XXV. évf. | 2015. május 5. | 9. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Köszöntjük új tagjainkat!
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Várható események
Pályázati felhívások
Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szakpolitikai beszélgetés

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szakpolitikai beszélgetésére 2015. április 22-én került sor az Európa Pontban, melynek témája az Európai Bizottság 2015. évi országjelentésének kutatás és innovációs politikáról szóló elemzése volt. Az Európai Bizottság szakértőjének prezentációját a jelenlévők kötetlen beszélgetése követte.

Egy célvizsgálat fog realizálódni a közeljövőben, mely feltárja a lehetőségeket, hogy a K+F hogyan javítható. Ennek módszere külföldi szakértők itteni vizsgálódása lesz, amelynek során cégeket oktatási és kutatóintézeteket nyilatkoztatnak a helyzetről. A MISZ nevében Ábrahám László, elnökségi tag javasolta, hogy ezek a beszélgetések ne egy irodai tárgyalóban, hanem az intézmények érintett helységeiben (is) történjenek, a reális kép kialakítása érdekében.

A Bizottság továbbá ismertette az EU tagállamok kutatás és innováció-politikáinak megreformálása céljából létrehozott Szakpolitika Támogatási Eszközt (Policy Support Facility, PSF). (Bulgária és Magyarország az első tagállamok, amelyek igénybe veszik ezt a támogatást.) A Szakpolitika Támogatási Eszköz egy olyan új lehetőség az EU tagállamok kormányainak gyakorlati támogatására, amely elősegíti a szükséges reformok meghatározását, végrehajtását és értékelését a közfinanszírozás minőségének javítása érdekében (például a közfinanszírozás versenyelvűvé tételével és az egyetemek teljesítmény alapú értékelésének bevezetésével vagy az egyetemek és az üzleti élet együttműködésének ösztönzése által). Továbbá lehetővé teszi, hogy más országok kormányzati tisztviselői is hozzájáruljanak egy tagállam kutatási és innovációs politikái hatékonyságának értékeléséhez független szakértők bevonásával. A PSF finanszírozását az EU kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 biztosítja, akár 20 millió euró értékben. Magyarország az első tagállam, amely a szakértők segítségét kérte az év végén sorra kerülő teljes értékelésére (peer review) való felkészüléshez is (pre-peer review).

24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A verseny zsűrije 2015. április 28-án meghozta végleges döntését a díjakról, Prof. Dr. Ormos Pál elnökletével, a Magyar Innovációs Szövetség székhelyén. A zsűri összesen négy első, három második, négy harmadik és két különdíjat osztott ki, illetve 23 pályázat dicséretben, 12 pedig kiemelt dicséretben részesült.

A díjazott, illetve kiemelt dicséretben részesített, leglátványosabb pályamunkák 2015. május 12-13-án, kétnapos kiállítás keretében nyilvános bemutatásra kerülnek Budapesten, a Design Terminálban, illetve szeptemberben is megtekinthetőek lesznek a Kutatók éjszakáján.

Innovációs Testület

"A tudományos kutatásról, fejlesztésről és az innovációról˝ szóló 2014.évi LXXVI törvény alapján 2015. jan. 1-én létrejött a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap). Az NKFI Hivatal célja többek között, hogy "az innovációs politikai stratégiára alapozott, értékteremtő kutatás-fejlesztési és innovációs programokkal adjon lendületet a magyar tudományos kutatás és az innováció kiválóságainak és ígéretes műhelyeinek". A törvényben előírt feladatok végrehajtására, közvetlenül az elnök mellett létrejött egy kilenc tagú "Innovációs Testület".

A Testület elnökének
Dr. Pakucs Jánost, az OT Industries ügyvezető igazgatóját, a MISZ tiszteletbeli elnökét kérték fel.
A Testület tagja még, többek között:
Dr. Greiner István, a Richter NyRt. kutatási igazgatója, a MISZ általános elnökhelyettese és
Ábrahám László, a NI Hungary Software és Hardware Kft ügyvezetője, a MISZ elnökségi tagja.
A Testület alakuló ülésére 2015. március 16-án került sor.

Manager Képzés Alapítvány kuratóriumi ülése

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált Manager Képzés Alapítvány 2015. április 24-én, Dr. Dobák Miklós, kuratóriumi elnök vezetésével kuratóriumi ülés tartott a Magyar Innovációs Szövetség székhelyén. Az ülésen a Kuratórium a 2014. évi "Harsányi István-díj" pályázatot sikeresnek értékelte. Ezután megvitatta, és módosításokkal elfogadta a 2015. évi "Harsányi István-díj" pályázati felhívását.

A 2015. évi pályázati felhívás teljes szövege Hírlevelünk "Pályázati Felhívások" c. rovatában olvasható.

Üzleti logika szakkör

2015. április 27-én, a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában elindított Üzleti Logika szakkör négy csapatának próbaelőadását hallgatták meg az iskolában, a MATEHETSZ Innovációs Bizottságának tagjai: dr. Antos László, Hild Imre, Nagy Bandor, Weszl Miklós és Tzvetkov Julián, és hasznos tanácsokkal látták el a prezentáló diákokat.
Az "Üzleti Logika" c. projekt célja, hogy 18 kiválasztott, műszaki természettudományos területen tehetséges kreatív fiatal üzleti gondolkodásmódját, üzleti logikájának kifejlődését előmozdítsa.

Az Üzleti logika szakkör négy csapatának versenyére 2015. május 8-án, 13:00-kor kerül sor a Design Terminálban (1051 Budapest, Erzsébet tér 13).A zsűri tagjai: Biás Csongor, Hild Imre, Koleszár Szilvi, Málnay Barnabás és Pistyur Veronika. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Amerikai Nagykövetség fogadása

2015. április 21-én, Colleen Bell, USA nagykövet üdvözölésére fogadást szerveztek a nagykövet rezidenciáján, melyen a Magyar Innovációs Szövetség képviseletében dr. Antos László, ügyvezető igazgató vett részt.

Koncepcionális javaslatok a Jeremie kockázati tőkeprogramokhoz

Az idei év decemberében zárul az eddig meghirdetett Jeremie-programok keretében indult alapok befektetési időszaka. Tagszervezetünk, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület, a HVCA tagjai az eddig összegyűlt tapasztalatok és a nemzetközi legjobb gyakorlat alapján egy koncepció-javaslatot készítettek. Céljuk, hogy bemutassák, milyen szempontokat javasolnak figyelembe venni az új programok megfogalmazása során.
A koncepció javaslat letölthető itt.

NI Hungary Kft. Lányok Napja rendezvénye

Tagszervezetünk, az NI Hungary Kft. Lányok Napja rendezvényére, melyet 2015. április 23-án tartottak, 158-an jelentkeztek, Debrecen szakközépiskolái és gimnáziumai mellett Tiszafüredről és Nagyváradról is érkeztek diáklányok.

Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője köszöntőjében arra hívta fel a lányok figyelmét, hogy egy olyan érdekes műszaki és informatikai karrierlehetőségeket kínáló multinacionális cég életébe tekinthetnek bele, ahol a munkatársak 34 százaléka, illetve a menedzserek egyharmada nő. Azt is kiemelte, hogy ma a friss diplomás mérnököket rögtön elkapkodják a kisebb-nagyobb cégek, és a kezdők bruttó fizetése a három-négyszázezer forintot is eléri.

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által öt éve kezdeményezett pályaorientációs nyílt napon (Girls in ICT Day) eddig 140 országban több mint 110.000 lány és fiatal nő vett részt nagyvállalatok és egyetemek, kutatóintézetek rendezvényein. Az NI Hungary Kft.-nél gyárlátogatással fűszerezett vetélkedővel, interaktív programozási feladatokkal és női vezetőkkel, szakemberekkel folytatott karrierbeszélgetésekkel igyekeztek felkelteni a résztvevők érdeklődését a műszaki és infokommunikációs pályák iránt. A programot virtuális séta zárta a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumában, melynek során az ipari karrierlehetőségek megismerése után a tudományos életpályát is népszerűsítették a CERN női munkatársai.

Exportélénkítő fórumsorozat - Exportra fel

2015. április 22-én, a szegedi Novotel Hotelben került megrendezésre az Exportélénkítő fórumsorozat keretein belül az "Exportra fel" rendezvény, melynek megnyitóján Dr. Szentgyörgyi Pál, Szeged polgármestere, valamint Ádók János, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke mondott beszédet.

A nap folyamán előadást tartott Dr. Szabó László, Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, aki hangsúlyozta, hogy a versenyképességhez elengedhetetlen a folyamatos innováció. Az exportfinanszírozás lehetőségeiről Szőcs Gábor, az EXIM igazgatója, továbbá Apró Adrienn, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. akvizíciós főosztályvezetője és Kokas Tamás, a Nemzeti Befektetési Ügynökség főosztályvezető-helyettese tartott tájékoztatót.

Az állófogadást megelőzően kerekasztal beszélgetésre került sor, melynek folyamán a külpiacra lépés gyakorlati tapasztalatairól, kihívásairól esett szó a helyi vállalkozások, a Magyar-szerb Kereskedelmi és Iparkamara, az EXIM, a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Magyar Nemzeti Kereskedőház részvételével.

Az eseményen jelen volt Dr. Mogyorósi Péter, a Magyar Innovációs Szövetség Dél-alföldi Regionális Képviseletének igazgatója is.

Magyar Innovációs Alapítvány

A közhasznú szervezetként működő Magyar Innovációs Alapítvány már több mint 20 éve foglalkozik fiatal tehetségek felkutatásával, kreatív, innovatív tevékenységük támogatásával. Ösztöndíjakkal folyamatosan segíti fiatal tehetségek oktatási és kutatási tevékenységét. Támogatja a 20 év alatti fiatalok részére évente kiírt Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt is.

