XXVI. évf. | 2016. december 6. | 22. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Köszöntjük új tagjainkat!

Várható esemény
Pályázati felhívások
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

Kibővített választmányi ülés

A Magyar Innovációs Szövetség választmányi és elnökségi ülését 2016. december 14-én tartja tagszervezetünk, az Innomed Medical Zrt. székhelyén.

Napirendi pontok:
  1. Beszámoló a legutóbbi választmányi ülés óta végzett munkáról
  2. MISZ középtávú stratégiájának megvitatása
  3. Regionális igazgatók szóbeli beszámolója.

25. Magyar Innovációs Nagydíj meghirdetése

2016. november 24-én, az MTA Klubjában hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a 25. Magyar Innovációs Nagydíjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2016. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. (További info: www.innovacio.hu)

A találkozón Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat.

Dr. Monszpart Zsolt, az NKFIH általános elnökhelyettes is köszöntötte a vendégeket. Hangsúlyozta, hogy az NKFIH-pályázatok beadásakor a formai követelményeknek való megfelelés a minimum. A tartalmi követelményt azonban már szakértők értékelik, majd egy bizottság javaslatokat tesz, melyet az elnök hagy jóvá. Kiemelte a precizitás, valamint a költségvetéssel alátámasztott tervek fontosságát. Elmondása szerint a Hivatal azokat a termékeket díjazza, amelyek a nemzetközi piacon is megállják a helyüket és olyan pályázatokat írnak ki az elkövetkezőkben, ahol a megrendelő és az ipar szorosabban tud együtt működni.
Zárszavában sok és versenyképes pályázót kívánt a 2016. Magyar Innovációs Nagydíjra.

A bevezető előadás után a 2015. évi Innovációs Díjat elnyert vállalkozások prezentációi következtek, a cégek 2016. évi innovációs tevékenységéről, illetve innovációs lehetőségeiről.

Mészáros Csaba, a 2015. évi Innovációs Nagydíjat nyert, egri evopro Kft. elnöke beszélt az eRDM dinamikus vasúti terhelésmérő és diagnosztikai rendszerről. Kiemelte, hogy ez a rendszer nagyban hozzájárul a vasúti infrastruktúra megóvásához és a közlekedésbiztonság növeléséhez.

Nádasi Tamás, a 2015. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjat nyert Aquaprofit Zrt. elnöke ismertette az arzén tartalmú vizek tisztításának folyamatát és többek között beszélt arról, hogy milyen fontos a munkájuk környezetvédelmi szempontból, hiszen a klímaváltozás miatt egyre fogy a világ tiszta ivóvíz készlete.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. évi Fejlesztési Innovációs Díjában részesült BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft-t Kazi Károly, ügyvezető igazgató képviselte. Az általuk kialakított komplex vészhelyzeti kommunikációs rendszerről kiemelte, hogy 30 közúti alagútban és 4 nagyváros metróhálózatában kerültek telepítésre az eszközök az elmúlt évben. (Ezek között említhetjük pl. a budapesti M4 vonalát is.)

Végezetül Tarány Gábor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2015. évi Innovációs Díjában részesült DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezetője beszélt az általuk kifejlesztett versenyképes, könnyű, mégis biztonságos acél közúti rendszer megalkotásáról. Kiemelte, hogy a termék hasznossága abban mérhető leginkább, hogy alkalmazása óta rengeteg ember életét mentette meg.


A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első szakasza

A Magyar Innovációs Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 csatorna által a 2016/2017-es tanévre, a 14 és 20 év közötti korosztály számára meghirdetett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első szakasza lezárult.

A 2016. november 28-i határidőre összesen 130 fiatal küldött be 103 pályázatot.

A bírálóbizottság Prof. Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánja vezetésével az alábbi szempontok szerint értékeli a beadott témajavaslatokat:
- a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,
- a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
- az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
- megvalósítható-e 2017. március 31-ig,
- a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

A zsűri a végleges döntést, a részletes értékelést követően, 2016. december 13-án testületileg hozza meg.

A díjakról szóló döntés a zsűri április végi ülésén fog megszületni, amelyen nemcsak a közel 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselhetik Magyarországot 2017. szeptember 22-27. között az európai döntőn, Tallinnban. A díjazottak további nemzetközi versenyeken, tanulmányutakon is részt vehetnek (pl. fenntarthatósági olimpián, Houstonban (USA); Nobel-héten Stockholmban stb.)

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a Magyar Innovációs Szövetség 12 M Ft-ot nyert el a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyre.

Meet the scientist

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Bizottsággal és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségével együttműködve, 2016. november 23-án, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban folytatta a "Meet the scientist" c. tudomány-népszerűsítő körútját, ahol Molnár Tamás, az önkormányzat ifjúsági és civilügyekkel kapcsolatos feladatok tanácsnoka, valamint Szépvölgyi Ákos, a Magyar Innovációs Szövetség Közép-dunántúli Regionális Képviselet igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Az előadó Abou-Abdo Tamás, építész, korábbi Fulbright-ösztöndíjas volt, aki "Passzívházak" címmel tartott előadást. Előadásában kitért arra, hogy miért építsünk energiatakarékos házakat a világban, az EU-ban, valamint Magyarországon, és arra is, hogy milyen az épületburok hőszigetelése és a passzívházak ablakai és tájolása.
A programsorozat következő előadására 2016. november 30-án, a csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban került sor, ahol Kiss Attila, az iskola igazgatója, Cseri Gábor, Csongrád alpolgármestere és Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Az előadó Dr. Gácser Attila, a Szegedi Tudományegyetem, TTIK, Mikrobiológiai Tanszék kutatója, korábbi Fulbright-ösztöndíjas volt, aki "Rejtőzködő gyilkosok: Patogén gombák" címmel tartott előadást. Az előadó részletesen beszélt a gombákról, mikrobiomokról és betegségekről, illetve részletesen beszámolt arról, hogy mi is az a patogenitás.

Az előadásokat követően a Zsiros László Róbert, a Szertár alapítója mutatott be látványos kísérleteket a diákoknak.
A rendezvényekhez kapcsolódva működik a program honlapja (www.meetthescientist.hu) is, ahol megtekinthetők az előadásoknak a fotói és a videói is. Aktív a program Facebook csoportja (facebook.com/meetthescientist) is, ahol immáron több mint 2100 ember követi a programokat.

MISZ-vélemény a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" c. tervezetről

2016. december 1-én, a Magyar Innovációs Szövetség véleményezte a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" c. tervezetet (GINOP-2.1.2-8.1.4-16). Részletek a véleményből:

"...Tekintettel arra, hogy a pénzügyi termék keretében nyújtott kölcsön kedvezményes kamatozású kölcsönnek minősül, célszerű lenne a felszámítandó 2%-os kamat mértékét felülvizsgálni, csökkenteni a jegybanki alapkamat szintjére..."

"...Az 5.3. fejezetben a támogatás mértékét támogatási kategóriánként is célszerű lenne megadni, részletezni. A jelenleg megadott intenzitások félreérthetőek, nem egyértelműek..."

"...A program főként mikro- és kis-vállalkozásokat céloz meg. A minimum 75 millió Ft-os projektméret véleményünk szerint túl magas ehhez a vállalati mérethez. Javasoljuk csökkenteni 50 millió Ft-ra..."

Véleményünk teljes szövege portálunkon, az Aktuális menüpontban, az Állásfoglalásoknál olvasható.

Startupok Éjszakája - Innovatív Metropoliszok

2016. november 23-án, a Bálna Budapest Rendezvényközpontban rendezte meg, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ a "Startupok Éjszakája - Innovatív Metropoliszok" c. eseményt, melyen a Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Korányi László, a MISZ Startup Kultúra Közösség Panel tagja vett részt.

A kb. 100 főnyi érdeklődőt Szalai Piroska, Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke és Dr. Bagdy Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese üdvözölte. A rendezvény címét adó témát egy kerekasztal-beszélgetés résztvevői járták körül, az Izraelben működő magyar TéT attasé, Azbej Trisztán és egy Budapesten is működő izraeli befektető cég képviselője, Ilan Brant hasonlították össze a budapesti fejlődést a világ egyik startup központjának számító Tel Aviv-i ökoszisztémával. Két új izgalmas nagyvállalati startup kezdeményezést mutatott be a Nortel és az MKB Bank képviselője, Takács Zoltán, illetve Pereczes János.

A program második felében öt startup program és műhely mutatkozott be, lefedve a budapesti ökoszisztéma széles spektrumát: három önkormányzati kezdeményezés: a BVK Smart Programja, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ és az Újbudai Spin-off Klub, valamint a teljesen magán befektetői alapon nemrég elindult Mosaik Co-working, az állami szereplők közül pedig a Magyar Nemzeti Kereskedőház Innotrade programja.

A rendezvényen startupok, co-working irodák és inkubátorok is kiállítottak, akárcsak a Magyar Innovációs Szövetség is. A programok után élénk networking indult el résztvevők között, ami az ilyen típusú rendezvények egyik leghasznosabb része. A MISZ Innovációs Nagydíjáról, ezen belül a Startup Innovációs Díjról, szóló szórólapot sikerült széles körben terjeszteni, nemcsak a startupok, hanem a különböző, startupoknak szolgáltató intézmények és vállalkozások körében is.

Műegyetemi megoldások

Műegyetemi megoldások címmel tartottak konferenciát november 22-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az egyetem számos ipari partnere részvételével zajló rendezvényen a BME kutatói azt a digitális ökoszisztémát mutatták be, amely az információs és kommunikációs technológiák segítségével, az ipar által megfogalmazott igényre válaszolva, hozzájárul a különböző szakterületek versenyképességének növeléséhez.

A Műegyetemen már rendelkezésre áll az az ún. Intelligens környezetek és e-technológiák (IKT)Platform, amely biztosítja, hogy az egyetem különböző szakterületeinek kompetenciái egyesülhessenek, gyorsan reagálva az ipari igényekre és kész ipari alkalmazásokat felmutatva.

