XXVI. évf. | 2016. június 14. | 12. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség

Várható események
Pályázati felhívások
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

MISZ választmányi és elnökségi ülés

A Magyar Innovációs Szövetség kibővített választmányi és elnökségi ülést tart 2016. június 30-án, 13 órától. Az ülés meghívott vendége Parragh László, az MKIK elnöke, aki a duális képzésről tart előadást.

28. EU Contest for Young Scientists

2016. május 30-án, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében került sor a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetésére, ahol Tóth Fanni és Horváth Roland, Udvardi Péter, valamint Imets Tamás részesült első díjban. Ennek értelmében ők képviselhetik Magyarországot a 28. EU Fiatal Tudósok Versenyén, 2016. szeptember 16-21. között Brüsszelben.

Az EU-döntőre a Magyar Innovációs Szövetség 2016. június 3-án benevezte a fiatalokat. Tóth Fanni és Horváth Roland "Mutasd!- Interaktív jelnyelvet tanító és gyakorló szoftver" c. pályamunkájával, Udvardi Péter "Mikroelektromechanikai struktúra alacsony frekvenciás hangok és rezgések érzékelésére" c. pályázatával, ill. Imets Tamás "Egy eszköz az elmének" c. munkájával képviselik majd hazánkat Brüsszelben.

High Time for Beam Time

2016. június 6-án rendezték meg a "High Time for Beam Time" információs napot a szegedi Forrás Hotelben. A rendezvény során Dr. Graham Appleby, aki az Európai XFEL Kutatóintézet tudományos koordinátora, két témában is tartott előadást: először a szinkrotron sugárzás ipari felhasználásairól, azaz: hogyan építsük be a tudományos kiválóságot a termékfejlesztésbe; majd a lézerkutatási infrastruktúrák munkájának európai szintű koordinációjáról (EUCALL).

Piotr Szmigielski ismertette a "High Time for Beam Time" - nyílt pályázatot, ami csak cégek részére elérhető. Magyar előadóként Dr. Rosta László, az MTA Wigner Intézetének munkatársa számolt be a SINE2020 - nyílt pályázat kutatási pályázatok beadásának lehetőségéről, amelyeket szintén cégek számára hirdettek meg. Az előadások után lehetőség nyílt az ELI-ALPS meglátogatására.

Az eseményen jelen volt Dr. Mogyorósi Péter, a Magyar Innovációs Szövetség Dél-alföldi Regionális Képviseletének igazgatója is.

PPI2Innovate projekt

Tagszervezetünk, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2016. június 1-vel az INTERREG CE Program keretében indította el PPI2Innovate című projektjét. A projekt célja az innovációkhoz kapcsolódó közbeszerzések (Public Procurement of Innovation - PPI) lehetőségeinek kiszélesítése Közép-Európában. Teszi ezt a piaci bevezetés előtt, vagy annak elején álló innovációk (termékek vagy szolgáltatások) közbeszerzési rendszerbe illesztésének támogatásával. A magyar vezető partnerrel (Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség) megvalósuló projekt a PPI szemléletmódjának elterjesztését, a megvalósítási keretrendszer kialakítását, valamint nemzeti kompetencia központok kialakítását végzi el.

A projekt partnerek magyarországi, olaszországi, csehországi, szlovén, lengyelországi, illetve horvátországi innovációs és fejlesztési ügynökségek, innovációs közvetítő szervezetek, valamint különböző területi szintű önkormányzatok és minisztériumok.
A projektről további információk a www.kdriu.hu oldalon érhetők el.

Várható események

"Lessons learned" korai fázisú startup cégek inkubációja

2016. június 20-án, az Akvárium Klub, Erzsébet műhely konferenciatermében (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.) a Digital Factory Zrt. megrendezi a ""Lessons learned" korai fázisú startup cégek inkubációja" c. konferenciát.

Program:

14:00-14:20
Köszöntő, konferencia célok
Valner Szabolcs, Digital Factory Zrt vezérigazgató
14:20-14:40
Az állam szerepe a startup vállalkozások életében
Dr. Pálinkás József, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnök
14:40-15:20
Kerekasztal beszélgetés
Inkubátorok, accelerátorok
Duda Ernő, Aquincum Accelerator
Valner Szabolcs, CEO, Digital Factory
Málnay Barnabás, Partner, WS partners
15:20-15:40
Szünet
16:00-16:20
Kerekasztal beszélgetés
Egyetemek
Dr. Libel Noémi, Pécsi Tudományegyetem
Weibel Balázs, Moow.farm Kft
16:20-17:00
Kerekasztal beszélgetés
Befektetők
Halász Iván, FINEXT
Tánczos Péter, Euroventures
Zsembery Levente, CEO, X-Ventures, HVCA Elnök
17:00-17:40
Kerekasztal beszélgetés
Startupok
Szabó Dávid, CEO, Brandvee
Rimóczi Oszkár, CEO, Enbrite.ly
Prekopcsák Zoltán, Radoop - RapidMiner
Kozmann György, WIWE

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de zártkörű és előzetes regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken keresztül érhető el.

A konferenciával kapcsolatos kérdésekről a contact@digitalfactory.vc email címen és a 20/821-6216 telefonszámon lehet egyeztetni.

További információk a programról az alábbi linken található.

2016 Nyári Egyetem Portugáliában

2016. július 4-e és július 8-a között kerül megrendezésre Portugáliában, Coimbra-ban a TII (Technology Innovation International) által szervezett nyári egyetem. Lesz egy 3 napos képzés (kutatócsoportok, tudástranszfer, technológiai transzfer), illetve 2 nap helyszíni látogatásokat szerveznek a Coimbra-ban található K+F+I központokba.

Maximum 35 fő vehet részt az eseményen - jelentkezési sorrend alapján -, melyre regisztrálni legkésőbb 2016. június 22-ig lehet.

További információk, részletes program és regisztráció az alábbi linken.

7. Régiók és Városok Európai Csúcstalálkozó

2016. július 8-9-én kerül megrendezésre az Európai Tanács szlovák elnökségének hivatalos eseményeként, a "7. Régiók és Városok Európai Csúcstalálkozó" Pozsonyban, az új Szlovákiai Nemzeti Színházban. A csúcstalálkozót a Régiók Európai Bizottsága rendezi, társ-házigazda a Pozsonyi Önkormányzat és Pozsony városa.

"Befektetés és kapcsolódás" címszó alatt, magas szintű uniós vezetők, EU-intézmények, az államigazgatás, a regionális és a helyi önigazgatás, a magán szektor képviselői vitatják meg, hogyan lehet megerősíteni a kapcsolatot a fenntartható növekedés és az európai városok, régiók, ötletek, ill. erőforrások között.

A csúcstalálkozó hivatalosan 2016. július 7-én kezdődik, a "Music of Europe" nyitó koncerttel, mely a Dévényi várban kerül megrendezésre, és számos más nyilvános rendezvényre is sor kerül majd az M. R. Štefánik téren, valamint Régi Piac épületében.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.

További információk és a részletes program megtalálható az alábbi linken.

33. IASP Világkonferencia

2016. szeptember 19-22. között kerül megrendezésre a 33. Technoparkok és Innovációs Fejlesztési Övezetek Nemzetközi Szövetségének Világkonferenciája (IASP) Moszkvában.

A konferencia összehozza a tudományos és technológiai parkok szakértőit, illetve az innováció más területeinek szakértőit, a technológia-alapú inkubátorokat, a tudományos életet, az állami- és az üzleti szektort, hogy megvitassák a trendeket a technológiai parkok és az innováció egyéb területein.

A program különböző szekciókban zajlik. Minden konferenciaülés átfogó témája kapcsolódni fog az 2016 IASP Világkonferenciához, melynek mottója: "A globális elme - innovációs közösségek összekapcsolása a nemzetközivé váláshoz, a fenntarthatóság és a növekedés érdekében."

Részletes program elérhető itt, a regisztráció pedig ezen a linken.

A részvételi díj: nem tagoknak 570 euró 2016. június 19-ig, június 20-tól 720 euró.
További információk elérhetők az alábbi linken.

Pályázati felhívások

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, elsősorban a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.
- Ezért az Alapítvány Kuratóriuma a "Harsányi István-díj" (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2016. évben ismételten pályázatot ír ki, 35 év alatti fiatalok részére. A Kuratórium az innovációval kapcsolatos menedzsment témakörben készített kiemelkedő színvonalú
- tudományos diákköri munkák,
- kutatási munkák,
- szakdolgozatok, diplomamunkák,
- PhD-disszertációk
- készítőit kívánja elismerésben részesíteni, és gyakorlati tevékenységüket támogatni.

A pályázatok az alábbi - az innovációs folyamatokkal kapcsolatos - menedzsment szakterületeken adhatók be:
- szellemitulajdon-védelem menedzsment,
- tudás menedzsment,
- minőség menedzsment,
- humán erőforrás menedzsment,
- kutatás-fejlesztés, innovációs menedzsment,
- informatika menedzsment,
- környezetvédelem menedzsment,
- innováció támogatási formái
- innováció szerepe a vállalkozásokban.

A pályaműveket az innováció szempontjait kiemelő, max. 2 oldalas összefoglalóval kiegészítve, nyomtatott formában, 2 példányban, valamint elektronikusan is, magyar nyelven lehet benyújtani. Idegen nyelven csak akkor, ha csatolnak hozzá egy publikációként közreadható, értékelésre alkalmas magyar nyelvű összefoglaló kéziratot.
- A pályázatok elbírálásának feltétele: a felsőoktatási intézmény hivatalos (pl. tanszékvezetői) ajánlása és (témavezetői, opponensi) értékelése, valamint a "Pályázati adatlap" teljes körű kitöltése.
- Az elbírálásánál előny, ha esettanulmányt is tartalmaz a pályázat.