Ösztönzi az új kutatási eredmények elterjesztését, megvalósításuk felgyorsítását azáltal is, hogy alapítása óta az adott év legnagyobb jelentőségű innovációját Innovációs Nagydíjban részesíti.

A Magyar Innovációs Alapítvány várja és előre is köszöni azoknak a magánszemélyeknek a felajánlását, akik elkötelezettséget éreznek a kreatív fiatalok felkarolására, az innováció népszerűsítésére.

Kérjük mindazokat, akik céljainkkal egyetértenek, hogy a befizetett adójuk 1%-át fordítsák erre a célra, és az adóbevalláskor az APEH nyilatkozaton az adószámot tüntessék fel: 18047929-1-41.

Köszöntjük új tagjainkat!

Név: | V4ROLL Kft.
Tagsorszám: | 713.
Cím: | 9022 Győr, Árpád út 77/A
Vezető: | Csepi Károly
Telefon: | 30/523-1771
E-mail: | karolycsepi@gmail.com

Tevékenység:
A V4Roll Kft. jelenlegi formájában több mint négy éve sikeresen működő mikrovállalkozás, amely egyebek mellett sportszergyártással és sportszerek forgalmazásával is foglalkozik. A győri telephelyű cég a fent említett tevékenységi körön belül egyedi, saját fejlesztésű görkorcsolyákkal és gördeszkákkal, valamint azok forgalmazásával is foglalkozik.

Hírek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Megalakul a Visegrádi Szabadalmi Intézet

A visegrádi együttműködés országai iparjogvédelmi hatóságainak vezetői április 23-án, Pozsonyban írták alá azt a nemzetközi megállapodást, melynek keretében budapesti központtal létrejön a Visegrádi Szabadalmi Intézet. A megállapodást magyar részről Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke írta alá.

Előreláthatólag 2016 elején - az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezetében és az Európai Szabadalmi Szervezetben lefolytatandó eljárásokat követően - kezdheti meg működését a Visegrádi Szabadalmi Intézet. Működését, státuszát és felépítését tekintve a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) előírásaira figyelemmel kormányközi szervezetként jön létre.

A négy visegrádi ország hatóságainak meglévő kapacitásait kihasználva, az eddigieknél előnyösebb feltételek biztosításával lesz lehetőség a régió feltalálói és vállalkozásai számára a világ 148 országára kiterjedő PCT rendszer igénybevételére. Mindez lehetőséget ad arra is, hogy a résztvevő országok szabadalmi bejelentői anyanyelvükön indítsák meg a nemzetközi szabadalmi bejelentést, illetve az eljárás során felmerülő kérdéseikre is anyanyelvükön kapjanak választ. Az oltalomképességre vonatkozó "visegrádi" kutatási és vizsgálati jelentések (az igénybe vehető díjkedvezmények révén) költséghatékonyabbak lesznek a nemzetközi jogszerzés területén.

Várható események

Középiskolás startupperek bemutatkozása
Kik az Üzleti Logika szakkör legjobbjai?

2015. május 8-án, 13:00-kor kerül megrendezésre a Design Terminálban (1051 Budapest, Erzsébet tér 13.) a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének Innovációs Bizottsága által kísérleti jelleggel, a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában elindított Üzleti Logika szakkör négy csapatának versenye.

A zsűri tagjai: Biás Csongor, Hild Imre, Koleszár Szilvi, Málnay Barnabás, Pistyur Veronika
Műsorvezető: Nagy Bandor

Program:

13:00-13:04 Köszöntő: Bajor Péter, MATEHETSZ elnöke
13:04-13:07 Köszöntő: dr. Antos László, Innovációs Bizottság elnöke
13:07-13:10 Köszöntő: Fenyvessy Gábor, Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola, igazgatója
13:10-13:15 1. csapat előadása
13:15-13:20 Kérdések, válaszok
13:20-13:25 2. csapat előadása
13:25-13:30 Kérdések, válaszok
13:30-13:35 3. csapat előadása
13:35-13:40 Kérdések, válaszok
13:40-13:45 4. csapat előadása
13:45-13:50 Kérdések, válaszok
13:50-14:00 Szünet, közönségszavazás
14:00-14:05 Zsűri értékelése
14:05-14:10 Díj átadása

A verseny után büfé.
A részvétel ingyenes, de előregisztrációhoz kötött.

Tudomány és innováció a változó világunkban (mit tehet a GTTSZ?)

2015. május 14-én, 10:00-11:30 között, az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér II. emeleti előadótermében (1067 Budapest VI., Eötvös u. 10.) kerül megrendezésre a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége által, a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége közreműködésével szervezett "Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?" című előadás- és vitasorozatának száztizedik konferenciája, melynek témája "Tudomány és innováció a változó világunkban (mit tehet a GTTSZ?)".

Megnyitó Valenta László, a GTTSZ elnöke
Előadás
"Tudomány és innováció a változó világunkban (mit tehet a GTTSZ?)"
Kroó Norbert akadémikus, kutatóprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnöke, a GTTSZ Kutatás-fejlesztési Tagozatának elnöke

Az előadás- és vitasorozaton a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
A jelentkezési lapot kitöltve a gttsz@gttsz.hu e-mail címre küldjék, legkésőbb 2015. május 12-ig.
További információk az alábbi linken.

Magyar Innovációs TechShow

2015. május 26-án, az Akvárium Klubban a Mobilitás és Multimédia Klaszter a Magyar Telekom kiemelt támogatásával idén hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs TechShow-t, angol rövidítésével HITS-et, amely új infokommunikációs termékek és szolgáltatások számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A rendezvény célja a magyarországi digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már kézzelfogható eredményeinek felvonultatása a szakmai közönség, nagyvállalati döntéshozók, startup vállalkozók, technológiai szakemberek, befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség előtt.

A kiállításon bemutatásra kerülő 12-15 fejlesztést egy független szakmai zsűri választja ki a jelen felhívásra jelentkezők közül. A kiválasztott jelentkezők 2015. május 26-án, kedden egy félnapos program keretében, több száz résztvevő előtt mutatkozhatnak be az Erzsébet téri Akvárium Klubban.

A felhívásra olyan technológiai fejlesztések nevezését várjuk, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

- kifejlesztésük/előállításuk az elmúlt 1-3 évben történt,
- van belőlük legalább egy bemutatható, működő prototípus,
- infokommunikációs technológiára (is) épülő, nemzetközi szintű újdonságtartalommal rendelkező technológiai megoldások, elsősorban - de nem kizárólag - a következő területek valamelyikén:
- mobil technológiák, mobil alkalmazásfejlesztés,
- innovatív pénzügyi megoldások
- machine-to-machine kommunikáció, "dolgok internete"
- 3D nyomtatás
- nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldások
- biotechnológia, egészségügy
- adatkezelés, adatbányászat, adatelemzés
- okos hálózatok, energia
- internet hozzáférés, identitás és biztonság.

A beérkezett nevezések közül tech vállalkozókból, befektetőkből és iparági szakértőkből álló független szakmai zsűri választja ki a 12-15 legizgalmasabb fejlesztést. Az eredmények várhatóan 2015. május 12-től lesznek megtekinthetőek a hamarosan élesedő "Kiállítók" menüpont alatt.

Jelentkezési lap az alábbi linken érhető el.
Jelentkezési határidő: 2015. május 6., szerda, 17.00 óra.
További információk az esemény hivatalos oldalán.

Az ötlettől az üzleti sikerig

2015. május 27-én, a Gundel Étterem Erzsébet Királyné Báltermében (1146 Budapest, Állatkerti körút 4.) kerül megrendezésre az innovációs konferencia.

A Napi.hu és a Noguchi innovációs fóruma az uniós, az állami és a magánforrások elérésének ismertetése mellett igyekszik több, a világpiacon is sikeres magyar feltalálót, vállalkozót bemutatni, akik beszámolnak arról, hogyan képesek érvényesülni, működésük során milyen nehézségekkel küzdöttek meg - eredményesen.

Moderátor:
- Domokos László, a Napi.hu hírigazgató-helyettes
- Leszák Tamás, a Noguchi Porter Novelli munkatársa, szakújságíró

Tervezett program, felkért előadók:

09.00-09.05 Köszöntő
Korányi G. Tamás, a Napi.hu főszerkesztője
09:05-09:35 Gazdaságpolitika és innovációs stratégia
Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke
09:35-10:00 Befektetés, nem támogatás - innovációs pályázatok a gyakorlatban
Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke
10:00-10:20 Innováció és a szellemi jogok védelme a startup-kultusz közepette
Dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, az Európai Szabadalmi Szervezet Igazgatótanácsának elnökhelyettese
10:20-11:00 Az okos városoké a jövő? - panelbeszélgetés
A beszélgetés résztvevői:
- Lánszki Regő városépítész, a Design Terminál szakmai tanácsadója
- Koltai Zoltán, a GE Lighting Európa, Közel-Kelet, Afrika régió LED-technológia vezetője
- Prikk János, az IBM Magyarországi Kft. Energiaipari üzletág szektorvezetője
11:00-11:30 Kávészünet
11:30-11:50 Pályázatok, tudnivalók, lehetőségek
Zsigmondné dr. Vitályos Eszter Zsuzsanna európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár
11:50-12:10 A startup-világ és ami mögötte van - avagy mi alapján döntenek a befektetők?
Oszkó Péter, az OXO Labs alapítója, vezetője
12:10-12:30 Kockázati tőke és finanszírozás
Bányai András, az EY Technológiai szektorban zajló tranzakciókért felelős menedzsere
12:30-13:30 A hazai start-upok lehetőségei - hogyan kerülhetünk a világ élvonalába?
A beszélgetés résztvevői:
- Anka Márton, a LogMeln alapítója
- Bányai András, az EY Technológiai szektorban zajló tranzakciókért felelős menedzsere
- Oszkó Péter, az OXO Labs alapítója, vezetője
- Zsembery Levente, az X-Ventures Alpha Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület elnöke
13:30-14:30 Ebéd

Az első 20 jelentkező MISZ-tag számára ingyenes a részvétel.
További információk: Kovács Péter (e-mail: pkovacs@napi.hu, telefon: 20/929-6081)

Felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyam indul

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2015. szeptember 10-én. A képzés 3 féléves, 270 tanórás, melynek a helyszíne az SZTNH (1054 Budapest, Garibaldi u. 2.).