Az innovatív, személyre szabott gyógyszerekkel kapcsolatos műegyetemi megoldásként az integrált folyamatos nanogyógyszergyártás eredményeit mutatta be a terület képviselője, Marosi György. Ennek egyik eredménye, hogy olyan új skizofréniaellenes gyógyszer fejlesztésében tudtak közreműködni, amely többek között már az USA-ban is kapható.

A BME-nek elsősorban az energia-termeléshez és elosztáshoz kapcsolódó kihívásokra kell reagálnia, immár sok évtizede. A legújabb igények kiszolgálása érdekében a képzés tartalma is folyamatosan változik - hangzott el a rendezvényen Gróf Gyulától, a fenntartható energetika kiemelt műegyetemi kutatási terület vezetőjétől.

Az alapvetően a megelőzésre koncentráló műegyetemi katasztrófamenedzsment fókuszterületei is bemutatkoztak, így az árvízi védekezés, a földrengésbiztos tervezés, a környezetszennyezési veszélyhelyzetek, illetve az iparbiztonság (radioaktív anyagok, nukleáris létesítmények veszélyhelyzetei, erőművek iparbiztonsága, robbanások, égésgátlás, repülőgép becsapódások stb.) területén végzett kutatások.

Az előadásokat követően a Richter, a Nokia és Siemens képviselői mellett a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága részvételével zajló panelbeszélgetésen vitatták meg, milyen segítséget jelent az egyetem kutatási portfóliója az ipari problémák megoldásában, illetve az ipari partnerek milyen együttműködési formákat képzelnek el a jövőben a Műegyetemmel.

További információ az alábbi e-mailen pro2@mail.bme.hu.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 51. Küldöttgyűlése

Tagintézményünk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) immár hagyományosan a Kamara napján, 2016. november 29-én tartotta a miskolci Népkerti Vigadóban az 51. Küldöttgyűlését. Az is hagyomány már, hogy a küldöttgyűlés előtt a Kamara és a város vezetői megkoszorúzták a város nagy polgármesterének, dr. Szentpáli Istvánnak a sírját és emléktábláját. A Szentpáli családot dr. Kopátsy Sándor közgazdász, Szentpáli unokájának a férje képviselte.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének köszöntő szavai után az első blokkban szakmai előadások hangzottak el a magyar gazdaság, a megye, ill. Miskolc város helyzetéről, mozgásteréről, jövőjéről. Kiss Gábor alpolgármester derűlátóan nyilatkozott a város gazdaságának fellendüléséről, dr. Demeter Ervin kormánymegbízott a közigazgatás újjászervezéséről, a modern vállalkozások programjáról, a digitális vállalkozásokról beszélt. Szíjártó Zoltán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke ismertette az infokommunikációs technológiai tanácsadók (IKT) rendszerét, míg Bihall Tamás tájékoztatott a BOKIK Elnökség által november 14-én elfogadott négyéves stratégiáról. Az előadások után Dudás Tiborné titkár asszony alapszabály módosításra tett előterjesztést, Bihall Tamás elnök pedig javaslatot tett a Kézművesipari Tagozat tiszteletbeli elnökére, Tóth József személyében.

Ezek után ösztöndíjak, kitüntetések és elismerések átadására került sor. Szentpáli-ösztöndíjakat kaptak a Miskolci Egyetem fiatal közgazdász és mérnök doktoranduszai közül Fodor Beáta (közgazdász) és Petrik Máté (gépész) PhD-hallgatók. A Miskolci Egyetem részéről az ösztöndíjakat Versné dr. Somosi Mariann, a Gazdaságtudományi Kar dékánja és dr. Siménfalvi Zoltán, a Gépész- és Informatikai Kar dékánhelyettese köszönte meg. Méltatták a Kamara és az Egyetem közötti együttműködést és az ösztöndíjasok rátermettségét e kitüntető elismerésre.

A Kamara elismerő oklevelet adott át a megye kiemelkedő gazdálkodó szervezetei (Bordásrole Kft, Hotel Miskolc Kft, SimpleSoft Kft, Miprodukt Kft) részére, ill. kitüntetéseket adott a gazdaság szolgálatáért (Fükő László, Szabó György, Labóczki János, Bárdos István). Díjazták a tanulóképzésben kiemelkedő szervezeteket és vállalkozókat (Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., Csörgő Zsuzsanna), valamint a kiemelkedő munkát végző saját dolgozóikat.

A Küldöttgyűlésen a Magyar Innovációs Szövetséget meghívott vendégként dr. Siposs István regionális igazgató képviselte.

Köszöntjük új tagjainkat!

Név: | TIMBO Családi Egyesülés
Tagsorszám: | 732
Cím: | 6000 Kecskemét, Hunyadi János utca 15.
Vezető: | Mihala László Attila
Telefon: | 20/567-1913
E-mail: | mihala.laszlo@freemail.hu

Tevékenység:
Biogazdálkodás, ill. eljárás kidolgozása, melynek során a vizet szigorúan meghatározott sebességgel egy szerkezeten vezetik át és így oxigén és hidrogén szegénnyé válik. Ez a víz, ha szabadba kerül agresszívan alakul vissza, azaz a hiányzó oxigént vagy hidrogént pótolja a környezetből. Elrabolja a burgonyabogár lárvából vagy a rákos sejtből.

Név: | Nearsource Kft.
Tagsorszám: | 733
Cím: | 1087 Budapest, Kerepesi út 29/C.
Vezető: | Kristóf Péter
Telefon: | 20/4916-607
E-mail: | kristof.peter@frazir.com

Tevékenység:
A Nearsource Kft. az exponenciális technológiákhoz és a piacátrendező (disruptive) innovációkhoz kapcsolódó kutatási, fejlesztési és tanácsadási tevékenységekkel foglalkozik. Ügyfelei között éppúgy megtalálhatóak a startupok, mint a KKV-k vagy a multinacionális nagyvállalatok. Őket abban támogatják, hogy képesek legyenek felismerni és kihasználni az üzleti és technológiai innovációk nyújtotta lehetőségeket. Munkatársaik több évtizedes, nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek az üzleti modellezés, az innováció menedzsment, a lean és agilis módszerek, a vezetési tanácsadás, a minőségbiztosítás, az exportfejlesztés, a pénzügyi tervezés és a kockázati tőkebevonás területén.

Név: | Kárpátok-Alpok Zrt.
Tagsorszám: | 734
Cím: | 1054 Budapest, Nagysándor József u. 4.
Vezető: | Dr. Dominek Dalma Lilla
Telefon: | 70/489-7135
E-mail: | dominek.dalma@karpatokalpokzrt.hu

Tevékenység:
A Kárpátok-Alpok Zrt. jogelődjének fő feladata volt a 2015-ös milánói világkiállítás (EXPO) magyar pavilonjával kapcsolatos tervezési, megvalósítási, üzemeltetési munkák koordinálása. Az EXPO részvétellel kapcsolatos speciális feladatok sikeres megoldása során egyedi tudástőke halmozódott fel a cégnél, így amellett, hogy a társaság a milánói magyar pavilon magyarországi újjáépítési munkálatait felügyeli, a Kárpátok-Alpok Zrt. hozzájárulhat és tervez is hozzájárulni a Kárpád-medencei innovációs ökoszisztéma továbbfejlesztéséhez, valamint az innovatív magyar termékek és szolgáltatások nemzetközi térhódításának erősítéséhez.

Várható esemény

Nemzeti digitális ipar fejlesztése

2016. december 12-én, hétfőn 9:00-11:30-ig kerül megrendezésre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar, Gömb Aulájában (1117. Budapest, Pázmány Péter stny. 1/A.) a Digitális Jólét Fórum tizenötödik ülése. A Fórum tanácskozásának napirendjén a nemzeti digitális ipar fejlesztése szerepel.

A Digitális Jólét Program keretében intézkedéseket fogalmaztak meg az úgynevezett nyílt szabványokra és nyílt forráskódra épülő szoftverek állami intézményekben való használatának bővítése érdekében. Ezen intézkedések célja, hogy érvényesüljön Magyarország informatikai függetlensége, és elősegítsék a nyílt szabványokra és nyílt forráskódra épülő szoftveres megoldások alkalmazását. Ezzel megteremtődhet a hazai digitális ipar részeként az exportképes, általános célú szoftverek, például az irodai szoftverek további fejlesztése, gyártása iránti kereslet.

A Fórum célja, hogy felhívja a figyelmet a nyílt forráskód és a nyílt szabványok előnyeire, jelentőségére, többek között az informatikai függetlenség, a nemzetbiztonság és a kvalifikált magyar munkaerő, humán tőke itthon tartása szempontjából, egyúttal jó példákat mutasson be.

A Digitális Jólét Program Titkársága a Digitális Jólét Fórum üléseit a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel (KIFÜ) együttműködve szervezi és bonyolítja le. A rendezvény szakmai koordinátora dr. Banai Miklós, fizikus.

A részvételi szándékukat az érdeklődők december 7., szerda 16 óráig jelezhetik a djf@kifu.gov.hu e-mail címen.

Pályázati felhívások

PÁLYÁZAT A 2016. ÉVI LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNY ELISMERÉSÉRE

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -- a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve  - 25. alkalommal hirdeti meg a

MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A 2016. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat:
- a 2016. évi Ipari Innovációs Díj,
- a 2016. évi Agrár Innovációs Dij,
- a 2016. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj, valamint
- a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Innovációs Díja és
- a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja.

A legeredményesebb, 2014. január 1. után alapított innovatív, kezdő (startup) vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség "2016. év legjobb kezdő (startup) vállalkozása" díját nyeri el.

A pályázaton, közvetlen jelentkezés vagy javaslat alapján, azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2016. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

A díjak ünnepélyes átadására 2017. március végén kerül sor az Országházban.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke prof. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke.