Beküldési határidő: 2016. június 30-án, 14:00 óráig beérkezően.
Beadás helye: Magyar Innovációs Szövetség titkársága: 1036 Budapest, Lajos u. 103., I. emelet

A Kuratórium - mely külső szakértőket, vállalatvezetőket is bevonhat a döntésbe - 2016. szeptember elejéig hozza meg döntését a kutatási ösztöndíjakról két kategóriában:
- PhD-munkák, ill.
- egyéb munkák (Bsc, BA,Msc, MBA, TDK).

Az egyszeri ösztöndíj összegét a pályaművek színvonala alapján a kuratórium évenként határozza meg. (2015-ben az elnyert ösztöndíjak összege 150 000, ill. 120 000 Ft volt).
A díjakat ünnepélyes keretek között 2016 őszén adjuk át. A díjazott pályaművek összefoglalóit a Magyar Innovációs Szövetség és az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ honlapján publikáljuk.

A pályázati adatlap és az értékelés szempontjai beszerezhetők az Alapítvány Titkárságán (dr. Antos László titkár, tel: +36-1-430-3330, e-posta: innovacio@innovacio.hu) vagy letölthetők a www.innovacio.hu c. portálon a Harsányi István-díj c. rovatból.

Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma

Pályázat támogatói:
Pro Progressio Alapítvány
Heller Farkas Alapítvány
Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete

Ablakon Bedobott Pénz Program

Az Ablakon Bedobott Pénz (ABP) Program keretében a KÖVET Egyesület összegyűjti azokat az intézkedéseket, projekteket, beruházásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is előnyösek. A KÖVET Egyesület 2016/2017-ben 12. alkalommal szervezi meg az ABP Programot. A résztvevő szervezetek kétoldalas esettanulmány keretében mutatják be az elmúlt években sikeresen megvalósított intézkedéseiket, azok megtérülési idejét, környezeti megtakarítási eredményeit. Az esettanulmányokat a 2017-es Ablakon Bedobott Pénz című kiadványban, valamint a www.ablakonbedobottpenz.hu oldalon lévő online adatbázisban teszik közzé. Az esemény szakmai partnere a Magyar Innovációs Szövetség.

A KÖVET szakértői az intézkedéseket a helyszínen auditálják, majd független, szakmai zsűri dönt: kik kapják a 2017-es Környezeti Megtakarítás Díjakat.
Díjak:
- A legszebb mosott gyümölcs tálban: ráfordítást nem igénylő intézkedések
- A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs: három éven belül megtérülő beruházások
- A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások
- Karbon-megtakarítás különdíj: a legtöbb CO2 egyenérték kibocsátás megtakarítását eredményező intézkedések
- ÚJ KATEGÓRIA: karbon-megtakarítás különdíj a legtöbb CO2 egyenérték kibocsátás megtakarítását eredményező intézkedések non-profit szervezetnél / intézménynél

A program menete:

Szándéknyilatkozat aláírása 2016. szeptember 30.
Esettanulmányok elkészítése:
2016. december 12.
Helyszíni auditok:
2017. március 15-ig
Kiadvány szerkesztése, nyomtatása:
2017. február-április
Zsűri értékelése:
2017. április
Ünnepélyes díjátadó konferencia:
2017. május 26.

Részvételi feltételek
A programba olyan 5 éven belül megvalósult környezetvédelmi beruházásokkal, intézkedésekkel lehet jelentkezni, melyek gazdaságilag megtérülnek. A jelentkezés feltétele, hogy a fejlesztéseket alátámasztó adatok rendelkezésre álljanak (számszerűsített környezeti javulás, környezeti javulás CO2 egyenértékre átszámítva, beruházási költség, éves működtetési költség, éves megtakarítás és megtérülési idő).

A benyújtott intézkedéseknek minden esetben már megvalósult, működő és pénzügyileg megtérülő fejlesztéseknek kell lenniük, de a megtérülés dátuma a program végét követően is lehet. A jelentkezők szervezetenként maximum 10 különböző intézkedéssel vehetnek részt a programban. Lehetőség van arra is, hogy két vállalat vagy szervezet közösen megvalósított fejlesztését közös esettanulmány keretében mutassa be.

Jelentkezni a szándéknyilatkozat kitöltésével lehet, amely letölthető az alábbi oldalról, melyet elektronikus úton kell eljuttatni a KÖVET Egyesülethez, Supka Bálint projektfelelős részére (supka.balint@kovet.hu).

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 30.

A KÖVET Egyesület MISZ tagok számára a részvételi díjból 15% kedvezményt biztosítanak.
További információk a programról és a részvételi díjakról az alábbi linken megtekinthetőek.

Szakirodalomfigyelő

Michael Kemp: Uncommon Sense: Investment Wisdom Since the Stock Market's Dawn (Kivételes érzékkel - A bölcs befektetés tudománya a tőzsde hajnala óta) - Wiley, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

"Kérdőjelezz meg mindent - és válj ennek révén jobb befektetővé." - ezzel kezdődik a Wiley ajánlója, és igen jól illik Kemp művéhez, amely a valóban használható elemeket keresi 500 év tőzsdei bölcsességeiben. A sikeres tőzsdei befektetés titka kezdettől a pénzügyek egyik Szent Grálja. Kemp 500 évvel ezelőtti példákat is hoz tőzsdei előrejelző technikákra - ami teljesen logikus törekvés, hiszen a nyereségszerzésért végzett tőzsdei ügyletek lényege mindig az, ki tudja jobban eltalálni a jövő alakulását. A tét nagysága miatt pedig tengernyi /szak/irodalma gyűlt fel a témának. "Ez a könyv arra törekszik, hogy a pénzügyi piacokra vonatkozó, széles körben élő meggyőződéseket megrostálja a logika szitáján. Remélem, ez segíti az olvasót, hogy e vizsgálódás során kialakítsa magának a befektetési elvek egy olyan készletét, amelyek őt jól szolgálják" - írja a szerző, és ezt is teszi öt részbe sorolt 28 fejezetben. A Wiley-tól idézve "Négy évszázados utazás a tőzsdézés történelmébe, lenyűgöző történetekkel, szereplőkkel. Felidézi a fontos pénzügyi előrelépéseket, amelyek a befektetők mesterségbeli tudása mögötti gondolkodást formálták. Kemp sziklaszilárd logikával vizsgálja, mi működik sikeresen a tőzsdei befektetéseknél, mi nem, és miért." Aki otthonos a témakörben, annak mindez kitűnő az ismeretei frissítésére is.

Megkérdőjelezni: (Továbbiakban minden idézet a könyvből) "A könyvben sok idézet sorakozik. Különösen kedvelem a régieket: megmutatják a befektetési elvek időtállóságát. Befektetésről írt százéves könyvek ugyanazt mondják, mint amelyeket a mai szerzők a saját felismeréseikként tálalnak." Ámde "Ez nem egy "Hogyan tegyük" útmutató. Olyanokkal tele a világ, és rossz kezekben életveszélyesek. A sikeres befektetők semmit nem követnek vakon, hanem kialakítják a maguk módját."

Felettébb fontos figyelmeztetés: "Ahogy az olvasó ráérez a pénzügyi piacok lényegi vonásaira, világossá válik, hogy azok túlságosan is összetettek, s ezért nem teljesen meg nem érthetők. Meg kell találni a megközelítésük egyszerűbb módjait." Ezt nagyon is találó megjegyzések követik a tévé- és egyéb "guruk"-ról, akik az alaptalan "bölcsességeket" terjesztik.
Ragyogó cinizmussal "Ha valaki körbejár, és jóslatokat szór, bolondnak nézik. A pénzügyek világában viszont közgazdásznak nevezik."

Kemp is részletesen szól arról, hogy a pénzügyi befektetések szakterületén számos, egymásnak gyakran ellentmondó elméleteket adtak közre, versengő iskolák állítják a maguk igazát, amely elvezet az arannyal tele fazékhoz. Megidézi ezek legkiemelkedőbb alakjait és egymással szöges ellentétben álló stratégiáikat. "A probléma abból a tényből fakad, hogy a pénzügyek világában kevés tétel bizonyítható kétséget kizáróan, és ahol a legkisebb kétely is felüti a fejét, ott különféle vélemények születnek." Tökéletes diagnózis! "A befektetők két típusához kötődik a veszteség megnövekedett kockázata: akik semmit sem tudnak, és akik mindent."

Jellemző az egész műre pl., ahogy keményen leszólja a nagy iskolát, a technikai elemzést. Igazat mond: "Senki nem talált elegendő kapcsolatot a korábbi árak adatai és azok jövőbeni alakulása között, amely biztos hasznot garantálna a kereskedésben." Ám ez is, mint minden, amit itt sikerhez segítőnek ígér, nem az egyszerű elvetésről szól, hanem hogy kellő mérlegeléssel válogatva és alkalmazva igencsak hasznos lehet az elődök fegyvertára. A hírneves pénzember Nathan Rotschildtól idézi: Akkor vásárolj, ha vér van az utcán, még ha az a sajátod is!" Lefordítva: bajban, káoszban az árak alacsonyak, s majd csak jön a fellendülés. Ez így tökéletesen igaz, a gazdaság mindig magához tér - csak épp ki tudja, meddig kell arra várni.

Jocelyn K. Glei (szerk): Tartsuk kézben hétköznapjainkat! - Napi rutin, fókusz és ötleteink megvalósítása - HVG Könyvek, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

Az önfejlesztést tanító könyvek sok évtizede igen népszerűek, s könyvtárnyi van belőlük. Egy részük ugyan a "Hogyan legyünk gyorsan gazdagok - megrendeléseket a szerzőnek a Tucsoni Szegényház címére" kategóriába esik, ám nagyon sokuk valóban hasznos tanítással szolgál. Nem áttörő új képességek megszerzésére tanítanak, hanem kisebb-nagyobb mesterfogásokra ahhoz, hogy hogyan használjuk ki jobban és fejlesszük tovább a meglévőket. Ilyen ez a gyűjtemény is. Pár oldalas, a mondandó egy-egy részletét kibontó előadások sora, amelyek célja segíteni a hozzáállás javítását, és az alkotómunka napi "technológiája" hatékonyságának növelését. A kreativitást segítő, apró praktikáktól kezdve az alkotómunka módszertanába tartozó kérdésekig, mint pl. tud-e az agyunk multitasking üzemmódban működni, igen széles skálán kínál megfontolásra érdemes fogásokat, trükköket, tapasztalatokat.

