XXVI. évf. | 2016. augusztus 23. | 15. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Magyar Fiatal Tudósok Társasága
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Várható események
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a Magyar Innovációs Szövetség Hírlevelének következő megjelenési időpontja 2016. szeptember 13.

28. EU Fiatal Tudósok Versenye

A 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrijének döntése értelmében 2016. szeptember 16-21. között, Brüsszelben megrendezésre kerülő "28. EU Contest for Young Scientists" döntőjében az alábbi három, első helyezett pályázat képviselheti Magyarországot:
- Mutasd!- Interaktív jelnyelvet tanító és gyakorló szoftver (pályázók: Tóth Fanni és Horváth Roland)
- Mikroelektromechanikai struktúra alacsony frekvenciás hangok és rezgések érzékelésére (pályázó: Udvardi Péter)
- Egy eszköz az elmének (pályázó: Imets Tamás)

A versenyzők második szakmai felkészítését dr. Antos László, ügyvezető igazgató, és Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűrijének tagja és a delegáció vezetője tartotta, 2016. július 27-én, Szövetségünk székhelyén.

A kis- és közepes vállalkozások működése az európai uniós támogatások tükrében

A Széchenyi 2020 fejlesztési terv és a pályázati forrásai a hazai kis-és közepes vállalkozások versenyképessége terén meglevő elmaradásunk felszámolását célozza. A források igénybevételével az új technológiák bevezetése, új termékek kifejlesztése és a KKV-k vezetés-szervezési, működési fejlesztései lesznek megvalósíthatóak. Miközben a nagyvállalatok körében ezek a pályázati lehetőségek már ma is igen népszerűek, fenn áll annak a veszélye, hogy a KKV-k kevésbé lesznek képesek a források bevonására, vagy ha mégis, akkor eltérő mértékben és sikerességgel teljesítenek majd.

Tagszervezetünk, a veszprémi Pannon Egyetemen végzett kutatás középpontjában annak előrejelzése áll, hogy a KKV szektor milyen mértékben lesz képes felhasználni az európai uniós forrásokat. Az alábbi kérdőív egy olyan kutatáshoz kapcsolódik, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy melyek azok a belső szervezeti adottságok, amelyek a leginkább hozzájárulnak majd a forrásbevonási képességhez.

A kérdőív elérhető és kitölthető az alábbi linken:
https://docs.google.com/forms/d/1wpZlanI1jq7h_T-cg62vd07i3DV63e_w4yKDbxoqR-c/edit?usp=drive_web

A kérdőív 103 válaszbejelölős, egyszerű kérdésből áll, kitöltése maximum 25 percet vesz igénybe és teljesen anonim. Amennyiben a válaszadó a kutatás eredményeiről összesítést kér, akkor azt a kitöltés végén az e-mailcíme megadásával teheti meg.
További információk: Józsa Tamás, PhD hallgató (e-mail: jozsatamas@gtk.uni-pannon.hu, telefon: 30/239-8861)

Hírek | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (MAFITUD) 15. országos találkozója

2016. szeptember 9-én, az EGIS Tudományos és Technológiai Központban, Budapesten, rendezzük meg a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny díjazottjainak) zártkörű, 15. országos találkozóját, melynek témája a "Startup kultúra" lesz.

Fő előadó Hild Imre, aki 11 év USA-tanulmány és Wall Street munkatapasztalat után tért haza Magyarországra. 2009 óta startupokat és induló vállalkozókat "szakért" mint mentor, coach, tanácsadó, kockázatitőke-befektető és társalapító. Máig mintegy 20 startup indulásában, indításában és gyorsításában (akcelerálásában) vett részt. A MISZ választmányának tagja, a MISZ Startup Paneljének ügyvivője, a HVCA elnökségi tagja, 2 befektetési alap management tagja.

A hagyományoknak megfelelően idén is bemutatkozik néhány MAFITUD-tag, köztük a Distinction startup egyik alapítója, Kapui Ákos. A Distinction Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai cége volt, mielőtt eladták a skót Skyscannernek 2014-ben. Szót kap még Bálint Karola (idei ISEF különdíjas) és Krecht Rudolf is.

London International Youth Science Forum 2016

A London International Youth Science Forum (LIYSF) 2016. július 27. és augusztus 10. között, immár 58. alkalommal került megrendezésre. A programok helyszínéül az Imperial College of London szolgált. 75 ország, majdnem 430 fiatal tudós-jelölttel képviseltette magát a rendezvényen. Magyarországról egy fiatal vett részt a diákfórumon, Kormányos Gergő, aki a Magyar Innovációs Szövetség által rendezett, 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen második helyezést ért el "Photorhabdus molekuláris biokontroll" című pályamunkájával. Gergő a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban érettségizett.
A fórum alaphangját az UNESCO tudományos részlegének elnöke, Romain Murenzi professzor adta meg lelkesítő beszédével. A fiatalok számos tudományos előadáson vehettek részt, melyet neves tudósok, professzorok, Nobel-díjasok tartottak. Sokat tanulhattak a fúziós energiáról, az emberi szövetekről és azok felépítéséről, betekintést nyerhettek az építészet és a mérnöki munka nehézségeibe és szépségeibe, valamint a látványos kémiai kísérletek sem maradhattak le az előadások színes palettájáról. Megismerkedhettek a londoni egyetemi rendszer működésével, a laborlátogatások által pedig az angliai kutatói munkával. A diákok lehetőséget kaptak az oxfordi és cambridge-i egyetemek meglátogatására.

A résztvevő fiatalok prezentálhatták kutatásaikat, eredményeiket a The Science Forum Bazaar elnevezésű eseményen egy poszter segítségével. A kiállítókat egy 5 tagú, tudósokból, szakértőkből, fiatal doktorokból álló zsűri pontozta. A nap legeredményesebbjei a FameLab LIYSF keretein belül mindenki előtt bemutathatták munkájukat.

A fiatal kutatók meglátogathatták a Science Museum-ot, a National History Museum-ot, ezen kívül programon volt a London Wetland Centre, a Rolly-Royce és a The Alexander Fleming Museum is. Szakértők segítségével ismerhették meg a múzeumok tárgyainak múltját és titkait, így első kézből kaphattak olyan információkat, melyekkel az eddigiek során talán még könyvekben sem találkozhattak.

A kötetlen programok sorát gazdagította a Stonehenge, a Buckingham-palota, a Hampton Court Palota, valamint egyéb angliai látványosságok meglátogatása is.

Hírek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara figyelmeztetése

A Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara figyelmeztetést tett közzé honlapján annak érdekében, hogy lehetőségei szerint felhívja a figyelmet arra, hogy szaporodnak az interneten és közösségi oldalakon az olyan hirdetések, amelyek megtévesztően szabadalmi és védjegy iroda, vagy ügyvivői végzettség látszatát keltik.

A jogosulatlan tevékenységből fakadó esetlegesen felmerülő károk megelőzése érdekében a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara figyelmeztetése az alábbi linken olvasható.

Várható események

Open4Business Konferencia és Üzletember Találkozó

Tagszervezetünk, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve, szakmai konferenciával kísért nemzetközi üzletember találkozót szervez 2016. szeptember 19-21 között Pécsett, a Kereskedelmi Központban (7625 Pécs, Majorossy Imre utca 36.).

A rendezvényt 63 országban népszerűsítik, kiemelt figyelmet fordítva Németországra, Ausztriára, Lengyelországra, Csehországra, Szlovákiára, Romániára, Ukrajnára, Szerbiára, Horvátországra, Szlovéniára, Bosznia-Hercegovinára és Észak-Olaszország fejlett régióira.

Az "Open4Business Konferencia és Üzletember Találkozó" kitűnő helyszíne formális és informális találkozóknak, jó gyakorlatok megosztásának, hazai és nemzetközi gazdasági és projektpartnerségek alakításának az alábbi szektorokban:
- gépipar (mérnöki tevékenység, fémfeldolgozás stb.)
- beszállító ipar (műanyagipar, járműipar, elektronika)
- környezetipar
- élelmiszeripar
- ICT
- kutatás & fejlesztés, egyéb nemzetközi projektpartnerségek .

Regisztrálni az alábbi linken lehet.
További információk az esemény honlapján.

10. Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája idei programjaira 2016. szeptember 30-án kerül sor, többek között a Science Parkban, az Ericsson Kutatás-fejlesztési Központjában (1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.), ahol a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb pályamunkáival is megismerkedhetnek a látogatók.

A kiállítás helyszínt tagszervezetünk, az Ericsson Magyarország Kft., mint a Kutatók Éjszakája nagyvállalati partnere és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny egyik szponzora biztosítja. További információk a Kutatók Éjszakájáról az alábbi linken.

IT Evolúció Kiállítás

2016. augusztus 2-án megnyitotta kapuit, tagszervezetünk, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának Aulájában az "IT Evolúció Kiállítás“, Dr. Kutor László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara docensének információ-technológiai eszközöknek gyűjteményéből. A megnyitón köszöntőt mondott többek között Dr. Gáti József, megbízott kancellár is.

Dr. Kutor László küldetésének tekintette több mint 45 éves pályafutása során, hogy összegyűjtse, megőrizze és bemutassa a számolástechnika, az elektronika, az adattárolás és az elektronikus kommunikáció meghatározó elemeit és az elemek evolúcióját, a jövő mérnökei és minden érdeklődő számára.

A kiállítás állandó jellegű, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának Aulájában díjmentesen tekinthető meg, az alábbi nyitva tartás szerint:
aug.19-ig H-P: 6.00-20.00
aug.19. után H-P: 6.00-22.00

Helyszín: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b.

