderblog.hu, 2016. április 20., szerda
Győrben és Kecskeméten is elindult a Startup Campus

Eduline.hu, 2016. április 20., szerda
Ide nézz el, ha tudni szeretnéd, milyen egy vezető startupnál dolgozni

Cegledipanorama.hu, 2016. április 20., szerda
Nagydíjas cég ceglédi vezetője
"...Magyar Innovációs Nagydíj ünnepélyes átadására a Parlamentbe. Nem tudtam pontosan, miért e megtiszteltetés. Ez később ugyan kiderült, de az igazi meglepetés az volt, amikor a sok-sok díj átadása után megtudhattuk, hogy a fődíjat az evopro Innovation Kft. és evopro system engineering Kft. konzorciuma nyerte..."

Hvg.hu, 2016. április 20., szerda
Egy angyalbefektető, akitől nemcsak tudást, vacsorát is kapnak a cégek

Rádió Q, 2016. április 20., szerda
Országos innovációs verseny

MTV, Ma reggel, 2016. április 20., szerda
NGM: 300 milliárd forinttal több jut idén gazdaságfejlesztésre

MTV, 2016. április 20., szerda
Ösztönzik az innovációt

Heti Válasz, 2016. április 21., csütörtök, 33-36. oldal
"Megelőztük a fél világot"
"...Korábban egy kormány sem tudott kialakítani egységes tudománypolitikát, erre csak tavaly csillant fel a remény, amikor Pálinkás József elnöksége alatt létrejött a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. Nehézség volt az is, hogy az uniós forrásokból a központi régió nem részesült, ezért itt elmaradtak azok a műszervásárlások, amelyekre vidéken volt lehetőség..."

Világgazdaság, 2016. április 21., csütörtök, 1-2. oldal
Veresegyházán fejleszt a General Electric

Webradio.hu, 2016. április 21., csütörtök
Beltéri navigációt segítő mobilalkalmazás készül vak és gyengénlátó embereknek
"...Elsősorban közintézményekben segítheti majd a vak és gyengénlátó emberek tájékozódását egy Magyarországon fejlesztés alatt álló mobilalkalmazás, amely várhatóan 2018-ra készül el egy 2,5 millió euró értékű nemzetközi projekt keretében - közölte a projekt konzorciumának vezetőjeként a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel..."

Inforadio.hu, 2016. április 21., csütörtök
Beltéri navigáló app készül látássérülteknek

Boon.hu, 2016. április 21., csütörtök
Beltéri navigációt segítő mobilalkalmazás készül vak és gyengénlátó embereknek

Mon.hu, 2016. április 21., csütörtök
Beltéri navigációt segítő mobilalkalmazás készül vak és gyengénlátó embereknek

Magyaridok.hu, 2016. április 21., csütörtök
NGM-államtitkár: az itt működő francia vállalatok hozzájárultak Magyarország sikereihez

Pannonnovum.hu, 2016. április 21., csütörtök
"Nincs olyan ágazat, ahol az innováció ne lenne meghatározó"

Pannonnovum.hu, 2016. április 21., csütörtök
1200 milliárd jut innovációra 2014-2020 között

Pannonnovum.hu, 2016. április 21., csütörtök
Eddig hét innovatív cégben történő befektetést zárt le a Széchenyi Tőkealap-kezelő

Portfolio.hu, 2016. április 21., csütörtök
Közel 300 milliárd jut gazdaságfejlesztésre idén

Innoportal.hu, 2016. április 21., csütörtök
Ha azt hitte, lekésett a Debreceni Egyetem innovációs workshopjáról, tévedett

Portfolio.hu, 2016. április 21., csütörtök
Százmilliókkal támogatják Pálinkásék a brüsszeli sikereket

Pannonnovum.hu, 2016. április 21., csütörtök
Versenyképes árunak minősül az innováció

Vg.hu, 2016. április 21., csütörtök
Szuperfúró vállalatot vett a GE

Szon.hu, 2016. április 21., csütörtök
Beltéri navigációt segítő mobilalkalmazás készül vak és gyengénlátó embereknek

Kreativ.hu, 2016. április 21., csütörtök
Startup diszkó Red Bull-lal

Hirado.hu, 2016. április 21., csütörtök
Erősáram és nagyfeszültség a lányoknak is jár!