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2016-ban elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs.
Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A nevezéshez szükséges dokumentumok:
- 1 oldalas összefoglaló, amelynek mintája a www.innovacio.hu/nagydij oldalról tölthető le,
- Részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyibben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,
- Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.), - Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

Beadási határidő: 2017. február 15., 15 óra

A pályázatokat pdf, az egyoldalas összefoglalót doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben, a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára: 1036 Budapest, Lajos u. 103. I. em., innovacio@innovacio.hu. címre.

Bővebb információ: www.innovacio.hu

SciChallenge verseny

Tagszervezetünk, a BioTalentum Kft. - egy nemzetközi konzorcium (H2020) tagjaként - a SciChallenge versenyre szeretne minél több fiatalt mozgósítani. amelynek célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok, a műszaki és mérnöki tudományok, illetve a matematika (STEM tudományterületek) iránt.

A projekt elsőként versenyre hívja a fiatalokat, de ezen túl egy olyan információs platform kifejlesztése a végcél, amely hosszabb távon is segítséget nyújt a tudományos életpálya iránt érdeklődőknek, információs adatbázisként szolgál a karriertervezésben és a gyakornoki pozíciók megtalálásában.

A hamarosan induló SciChallenge versenyen 10 és 20 év közötti, egyéni vagy csoportos indulókat várunk, akik változatos tudományos témakörök közül választhatnak (pl.: nanotechnológia, klónozás, aranymetszés stb.) A kreatív pályamunkák poszter, prezentáció vagy videó formátumban készülhetnek el, amelyeket közösségi média oldalra és a verseny honlapjára való feltöltés után szakmai bírálók rangsorolnak. A legjobbak bemutatkozhatnak a 2017 júliusában tartandó nemzetközi díjátadó ünnepségen is!

A pályamunkák feltöltésére 2017. január 1. és április 30. között lesz lehetőség, de regisztrálni már most lehet az alábbi linken.

Bővebb információkkal szolgál a verseny honlapja, illetve a BioTalentum Kft. (consulting@biotalentum.hu; +3620/275-09-33).

Szakirodalomfigyelő

Dr. Meskó Bertalan: Az orvoslás jövője - Ember és technológia - HVG Könyvek, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Dr. Meskó honlapjáról http://medicalfuturist.com/: "Dr. Meskó Bertalan technológia-szerelmes ("geek") orvos, PhD fokozata van genomikából, az Amazon Top 100 szerzője között szerepel. 500+ előadással globális léptékben is egyike a legkiemelkedőbb szószólóknak az egészségügyi ellátás technológiáit illetően. [E könyve] elénk vetíti a digitális egészség-technológiák várható hatását az egészségügyi ellátás jövőjére, és segíti a pácienseket, az orvosokat, a kormányzati szabályozókat és a cégeket, hogy ezt valósággá tegyék."

A Kiadó ajánlójából: "Meskó a felvázolt trendeket az adott terület elismert szakértőinek nyilatkozataival támasztja alá, így az olvasó hiteles képet kap olyan izgalmas területekről, mint például a 3D-nyomtatás [az egészségügyben], a nanorobotok [egészségügyi] alkalmazása vagy a személyre szabott gyógyítás jelenlegi állása."

Felkészültségéről, előszavából: "Sajátos hármas hátterem - az, hogy egyszerre vagyok orvos, kutató és a technológia szerelmese - kivételes rálátást enged a jövő orvoslására."

Könyve mondandója "Orvosi jövőkutatóként folyamatosan keresem és elemzem azokat a lehetőségeket, melyek a páciensek, orvosok és az egészségügy minden szereplőjének életét könnyebbé tehetik. Ma már nyilvánvaló, hogy egy technológiai cunami tart felénk, mely azzal fenyeget, hogy az emberi viszony, a személyes orvos-beteg kapcsolat eltűnik az orvoslásból. Ugyanakkor szilárdan hiszem, hogy csak a változást hozó technológiákkal hozhatunk létre hatékony, megfizethető és emberséges egészségügyet.

Azért írtam meg e könyvemet, hogy könnyebbé tegyem az eligazodást a temérdek fejlesztés, kutatás és technológia között. Azokat az irányokat fejtem ki részletesen, melyek a legnagyobb változásokhoz vezethetnek. Olyan útmutatónak szánom, mely az orvoslás jövőjének már ma is kézzel tapintható világába vezeti el az olvasót. 3D-nyomtatók, személyre szabott kezelések, otthon használható orvosi szenzorok és sok más izgalmas történet mutatja be, hogy mi vár ránk a következő hónapokban és években. A változás ugyanis már nem évtizedek alatt mérhető, ezért nekünk is gyorsabban kell reagálnunk rá.

A kihívás, amellyel ma szembe kell néznünk, minden idők legnagyobb előnyével járhat úgy az orvosi szakma, mint a betegek számára. Optimizmusom a kibontakozó trendeken, és nem a világ jelenlegi egészségügyének állapotán, hanem a technológia fejlődés tendenciáin, már ma is látható irányain nyugszik.

Az orvoslás jövőjét épp a gyógyítás művészete és az innováció között gondosan kialakított egyensúly teheti élhetővé. Ennek a könyvnek az a rendeltetése, hogy felkészítse az olvasót a változás hullámaira. Senki nem jósolhatja meg pontosan, hogy mi fog történni, hogy miképp rajzolódik újra az egészségügy, de igenis lehetséges vázolni a fő irányokat, és hasznos "idegenvezetőként" szolgálni azok számára, akik megfelelő tudás és szakértelem birtokában megalapozott döntéseket szeretnének hozni. Ez olyan jövőkép, amiről érdemes beszélgetni."

A könyv tartalmáról: "A következő fejezetekben azokat a témákat gyűjtöttem össze, melyek véleményem szerint a jövő legfontosabb változásait hozzák, az orvoslás fejlődésének szempontjából meghatározó új jelenségeket, és szó lesz arról is, hogy milyen lépések vagy technikai újítások vezettek a kialakulásukhoz. Az egyes trendeket tárgyaló fejezetek a gyakorlati példák és személyes történetek mellett vázlatosan bemutatják a technológiát, kitérnek a mögöttük rejlő elgondolásra is, amely meghatározza szerepüket az orvoslásban és az egészségügyben, beleértve a lehetséges jövőbeni fejleményeket is. A témakörök végén külön rovat értékeli az egyes technológiák hasznosságát."

Csíkszentmihályi Mihály, William Damon, Howard Gardner: Jó munka - Amikor a kiválóság és az etika találkozik - Libri Könyvkiadó, 2016
(Javított)
Dr. Osman Péter ismertetése

Korunk egyik kulcskérdéséről szól e könyv, a jó és etikus munka meghatározó jelentőségéről.

A gazdaságra és a társadalomra mindenütt és mindenhonnan zúduló szorítás nyomán egyre inkább érezhető, hogy az etika követelményeinek betartása háttérbe szorul a profitszerzéssel szemben - hasonlóképp a kiválóságra törekvés is, hacsak az nem hoz jelentős profitra váltható versenyelőnyt. Ez nagyon is rövidtávú szemlélet, ám erősen következik a társadalmak és gazdasági környezetük mai követelményeiből. A szakirodalomban viszont erősödnek az állásfoglalások, amelyek szerint a megmaradásban kritikus szerepe lehet annak, hogy a kiválóság és az etika meghatározó tényezővé váljon a munkában, s az minél szélesebb körben azzá fejlődjék, amit e könyv szerzői "jó munkának" neveznek. Ezt a józan gondolkodók is így tartják.

"Az emberi lény valójában kétszeresen programozott arra, hogy lelki kényszert érezzen a hasznosságra: egyszer a gének által, egyszer pedig a társadalmi elvárások által." • "Még van egy fontos jele annak, vajon jó munkát végez-e az ember. A jó munka közben jól érezzük magunkat. Kevés dolog olyan élvezetes az életben, mint amikor egy nehéz feladatra koncentrálunk, minden szakértelmünket felhasználva, tudva, mi a teendőnk. Ellentétben a közvélekedéssel, ezek a rendkívül élvezetes pillanatok gyakrabban fordulnak elő munkavégzés során, mint a szabadidőnkben." (Minden idézet a könyvből.)

Csíkszentmihályi a kreativitás egyik legismertebb nemzetközi kutatója. Damon "fejlődéslélektan kutató, szociális és erkölcsi kérdésekre összpontosít. Gardner "a kognitív pszichológia művelője, különböző szakterületek alkotóit és vezetőit vizsgálta."

Jó munka: "A szerzők központi kérdése úgy hangzik: miként végezhető jó munka a gáncsoló körülmények ellenére. De mit is értünk »jó munka« alatt? Nem könnyű definiálni a fogalmat, hiszen érthetünk ez alatt egyszerűen minőségileg megfelelő teljesítést, gondolhatunk a közjó érdekében végzett etikus, előrevivő tevékenységre, és tekinthetjük a kérdést az egyén nézőpontjából, amikor a jó munka egyszerűen az élvezettel és sikerrel végzett munkát jelenti. A szerzők azonban magasra teszik a lécet, mert a jó munka alatt mindhárom szempont egyidejű teljesülését értik."

A könyvet eredményező közös kutatás "Mindhárman már jó ideje a magas szintű teljesítmény, és a szociális felelősségérzet, a kiválóság és az erkölcs közötti kapcsolat mibenlétét vizsgáltuk. Ahogy nézeteink egybeforrtak, rátaláltunk a »jó munka« (good work) fogalomra. Végül úgy döntöttünk, arra összpontosítunk, mit is jelent a »jó munka« végzése - kiváló minőségű, társadalmilag felelősségteljes munka egy folyamatosan változó világban."