Szakirodalomfigyelő

Barabási Albert-László: A hálózatok tudománya - Libri Könyvkiadó, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

A szerző a hálózatok tudománya egyik úttörőjeként lett világhírű tudós. Első könyvét - BEHÁLÓZVA - a Hírlevél 2004/2. számában ismertettük.

Új műve rendkívül érdekes és hatalmas tudásanyagot kínál, amely új, nagyon hatékony eszközül szolgálhat mind a legkülönfélébb területeken létező dolgok szervezeti felépítésének és működésének megismerésében, mind a gyakorlati munka számtalan területén, sokban olyan rálátást nyit a világra, annak igen fontos részeire, amilyennel eddig nem rendelkeztünk. Felsőfokú tankönyv, a megértést segítő legmodernebb szerkesztési technikával, jelentős hányada a matematika apparátusát is alkalmazza. És: "A hálózattudomány rengeteg anyagot és ismeretet kínál, és ezek a legegyszerűbben az interneten érhetők el, ezért a fejezetekben online forrásokkal találkozhatunk."

Barabási így indítja: "A hálózatok által kínált nézőpont nélkülözhetetlen azoknak, akik szeretnék megérteni napjaink összekapcsolt világát. Úgy gondolom, hogy ez a könyv a legjobb eszköz arra, hogy ezeket a szempontokat megoszthassam (...) A témák és a bemutatóanyagok kiválasztásánál sokszor az vezetett, hogy kvantitatívan, mégis könnyen érthetően mutassam be a témát. Próbáltam emellett azt is átadni, hogy a hálózatok milyen betekintést adnak a bennünket körülvevő sokféle komplex rendszerbe. Mivel ezek a célok gyakran ellentmondanak egymásnak, ezért a technikai fejlődést összekapcsoltam a fontos felfedezések (mármint az idetartozók - OP) gyökerét és alkalmazásait bemutató történeti jegyzetekkel és szövegdobozokkal." "Mivel a hálózattudomány mérésekből született, ezért a könyv nagy figyelmet fordít a valóságos hálózatok elemzésére."

Barabási a könyv oktatási felhasználásáról beszél, ám ugyanígy használható önképzésre is - íme: "Két különböző módon tanítottam eddig a hálózattudományt. Az első egy teljes féléves kurzus, doktoranduszoknak és fiatalabb, de szintén tapasztalt fizikus, számítástudományi és mérnökhallgatóknak. A másik egy háromhetes, kétkredites óra közgazdaságtani és szociológiai képzettségű hallgatóknak. A könyv mindkét tanítási tapasztalatra épít: a teljes féléves kurzussal végigmegyek az egészén, a kiegészítés haladóknak szakaszokba foglalt bizonyításokkal és levezetésekkel együtt. A rövidebb kurzusban csak a főbb fejezetekről beszélek."

Az új tudományágaknál gyakran felmerül: miért csak most jelent meg? Barabási: "A hálózatok tudománya a 21. században vált önálló tudományággá. Miért nem kétszáz évvel ezelőtt jelent meg? Történt valami a 21. sz. hajnalán, s az a különálló kutatási területek határait átlépve megindította a megszületését." Itt két hatást nevez meg, "amely a hálózatok tudományát életre hívta."

Ezek egyike a hálózati térképek megjelenése. "A 21. sz. előtt nem voltak eszközeink a hálózatok térképeinek elkészítéséhez. Az internet felfutása tette lehetővé, alapjaiban változtatta meg a minket körülvevő és bennünk lévő hálózatok adatainak gyűjtését, csoportosítását, megosztását és elemzését."

A másik A hálózat tulajdonságainak univerzalitása. "A hálózatkutatás fő felfedezése pontosan az, hogy a tudomány, a természet és a technológia különböző területein előforduló hálózatok szerkezete igen hasonló, mert mindet ugyanazok a rendező elvek alakítják. Emiatt ezeket a hálózatokat ugyanazokkal a matematikai eszközökkel kutathatjuk. Ez az univerzalitás - azonos törvényszerűségek érvényesülése széles körben - a könyv egyik fő motívuma."

És "A hálózatkutatásnak nemcsak a tárgya egyedi, hanem a módszertana is. A kutatók által használt módszerek kulcsjellemzői: • Tudományágak ötvözése • Tapasztalati, adatalapú megközelítés • Kvantitatív és matematikai megközelítés • Számítástechnikai módszerek"

Jelentőségének nagyságrendjéhez pedig? "Van valami közös abban, ahogyan az evolúciós elmélet, a kvantummechanika és a hálózatkutatás segítette az előrehaladást."

Bernard Wasserstein: Az igazi Trebitsch - Akadémiai Kiadó, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Világhírű, a változatos fordulataiban és hajmeresztő merészségében hihetetlen pályát befutó kalandor - magyar születési nevén Trebitsch Ignác - életét állítja elénk mélyreható és szerteágazó kutatásai eredményeként a Chicago-i Egyetem Történelem Tanszékének professzor emeritusa. Szakterülete a modern európai zsidó történelem, az Egyetem 16 sorban sorolja fel a mind magasabbra ívelő egyetemi és egyéb tudományos pályafutása oktatói és kutatói állomásait. 12 történelmi elemző könyvét is ismerteti.

E műve egyedülállóan hiteles és alapos összegzése Trebitsch pályafutásának. Jól jellemzi az Akadémiai Kiadó ajánlója: "Trebitsch Ignác ma már egészen hihetetlennek tűnő, elképesztően izgalmas és kalandos életpályát futott be. Méltán foglalja el jól megérdemelt helyét a világ legnagyobb szélhámosai és identitáskamélonjai között. Mivel mindig az események középpontjában volt, méghozzá a földgolyó legkülönbözőbb pontjain Londontól Sanghajig, élete egyedülálló keresztmetszetet ad a 20. század első feléről.

Gazdag, ortodox zsidó családban született Pakson 1879-ben, volt képviselő a brit parlamentben a Brit Birodalom tündöklésének idején, olajipari nagyvállalkozó Galíciában és Romániában, önjelölt kém és rejtjelszakértő az első világháborúban, több börtönt megjárt fegyenc Angliában, szélsőjobboldali politikus, majd a Kapp-puccs ötnapos kormányának főcenzora Berlinben 1920-ban, nemzetközi összeesküvő Budapesten és Bécsben, anglikán és presbiteriánus lelkész, polgárháborús hadurak tanácsadója Kínában és végül világszerte ismert buddhista szerzetes, majd apát, élénk titkosszolgálati kapcsolatokkal ugyancsak Kínában. Egy ember, aki sok oroszlán bajuszát rángatta a brit Külügyminisztériumtól és titkosszolgálatoktól az FBI-on át a japán és német titkosszolgálatokig. Nőfaló, luxusszállók és óceánjárók törzsvendége, de családapa és nyomorúságos panziók fizetésképtelen lakója is... A második világháború idején, japán szolgálatban, buddhista szerzetesként, Sanghajban halt meg 1943-ban. Életrajza letehetetlen olvasmány."

A The American Historical Review e könyvről szóló testes recenziójából: "Messze kiemelkedően szórakoztató és a képzeletet megmozgató mű egy kiemelkedően gazdag fantáziájú és merész szerzőtől. Csodálatos példája, milyen teljesítményre képes a történész, ha nyomozónak áll. Wasserstein egy elképesztő életet rakott össze a források hasonlóképp elképesztően változatos sorából. Ami talán még fontosabb, e könyv azt merészeli sugallni, nagy hévvel, hogy amit hagyományosan a dolgok perifériájának tekintettek, az talán a 20. század szíve volt. (...) Trebitsch története vadabb, mint bármilyen fikció. (Itt életútja főbb állomásai következnek, amelyeket az előző ismertető is vázol.) A messianisztikus téveszméivel és a végnélküli vándorlásaival talán a kvintesszenciája volt a 20. század beilleszkedésre képtelen emberének. Volt valami pozitívan lenyűgöző, fenséges a pózaiban és a kudarcaiban. Kiérdemeltek egy igazán jó beszámolót. Ezzel meg is kapták."

Wasserstein bevezetőjéből: "Felkutattam, pontosan hogyan (...) tért vissza Európába és bukkant fel 1920-ban a jobboldali német forradalmi kormányzat tagjaként, hogyan találkozott ott a fiatal Hitlerrel, hogyan hozták létre német, magyar és orosz reakciósok Lenin Vörös Interncionáléjának jobboldali megfelelőjét, majd hogyan árulta el összeesküvő társait és menekült Kínába, nevezte ki magát egy buddhista kolostor apátjává, és merült mélyen bele Tibet és Észak-Kína politikai intrikáiba. Végül, élete utolsó és legrendkívülibb szakaszában hogyan tűnt fel ismét a japánok megszállta Sanghaj kísérteties félhomályában a régi szerepében, titkos ügynökként, ezúttal mind a németek, mind a japánok szolgálatában."