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam során a hallgatók megismerkednek az iparjogvédelem gazdasági és jogi alapjaival, az iparjogvédelmi oltalmi formák (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési mintaoltalom) nemzeti és nemzetközi vonatkozásaival, a szerzői- és versenyjoggal, a vállalkozások iparjogvédelmi feladataival, az innováció- menedzsment fontosságával, bírósági eljárással iparjogvédelmi ügyekben és perekben, valamint kutatási gyakorlatokat végeznek az iparjogvédelmi adatbázisokban.

Képzési díj: 120000 forint/félév

Amennyiben érdekli a képzés, legkésőbb 2015. július 3-ig jelezze részvételi szándékát az anna.szenczi@hipavilon.hu e-mail címen az alábbi adatokkal: név; lakcím; születési hely, idő; anyja neve; munkáltató megnevezése, címe; a részvételi díj befizetésének módja (ez történhet számla ellenében, melyet munkáltatójának küldenek, amennyiben vállalja a részvételi díj kiegyenlítését vagy átutalással a 10032000-01731842-00000000 számú számlára).
További információk: 474-5548-es telefonszámon vagy a fenti e-mail címen.

ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Szakkiállítás 2015

2015. október 14-16. között kerül megrendezésre tagszervezetünk, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) szervezésében az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Szakkiállítás, a Millenáris Parkban (1024 Budapest, Millenáris B Csarnok).

Az ÖKOINDUSTRIA szakkiállítások kivételes lehetőséget nyújtanak az innovatív környezetvédelmi technológiák és szolgáltatások bemutatására, továbbá fórumot biztosítanak az információcserére, technológia transzferre és szakmai együttműködésekre. A Kiállítás Fővédnöke: Dr. Szabó László miniszterhelyettes, Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A szakkiállítás tematikája magában foglalja a megújuló energia, az energiahatékonyság, az ökoépítészet, a klímavédelem, a hulladék, a másodnyersanyagok, a hulladékból készült termékek, a vízvédelem, talajvédelem, a biotechnológiák, a levegővédelem, valamint a zaj és rezgésvédelem területét.

További információk és kiállítói csomag: www.okoindustria.hu

Pályázati felhívások

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, elsősorban a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.

Ezért az Alapítvány Kuratóriuma a "Harsányi István-díj" (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2015. évben ismételten pályázatot ír ki, 35 év alatti fiatalok részére. A Kuratórium az innovációval kapcsolatos menedzsment témakörben készített kiemelkedő színvonalú
- tudományos diákköri munkák,
- kutatási munkák,
- szakdolgozatok, diplomamunkák,
- PhD-disszertációk
készítőit kívánja elismerésben részesíteni, és gyakorlati tevékenységüket támogatni.

A pályázatok az alábbi - az innovációs folyamatokkal kapcsolatos - menedzsment szakterületeken adhatók be:
- szellemitulajdon-védelem menedzsment
- tudás menedzsment
- minőség menedzsment
- humán menedzsment
- kutatás-fejlesztési, innovációs menedzsment
- informatikai menedzsment
- környezetvédelmi menedzsment
- innováció támogatási formái
- innováció szerepe a vállalkozásokban.

A pályaműveket az innováció szempontjait kiemelő, max. 2 oldalas összefoglalóval kiegészítve, nyomtatott formában, 2 példányban, valamint elektronikusan is, magyar nyelven lehet benyújtani. Idegen nyelven csak akkor, ha csatolnak hozzá egy publikációként közreadható, értékelésre alkalmas magyar nyelvű összefoglaló kéziratot.

A pályázatok elbírálásának feltétele: a felsőoktatási intézmény hivatalos (pl. tanszékvezetői) ajánlása és (témavezetői, opponensi) értékelése, valamint a "Pályázati adatlap" teljes körű kitöltése.
Az elbírálásánál előny, ha esettanulmányt is tartalmaz a pályázat.

Beküldési határidő: 2015. június 30-án, 14:00 óráig beérkezően.
Beadás helye: Magyar Innovációs Szövetség titkársága: 1036 Budapest, Lajos u. 103., I. emelet

A Kuratórium - mely külső szakértőket, vállalatvezetőket is bevonhat a döntésbe - 2015. szeptember elejéig hozza meg döntését a kutatási ösztöndíjakról két kategóriában:
- PhD-munkák, ill.
- egyéb munkák (Bsc, BA,Msc, MBA).

Az egyszeri ösztöndíj összegét a pályaművek színvonala alapján a kuratórium évenként határozza meg. (2014-ben az elnyert ösztöndíjak összege 150 000, ill. 120 000 Ft volt).
A díjakat ünnepélyes keretek között 2015 őszén adjuk át. A díjazott pályaművek összefoglalóit a Magyar Innovációs Szövetség és az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ honlapján publikáljuk.

A pályázati adatlap és az értékelés szempontjai beszerezhetők az Alapítvány Titkárságán (dr. Antos László titkár, tel: +36-1-430-3330, e-posta: innovacio@innovacio.hu) vagy letölthetők a www.innovacio.hu c. portálon a Harsányi István-díj c. rovatból.

Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma

Pályázat támogatói:
Pro Progressio Alapítvány
SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ
Heller Farkas Alapítvány
Együttműködő szakmai partner: Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács

A HIPA tanácsadók jelentkezését várja M&A területen

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tanácsadók jelentkezését várja Magyarországi Befektetési Projekt (HIP) portfóliója bővítésében való közreműködésre, M&A területen. A HIPA az alaptevékenységi köréhez kapcsolódó HIP (Hungarian Investment Projects - magyarországi befektetési projektgyűjtemény) adatbázisát azzal a céllal állítja össze, hogy a potenciális külföldi befektetők elé megfelelően kidolgozott, pénzügyileg alátámasztható és befektetési szempontból jól értelmezhető ajánlatok kerüljenek.

Várják olyan tanácsadók jelentkezését, akikkel együttműködve hatékonyan érhetik el az eladó vagy közös vállalkozás létrehozását tervező érintett magyar vállalkozásokat, valamint akik segítik a HIPA projekt portfóliójának külföldi befektetők felé történő kiajánlását.
A referenciával ellátott jelentkezéseket folyamatosan várják a hip@hipa.hu e-mail címen.

Szakirodalomfigyelő

Jean-Philippe Deschamps, Beebe Nelson: Innovation Governance - How Top Management Organizes and Mobilizes for Innovation (Innovációs cégkormányzás - Hogyan segíti a csúcsvezetés szervezéssel és mobilizálással az innovációt) - Jossey-Bass (Wiley), 2014
Dr. Osman Péter ismertetése


A cégkormányzás egyik legfontosabb és legkényesebb területe az innovációs munka irányítása és beillesztése a cég működésébe. Annak természetéből adódóan elkerülhetetlen, hogy konfliktusokba kerüljön más tevékenységekkel és az azokban érdekeltekkel, hogy erőforrásokat vonjon el tőlük, és fenyegetést jelentsen nekik. Schumpetert idézve, "az innováció teremtő rombolás", és az emberek rosszul tűrik, ha rombolás fenyegeti a bejáratott munkájukat, az egzisztenciájukat.

"Az innovációs munka vezetőinek küldetése, hogy irányítsák és támogassák az innovátorokat. A cégkormányzás az innovációban azt jelenti, hogy teremtsünk számukra olyan sima pályát, amilyet csak lehetséges, s biztosítsuk, hogy az elkötelezettségük és a kemény munkájuk a lehető legjobban kifizetődjék nekik." - így összegzi az Előszó a szerzők alapvető következtetését. A kiadó ajánlója pedig aláhúzza: e kötet útmutató cégvezetőknek a folyamatos innováció ösztönzéséhez bármilyen szervezetben.

A Jossey-Bass a világelsők közé tartozó Wiley szakosított kiadója. Rendeltetése - a Wiley-t idézve - "tájékoztatni és ösztönözni azokat, akik fejleszteni akarják önmagukat, a cégeiket, szervezeteiket és intézményeiket, s a közösségüket." Ezt szolgálja e könyvük is. A cégvezetők előtt álló legújabb, különösen kemény kihívás sikeres leküzdéséhez ad szakmai útmutatást, tudást és az élő üzleti gyakorlat ágazataiból vett, fontos tanulságokkal szolgáló esettanulmányokat.