"Az első két terület, melyeket mélységében kívántunk megvizsgálni, a genetika és a média volt - két szakma, melynek művelői azért viaskodnak, hogy egy különösen gyorsan változó korban a legmagasabb minőségű, társadalmilag felelősségteljes munkát végezhessék. Alapvető megközelítésünk: számos újságíróval és vezető genetikus szakemberrel mélyinterjúkat készítettünk. A mai napig szakmai birodalmanként már jóval több mint száz személyt kérdeztünk meg, köztük 40 középkorút és 20 fiatalt."

Mindenütt "A jó munkát veszélyeztető erők stresszt jelentenek majdnem mindenkinek, a villanyszerelőtől a patikusig, a tanártól a bíróig. A gyors technológiai újítások, az új tulajdonosi formák és mind a termelők, mind a fogyasztók részéről jelentkező társadalmi elvárások mindannyiunknak megnehezítik a tudástartomány, a társadalom és saját rendszerünk értékeinek megfelelő munkavégzést. (...) Három fejlődési terület nehezedik nyomásként a szakmák széles skálájára: Prométheuszi technológia • Tulajdonjog és információmegosztás • Elsekélyesedés"

Az év természetfotói - Magyarország 2016 - Alexandra, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

192 oldalnyi megragadó, természetes, ezerszínű szépség a mai élet valóságából - ezt adja az elegáns, kétnyelvű fotóalbum.

Mindig lélekemelő pillanat kézbe venni az évente meghirdetett természetfotó-pályázat termésének legjavát elénk táró albumot, immár egy hosszú sor legújabb darabját. A média sajátos működése folytán sokkal többet látunk megdöbbentő, aggasztó, lehangoló dolgokból, életünk csúfságaiból, mint világunk ma is meglévő szépségeiből - jó és jót tesz velünk, ami ezt ellensúlyozza. Ezzel még értékesebbek ezek a gyönyörű képek hosszú sorát elénk táró kötetek - örömet adnak, segítenek erősíteni a lelki békét, pihenésül szolgálnak csatazajban, gyakori sivárságban.

Mára gyakran igencsak zavarba ejtő lett, mit tekintsünk a művészetek értékes alkotásainak, s a köztük nekünk idegenekből mit tanuljunk meg értékelni, kedvelni. A természet itt látható alkotásainak szépségét azonnal megérezzük, szóljon a kép akár annak teremtményeiről, akár azok életének egy-egy megragadó jelenetéről. A beválogatott árnyékosak pedig megkerülhetetlen figyelmeztetők a jövő érdekében.

Állókép a multimédia korában? Az album lenyűgözően mutatja, hogy a jó fénykép ma is tud valamit, amit a mozgókép nem: úgy megállítani a pillanatot, hogy maradéktalanul kiélvezhessük a látvány minden részletét, tovatűnő árnyalatát. A művészi fénykép ennél is többet: kiemelni annak finomságait, hangulatát, különlegességeit, amelyek felett a nem eléggé odaadó vagy értő szemlélő többé-kevésbé elsiklana.

Az Alexandra ajánlójából: "A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége 2016-ban immár huszonnegyedik alkalommal írta ki a nemzetközi szinten is számon tartott fotópályázatát. A Saubermacher - Az Év Természetfotósa 2016 pályázatra beérkezett több mint háromezer pályamű minden eddiginél magasabb színvonala ezúttal is igazolja, hogy a magyar természetfotózás nem véletlenül tartozik a világ élvonalába. A fotóművészet egyik legösszetettebb és legtöbb fáradsággal járó ágának hazai és határon túli képviselői alaposan kitettek magukért, amit látványosan bizonyítanak azok a rendkívüli fotók, amelyek újra és újra meghökkentenek, elgondolkodtatnak, vagy épp megnevettetnek bennünket. Az év természetfotói Magyarország 2016 album - a korábbi esztendők gyakorlatához hasonlóan - ezúttal is a pályázat legjobb képeiből nyújt lebilincselő válogatást az olvasóknak."

"Saubermacher": a pályázat évente felveszi a fő támogatója nevét. Minden elismerést megérdemelnek a cégek, amelyek ilyen nemes célra adnak a pénzükből. Jó példa arra, hogy a ma oly divatos társadalmi felelősségvállalást tettekkel, jó célok támogatásával kell megvalósítani, társadalmi haszna csak ennek van.

A tartalomról, Fáth Péter, a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke (aki nem mellesleg 18 éven át volt az itteni Amerikai Kereskedelmi Kamara ’AmCham’ vezetője) ajánlójából: "Idén kb. 3000 kép érkezett, és a fotók helyszíne minden eddiginél változatosabb. Természetesen a hazánkban, Erdélyben, Vajdaságban és a Felvidéken készült képek domináltak, de ezúttal a Föld szinte minden szegletéből érkeztek képek, sőt egyik-másik pályázó révén még a galaxis határain túlra is ellátogathatunk.

[A kötet] ugyanakkor sokkal több mint egy fotóalbum, hiszen nem csak szebbnél szebb természetfotókat láthatunk a lapjain. A képek készítőitől megtudhatjuk a műveik születésének egyszer izgalmas, másszor mosolyt fakasztó, alkalmasint tanulságos történetét, sőt azt is, milyen eszközökkel készültek ezek a különleges fotográfiák."

A pályázatot ezúttal is 14 kategóriában rendezték meg, közülük egy új a korábbiakhoz képest: "Rajtunk múlik" - témája a károkozás hulladékokkal. Az album a fődíjasok, a különdíjasok és a kategórianyertesek és -díjazottak képeit sorakoztatja fel.

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft., segítségével készült.


Hirek.prim.hu, 2016. november 21., hétfő
További összeolvadások és cégfelvásárlások várhatók a globális tech piacon

Bonline.hu, 2016. november 21., hétfő
A globális tech piacon további összeolvadások és cégfelvásárlások várhatók

Mmonline.hu, 2016. november 21., hétfő
Ez várható a globális tech piacon

Technokrata.hu, 2016. november 21., hétfő
Óriási változások előtt áll a tech piac

Mediainfo.hu, 2016. november 21., hétfő
Fúziók és akvizíciók jönnek a tech piacon

Szon.hu, 2016. november 21., hétfő
Panyola rubintja Innovációs Díjat kapott

Erdon.ro, 2016. november 21., hétfő
Panyola rubintja Innovációs Díjat kapott

Privatbankar.hu, 2016. november 21., hétfő
Mégis kell Brüsszeltől valami? Szinte egymást tapossák a magyarok az ajándékpénzért

Euronews.com, 2016. november 21., hétfő
Nemzetközi innováció Isztamulban

Piacesprofit.hu, 2016. november 21., hétfő
Fehér lovagok kellenének angyalok helyett

Piac és Profit, 2016. november 22., kedd, 7+8. oldal
IDEJE BELEHÚZNI
"...Számos területen bővül a hazai K+F-tevékenység támogatása. A cél, hogy 2020-ra az országban a kutatásfejlesztésre fordított összeg elérje a GDP 1,8 százalékát. Dr. Márkus Csabát, a Deloitte partnerét kérdeztük az esélyeinkről..."

Piac és Profit, 2016. november 22., kedd, 6+7. oldal
NÖVEKVŐ FORRÁSOK

Innoportal.hu, 2016. november 22., kedd
Huszonnyolc milliárd forint jut k+f+i programokra az NFKI Alapból

Realista.hu, 2016. november 22., kedd
A Siemens budapesti gyárát fejleszti 10 milliárd forinttal

Tozsdeforum.hu, 2016. november 22., kedd
Tízmilliárdot költ fejlesztésre a Siemens

Magyaridok.hu, 2016. november 22., kedd
Tízmilliárd forintot költ fejlesztésre a Siemens Budapesten

Profitline.hu, 2016. november 22., kedd
Tízmilliárdos fejlesztés a Siemensnél

Profitline.hu, 2016. november 22., kedd
A kormány támogatja az Irinyi Terv belendítését

Gazdasag.ma.hu, 2016. november 22., kedd
Tízmilliárd forintot költ fejlesztésre a Siemens Budapesten

Vg.hu, 2016. november 22., kedd
Tízmilliárdból fejleszt a Siemens Budapesten

Energiainfo.hu, 2016. november 22., kedd
Siemens milliárdok magyarországi fejlesztésekre

Mfor.hu, 2016. november 22., kedd
10 milliárdból fejleszti budapesti üzemét a Siemens

Lokal.hu, 2016. november 22., kedd
Milliárdokból fejleszt a Siemens Budapesten

Hirado.hu, 2016. november 22., kedd
Tízmilliárdos fejlesztés a Siemenstől

Pecsinapilap.hu, 2016. november 22., kedd
Helyi cégek igényei alapján indít képzéseket a PTE

Pecsiujsag.hu, 2016. november 22., kedd
Rövid gépipari és informatikai képzéseket indít a PTE

Pcpult.hu, 2016. november 22., kedd
További összeolvadások és cégfelvásárlások várhatók a globális tech piacon

Itextreme.hu, 2016. november 22., kedd
További összeolvadások és cégfelvásárlások várhatók a globális tech piacon

Pannonnovum.hu, 2016. november 22., kedd
Két magyar kutatási kezdeményezés a tíz nyertes európai kiválósági program között

Kamaraonline.hu, 2016. november 22., kedd
K+F+I: hamarosan megnyílik a 105 milliárd forintos GINOP-keret

Innoportal.hu, 2016. november 22., kedd
Huszonnyolc milliárd forint jut k+f+i programokra az NFKI Alapból

Telefonguru.hu, 2016. november 22., kedd
A Telekom mobiljátéka áttörést hozott a demenciakutatás területén!