A pszichológia nagykönyve - Minden, amit tudni érdemes - HVG Könyvek, 2016
Dr. Osman Péter ismertetése

Encyclopaedia Britannica: "A pszichológia tudomány, amely az emberek és más állatfajok lelki eredetű folyamatait és magatartását vizsgálja." Az embereknél maradva, ez - némi egyszerűsítéssel - lefordítható arra a gyakorlatias értelmezésre, hogy a pszichológia arra keresi a tudományos alaposságú és megbízhatóságú magyarázatot, hogyan alakítják a lelki tényezők az ember, valamint az emberek különféle csoportjainak magatartását, válaszaikat az őket ért hatásokra, milyen tényezők és mechanizmusok játszanak szerepet ebben és hogyan, és miként lehet ezeket az ismereteket felhasználni az emberek és azok különféle csoportjainak befolyásolására, irányítására. Ez így magyarázattal szolgál arra is, miért váltak elsőrendű fontosságúvá napjainkra a pszichológiai ismeretek és az azokra támaszkodó megértési-, értelmezési-, befolyásolási- és irányítási technológiák. Csak néhány utalás ehhez: • Gyártani ma már voltaképp bárki bármit képes - a létfontosságú tudás abban áll, hogyan tud győzni a piacon. • Tudás- és alkotás-alapú gazdasággá fejlődött a világ élvonala, amelyben a legértékesebb termelési tényező a szellemi vagyon, és az egyik legfontosabb tudás az alkotómunka ösztönzése és irányítása. • A társadalmak és azok kisebb közösségei irányításában mindinkább a demokratikus módszerek kerülnek előtérbe, ezekben pedig a nyers erő alkalmazásának helyét átveszik a pszichológiai eszközök. Hasonlóképp érvényes ez minden olyan gazdálkodó szervezetre, amelynél a hozzáadott érték és a nyereség előállításában jelentős szerepe van az ott dolgozó, és az abban érintett embereknek - ezeknél mind fontosabbá válnak a kiválasztásnak és a motiválásnak, valamint a csoportdinamikák kezelésének pszichológiai eszközei.

Ha tehát az ember másokkal eredményre akar jutni, szinte kivétel nélkül minden területen a korábbiaknál sokkal nagyobb szüksége van ehhez pszichológiai ismeretekre. Szintúgy ahhoz is, hogy védeni tudja a szellemi vagy épp alkotói szuverenitását.

A HVG Kiadó ajánlójából: "A pszichológia nagykönyve tömören és közérthetően rendszerezi a tudomány neves képviselőinek korszakalkotó gondolatait, pályafutását és magánéletét. Izgalmas olvasmány mindazoknak, akik szeretnének többet tudni az emberi psziché titkait feltáró kísérletekről, a társas lét kihívásairól és a lelki betegségek gyógyításának történetéről."

A könyv a magas színvonalú, a szakmai ismereteket laikusoknak is könnyen érthetően tárgyaló ismeretterjesztés értékes műfajába tartozik. Szerkesztése, előadásmódja a modern gyakorlatot követi: kifejezetten érdekes előadásra törekvő, rövid tanulmányok sora, amelyeket képek, ábrák segítenek megérteni. Mindegyik a pszichológia egy-egy fontos témáját tárgyalja egy-egy tudós arra vonatkozó munkája alapján, s annak rövid életrajzával. A nagy részek, amelyekbe a tanulmányokat tagolták: • Filozófiai gyökerek - A pszichológia születése • Behaviorizmus - Hogyan reagálunk a környezetünkre • Pszichoterápia - A tudattalan meghatározza a viselkedést • Kognitív pszichológia - A számító agy • Szociálpszichológia - Mások világában • Fejlődéslélektan - Csecsemőkortól a felnőttkorig • Differenciálpszichológia - Személyiség és intelligencia.

Mindegyik részt egy-egy kétoldalas áttekintés vezeti be, idővonallal az abban legmeghatározóbb történésekről.

A témák mélyebb tanulmányozását kétoldalas összeállítás segíti a magyarul megjelent művekről, a kézikönyvként való használatot pedig név- és tárgymutató, ami az ilyen műveknél nagyon hasznos.

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft., segítségével készült.


Innoportal.hu, 2016. július 18., hétfő
Innováció Európában: Svédország újra az élen

Innoportal.hu, 2016. július 18., hétfő
A siker egyik kulcseleme lett a "dolgok internete"

Figyelo.hu, 2016. július 18., hétfő
10 ígéretes startupnak és 10 fiatal tehetségnek segít a Bridge Budapest

Computerworld.hu, 2016. július 18., hétfő
Ezért elengedhetetlen a sikerhez a dolgok internete

Bacsmegye.hu, 2016. július 18., hétfő
Kiírták a Dél-alföldi Innovációs Díj 2016. évi Pályázatát

Promenad.hu, 2016. július 19., kedd
Lehet pályázni a Dél-alföldi Innovációs Díjra

Kamaraonline.hu, 2016. július 19., kedd
Stratégiai K+F műhelyek: megjelent a VEKOP-felhívás

Piacesprofit.hu, 2016. július 19., kedd
Lesz még pályázati pénz innovációra

Piacesprofit.hu, 2016. július 19., kedd
Újabb nyolcmilliárdos pályázat kutatás-fejlesztésre

Ringmagazin.hu, 2016. július 19., kedd
Forduljon a Műegyetemhez

Uzletfejlesztes.hu, 2016. július 19., kedd
10 ígéretes startupnak és 10 fiatal tehetségnek segít a Bridge Budapest

Hvg.hu, 2016. július 19., kedd
Itt fog megtanulni vállalkozni, nem az iskolapadban

Pecsinapilap.hu, 2016. július 19., kedd
Folytathatja nagyreményű kutatásait a PTE

Pecsiujsag.hu, 2016. július 19., kedd
Összesen négymilliárd forintos uniós támogatást kapott a PTE két projektje

Monitormagazin.hu, 2016. július 19., kedd
Kiemelt dicséret a tudományos versenyen, nagyszerű innováció a Hévízi-tó elfolyó vizének hasznosítására
"...A ló és az ember között mindig is különleges volt a kapcsolat, de vajon hasonlóan reagálunk-e a minket érő hatásokra? Vajon megérzik-e a lovak is a frontot, vagy ha fáj a lábuk, a humángyógyászatban használt módszerek segíthetnek-e rajtuk? Az alig tizenkilenc éves Novinszky Petra tudományos pályázatában, amelyért kiemelt dicséretben részesült a Magyar Innovációs Szövetség 25. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyén, hasonló kérdésekre keresi a választ. Keszthelyi fiatalnak ilyen magas szintű kitüntetést még nem sikerült kiérdemelnie ezen a területen..."

Infovilag.hu, 2016. július 19., kedd
IFA 2016, Berlin: az innováció fővárosa

Infovilag.hu, 2016. július 19., kedd
Gyengén teljesít a magyar kutatás és fejlesztés - gazdasági kilátások a Brexit után

Hirextra.hu, 2016. július 19., kedd
Egyre találékonyabbak vagyunk

Hrportal.hu, 2016. július 19., kedd
10 ígéretes startupnak és 10 fiatal tehetségnek segít a Bridge Budapest

Digitalhungary.hu, 2016. július 19., kedd
Új gyakorlati útmutató startupoknak

Insiderblog.hu, 2016. július 19., kedd
A "dolgok internete" ma már nélkülözhetetlen a sikerhez

Hiros.hu, 2016. július 19., kedd
Idén is lehet pályázni a a Dél-alföldi Innovációs Díjra

Délvilág, 2016. július 20., szerda, 3. oldal
Feltalálók pályázhatnak

Délmagyarország, 2016. július 20., szerda, 3. oldal
Feltalálók pályázhatnak

Computerworld, 2016. július 20., szerda, 12+13. oldal
Tíz feltörekvő technológia 2016-ban

Hajdú-Bihari Napló, 2016. július 20., szerda, 7. oldal
Innovatívan a jobb termésért

Magyar Hírlap, 2016. július 21., csütörtök, 10. oldal
Országos szintű, kétfordulós startupverseny

Magyar Mezőgazdaság, 2016. július 20., szerda, 7. oldal
Adómentességet kapnak a román kutatók

Innotéka, 2016. július 20., szerda, 16-18. oldal
Automorf formák, szinapszisok, gombák
"...Tavaly és idén összesen 450 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre a pályázat ?nanszírozására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére. Tavaly öt, idén három pályázat támogatásáról született döntés. Újabb pályázatokat az erre a célra kialakított elektronikus pályázati felületen a keret kimerüléséig, a meghirdetett felhívást követő döntés után folyamatosan, de legkésőbb 2016. december 31-éig lehet benyújtani..."

Innotéka, 2016. július 20., szerda, 20. oldal
Megkezdte működését a VSZI

Innotéka, 2016. július 20., szerda, 28. oldal
Megjelent a Start Up Guide 2016

Innotéka, 2016. július 20., szerda, 28. oldal
Hazai forrás KFI tevékenységhez

Innotéka, 2016. július 20., szerda, 29. oldal
Svéd díjat nyertek

Ezermester, 2016. július 20., szerda, 8-9. oldal
Smarter Cityes Okosabb város

Kamaraonline.hu, 2016. július 20., szerda
Tel Avivban is bemutatkozhatnak a Be Smart-győztes startupok

Trademagazin.hu, 2016. július 20., szerda
Magazin: Innováció minden mennyiségben

Uzletfejlesztes.hu, 2016. július 20., szerda
Innováció minden mennyiségben

Hazipatika.com, 2016. július 20., szerda
Innováció - gyógyszerfejlesztés közelről

Delmagyar.hu, 2016. július 20., szerda
Feltalálók pályázhatnak

Portfolio.hu, 2016. július 20., szerda
Közel 700 millióval támogatják az innovációt Pálinkásék

Pannonnovum.hu, 2016. július 20., szerda
Magyar siker a német oktatási innovációs versenyen

Itbusiness.hu, 2016. július 20., szerda
5000 dollárt ért az app ötlet
"...Még nincs 20 éves, de reméljük, mire átlépi a második x-et, mi is a díjnyertes ShopMappel fogunk vásárolni. Bálint Karola májusban elhozta Arizonából az Oracle ötezer dolláros különdíját az Intel innovációs diákversenyén, mi pedig megkérdeztük, hogyan tovább. Az ötlet egyszerű, a megvalósítása már nehéz..."

