XXV. évf. | 2015. március 10. | 5. szám

Hírek

Magyar Innovációs Szövetség
Köszöntjük új tagjainkat!
Magyar Fiatal Tudósok Társasága
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Szakirodalomfigyelő
SajtószemleHírek | Magyar Innovációs Szövetség

Innovációs Nap az ELTE-n

2015. február 26-án került sor az ELTE Innovációs Napra, az ELTE TTK épületében. Az ELTE nevében Frei Zsolt rektorhelyettes üdvözölte a konferencia résztvevőit. Az első szekció elnöki teendőit dr. Antos László a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója látta el.

Az első előadó Palkovics László, államtitkár kijelentette, hogy Magyarország termelési központból innovációs központtá szeretne válni. Kiemelte, hogy a 2014 decemberében megjelent "Fokozatváltás a felsőoktatásban" című koncepció hangsúlyos eleme, hogy a felsőoktatási intézmények struktúrája alkalmas legyen a kutatásfejlesztési források minél hatékonyabb befogadására. Ezután Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke beszélt, többek között, arról, hogy kiszámíthatóságot akarnak megvalósítani a hazai kutatási, fejlesztési és innovációs területen.

A vállalkozások innovációs tevékenységét meghatározó szempontokról Duda Ernő, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke tartott előadást. Karsai Tamás, a gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár a 2014 és 2020 között, a GINOP-ban (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) elérhető támogatási formákat ismertette.
Kalocsai Kornél, NGM főosztályvezető, pedig a Közép-magyarországi régióban meghirdetendő pályázati kiírásokról beszélt.
A szekciót Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára zárta, aki többek között a gyakorlatorientált szakmai képzés fontosságáról és a kockázati tőkerendszer újragondolásáról beszélt.

A második szekcióban Csuzdi Szonja, az NKFI Hivatal főosztályvezetője a Horizon2020 program lehetőségeiről szólva elmondta, hogy nagyon erős a verseny, átlagosan 14%-os sikerrátával számolhatnak a pályázók. A hazai érdeklődőknek a hagyományos, kollaboratív projektek helyett a konzorciumok (ún. Fast track to innovation programok), partnerségi megállapodások és innovációs akciók felé való elmozdulást hangsúlyozta. Bokodi Szabolcs, a Tempus Közalapítvány felsőoktatási csoportvezetője az Erasmus+ programban rejlő innovációs lehetőségekről beszélt, kiemelve a Közalapítványhoz benyújtható stratégiai partnerségi pályázatokat, valamint az Európai Bizottság által koordinált tudásszövetségi, Latin-Amerikát, Ázsiát és Afrikát érintő nemzetközi együttműködéseket.

Az ELTE Pályázati és Innovációs Központ az Infopark Alapítvánnyal közösen, Film Up! címmel kisfilmkészítő pályázatot hirdetett az Egyetem PhD, MA és MSc-hallgatóinak, a legjobbakat az Innovációs Napon díjazták. A díjazottakat Klinghammer István professor emeritus, korábbi rektor, az Alapítvány kuratóriumának társelnöke méltatta.
Az első helyen Mihályi Dávid Krisztián (Környezettudományi Doktori Iskola) "A zebráktól a napelemekig" című projektje végzett, a doktorandusz hallgató 250 ezer forintos támogatásban részesült.
Az ezüstérmes Újszászi Bogár László "Üzleti retorika" című kisfilmje lett, a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója a 150 ezer forintos díjazás mellett az Evopro csoport által felajánlott 75 ezer forintos konferenciatámogatással is gazdagodott.
A harmadik helyezett Pálfy Gyula vegyész doktorandusz hallgató (MTA-ELTE Fehérjemodellező Kutatócsoport) és Hegedüs Kristóf MSc-hallgató színváltó festékekkel foglalkozó kisfilmje lett, munkájukat 100 ezer forinttal támogatta az Infopark Alapítvány. A sikerre való tekintettel a pályázatot jövőre is kiírják.

2015-ben az ELTE Innovatív Kutatója Díjat Vellai Tibor nyerte el.

A délutáni szekció fókuszában a társadalmi és humán innováció állt, társadalmi innovációs projektek mutatkoztak be az egyetemről és az egyetemen kívülről, kerekasztal-beszélgetést tartottak a témában a vállalkozókkal és a téma szakértőivel.

V. Országimázs Konferencia

Tagszervezetünk, az Antall József Tudásközpont idén március 5-én, a Bálna Budapest Konferencia Központban rendezte meg az Országimázs Konferenciát, amelynek fókuszában ezúttal a sport és a tudomány mint nemzeti értékeink voltak. A konferencián nyitóbeszédet mondott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke, Antall Péter, az Antall József Tudásközpont igazgatója, valamint Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője.