Hajdupress.hu, 2016. április 21., csütörtök
Ez a kapcsolat Brno és Debrecen között

Edupress.hu, 2016. április 21., csütörtök
Párbeszéd nélkül nehéz jó iskolát építeni
"...Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke volt. A Campus Mundi-program 9,2 milliárd forinttal támogatja a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének fejlesztését a következő öt évben..."
Orientpress.hu, 2016. április 21., csütörtök
"A Föld Napja -VI. Tudományfesztivál" Ferencvárosban is

Magyaridok.hu, 2016. április 21., csütörtök
További kétmilliárdot szán a kormány az új akadémiai agrár-innovációs központ felépüléséhez

Elteonline.hu, 2016. április 21., csütörtök
Milyenek egy magyar startup mindennapjai?

Uzletresz.hu, 2016. április 21., csütörtök
Fél év alatt 225 milliót fektettek be

Privatbankar.hu, 2016. április 21., csütörtök
Örülhetnek a magyar startupok, több pénzre lehet pályázni

Kossuth Rádió, esti Krónika, 2016. április 21., csütörtök
Holnap lesz a Föld Napja
"...Magyarországon 1990 óta ünneplik meg és már harmadik éve ehhez kapcsolódik a Tudomány Fesztivál is, amely kiállításokkal, kutatóintézetek és innovációval foglalkozó cégek bemutatkozásával, érdekes kísérletekkel két napon keresztül várja a látogatókat itt a Múzeumkertben..."

Dunaújvárosi hírlap, 2016. április 22., péntek, 1+4. oldal
Százmilliók pályázaton

Vas Népe, 2016. április 22., péntek, 8. oldal
300 milliárd forinttal több jut gazdaságfejlesztésre

Trade magazin, 2016. április 22., péntek, 73. oldal
Kevés a valódi innováció

Trade magazin, 2016. április 22., péntek, 92-93. oldal
Hány napig tart a magyar csoda?

Figyelő Trend, 2016. április 22., péntek, 18-19. oldal
FOLYAMATOS INNOVÁCIÓ

Figyelő Trend, 2016. április 22., péntek, 20-22. oldal
HOL TARTUNK MI, MAGYAROK?

Elelmiszer.hu, 2016. április 22., péntek
További kétmilliárd forint jut az új akadémiai agrár-innovációs központra

Szekesfehervar.hu, 2016. április 22., péntek
Lányok Napja Székesfehérváron is - tervezd okosan a jövődet!

Profitline.hu, 2016. április 22., péntek
További kétmilliárd forint agrár-innovációra

Innoportal.hu, 2016. április 22., péntek
Plusz kétmilliárdot ad a kormány az agrár-innovációs centrumra

Agronaplo.hu, 2016. április 22., péntek
További kétmilliárd forintot szán a kormány az új akadémiai agrár-innovációs központ felépüléséhez

Epulettar.hu, 2016. április 22., péntek
Martonvásár: További kétmilliárd forint az új akadémiai agrár-innovációs központ felépüléséhez

Medicalonline.hu, 2016. április 22., péntek
Versenypályázati tükör

Uzletfejlesztes.hu, 2016. április 22., péntek
Isten pénze - Százmilliókkal támogatják Páli...

Autoszektor.hu, 2016. április 22., péntek
Innovatív ötletek a Kecskeméti Főiskolán

Kanizsaujsag.hu, 2016. április 22., péntek
Kreatív városok - fenntartható vidék: Kraft-pont nyílt városunkban is

Prherald.hu, 2016. április 22., péntek
Túl a Föld Napján

Piacesprofit.hu, 2016. április 22., péntek
Félmilliárdot dobtak össze a startupoknak az angyalok

Digit.mandiner.hu, 2016. április 22., péntek
Június 2-4: Brain Bar Budapest 2016, Európa jövőfesztiválja

Kossuth Rádió, 180 perc, 2016. április 22., péntek
Ma van a Föld napja
"...A Föld napja április 22-e, Magyarországon 1990 óta ünneplik meg, és már harmadik éve kapcsolódik a Tudományfesztivál is, amely kiállításokkal, kutatóintézetekkel és innovációval foglalkozó cégek bemutatkozásával, érdekes kísérletekkel várja a látogatókat itt a Múzeumkertben..."