Innoportal.hu, 2016. július 20., szerda
Jelentősen nőtt a szabadalmi bejelentések száma az első félévben

Weborvos.hu, 2016. július 20., szerda
Négymilliárdos támogatás két kutatásnak Pécsett

Portfolio.hu, 2016. július 20., szerda
Világhódító útjára készül a legendás magyar találmány

Magyar Idők, 2016. július 21., csütörtök, 15. oldal
Magyar startupokat keresnek

Magyar Idők, 2016. július 21., csütörtök, 15. oldal
Készülnek a vállalkozások az uniós pályázatokra

Népszabadság, 2016. július 21., csütörtök, 13. oldal
Brexit után tudományos EU-csúcs lesz Manchesterben

Agro napló, 2016. július 21., csütörtök, 57. oldal
Az innováció folytatódik

Rolling tons, 2016. július 21., csütörtök, 5. oldal
Díjazott innováció

Magyar Hírlap, 2016. július 21., csütörtök, 9. oldal
Együttműködik az MKIK és a jegybank alapítványa

Innoportal.hu, 2016. július 21., csütörtök
Mérnökképzés is kapcsolódik majd a zalaegerszegi tesztpályához

Autopro.hu, 2016. július 21., csütörtök
Mérnököket képeznének zalaegerszegi tesztpályához

Szegedma.hu, 2016. július 21., csütörtök
Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szegedi Egyetem és a BHE Csoport

Figyelo.hu, 2016. július 21., csütörtök
NGM: tovább erősödik a lendület az iparban

Autopro.hu, 2016. július 21., csütörtök
Ipar 4.0-tól a magyar munkások elvándorlásáig - interjú Lepsényi Istvánnal

Realista.hu, 2016. július 21., csütörtök
Folytatódik az invázió! Az Y-generáció legújabb globális központjai Magyarországon

Innoteka.hu, 2016. július 21., csütörtök
Egy fiatal magyar élővilág kutató Svájcban
"...24 kiválasztott középiskolás fiatal vehetett részt Magyarországról, Svájcból, Portugáliából, Svédországból, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Máltából és Észtországból a 27. Nemzetközi Élővilág Kutató Héten. Schweizer Jugend Forscht 1989 óta évente rendezi meg a Nemzetközi Élővilág Kutató Hetet a Svájci Alpokban. A rendezvényen 24 kiválasztott középiskolás fiatal vehet részt Svájcból és külföldről. Magyarországról eddig összesen kilenc fiatal utazhatott ki a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) delegáltjaként. Az idei, 2016. június 25. és július 2. között megrendezett Nemzetközi Élővilág Kutató Hét helyszíne Tschierv volt, a kutatások Val Müstair területén zajlottak. Az eseményen Rácz Gréta, a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny II. díjban részesített fiatalja vet részt, a MATEHESZ támogatásával..."

Innoportal.hu, 2016. július 21., csütörtök
Magyar résztvevő is volt a 27. Nemzetközi Élővilág Kutató Héten
"...Rácz Gréta egy négy fős csoportban, két svájci és egy máltai fiatal társaságában vizsgált különböző méh fajokat. A kutatás fő célja az volt, hogy megtalálják a piros listán lévő Bombus alpinus faj tagjait és több adatot gyűjtsenek róla. Mivel a keresett faj a tengerszint feletti 2500-3000 méteren él, így ezen a területen kutattak.A kutatásieredményeket nyílt előadássorozaton prezentálták..."

Magyaridok.hu, 2016. július 21., csütörtök
Magyar startupokat keresnek

Magyaridok.hu, 2016. július 21., csütörtök
Készülnek a vállalkozások az uniós pályázatokra

Portfolio.hu, 2016. július 21., csütörtök
Kedvező változások a K+F projektek bérelszámolásában

Trademagazin.hu, 2016. július 21., csütörtök
Innovációs sikerek

Magyarhirlap.hu, 2016. július 21., csütörtök
Országos szintű, kétfordulós startupverseny

Délvilág, 2016. július 22., péntek, 2. oldal
Egyetemi találmányokat értékesítenek

Délmagyarország, 2016. július 22., péntek, 2. oldal
Egyetemi találmányokat értékesítenek

Világgazdaság, 2016. július 22., péntek, 8. oldal
Innovációs szakadékban

Világgazdaság, 2016. július 22., péntek, 12. oldal
Megvalósítható az Irinyi-terv

Magyar Nemzet, 2016. július 22., péntek, 6. oldal
Tudás nélkül nincs növekedés

Profit7.hu, 2016. július 22., péntek
Startra készen várják a cégek az uniós pályázatokat

Docuworld.hu, 2016. július 22., péntek
Innovációs szakadékban Magyarország

Vg.hu, 2016. július 22., péntek
Innovációs szakadékban Magyarország

Uzletfejlesztes.hu, 2016. július 22., péntek
Innovációs szakadékban Magyarország

Delmagyar.hu, 2016. július 22., péntek
Egyetemi találmányokat értékesítenek

Figyelo.hu, 2016. július 22., péntek
Így kell elindítani egy startupot

Sikerado.hu, 2016. július 22., péntek
Hatalmas sikert ért el egy magyar startup

Innoportal.hu, 2016. július 22., péntek
Nemzetközi innovációs versenyt rendeznek a Pannon Egyetemen

Kanizsaujsag.hu, 2016. július 22., péntek
Innovációk a hazai tehetséggondozásban - kanizsai szereplőkkel

Promenad.hu, 2016. július 22., péntek
Stratégiai partnerségi megállapodás

Innoportal.hu, 2016. július 22., péntek
Újabb együttműködést kötött a BME és a Richter

Digitalhungary.hu, 2016. július 22., péntek
Ígéretes startupok és fiatal tehetségek kaptak segítséget

Mno.hu, 2016. július 22., péntek
Tudás nélkül nincs növekedés

Logisztika.hu, 2016. július 22., péntek
Innovációs rangsor - helyünk az európai rangsorban

Innoportal.hu, 2016. július 23., szombat
Már várják a pályázatokat a Dél-alföldi Innovációs Díjra

Kamaraonline.hu, 2016. július 23., szombat
Az erdélyi startup-ökoszisztéma lehetőségei

Autopro.hu, 2016. július 23., szombat
65 milliárd forintra csaphatnak le a kisvállalkozások

Vg.hu, 2016. július 23., szombat
Megvalósítható az Irinyi-terv

Dunaújvárosi hírlap, 2016. július 25., hétfő, 6. oldal
Innovációs szakadék?

Világgazdaság, 2016. július 25., hétfő, 5. oldal
Kevés a magyar szabadalom
Infovilag.hu, 2016. július 25., hétfő
GE Innovációs Barométer: a hazai vállalatok fele sem alkalmazza a big data-analitikát

News4business.hu, 2016. július 25., hétfő
Radikális változások várhatóak a digitalizáció hatására

Webradio.hu, 2016. július 25., hétfő
GE: a magyar cégek nagy többsége nem tud alkalmazkodni a technológiai fejlődés gyorsaságához

Trademagazin.hu, 2016. július 25., hétfő)
GE: a magyar cégek nagy többsége nem tud alkalmazkodni a technológiai fejlődés gyorsaságához

Profitline.hu, 2016. július 25., hétfő
Le lennének maradva a magyar cégek?

Hirado.hu, 2016. július 25., hétfő
Nagy bajba kerülhetnek a magyar cégek

Vg.hu, 2016. július 25., hétfő
Kevés a magyar szabadalom

Itbusiness.hu, 2016. július 25., hétfő
Optimisták az IT-t használó cégek

Napi.hu, 2016. július 25., hétfő
Eljárhat az idő a magyar cégek nagy többsége felett

Portfolio.hu, 2016. július 25., hétfő
A legtöbb magyar cég nem tud lépést tartani a technológiai fejlődéssel

Innoportal.hu, 2016. július 25., hétfő
Magyar-kínai kooperációs kutatásokra hirdettek pályázatot

U-szeged.hu, 2016. július 25., hétfő
Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és a BHE Csoport

Pannonnovum.hu, 2016. július 25., hétfő
Így kell elindítani egy startupot

Pannonnovum.hu, 2016. július 25., hétfő
Kiemelt dicséret a tudományos versenyen, nagyszerű innováció a Hévízi-tó elfolyó vizének hasznosítására
"...A ló és az ember között mindig is különleges volt a kapcsolat, de vajon hasonlóan reagálunk-e a minket érő hatásokra? Vajon megérzik-e a lovak is a frontot, vagy ha fáj a lábuk, a humángyógyászatban használt módszerek segíthetnek-e rajtuk? Az alig tizenkilenc éves Novinszky Petra tudományos pályázatában, amelyért kiemelt dicséretben részesült a Magyar Innovációs Szövetség 25. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyén, hasonló kérdésekre keresi a választ. Keszthelyi fiatalnak ilyen magas szintű kitüntetést még nem sikerült kiérdemelnie ezen a területen..."