A Kiadó ajánlójából idézve, "Ebben az igényesen összeállított kötetben húsz, a maga területén meghatározó vezető, többek között Scott Belsky, Stefan Sagmeister és Seth Godin mutatja be szemléletmódját, valamint világunk és munkakörnyezetünk újdonsült kihívásaira kialakított stratégiáját. Egyszerűen alkalmazható, praktikus tippjeik segítségével gondolhatjuk újra saját munkamódszereinket és tehetjük ismét hatékonnyá a hétköznapokat, hogy ötleteink ne csak megszülessenek, de meg is valósuljanak."

A kötet - testvérével, a Hozzuk ki a legtöbbet önmagunkból! - Szakértelem, kockázatvállalás, karrierépítés c. hasonló művel (ezt egy későbbi számban ismertetjük majd) - együtt egy érdekes kezdeményezés keretében jelent meg. A Kiadó ismertetését idézve, "A Behance a kreatív projektek bemutatásának és megismerésének teret adó, vezető online platform. Küldetésének érzi a kreatív szakemberek támogatását. A legkülönfélébb ágazatok alkotói a portál révén szereplési lehetőséghez jutnak és hírnévre tehetnek szert. Világszerte számos vállalat és rajongó használja a Behance-et, hogy figyelemmel kísérje vagy akár szerződtesse a legnagyobb tehetségeket." "A Behance azért hozta létre a 99U-t, hogy összeállítsa az ötletek megvalósítását segítő »hiányzó tananyagot«. Webby-díjas website-jukon, a 99U.com-on interjúkat, cikkeket és videókat tesznek közzé, évenként megrendezik New Yorkban a 99U Konferenciát, és ezt a témát járja körül korábbi bestsellerük, A megvalósítás - hogy az ötlet valóra váljon, valamint legújabb 99U könyvsorozatuk is."

A szerkesztőt idézve: "A 99U Tartsuk kézben hétköznapjainkat! c. összeállítása négy készségcsoportra bontva olyan ismeretanyagot gyűjtött egybe, amelyet a valódi sikerhez alaposan el kell sajátítatnunk. A négy nagy terület: a sziklaszilárd napi rutin kialakítása, az eszközök megzabolázása (mielőtt azok zaboláznának meg minket), a fókuszálás a zavaró tényezőktől hemzsegő világban, valamint elménk kreatív oldalának csiszolása. E kiemelt területeknek egy-egy fejezetet szentelve (a fejezet itt a könyv egy-egy nagy blokkját jelenti, bennük az idevágó, már említett tanulmányokkal - OP), a témában jártas kiváló gondolkodók és kreatív szakemberek osztják meg velünk tapasztalataikat" (és adnak betekintést a munkamódszerükbe, az idetartozó mesterfogásaikba -OP).

Glei is hangsúlyozza: nincs általános érvénnyel jó módszer, mindenkinek magának kell kidolgoznia, hogy egyrészt az adottságai és törekvései szerint, másrészt az épp működő feltételrendszerben mi segíti őt a legjobban. "Nem egy uniformizált rendszert ismertetünk tehát, hanem olyan gyűjteményt kívánunk az olvasó kezébe adni, amely az alkotómunkát elősegítő bevált gyakorlatokat és praktikákat veszi sorra." (Pontosabb, hogy belőlük ad válogatást.)

Nyitott elmével, éber kritikával olvasva sok okosat tanulhatunk innen.

Boris Johnson: A Churchill-tényező - Hogy csinál egy ember történelmet? - Akadémiai Kiadó, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

Boris Johnson, a közelmúltig London fenegyerek főpolgármestere, a hírek szerint a mai brit politikai élet legfényesebb konzervatív csillaga, és állítólag nagy esélyes, hogy a konzervatív párt új vezetője legyen. Felettébb érdekes személyiség. Az Encyclopaedia Britannica róla szóló 500 szavas szócikke elmondja, hogy újságíróként kezdte a The Times-nál (idézet hamisításért kirúgták), s különböző lapoknál és pozíciókban 2005-ig dolgozott. 1997-ben konzervatív képviselőjelöltként nagyot bukott, 1998-tól kezdett megjelenni különféle TV-show-kban, kétbalkezes viselkedése és időnkénti tiszteletlen megjegyzései a brit talkshow-k örök kedvencévé tették. 2001-ben bejutott a Házba, a tévé szerepléseit is folytatta, és az egyik legelfogadottabb politikussá vált.

E könyve a legrövidebben úgy jellemezhető, hogy egy nagyformátumú politikus - netán nagystílű politikai fenegyerek - rokonlélekként értő jellem- és pályarajza minden idők egyik legnagyobb és legszínesebb brit államférfiújáról. Kitűnő olvasmány, intellektuális csemegeként kifejezetten szórakoztató. Tökéletesen helytálló a Kiadó ajánlója: Churchill élete "kész regény, tele váratlan fordulatokkal és izgalmakkal, sorsfordító döntésekkel. Ez nem egy újabb Churchill-életrajz a sok közül, hanem egy letehetetlen, olvasmányos, teljesen egyedi jellem- és korrajz. A sokkönyves szerző, Boris Johnson frissen és izgalmasan nyúl a témához, és mivel otthonosan mozog a társadalmi és politikai elitben, belülről nézi főhőse életét. Pont ez adja a könyv legfontosabb erényét. A könyvből sokat megtudhatunk a Brit Birodalom lehanyatlásáról, a brit nagypolitika működéséről és a brit politikai-kulturális elitről. És egy még ezeknél is fontosabb dologról: az egyéni döntések jelentőségéről a sorsfordító helyzetekben."

Pár részlet kis ízelítőül, hogyan beszél Johnson Churchill sokaknak kevésbé ismeretes képességeiről. Az irodalmi stílusáról (hiszen íróként is hatalmasat alkotott, s nem mellesleg irodalmi Nobel-díjat kapott): "Egyike volt a modern idők nagy nyelvi újítóinak. Úgy szerette az új szavakat, ahogy az új masinákat. (...) Tudott ő régimódian hagyományos is lenni; időnként éppenséggel úgy írt, mint egy menő Gibbon (híres angol történész - OP) - de mindig termékeny volt, és mindig gyorsfelfogású."
A történelmi tudásáról: "Mire 1940 májusában beköltözött a Downing Streetre (miniszterelnöki rezidencia - OP), már annyi történelmi munkát írt és olvasott, hogy egészen egyedi módon látta át az eseményeket, képes volt kontextusukban szemlélni őket, és felfogni, mit kell tennie Angliának."
Központi gondolata: "A központi gondolat, amely egész életén végigkísérte: hogy van valami különleges Anglia felemelkedésében, az angol szabadságban, abban a folyamatban, amely során a Koronától egyre több jogot nyert el, egyre erőteljesebben fejlődött a független és demokratikus Parlament."

Churchill legnagyobb műve, örök történelmi érdeme, hogy képes volt minden akadály és ellenkezés ellenére is harcba vinni országát Hitlerrel szemben. "A háború alatt rálelt a szavakra, amelyekkel egyenesen az emberek szívéhez szólhatott. (...) Szónoki képességei nyomán több millió - művelt és kevésbé kifinomult - ember szívébe bátorság költözött, akik elhitték, képesek lesznek szembeszállni egy minden addiginál halálosabb fenyegetéssel. Hitler megmutatta, mennyi gonoszságra képes a retorika művészete. Churchill azt bizonyította be, hogy a szónoklattan eszköztára segíthet megmenteni az emberiséget. Hitler és Churchill beszédei között az a különbség, hogy Hitler azt a benyomást kelti, mintha mindenre képes lenne, Churchill pedig azt, mintha a hallgatósága lenne képes mindenre."

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft., segítségével készült.


Innoportal.hu, 2016. május 27., péntek
250 ezer euró összdíjazású startup-versenyt hirdettek

Piacesprofit.hu, 2016. május 27., péntek
Van egy ötlete? Ötvenezer eurót érhet

Karpatinfo.net, 2016. május 27., péntek
RECCS Tésztahíd építő Világbajnokság

Eduline.hu, 2016. május 27., péntek
Közel fél tonnát bírt el az idei győztes tésztahíd az egyetemek versenyén - Videó

Autonavigator.hu, 2016. május 27., péntek
Rekordárbevételt ért el a Bosch tavaly Magyarországon

Magyarhirlap.hu, 2016. május 27., péntek
Rekordösszegű bevételt ért el a Bosch-csoport

Haszon.hu, 2016. május 27., péntek
Rekordbevétel a Boschnál

Innoportal.hu, 2016. május 27., péntek
Szédületes tempóban nő a Bosch Magyarországon

Miskolcihirek.com, 2016. május 27., péntek
Két számjegyű növekedés a magyarországi Bosch csoportnál

Kreativ.hu, 2016. május 27., péntek
A túl sok pénz megöli a kreativitást

Itbusiness.hu, 2016. május 27., péntek
A nők jobb kódot írnak, mint a férfiak?