Az Országimázs Konferencia tudomány témájú kerekasztal-beszélgetésének résztvevői Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár, Dr. Szigeti Gyula Péter, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatás-fejlesztési elnökhelyettese, Dr. Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, Dr. Csermely Péter, a Nemzeti és az Európai Tehetségsegítő Tanács elnöke és Dr. Pacher Tibor, a Puli Space Technologies alapítója voltak. A beszélgetést Bakos Piroska vezette.

Dr. Pacher Tibor bemutatta a Puli holdjárót, valamint hangsúlyozta, hogy ha Magyarország a világon negyedikként holdjárművet juttatna a Holdra, annak a sikere összemérhető lenne egy olimpiai győzelemmel. Íjgyártó István elmondta, hogy létezik egy úgynevezett good country lista, amelyen különböző szempontok alapján rangsorolják az országokat, és a tudományos megbecsültség terén hazánk a kilencedik helyen áll a több mint 120 országból. Dr. Szigeti Gyula Péter az újonnan alakult kormányhivatalról elmondta, hogy célja pre- és posztdoktori ösztöndíjprogramokkal, phd ösztöndíj-programokkal, valamint TDK-s ösztöndíjakkal segíteni a tudományos pályán dolgozókat. Dr. Szabó Gábor felhívta a figyelmet a humánerőforrás szerepére a kutatás-fejlesztés területén, valamint a tehetségek elvándorlásának problémájára, a magyar technológiák, köztük a Videoton és a Mediso termékeinek országimázs-formáló sikereire. Dr. Csermely Péter pedig a hálózatok szerepét hangsúlyozta a külföldön élő magyar tehetségek hazahívásában.

Befektetői workshop és egyetemi start-up verseny

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Vállalatfejlesztési Központja szervezésében 2015. január 27-én "Befektetői workshopot és egyetemi start-up versenyt" tartottak.

Az esemény célja a vállalkozásindítás népszerűsítése, a start-up bemutatása, az egyetemen létrejött innovációk gazdasági hasznosulása, kapcsolatépítés és tudásmegosztás volt. A workshop első felében Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke tartott köszöntőt, majd elismert szakmai előadók - Dr. Zsembery Levente, Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület elnöke; Dr. Oszkó Péter, az OXO Group ügyvezető partnere és Dömötör Ákos az OptoForce Kft. ügyvezetője - tartottak előadást saját tapasztalataikról, melyeket egyetemi spin-off vállalkozásokba való befektetésekkel szereztek.

A rendezvény második felében öt vállalkozás, illetve projektgazda mutatta be saját projektjét (a terméket, a technológiát, a csapatot, a projekt jelenlegi státuszát, a csapat eddigi eredményeit, illetve a pénzügyi lehetőségeket) nyolc-nyolc percben a zsűri előtt. A zsűri tagjai: Hild Imre ügyvezető (iCatapult), Duda Ernő vezérigazgató (Solvo), Dr. Oszkó Péter ügyvezető partner (OXO Group) és Dr. Zsembery Levente vezérigazgató (X-Ventures) voltak.
A zsűri értékelése alapján a Start up versenyt a Transaction vállalkozás nyerte.

A rendezvényen részt vett Dr. Mogyorósi Péter, a Magyar Innovációs Szövetség Dél-Alföldi Regionális Képviseletének igazgatója is.

Nyílt szabványokra, nyílt forráskódra épülő szoftveralkalmazások

2015. február 27-én, a Miniszterelnökségen rendezte meg a Nemzeti Konzultáció Titkársága a "Biztonságos Internet és a nyílt szabványokra, nyílt forráskódra épülő szoftveralkalmazások, szolgáltatások" c. konferenciát, melyen a Magyar Innovációs Szövetség képviseletében dr. Antos László, ügyvezető igazgató vett részt.

A konferencián négy előadás mutatta be, hogy a nyílt szabványokra, nyílt forráskódra épülő szoftveralkalmazások, szolgáltatások hogyan járulhatnak hozzá a hazai innováció és versenyképesség növeléséhez, a magyar high-tech és kreatív ipar felvirágzásához, tehetségeink megtartásához. Az előadásokat követően hozzászólásokra került sor, melyet Deutsch Tamás, miniszteri biztos vezetett le.

Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszer

Az Európai Unió az innovatív környezetvédelmi technológiák piacra jutásának támogatására hozta létre a Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszer-t, az ETV-t (Environmental Technology Verification). Az ETV keretében kiadott tanúsítvány igazolja a technológiák tényleges teljesítményét és ezzel hozzájárul a vásárlói bizalom erősítéséhez.