Edupress.hu, 2016. július 25., hétfő
Együttműködik a BME és a Richter

Edupress.hu, 2016. július 25., hétfő
Országszerte készülnek az okosruhák

Edupress.hu, 2016. július 25., hétfő
Az élővilágot kutatják
"...Az idei, 2016. június 25. és július 2. között megrendezett Nemzetközi Élővilág Kutató Hét helyszíne Tschierv volt, a kutatások Val Müstair területén zajlottak. Az eseményen Rácz Gréta, a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny II. díjban részesített fiatalja vet részt a MATEHESZ támogatásával. A kutatóhét többi résztvevője Svájcból, Portugáliából, Svédországból, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Máltából és Észtországból érkezett..."

Computerworld.hu, 2016. július 25., hétfő
Tíz feltörekvő technológia 2016-ban

Uzleti-innovacio.blog.hu, 2016. július 25., hétfő
Startup! Startup!

Jazzy Rádió, 2016. július 25., hétfő
A Millásreggeli vendége Iván Kristóf

Magyar Nemzet, 2016. július 26., kedd, 10. oldal
Lassan reagálnak a magyar cégek

Euroastra.hu, 2016. július 26., kedd
A magyar cégvezetők radikális változásokat várnak a digitalizáció hatására

Technokrata.hu, 2016. július 26., kedd
A hazai vállalatok alig fele alkalmazza a big data analitikát

Hirek.prim.hu, 2016. július 26., kedd
A magyar cégvezetők radikális változásokat várnak a digitalizáció hatására

Bonline.hu, 2016. július 26., kedd
A hazai vállalatok alig fele alkalmazza a big data analitikát a GE Innovációs Barométer felmérése szerint

Piacesprofit.hu, 2016. július 26., kedd
Digitális darwinizmus: aki lemarad, kimarad

Marketinginfo.hu, 2016. július 26., kedd
Elkészült a GE Innovációs Barométer

Energiainfo.hu, 2016. július 26., kedd
Óvatoskodnak a magyar cégek az innovációval

Humanpolitika.hu, 2016. július 26., kedd
A magyar cégek nagy többsége nem tud alkalmazkodni a technológiai fejlődés gyorsaságához

Autopro.hu, 2016. július 26., kedd
A magyar cégek csak távolról figyelik a technológiai fejlődést

Innoportal.hu, 2016. július 26., kedd
Nem tudnak lépést tartani a technológiai fejlődéssel a magyar cégek

Gyartastrend.hu, 2016. július 26., kedd)
GE: a hazai cégek többsége nem tud alkalmazkodni a digitalizációhoz

Elelmiszer.hu, 2016. július 26., kedd
A magyar cégek a technológiai fejlődés ütemével nem tudják felvenni a lépést

Kreativ.hu, 2016. július 26., kedd)
A magyar cégek nem bírják a technológiai fejlődés ütemét

Realista.hu, 2016. július 26., kedd)
Nyakunkon a negyedik ipari forradalom

Nrgreport.com, 2016. július 26., kedd
A cégek zöme nem tud alkalmazkodni a technológiai fejlődés üteméhez

Ado.hu, 2016. július 26., kedd)
A cégek zömének túl gyors a technológiai fejlődés

Minuszos.hu, 2016. július 26., kedd)
A magyar cégek fele nem él a big data lehetőségeivel

Mediainfo.hu, 2016. július 26., kedd
Nő az innováció szerepe a digitális gazdaságban

Pannonnovum.hu, 2016. július 26., kedd
Magyarország a 21. helyen áll az európai innovációs eredménytáblán

Pannonnovum.hu, 2016. július 26., kedd
Közel 700 millióval támogatják az innovációt Pálinkásék

Pannonnovum.hu, 2016. július 26., kedd
A kimerülők helyett újabb K+F+I kiírásokat várhatunk

Itcafe.hu, 2016. július 26., kedd
Újabb kiemelkedő magyar informatikai siker

Marketinginfo.hu, 2016. július 26., kedd
Megállapodást kötött az MVM a Dunaújvárosi Egyetemmel

Itbusiness.hu, 2016. július 26., kedd
Mennyire vagyunk felkészültek a digitális világra?

Magyar Nemzet, 2016. július 27., szerda, 11. oldal
Magyar ötlet: közösségi takarító

Dunaújvárosi hírlap, 2016. július 27., szerda, 1+6. oldal
Digitális forradalom!

Fejér Megyei Hírlap, 2016. július 27., szerda, 3. oldal
A DuE és az MVM

Piac és Profit, 2016. július 27., szerda, 26-27. oldal
Hogyan lesz sikeres egy vállalkozás?

Itextreme.hu, 2016. július 27., szerda
GE Innovációs Barométer: radikális változások várhatóak a digitalizáció hatására

Tozsdeforum.hu, 2016. július 27., szerda
Nem tudunk alkalmazkodni a digitalizáció őrült tempójához

Bdpst24.hu, 2016. július 27., szerda
A magyar cégvezetők radikális változásokat várnak a digitalizáció hatására

Uzletfejlesztes.hu, 2016. július 27., szerda
GE Innovációs Barométer

Otvenentul.hu, 2016. július 27., szerda
A legtöbb magyar cég nem tud alkalmazkodni a technológiai fejlődéshez

Uzletresz.hu, 2016. július 27., szerda
Aki lemarad, kimarad

Docuworld.hu, 2016. július 27., szerda
GE Innovációs Barométer

Minuszos.hu, 2016. július 27., szerda
Digitális technológiák használata: egészen elkeserítő a magyar vállkozások helyezése

Itextreme.hu, 2016. július 27., szerda
World Economic Forum jelentés - a hazai társadalom felkészült a digitális szolgáltatások használatára

Pannonnovum.hu, 2016. július 27., szerda
Okos vállalkozások nevezését várja a 4. BE SMART Startup Verseny

Bitport.hu, 2016. július 27., szerda
Amit a közös pénzből fejlesztenek, az közös kincs lesz

Realista.hu, 2016. július 27., szerda
Közép-Európa sikertörténet. Befektetések és innováció

Euroastra.hu, 2016. július 27., szerda
Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött az MVM Zrt. a Dunaújvárosi Egyetemmel

Szombathelyi7.hu, 2016. július 27., szerda
Fiatalok vállalkozóvá válásának segítése

Mno.hu, 2016. július 27., szerda
Magyar ötlet: közösségi takarító

Gazdasagportal.hu, 2016. július 27., szerda
A magyar cégvezetők radikális változásokat várnak a digitalizáció hatására

Figyelő, 2016. július 28., csütörtök, 67 .oldal
Így kell elindítani egy startupot

News4business.hu, 2016. július 28., csütörtök
Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a budapesti műszaki egyetem és a Richter

Minap.hu, 2016. július 28., csütörtök
Hétszázmilliós fejlesztés stratégiai célokra és kutatás-fejlesztésre a Miskolci Egyetemen

Logisztika.hu, 2016. július 28., csütörtök
GE Innovációs barométer

Trend FM-Gazdasági Rádió Csoport, Reggeli monitor, 2016. július 28., csütörtök
Együttműködési megállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Dunaújvárosi Egyetem

Webradio.hu, 2016. július 29., péntek
Innovációs hivatal: közzétették az alapkutatási témapályázatok idei nyerteseit

Innoportal.hu, 2016. július 30., szombat
Nőtt a pályázói kedv a felfedező kutatásokban

Innoportal.hu, 2016. július 29., péntek
Akár félmilliárdos innovációs támogatást is nyerhetnek Pest megyei cégek

Napi.hu, 2016. július 29., péntek
Sok pénzhez jutott a magyar tudomány

Portfolio.hu, 2016. július 29., péntek
Közel 9 milliárdot kaptak a hazai kutatók az Innovációs Alapból

Kreativ.hu, 2016. július 29., péntek
Okos vállakozások nevezését várják a 4. Be Smartra

Kreativ.hu, 2016. július 29., péntek
Okos vállakozásokat várnak a 4. Be Smartra

Index.hu, 2016. július 29., péntek
Magyar orvostanhallgatók hódítják meg a Microsoftot

Privatbankar.hu, 2016. július 29., péntek
Nincs terved a hétvégére? Tanulj meg programozni!

Uzletfejlesztes.hu, 2016. július 30., szombat
Innovatív üzleti modellek: ember - üzlet - felelősség

Docuworld.hu, 2016. július 30., szombat
Innovatív üzleti modellek: ember - üzlet - felelősség

Weborvos.hu, 2016. július 30., szombat
Magyar orvostanhallgatók hódítják meg a Microsoftot

Innoportal.hu, 2016. július 30., szombat
Nőtt a pályázói kedv a felfedező kutatásokban

Uzleti-innovacio.blog.hu, 2016. július 30., szombat
Aranyeső, Isten pénze - Kutatói habzsi-dőzsi

Gazdasagportal.hu, 2016. július 30., szombat
Innovációs hivatal: közzétették az alapkutatási témapályázatok idei nyerteseit

Innoportal.hu, 2016. július 31., vasárnap
Egészségipari startupokat segít az Audi

Hvg.hu, 2016. július 31., vasárnap
"Egyre többen vannak a Semmelweisek" - egy technológia, ami felforgathatja világunkat

INNOVA Hírlevél, 2016. július
Merre tart a magyar K+F?