Digitalhungary.hu, 2016. május 27., péntek
Még nagyobb erővel kutatják az ígéretes startupokat

Sg.hu, 2016. május 27., péntek
Mesterséges intelligenciára épül egy új egészségügyi képkereső

Minap.hu, 2016. május 27., péntek
Rekord árbevételt ért el a Bosch tavaly Magyarországon

Petőfi Népe, 2016. május 28., szombat, 3. oldal
Innováció és fejlődés

Miskolci napló, 2016. május 28., szombat, 3. oldal
Átadták a BOKIK idei innovációs díjait

Vg.hu, 2016. május 28., szombat
Innovatív társadalom kell

Webradio.hu, 2016. május 29., vasárnap
Kétszázötvenezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

Sikerado.hu, 2016. május 29., vasárnap
Pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

Magyarhirlap.hu, 2016. május 29., vasárnap
Kétszázötvenezer euró összdíjazású európai verseny startupoknak

Magyaridok.hu, 2016. május 29., vasárnap
Kétszázötvenezer euró összdíjazású startup verseny

Profitline.hu, 2016. május 29., vasárnap
Van egy jó ötleted? Nekünk van hozzá 250.000 eurónk!

Hirado.hu, 2016. május 29., vasárnap
Pán-európai startup verseny

Mon.hu, 2016. május 29., vasárnap
Kétszázötvenezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

Tozsdeforum.hu, 2016. május 29., vasárnap
Nagy lehetőség a startupoknak - ki ne hagyd!

Dehir.hu, 2016. május 29., vasárnap
Páneurópai startup versenyt hirdetnek a fővárosban

Uzletfejlesztes.hu, 2016. május 29., vasárnap
Magyarország leginnovatívabb cégei: itt az i7 innovációs audit és innovatív vállalkozás minősítési rendszer

Docuworld.hu, 2016. május 29., vasárnap
Magyarország leginnovatívabb cégei: itt az i7 innovációs audit és innovatív vállalkozás minősítési rendszer

Techmonitor.hu, 2016. május 29., vasárnap
Közel fél tonnáig bírták a tésztahidak

Szakmaban.hu, 2016. május 29., vasárnap
Közel fél tonnáig bírták a tésztahidak

Gyartasmonitor.hu, 2016. május 29., vasárnap
Közel fél tonnáig bírták a tésztahidak

Erdon.ro, 2016. május 29., vasárnap
Kétszázötvenezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

Gazdasagportal.hu, 2016. május 29., vasárnap
Hosszúhétvége ide vagy oda, az innováció nem alszik a nagyvállalatoknál

Jazzy Rádió, Déli Híradó, 2016. május 29., vasárnap
250 ezer euró összdíjazású páneurópai start up versenyt hirdet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Digital budapesti regionális központja

Magyar Idők, 2016. május 30., hétfő, 11. oldal
Újabb eurómilliárdok érkezhetnek hazánkba

Magyar Idők, 2016. május 30., hétfő, 15. oldal
Innovációs verseny Budapesten

Népszabadság, 2016. május 30., hétfő, 13. oldal
Bevásárlótelefon
"...Balra a harmadik sorban van a sajt, a sor végén jobbra kanyarodva eljutunk a mélyhűtött túrógombóchoz, útközben - kezünkben tartva az útjelző mobilt - még felmarkolhatunk egy csomag papír zsebkendőt is, és tulajdonképpen már a pénztárnál is vagyunk. Bálint Karola okostelefonos alkalmazása, a ShopMap a tanácstalan bolyongástól szeretné megkímélni a vásárlókat. - Segítségével nemcsak egy bevásárlólistát állíthat össze a felhasználó, hanem a program megmutatja a termékek helyét és megtervezi hozzájuk a legrövidebb útvonalat - magyarázza a fejlesztő, aki projektjével tavaly, még végzősként nevezett egy középiskolásoknak kiírt nemzetközi versenyre..."

Echotv.hu, 2016. május 30., hétfő
Új gazdasági pályán

Webradio.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten
"...Húszévesnél fiatalabb diákok több mint 20 pályázatát díjazták a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny hétfői eredményhirdetésén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában..."

Figyelo.hu, 2016. május 30., hétfő
Innovatív magyar fiatalokat díjaztak
"...A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által szervezett verseny ünnepélyes díjátadóján Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a köznevelési rendszer ma megfelelő keretet biztosít ahhoz, hogy az iskolákban eredményes tehetséggondozást lehessen végezni. 2016-ban 2,8 milliárd forint forrás áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló pályázatokra - fűzte hozzá a politikus..."

Inforadio.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten
"...A versenyen első helyezést ért el Tóth Fanni és Horváth Roland Interaktív jelnyelvet tanító és gyakorló szoftver; Udvardi Péter Mikro-elektromechanikai struktúra alacsony frekvenciás hangok és rezgések érzékelésére; valamint Imets Tamás Egy eszköz az elmének című pályamunkája.

Medicalonline.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatal kutatók innovációit díjazták

Magyarhirlap.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten
"...A verseny részleteit Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnök ismertette, aki elmondta: olyan 20 évnél fiatalabb diákok jelentkezését várták, akik a műszaki és természettudományok, valamint a környezetvédelem, az informatika, vagy a matematika területén felismertek egy problémát, és saját, kreatív ötletet dolgoztak ki annak megoldására. Az elmúlt 25 évben a versenyre mintegy 5000 pályázat érkezett, amelyekből 370-et díjazott a zsűri - összegezte Pakucs János, aki kitért arra is: a verseny három legjobbnak ítélt pályázata részt vehet az Európai Unió 37 ország részvételével zajló, szeptemberi Fiatal Tudósok Versenyén is. Az eddigi összesített pontszámai alapján Magyarország ötödik a nemzetközi megmérettetés rangsorában..."

Hirado.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten
"...Pakucs János, aki kitért arra is: a verseny három legjobbnak ítélt pályázata részt vehet az Európai Unió 37 ország részvételével zajló, szeptemberi Fiatal Tudósok Versenyén is. Az eddigi összesített pontszámai alapján Magyarország ötödik a nemzetközi megmérettetés rangsorában..."

Hirado.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatalok mutattak példát innovációban

Profit7.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatalok mutattak példát innovációban
"...A verseny 21 elismert tudós, akadémikus, egyetemi tanár és gazdasági szakember alkotta zsűrijéhez 78 pályázat érkezett, ebből 53 munkát értékeltek megvalósításra érdemesnek, köztük nyolc határon túlról benyújtott pályázatot - mondta el a zsűri elnöke, Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) dékánhelyettese. A zsűri az első, a második és a harmadik helyezettek mellett további 11 pályázatot kiemelt dicséretben részesített..."

Zetapress.hu, 2016. május 30., hétfő
Újítók az Akadémián
"...Fiatal tehetségek a Magyar Tudományos Akadémián. A Magyar Innovációs Szövetség a 25. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjainak - nyilvános eredményhirdetést követően - közel kétmillió forintösztöndíjat osztott ki ma a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében..."

Index.hu, 2016. május 30., hétfő
20 év alatti magyar kutatókat díjaztak
"...Az MTA székházában adták át a 25. innovációs verseny díjait..."

Nyiregyhaza.hu, 2016. május 30., hétfő
Nagydíjas lett a tűzoltókabát
"...Második helyezett lett az az okos tűzoltóruha a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztettek ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával közösen..."

Szon.hu, 2016. május 30., hétfő
Nagydíjas lett a szabolcsi találmány, az "okos tűzoltókabát"

Marketinginfo.hu, 2016. május 30., hétfő
Rekordárbevételt ért el a Bosch

Innoportal.hu, 2016. május 30., hétfő
Budapest a Bosch egyik kutatás-fejlesztési fellegvára Európában

Itmania.hu, 2016. május 30., hétfő
Kétszázötvenezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

Minuszos.hu, 2016. május 30., hétfő
Kétszázötvenezer euró összdíjazású startup versenyt hirdet az EIT Digital

Nol.hu, 2016. május 30., hétfő
Csongrádi lány forradalmasította a bolti bevásárlást az egész világon
"...A ma már a Szegedi Tudományegyetem Informatika Karán tanuló lány ötletét az Oracle Academy különdíjjal jutalmazta az Intel Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyén (International Science and Engineering Fair, ISEF) Arizónában..."

Prohardver.hu, 2016. május 30., hétfő
Computex: a helyszínről jelentjük...gaming, startup és IoT minden mennyiségben!

Computerworld.hu, 2016. május 30., hétfő
Nagyban gondolkodnak

Portfolio.hu, 2016. május 30., hétfő
Nagy horderejű kormánydöntésre várnak a magyar cégek

Euroastra.hu, 2016. május 30., hétfő
Imádjuk a kütyüket, de nem mindig értjük a szakkifejezéseket

Insiderblog.hu, 2016. május 30., hétfő
Magyar siker a hollandiai startup versenyen

Packmarket.hu, 2016. május 30., hétfő
Ipar 4.0 - Sikertörténet a HUNGEXPO-n

Origo.hu, 2016. május 30., hétfő
Fenyegető jövő: komoly válságot okozhatnak a robotok

Hajdupress.hu, 2016. május 30., hétfő
Nem apró, 41 milliós ajándék debreceni iskoláknak

Edon.ro, 2016. május 30., hétfő
Több tízmilliós NI adomány a debreceni középiskoláknak

Erdon.ro, 2016. május 30., hétfő
Nagydíjas lett a szabolcsi találmány, az okos “tűzoltókabát"

Orientpress.hu, 2016. május 30., hétfő
Előtérbe kerültek a kutatásfejlesztési minősítések

Faktor.hu, 2016. május 30., hétfő
A magyar lány olyan alkalmazást fejlesztett, amely véget vet a bolti bolyongásnak

Partyzoo.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten

Vmkik.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatal kutatók innovációit díjazták
"...Szabó Gábor, a MISZ elnöke beszédében kiemelte: az ifjúsági tehetségkutató verseny különlegessége, hogy kizárólag befejezett művel lehet nyerni, ugyanis a pályázóknak a megmérettetés ötleteket elbíráló első köre után meg kell tudniuk valósítani elképzeléseiket. A sikeres kutató legfontosabb jellemzője a kudarctűrő-képesség, fogalmazott Szabó Gábor...’