Techmonitor Magazin, 2016. április 23., szombat, 7. oldal
Ipar napjai

Hirado.hu, 2016. április 23., szombat
A sebgyógyulást segíti a díjazott magyar felfedezés

Portfolio.hu, 2016. április 23., szombat
Döntött a kormány: így enyhítik a Pest megyei cégek forráséhségét

Adozona.hu, 2016. április 23., szombat
Alig alkalmazható k+f-es adóalap-kedvezmény

Sikerado.hu, 2016. április 23., szombat
Tehetséges magyarok sikere Kínában

Vaol.hu, 2016. április 24., vasárnap
Kiemelt figyelmet kaptak a magyar csúcstechnológiai megoldások Délnyugat-Kínában

Privatbankar.hu, 2016. április 24., vasárnap
Magyar megoldásokra építene Kína

Inforadio.hu, 2016. április 24., vasárnap
A kínaiak bírják a magyar csúcstechnológiát

888.hu, 2016. április 24., vasárnap
Kínában hódítanak a magyar tech cuccok

Dunaújvárosi Hírlap, 2016. április 25., hétfő, 1+6. oldal
Csúcstechnológia

Világgazdaság, 2016. április 25., hétfő, 1+12. oldal
Startup-celebek és tehetségkutatók

Magyaridok.hu, 2016. április 25., hétfő
NGM-helyettes államtitkár: 300 milliárddal több jut a GINOP-ra idén

Figyelo.hu, 2016. április 25., hétfő
NGM: 300 milliárd plusz a gazdaságfejlesztésre

Mfor.hu, 2016. április 25., hétfő
300 milliárddal több lesz GINOP-ra

24.hu, 2016. április 25., hétfő
Brutális összeggel emelték a GINOP pályázati keretét

Forrasradio.hu, 2016. április 25., hétfő
300 milliárddal több jut a GINOP-ra idén

Somogytv.hu, 2016. április 25., hétfő
300 milliárddal több jut a GINOP-ra

Szon.hu, 2016. április 25., hétfő
Rengeteg pályázati pénz jut a vállalkozásonak az év végéig

Haon.hu, 2016. április 25., hétfő
Rengeteg pályázati pénz jut a vállalkozásonak az év végéig

Hirado.hu, 2016. április 25., hétfő
300 milliárddal több jut gazdaságfejlesztésre

Hvg.hu, 2016. április 25., hétfő
Plusz 300 milliárd kkv fejlesztésre

Profitline.hu, 2016. április 25., hétfő
300 milliárddal több jut a GINOP-ra idén

Mixonline.hu, 2016. április 25., hétfő
300 milliárddal több jut a GINOP-ra

Szuperinfo.hu, 2016. április 25., hétfő
Rengeteg pályázati pénz jut a vállalkozásonak az év végéig

Innoportal.hu, 2016. április 25., hétfő
Még 300 milliárddal megtoldják az idei GINOP-keretet

Profit7.hu, 2016. április 25., hétfő
Plusz 300 milliárdra lehet majd pályázni

Privatbankar.hu, 2016. április 25., hétfő
Trehányok a magyar cégek vagy sok a papírmunka? Újabb százmilliárdokat ígértek

Dehir.hu, 2016. április 25., hétfő
Gazdaságfejlesztés: 2200 milliárd forintról beszéltek Debrecenben

Portfolio.hu, 2016. április 25., hétfő
Karsai: nyár elejéig újranyitjuk a legnépszerűbb céges pályázatokat

Portfolio.hu, 2016. április 25., hétfő
Gyorsítás helyett lassítás jöhet az EU-pályázati rendszerben

Hirek.prim.hu, 2016. április 25., hétfő
Újra DELFIN Díj a felelősen működő magyar vállalatokért!

Bonline.hu, 2016. április 25., hétfő
Újra DELFIN Díj a felelősen működő magyar vállalatokért!

Gazdasagiradio.hu, 2016. április 25., hétfő
Újra DELFIN Díj a felelősen működő magyar vállalatokért!