INNOVA Hírlevél, 2016. július
Július 1-én kezdi meg működését a Visegrádi Szabadalmi Intézet

INNOVA Hírlevél, 2016. július
Magyarország a mérsékelt innovátorok mezőnyében

INNOVA Hírlevél, 2016. július
Nőtt a pályázói kedv a felfedező kutatásokban

INNOVA Hírlevél, 2016. július
Még idén sor kerül a Smart@fire projekt záró konferenciájára

INNOVA Hírlevél, 2016. július
French Tech Ticket - elindult a jelentkezés a francia startup-versenyre

Hirado.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Több mint 78 milliárd forint uniós fejlesztési forrásról döntöttek

Magyaridok.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Több mint 78 milliárd forint uniós fejlesztési forrásról döntöttek

Gazdasag.ma.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Több mint 78 milliárd forint uniós fejlesztési forrásról döntöttek

Profit7.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Százmilliárdnyi beruházás kapott támogatást

Tozsdeforum.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Ezek az innovációs projektek tetszettek meg az államnak

Elelmiszer.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Több mint 78 milliárd forint uniós fejlesztési forrásról döntöttek

Napi.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Érkeznek a tízmilliárdok

Portfolio.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Több tízmilliárd forintnyi EU-pénzről döntött most a kormány

Webradio.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Samsung-kutatás: az idősebb korosztály szükségesnek tartja a technológiai fejlődést, de nehezen tart lépést vele

Sikerado.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Az idősebb korosztály szerint jó, hogy fejlődik a technológia

Mno.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Így állnak a technikához az idősebb magyarok

Boon.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Samsung-kutatás: az idősebb korosztály szükségesnek tartja a technológiai fejlődést, de nehezen tart lépést vele

Mon.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Samsung-kutatás: az idősebb korosztály szükségesnek tartja a technológiai fejlődést, de nehezen tart lépést vele

Mmonline.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Ezt gondolják az idősebbek a technológiai fejlődésről

Hirextra.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Szükséges a technológiai fejlődés

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Nem tartanak lépést az újdonságokkal de szeretnének

Technokrata.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Kiderült, hogyan vélekednek az idősek a kütyükről!

Tozsdeforum.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Kifog a technológia az idősebbeken

Webradio.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

Szegedma.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

Dehir.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Hajdú-bihari nyertesei is vannak a kutatás-fejlesztési pályázatoknak

Orientpress.hu, 2016. augusztus 1., hétfő
Több mint 78 milliárd forint uniós fejlesztési forrásról döntöttek

Magyar Hírlap, 2016. augusztus 2., kedd, 8. oldal
Újabb források kutatásra-fejlesztésre

InfoRádió, 2016. augusztus 1., hétfő
Uniós fejlesztési forrás

Magyar Idők, 2016. augusztus 2., kedd, 11. oldal
Száznál több nyertes pályázó kap uniós pénzt

Magyar Idők, 2016. augusztus 2., kedd, 11. oldal
Fiatalokkal bővíthetnek a hazai vállalkozások

Somogyma.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

Itextreme.hu, 2016. augusztus 2., kedd
A magyar idősebb korosztály szükségesnek tartja a technológiai fejlődést, de nehezen tart lépést vele

Innoportal.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Közzétették az innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

Profitline.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Megvannak a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyertesei

Magyaridok.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Száznál több nyertes pályázó kap uniós pénzt

Magyarhirlap.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Újabb források kutatásra-fejlesztésre

Hirek.prim.hu, 2016. augusztus 2., kedd
A magyar idősebb korosztály szükségesnek tartja a technológiai fejlődést, de nehezen tart lépést vele

Bonline.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Nehezen tart lépést a magyar idősebb korosztály a technológiai fejlődéssel

Kamaraonline.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Az 55 feletti magyarok alig használnak táblagépet

Mediainfo.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Lemaradnak az 55 év felettiek

Gyartastrend.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Hazai idősebbek vs. technológiai fejlődés

Profitline.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Megvannak a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyertesei

Autopro.hu, 2016. augusztus 2., kedd)
Megvannak a nyertesek

Innoportal.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Közzétették az innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

Uzletresz.hu, 2016. augusztus 2., kedd)
Lezárult a kutatás-fejlesztési pályázatok első köre

Magyaridok.hu, 2016. augusztus 2., kedd)
Száznál több nyertes pályázó kap uniós pénzt

Portfolio.hu, 2016. augusztus 2., kedd
55 milliárdnyi kutatás-fejlesztési EU-pénz gazdáit hirdették ma ki

Digitalhungary.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Felkészültünk a digitális világra!?

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Most kell belevágni a fejlesztésbe

Pecsi-hirhatar.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Innováció az unióban az Innobarométer tükrében

Mixonline.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Újabb Richter siker

Videk.ma, 2016. augusztus 2., kedd
Több milliárd forintot nyert GINOP pályázat útján a Debreceni Egyetem kutatásra és fejlesztésre

Orientpress.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Több mint 78 milliárd GINOP-os pénzt osztottak ki

Autopro.hu, 2016. augusztus 2., kedd
Megvannak a nyertesek

Magyar Nemzet, 2016. augusztus 3., szerda, 10. oldal
Megvédik a fejlesztéseket

Computerworld, 2016. augusztus 3., szerda, 9. oldal
GE Innovációs barométer

IT-Business, 2016. augusztus 3., szerda, 26-29. oldal
Magyar KKV-k külföldi terjeszkedési stratégiái

Magyar Műszaki Magazin, 2016. augusztus 3., szerda, 9. oldal
Új projektet zárt a Bosch

Magyar Műszaki Magazin, 2016. augusztus 3., szerda, 42+43. oldal
Rendszerbővítés a Richternél

Magyar Műszaki Magazin, 2016. augusztus 3., szerda, 54+55. oldal
3D nyomtatás és a szellemi tulajdon

Mno.hu, 2016. augusztus 3., szerda
Egyre több magyar találmány indul világhódító útra

Mno.hu, 2016. augusztus 3., szerda
Magyar lámpa kapta a dizájn Oscar-díját

Mno.hu, 2016. augusztus 3., szerda
Megvédik a fejlesztéseket

M2mzona.hu, 2016. augusztus 3., szerda
Digitális fejlesztések: nehezen tartják a lépést az 55 év felettiek

Ma.hu, 2016. augusztus 3., szerda
Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

Nol.hu, 2016. augusztus 3., szerda
Tarolt a magyar csodalámpa

Gazdasag.ma.hu, 2016. augusztus 3., szerda
Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

Hirado.hu, 2016. augusztus 3., szerda
Tudják, de nem akarják az új technikát

Magyar Idők, 2016. augusztus 4., csütörtök, 12. oldal
Nőtt az innovációs pályázat keretösszege

Magyar Nemzet, 2016. augusztus 4., csütörtök, 4. oldal
Saját forrásból emeli kutatói bérét az MTA

Magyar Nemzet, 2016. augusztus 4., csütörtök, 7. oldal
Az aláértékelt tudás

Hírnök, 2016. augusztus 4., csütörtök, 6. oldal
Jelentősen nőtt a szabadalmi bejelentések száma

Pecsi-hirhatar.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Folytathatja nagyreményű kutatásait az egyetem

Innoportal.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Új forrás nyílt stratégiai kutatóműhelyek fejlesztésére

Mno.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Az aláértékelt tudás

Mno.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Saját forrásból emeli kutatói bérét az MTA

Mandiner.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Az aláértékelt tudás

Hirhatar.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Folytathatja nagyreményű kutatásait az egyetem

Nol.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Pénzeső a magyar innovációnak

Heol.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Egerben kutattak

Mno.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Saját forrásból emeli kutatói bérét az MTA

Mmonline.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Versenyre hív a Deloitte

Isite.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Pénzeső a magyar innovációnak

Digitalhungary.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Irány a New York-i TechWeek!

Infovilag.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Az információ-technológia dinoszauruszai - állandó kiállítás az óbudai egyetemen

Bitport.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
A csodalámpa már kevés az okos otthonokhoz

Magyaridok.hu, 2016. augusztus 4., csütörtök
Tapasztalt befektetők segítik a hazai startupokat

Pecsicivil.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Stratégiai K+F műhelyek kiválósága / VEKOP-2.3.2-16

Fidelio.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Erre a kiállításra biztos elvinném a tableten lógó gyerekemet

Hirek.prim.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Még lehet jelentkezni a leggyorsabban növekvő technológiai cégek versenyére

Hirek.prim.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Óbudai Egyetem - IT Evolúció Kiállítás

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 5., péntek
78 milliárdról született döntés.

Webradio.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Magyarországon is bővítené hálózatát a KIC InnoEnergy

Napi.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Tőlük remélhetnek sokat a magyar startupok

Portfolio.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Eldőlt: ők nevelgethetik az újabb magyar sikercégeket

Epiteszforum.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Magyar lámpa kapta a világ legnevesebb dizájn díját

Semmelweis.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Kilenc egyetemi munkacsoport nyert az alapkutatási témapályázatokon

Pannonnovum.hu, 2016. augusztus 5., péntek
Európai innovációs eredménytábla

Magyar Idők, 2016. augusztus 6., szombat, 16. oldal
Nehezen tartanak lépést a technológiával az idősek

Innoportal.hu, 2016. augusztus 6., szombat
Magyarországon is bővítene a KIC InnoEnergy

Profitline.hu, 2016. augusztus 6., szombat
Az energiagazdálkodási innovációt támogató KIC InnoEnergy hazánkban bővítené hálózatát

Somogyma.hu, 2016. augusztus 6., szombat
Magyarországon is bővítené hálózatát a KIC InnoEnergy

Magyarszo.com, 2016. augusztus 6., szombat
Kutatómunkával a gazdasági sikerek felé

Elomagazin.com, 2016. augusztus 7., vasárnap
A magyar idősebb korosztály szükségesnek tartja a technológiai fejlődést, de nehezen tart lépést vele

Magyaridok.hu, 2016. augusztus 7., vasárnap
Nehezen tartanak lépést a technológiával az idősek