Pharmaonline.hu, 2016. november 22., kedd
Támogatják az Irinyi Tervet segítő mintaprojekteket

Mixonline.hu, 2016. november 22., kedd
Mobiljáték a demenciakutatásban

Hirado.hu, 2016. november 22., kedd
Tízmilliárdos fejlesztés a Siemenstől

Hajdupress.hu, 2016. november 22., kedd
Papp László: számítunk a kkv-szektorra

Energiainfo.hu, 2016. november 22., kedd
Siemens milliárdok magyarországi fejlesztésekre

Webradio.hu, 2016. november 22., kedd
Tízmilliárd forintot költ fejlesztésre a Siemens Budapesten

Webradio.hu, 2016. november 22., kedd
NGM-államtitkár: a kormány támogatja az Irinyi Tervet segítő mintaprojekteket

Webradio.hu, 2016. november 22., kedd
Debreceni polgármester: a város gazdaságfejlesztésében a kkv-kra is számítanak

Manco.hu, 2016. november 22., kedd
Irány az Irinyi Tervet segítő mintaprojektek

Magyarhirlap.hu, 2016. november 22., kedd
Debrecen számít a kkv-kra

Magyaridok.hu, 2016. november 22., kedd
A kormány támogatja az ipari vállalkozásokat

Insiderblog.hu, 2016. november 22., kedd
Magyar Startup a hírügynökségek világkonferenciáján

24.hu, 2016. november 22., kedd
Milliárdokkal tömte ki a kormány a nagyvállalatok zsebét

Magyar Mezőgazdaság, 2016. november 23., szerda, 24+25. oldal
Új lehetőségek és kihívások

Vg.hu, 2016. november 23., szerda
Üzleti program szerda estére? Startupok éjszakája a Bálnában!

Webradio.hu, 2016. november 23., szerda
Szerda este rendezik a Startupok Éjszakáját a Bálnában

Vs.hu, 2016. november 23., szerda
Stratupok éjszakáznak a Bálnában

Profitline.hu, 2016. november 23., szerda
Szerda este rendezik meg a Startupok Éjszakáját

Pestpilis.hu, 2016. november 23., szerda
Ma este rendezik a Startupok Éjszakáját a Bálnában

Minuszos.hu, 2016. november 23., szerda
Trendi és sexi: a startupoké az egész éjszaka a Bálnában

Innoportal.hu, 2016. november 23., szerda
Ma rendezik meg aStartupok Éjszakáját a Bálnában

Innoportal.hu, 2016. november 23., szerda
Tízmilliárdból fejleszt Budapesten a Siemens

Innoportal.hu, 2016. november 23., szerda
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Scmonitor.hu, 2016. november 23., szerda
Tízmilliárd forintot költ fejlesztésre a Siemens Budapesten

Medicalonline.hu, 2016. november 23., szerda
K+F+I-ről a parlamentben

Adozona.hu, 2016. november 23., szerda
Ingyenes éjszaka a Bálnában

Insiderblog.hu, 2016. november 23., szerda
Új mobilalkalmazás segíti a cukorbetegeket

Inforadio.hu, 2016. november 23., szerda
Startupok Éjszakája a Bálnában

Weborvospro.hu, 2016. november 23., szerda
Szívből jön az üzenet az okos eszköznek

Weborvos.hu, 2016. november 23., szerda
Szívből jön az üzenet az okos eszköznek

Webradio.hu, 2016. november 23., szerda
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Magyaridok.hu, 2016. november 23., szerda
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Hir6.hu, 2016. november 23., szerda
Stroke-előrejelző eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Sikerado.hu, 2016. november 23., szerda
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Lokal.hu, 2016. november 23., szerda
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Mon.hu, 2016. november 23., szerda
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

24.hu, 2016. november 23., szerda
Előrejelzi a stroke-ot a magyar kutatók találmánya

Nepszava.hu, 2016. november 23., szerda
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Hvg.hu, 2016. november 23., szerda
Előrejelezheti a stroke-ot és az infarktust ez az új magyar találmány

Tudomany.ma.hu, 2016. november 23., szerda
Előre jelzi a stroke-ot a magyar kutatók új eszköze

Szeretlekmagyarorszag.hu, 2016. november 23., szerda
Ez az új magyar találmány előrejelezheti a stroke-ot és az infarktust

Privatbankar.hu, 2016. november 23., szerda
Óriási magyar siker: ez a találmány mentheti meg több millió ember életét

Kutyu.hu, 2016. november 23., szerda
Wiwe: hogy ne álljon le a szív

Hirek.prim.hu, 2016. november 23., szerda
Zsebben hordozható EKG a szívritmuszavarok észlelésére

Zetapress.hu, 2016. november 23., szerda
WIWE-val az életért!

Markamonitor.hu, 2016. november 23., szerda
Orvosdiagnosztikai eszközt dobott piacra a Sanatmetal

Medicalonline.hu, 2016. november 23., szerda
Felismeri a szívbajokat a magyar találmány

Webradio.hu, 2016. november 23., szerda
Szerda este rendezik a Startupok Éjszakáját a Bálnában

Lokal.hu, 2016. november 23., szerda
Csíkszereda után Szabadkán folytatódik a Magyar Nemzeti Kereskedőház határon túli képzési programja

Kamaraonline.hu, 2016. november 23., szerda
Innováció nélkül nem tudnak előrelépni a hazai kkv-k - Videó

Orientpress.hu, 2016. november 23., szerda
Ötletek és innovációk Budapesten

Weborvospro.hu, 2016. november 23., szerda
A sejtek közötti kommunikációs kutatják

Weborvos.hu, 2016. november 23., szerda
A sejtek közötti kommunikációs kutatják

Hirado.hu, 2016. november 23., szerda
Pillanatképek a magyar "ipari forradalomból"

Szekesfehervar.hu, 2016. november 23., szerda
Meet the Scientist - izgalmas előadás és különleges kísérletek a Tópartiban
"...A Meet the Scientist program keretében hallhattak érdekes előadást a fehérvári diákok a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. A programsorozatot 2010-ben közösen indította el a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Fulbright Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége. Célja a műszaki és természettudományok népszerűsítése a magyar középiskolások körében..."

Itbusiness.hu, 2016. november 23., szerda
Budapesten is épül a programozható világ

Infovilag.hu, 2016. november 23., szerda
WIWE: az életmentő magyar találmány - jelzi az agyvérzés és szívmegállás kockázatát

Hirek.prim.hu, 2016. november 23., szerda
Zsebben hordozható EKG a szívritmuszavarok észlelésére

Estiujsag.hu, 2016. november 23., szerda
Ezrek életét mentheti meg ez a magyar találmány

Kossuth Rádió, Közelről, 2016. november 23., szerda
Trend-Idők

EchoTV, Híradó, 2016. november 23., szerda
Életeket menthet a magyar találmány

Magyar Idők, 2016. november 24., csütörtök, 15. oldal
Korai szűrésre alkalmas a hazai szívműszer

Figyelő, 2016. november 24., csütörtök, 50-51. oldal
Az innovátor kereskedő

Magyar Elektronika, 2016. november 24., csütörtök, 50-51. oldal
15 éve indult a National Instruments-gyár Debrecenben

Szabadság, 2016. november 24., csütörtök, 15. oldal
Stroke-előrejelző eszközt fejlesztettek ki

Lokál extra Debrecen, 2016. november 24., csütörtök, 9. oldal
Bővülhet az innovációs park

Figyelo.hu, 2016. november 24., csütörtök
Az innovátor kereskedő

Euroastra.hu, 2016. november 24., csütörtök
A magyar fejlesztésű orvostechnikai eszköz előre jelzi a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázatát

Gyorplusz.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot
"...Kiírta a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen, a díjjal hagyományosan az év legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el - jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén..."

Webradio.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot
"...Ismertette: a huszonötödik alkalommal kiírt pályázatra 2017. február 15-ig lehet jelentkezni, a nagydíj mellett öt kategóriában szakmai innovációs díjat adnak át. A 2014. január 1. után alapított legeredményesebb startup vállalkozásnak a MISZ Startup innovációs díját ítélik oda..."

Piacesprofit.hu, 2016. november 24., csütörtök
Újra lehet pályázni az Innovációs Nagydíjra

Kamaraonline.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Figyelo.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Boon.hu, 2016. november 24., csütörtök)
Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Mon.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Szegedma.hu, 2016. november 24., csütörtök)
Meghirdették a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Gyorplusz.hu, 2016. november 24., csütörtök
Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Zetapress.hu, 2016. november 24., csütörtök
Innováció az Akadémián
"...A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve - 25. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot..."

Euroastra.hu, 2016. november 24., csütörtök
A magyar fejlesztésű orvostechnikai eszköz előre jelzi a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázatát

Bonline.hu, 2016. november 24., csütörtök
Okostelefon-alkalmazáson keresztül EKG görbe

Innoportal.hu, 2016. november 24., csütörtök
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Ridikul.hu, 2016. november 24., csütörtök
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Infogyor.hu, 2016. november 24., csütörtök
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Csaladinet.hu, 2016. november 24., csütörtök
Stroke előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Csalad.hu, 2016. november 24., csütörtök
Magyar fejlesztés, mely előrejelzi a stroke kockázatát

Webbeteg.hu, 2016. november 24., csütörtök
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Kanizsaujsag.hu, 2016. november 24., csütörtök
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Magyaridok.hu, 2016. november 24., csütörtök
Korai szűrésre alkalmas a hazai szívműszer

Gyartastrend.hu, 2016. november 24., csütörtök
Felismeri a szívbajokat a magyar találmány

Mmonline.hu, 2016. november 24., csütörtök
Ringbe szállnak a startupok

Btl.hu, 2016. november 24., csütörtök
Boxringbe lépnek a legjobb Közép-Kelet európai startupok

Figyelo.hu, 2016. november 24., csütörtök
Boxringbe lépnek a legjobb Közép-Kelet európai startupok

Bdpst24.hu, 2016. november 24., csütörtök
Get in the Ring Budapest! Boxringbe lépnek a legjobb Közép-Kelet európai startupok

Penzcentrum.hu, 2016. november 24., csütörtök
Mindjárt indul a Get int he Ring! statup verseny