Mediapiac.com, 2016. április 25., hétfő
Újra DELFIN Díj a Telekomtól

Marketinginfo.hu, 2016. április 25., hétfő
Idén is lesz DELFIN Díj

Itmania.hu, 2016. április 25., hétfő
Kiemelt figyelmet kaptak a magyar csúcstechnológiai megoldások Délnyugat-Kínában

Innoportal.hu, 2016. április 25., hétfő
Szeretik a magyar csúcstechnológiát Kínában

Innoportal.hu, 2016. április 25., hétfő
Adóalap-kedvezményt jelent a k+f költségek kapcsolt vállalkozások közötti megosztása

Uzletfejlesztes.hu, 2016. április 25., hétfő
Kiemelt figyelmet kaptak a magyar csúcstechnológia...

Piacesprofit.hu, 2016. április 25., hétfő
Túl sok a bizonytalanság a k+f kedvezményeknél

Gazdasagiradio.hu, 2016. április 25., hétfő
Innovációs ötletek megvalósítását segíti a CIB Bank

24.hu, 2016. április 25., hétfő
Versenyt hirdet a CIB Bank
"...Mobil alkalmazások fejlesztésére hirdetett 24 órás versenyt a CIB Bank, programozók, webfejlesztők és marketing szakemberek számára..."

Uzletresz.hu, 2016. április 25., hétfő
Innovatív egészségügyi startupokat várnak Berlinbe

Marketinginfo.hu, 2016. április 25., hétfő
Újraindul a Bayer mentor program
"...Innovációs pályázati lehetőséget kínál a német gyógyszergyártó egészségügyi-technológiai startupoknak. Fókuszban a női egészség, kardiológia, szemészet, onkológia és radiológia..."

Civishir.hu, 2016. április 25., hétfő
A National Instruments a tudományból csinál versenyt Debrecenben

Uzletresz.hu, 2016. április 25., hétfő
Több tőkére lenne szüksége a hazai vállalkozásoknak

Vg.hu, 2016. április 25., hétfő
Oszkó Péter: Startupcelebek és tehetségkutatók

Szon.hu, 2016. április 25., hétfő
NGM: 300 milliárddal több jut a GINOP-ra idén

Mon.hu, 2016. április 25., hétfő
Rengeteg pályázati pénz jut a vállalkozásoknak az év végéig

Hajdupress.hu, 2016. április 25., hétfő
Jó hírek Debrecenből: nagy pénzekről beszéltek

Dehir.hu, 2016. április 25., hétfő
Gazdaságfejlesztés: 2200 milliárd forintról beszéltek Debrecenben

Orientpress.hu, 2016. április 25., hétfő
Háromszáz milliárddal több jut a GINOP-ra

Blog.szta.hu, 2016. április 25., hétfő
Több tőkeforrásra van szüksége a hazai innovatív vállalkozásoknakf

Magyar Hírlap, 2016. április 26., kedd, 9. oldal
A nap száma 300 milliárd

Népszabadság, 2016. április 26., kedd, 6. oldal
300 milliárd forinttal többet osztanak szét

Magyar Nemzet, 2016. április 26., kedd, 10. oldal
Több pénz van a Ginopban

Medicalonline.hu, 2016. április 26., kedd, 10. oldal
Ismét indul a Bayer mentor programja

Webradio.hu, 2016. április 26., kedd
Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

Profitline.hu, 2016. április 26., kedd
Új honlapokon pályázhatunk EU-s forrásokra

Objektivhir.hu, 2016. április 26., kedd
Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

Kamaraonline.hu, 2016. április 26., kedd
Megújult honlapok a közvetlen uniós forrásokról

Zetapress.hu, 2016. április 26., kedd
Forrásteremtő honlapok

Euroastra.hu, 2016. április 26., kedd
Újra DELFIN Díj a felelősen működő magyar vállalatokért

Kreativ.hu, 2016. április 26., kedd
Ismét kiosztja a Telekom a Delfin-díjat

Brandtrend.hu, 2016. április 26., kedd)
Díjazzák a fenntarthatóságban kiemelkedőket

Origo.hu, 2016. április 26., kedd
Idén is díjazzák a felelős cégeket

Minuszos.hu, 2016. április 26., kedd
Folytassa: DELFIN Díj

Techmonitor.hu, 2016. április 26., kedd
Ismét elindul a Bayer mentor programja

Innoportal.hu, 2016. április 26., kedd
Ismét lehet pályázni a Bayer mentorprogramjára