Magyar Idők, 2016. augusztus 8., hétfő, 13. oldal
Újabb nyolc startup-központ létesülhet

Magyar Hírlap, 2016. augusztus 8., hétfő, 9. oldal
Innovatív cégek megmérettetése

Hírnök Magazin, 2016. augusztus 8., hétfő, 6. oldal
Jelentősen nőtt a szabadalmi bejelentések száma

Itextreme.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Megnyílt az INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIA EVOLÚCIÓJA című állandó kiállítás az Óbudai Egyetemen

Tozsdeforum.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Lökést kaphat a digitalizáció a kis vállalkozásoknál

Humanpolitika.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Csaknem 700 vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjához

Magyarhirlap.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Csaknem 700 vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjához

Sikerado.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Nagy siker a Modern Vállalkozások Program

Figyelo.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Egyre több hazai vállalkozás ismeri fel a digitalizáció fontosságát

Kamaraonline.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Csaknem hétszáz vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjához

Gazdasag.ma.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Csaknem 700 vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjához

Profit7.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Pluszpénz is jár, ha digitálisan felkészült

Dehir.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
700 vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjáho

Kanizsaujsag.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Kamara: csaknem 700 vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjához

Itextreme.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Megnyílt az INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIA EVOLÚCIÓJA című állandó kiállítás az Óbudai Egyetemen

Telefonguru.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Óbudai Egyetem: IT Evolúció Kiállítás

Digitalhungary.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
Digitalizáció és big data: kiderül, mitől félnek a hazai cégvezetők

Manco.hu, 2016. augusztus 8., hétfő
700 mikro-, és KKV csatlakozott a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! projekthez

Heves megyei Hírlap, 2016. augusztus 9., kedd, 4. oldal
A középvállalkozások rástartoltak az uniós pénzre

Miskolci Napló, 2016. augusztus 9., kedd, 3. oldal
Hétszázmilliós fejlesztés

Nógrád Megyei Hírlap, 2016. augusztus 9., kedd, 7. oldal
Kína lenyomja a Szilícium-völgyet

PCWorld, 2016. augusztus 9., kedd, 80-81. oldal
Te is lehetsz robotprogramozó

Mno.hu, 2016. augusztus 9., kedd
Akadozik az EU-s pénzlehívás

Heol.hu, 2016. augusztus 9., kedd
Ők kapták a legnagyobb uniós pénzeket eddig

Portfolio.hu, 2016. augusztus 9., kedd
Még mindig az államkasszából fizetjük az új uniós nyerteseket

Magyarkozlekedes.hu, 2016. augusztus 9., kedd
A Kecskeméti Egyetem által fejlesztett napelemes szuperautó hamarosan dél-afrikai versenyen száguld

Weborvospro.hu, 2016. augusztus 9., kedd
A diagnosztikus oktatás modernizálása Debrecenben

Weborvos.hu, 2016. augusztus 9., kedd
A diagnosztikus oktatás modernizálása Debrecenben

Innoportal.hu, 2016. augusztus 9., kedd
Nyolcan pályázhatnak startup-ökoszisztémafejlesztésre

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 9., kedd
Aki nem fejleszt, az le is húzhatja a rolót

Haon.hu, 2016. augusztus 9., kedd
Világsiker kapujában a debreceni fiatalok

Hajdupress.hu, 2016. augusztus 9., kedd
Világsiker Debrecenből: kezdődhet a tesztelés

Erdon.ro, 2016. augusztus 9., kedd
Ősszel tesztelik a debreceni egyetemisták világsikerű orvosi mobilalmazását

Autosforum.hu, 2016. augusztus 9., kedd
A Kecskeméti Egyetem napelemes autója Dél-Afrikában száguld tovább

Bitport.hu, 2016. augusztus 9., kedd
Ezerhez közelít a Vállalkozz digitálisan! program

Magyar Mezőgazdaság, 2016. augusztus 10., szerda, 20-21. oldal
A nemesítés Szilícium-völgye

Magyar Demokrata, 2016. augusztus 10., szerda, 9. oldal
Jelentősen nőttek a kutatás-fejlesztésre fordított kiadások

Innoportal.hu, 2016. augusztus 10., szerda
Nyolcan pályázhatnak startup-ökoszisztémafejlesztésre

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 10., szerda
Egyelőre saját zsebből fizetjük az EU-s pénzeket

Autoszektor.hu, 2016. augusztus 10., szerda
A magyar szupertechnológia Dél-Afrika útjait készül meghódítani

HVG, 2016. augusztus 11., csütörtök, 51. oldal
Tudás és tőke

Népszabadság, 2016. augusztus 11., csütörtök, 9. oldal
Modell szabadalom

Digitalhungary.hu, 2016. augusztus 11., csütörtök
Keressük a leginnovatívabb magyar projektet! - Innovation Hungary 2016

Privatbankar.hu, 2016. augusztus 11., csütörtök
Döcögnek a magyar vállalatok - mi történt a beruházásokkal?

Nol.hu, 2016. augusztus 11., csütörtök
Francba a gipsszel - egy fiatal magyar informatikus forradalmasíthatja a baleseti ellátást

Népszava, 2016. augusztus 12., péntek, 1+13. oldal
Alig van kifizetés az uniós pályázatoknál

Nepszava.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Megakadt uniós pályázatok

Magyar-logisztika.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Csaknem 700 vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjához

Digit.mandiner.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Három magyar startup mutatkozhat be Izrael legnagyobb innovációs fesztiválján

News4business.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Jelentősen nőtt a szabadalmi bejelentések száma az első fél évben

Uzletresz.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Újító magyar cég menni Las Vegas

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Okostornacipővel és töltős hamburgerrel csábítanak a márkák

Digitalhungary.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Keressük a leginnovatívabb projektet!

Digitalhungary.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Még lehet jelentkezni a leggyorsabban növekvő tech cégek versenyére

Insiderblog.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Nyolc inkubátor program kapott támogatást.

Figyelo.hu, 2016. augusztus 12., péntek
Olimpia után a startupoknak is irány Brazília

Fejér Megyei Hírlap, 2016. augusztus 13., szombat, 9+11. oldal
A kreatív város

Szabadfold.hu, 2016. augusztus 13., szombat
Haladnának a korral - a magyar idősek lelkesek, de nem jutnak hozzá az újdonságokhoz

Kolozsvariradio.ro, 2016. augusztus 13., szombat
Uniós díj innovációkra - a romániai jelölt

Insiderblog.hu, 2016. augusztus 13., szombat
Tiéd a leginnovatívabb projekt?

24.hu, 2016. augusztus 13., szombat
Lyukas vödörbe ömleszti ötleteit a magyar

AgrárUnió, 2016. augusztus 15., hétfő, 4+6+8. oldal
Aktuális pályázatok és támogatások

Breuerpress.com, 2016. augusztus 15., hétfő
Három magyar startup mutatkozhat be Izrael legnagyobb innovációs fesztiválján

Nrgreport.com, 2016. augusztus 15., hétfő
Jakab: csak most kap lendületet a dolgok internete

Insiderblog.hu, 2016. augusztus 15., hétfő
Brazíliába a startupjaink is eljuthatnak!

Portfolio.hu, 2016. augusztus 15., hétfő
Gyökeres fordulatról döntött nyár közepén a kormány az EU-pályázatoknál

News4business.hu, 2016. augusztus 15., hétfő
Budapesten a Bosch 7 milliárd forintos járműipari fejlesztési projektet fejezett be

Digitalhungary.hu, 2016. augusztus 15., hétfő
Fel van adva a lecke a magyar cégeknek

Szegedma.hu, 2016. augusztus 15., hétfő
Eredményesen segíti a vállalkozásokat az Enterprise Europe Network a Dél-Alföldön

Promenad.hu, 2016. augusztus 15., hétfő
Eredményesen segítik a vállalkozásokat

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. augusztus 15., hétfő
Uniós forrás nyílt a központi régió stratégiai K+F műhelyeinek fejlesztésére

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. augusztus 15., hétfő
Nyolc inkubátor-jelölt pályázhat regionális startup-ökoszisztémafejlesztésre

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. augusztus 15., hétfő
Újra megnyílt a szakpolitikai véleménykérés felülete a kutatási infrastruktúra-fejlesztést célzó VEKOP-felhíváshoz

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. augusztus 15., hétfő
Uniós törekvések a versenyképes kutatói pályáért és a hatékony vállalkozásfejlesztést ösztönző rendszerekért

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hírlevele, 2016. augusztus 15., hétfő
Megnyílt a H2020 Secure Societies (Biztonságos Társadalmak) nemzeti kapcsolattartói honlapja

Nógrád Megyei Hírlap, 2016. augusztus 16., kedd, 5. oldal
Több mint egymilliárd forint a keretösszeg

Realista.hu, 2016. augusztus 16., kedd
Dél-Buda a magyar Szilícium völgy, ahol mindent a high-tech ural

Pannonnovum.hu, 2016. augusztus 16., kedd
Megvannak a nyertesek

Innoportal.hu, 2016. augusztus 16., kedd
Nemzetközi ötletversenyt hirdettek a romániai "lézervölgy" látképére

Kreativ.hu, 2016. augusztus 16., kedd
Startupversenyt hirdet az Internet Hungary

Digitalhungary.hu, 2016. augusztus 16., kedd
Nem csak olimpia van, startup kiállítás is lesz

Azenpenzem.hu, 2016. augusztus 16., kedd
Drasztikus változások a szellemi alkotások adókedvezményében

Kamaraonline.hu, 2016. augusztus 16., kedd
Nem vesztek el a szoftverfejlesztők adókedvezményei

Zalai Hírlap, 2016. augusztus 17., szerda, 7. oldal
Innovációs verseny

Fejér Megyei Hírlap melléklet, 2016. augusztus 17., szerda, 15. oldal
Európai innovációs eredménytábla

Computerworld, 2016. augusztus 17., szerda, 14-15. oldal
Felkészülés az appgazdaságra

Computerworld, 2016. augusztus 17., szerda, 18. oldal
Tudásháromszögek kiemelt szerepben

Gyártástrend, 2016. augusztus 17., szerda, 53+54+56. oldal
Miért maradnak el a nők?