A Földművelésügyi Minisztérium a hazai ETV rendszer bevezetésére vonatkozóan kérdőíves felmérést végez. Céljuk, hogy felmérjék az ETV bevezetésében rejlő lehetőségeket, meghatározzák a rendszer szempontjából fontos szakterületeket, felmérjék az ETV-re vonatkozó igényeket. A hitelesítés hozzáadott értéke a hazai technológiák uniós piacokon való jobb elfogadottsága lesz.

A felmérés kérdőíve, amely kitöltése anonim, az alábbi linken található.

A kérdőív kitöltésének határideje: 2015. március 13.

Zsűri találkozók

2015. március 3-a és 10-e között megszerveztük a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny második szakmai interjúit.

Az interjúkon a 66 továbbjutott pályázat készítője, összesen 89 pályázó vehetett részt. A konzultáció célja az volt, hogy a 19 fős zsűri tagjai már munka közben is betekintést nyerjenek a pályázatokba, és személyesen is megismerkedjenek a pályázatok készítőivel. A kész pályamunkák beadási határideje 2015. március 31-e, míg a végső értékelésre árpilis második felében kerül majd sor.

A díjazott, illetve kiemelt dicséretben részesített, leglátványosabb pályamunkák 2015 májusában, egy kétnapos kiállítás keretében nyilvános bemutatásra kerülnek Budapesten, illetve szeptemberben is megtekinthetőek lesznek a Kutatók Éjszakáján.

Meet the scientist

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Bizottsággal és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségével együttműködve, 2015. február 25-én, a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Diákotthonban folytatta a "Meet the scientist" c. tudomány-népszerűsítő körútját, ahol Gödöllő alpolgármestere, Pecze Dániel, és az intézmény igazgatónője Dr. Fancsovitsné Bőjtös Zsuzsanna köszöntötte a résztvevőket.

Az előadó Michéli Erika, a Szent István Egyetem, Mezőgazdaságtudományi Kar, Környezettudományi Intézet, Talajtani és Agrokémiai Tanszék egyetemi tanára, korábbi Fulbright-ösztöndíjas volt, aki "A talaj amin állsz és élsz" címmel tartott előadást. Előadásában kitért arra, hogy
2015 a Talajok Nemzetközi Éve, illetve beszámolt a biodiverzitásról és a tápanyag és hulladék-anyagok körforgalmáról is.
Az előadásokat követően a Mobilis munkatársai mutattak be látványos kísérleteket a diákoknak.
A rendezvényekhez kapcsolódva működik a program honlapja (www.meetthescientist.hu) is, ahol megtekinthetők az előadásoknak a fotói és a videói is. Aktív a program Facebook csoportja (facebook.com/meetthescientist) is, ahol immáron több mint 1550 ember követi a programokat.

Magyar Innovációs Alapítvány

A közhasznú szervezetként működő Magyar Innovációs Alapítvány már több mint 20 éve foglalkozik fiatal tehetségek felkutatásával, kreatív, innovatív tevékenységük támogatásával. Ösztöndíjakkal folyamatosan segíti fiatal tehetségek oktatási és kutatási tevékenységét. Támogatja a 20 év alatti fiatalok részére évente kiírt Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt is.

Ösztönzi az új kutatási eredmények elterjesztését, megvalósításuk felgyorsítását azáltal is, hogy alapítása óta az adott év legnagyobb jelentőségű innovációját Innovációs Nagydíjban részesíti.

A Magyar Innovációs Alapítvány várja és előre is köszöni azoknak a magánszemélyeknek a felajánlását, akik elkötelezettséget éreznek a kreatív fiatalok felkarolására, az innováció népszerűsítésére.

Kérjük mindazokat, akik céljainkkal egyetértenek, hogy a befizetett adójuk 1%-át fordítsák erre a célra, és az adóbevalláskor az APEH nyilatkozaton a következőket adószámot tüntessék fel: 18047929-1-41.

Köszöntjük új tagjainkat!

Név: | iCatapult Zrt.
Tagsorszám: | 710.
Cím: | 6726 Szeged, Jankovich utca 14.
Vezető: | Hild Imre
Telefon: | 70/945-2230
E-mail: | imre@icatapult.co

Tevékenység:
Az iCatapult magyarországi technológiai startupok képzésével, magvető finanszírozásával és nemzetközi piacra juttatásával foglalkozik.