Mmonline.hu, 2016. április 26., kedd
Startupokat támogat a Bayer

Scmonitor.hu, 2016. április 26., kedd
Ismét indul a Grants4Apps(R) Accelerator, a Bayer mentor programja

Turizmusonline.hu, 2016. április 26., kedd
300 milliárd forinttal nőtt a GINOP idei kerete

Trademagazin.hu, 2016. április 26., kedd
NGM: 300 milliárddal több jut a GINOP-ra idén

Piacesprofit.hu, 2016. április 26., kedd
Még pályázni sem tudunk rendesen

444.hu, 2016. április 26., kedd
Orbán már nem az innovációban látja a jövőt

Mediapiac.com, 2016. április 26., kedd
Nemzetközi innovációs programot hirdet a Telenor

Pcpult.hu, 2016. április 26., kedd
Nemzetközi innovációs programot hirdet a Telenor saját munkatársai számára

Mediainfo.hu, 2016. április 26., kedd
Innovációs programot hirdetett a Telenor

Portfolio.hu, 2016. április 26., kedd
Újra benyújthatóak az érintett pályázatok

Portfolio.hu, 2016. április 26., kedd
Újra benyújtható a három uniós pályázat

Realista.hu, 2016. április 26., kedd
Az InfoGroup is segíti a start-upok innovációját

Haszon.hu, 2016. április 26., kedd
Hiánypótló, beltéri navigációt segítő mobil alkalmazás készül

Alfoldiregiomagazin.hu, 2016. április 26., kedd
Innovatív ötletekből segít üzletet fejleszteni az MKB Consulting

Mmonline.hu, 2016. április 26., kedd
Mobilos versenyre hív a CIB Bank

Blikk.hu, 2016. április 26., kedd
Legyen az Ön lánya is feltaláló, a Microsoft tárt karokkal várja!

Valasz.hu, 2016. április 26., kedd
Így lesz világcég egy magyar vállalat

Szeged.hu, 2016. április 26., kedd
Az idén is megrendezik az Innovációs Napot

Player.hu, 2016. április 26., kedd
Lehetséges, hogy megvan a következő Prezi?

Mno.hu, 2016. április 26., kedd
Találmányok: egy lesújtó lista élén vagyunk

InfoRádió, 2016. április 26., kedd
Megemelték a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program idei keretét

MTV, 2016. április 26., kedd
Díjnyertes fűszerpaprika hibrid
"...Díjnyertes fűszerpaprika hibrid, új, erősebb paprikafajtát nemesítettek a szakemberek. A gazdaság különböző területein megvalósult példaértékű fejlesztések elismerése az Innovációs Díj. Az Univer Product Zrt. csípős fűszerpaprika nemesítési programjáért az országházban vehette át az Agrár Innovációs Díjat..."

Észak-Magyarország, 2016. április 27., szerda, 22. oldal
Hermann Lajos díjas a Minerva Soft

Magyar Idők, 2016. április 27., szerda, 13. oldal
Megújult honlapok segítik a pályázókat

Székely Hírmondó, 2016. április 27., szerda, 6. oldal
Startup-fellegvár épül

Hirmondo.ro, 2016. április 27., szerda
Startup-fellegvár épül

Euroastra.hu, 2016. április 27., szerda
Nem várt tömegeket vonzott a Gasztro & Lifestyle startups workshop

Kamaraonline.hu, 2016. április 27., szerda
K+F+I: módosult a VEKOP-felhívás, nőtt a keretösszeg

Bonline.hu, 2016. április 27., szerda
Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

Hirek.prim.hu, 2016. április 27., szerda
Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

Gazdasag.ma.hu, 2016. április 27., szerda
Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

Nrgreport.com, 2016. április 27., szerda
Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

Agroinform.com, 2016. április 27., szerda
Háromszáz milliárddal több jut a hazai kis- és közepes vállalkozások felzárkóztatására

Civishir.hu, 2016. április 27., szerda
Fiatal hölgyek Debrecenből, akik sokat tudnak

Piacesprofit.hu, 2016. április 27., szerda
Húzóerő az innováció

Uniduna.hu, 2016. április 27., szerda
Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére
"...A Manager Képzés Alapítvány a gazdasági, a műszaki és a természettudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók innovációs menedzsment ismereteinek bővítését, tudományos szintű feldolgozását hivatott elősegíteni..."