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Csak a szoftvereseknek marad az adókedvezmény

Orientpress.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Ismét magyar fiatal a London International Youth Science Forumon
"...75 ország, közel 430 fiatal tudósjelölttel képviseltette magát a londoni Forumon, Magyarországról Kormányos Gergő, a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottja lehetett jelen..."

Innoportal.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyarország már a 33. az innovációs világranglistán

Magyarhirlap.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyarország előre lépett az innovációs világranglistán

Profitline.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyarország feljebb kapaszkodott az innovációs világranglistán

Inforadio.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Előbbre léptünk az innovációs világranglistán

Figyelo.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Feljebb léptünk az innovációs világranglistán

Mfor.hu, 2016. augusztus 17., szerda
33. vagyunk az innovációs világranglistán

Hirado.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

Sikerado.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Javított Magyarország

Privatbankar.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Előrébb lépett Magyarország ezen a világranglistán

Autopro.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyarország 33. az innovációs világranglistán

Kamaraonline.hu, 2016. augusztus 17., szerda
A V4-ek közül csak a csehek innovatívabbak nálunk

Mno.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyarország a 33. leginnovatívabb ország

Szegedma.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

Mon.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

24.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyarország előkelő helyen az innovációs világranglistán

Origo.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

Profit7.hu, 2016. augusztus 17., szerda)
Hazánk a világ leginnovatívabb országai között

Dehir.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Gazdasági szempontból fontos listán javított helyezésén hazánk

Dehir.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Előrébb léptünk az innovációs világranglistán

Gyorplusz.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyarország 33. az innovációs világranglista

Tozsdeforum.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Egyre innovatívabb országunk

Mixonline.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Innovációs világranglista: Magyarország 33.

Elemzeskozpont.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

Napi.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyarország javított, már 33. a világranglistán

Portfolio.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Két helyet javított Magyarország az innovációs világranglistán

Index.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Nem hiába vannak feltaláló minisztereink: javul az innováció

Hirek.prim.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Már nem csak Las Vegas-ban láthatjuk a legújabb technológiákat: Prágába jön a CES!

Kutyu.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Már nem csak Las Vegas-ban láthatjuk a legújabb technológiákat: Prágába jön a CES!

Profitline.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Már nem kell Las Vegas-ba utazni a legújabb technológiákért: Prágába jön a CES!

Bonline.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Idén októberben első alkalommal Prágában rendezik a CES-t

Itbusiness.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Végre! Prágába jön a CES

Mmonline.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Prágába jön a CES

Brandtrend.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Régiós tech cégeket és startupokat várnak

Mediapiac.com, 2016. augusztus 17., szerda
Prágába jön a CES

Socialbranding.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Régiós tech cégeket és startupokat várnak

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Az igazán kreatív emberek 9 legjellemzőbb tulajdonsága

Pecsinapilap.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Fiatal vállalkozókat segítenek Baranyában

Zetapress.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Magyar fiatal a londoni fórumon
"...Július 27-e és augusztus 10-e között a London International Youth Science Forum (LIYSF) immár 58. alkalommal került megrendezésre. A programok helyszínéül az Imperial College of London szolgált. Magyarországról egy fiatal vett részt a diákfórumon, Kormányos Gergő, aki a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által rendezett, 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen második helyezést ért el Photorhabdus molekuláris biokontroll című pályamunkájával. Gergő a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban érettségizett..."

M2mzona.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Prágába érkezik a CES

Sg.hu, 2016. augusztus 17., szerda
Már London Európa startup-fővárosa

InfoRádió, 2016. augusztus 17., szerda
33. helyen a globális innovációs listán

Figyelő, 2016. augusztus 18., csütörtök, 20+21. oldal
Oktatás és innováció nélkül nem lesz gazdasági növekedés

Magyar Hírlap, 2016. augusztus 18., csütörtök, 9. oldal
A nap száma 2

Magyar Hírlap, 2016. augusztus 18., csütörtök, 1+10. oldal
Finnországban remek esélyek várják a magyar befektetőket

Magyar Idők, 2016. augusztus 18., csütörtök, 16. oldal
Prágába jön a CES

Népszava, 2016. augusztus 18., csütörtök, 4. oldal
Innovációs ranglista: két hellyel előrébb

Magyar Idők, 2016. augusztus 18., csütörtök, 16. oldal
Innovatívabb ország lett hazánk

Magyarhirlap.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Finnország magyar befektetőket vár

Portfolio.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
30 milliárdot ad a kormány a magyar innovációknak

Portfolio.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
30 milliárdos kockázati tőkeprogram indul EU-s pénzből

Portfolio.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
30 milliárdos állami kutatás-fejlesztési tőkealapot hoz létre a kormány

Index.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Állami kockázati tőkeprogram indul

Portfolio.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Százmilliárdos kkv-fejlesztésbe kezd EU-pénzből a kormány

Itextreme.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Már nem csak Las Vegas-ban láthatjuk a legújabb technológiákat: Prágába jön a CES!

Innoportal.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Prágába jön idén ősszel a CES

Tudomany.ma.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Innovációs világranglista: Magyarország javított, a 33. helyen

Magyaridok.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Innovatívabb ország lett hazánk

Kamaraonline.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Új pályázat: a legkiválóbb klasztereket keresi a kormány

Termekmix.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
SMART 2016: Budapesten versenyez az európai startup világ krémje

Edupress.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Fiatal tudósok találkoztak Londonban
"...Magyar fiatal vett részt az 58. London International Youth Science Forumon (LIYSF) ahol 75 ország, csaknem 430 fiatal tudós-jelölttel képviseltette magát. Magyarországról Kormányos Gergő, a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai lehetett jelen..."

Innoportal.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Makroregionális innovációs hetet rendeznek szeptemberben

Pecsicivil.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Innovation Hungary 2016

Orientpress.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Magyar innovációk támogatásáról döntött a kormány

Kamaraonline.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Új pályázat: a legkiválóbb klasztereket keresi a kormány

Index.hu, 2016. augusztus 18., csütörtök
Állami kockázati tőkeprogram indul

Új Néplap, 2016. augusztus 19., péntek, 8. oldal
30 milliárdos kockázatitőke-program EU-s pénzből

Új Dunántúli Napló, 2016. augusztus 19., péntek, 8. oldal
30 milliárdos kockázatitőke-program EU-s pénzből

Tolnai Népújság, 2016. augusztus 19., péntek, 8. oldal
30 milliárdos kockázatitőke-program EU-s pénzből

Somogyi Hírlap, 2016. augusztus 19., péntek, 8. oldal
30 milliárdos kockázatitőke-program EU-s pénzből

Heves megyei Hírlap, 2016. augusztus 19., péntek, 8. oldal
30 milliárdos kockázatitőke-program EU-s pénzből

Békés Megyei Hírlap, 2016. augusztus 19., péntek, 8. oldal
30 milliárdos kockázatitőke-program EU-s pénzből

24 Óra, 2016. augusztus 19., péntek, 8. oldal
30 milliárdos kockázatitőke-program EU-s pénzből

Innoportal.hu, 2016. augusztus 19., péntek
Magyar részvevője is volt a Fiatalok Nemzetközi Tudományos Fórumának Londonban

Piacesprofit.hu, 2016. augusztus 19., péntek
Uniós pénzből indul az új kockázati tőkealap

Itbusiness.hu, 2016. augusztus 19., péntek
Magyar KKV-k külföldi terjeszkedési stratégiái

Uzletfejlesztes.hu, 2016. augusztus 20., szombat
Isten pénze, aranyeső: állami kockázati tőkeprogram...

Delhir.info, 2016. augusztus 21., vasárnap
Délvidéki magyar fiatal lett az 58. London International Youth Science Forumon

Vajma.info, 2016. augusztus 21., vasárnap
Zentai fiatal képviselte Magyarországot az 58. London International Youth Science Forum rendezvényén

Pecsicivil.hu, 2016. augusztus 21., vasárnap
Innovation Hungary 2016 - Keressük a leginnovatívabbat!

Figyelo.hu, 2016. augusztus 21., vasárnap
Oktatás és innováció nélkül nem lesz gazdasági növekedés

Magyar Hírlap, 2016. augusztus 22., hétfő, 10. oldal
Kockázati támogatás kutatásra

Magyarhirlap.hu, 2016. augusztus 22., hétfő
Kockázati támogatás kutatásra

Hírlevél a Szellemi Tulajdon Védelméről, II. negyedév, 2. oldal
Európai KKV-k és a szellemi tulajdon védelme

Hírlevél a Szellemi Tulajdon Védelméről, II. negyedév, 3. oldal
Közel 90 ezer Európai Uniós védjegybejelentést tettek az EU-tagországok 2015-ben

Vezetéstudomány, 2016. 8. szám, 15-25. oldal
Az üzleti tudás hatása a visegrádi országok kis- és középvállalatainak nemzetköziesedésére
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Sas Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páratlan hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.