Hírek | Magyar Fiatal Tudósok Társasága

I-SWEEEP

A 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny harmadik helyezettje, Wesely Norbert a "Mikrokontrolleres fűtésvezérlés" c. pályamunkájával 2015. május 7-11. között, Houstonban megrendezendő "8. International Sustainable World Project Olympiad (I-SWEEEP)" döntőjében képviselheti Magyarországot.

A versenyző szakmai felkészítését dr. Antos László, ügyvezető igazgató és Papp László, a verseny zsűrijének tagja tartotta, 2015. február 23-án, Szövetségünk székhelyén.

Hírek | Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Bendzsel Miklós az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagjává választották dr. Bendzsel Miklós mérnök-közgazdászt, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem címzetes egyetemi tanárát, aki a tagságról szóló oklevelet a Salzburgban március 7-án tartott ünnepi plenáris ülés keretében vehette át.

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiát 1990-ben alapították Salzburgban. Jelenleg csaknem 1700 tagja van, köztük XVI. Benedek pápa, közel harminc Nobel-díjas és mintegy hetven magyar.

Az akadémia a következő tudományágak szerinti csoportból áll: bölcsészettudomány, orvostudomány, művészettudomány, természettudomány, társadalom-, jog- és közgazdaságtudomány, műszaki és környezettudomány és világvallások.

Megkezdte működését az Egységes Szabadalmi Bíróság budapesti Bíróképző Központja

Az Egységes Szabadalmi Bíróság leendő bíráinak képzése a 2015. február 23-án tartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, a tavaly átadott budapesti képzési központban.

Trócsányi László igazságügyi miniszter és Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke egybehangzóan megerősítették, hogy a jól képzett és felkészült bírói kar nélkülözhetetlen a felállítandó bíróság hatékony működéséhez. Mind az Igazságügyi Minisztérium, mind pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elkötelezte magát amellett, hogy minden feltételt megteremtsen a bíróképzés sikere érdekében.

Az egyhetes képzés során az előválogatáson átesett bírójelöltek első, tizenkilenc fős csoportja az Európai Szabadalmi Hivatal szakembereinek és neves európai szabadalmi jogászoknak segítségével kap mélyebb betekintést a későbbi munkához elengedhetetlen ismeretekbe.

Megalakul a Visegrádi Szabadalmi Intézet

A visegrádi együttműködés országai iparjogvédelmi hatóságainak vezetői 2015. február 26-án, Pozsonyban írták alá azt a nemzetközi megállapodást, amelynek keretében budapesti központtal létrejön a Visegrádi Szabadalmi Intézet. A megállapodást magyar részről Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke írta alá.

Előreláthatólag 2016 elején, az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezetében és az Európai Szabadalmi Szervezetben lefolytatandó eljárásokat követően kezdheti meg működését a Visegrádi Szabadalmi Intézet, amely a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) előírásaira figyelemmel kormányközi szervezetként jön létre.

A négy visegrádi ország hatóságainak meglévő kapacitásait kihasználva, az eddigieknél előnyösebb feltételekkel válik lehetővé a régió feltalálói és vállalkozásai számára a világ 148 országára kiterjedő PCT rendszerének igénybevétele. Mindez lehetőséget teremt arra is, hogy a résztvevő országok szabadalmi bejelentői saját anyanyelvükön indítsák meg a nemzetközi szabadalmi bejelentést, illetve kapjanak segítséget az eljárás során felmerülő kérdéseikre. Az oltalomképességre vonatkozó "visegrádi" kutatási és vizsgálati jelentések pedig, az igénybe vehető díjkedvezmények révén, költséghatékony lehetőséget kínálnak a nemzetközi jogszerzéshez.

Designview formatervezési minta kutatási rendszer

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2015. február 12-én csatlakozott a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) által működtetett Designview formatervezési minta kutatási rendszerhez

A 2012-ben indult rendszerben az SZTNH csatlakozásával immár 28 hivatal, összesen több mint 3,6 millió mintát felölelő adatbázisára kiterjedő kutatás végezhető egyetlen, a Designview alkalmazásban összeállított keresőkérdéssel. Az alkalmazás felhasználásával az elmúlt két és fél évben 135 különböző országból 800.000 kutatást végeztek.  A Designview adatbázisban kutatható minták száma az SZTNH csatlakozása révén 12944-gyel nőtt.