Palyazatihirek.eu, 2016. április 27., szerda
Közvetlenül elnyerhető uniós források - megújult tájékoztató honlapok

Femcafe.hu, 2016. április 27., szerda
Üssük ki a fiúkat a nyeregből! A Lányok Napján minden az okos nők sikeres jövőjéről szól

Fataj.hu, 2016. április 27., szerda
Plusz 300 milliárd kkv-fejlesztésre

Dehir.hu, 2016. április 27., szerda
Ez lehet az első debreceni startup, mely meghódítja a világot - videóval

Blog.szta.hu, 2016. április 27., szerda
Idén 2200 milliárd forintos pályázati keret jut a kkv-szektor támogatására

Digitalhungary.hu, 2016. április 27., szerda
Erre a tíz startupra érdemes lehet figyelni

Figyelő, 2016. április 28., csütörtök, 28+29. oldal
Szeretik a magyarok ötletességét
ÁBRAHÁM LÁSZLÓ
"...Az amerikai National Instruments a saját hazájában már nem is állít elő hardvereket, mivel kiderült, hogy hatékonyabb, ha a gyártást Magyarországon intézik. A csoport hazai leányvállalatának, a debreceni NI Hungary Kft.-nek az ügyvezetőjével beszéltünk..."

Blikk, 2016. április 28., csütörtök, 2. oldal
300 milliárd forint a vállalkozásoknak

Fejér Megyei Hírlap, 2016. április 28., csütörtök, 4. oldal
Az Óbudai Egyetem...

Délmagyarország, 2016. április 28., csütörtök, 4. oldal
Innovációsdíj-átadó

Csíki Hírlap, 2016. április 28., csütörtök, 1+10. oldal
Gondolatvezérlésű találmány Csíkból
"...A készüléket három hónap alatt készítette el, és pár nappal ezelőtt bemutatta a Budapesten az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. Az eredményhirdetés május elsején lesz, nagy izgalommal várja. "Nem volt sok időm megépíteni a készüléket. A verseny előtt egy nappal is még dolgoztam rajta..."

888.hu, 2016. április 28., csütörtök
Magyar fiatalok találtak megoldást a nagyvárosok lakásproblémáira

Bonline.hu, 2016. április 28., csütörtök
SMART 2016: Budapesten versenyez az európai startup világ krémje

Mmonline.hu, 2016. április 28., csütörtök
Budapestre jönnek a legjobb startupok

Kutyu.hu, 2016. április 28., csütörtök
SMART 2016: Budapesten versenyeznek a legjobb az európai startupok

Brandtrend.hu, 2016. április 28., csütörtök
Budapesten a startup világ krémje

Mediainfo.hu, 2016. április 28., csütörtök
Budapestre jön az európai startup világ krémje

Marketinginfo.hu, 2016. április 28., csütörtök
Budapestre jön az európai startup világ krémje

Hirek.prim.hu, 2016. április 28., csütörtök
SMART 2016: Budapesten versenyez az európai startup világ krémje

Innoteka.hu, 2016. április 28., csütörtök
SMART 2016 döntő Budapesten

Hvg.hu, 2016. április 28., csütörtök
Magyarország egyetlen erőforrása: az agy

Socialbranding.hu, 2016. április 28., csütörtök
Budapesten a startup világ krémje

Kamaraonline.hu, 2016. április 28., csütörtök
Fejenként 2-3 millió forintra pályázhatnak Közép-Magyarország fiatal vállalkozói

Hirado.hu, 2016. április 28., csütörtök
Budapesten zajlik Európa legnagyobb fejlesztői konferenciája

Szegedma.hu, 2016. április 28., csütörtök
Öt kategóriában osztották ki az SZTE Innovációs Díjait

News4business.hu, 2016. április 28., csütörtök
Adóalap-kedvezmény a k+f költségek kapcsolt vállalkozások közötti megosztásakor

Autoszektor.hu, 2016. április 28., csütörtök
Rekordösszegű árbevételt ért el a Bosch tavaly

Euroastra.hu, 2016. április 28., csütörtök
Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