Kamaraonline.hu, 2016. november 24., csütörtök
Nem ismerik az uniós pályázatokat és amúgy is pesszimisták a vállalkozások

Profitline.hu, 2016. november 24., csütörtök
Itt a kivezető út a pályázatok dzsungeléből

Origo.hu, 2016. november 24., csütörtök
Ezer milliárd forint értékben jönnek ki új pályázatok

Portfolio.hu, 2016. november 24., csütörtök
Nagy Márton: túlzottan függnek a magyar cégek az EU-pénztől

Figyelo.hu, 2016. november 24., csütörtök
Az innovátor kereskedő

Eco.hu, 2016. november 24., csütörtök
Újra lehet pályázni az Innovációs Nagydíjra

Ujbuda.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Hir21.info, 2016. november 24., csütörtök
Újra lehet pályázni az Innovációs Nagydíjra

Palyazatmenedzser.hu, 2016. november 24., csütörtök
Magyar innovációs nagydíj 2016

Palyazatmenedzser.hu, 2016. november 24., csütörtök
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Magyar Innovációs Nagydíj

Vilagvege2012.hu, 2016. november 24., csütörtök
Ezrek életét mentheti meg az új magyar találmány, mely előrejelzi a stroke-ot és az infarktust

Videk.ma, 2016. november 24., csütörtök
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Napi.hu, 2016. november 24., csütörtök
Keresik a legjobb magyar ötleteket

Haon.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Szon.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Boon.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Mon.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Semmelweis.hu, 2016. november 24., csütörtök
Több mint 6 milliárd forint pályázati támogatás a Nemzeti versenyképességi és kiválósági program keretében

Mizuscafe.hu, 2016. november 24., csütörtök
Magyar találmány: a WIWE készülék képes előre jelezni a stroke és a szívmegállás kockázatát

Magyarhirlap.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Computerworld.hu, 2016. november 24., csütörtök
Boxringbe lépnek a legjobb Közép-Kelet európai startupok

News4business.hu, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Kossuth Rádió, 180 perc, 2016. november 24., csütörtök
XXV. Magyar Innovációs Nagydíj
"...Csütörtök délelőtt 11 órakor meghirdetik a XXV. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatainak legújabb kiírását. A telefonvonal túlsó végén Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója. Címkék: díjak, területek, innovációs tevékenység, magyarok..."

Kossuth Rádió, déli Krónika, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 25. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Kossuth Rádió, Késő esti Krónika, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 25. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Petőfi TV, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 25. Magyar Innovációs Nagydíjat, interjú dr. Antos Lászlóval, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatójával

MTV, Híradó este, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot

MTV, 2016. november 24., csütörtök
Meghirdették a 25. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot

Magyar Hírlap, 2016. november 25., péntek, 9. oldal
Kiírták az idei Magyar innovációs nagydíj pályázatot
"...A Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen kiírta a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot. A díjjal évek óta, hagyományosan az esztendő legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el - jelentette be tegnap Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke, akinek szavait a Magyar Távirati Iroda idézte. Az immáron huszonötödik alkalommal kiírt pályázatra jövő év február 15-ig lehet jelentkezni, a nagydíj mellett öt kategóriában szakmai innovációs díjat adnak át..."

Új Néplap, 2016. november 25., péntek, 7. oldal
Magyar innovációs pályázat

Új Dunántúli Napló, 2016. november 25., péntek, 7. oldal
Magyar innovációs pályázat

Tolnai Népújság, 2016. november 25., péntek, 7. oldal
Magyar innovációs pályázat

Somogyi Hírlap, 2016. november 25., péntek, 7. oldal
Magyar innovációs pályázat

Petőfi Népe, 2016. november 25., péntek, 7. oldal
Magyar innovációs pályázat

Heves megyei Hírlap, 2016. november 25., péntek, 7. oldal
Magyar innovációs pályázat

Heves megyei Hírlap, 2016. november 25., péntek, 13. oldal
Életeket menthet az Egerben készülő WIWE

Békés Megyei Hírlap, 2016. november 25., péntek, 7. oldal
Magyar innovációs pályázat

24 Óra, 2016. november 25., péntek, 7. oldal
Magyar innovációs pályázat

Heves megyei Hírlap, 2016. november 25., péntek, 13. oldal
Életeket menthet az Egerben készülő WIWE

Itextreme.hu, 2016. november 25., péntek
25. Magyar Innovációs Nagydíj

Sg.hu, 2016. november 25., péntek
Az intelligens városokhoz okoseszközök kellenek

Promenad.hu, 2016. november 25., péntek
Életeket menthet a magyar találmány

It-extreme.hu, 2016. november 25., péntek
A magyar fejlesztésű orvostechnikai eszköz előre jelzi a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázatát

Euroastra.hu, 2016. november 25., péntek
Get in the Ring Budapest!

Techmonitor.hu, 2016. november 25., péntek
25. Magyar Innovációs Nagydíj

Technokrata.hu, 2016. november 25., péntek
Úgy érzed sikeres volt a céged számára az idei év? Akkor ezt olvasd el!
"...A legjobb vállalkozásokat várják a Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton!..."

Innoportal.hu, 2016. november 25., péntek
Meghirdették a 2016-os Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Techmonitor.hu, 2016. november 25., péntek
Életeket menthet a magyar találmány

Hazipatika.com, 2016. november 25., péntek
Az utóbbi évtized legnagyobb magyar orvosi szenzációi

Profitline.hu, 2016. november 25., péntek
Megváltozik a hazai befektetésösztönzés rendszere jövőre

Figyelo.hu, 2016. november 25., péntek
Változik a befektetésösztönzési rendszer

Kamaraonline.hu, 2016. november 25., péntek
Változik jövőre a hazai befektetésösztönzési rendszer

Ado.hu, 2016. november 25., péntek
Szijjártó: változik a befektetésösztönzési rendszer

Tozsdeforum.hu, 2016. november 25., péntek
Technológiai fejlesztések kaphatnak majd állami támogatást

Magyaridok.hu, 2016. november 25., péntek
Itthoni cégeken a hangsúly

Orientpress.hu, 2016. november 25., péntek
Meghirdették a 25. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Euroastra.hu, 2016. november 25., péntek
Get in the Ring Budapest!

Portfolio.hu, 2016. november 25., péntek
Osztrák startup nyert a budapesti Get in the Ring! versenyen

Veszpremikamara.hu, 2016. november 25., péntek
Magyar Innovációs Nagydíj pályázat

Atv.hu, 2016. november 25., péntek
Orbán: A V4-ek miatt van gazdasági növekedés az EU-ban

Logisztika.hu, 2016. november 25., péntek
Irinyi tervet segítő mintaprojektek támogatása

Jaszsagonline.hu, 2016. november 25., péntek
PÁLYÁZAT A 2016. ÉVI LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNY ELISMERÉSÉRE

Blog.szta.hu, 2016. november 25., péntek
Hogyan előzhetjük meg, hogy ellopják startup ötletünket?

Inforádió, 2016. november 25., péntek
Meghirdették a 25. Magyar Innovációs Nagydíjat, interjú dr. Antos Lászlóval, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatójával

Kossuth Rádió, Reggeli Krónika, 2016. november 25., péntek
Meghirdették a 25. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Magyar Idők, 2016. november 26., szombat, 16. oldal
Átrendeződik a technológiai iparág

Petőfi Népe, 2016. november 26., szombat, 14. oldal
Pályázatok a sikerért

Észak-Magyarország, 2016. november 26., szombat, 11. oldal
Alapvetően megváltozik a hazai befektetésösztönzés

Mixonline.hu, 2016. november 26., szombat
Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíjon
"...Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíj pályázatán, nekik külön kategóriát is indítottak - mondta Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorfolyamában. Elmondása szerint a 2014. január 1. után alapított cégek indulhatnak a startupoknak kiírt külön versenyben. A zsűri három szempont szerint értékeli a beérkezett pályázatokat: a legfontosabb a gazdasági eredmény, de fontos az innováció foka, illetve az ötlet társadalmi hasznossága is. A 19 tagú zsűri a legjobb tíz pályaműről titkosan szavaz, a díjátadó március végén lesz..."

Atv.hu, 2016. november 26., szombat
Startupok is versenybe szállnak az idei Innovációs Nagydíjon

Szegedma.hu, 2016. november 26., szombat
Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíjon

Bumm.sk, 2016. november 26., szombat
Pályázat - 70 millió euróval támogatja az állam a kis cégeket

Kossuth Rádió, Időt kérek, 2016. november 26., szombat
Milyen jelenleg a magyar tehetséggondozás helyzete?

M1, Ma este, 2016. november 26., szombat
25. Magyar Innovációs Nagydíj
"...Megjelent a 25. Magyar Innovációs Nagydíj pályázata, ugyanis új, hasznos alkotásokkal, találmányokkal lehet jelentkezni többféle területen, többek között természettudomány, matematika, informatika, vagy környezetvédelem. A pályázat keretében a szövetség olyan vállalkozásokat, gazdasági társaságokat keres, melyek az adott évben nagyon jelentős innovációs tevékenységet folytattak, azaz új terméket, új szolgáltatást, új eljárást vezettek be, és ezzel piaci sikert értek el. A stúdió vendége Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója..."

Profitline.hu, 2016. november 27., vasárnap
Külön kategóriát kaptak a startup cégek a 25. Innovációs Nagydíjon

Hirado.hu, 2016. november 27., vasárnap
Startup cégek is indulhatnak az innovációs nagydíjon

Pafi.hu, 2016. november 27., vasárnap
Pályázat a 2016. évi legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

Magyarhirlap.hu, 2016. november 27., vasárnap
Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíjon

Privatbankar.hu, 2016. november 27., vasárnap
Keresik azt a magyar céget, amelyik igazán nagyot dobott idén
"...A startupok külön indulhatnak. A díjakra 2017. február 15-ig lehet jelentkezni. Idén startupok is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíj pályázatán, nekik külön kategóriát is indítottak..."