A Designview rendszerben megtalálható adatok közvetlen kapcsolatban állnak az SZTNH e-kutatási adatbázisával, amely a Designview rendszerből is könnyen elérhető.
Az adatbázis elérhetősége: https://www.tmdn.org/tmdsview-web/welcome

Szakirodalomfigyelő

A szerzői jog gyakorlati kérdései - Válogatás a Szerzői Jogi Szakértői Testület szakvéleményeiből (2010-2013) fennállásának 130. évfordulója alkalmából - SZTNH, 2014
Dr. Osman Péter ismertetése

Napjainkra a fejlesztési eredmények igen jelentős és mind nagyobb hányada a szerzői jog hatálya alá esik. E jogintézmény ezzel kiemelkedő jelentőséget kapott a gazdaság szinte minden területén.

"A technikai fejlődéssel lépést tartó, korszerű szerzői jogi szabályozás meghatározó szerepet tölt be a szellemi alkotás ösztönzésében, a nemzeti és az egyetemes kultúra értékeinek megóvásában; egyensúlyt teremt és tart fenn a szerzők és más jogosultak, valamint a felhasználók és a széles közönség érdekei között, tekintettel az oktatás, a művelődés, a tudományos kutatás és a szabad információhoz jutás igényeire is; gondoskodik továbbá a szerzői jog és a kapcsolódó jogok széles körű, hatékony érvényesüléséről." - a szerzői jogról szóló hatályos jogszabályunk, a 1999. évi LXXVI. törvény preambulumából.

"Körülvesznek minket és mindennapi életünkben meghatározó szerepet töltenek be a szerzői jog által védett alkotások. Mindaddig nincs probléma (sem jogvita), ameddig e műveket a szerző engedélyének megfelelően használjuk. Ha az engedély terjedelmét túllépjük, vagy esetleg engedély nélkül végezzük a felhasználást - megsérthetjük más szerzői jogát.

Immáron több mint 130 éve a Szerzői Jogi Szakértő Testület feladata az, hogy szerzői jogi jogvitás ügyekben felmerülő szakkérdésekben a bíróságoknak vagy más hatóságoknak, továbbá peren kívül a felhasználási jog gyakorlásával kapcsolatos kérdésekben szakvéleményt adjon.

A testület szakvélemény-gyűjteményének hatodik kötete két nagy részből áll. A kötet első felében tanulmányokat olvashat a szerzői jogi szakértés történetéből, a szerzői jogi perek bírói tapasztalatairól, valamint a szakirodalmi művekről, az alkalmazott grafikáról, az építészeti művekről és a szoftverekről, amelyek az elmúlt tizenöt év legjelentősebb állásfoglalásain alapulnak. A kötet második fele a 2010-2013. években született szakvélemények válogatását tartalmazza. A kötetben olyan aktuális kérdésekre találhat választ, mint például mikor tekinthető egy átdolgozás jogsértőnek, új felhasználási módnak minősül-e egy film 3D-s feldolgozása, kell-e engedélyt kérni egy épület átalakításához a tervezőtől, sérti-e a szobrász személyhez fűződő jogát művének áthelyezése, szerzői jogi védelem alatt állhat-e egy graffiti, vagy felhasználható-e reklámszlogenként egy ismert dal címe." - az SZTNH ajánlója.

Dr. Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke előszavából:
"Az előző gyűjtemény kiadása óta eltelt öt-hat évet követő jelen immár a modernizációról, a szerzői joggal szembeni átfogó reform törekvéseiről szól, legyen szó globális, regionális vagy nemzeti szintről. (...) E megfontolást követve kértem fel a Szerzői Jogi Szakértő Testületet, hogy az Európai Bizottságnak az európai uniós szerzői jogot és szerzői jogi gyakorlatot a digitális kor követelményeihez igazítani célzó "Licensing Europe" elnevezésű kezdeményezése kapcsán képviselendő magyar álláspont megalapozása céljából készítsen a hazai érdekeket tartalmazó szakmai-tudományos anyagokat. (...) E hatodik kötet ezek szintézisét is adja."

És a kvintesszenciája, hogy miért érdemes e kötet a figyelmünkre, ugyancsak tőle:
"Aki e könyvet a kezébe veszi, megbizonyosodhat arról, hogy a 2010-2013-as esztendőkben ismét születtek olyan szakvélemények, melyek zsinórmértékül szolgálhatnak a szerzői jogok gyakorlása, a művek felhasználásának szempontjai kapcsán. Segítik a szerzőt a jogai terjedelmét érintő kérdéseiben, e jogok hatásos érvényesítésében, de irányt mutatnak a felhasználók számára is az általuk végzett felhasználásokkal összefüggésben, valamint kijelölik a szabad felhasználások gyakorlati terrénumát is."