Szekelyhon.ro, 2016. április 28., csütörtök
Gondolatvezérlésű találmány a csíki feltalálótól
"...Újabb találmánnyal rukkolt elő a csíkszeredai Imets Tamás. Az agyhullámokkal irányítható készüléknek egyelőre a multifunkcionális változata van kész, ezt lehet kipróbálni csütörtökön este 7 órától az Ólommadár kávézóban..."
"...A készüléket három hónap alatt készítette el, és pár nappal ezelőtt bemutatta a Budapesten Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. Az eredményhirdetés május elsején lesz, nagy izgalommal várja. "Nem volt sok időm megépíteni a készüléket. A verseny előtt egy nappal is finomítottam rajta. A bemutató után odajött a Pázmány Péter Főiskoláról egy professzor, gratulált, és hívott az egyetem bionika karára (a biológia és az elektronika ötvözete)..."

Sikerado.hu, 2016. április 28., csütörtök
Magyar vállalkozók sikere

Innoportal.hu, 2016. április 28., csütörtök
Magyar cégek a londoni Smart to Future Cities fórumon

Haon.hu, 2016. április 28., csütörtök
Így támogatja az egyetem a startupokat

Orientpress.hu, 2016. április 28., csütörtök
Innovációs díjakat adták át a Szegedi Tudományegyetemen

Digitalhungary.hu, 2016. április 28., csütörtök
Magyar startupok mutatkoztak be Londonban

Hirek.prim.hu, 2016. április 28., csütörtök
SMART 2016: Budapesten versenyez az európai startup világ krémje

Computerworld.hu, 2016. április 28., csütörtök
Idén harmadszor fogadta a Telekom a diákokat a lányok napján

Klub Rádió, Megbeszéljük, 2016. április 28., csütörtök
Megbeszéljük Pálinkás Józseffel

Kossuth Rádió, Krónika 16-kor, 2016. április 28., csütörtök
Idén is megrendezték a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Napját

Délvilág, 2016. április 29., péntek, 5. oldal
Öten kaptak innovációs díjat az SZTE-n

Délmagyarország, 2016. április 29., péntek, 5. oldal
Öten kaptak innovációs díjat az SZTE-n

Magyar Idők, 2016. április 29., péntek, 16. oldal
Smart city konferencia lesz Budapesten

Magyar Idők, 2016. április 29., péntek, 16. oldal
Hamarosan magyar startupok okosítják fel a jövő nagyvárosait

Somogyi Hírlap, 2016. április 29., péntek, 1+2. oldal
Vállalkozói Szalon ismét

Udvarhelyi híradó, 2016. április 29., péntek, 8. oldal
Gondolatvezérlésű találmány Csíkból
"...A készüléket három hónap alatt készítette el, és pár nappal ezelőtt bemutatta a Budapesten az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. Az eredményhirdetés május elsején lesz, nagy izgalommal várja. "Nem volt sok időm megépíteni a készüléket. A verseny előtt egy nappal is még dolgoztam rajta..."

Kisalfold.hu, 2016. április 29., péntek
Gazdasági fórum Sopronban - Készülni kell 2020 utánra

Pecsicivil.hu, 2016. április 29., péntek
Harsányi István-díj

Magyaridok.hu, 2016. április 29., péntek
Smart city konferencia lesz Budapesten

Magyaridok.hu, 2016. április 29., péntek
Hamarosan magyar startupok okosítják fel a jövő nagyvárosait

Trademagazin.hu, 2016. április 29., péntek
SMART 2016: Budapesten versenyez az európai startup világ krémje

Piacesprofit.hu, 2016. április 29., péntek
Budapesten csap össze a startup világ krémje

Pannonnovum.hu, 2016. április 29., péntek
Pályázati felhívás az Európai Unió Horizont 2020 programjában, valamint egyéb közös EU-s és regionális programokban való magyar részvétel ösztönzésére (EU_KP_16)

Debmedia.hu, 2016. április 29., péntek
SMART 2016: Budapesten versenyez az európai startup világ krémje

U-szeged.hu, 2016. április 29., péntek
Egyetem és ipar együttműködéséről az SZTE Innovációs Napon

Hajdupress.hu, 2016. április 29., péntek
Fantasztikus dolog létesült Debrecenben

Delmagyar.hu, 2016. április 29., péntek
Öten kaptak innovációs díjat az SZTE-n

Dehir.hu, 2016. április 29., péntek
Újabb startup-fejlesztés erősíti a debreceni cégeket

Pecsicivil.hu, 2016. április 29., péntek
Ismét indul a Grants4Apps(R) Accelerator, a Bayer mentor programja

Napiapp.blog.hu, 2016. április 29., péntek
Mobilalkalmazás fejlesztői verseny diákoknak

Millasreggeli.hu, 2016. április 29., péntek
8-9 óra: Technológiai innováció - hol tartunk?