Velemenyezd.hu, 2016. május 30., hétfő
Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten

Rádió Orient, 2016. május 30., hétfő
Előtérbe kerültek a kutatásfejlesztési minősítések

Kossuth Rádió, Délutáni krónika, 2016. május 30., hétfő
Idén is díjazták a fiatal feltalálókat az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

InfoRádió, 2016. május 30., hétfő
25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

DUNA TV, 2016. május 30., hétfő
"Átadták az Ifjúsági, Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny idei díjait

M1, Híradó délben, 2016. május 30., hétfő
"Átadták az Ifjúsági, Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny idei díjait

M1, 2016. május 30., hétfő
Átadtak a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

RTL Klub, Esti híradó, 2016. május 30., hétfő
Okostelefonra írt alkalmazást egy csongrádi diáklány

Magyar Hírlap, 2016. május 31., kedd, 12. oldal
Sikeres volt a Magyar Innovációs Szövetség versenye
"...Húszévesnél fiatalabb diákok több mint húsz pályázatát díjazták a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny hétfői eredményhirdetésén a Magyar Tudományos Akadémia budapesti székházában. A versenyen első helyezést ért el Tóth Fanni és Horváth Roland Interaktív jelnyelvet tanító és gyakorló szoftvere, Udvardi Péter alacsony frekvenciás hangok és rezgések érzékelésére alkalmas berendezése, valamint Imets Tamás pályamunkája. A Magyar Innovációs Szövetség által szervezett verseny ünnepélyes díjátadóján Lovász László (képünkön), az MTA elnöke a megmérettetést értékelve úgy fogalmazott, rengeteg tudás, ötlet, innováció, tehetség és munka áll a pályázatok mögött..."

Alfoldiregiomagazin.hu, 2016. május 31., kedd
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

Nrgreport.com, 2016. május 31., kedd
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötleteket keresik

Webradio.hu, 2016. május 31., kedd
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

Vg.hu, 2016. május 31., kedd
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

Vg.hu, 2016. május 31., kedd
Sokszorosára ugrott a GE Hungary bevétele

Alfoldiregiomagazin.hu, 2016. május 31., kedd
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

Gazdasag.ma.hu, 2016. május 31., kedd
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

Energiainfo.hu, 2016. május 31., kedd
Pályázat a fenntartható energiaellátásért

Mon.hu, 2016. május 31., kedd
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

Gyartastrend.hu, 2016. május 31., kedd
Verseny a fenntartható energiaellátást szolgáló startupoknak

Innoportal.hu, 2016. május 31., kedd
Zöldenergia: ötletversenyt hirdettek startupoknak

Piacesprofit.hu, 2016. május 31., kedd
Zöldenergiás startup-versenyt hirdettek

Tozsdeforum.hu, 2016. május 31., kedd
Ha zöld a véged, ez neked szól!

Kamaraonline.hu, 2016. május 31., kedd
Díjazzák a megújuló energiás ötleteket

Technokrata.hu, 2016. május 31., kedd
Van egy jó ötleted? Most sokat nyerhetsz!

Trademagazin.hu, 2016. május 31., kedd
KICkoff Competition: Nemzetközi verseny zöldenergiával foglalkozó startupoknak

Elelmiszer.hu, 2016. május 31., kedd
Nemzetközi versenyt hirdettek zöldenergiával foglalkozó startupoknak

Bankweb.hu, 2016. május 31., kedd
KICkoff Competition a fenntartható energiaellátásért

Webradio.hu, 2016. május 31., kedd
Deloitte: az idén több vállalat tervezi a K+F költések növelését

Innoportal.hu, 2016. május 31., kedd
Trendforduló: több cég többet költene idén K+F-re

24.hu, 2016. május 31., kedd
Több pénzt költenének kutatásra a cégek

24.hu, 2016. május 31., kedd
Többszörösére emelkedett a GE Hungary árbevétele tavaly

Origo.hu, 2016. május 31., kedd
Felmérték, mi áll a fejlesztés útjába Magyarországon

Napi.hu, 2016. május 31., kedd
Idén több vállalat tervezi a k+f költések növelését

Napi.hu, 2016. május 31., kedd
Többszörösére nőtt a GE Hungary árbevétele

Innoportal.hu, 2016. május 31., kedd
Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten
"...Húszévesnél fiatalabb tanulók több mint húsz pályázata részesült elismerésben a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének hétfői eredményhirdetésén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában..."

Eduline.hu, 2016. május 31., kedd
Jelnyelvet tanító programot alkottak magyar diákok, az Akadémia sok tehetségre lelt

Museum.breuerpress.com, 2016. május 31., kedd
Fiatal tehetségeket díjazott a Magyar Innovációs Szövetség

Retrofm.hu, 2016. május 31., kedd)
Nagydíjas lett a "tűzoltókabát"
"...Második helyezett lett az az okos tűzoltóruha a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztettek ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával közösen- tájékoztatta a Megyei Sajtószolgálatot Dóka Imre, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője..."

Retroradio.hu, 2016. május 31., kedd
Nagydíjas lett a "tűzoltókabát"

Indexkelet.hu, 2016. május 31., kedd
Nagydíjas lett a "tűzoltókabát"

Sunshinefm.hu, 2016. május 31., kedd
Díjat nyert a bánkisok okos tűzoltóruhája

Webradio.hu, 2016. május 31., kedd
Magyar résztvevő a legnagyobb berlini dizájnvásáron

Feol.hu, 2016. május 31., kedd
Nagy elismerés a szórakoztatóbb tanításért
"...A Magyar Innovációs Szövetség kiemelt dicséretben részesítette a székesfehérvári diákokból verbuválódott TudÁShow nevű csapatot, akik a tudományos ismeretterjesztés egy új dimenziójával érdemelték ki az elismerést..."

Piacesprofit.hu, 2016. május 31., kedd
Így lesz sikeres az uniós pályázat

Napi.hu, 2016. május 31., kedd
Elköltöttek százmilliárdot, mindenki várja a folytatást

Szekelyhon.ro, 2016. május 31., kedd
A Magyar Tudományos Akadémián díjazták a csíki feltalálót
"...Rangos tudományos elismerésben részesült Imets Tamás, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola diákja, akit a Magyar Innovációs Szövetség a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjai közé sorolt. Az Imets Tamás által fejlesztett eszköz multifunkcionális, agyhullámokkal irányítható, EEG (Electro Encephalo Graphy) olvasókészülék A szövetség a nyilvános eredményhirdetést követően a tehetséges fiataloknak közel 2 millió forint ösztöndíjat osztott ki hétfőn Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián..."

U-szeged.hu, 2016. május 31., kedd
SZTE-s tehetséggondozó programban is részt vesz Bálint Karola, a nemzetközi innovációs verseny különdíjasa

Edupress.hu, 2016. május 31., kedd
Fiatal tehetségek az Akadémián

Digitalhungary.hu, 2016. május 31., kedd
Zseniálisak a fiataljaink

Digitalhungary.hu, 2016. május 31., kedd
Magyar siker a hollandiai startup versenyen

Bama.hu, 2016. május 31., kedd
Zöldenergiára fókuszáló startup versenyt hirdettek

Profitline.hu, 2016. május 31., kedd
Hatalmasat ugrott a GE Hungary

Orientpress.hu, 2016. május 31., kedd
Fiatal tehetségeket díjazott a Magyar Innovációs Szövetség
"...A Magyar Innovációs Szövetség a 25. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjainak - nyilvános eredményhirdetést követően - közel 2 millió forint ösztöndíjat osztott ki május 30-án, a Magyar Tudományos Akadémián. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a szervezőbizottság elnöke az elmúlt 25 év eredményeiről tartott előadást..."

Orientpress.hu, 2016. május 31., kedd
Fejlesztésre szorulnak a K+F együttműködések

Mfor.hu, 2016. május 31., kedd
585 milliárdot fizet be a magyar költségvetésbe a General Electric

Magyarhirlap.hu, 2016. május 31., kedd
Megugrott a GE Hungary árbevétele

Royalmagazin.hu, 2016. május 31., kedd
Fiatal tehetségek a Magyar Tudományos Akadémián

Maszol.ro, 2016. május 31., kedd
Rangos díjat nyert Budapesten a fiatal csíkszeredai feltaláló
"...Imets Tamás, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola diákja első helyezést ért el, illetve a legeredményesebb határon túli pályázónak járó különdíjban részesült a Magyar Innovációs Szövetség versenyén..."

Kossuth Rádió, 180 perc, 2016. május 31., kedd
Fiatal tudósok
"...15 és 20 év közötti középiskolás diákok vehetnek részt az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. Horváth Roland és Tóth Fanni egy jelnyelv-oktató alkalmazás kifejlesztésével nyerték el az első díjat. Lovász László, az MTA elnöke szerint a díjazottak bebizonyították, hogy fiatal koruk ellenére rendelkeznek a tudományfejlesztéshez szükséges képességekkel és készségekkel..."

Kelet Magyarország, 2016. június 1., szerda, 5. oldal
A nagydíjas "tűzoltókabát"

Észak-Magyarország, 2016. június 1., szerda, 13. oldal
Elismert tanárok, diákok
"...A hermanos tanulók sem maradtak le a tanárok mögött. Május 30án tartották a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetését. A Herman gimnázium két tanulója Pogány Martina Alíz és Tomori Vince második díjban részesült "Oldatok pHjának meghatározása mobiltelefonnal, kibocsátott frekvencia alapján, az indikátor függvényében" című kutatásukkal..."

24 Óra, 2016. június 1., szerda, 2. oldal
Csípősség
"...Húszévesnél fiatalabb tanulók több mint húsz pályázata részesült elismerésben a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének hétfői eredményhirdetésén..."