Akadémiai Kiadó: szotar.net PRO - On-line Szótárak Intézmények és Vállalatok Számára
Dr. Osman Péter ismertetése

A számítógéppel elérhető szótár a 21. sz. egyik leghasznosabb munkaeszköze. A szótárak minden használati értékét egyesíti a legmodernebb informatika alkalmazásának előnyeivel, beleértve az így elérhető anyagok folyamatos frissülését is. Olyan gyorsaságot és hatékonyságot biztosít az idegen nyelvek használatában, s az anyanyelv magas színvonalú kezelésében, amely csak általa érhető el, és megengedhetetlen pazarlás nem használni!

A számítógéppel elérhető szótárak csupán pár kattintás révén máris elénk állítják a keresett szótári anyagot, információkat, a kérdéses szóhoz, kifejezéshez kötődő valamennyi szócikket, s informatikai eszközökkel segítik a keresést, s a talált anyag felhasználását, anélkül, hogy ki kellene lépnünk abból, amit a számítógépen épp teszünk. Alkalmazásuk olyan gyors és egyszerű, hogy érdemes munka közben arra is használni, hogy ellenőrizzük a pontos jelentést, megkeressük a legmegfelelőbb árnyalatot közvetítő szót, kifejezést, s ellenőrizzük a helyesírást - ha igényesek vagyunk, még azokon a nyelveken is, amelyeket jól ismerünk.

Az Akadémiai Kiadó on-line szótárainak használatában kulcsszó és kiemelkedően előnyös jellemző a villámgyors és a valamennyi: közös keretrendszerük egyetlen kereséssel felhozza az összes vonatkozó szócikket mindazokból a szótárakból, amelyek használati jogát megvásároltuk. A rendszer jelenleg 34 szótárt tartalmaz: kétnyelvű kézi- és nagyszótárak, illetve szakszótárak nyolc nyelven, magyar egynyelvű szótárak, bennük az Akadémiai Kiadó nyomtatott szótárainak teljes anyaga, nyelvspecifikus tartalmak, pl. hang, igeragozási táblázat stb. Mindez könnyen átlátható szócikkekkel, webre optimalizált megjelenítéssel. A teljes tartalom jelenleg 3,5 millió szócikk, 35 millió nyelvi elem. Kiemelést érdemel, hogy az orosz szótárak latin betűkkel is használhatók. A választék hamarosan további fontos szótárakkal bővül: bekerülnek a Wolters Kluwer Kft. jogi szótárai is.

E szótárak kiemelkedő erőssége (természetesen a nyomtatottaké is!) a garantált megbízhatóság, a folyamatos minőségbiztosítás. Ezt a szótárszerkesztősége sok évtizedes szakmai tapasztalata és szigorú technológiája biztosítja: több körben szerkesztett, lektorált, korrektúrázott szótárak, amelyek anyagát rendszeresen frissítik. Ez különösen fontos a különféle szakszótárak- műszaki, pénzügyi - felhasználóinak. A szótárai magas használati értékét bizonyítják azok nagy eladási számai is.
A két, itt leginkább használatos nyelvből - angol és német - a szótárak gyakorlatilag teljesen lefedik azt a köznyelvi és szakmai szókincset, amely szavak felmerülhetnek fordítási helyzetben.
A további előnyökből és jellemzőkből:
- Intelligens hozzáférési rendszer:
- Interneten elérhető, használatához nincs lokális telepítési és üzemeltetési költség
- Külön felhasználói bejelentkezést nem igényel
- Több telephely egyidejű kiszolgálását is biztosítja
- Rugalmas díjszabás a szótárak és felhasználók száma alapján
- Intelligens működés a használatban:
- Címszavas, szöveges és összetett keresés a teljes adatbázisban - ugyanakkor lehetséges a keresés szűkítése meghatározott nyelvekre, szótárakra, egyéni szótárcsoportokra
- Szótöredékekre való keresés lehetősége
- Teljes mondatok, hosszabb szövegek szótárazása egyetlen kereséssel
- Prediktív listával támogatott címszavas keresés
- Toldalékos szavak szótári alakjának automatikus felismerése
- Smartclick funkció: a szócikk kijelölt elemeire való kattintással új keresés indítható
- Lapozás lehetősége a szótár előző, következő szócikkeire
- Kedvenc szócikkek és előző keresések mentése

A felhasználó a rendszerhez hozzáadhatja a saját szótári adatbázisait és saját szócikkeit.