Nekik és cégeiknek ma már nem is annyira tudás-, mint alkotás-alapú gazdaságban kell megküzdeniük a versenyben maradásért: az lehet sikeres, aki hatékonyabban tudja a nála folyó innovációt ennek szolgálatába állítani. Ez a korábbiaknál sokkal nehezebb terep. A tudás végül is megszerezhető, az alkotást azonban létre kell hozni - másként fogalmazva, az innováció sokkal nehezebb a tanulásnál is, többet és mást követel azoktól a vezetőktől, akik a cégüket ebben sikerről sikerre akarják vinni. Ez megváltoztatta a cégkormányzás célrendszerét, és az ebből a vezetőkre háruló követelményeket is. Úgy kell végezni, hogy optimálisan segítse a cég innovációs munkáját, s egyben a lehető legjobban integrálja azt a teljes tevékenységbe, s minimalizálja az innovátorok és a többiek közötti feszültségeket, érdek-, presztízs- és egyéb ellentéteket. Ez rendkívül nehéz, igen jó felkészültséget igénylő munka - ezt segíti e kötet.

A belőle nyerhető tudás jelentőségét összegző ajánló is rámutat: "a cégvezetőknek az a képessége, hogy célt, irányt és kellő fókuszt adjanak az innovációs munkának, fontosabb lett, mint valaha." És "E kötetben a szerzők keretet adnak az innováció ösztönzéséhez és fókuszálásához. Kifejtik az ezt segítő cégkormányzás lényegét, felvázolják annak különféle modelljeit, s azok előnyeit és hátrányait. Bemutatják, hogyan lehet felmérni és javítani az ebben követett gyakorlatot és magatartási taktikákat, hogy maximalizáljuk a cégkormányzás eredményességét."
A szerzők hangsúlyozzák: a vállalati gyakorlatban a vezetők ugyan tudják, legalább is elméletben, mit kell tenniük ahhoz, hogy cégük eredményes legyen, ám nagy részben mégsem képesek a céget folyamatos innovátorrá tenni. Tapasztalatuk szerint ennek fő oka az ehhez szükséges tudás hiánya a felsővezetésben. Kiemelik: "E cégkormányzásnak következetesnek kell lennie a teljes szervezetben -, ám hozzáilleszthetőnek a folyamat különféle részeihez. "Jövőbiztos" is kell legyen, ami azt jelenti, hogy legyen képes jól alkalmazkodni az új piaci-, technológiai- és egyéb külső trendekhez. Időről időre pedig javítani, kiegészíteni kell, hogy szorosan illeszkedjék a cég változó környezetéhez." A mindent eldöntő kérdés persze a HOGYAN?

Papp-Váry Árpád: Márkázott szórakoztatás - A termékmegjelenítés nemzetközi és hazai alkalmazása - Akadémiai Kiadó, 2014
Dr. Osman Péter ismertetése

A Hírlevél 200914. számában mutattuk be a szerző Marketing a gyakorlatban c. könyvét. Arról írtuk, mert tökéletesen kiérdemelte: a marketing szakkönyvek hatalmas mezőnyében is kiemelkedően jó. Olyan, mint az igazán jó marketing: emberközeli, világosan és könnyen érthetően szól, teljesen mentes minden mesterkéltségtől, elbonyolított fogalmazástól, és a józan ész erejére támaszkodik. Hasonlóképp kitűnő mind a szakmai tartalmában, mind az előadásmódjában A márkanév ereje - Szempontok a sikeres brandépítéshez c. könyve (Hírlevél 2014/12. sz.)

Ez újabb műve kiemelkedően jó ismertetője - nem kis mértékben leleplezője -a marketing kommunikáció és benne kereskedelmi reklám ama igencsak trükkös, "lopakodó" módozatainak és megoldásainak, amelyeket a termékmegjelenítés megvalósít. Ráébreszt, hogy a "márkázott szórakoztatás", amely már régen megjelent az életünkben, napjainkra a reklám igen hatásos álruhájává lett, és sokkal jobban képes is megragadni bennünket, mint azt laikusként gondolnánk. Papp-Váry írja: "A márkázott szórakoztatás bizonyos értelemben a 2010-es évek tévéreklámja. Míg ugyanis a klasszikus reklám, elsősorban a 30 másodperces tévéspot egyre nagyobb nehézségekkel küzd, addig ez a műfaj virágzik."

Márkázott szórakoztatás: miért éppen most? - kérdezi első fejezetének címe. "Bár a termékmegjelenítés - azaz amikor egy termék egy filmben/műsorban jelenik meg - sok évtizedes történelemre tekint vissza, igazából az elmúlt években erősödött meg, vált kikerülhetetlenné Amerikában, de Európában is. Míg a hirdetők által erre költött összeg 1974-ben még csak 190 millió dollár volt, addig 1985-ben már 512 millió dollár, 1994-ben 1130 millió dollár, 2004-ben pedig 3458 millió dollár. Azóta pedig már átlépte a bűvös 10 milliárd dolláros határt is! (...) A márkák nemcsak a filmekben tűnnek fel, hanem a sorozatokban, valóságshow-kban, tehetségkutatókban és még lehetne sorolni - ahogy egy későbbi fejezet ezt részletesen be is mutatja. Mindennek több oka van: • a fogyasztók megváltozott viszonya a reklámhoz • a technológiai fejlődés, főképp a digitalizáció • a reklámszakma átalakulása • a filmgyártók, műsorgyártók igényei • a jogi környezet változása." Ezeket rendre kielemzi.

A márkázott szórakoztatás előretörése: "Az első, a nagyközönség számára is nyilvános filmvetítést egész pontosan 1895-re teszik, amikor a Lumière fivérek nem is egy, hanem rögtön tíz, rövid, 40-50 másodperces etűddel szolgáltak a párizsi Grand Caféban. Rá egy évre pedig egy olyan kétperces alkotással rukkoltak elő, melynek a fele termékelhelyezés volt", a továbbiakban pedig a termékek és márkák rendszeresen megjelenő "vendégei" voltak a filmeknek. És "A mozifilmekkel párhuzamosan más helyeken is egyre gyakrabban lehetett találkozni product placementtel: először a rádióban, majd később a televízió megjelenésével annak műsoraiban." S amint új tereket nyitunk, új médiumokat teremtünk, a márkázott szórakoztatás oda is benyomul: "Bár a product placementet elsősorban a mozival szokás azonosítani, a 4. fejezet bemutatja, hogy még megannyi alkalmazási területe lehet. Szerepelhet tévéműsorokban, különösen sorozatokban, valóságshow-kban, tehetségkutatókban és talkshow-kban. Feltűnhet könyvek lapjain, és rákerülhet képző művészeti alkotásokra. Az online világban is egyre kedveltebb, legyen szó websorozatokról, vírusvideókról vagy közösségi média alkalmazásokról. De gondolnánk azt, hogy maga egy ember is lehet márkamegjelenítés? Pedig igen!" A kötetben pedig több száz példa szerepel minderre.
Érdemes elolvasni. Jobban értjük, és főként jobban is kezelhetjük a világunkat.

Daniel Smith: 100 nagy titok (amire nem derül fény soha) - Corvina Kiadó, 2015
Dr. Osman Péter ismertetése

A Corvina ajánlóját idézve, "A 100 nagy titok rendkívüli utazásra invitálja az olvasót térben és időben, olyan tárgyak és emberek nyomában, akik és amelyek évszázadok óta nem hagyták nyugodni az emberek képzeletét, és sokakat indítottak hiábavaló keresésre, miközben számos elképesztő legenda született." Az óriás könyváruház, az Amazon.com ajánlója helytálló vonásokkal egészíti ezt ki: "Daniel Smith e könyvében fénycsóvát vet a legsötétebb elméletekbe, keresve a rejtett igazságot. Műve bámulatba ejtő katalógusa az elveszett dolgoknak (titokzatosan eltűnt személyekről is szól - OP). Legendák után kutat, amelyek felfedezők, tudósok és történetírók generációit ihlették meg."

Valamelyest prózaiabban szólva, e kötet egy kitűnő intellektuális vegyes tál, szélsőségesen széles határok között összeválogatva. Szerzőjét amúgy már jól ismerjük: 100 titkos hely (ahová nem juthatsz be soha) c. könyvéről (Corvina Kiadó, 2013) a Hírlevél 2013/18. számában szóltunk.

A könyv igazi kulcsszavát, a benne leírtak valódi közös nevezőjét maga a szerző mondja ki Bevezetésében: eltűnés. Az eltűnés érthetetlensége, az eltűnt dolog hollétének titka, az ezekből fakadó hiányérzet teszi izgalmassá mindazt, amit itt leír. Bevezetőjéből idézve: "A jelen könyvben ismertetett eltűnéseket nem nevezhetjük egyformán fontosnak: akad közöttük egyetlen drágakő éppúgy, mint egy egész település, egy videokazetta vagy egy értékes műalkotás, egy versenyló és egy egész repülőraj. De mindegyiknek megvan a maga egyedi, lebilincselő története, s mindegyikhez hozzátartozik a rendre megválaszolatlan kérdés: hová lett? Némelyik alább ismertetett eltűnés nyomán a hihetetlenség határait feszegető összeesküvési elméletek kaptak lábra, míg mások látszólag hétköznapiak, mégis megindítóak. A történetekben szó esik kapzsiságról, bűnről, politikáról, árulásról, ambícióról és tragédiákról, rágalmakról és bonyodalmakról."

100 nagy titokról mindösszesen 256 oldalon, amelyek mintegy felét a gazdag és gyönyörű képanyag tölti ki - ez szükségképp azt is jelenti, hogy ne várjunk itt alapos leírásokat, sem az esetleg lehetséges megoldások elmélyült elemzéseit. Az utóbbiak e száz téma körében bizonyára sok ezer oldalt is megtöltenének, Smith viszont nagy mesterségbeli tudással egy-egy rövid, érdekes képet vázol fel nekünk.