Magyar Idők, 2016. június 1., szerda, 12. oldal
Több pénz kutatásra

Dunaújvárosi hírlap, 2016. június 1., szerda, 6. oldal
Több vállalat kutatna idén

Fejér Megyei Hírlap, 2016. június 1., szerda, 5. oldal
Van szerethető fizika
Nagy elismerés a szórakoztatóbb tanításért

Vízmű Panoráma, 2016. június 1., szerda, 22. oldal
Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Környezetvédelmi Innovációs Díjat

Székely Hírmondó, 2016. június 1., szerda, 5. oldal
Díjazott csíki feltaláló
"...Hétfőn a Magyar innovációs szövetség a 25. ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjai közé sorolta Imets Tamást, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola diákját, aki olyan mesterséges intelligenciával ruházta fel rendszerét, melynek révén az észleli a kezdő felhasználó akaratát, mielőtt ő képes lenne profi agykontrollra..."

Innoteka.hu, 2016. június 1., szerda
Eszköz az elmének
"...Tavaly szeptemberben 25. alkalommal hirdették meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. A díjazott és a kiemelt dicséretben részesített, leglátványosabb pályamunkákat május 30-án, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében mutatták be..."

Innoteka.hu, 2016. június 1., szerda
Egyensúlyra kell törekedni
"...A versenypályázati rendszer felhívásairól, a projekttervek értékelési tapasztalatairól és a szakértői bírálatok minőségéről adott tájékoztatást Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke a K+F+I versenypályázati tükör..."

Innoteka.hu, 2016. június 1., szerda
Az emberiség legnagyobb dilemmája

Webradio.hu, 2016. június 1., szerda
Huszonegy milliárd forintos pályázatot írt ki a kutatási és innovációs hivatal

Szegedma.hu, 2016. június 1., szerda
Huszonegy milliárd forintos pályázatot írt ki a kutatási és innovációs hivatal

Tozsdeforum.hu, 2016. június 1., szerda
Több tízmilliárdot osztanak szét kutatás-fejlesztésre

Napi.hu, 2016. június 1., szerda
Gigapályázatot írt ki a kutatási és innovációs hivatal

Napi.hu, 2016. június 1., szerda
Újabb milliókra lehet pályázni

Index.hu, 2016. június 1., szerda
21 milliárd forintos pályázatot írt ki az NKFI

Pannonnovum.hu, 2016. június 1., szerda
Innováció támogatás Magyarországon

Portfolio.hu, 2016. június 1., szerda
Kiszorultál az uniós forrásokból? Itt a kárpótlás a Pest megyeieknek

Realista.hu, 2016. június 1., szerda
Deloitte: egyre többet költenek a cégek kutatás+fejlesztésre

Kamaraonline.hu, 2016. június 1., szerda
Deloitte: az idén több vállalat tervezi a K+F-költés növelését, mint a szinten tartását

Boon.hu, 2016. június 1., szerda
Gondolkozzon együtt cég és egyetem!

Haon.hu, 2016. június 1., szerda
Gondolkozzon együtt cég és egyetem!

Mon.hu, 2016. június 1., szerda
Gondolkozzon együtt cég és egyetem!

Profitline.hu, 2016. június 1., szerda
Fejleszteni kell a vállalatok és a felsőoktatási intézmények közötti K+F együttműködést

Szekesfehervar.hu, 2016. június 1., szerda
Fiatal fehérvári tehetségek a Magyar Tudományos Akadémián
"...A Magyar Innovációs Szövetség a 25. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjainak közel 2 millió forint ösztöndíjat osztott ki május 30-án, a Magyar Tudományos Akadémián, ahol kiemelt dícséretben részesítették Kiss Benjámint, a Ciszterci Szent István Gimnázium, Boldizsár Bálintot, a Teleki Blanka Gimnázium és Molnár Áront, a Széchenyi István Szakközépiskola diákját..."

Godolloihirek.hu, 2016. június 1., szerda
Kiemelt dicséret illette a premontreis diákot
"...Rudnyánszky Miklós innovációs tevékenységéért érdemelte ki az elismerést a tehetségkutató versenyen Május 30-án a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében rendezett ünnepségen átadták a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait. A legjobbak magyar kortársaikat képviselik az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén, szeptemberben..."

Boon.hu, 2016. június 1., szerda
Elismert hermanos tanárok, diákok
"...A hermanos tanulók sem maradtak le a tanárok mögött. Május 30-án tartották a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetését. A Herman gimnázium két tanulója Pogány Martina Alíz és Tomori Vince második díjban részesült "Oldatok pH-jának meghatározása mobiltelefonnal, kibocsátott frekvencia alapján, az indikátor függvényében" című kutatásukkal. Munkájukat Tepliczky István laborvezető tanár segítette..."

Minuszos.hu, 2016. június 1., szerda
Fiatal kutatók innovációit díjazták

Pannonnovum.hu, 2016. június 1., szerda
25. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2015/2016-os tanév) végeredménye

Pannonnovum.hu, 2016. június 1., szerda
Könnyebb lesz vállalkozni

Pannonnovum.hu, 2016. június 1., szerda
A beadott pályázatok harmada hibás

Pannonnovum.hu, 2016. június 1., szerda
Innováció támogatás Magyarországon

Portfolio.hu, 2016. június 1., szerda
Meghosszabbítják a Juncker-terv mögötti alap működését

Mediapiac.com, 2016. június 1., szerda)
Megjelent a Start Up Guide 2016

Origo.hu, 2016. június 1., szerda
Megjelent a Magyar Formatervezési Tanács gyakorlati útmutatója

Piacesprofit.hu, 2016. június 1., szerda
Viszlát Jeremie! De most honnan lesz pénz?

Profit7.hu, 2016. június 1., szerda
Újratölt az állam, megint indul a pénzeső

Mnnsz.hu, 2016. június 1., szerda
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

Uzletresz.hu, 2016. június 1., szerda
Akár hatmilliót is nyerhet a zöldenergiás startup-verseny győztese

Nyiregyhaza.hu, 2016. június 1., szerda
Okos tűzoltóruha nyíregyházi diákoktól

Piacesprofit.hu, 2016. június 1., szerda
Az app menő. De kell?

Innoportal.hu, 2016. június 1., szerda
Magyar résztvevő is lesz a legnagyobb berlini dizájnvásáron

Digit.mandiner.hu, 2016. június 1., szerda
250 ezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

Origo.hu, 2016. június 1., szerda
A nagy adat elemzi az agyadat

Preshaztarsasag.com, 2016. június 1., szerda
Informatikai csúcs Csíkszeredában
"...Húszévesnél fiatalabb tanulók több mint 20 pályázata részesült elismerésben a XXV. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének eredményhirdetésén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában. A versenyen első helyezést ért el Imets Tamás Egy eszköz az elmének című pályamunkája. Korábban a marosvásárhelyi TEDx-en is TED-előadást tartott találmányáról. A 16 éves csíkszeredai diáknak tett föl kérdéseket a Présház Hírportál..."

Uzleti-innovacio.blog.hu, 2016. június 1., szerda
Megjelent a 2016-os Start Up Guide

Szegedma.hu, 2016. június 1., szerda
Huszonegy milliárd forintos pályázatot írt ki a kutatási és innovációs hivatal

Millasreggeli.hu, 2016. június 1., szerda
8-9 óra: Mi az a diszruptív innováció?

SzTNH e-Hírek, 2016. június 1., szerda
K+F minősítés

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. május
Átadták a 2016-os Bonis Bona díjakat
"...Életműdíjat vehetett át többek között Szendrő Péter professzor, a MATEHETSZ alelnöke..."

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. május
SKOOL - ingyenes technológiai foglalkozások 8-18 éves korú lányoknak

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. május
Az Új Nemzeti Kiválóság Program Pályázat

MATEHETSZ Hírlevél, 2016. május
8. Ifjúsági Bolyai Pályázat

Jazzy Rádió, Millásreggeli, 2016. június 1., szerda
Mit takar a diszruptív innováció fogalma?

Jazzy Rádió, Millásreggeli, 2016. június 1., szerda
Mely nagy cégeknél figyelhető meg diszruptív innováció?

M1, Profit7, 2016. június 1., szerda
Összeállítás: A Horizont 2020 keretében meghirdetett uniós pályázat forrásai három fázisban igényelhetőek

Tolnai Népújság, 2016. június 2., csütörtök, 4. oldal
Gráfokkal jutottak a dobogóra a diákok
"...Harmadik díjat érdemelt ki munkájával Dömsödi Bálint és Gyöngy Levente a Magyar Innovációs Szövetség Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyén. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 11. osztályos diákjai a Kritikus védelmi szövetségek gráfokban című matematikai munkájukkal érdemelték ki az elismerést..."

Hajdú-Bihari Napló, 2016. június 2., csütörtök, 6. oldal
Gondolkozzon együtt vállalat és egyetem!

Népszabadság, 2016. június 2., csütörtök, 7. oldal
Ingyenpénz cégeknek

HVG, 2016. június 2., csütörtök, 55. oldal
Startup-sirató

Kisalföld, 2016. június 2., csütörtök, 8. oldal
Együtt kutat a NASA-val is

Észak-Magyarország, 2016. június 2., csütörtök, 6. oldal
Akik mobiltelefonnal mérik az oldatok pH-ját

Magyar Idők, 2016. június 2., csütörtök, 15. oldal
Jó feladatokkal vonzza a mérnököket az Evopro

Energiafigyelő, 2016. június 2., csütörtök, 52-57. oldal
Én találtam ki a Jedlik Ányos-tervet...