Simon Sebag Montefiore: Jeruzsálem - Egy város életrajza - Alexandra Kiadó, 2014.
Dr. Osman Péter ismertetése

"Jeruzsálem története a világ története"
Jeruzsálem a világ egyetlen olyan városa, amelyet a nagy könyves vallások mindhárma legfőbb szent helyei egyikének tekint. Történelméből épp úgy tudjuk, mint a napi politikából, hogy e kivételes, kitüntetett szerepe egyben végzete is. Története a világ történetének tükre, úgy is, hogy bár a szentség hona három nagy vallás híveinek, a béke honává sohasem válhatott.

Honlapján olvasható bemutatkozásából: "A szerző brit történész és regényíró, könyveit negyven nyelven adják ki. E műve bestseller lett világszerte. Az Alexandra kiemeli, hogy a Sztálin: A Vörös Cár udvara című könyvét 2004-ben az év történelmi könyvének választották a British Book Awardson, folytatása, Az ifjú Sztálin pedig számos nemzetközi díjat nyert."

E témájához és annak szellem- és világtörténelmi szerepéhez méltóan hatalmas művét - amely a történelmet élettel teli, regényes elemekkel ötvöző, kitűnő olvasmány - így vezeti fel:
"Jeruzsálem története a világ története, azonban a júdeai dombok közt elterülő, gyakran igencsak szegényes vidéki város krónikája is. Jeruzsálemet hajdan a világ közepének tekintették, és e vélekedés manapság még inkább megállja a helyét. Ugyanis a város az ábrahámi vallások harcának központja, a mind’ népszerűbbé váló keresztény, zsidó és iszlám fundamentalizmus kegyhelye, a civilizációk összecsapásának stratégiai színtere, az ateizmus és a hit között húzódó frontvonal, a nem vallásos emberek csodálatának tárgya, a zavaros összeesküvés-elméletek és az interneten gyártott mítoszok állandó témája, valamint az egész napos hírműsorok korszakának kiemelt főcíme is egyben."

"Jeruzsálem szent város ugyan, mégis kezdettől fogva a babona, a sarlatánizmus és a bigott gondolkodás fellegvárának számított. Birodalmak vágytak rá, és jutalomnak érezték a birtoklását, holott nincs különösebb stratégiai értéke. Kozmopolita otthont kínál számos szektának, ám mindegyikük kizárólagos igényt tart rá. Sok neve van - mégis, minden tradíciója elég szektás ahhoz, hogy a többi hagyományt kirekessze. Maga a hely olyan finomsággal bír, hogy a zsidók vallási irodalma nőként beszél róla - érzéki, élő, gyönyörű szép nőként, néha azonban szégyentelen cédaként is, máskor pedig szeretőitől elhagyott, megsebzett hercegnőként. Jeruzsálem egyetlen isten háza, két nép fővárosa, három vallás temploma és az egyedüli olyan város, amely kétfajta léttel is bír. Egyszerre evilági és mennyei, s a valóságos hely utolérhetetlen szépsége eltörpül a mennyei város dicsősége mellett. Mivel Jeruzsálem egyszerre kézzelfogható és földöntúli tér, a város bárhol létezhet: világszerte új Jeruzsálemeket alapítottak, és mindenki saját Jeruzsálemet képzel el."
"Célom, hogy Jeruzsálem történetét a legszélesebb értelemben véve mindenki számára írjam meg, legyen bár ateista vagy hívő, keresztény, mohamedán vagy zsidó. Semmilyen politikai szándék sem vezet, még napjaink küzdelmeinek bemutatása során sem. Időrendben mesélem el a történetet, nők és férfiak - katonák és próféták, költők és uralkodók, parasztok és muzsikusok -, valamint családok históriáját, akik Jeruzsálemet azzá tették, ami. A könyv Jeruzsálem történetét mint a világtörténelem gócpontját mutatja be, de nem akar a város minden aspektusának enciklopédiája lenni, és az összes falmélyedést, oszlopot és árkádot sem kívánja leírni. Munkám olyan szintézis, amely ókori és modern források olvasására, a terület specialistáival, professzorokkal, régészekkel, családokkal és politikusokkal folytatott személyes beszélgetésekre, valamint számtalan jeruzsálemi látogatásra, a város kegyhelyeinek és ásatásainak megfigyelésére épül. Sikerült bizonyos új vagy ritkán használt forrásokat is feltárnom."

Teljes körű sajtószemle

(Az idézetek csak a figyelem felkeltését szolgálják, a cikkek teljes szövege Titkárságunkon rendelkezésre áll vagy a linkre kattintva olvasható!)
A sajtószemle tagvállalataink, az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., a Hír-Adás Sajtóügynökség és Médiafigyelő Kft., valamint a Tranzpress Kft. segítségével készült.