A válogatás pedig tényleg felettébb szerteágazó, az ismertetett rejtélyek minőségét tekintve is. Az itt szereplő legkorábbiak között találjuk a Frigyláda ismeretlen sorsát, amelyről Jeruzsálem Kr. e. 597-es elestét követően nem szól a Biblia, valamint II. Kambüszész perzsa király ötvenezres seregének eltűnését. Az időív túlsó vége felé sorakozik rekord szinten szerencsétlen megnevezéssel "A Romanovok tojásai" (a híres Fabergé dísztárgyak); egy úttörő pilótanő, az amerikai Amelia Erhart titokzatos veszte valahol a Csendes-óceán felett; Raoul Wallenberg elhurcolása; egy törölt magnófelvétel a Watergate-botrány egyik bizonyítékul szolgáló magnókazettáján; s egy fura ügy, amely legfeljebb a bizarr voltával kerülhetett be e válogatásba: Gene Roddenberry hamvainak sorsa.

Van itt titok, amely talán kissé erőltetett: pl. Muhammad Ali aranyérme, amelyet önéletrajza szerint egyszerűen elveszített; Van Gogh festmény, amely a 20. sz. végén eltűnt a nyilvánosság elől, egy brit gróf, aki 1974-ben gyilkosságot követett el és utána lelépett a színről, egy 1995-ben ellopott Stradivari hegedű, és a világ legjobban ismert rejtekhelyű üzleti titkaiból a Chartreuse receptje és a Google keresőalgoritmusa.
A titkok eme időben, térben, műfajban ide-oda szökellő tárlatának igen nagy hányada viszont valóban kultúránk becses, megismerésre érdemes részét alkotja.

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.


Szekelyhon.ro, 2015. április 20., hétfő
Inkubátorház: munkálatok, kapcsolatépítések, tárgyalások zajlanak

Piacesprofit.hu, 2015. április 20., hétfő
Magyar cég a Top 100-ban!

Pecsma.hu, 2015. április 20., hétfő
Genius Loci Díjat kapott a Duna-Dráva Cement Kft.

News4business.hu, 2015. április 20., hétfő
Magyar cég Európa Top 100 technológiai vállalata között

News4business.hu, 2015. április 20., hétfő
Felelősen a jövő tehetségeiért

Mediainfo.hu, 2015. április 20., hétfő
Magyar cég Európa Top 100 technológiai vállalata között

Kreativ.hu, 2015. április 20., hétfő
Magyar cég Európa Top 100 techvállalata között

Dehir.hu, 2015. április 20., hétfő
Díjazták a National Instruments debreceni leányvállalatát
"...A zsűri tagjai: Veiszer Alinda újságíró, a Magyar Tehetség Nagykövete; Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója; Havass Miklós informatikus, a SZÁMALK alapító elnöke; Reményi Csaba, az ORACLE Hungary ügyvezető igazgatója és Szendrő Péter rektor emeritus, az OTDT és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke voltak..."

Orientpress.hu, 2015. április 20., hétfő
Új kutatás-fejlesztési programok indulnak Kecskeméten

Mno.hu, 2015. április 20., hétfő
Fókuszban az innováció

Keol.hu, 2015. április 20., hétfő
TUDÁS-PARK - Új kutatás-fejlesztési programok indulnak Kecskeméten

Hvg.hu, 2015. április 20., hétfő
Újra pörög Budapesten a Pioneers

Elektronet.hu, 2015. április 20., hétfő
A tehetségek támogatásában példát mutat az NI

Mr1-Kossuth Rádió, déli Krónika, 2015. április 20., hétfő
Nyolc magyar vállalkozás utazhat az Egyesült Államokba, a keleti part idei legjelentősebb innovációs fesztiváljára

InfoRádió, Délelőtti mérleg, 2015. április 20., hétfő
A 2009-ben elindult Jeremie-programok komoly hatással voltak a hazai kockázati tőkepiacra

Petőfi Népe, 2015. április 21., kedd, 1-2. oldal
Kétszer álltak dobogóra

Nógrád Megyei Hírlap, 2015. április 21., kedd, 7. oldal
Intelligens és innovatív

Kisalföld, 2015. április 21., kedd, 7. oldal
M85-ös: 2018-ig el kell készülnie
"...Cél egy Innovációs Technológiai Centrum létrehozása, amely a helyi gazdasági fejlődés motorja lehet. Letelepedhetnek tőkeerős nagyvállalatok, illetve erősödhet a kis és középvállalkozói szektor..."

Magyar Építéstechnika, 2015. április 21., kedd, 22-23. oldal
Innovációs központ Gyálon

Napi Gazdaság, 2015. április 21., kedd, 15. oldal
Nyolc fiatal magyar cég mehet New Yorkba

Napi Gazdaság, 2015. április 21., kedd, 15. oldal
Álomtervező applikáció nyerte a versenyt
"...A Singularity University CEE negyedik alkalommal rendezte meg regionális innovációs versenyét, a Global Impact Competitiont, melynek döntője április második hetében zajlott Budapesten. A versenysorozat célja olyan projektek felkutatása, melyek az exponenciálisan fejlődő technológiák segítségével legalább egymillió ember életét teszik jobbá a kelet-közép-európai régióban..."

Kecskemetitv.hu, 2015. április 21., kedd
Kétszer is dobogóra állt a kecskeméti mérnökcsapat

Kecskemetitv.hu, 2015. április 21., kedd
TUDÁS-PARK - Új kutatás-fejlesztési programok indulnak Kecskeméten

Adozona.hu, 2015. április 21., kedd
Ezek nélkül nem tudja csökkenteni társasági adóját

Zoldtech.hu, 2015. április 21., kedd
Városi járműcsalád fejlesztésébe kezdett az evopro Kft.

Uzletresz.hu, 2015. április 21., kedd
Ezt tudják Magyarország legjobb fejlesztői
"...A Microsoft idén is megrendezte a fiatal fejlesztők versenyét, az Imagine Cupot. 2015-ben az innováció kategóriában indult Mistory és a játék kategóriában legjobb helyezést elért Ecorobot képviselhetik Magyarországot a regionális döntőben..."

Villtech.hu, 2015. április 21., kedd
Magyar fejlesztők indulhatnak a világhír felé

Tozsdeforum.hu, 2015. április 21., kedd
Még várja a számlákat az NGM

Portfolio.hu, 2015. április 21., kedd
NGM: nincs veszélyben a brüsszeli lépés miatt GOP-os projektek finanszírozása

Stop.hu, 2015. április 21., kedd
Továbbra is várja az elszámolásokat a projektgazdáktól az NGM

Origo.hu, 2015. április 21., kedd
Magyarok a legjobb 100 startup cég között

Napigazdasag.hu, 2015. április 21., kedd
Az NGM továbbra is várja a projektgazdáktól az elszámolásokat

Mmonline.hu, 2015. április 21., kedd
Újíts az Invitellel!

Mixonline.hu, 2015. április 21., kedd
Az NGM várja a projektgazdáktól az elszámolásokat

Minuszos.hu, 2015. április 21., kedd
Komolyodik az ifjúság: egyre kevésbé menők a partiappok

Minuszos.hu, 2015. április 21., kedd
Ingyenes: Európa legnagyobb szoftverfejlesztői konferenciájának közvetítése

Mernokkocsma.hu, 2015. április 21., kedd
Innováció határok nélkül

Mernokkocsma.hu, 2015. április 21., kedd
Magyar fejlesztők indulhatnak a világhír felé

Ma.hu, 2015. április 21., kedd
Az NGM továbbra is várja a projektgazdáktól az elszámolásokat

Baon.hu, 2015. április 21., kedd
Kétszer álltak dobogóra

Autopro.hu, 2015. április 21., kedd
Tudáspark lehet a Kecskeméti Főiskolából

Szegedma.hu, 2015. április 21., kedd
Az InnoMax Díj pályázói szerint ma a fejlesztésben a jövő

Privatbankar.hu, 2015. április 21., kedd
Magyar techcég Európa 100 legjobbja között (nem az, amelyikre gondol)

Orientpress.hu, 2015. április 21., kedd
Uniós pályázatok: Az NGM várja az elszámolásokat

Computerworld.hu, 2015. április 21., kedd
Európa Top 100-ban a magyar cég

InfoRádió, 2015. április 21., kedd
Várják a számlákat, elszámolásokat és hiánypótlásokat
"...Továbbra is várja a nyertes pályázóktól a gazdaságfejlesztési pályázatok számláit, elszámolásait..."

Mr1-Kossuth Rádió, Reggeli Hírek, 2015. április 21., kedd
Nyolc magyar vállalkozás utazhat az Egyesült Államokba, a keleti part idei legjelentősebb innovációs fesztiváljára

Lánchíd Rádió, Szaldó, 2015. április 21., kedd
Májusban kihirdetik és bemutatják a legígéretesebb európai innovációkat Budapesten

Napi Gazdaság, 2015. április 22., szerda, 5. oldal
Az export és az innováció kitörési pont

Kisalföld, 2015. április 22., szerda, 7. oldal
Pénzt termelnek majd a laborok
"...A résztvevők fő célja az energia-, környezet és az élelmiszeriparra fókuszáló innovációs tevékenységek és kapacitások fejlesztése. Az együttműködés bázisa az egyetemen meglévő tudás, kutatási, labor és műszeres potenciál, amelyet minél inkább szeretnének a helyi vállalkozások szolgálatába állítani..."