Energiafigyelő, 2016. június 2., csütörtök, 68-70. oldal
Ki védi meg a feltalálókat

Teol.hu, 2016. június 2., csütörtök
Gráfokkal jutottak a dobogóra a diákok

Elelmiszer.hu, 2016. június 2., csütörtök
21 milliárdos pályázat újítók számára

Piacesprofit.hu, 2016. június 2., csütörtök
Huszonegy milliárd forintos pályázat kkv-knek

Autopro.hu, 2016. június 2., csütörtök
21 milliárdot kapnak a cégek innovációra

Hirtukor.hu, 2016. június 2., csütörtök
Gigapályázat kutatásra és innovációra

Portfolio.hu, 2016. június 2., csütörtök
Már az EU-pénzek ötödét elosztotta az Orbán-kormány

Zetapress.hu, 2016. június 2., csütörtök
Kutatás a kényelemért

Magyaridok.hu, 2016. június 2., csütörtök
Jó feladatokkal vonzza a mérnököket az Evopro

Palyazatihirek.eu, 2016. június 2., csütörtök
Huszonegy milliárd forintos pályázatot írt ki a kutatási és innovációs hivatal

Insiderblog.hu, 2016. június 2., csütörtök
KICkoff Competition: Nemzetközi versenyt hirdettek zöldenergiával foglalkozó startupoknak

Insiderblog.hu, 2016. június 2., csütörtök
Fiatal tehetségek a Magyar Tudományos Akadémián

Blog.szta.hu, 2016. június 2., csütörtök
Idén ismét várja a bátor gondolkodókat Európa jövőfesztiválja, a Brain Bar Budapest

Autopro.hu, 2016. június 2., csütörtök
21 milliárdot kapnak a cégek innovációra

KlubRádió, Műsorfolyam, 2016. június 2., csütörtök
Többet ésszel
"...Többet ésszel - Műsor az innovációról és a lehetőségekről - 2009-ben indult a Magyar Tudományos Akadémia kutatásfinanszírozási programja, amelynek az a célja, hogy a külföldön dolgozó tehetséges kutatókat hazahívja, illetve a magyarországi kutatóhelyeken tudományos munkát végző tehetségeket itthon tartsa..."

Katolikus Rádió, Hírtükör, 2016. június 2., csütörtök
A hétköznapi életben hasznosítható, és a világon egyedülálló termékeket mutattak be magyar kutatók

Magyar Idők, 2016. június 3., péntek, 12. oldal
Pályázhatnak a kutatók

Piacesprofit.hu, 2016. június 3., péntek
Újra beindul a magyar agy

Edupress.hu, 2016. június 3., péntek
Fiatal tehetségek az Akadémián
"...A Magyar Innovációs Szövetség a 25. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjainak - nyilvános eredményhirdetést követően - csaknem kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki május 30-án a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a szervezőbizottság elnöke az elmúlt 25 év eredményeiről tartott előadást..."

Erdon.ro, 2016. június 3., péntek
Összefogás az agrár-innovációért

Erdon.ro, 2016. június 3., péntek
Miskolc büszkeségei: akik mobiltelefonnal mérik az oldatok pH-ját
"...A 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A zsűrinek tetszett az alkalmazás, a második díjat ítélték oda a diákoknak. Az eredményhirdetést hétfőn tartották a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, szerdán pedig szívesen nyilatkoztak az Észak-Magyarországnak a fiatalok: Pogány Martina Alíz és Tomori Vince..."

Welovebudapest.com, 2016. június 3., péntek
Okos városok, ronda zöldségek - izgalmas jövőképet fest a Brain Bar Budapest

Vasárnapi Hírek, 2016. június 4., szombat, 1+15. oldal
Mindennap megeteti az őssejtjeit
"...Nem meglepő: Király Szilvi kilencedikes korában megnyerte a tudományos diákkonferenciát, a tavalyi Ifjúsági Innovációs Versenyen is első lett, majd részt vett az európai döntőn, ahol különdíjat nyert volna, de mivel még nem volt 18 éves, nem kapta meg az olaszországi kutatói jutalomutat..."

Uzletfejlesztes.hu, 2016. június 4., szombat
Deloitte: egyre többet költenek a cégek kutatás+fejlesztésre

Docuworld.hu, 2016. június 4., szombat
Deloitte: egyre többet költenek a cégek kutatás+fejlesztésre

Vasarnapihirek.hu, 2016. június 4., szombat
Király Szilvia, a tudós tini: A lány, aki őssejteket etet

Vasarnapihirek.hu, 2016. június 4., szombat
Olyan mint a magyar tinik, egy apró különbséggel: máris jegyzik a nemzetközi tudományos versenyben
"...A Magyar Innovációs Szövetség pedig Király Szilviát és egy másik magyar kiválóságot, a 19 éves Bálint Karolát juttatta ki az Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) májusi világversenyére..."

Socialbranding.hu, 2016. június 4., szombat
Innovatív magyar márkák

Privatbankar.hu, 2016. június 4., szombat
Na így már biztos statup-nagyhatalom lesz Budapest

Tozsdeforum.hu, 2016. június 5., vasárnap
Milliárdokkal több juthat innovációra

Napi.hu, 2016. június 5., vasárnap
Öt ábra, ami sokat elmond a magyar cégekről

Elektrotechnika, 2016. június 6., hétfő, 20-22. oldal
Amikor egy high-tech cég nemcsak gyárt, hanem oktat és fejleszt!
"...Az NI átfogó oktatási koncepciója az óvodától egészen a felsőoktatásig és azon túl is, akár az űrkutatásig végigkíséri az érdeklődő diákokat, akik a valós és gyakorlatias kihívásoknak köszönhetően így nemcsak készülnek a mérnöki hivatásra, hanem már az iskolapadban is gyakorolják azt..."

Népszabadság, 2016. június 6., hétfő, 13. oldal
Rezsikímélő intelligens ötletek

Webradio.hu, 2016. június 6., hétfő
Varga Mihály: a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

Magyaridok.hu, 2016. június 6., hétfő
Varga Mihály: a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

Minap.hu, 2016. június 6., hétfő)
Varga Mihály: a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

Hirado.hu, 2016. június 6., hétfő
Varga Mihály: a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

Figyelo.hu, 2016. június 6., hétfő
Keményen bele kell állni az innovációba

Somogytv.hu, 2016. június 6., hétfő
Az innovációra kell összpontosítani

Retroradio.hu, 2016. június 6., hétfő
A további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

Profitline.hu, 2016. június 6., hétfő
A további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

Gazdasag.ma.hu, 2016. június 6., hétfő
Varga: a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani

Tozsdeforum.hu, 2016. június 6., hétfő
Varga megmondta a tutit

Hvg.hu, 2016. június 6., hétfő
Közhelyeket puffogtatott Varga az Óbudai Egyetem pedagógusnapi ünnepségén
"...Varga Mihály szerint a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani, de szerinte az az egyik legnagyobb baj, hogy a fiatalok nem azokra a szakokra jelentkeznek, amelyekre a munkaerőpiac leginkább igényt tart..."

Civilhetes.net, 2016. június 6., hétfő
Közhelyes volt Varga az Óbudai Egyetem pedagógusnapi ünnepségén
"...Varga Mihály szerint a további gazdasági fejlődéshez az innovációra kell összpontosítani, de szerinte az az egyik legnagyobb baj, hogy a fiatalok nem azokra a szakokra jelentkeznek, amelyekre a munkaerőpiac leginkább igényt tart..."

Inforadio.hu, 2016. június 6., hétfő
Innováció, budapesti közlekedés, devizahitel - a nap hírei

Gyartastrend.hu, 2016. június 6., hétfő
Legújabb magyar k+f- projektek a tisztább környezetért

News4business.hu, 2016. június 6., hétfő
Fejleszteni kell a vállalatok és a felsőoktatási intézmények közötti K+F együttműködést

Marketinginfo.hu, 2016. június 6., hétfő
Fejleszteni kell a vállalatok és a felsőoktatási intézmények közötti K+F együttműködést

Blikk.hu, 2016. június 6., hétfő
Taroltak a női startupok a nemzetközi versenydömpingen

Gepnarancs.hu, 2016. június 6., hétfő
Taroltak a női startupok a hétvégi nemzetközi versenydömpingen Budapesten

Computerworld.hu, 2016. június 6., hétfő
Taroltak a női startupok

Alternativenergia.hu, 2016. június 6., hétfő
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

Hirek.prim.hu, 2016. június 6., hétfő
Wificaster, öko erőmű, intelligens kábel - bemutatkoztak a legújabb fejlesztések

InfoRádió, 2016. június 6., hétfő
Varga: az innovációra kell összpontosítani

Kossuth Rádió, déli Krónika, 2016. június 6., hétfő
A magyar gazdaság stabil, a növekedés belső feltételei pedig adottak, erről beszélt Varga Mihály az Óbudai Egyetemen

MTV, 2016. június 6., hétfő
Pedagógusnapi ünnepség az Óbudai egyetemen

PC World, 2016. június 7., kedd, 16. oldal
Magyar siker az Intel versenyén
"...Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem elsőéves hallgatója ShopMap nevű fejlesztésével elnyerte az Intel ISEF nevű innovációs versenyének különdíját. A Karola által készített alkalmazás különlegessége, hogy a bevásárlólista-készítés mellett az áruházon belüli tájékozódásban is segít, előregenerálva a legoptimálisabb útvonalat. A verseny másik magyar szereplője, Király Szilvia pedig mesterségesen létrehozott őssejtekből úgynevezett endothelsejteket (az érfalat alkotó sejteket) hozott létre, és megvizsgálta ezek életképességét 3D-környezetben, ami erek építésére ad lehetőséget..."

Hajdú-Bihari Napló, 2016. június 7., kedd, 7. oldal
Szakemberek fogtak össze az innovációért

Magyar Hírlap, 2016. június 7., kedd, 9. oldal
Hatalmas versenyelőny az innováció

Magyarhirlap.hu, 2016. június 7., kedd
Hatalmas versenyelőny az innováció

Autoszektor.hu, 2016. június 7., kedd
Innovációs és inkubációs központ Debrecenben

Ringmagazin.hu, 2016. június 7., kedd
Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten
"...Húszévesnél fiatalabb tanulók több mint 20 pályázata részesült elismerésben a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének hétfői eredményhirdetésén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában..."