Heol.hu, 2016. november 27., vasárnap
Életeket menthet az Egerben készülő WIWE

Digitalhungary.hu, 2016. november 27., vasárnap
Földrengésszerű változások várhatók a globális tech-piacon

Hazipatika.com, 2016. november 27., vasárnap
Egy magyar találmány előrejelzi a stroke-ot

Pecsicivil.hu, 2016. november 27., vasárnap
Magyar Innovációs Nagydíj

Magyaridok.hu, 2016. november 27., vasárnap
Átrendeződik a technológiai iparág

Gazdasagportal.hu, 2016. november 27., vasárnap
Startup cégek is indulhatnak a 25. Innovációs Nagydíjon

Magyar Idők, 2016. november 28., hétfő, 11. oldal
Startup cégek is indulhatnak az Innovációs Nagydíjon
"...A 25. Innovációs Nagydíj pályázatán startup cégek is indulhatnak, nekik külön kategóriát indítottak - mondta a hétvégén Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója a közmédiának..."

Magyar Hírlap, 2016. november 28., hétfő, 11. oldal
A jó üzleti terv kiemelkedő szerephez jut

Dunaújvárosi Hírlap, 2016. november 28., hétfő, 6. oldal
Innováció: startupok is
"...Innovációs Nagydíj pályázatán, nekik külön kategóriát is szerveztek - mondta Antos László , a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója. A 2014. január 1. után alapított cégek indulhatnak a startupoknak kiírt külön versenyben..."

Piacesprofit.hu, 2016. november 28., hétfő
A kiírás értelmezésénél bukjuk a pályázatot

Magyaridok.hu, 2016. november 28., hétfő
Startup cégek is indulhatnak az Innovációs Nagydíjon

Magyarhirlap.hu, 2016. november 28., hétfő
A jó üzleti terv kiemelkedő szerephez jut

Euroastra.hu, 2016. november 28., hétfő
Kutatás-fejlesztési céllal intelligens közvilágítási és irodai világítási rendszert épített ki Budapesten a GE

Euroastra.hu, 2016. november 28., hétfő
Ericsson: Innovációs Nap 2016 - IKEA együttműködés

Hirek.prim.hu, 2016. november 28., hétfő
25. Magyar Innovációs Nagydíj

Bonline.hu, 2016. november 28., hétfő
A Magyar Innovációs Szövetség meghirdette a 25. Magyar Innovációs Nagydíjat

Pannonnovum.hu, 2016. november 28., hétfő
MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ

Nyugat.hu, 2016. november 28., hétfő
Ötmilliárdnyi fejlesztés a körmendi Egisben

Magyaridok.hu, 2016. november 28., hétfő
Startup cégek is indulhatnak az Innovációs Nagydíjon

Vs.hu, 2016. november 28., hétfő
Idén is meghirdették az Innovációs Nagydíjat

Euroastra.hu, 2016. november 28., hétfő
Kutatás-fejlesztési céllal intelligens közvilágítási és irodai világítási rendszert épített ki Budapesten a GE

News4business.hu, 2016. november 28., hétfő
Kutatás-fejlesztési céllal intelligens közvilágítási és irodai világítási rendszert épített ki Budapesten a GE

Pecsma.hu, 2016. november 28., hétfő
Újabb labort avattak a PTE-n

Kamaraonline.hu, 2016. november 28., hétfő
Startupok Éjszakája - Fókuszban a fővárosi ökoszisztéma

Pannonnovum.hu, 2016. november 28., hétfő
Innovatív vállalkozások ösztönzése

24.hu, 2016. november 28., hétfő
Az 5 legnagyobb hiba - ezek miatt bukják el a magyar vállalatok a pályázatokat

Mta.hu, 2016. november 28., hétfő
Magyar Innovációs Nagydíj pályázati kiírás

Uzletresz.hu, 2016. november 28., hétfő
Thiel: "Egy startuppal akkor érdemes foglalkozni, ha..."

Player.hu, 2016. november 28., hétfő
Megint megtippeli a médiapiac jövőjét az egyik legígéretesebb hazai startup

Felonline.hu, 2016. november 28., hétfő
A szivárgó vezeték és a labirintus effektusa - Nők a tudományban

Piacesprofit.hu, 2016. november 29., kedd
A mi bűnünk, ha lenyúlják a nagy ötletet

Pecsinapilap.hu, 2016. november 29., kedd
Új labort adtak át a PTE-n

News4business.hu, 2016. november 29., kedd
Tízmilliárd forintot költ fejlesztésre a Siemens Budapesten

Euroastra.hu, 2016. november 29., kedd
2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat

Webradio.hu, 2016. november 29., kedd
Átadták a Junior Prima díjakat magyar tudomány kategóriában

Hir6.hu, 2016. november 29., kedd
Átadták a Junior Prima díjakat magyar tudomány kategóriában

Magyaridok.hu, 2016. november 29., kedd
Átadták a Junior Prima díjakat magyar tudomány kategóriában

Hajdupress.hu, 2016. november 29., kedd
Még szorosabb a viszony az IT és az egyetem között

Dehir.hu, 2016. november 29., kedd
Még szorosabb lesz a kapcsolat az IT és a Debreceni Egyetem között

Haon.hu, 2016. november 29., kedd
Új együttműködésben a Debreceni Egyetem

News4business.hu, 2016. november 29., kedd
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Mta.hu, 2016. november 29., kedd
Fejlett "mikrochip" az agyban

Hirtv.hu, 2016. november 29., kedd
"Szükség van az új ötletekre, ezért került sor erre a pályázati kiírásra"

Hazipatika.com, 2016. november 29., kedd
Az utóbbi évtized legnagyobb magyar orvosi szenzációi

Penzcentrum.hu, 2016. november 29., kedd
Nemzetközi startup verseny Budapesten

Kemkik.hu, 2016. november 29., kedd
XXV. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás

Mmonline.hu, 2016. november 29., kedd
25. Magyar Innovációs Nagydíj

Magyarepitestechnika.hu, 2016. november 29., kedd
Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot

Mno.hu, 2016. november 29., kedd
"Szükség van az új ötletekre, ezért került sor erre a pályázati kiírásra"

Index.hu, 2016. november 29., kedd
Szijjártó: Azonnal bővíteni kell az EU-t

888.hu, 2016. november 29., kedd
A V4-ek szerint bővíteni kell az EU-t

Muszaki-magazin.hu, 2016. november 29., kedd
25. Magyar Innovációs Nagydíj

Hajdú-Bihari Napló, 2016. november 30., szerda, 1+3. oldal
Új időszámítás kezdődhet

Világgazdaság, 2016. november 30., szerda, 4. oldal
A FUX Zrt. sikerének kulcsa az innováció

Magyar Mezőgazdaság, 2016. november 30., szerda, 4. oldal
Pályázat
"...A Magyar Innovációs Szövetség november 24-én, az MTA klubjában hirdette meg a 25. Magyar Innovációs Nagydíjat..."

Weborvos.hu, 2016. november 30., szerda
Idén ők a tudomány Junior Príma díjasai

Szon.hu, 2016. november 30., szerda
Átadták a Junior Prima díjakat magyar tudomány kategóriában

Euroastra.hu, 2016. november 30., szerda
Teltház és izgalmas összecsapások a budapesti Get in the Ring nemzetközi startup versenyen

24.hu, 2016. november 30., szerda
A kormány programmal enyhítené az informatikushiányt

Itcafe.hu, 2016. november 30., szerda
Magyarország számára kitörési pont lehet az infokommunikációs szektor

Origo.hu, 2016. november 30., szerda
Magyarország is részt vesz a digitális forradalomban

Rendfm.hu, 2016. november 30., szerda
Technológiával a fenntartható jövőnkért - T-Systems Magyarország Symposium 2016

Boon.hu, 2016. november 30., szerda
Átadták a Junior Prima díjakat magyar tudomány kategóriában

Mon.hu, 2016. november 30., szerda
Átadták a Junior Prima díjakat magyar tudomány kategóriában

Weborvospro.hu, 2016. november 30., szerda
Idén ők a tudomány Junior Príma díjasai

Vezess.hu, 2016. november 30., szerda
Újító ötleteket díjazott a hazai áramszolgáltató

Profitline.hu, 2016. november 30., szerda
Teltház és izgalmas összecsapások a budapesti Get in the Ring nemzetközi startup versenyen

Euroastra.hu, 2016. november 30., szerda
Teltház és izgalmas összecsapások a budapesti Get in the Ring nemzetközi startup versenyen

Minuszos.hu, 2016. november 30., szerda
Stroke-előrejelző eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Origo.hu, 2016. november 30., szerda
Fejlett mikrochip az agyban

Webradio.hu, 2016. november 30., szerda
Enyhén csökkent az uniós országok kutatás-fejlesztési kiadásainak aránya a GDP-ben 2015-ben

Privatbankar.hu, 2016. november 30., szerda
Mi jöhet a legjobb mobilalkalmazás után?

Mizuscafe.hu, 2016. november 30., szerda
Junior Prima 2016: ők kapták a díjat idén a tudomány kategóriában

InfoRádió, 2016. november 30., szerda
Átadták a Városi megoldások innovációs díjait

ECHO TV, Hírek, 2016. november 30., szerda
Magyarország megfelelő alapokkal rendelkezik a negyedik ipari forradalom adta lehetőségek kiaknázásához, jelentette ki Cseresnyés Péter

ECHO TV, Esti Híradó, 2016. november 30., szerda
A megfelelő alapokkal rendelkezik hazánk a negyedik ipari forradalom adta lehetőségek kiaknázásához, jelentette ki Cseresnyés Péter

Lokál extra, Eger, 2016. december 1., csütörtök, 10. oldal
Innovatív, környezettudatos egyetemi újítások

Preshaz.eu, 2016. december 1., csütörtök
Innovációs serkentés
"...Kiírta a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen. A díjjal hagyományosan az év legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el. A Magyar Innovációs Klub rendezvényén Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) innovációs és általános elnökhelyettese arról tájékoztatott, hogy a 2015-ben és az idén meghirdetett pályázatok első értékelési fordulójában 200 milliárd forint uniós és magyar, kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) célú forrásról született támogatói döntés..."