Dunántúli Napló, 2015. április 22., szerda, 7. oldal
Új ötletek, fejlesztések

Dunántúli Napló, 2015. április 22., szerda, 7. oldal
Tovább berreg az Önindító, folytatnák a sikerprogramot

Dunántúli Napló, 2015. április 22., szerda, 8. oldal
Új finanszírozási kisokos

Műszaki szemle, Technika, 2015. április 22., szerda, 6. oldal
Tisztújító MISZ közgyűlés
"...Március 9-én Budapesten tartották a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) tisztújító közgyűlését, amelyen titkos szavazással újabb négy évre ismét Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát, a MISZ eddigi elnökét választották meg elnöknek. A közgyűlésen tartott előadásában Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke kiemelte, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési Innovációs Alapban (NKFI Alap) idén 74,1 milliárd forint, míg a 2014-2020 időszak hét évére - uniós forrásból - a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 750 milliárd forint áll rendelkezésre kutatásfejlesztésre, innovációra..."

Vg.hu, 2015. április 22., szerda
Közel húsz uniós projekt szúrt szemet - itt a gyanúsak listája

Itextreme.hu, 2015. április 22., szerda
Magyar cég Európa Top 100 technológiai vállalata között

Itextreme.hu, 2015. április 22., szerda
Kiválasztották a Seed Star Battle döntős startupjait

Portfolio.hu, 2015. április 22., szerda
Ezért függesztette fel Brüsszel a magyar pénzek kifizetését (2.)

Mediainfo.hu, 2015. április 22., szerda
Innováció határok nélkül

Kisalfold.hu, 2015. április 22., szerda
Pénzt termelnek majd a laborok

Erdon.ro, 2015. április 22., szerda
Diákok segíthetnek a laktózérzékenyeknek
"...A zuglói Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola növendékei évek óta rendszeres résztvevői a hazai és a nemzetközi innovációs versenyeknek. Nem véletlen, hogy a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége idén a zuglói iskolában indított először Startup-képzést a középiskolás diákok számára..."

Bama.hu, 2015. április 22., szerda
Új finanszírozási kisokos: hasznos partner a kkv-k számára

Orientpress.hu, 2015. április 22., szerda
Tizenkilenc uniós projekttel lehet probléma

Insiderblog.hu, 2015. április 22., szerda
10 startup a döntőben!
"...Összecsapnak az innováció új csillagai: kiválasztották a Seed Star Battle döntős startupjait. Lezárult a DBH SeedStar és a LEWIS PR közös kezdeményezésének, a Seed Star Battle startup verseny jelentkezési határideje, amelyre több mint 30 nevezés érkezett..."

Infovilag.hu, 2015. április 22., szerda
Innováció, vállalkozás, regionális együttműködés

Hirek.prim.hu, 2015. április 22., szerda
Microsoft Imagine Cup: interaktív városfelfedező alkalmazás jutott tovább

Hirek.prim.hu, 2015. április 22., szerda
Magyar cég Európa Top 100 technológiai vállalata között

Pannonnovum.hu, 2015. április 22., szerda
Mi az a EUROSTARS2 program?

Pannonnovum.hu, 2015. április 22., szerda
New York tárt karokkal várja az ígéretes magyar startupokat

Pannonnovum.hu, 2015. április 22., szerda
Design és innováció kéz a kézben: Flying Objects és a Hand-in-Scan

Mr1-Kossuth Rádió, déli Krónika, 2015. április 22., szerda
Kis- és középvállalkozók gazdasági kihívásairól tartanak országjáró fórumsorozatot

M1, 2015. április 22., szerda
Magyar sikerek a Horizon 2020 pályázaton

Napi Gazdaság, 2015. április 23., csütörtök, 12-13. oldal
Innovációs közművé vált a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
"...Európai központ lehet Budapest a kontinens innovációs kultúrájában - mondta Bendzsel Miklós a Napi Gazdaságnak adott interjújában. Az Európai Szabadalmi Bíróság bíráinak továbbképzését már a magyar fővárosban tartják, októberben pedig megkezdheti munkáját a tagországok által létrehozandó visegrádi szabadalmi intézet is. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke nincs megelégedve az egyetemek innovációs eredményességével, ennek ösztönzésére pedig egy szabadalmi alapot is létrehozna..."

Napi Gazdaság, 2015. április 23., csütörtök, 13. oldal
Jogosulatlanul hívnák le a pénzeket
A kutatás-fejlesztésként meghatározott tevékenységek 58 százalékát találta hibásnak tavaly a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) - derül ki az intézmény 2014-es összegző beszámolójában.

Kisalföld, 2015. április 23., csütörtök, 7. oldal
Elképzelhető újabb adócsökkentés

Heti Válasz, 2015. április 23., csütörtök, 42. oldal
Hét emelet tudomány

Észak-Magyarország, 2015. április 23., csütörtök, 5. oldal
Látták, hogyan sodorják
Csomós Józseffel, a FUX Zrt. igazgatójával

Zalai Hírlap, 2015. április 23., csütörtök, 1+6. oldal
A kormány szerint nem lesz fennakadás

Minuszos.hu, 2015. április 23., csütörtök
Oszkó Péter diplomatikusan nyilatkozott

Origo.hu, 2015. április 23., csütörtök
Ismét átadják a Bolyai-díjat
"...Dr. Szabó Gábor, a Bolyai-díj Alapítvány kuratóriumának elnöke, illetve a Szegedi Tudományegyetem rektora szerint a Bolyai-díj a rendszerváltás óta a legnagyobb presztízsű, magánszemélyek által alapított magyar tudományos elismerés. Az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy mindegyik díjazott saját területén nagykövete lett a magyar tudománynak, amelyben az alapítvány is mindegyikük segítségére van, hiszen azon munkálkodnak, hogy a médiában minél többször megszólalhassanak szakterületüket "népszerűsítve"..."

Index.hu, 2015. április 23., csütörtök
2015-ben is átadják a Bolyai-díjat

Napi.hu, 2015. április 23., csütörtök
Az ötlettől az üzleti sikerig

Uzletresz.hu, 2015. április 23., csütörtök
Sosem ömlött még ennyi pénz a magyar gazdaságba

Portfolio.hu, 2015. április 23., csütörtök
Most már tényleg mindjárt jönnek a gazdaságfejlesztési pályázatok!

Portfolio.hu, 2015. április 23., csütörtök
Tízmilliárdokat kap az MTA

Piacesprofit.hu, 2015. április 23., csütörtök
68 pályázattal indul a GINOP

Napigazdasag.hu, 2015. április 23., csütörtök
Tömegével jöhetnek a gazdaságfejlesztési pályázatok

Itextreme.hu, 2015. április 23., csütörtök
Hetedik alkalommal rendezi meg az MMKlaszter a Magyar Innovációs TechShow-t

Gyartastrend.hu, 2015. április 23., csütörtök
Az ipari fejlesztéseket is támogatja a GINOP

Elelmiszer.hu, 2015. április 23., csütörtök
Ülésezett a GINOP Monitoring Bizottság

Orientpress.hu, 2015. április 23., csütörtök
Ismét átadják a Bolyai-díjat

Mno.hu, 2015. április 23., csütörtök
Csökkent az államháztartási hiány
"...A kiadások közül a Nemzeti Foglalkoztatási Alap Start-munkaprogram kiadása, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap kiadásai teljesültek magasabban az előző év azonos időszakához képest..."

Mfor.hu, 2015. április 23., csütörtök
Banai: kedvezőek az államháztartási folyamatok

Magyarhirlap.hu, 2015. április 23., csütörtök
Átadták az idei Milleniumi díjakat
"...A szellemi tulajdon világnapja és a magyar szabadalmi rendszer létrejöttének 120. évfordulója alkalmából A találmányok, innovációk és kiemelkedő kulturális teljesítményeknek az ország gazdasági sikerességében betöltött szerepét hangsúlyozták a résztvevők a szellemi tulajdon világnapja és a magyar szabadalmi rendszer létrejöttének 120. évfordulója alkalmából a Parlamentben tartott rendezvényen csütörtökön..."

Hir.ma, 2015. április 23., csütörtök
Együttműködési megállapodást írt alá a BME egy finn-magyar vegyesvállalattal

Magyarhirlap.hu, 2015. április 23., csütörtök
Finn-magyar együttműködés az oktatásban

Duol.hu, 2015. április 23., csütörtök
Az egyeztetés alatt a költségvetés finanszírozza az uniós projekteket

Computerworld.hu, 2015. április 23., csütörtök
Magasabb fokozatba kapcsol a Demola hazánkban a Technopolitan révén

Figyelo.hu, 2015. április 23., csütörtök
Finn-magyar inkubáció startolt a felsőoktatásban

Figyelo.hu, 2015. április 23., csütörtök
Emberi lépésből termel energiát a járda

Pannonnovum.hu, 2015. április 23., csütörtök
Emberi lépésből termel energiát a járda

Pannonnovum.hu, 2015. április 23., csütörtök
KKV fejlesztési eszköz felhívás 2014-ben beadott pályázatainak eredményei

Pannonnovum.hu, 2015. április 23., csütörtök
Jelentősen csökkent a szabadalmi eljárások időtartama

Pannonnovum.hu, 2015. április 23., csütörtök
Kreatív Magyar Elme - Formabontó Tervezőink

Pannonnovum.hu, 2015. április 23., csütörtök
Kiválasztották a Seed Star Battle döntős startupjait

Pannonnovum.hu, 2015. április 23., csütörtök
Most már tényleg mindjárt jönnek a gazdaságfejlesztési pályázatok!

KlubRádió: Megbeszéljük, 2015. április 23., csütörtök
Megbeszéljük Parragh Lászlóval

Kossuth Rádió, 180 perc, 2015. április 23., csütörtök
Felfüggesztés
"...Az Európai Bizottság felfüggesztette a gazdaságfejlesztési operatív program több pályázatának kifizetéseit..."