Szegedma.hu, 2016. június 7., kedd
ELI: egyedülálló innovációs lehetőség a Visegrádi Régió vállalkozásainak

Feol.hu, 2016. június 7., kedd
Tehetség, robotba zárva

Faktor.hu, 2016. június 7., kedd
Okosotthon: magyar találmányok csökkenthetik gombnyomásra a rezsit

Digit.mandiner.hu, 2016. június 7., kedd
Teltház és világsztárok a Brain Bar Budapesten

Brandtrend.hu, 2016. június 7., kedd
Nemzetközi versenyt nyert az app

Kossuth Rádió, 2016. június 7., kedd
Átadták a Gábor Dénes Ösztöndíj fiataloknak szóló elismeréseit

HírTV, 2016. június 7., kedd
Innovációs díjat alapított az ELMÜ-ÉMÁSZ

Atv, Start, 2016. június 7., kedd
Nemzetközi innovációs versenyen nyert díjat két magyar lány

Demokrata, 2016. június 8., szerda, 46+47. oldal
Fiatalok, tehetségesek, magyarok
AGYHULLÁMOKKAL IRÁNYÍTHATÓ KÉSZÜLÉKET ALKOTOTT A CSÍKSZEREDAI KÖZÉPISKOLÁS

Metropol, Budapest, 2016. június 8., szerda, 6. oldal
ELMŰ: innovációs díj egyetemistáknak
Megújulás A kutatás-fejlesztés hozhatja el a gazdasági sikereket

Magyar Idők, 2016. június 8., szerda, 12. oldal
Innovációs díjat alapított az ELMŰ-ÉMÁSZ

Innotéka, 2016. június 8., szerda, 20. oldal
Eszköz az elmének
"...Tavaly szeptemberben 25. alkalommal hirdették meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. A díjazott és a kiemelt dicséretben részesített, leglátványosabb pályamunkákat május 30-án, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében mutatták be..."

Innotéka, 2016. június 8., szerda, 22-25. oldal
Egyensúlyra kell törekedni
"...A versenypályázati rendszer felhívásairól, a projekttervek értékelési tapasztalatairól és a szakértői bírálatok minőségéről adott tájékoztatást Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke a K+F+I versenypályázati tükör - Pályázói-értékelői szakmai fórumon. A rendezvényen a pályázók és a projekttervek értékelői is részt vettek..."

Innotéka, 2016. június 8., szerda, 20. oldal
Magyar startupok New Yorkban

Innotéka, 2016. június 8., szerda, 38-41. oldal
Adatelemzés nem középiskolás fokon

Kamaraonline.hu, 2016. június 8., szerda
Júliusban jön a nagy IKT-pályázat: 17,5 milliárd forint 4000 kkv-nak

Agronaplo.hu, 2016. június 8., szerda
Égetően aktuális problémákat kutatnak a díjazott fiatalok

Agronaplo.hu, 2016. június 8., szerda
Az innováció folytatódik

Figyelo.hu, 2016. június 8., szerda
Speciális területen mozgó startupok kaphatnak komoly lehetőséget

444.hu, 2016. június 8., szerda
Naponta 2 milliárd forint jött Magyarországra az elmúlt 12 évben. Hol van?

Metropol.hu, 2016. június 8., szerda
ELMŰ: innovációs díj az egyetemistáknak

Palyazatihirek.eu, 2016. június 8., szerda
Június 16-tól felfüggesztik a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című felhívást

Computerworld.hu, 2016. június 8., szerda
Kkv-k felhőszakértője

Computerworld.hu, 2016. június 8., szerda
Felhőben (lehetnének) jobbak a kkv-k

Magyar Nemzet, 2016. június 9., csütörtök, 13. oldal
Nagy lehetőség kis vállalkozásoknak

Magyar Idők, 2016. június 9., csütörtök, 15. oldal
Több mérnökre van szükség

Webradio.hu, 2016. június 9., csütörtök
Miniszterelnökség: az uniós források felhasználása a gazdaságfejlesztést szolgálja

Retroradio.hu, 2016. június 9., csütörtök
Miniszterelnökség: az uniós források felhasználása a gazdaságfejlesztést szolgálja

Magyaridok.hu, 2016. június 9., csütörtök
Miniszterelnökség: a kormány nem aprózza el az uniós forrásokat

Gazdasag.ma.hu, 2016. június 9., csütörtök
Miniszterelnökség: az uniós források felhasználása a gazdaságfejlesztést szolgálja

Hirado.hu, 2016. június 9., csütörtök
Miniszterelnökség: kiemelt figyelmet kapnak a vállalkozások

Privatbankar.hu, 2016. június 9., csütörtök
Két dolog lesz nagyon fontos a kormány számára, amikor az EU-s pénzeket osztja

Profit7.hu, 2016. június 9., csütörtök
Bőven lesz még mire pályázni év végéig

Civilhetes.net, 2016. június 9., csütörtök
Miniszterelnökség: az uniós források felhasználása a gazdaságfejlesztést szolgálja

Napi.hu, 2016. június 9., csütörtök
Miniszterelnökség: az uniós források felhasználása a gazdaságfejlesztést szolgálja

Portfolio.hu, 2016. június 9., csütörtök
Már a kormány is bízik: lesz 2020 után is uniós pénzeső

Portfolio.hu, 2016. június 9., csütörtök
EU-pénzek: verjük a régiót, óriási az érdeklődés

Portfolio.hu, 2016. június 9., csütörtök
Huszáros kifizetési hajrával hozható az idei év

Piacesprofit.hu, 2016. június 9., csütörtök
Kilátásban a növekedés, de nagyok a kockázatok

Bitport.hu, 2016. június 9., csütörtök
A hazai kkv-k több, mint a fele használ már felhős szolgáltatást

Civilhetes.net, 2016. június 9., csütörtök
Naponta 2 milliárd forint jött Magyarországra az elmúlt 12 évben. Hol van?

Palyazatihirek.eu, 2016. június 9., csütörtök
A magyar gazdaságfejlesztés kulcsa: az uniós források hatékony felhasználása

Orientpress.hu, 2016. június 9., csütörtök
Kiemelt támogatás a kis- és középvállalkozásoknak

Pannonnovum.hu, 2016. június 9., csütörtök
47 millió forintos díjat nyert a különleges magyar mesekönyv
"...Hazai győzelem született a régió legnagyobb startup versenyén: 23 ország 148 startupja közül a mesekönyvek forradalmasítására vállalkozó BookR Kids nyerte meg a fődíjat..."

Pannonnovum.hu, 2016. június 9., csütörtök
Így lesz sikeres az uniós pályázat

Pannonnovum.hu, 2016. június 9., csütörtök
Előtérbe kerültek a kutatásfejlesztési minősítések

Magyar Hírlap, 2016. június 10., péntek, 1+9. oldal
Gazdaságfejlesztés és bővülő foglalkoztatás

Agro napló, 2016. június 10., péntek, 21-23. oldal
Égetően aktuális problémákat kutatnak a díjazott ?atalok

News4business.hu, 2016. június 10., péntek
A budapesti kreatív ökoszisztémát összefogó portál készül

Minuszos.hu, 2016. június 10., péntek
Már nem felhőtlenül derülátók a magyar kkv-k

Magyarhirlap.hu, 2016. június 10., péntek
A gazdaságfejlesztés az uniós források célja

Zetapress.hu, 2016. június 10., péntek
Átadták a DELFIN Díjakat

Origo.hu, 2016. június 10., péntek
Elérhető cél a fenntarthatóság

Kreativ.hu, 2016. június 10., péntek
Kiosztotta a Telekom az idei DELFIN Díjakat

M2mzona.hu, 2016. június 10., péntek
A cég sikere múlhat az innovációs hullám meglovaglásán

Infovilag.hu, 2016. június 10., péntek
Uniós támogatás a szegedi lézerközpontnak

Figyelo.hu, 2016. június 10., péntek
Girl Power az innovációban is

Blog.szta.hu, 2016. június 10., péntek
Közép-magyarországi vállalkozása van? Közel 31 milliárdos pályázati forrás válik elérhetővé

Bdpst24.hu, 2016. június 10., péntek
Átadták az idei DELFIN Díjakat

InfoRádió, Délutáni mérleg, 2016. június 10., péntek
Az erre az évre tervezett 2200 milliárd forint uniós forrásra kiírt pályázat kifizetését a kormány teljesíteni tudja, mondta Rákossy Balázs

Hg.hu, 2016. június 11., szombat
Teltház és világsztárok a Brain Bar Budapesten

Csalad.hu, 2016. június 12., vasárnap
1appverseny 2016-ban is!

Pecsicivil.hu, 2016. június 12., vasárnap
Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása / KFI_16

Bruxinfo.hu, 2016. június 12., vasárnap
Karnyújtásnyira az egységes európai szabadalomtól

Hajdú-Bihari Napló, 2016. június 13., hétfő, 5. oldal
Kínai tudósokkal az új technológiákért

Magyar Idők, 2016. június 13., hétfő, 10. oldal
Ipari parkok és üzleti hálózatok

Magyar Nemzet, 2016. június 13., hétfő, 11. oldal
Nem ér véget négy év múlva az uniós pénzeső?

Technokrata.hu, 2016. június 13., hétfő
Íme 3 magyar cég, akiknek fontos a jövőnk

Tudomanyplaza.hu, 2016. június 13., hétfő
Magyar Feltalálók Napja

KDRIÜ Hírlevél, 2016. június
Jelentkezzen az Európai Unió egyik legnépszerűbb vállalkozásfejlesztési programjára

KDRIÜ Hírlevél, 2016. június
Huszonegy milliárd forintos pályázatot írt ki a kutatási és innovációs hivatal
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Sas Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páratlan hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.