M2mzona.hu, 2016. április 29., péntek
Épül a jövő San Franciscóban

Insiderblog.hu, 2016. április 29., péntek
Egészségügyi startupok 50 ezer eurót nyerhetnek!

Blog.szta.hu, 2016. április 29., péntek
200 szakértő nyilatkozott a magyar innovációs helyzetről

Techmonitor.hu, 2016. április 29., péntek
Falakat készülnek ledönteni a magyar fiatalok

Új Néplap, 2016. április 30., szombat, 7. oldal
Millenniumi díj a startupnak

Tolnai Népújság, 2016. április 30., szombat, 7. oldal
Millenniumi díj a startupnak

Somogyi Hírlap, 2016. április 30., szombat, 7. oldal
Millenniumi díj a startupnak

Petőfi Népe, 2016. április 30., szombat, 7. oldal
Millenniumi díj a startupnak

Heves megyei Hírlap, 2016. április 30., szombat, 7. oldal
Millenniumi díj a startupnak

Békés Megyei Hírlap, 2016. április 30., szombat, 7. oldal
Millenniumi díj a startupnak

24 Óra, 2016. április 30., szombat, 7. oldal
Millenniumi díj a startupnak

Elektrotechnika, 2016. április 30., szombat, 30. oldal
Nemzetközi fórum az energiáról és az innovációról

Elektrotechnika, 2016. április 30., szombat, 38. oldal
Az idén az evepro csoport kapta az Inovációs Nagydíjat

Tozsdeforum.hu, 2016. április 30., szombat
Európai legjobb startupjai méretnek meg nálunk

Portfolio.hu, 2016. április 30., szombat
Rengeteg pénz tart Magyarország felé - Mit kezdünk vele?

Portfolio.hu, 2016. április 30., szombat
Tíz cégvezér, aki megváltoztatta a világot

Portfolio.hu, 2016. április 30., szombat
Kiket támogassunk EU-pénzből? - Nagyon nem mindegy

Euroastra.hu, 2016. április 30., szombat
IDÉN HARMADSZOR FOGADTA A TELEKOM A DIÁKOKAT A LÁNYOK NAPJÁN

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016/4
Új pályázati program a nemzeti versenyképességért

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016/4
Eredményes infonap a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések felhívásáról

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016/4
Növekvő pályázói kedv a felfedező kutatásokban

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016/4
Vidéki egyetemek innovációs ötletbörzéje az új startupok létrejöttéért

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016/4
Yes!Delft, ahol egyetemisták cégei startolnak

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016/4
EUREKA Innovációs Hét és üzletember-találkozó Stockholmban

INNOVA 2016. április havi hírlevél
Az Evopro kapta az Innovációs Nagydíjat
"...Az Evopro csoport kapta a 2015-ös Innovációs Nagydíjat. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke azt mondta: a díjazottak olyan alkotásokat hoztak létre, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország versenyképesebb legyen és a modern világban megállja a helyét..."

INNOVA 2016. április havi hírlevél
Nem tudunk pályázni!

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. április
Tehetséges fiatalokat támogató vállalatokat díjazott a MATEHETSZ
"...A zsűri tagjai voltak 2016-ban: Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója..."

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. április
A lányregénytől a matematikáig - Lányok Napja

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. április
A Pro Progressio Alapítvány pályázati felhívása a természettudományos oktatás támogatására

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. április
A 2016-os év felfedezett tehetségei - Fődíjasok

Termekmix.hu, 2016. május 1., vasárnap
SMART 2016: Budapesten versenyez az európai startup világ krémje

Euroastra.hu, 2016. május 1., vasárnap
Falakat készülnek ledönteni magyar fiatalok innovatív ötleteikkel

Piacesprofit.hu, 2016. május 1., vasárnap
Pályázzon, hogy pályázhasson!
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Sas Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páratlan hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.