InfoRádió, Délutáni mérleg, 2015. április 23., csütörtök
A Demola továbbfejlesztéséről szóló megállapodást írt alá Péceli Gábor és Korányi László
"...Korányi László, vezérigazgató, Technopolitan Kutató-Fejlesztő és Szellemi Termék Hasznosító Zrt.: A Demola az egy finn innovációs és inkubációs modell, ami Európában talán a legkeresettebb, olyannyira, hogy múlt pénteken az Európai Unió alelnöke és Navracsics biztos úr itt a Demola épületében azt mondták, hogy ezt a modellt kell egész Európában elterjeszteni..."

HírTV, Híradó, 2015. április 23., csütörtök
Sajtótájékoztatón ismertette a kormány legfontosabb feladatait Lázár János
"...Pálinkás József, a Nemzeti Innovációs Hivatalnak az elnöke arról tájékoztatta a kormányt, hogy 750 milliárd forintot biztosít az Európai Bizottság 2020-ig innovációra. Az első pályázatok az idén az év második felében kerülnek kiírásra és mintegy 28,4 milliárd forintot a már előrehozott formában kiírt a kormány illetve az innovációs hivatal..."

Magyar Nemzet, 2015. április 24., péntek, 8. oldal
A fenntartható fejlődés feltételei

Napi Gazdaság, 2015. április 24., péntek, 7. oldal
Az innováció a nagyobb termelékenység forrása

Kelet-Magyarország, 2015. április 24., péntek, 1+3. oldal
Becsülettel elszámolnak az uniós támogatással

Dunaújvárosi Hírlap, 2015. április 24., péntek, 6. oldal
A Bizottság kritikáiról

Magyar Hírlap, 2015. április 24., péntek, 1+9. oldal
Hosszú távon is fenntartható hazánk gazdasági növekedése

Magyar Hírlap, 2015. április 24., péntek, 10. oldal
Finn-magyar fejlesztői megállapodás

Veszprémi 7 nap, 2015. április 24., péntek, 27. oldal
Diákok tudományos munkái

Jogiforum.hu, 2015. április 24., péntek
A technika állásával kapcsolatos problémák a szabadalmi jogban - Az újdonságkutatás kérdésköre - Letölthető tanulmány

Minuszos.hu, 2015. április 24., péntek
InnoMax: a non-profit szervezetek is profitálhatnak

Hrportal.hu, 2015. április 24., péntek
A tudomány felé terelgetik a lányokat

Napigazdasag.hu, 2015. április 24., péntek
Ez lehet az új Prezi

Mmonline.hu, 2015. április 24., péntek
Így indult az Ericsson éve

Mmonline.hu, 2015. április 24., péntek
Finn-magyar inkubáció startol a felsőoktatásban

Haon.hu, 2015. április 24., péntek
Összehangolják a kutatásokat

Erdon.ro, 2015. április 24., péntek
Összehangolják a kutatásokat

Erdon.ro, 2015. április 24., péntek
Átadták az idei Milleniumi díjakat

Dehir.hu, 2015. április 24., péntek
Közös kutatásokat tervez szlovén partnereivel a Debreceni Egyetem

Privatbankar.hu, 2015. április 24., péntek
Jó sok pénzt kapunk az EU-tól városfejlesztésre

Orientpress.hu, 2015. április 24., péntek
Lányokat irányítanának a mérnöki pályára

Mno.hu, 2015. április 24., péntek
A fenntartható fejlődés feltételei

Magyarhirlap.hu, 2015. április 24., péntek
Finn-magyar fejlesztői megállapodás

Hvg.hu, 2015. április 24., péntek
Finn mintára stimulálják a magyar szürkeállományt

InfoRádió, 2015. április 24., péntek
Kiírhatják a pályázatokat

Tv2, Tények, 2015. április 24., péntek
Különleges találmányokat díjaztak a TiJöttök! díjátadó gálán

M1, Ma reggel, 2015. április 24., péntek
A szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala idén is átadja a Millenniumi Díjat

Uzleti-innovacio.blog.hu, 2015. április 25., szombat
Alkalmazott innováció: idén is meghirdeti a Magyar Telekom az Üzleti appok versenyét

Insiderblog.hu, 2015. április 25., szombat
Egy új magyar "startup" férfiruha márka a Yuuths

Figyelo.hu, 2015. április 25., szombat
1200 milliárdos uniós fejlesztés 2020-ig

Napi.hu, 2015. április 26. vasárnap
Az ötlettől az üzleti sikerig

Mno.hu, 2015. április 26. vasárnap
Neuromarketing: sci-fibe illő módszerekkel lesnek be a fejekbe a hirdetők
"...A vállalkozás idén a Magyar Innovációs Szövetség Startup innovációs díját is kiérdemelte, emellett több külföldi elismerésben is részesült. Fejlesztésük érzelmi kutatásokkal segíti a tartalomgyártókat, beleértve a reklám- és filmipart, valamint a televíziós műsorok készítőit..."

Napi Gazdaság, 2015. április 27., hétfő, 6. oldal
Több mint 1200 milliárd forint jut fejlesztésre

Délmagyarország, 2015. április 27., hétfő, 9. oldal
Az egyetem harmadik missziója
"...Az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, Kemény Lajos reméli: az alapkutatási eredmények a tudományos fejlődés mellett a mindennapi életben megjelenő piaci igényeket is szolgálni tudják..."

Délvilág, 2015. április 27., hétfő, 9. oldal
Az egyetem harmadik missziója

Autopro.hu, 2015. április 27., hétfő
Startupokba fektetnek a gyártók és a beszállítók

Euroastra.hu, 2015. április 27., hétfő
Lányok Napja

Mmonline.hu, 2015. április 27., hétfő
Ezek az ígéretes projektek kaptak díjakat

Marketinginfo.hu, 2015. április 27., hétfő
A lányoké a tech jövő

Hrportal.hu, 2015. április 27., hétfő
2015 leginnovatívabb projektjei
"...A Tijöttök! Innovációs Projekt Verseny célja volt felkutatni és a széles nyilvánosság számára bemutatni azokat a legalább pilotprojekt szintjén létező hazai innovatív termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak a hazai mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növeléséhez, illetve a magyar technológiaexport növekedéséhez..."

Insiderblog.hu, 2015. április 27., hétfő
Kik nyerték a Tijöttök! versenyt?

Bevezetem.eu, 2015. április 27., hétfő
Összecsapnak az innováció új csillagai

Magyar Hírlap, 2015. április 28., kedd, 11. oldal
Minden negyedik vállalat pályázna
"...MÉG TÖBB KIS- ÉS KÖZEPES VÁLLALKOZÁS ÉLNE A BRÜSSZELI PÉNZEK ADTA LEHETŐSÉGGEL, AZ ÖNERŐT A LEGTÖBBEN SAJÁT TŐKÉBŐL BIZTOSÍTJÁK..."

Vas Népe, 2015. április 28., kedd, 2. oldal
Gyógyszerért jár az innovációs díj
"...Hazai gyógyszergyárak közül az Egis részesült a legtöbbször, idén immár kilencedik alkalommal innovációs díj elismerésben, ezen belül ötöt - köztük egy Innovációs Nagydíjat - szív- és érrendszerre ható gyógyszer fejlesztéséért nyert el. A több mint egy évszázados hagyományú hazai gyógyszergyár alapítása óta csak Magyarországon folytat kutatást, itt állítja elő hatóanyagait és késztermékeit..."

Itextreme.hu, 2015. április 28., kedd
TiJöttök Díjátadó Gála

Vg.hu, 2015. április 28., kedd
Négymilliárdos uniós támogatás segíti a kkv-kat

Szekelyhon.ro, 2015. április 28., kedd
Észműves sátor a Szent György Napokon
"...Május 1-3. között a Székely Nemzeti Múzeum udvarán berendezett borudvarban informatika, innováció, dizájn, startup témákban lesznek rövid bemutatók, hozzászólások, külföldről hazatérő, majd itthon befutott fiatalok mutatkoznak be, és innovációs show-ra is sor kerül..."

Piacesprofit.hu, 2015. április 28., kedd
Innovációs járulék: valamit elszámolhatott a kormány

Portfolio.hu, 2015. április 28., kedd
Napokon belül bejelentik a kkv-k őszi pályázatának eredményét

Napi.hu, 2015. április 28., kedd
Fontos bejelentést tett Varga - sokan fognak örülni

Mixonline.hu, 2015. április 28., kedd
Debrecen innovatív régióközpont lesz

Itbusiness.hu, 2015. április 28., kedd
Nyerteseket hirdetett a TiJöttök!

Hwsw.hu, 2015. április 28., kedd
Közeleg a hetedik Magyar Innovációs TechShow

Hirado.hu, 2015. április 28., kedd
Elkészült Debrecen fejlesztési programja

Hirado.hu, 2015. április 28., kedd
Átadták a Díj a Sikeres Vállalkozásokért elismeréseket

Dehir.hu, 2015. április 28., kedd
Nagy jövő előtt áll a város: 43 milliárd forintból fejlődhet Debrecen

Valasz.hu, 2015. április 28., kedd
Mit keresnek a visegrádi négyek a Szilícium-völgyben?
"...Múlt héten We4Startups címmel a visegrádi négyek - Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország - közösen népszerűsítették régiónkat, mint innováció-kibocsátó és befektetésre alkalmas területet, amit 12 ígéretes startup bemutatásával is alátámasztottak. "A cél az, hogy a közép-európai régió felkerüljön a Szilícium-völgy térképére..."