Figyelo.hu, 2016. december 1., csütörtök
Felvillanyozva!
"...Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázatot és startup versenyt startup-ok, spin-off-ok, kis- és középvállalkozások, illetve felsőoktatási hallgatók, magányszemélyek számára..."

Kreativ.hu, 2016. december 1., csütörtök
Tech innovátoroknak üzen az MVM

Pannonnovum.hu, 2016. december 1., csütörtök
Fekete fokhagyma a szívinfarktus ellen
"...A Debreceni Egyetemen kifejlesztett innovatív élelmiszereket és technológiákat is megismerhették a hallgatók egy hétfői, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett tudományos tanácskozáson..."

Innoportal.hu, 2016. december 1., csütörtök
Stroke-előrejelző orvostechnikai eszközt fejlesztettek magyar kutatók

Innoteka.hu, 2016. december 1., csütörtök
Mikrobiális génbank Szegeden

Bitport.hu, 2016. december 1., csütörtök
Egy csepp Amerika: tehetséggondozás Magyarországon

Pannonnovum.hu, 2016. december 1., csütörtök
Startup cégek is indulhatnak az innovációs nagydíjon

Pannonnovum.hu, 2016. december 1., csütörtök
A kormány támogatja az Irinyi Tervet segítő mintaprojekteket

Hirextra.hu, 2016. december 1., csütörtök
Meghülyült az EU: csökkentek a kutatási pénzek

Uzletresz.hu, 2016. december 1., csütörtök
A Szilícium-Völgy kőszívű

Trendfm.hu, 2016. december 1., csütörtök
Ráomlik a digitalizáció a vállalatokra

Royalmagazin.hu, 2016. december 1., csütörtök
MVM pályázat

Gazdasagportal.hu, 2016. december 1., csütörtök
Az 5 legnagyobb hiba - ezek miatt bukják el a magyar vállalatok a pályázatokat

24.hu, 2016. december 1., csütörtök
Ráomlik a digitalizáció a cégekre

KarcFM, Regiszter, 2016. december 1., csütörtök
Interjú dr. Antos Lászlóval, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatójával, a 25. Innovációs Nagydíjról

Vas Népe, 2016. december 2., péntek, 6. oldal
Lehetőség a kutatásfejlesztésben és az innovációban

Forbes különszám, 2016. december 2., péntek, 28-29. oldal
És ha lenyúlják? Ilyen ez a kutatás!

Itextreme.hu, 2016. december 2., péntek
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázatot

Innoteka.hu, 2016. december 2., péntek
Új kiválósági központok

Innoteka.hu, 2016. december 2., péntek
Tizenkét magyar startup a világ legjobbjai között

Innoteka.hu, 2016. december 2., péntek
InnoTrade 2.0

Innoportal.hu, 2016. december 2., péntek
Ösztönöznék a kutatói kiválóságot

Hazipatika.com, 2016. december 2., péntek
Az utóbbi évtized legnagyobb magyar orvosi szenzációi

Vg.hu, 2016. december 2., péntek
Jó hír a kkv-knak: közel 40 milliárd forintra lehet pályázni

Webradio.hu, 2016. december 2., péntek
NGM: 39 milliárd forint uniós fejlesztési forrásra pályázhatnak a kkv-k

Webradio.hu, 2016. december 2., péntek
Pályázati program startupokat fejlesztő közép-magyarországi műhelyek létrehozására

Magyaridok.hu, 2016. december 2., péntek
NGM: 39 milliárd forint uniós fejlesztési forrásra pályázhatnak a kkv-k

Mixonline.hu, 2016. december 2., péntek
39 milliárd forint uniós forrásra pályázhatnak a kkv-k

Mfor.hu, 2016. december 2., péntek
Újra indul a kapacitásbővítő pályázat

Privatbankar.hu, 2016. december 2., péntek
Újra öntik a pénzt a magyar cégekre - neked is juthat belőle!

Gozsdeforum.hu, 2016. december 2., péntek
Kapacitásbővítésre pályázhatnak a kkv-k

Orientpress.hu, 2016. december 2., péntek
Újra pályázhatnak a kkv-k

Kamaraonline.hu, 2016. december 2., péntek
Több ponton is módosult a K+F+I-t támogató GINOP-pályázat

Napi.hu, 2016. december 2., péntek
Újabb tízmilliárdokat kapnak a kkv-k

Napi.hu, 2016. december 2., péntek
Startupok, figyelem: új segítség érkezik

Napi.hu, 2016. december 2., péntek
Magyar innováció Szaúd-Arábiában?

Origo.hu, 2016. december 2., péntek
Ezek a Budapest 2024 Digitális Ötletpályázat legjobb csapatai

Isite.hu, 2016. december 2., péntek
A jövő energetikai innovációit keresi az MVM Edison programja

Trendfm.hu, 2016. december 2., péntek
InnoMax: fókuszban a mindennapokat segítő infokommunikáció

Szegedma.hu, 2016. december 2., péntek
Varga Mihály: a gazdaság versenyképességét a kutatásfejlesztés befolyásolja

Nrgreport.com, 2016. december 2., péntek
A jövő energetikai innovációit keresik

Insiderblog.hu, 2016. december 2., péntek
BRÉKING - újabb satrtup inkubátor pályázat!

Figyelo.hu, 2016. december 2., péntek
Mik befolyásolják a magyar versenyképességet?

Kossuth Rádió, déli Krónika, 2016. december 2., péntek
A gazdaság versenyképességét hosszú távon a kutatás-fejlesztés, a vállalkozói szellem és a mindezeket támogató gazdaságpolitika befolyásolja, mondta Varga Mihály

InfoRádió, déli Hírek, 2016. december 2., péntek
A versenyképesség fontosságát hangsúlyozta Varga Mihály

Magyar Nemzet, 2016. december 3., szombat, 1+6. oldal
Újabb gondok az EU-s forráslehívással

Észak-Magyarország, 2016. december 3., szombat, 1. oldal
Újabb 39 milliárdra pályázhatnak a kkv-k

Magyar Idők, 2016. december 3., szombat, 13. oldal
Ismét pályázhatnak fejlesztésre a kkv-k

Magyar Idők, 2016. december 3., szombat, 13. oldal
Helyzetbe kell hozni a kis és közepes cégeket

Magyar Hírlap, 2016. december 3., szombat, 9. oldal
Fejlesztési pénzekhez juthatnak a mikrovállalkozások

Magyar Hírlap, 2016. december 3., szombat, 9. oldal
Támogatás startup cégeknek Közép-Magyarországon is

Nógrád Megyei Hírlap, 2016. december 3., szombat, 8. oldal
A versenyképességet a kutatásfejlesztés befolyásolja

Magyaridok.hu, 2016. december 3., szombat
Ismét pályázhatnak fejlesztésre a kkv-k

Magyaridok.hu, 2016. december 3., szombat
Helyzetbe kell hozni a kis és közepes cégeket

Portfolio.hu, 2016. december 3., szombat
Milliárdos pályázaton versenyezhetnek a Pest megyei inkubátorok

Profitline.hu, 2016. december 3., szombat
A kutatásfejlesztés a magyar gazdaság egyik fő mozgatórugója

InfoRádió, déli Hírek, 2016. december 3., szombat
Varga Mihály szerint a versenyképességet hosszú távon a kutatás-fejlesztés, a vállalkozói szellem, és az ezeket támogató gazdaságpolitika befolyásolja

Vasárnap Reggel, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal
Magyar áttörés az agykutatásban

Új Néplap, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal
Magyar áttörés az agykutatásban

Új Dunántúli Napló, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal
Magyar áttörés az agykutatásban

Tolnai Népújság, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal
Magyar áttörés az agykutatásban

Somogyi Hírlap, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal)
Magyar áttörés az agykutatásban

Petőfi Népe, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal
Magyar áttörés az agykutatásban

Heves megyei Hírlap, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal
Magyar áttörés az agykutatásban

Békés Megyei Hírlap, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal
Magyar áttörés az agykutatásban

24 Óra, 2016. december 4., vasárnap, 5. oldal
Magyar áttörés az agykutatásban

Tozsdeforum.hu, 2016. december 4., vasárnap
Az öt legnagyobb hiba, amit egy pályázatnál elkövethetsz

Agrotrend.hu, 2016. december 4., vasárnap
39 milliárdra pályázhatnak a kkv-k

Innoportal.hu, 2016. december 4., vasárnap
Globális verseny a globális innováció erősítéséért

Pecsicivil.hu, 2016. december 4., vasárnap
MVM Edison Light Up!

Euroastra.hu, 2016. december 4., vasárnap
A jövő energetikai innovációit keresi az MVM Edison programja

Bevezetem.eu, 2016. december 4., vasárnap
A jövő energetikai innovációit keresi az MVM Edison programja

Dunaújvárosi Hírlap, 2016. december 5., hétfő, 6. oldal
Startupok fejlesztés

Magyar Idők, 2016. december 5., hétfő, 15. oldal
Technológiával a jövőért

Innoportal.hu, 2016. december 5., hétfő
Most érdemes startupokat fejlesztő műhelyeket létrehozni

Pestpilis.hu, 2016. december 5., hétfő
Segítséget kapnak a régió startup-fejlesztői

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. november
Tíz éve szerződésben a tehetségsegítéssel
"...Őt követően a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács három alapító tagja mondott rövid köszöntőt: Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, Kállai Gábor sakkozó, nemzetközi nagymester és Gajda Attila a Magyar Tehetséggondozó Társaság választmányi tagja..."

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. november
Pro Progressio díj 2016
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Sas Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páratlan hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.