Tranzit.hu, 2015. április 28., kedd
Fény derült 2015 legígéretesebbnek tartott innovatív projektjeire

Stockportal.hu, 2015. április 28., kedd
A kormány határozott célja, hogy javítsa a vállalkozások versenyképességét

Profitline.hu, 2015. április 28., kedd
Innovációs járulék: biztosan így akarták?

Mfor.hu, 2015. április 28., kedd
4 milliárdot kap több mint 100 kiscég a GINOP-ból

Magyarhirlap.hu, 2015. április 28., kedd
Varga: a kormány támogatja a vállalkozások versenyképességének javítását

Magyarhirlap.hu, 2015. április 28., kedd
Minden negyedik vállalat pályázna

Figyelo.hu, 2015. április 28., kedd
Támogatást ígért Varga Mihály

Computerworld.hu, 2015. április 28., kedd
Bejött az innovációs járulék?

Adozona.hu, 2015. április 28., kedd
Ezt megússzák a mikro- és kisvállalkozások

Ado.hu, 2015. április 28., kedd
Mentesség az innováció járulék alól

SzTNH e-Hírek 2015. április 28., kedd
A szellemi tulajdon világnapja - 2015

SzTNH e-Hírek 2015. április 28., kedd
Hatályba lépnek a Japán Szabadalmi Hivatallal megkötött együttműködési megállapodások

SzTNH e-Hírek 2015. április 28., kedd
"Magyar Formatervezési Díj 2015" - pályázati felhívás

SzTNH e-Hírek 2015. április 28., kedd
Felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyam indul szeptember 10-én

SzTNH e-Hírek 2015. április 28., kedd
Megalakul a Visegrádi Szabadalmi Intézet

Gazdasági Rádió, 2015. április 28., kedd
A kormány célja, hogy javítsa a vállalkozások versenyképességét

Mr1-Kossuth Rádió, Késő esti Krónika, 2015. április 28., kedd
Hamarosan négymilliárd forintnyi támogatás nyílik meg a hazai mikrovállalkozásoknak

DUNA TV, 2015. április 28., kedd
Tovább javítaná a kormány a vállalkozások versenyképességét

Duna TV, Híróra, 2015. április 28., kedd
Tovább javítaná a kormány a vállalkozások versenyképességét

Echo TV, Híradó, 2015. április 28., kedd
Elismerés
"...A kormány támogatja a vállalkozások versenyképességének javítását - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály azt mondta: a napokban kihirdetik a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program egyik pályázatának eredményeit. A tárcavezető hangsúlyozta: ennek köszönhetően 4 milliárd forint uniós támogatásban részesül száznál több kiscég, illetve mikrovállalkozás..."

Echo TV, Hiradó, 2015. április 28., kedd
Versenyképesség

M1, Híradó este, 2015. április 28., kedd
Javítanák a vállalkozások versenyképességét

M1, Híradó délben, 2015. április 28., kedd
Tovább javítaná a kormány a vállalkozások versenyképességét

Magyar Hírlap, 2015. április 29., szerda, 9. oldal
Négymilliárd forint jön Brüsszelből

Magyar Nemzet, 2015. április 29., szerda, 11. oldal
Angliára fókuszál az NGM programja

Napi Gazdaság, 2015. április 29., szerda, 14. oldal
Új területeken működik együtt a BME és a Siemens

Napi Gazdaság, CSR Párbeszéd, 2015. április 29., szerda, 25. oldal
A jövő hősei
TUDOMÁNY

Napi Gazdaság, 2015. április 29., szerda, 2. oldal
Fejlesztési program indul Debrecenben

Napi Gazdaság, CSR Párbeszéd, 2015. április 29., szerda, 30. oldal
Ez érdekli a vállalati támogatókat 2015-ben

Napi Gazdaság, 2015. április 29., szerda, 2. oldal
Négymilliárd a mikrogazdaságokra

Napi Gazdaság, 2015. április 29., szerda, 15. oldal
Négymilliárdos uniós támogatás is segíti a kis- és középvállalkozásokat

Somogyi Hírlap, 2015. április 29., szerda, 1-2. oldal
Egyetemi támasz a jó hallgatói döntéshez
"...Robert-Jan Smits, az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságának főigazgatója szerint nyitottak az új tagállamok egyetemeinek, kutató helyeinek részvételére. Szávai Ferenc kaposvári rektor kiemelte: cél a világszínvonalú kutatási infrastruktúrára, hagyományosan erős agrár tudásra alapozva részt venni az Európai Unió által közvetlenül kiírt kutatás - fejlesztési pályázatokban..."

Demokrata, 2015. április 29., szerda, 10-12. oldal
Az internettől az űrtechnológiáig
SESZTÁK MIKLÓS: SOHA NEM LÁTOTT FEJLESZTÉSEK 2020-IG

Stop.hu, 2015. április 29., szerda
A vállalkozások versenyképességének javítását a kormány támogatja

Napigazdasag.hu, 2015. április 29., szerda
Négymilliárdos uniós támogatás is segíti a kis- és középvállalkozásokat

Hirado.hu, 2015. április 29., szerda
Elhalasztotta az EP több uniós intézmény zárszámadásának megszavazását
"...Több uniós intézmény mellett a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet 2013-as zárszámadásának megszavazását is elhalasztotta szerdán az Európai Parlament (EP)..."

Napi.hu, 2015. április 29., szerda
Baj van a budapesti innovációs ügynökség körül? - Az EP elhalasztotta a zárszámadást

Marketinginfo.hu, 2015. április 29., szerda
TiJöttök: az év innovációs projektjei

Magyarhirlap.hu, 2015. április 29., szerda
Négymilliárd forint jön Brüsszelből

Hvg.hu, 2015. április 29., szerda
Cseresznye helyett pirula és gigabyte
"...Vogel szerint Brazíliában leginkább kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) területén volna lehetőség együttműködésre. Minisztériumi szintű együttműködés indult be többek között az ökológiai gazdálkodás, szőlészet és borászat, erdészet, élelmiszer-biztonság területén..."

Hvg.hu, 2015. április 29., szerda
Ettől a járuléktól minden kisvállalkozás megszabadul

Fn.hir24.hu, 2015. április 29., szerda
Így úszhatja meg az egyik járulékfizetést

Feol.hu, 2015. április 29., szerda
Projekt a közös sikerért

Feol.hu, 2015. április 29., szerda
IDÉN 828,14 milliárd forintra pályázhatnak a kkv-k a GINOP-ban

Jazzy Rádió, 2015. április 29., szerda
Idén második alkalommal rendezték meg az Üzleti appok versenyét
"...A műsor vendége Málnay Barnabás az üzleti appok versenyének egyik zsűritagja. A versenyt idén második alkalommal rendezik meg. Ez egy lehetőség olyan kis és középvállalkozásoknak, akik valami innovációban vagy valami újdonságon dolgoznak..."

Jazzy Rádió, Millásreggeli, 2015. április 29., szerda
Mik a legfrissebb hírek a kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatban?

M1, Híradó M1, 2015. április 29., szerda
A kormány javítaná a vállalkozások versenyképességét

ECHO TV, Reggeli Híradó, 2015. április 29., szerda
A kormány támogatja a vállalkozások versenyképességének javítását, jelentette ki Varga Mihály

Napi Gazdaság, 2015. április 30., csütörtök, 14. oldal
Megszületett a pályázat eredménye
"...A napokban kihirdették a Miniszterelnökség fővédnökségével megvalósult TiJöttök! innovációsprojekt-verseny eredményét..."

Napi Gazdaság, 2015. április 30., csütörtök, 14. oldal
Idén is odaítélik a Bolyai-díjat

Fejér Megyei Hírlap, 2015. április 30., csütörtök, 5. oldal
Jönnek az új kiírások

Fejér Megyei Hírlap, 2015. április 30., csütörtök, 5. oldal
Projekt a közös sikerért

Békés Megyei Hírlap, 2015. április 30., csütörtök, 4. oldal
Előnyben a gazdaságfejlesztés, elkészültek az idei tervek

Hajdú-Bihari Napló, 2015. április 30., csütörtök, 1+3. oldal
Diplomásaink nyomában

Privatbankar.hu, 2015. április 30., csütörtök
Végre egy adó, amit kevesebben fizetnek - de ki érti a kormány számait?

Euroastra.hu, 2015. április 30., csütörtök
A mobilalkalmazások lettek a vállalkozások új arcai

Portfolio.hu, 2015. április 30., csütörtök
Hiába várták a cégek a százmilliárdot - Eltért saját menetrendjétől a kormány

Pecsinapilap.hu, 2015. április 30., csütörtök
Innovációs Nap, Kapcsolati Fórum és BNI találkozó a PTE-n

Pannonnovum.hu, 2015. április 30., csütörtök
Hetedik alkalommal rendezi meg az MMKlaszter a Magyar Innovációs TechShow-t

Profitline.hu, 2015. május 1., péntek
Elfogadta Győr közgyűlése a 2020-ig szóló gazdasági programot

Uzleti-innovacio.blog.hu, 2015. május 2., szombat
Debrecen innovatív régióközpont lesz

Minuszos.hu, 2015. május 3., vasárnap
Az informatikusok fogják megmenteni az emberek életét

Pecsma.hu, 2015. május 4., hétfő
Innovációs napot tartanak a PTE-n

Promenad.hu, 2015. május 4., hétfő
Horizont 2020 pályázati kiírások

Bevezetem.eu, 2015. május 4., hétfő
Fény derült 2015 legígéretesebb innovatív projektjeire

Vezetéstudomány, 2015. 4. szám, 65-73. oldal
A működési stratégia és a technológiai innováció kapcsolata
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Sas Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páratlan hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, e-posta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.