Kisalföld, 2015. február 23., hétfő, 7. oldal
Szabadalmakat hozott a kutatás

Nógrád Megyei Hírlap, 2015. február 23., hétfő, 4. oldal
Innovációs címet nyert el

Vg.hu, 2015. február 23., hétfő
Ziccer, de még nem gól

Szakszervezetek.hu, 2015. február 23., hétfő
Oktatás, kutatás, felzárkózás

Nlcafe.hu, 2015. február 23., hétfő
Szavazz a magyar innovációra egy nemzetközi versenyben!

News4business.hu, 2015. február 23., hétfő
Magyar Evopro-buszokat gyárthatnak az orosz fővárosban

News4business.hu, 2015. február 23., hétfő
Virtuális zenestúdiót, koncert- és próbatermet fejlesztett egy magyar vállalat

Mmonline.hu, 2015. február 23., hétfő
Ilyen az egyik legsikeresebb magyar startup irodája

Kisalfold.hu, 2015. február 23., hétfő
Szabadalmakat hozott a kutatás

Technokrata.hu, 2015. február 23., hétfő
Nézz be a LogMeIn új irodájába!

>Hirado.hu, 2015. február 23., hétfő
Ez a kitörési esély magyar digitális cégeknek

Gyartastrend.hu, 2015. február 23., hétfő
Optikai távolságmérőt fejlesztett egy magyar cég

Uzleti-innovacio.blog.hu, 2015. február 23., hétfő
ELTE Innovációs Nap

Pcpult.hu, 2015. február 23., hétfő
Teszteltük a LogMeIn megújult budapesti irodáját!

Hirek.prim.hu, 2015. február 23., hétfő
Magyar fejlesztés nyit új korszakot a számvitel-technológiában

Világgazdaság, 2015. február 24., kedd, 12. oldal
Mit tegyen Obama az innováció felgyorsításáért?
"...Scott Berkun korábban a Microsoft és a WorldPress.com vezetőjeként dolgozott, majd inkább írásra adta fejét, és előadásokat tart sikeres cégek vezetőinek, jeles egyetemek hallgatóinak. Egyik legolvasottabb könyve (The Myths of Innovation) több közkeletű, az innovációhoz kötődő tévhitet tárgyal..."

Kelet-Magyarország, 2015. február 24., kedd, 14. oldal
Tedd jobbá a világot a tudomány segítségével!

Vg.hu, 2015. február 24., kedd
Mit tegyen Obama az innováció felgyorsítására?

Itextreme.hu, 2015. február 24., kedd
Átadta innovatív fejlesztőközpontját a LogMeIn

Atv.hu, 2015. február 24., kedd
Két év után is fantomintézetnek tűnik a Nemzetstratégiai Kutató

Uzleti-innovacio.blog.hu, 2015. február 24., kedd
Mobilfizetési alkalmazásokat fejlesztett a Cellum

Privatbankar.hu, 2015. február 24., kedd
Magyar startup számolhat le Európa sárga fogaival

Pecsicivil.hu, 2015. február 24., kedd
Richter témapályázat 2015

Mfor.hu, 2015. február 24., kedd
Magunknak fehéríthetjük a fogunkat egy magyar startup segítségével

Inforadio.hu, 2015. február 24., kedd
Magyar startup fogfehérít Európában

Euroastra.hu, 2015. február 24., kedd
Átadta innovatív fejlesztőközpontját a LogMeIn, az egyik legsikeresebb magyar startup.

Vg.hu, 2015. február 24., kedd
IT kutatási központot avatott a Siemens Kolozsváron

Uzletresz.hu, 2015. február 24., kedd
Mit üzenhet a vállalkozóknak egy hetedikes feltaláló?

Szon.hu, 2015. február 24., kedd
Tedd jobbá a világot a tudomány segítségével!

Szabadsag.ro, 2015. február 24., kedd
Egy IT kutatási és fejlesztési központot avatott fel a Siemens Kolozsváron

Metropol.hu, 2015. február 24., kedd
Magyar fogfehérítős startup tör be Európába

Ma.hu, 2015. február 24., kedd
Magyar cég fehérítené Európa fogait

Hirado.hu, 2015. február 24., kedd
Információtechnológiai kutatási és fejlesztési központot nyitott a Siemens Kolozsváron

Nepszava.hu, 2015. február 24., kedd
Irány a világűr! Csatlakoztunk az Európai Űrügynökséghez

Foter.ro, 2015. február 24., kedd
Megérkezett a Siemens Kolozsvárra

Cink.hu, 2015. február 24., kedd
Az Európai Űrügynökség teljes jogú tagja lett Magyarország

Piacesprofit.hu, 2015. február 24., kedd
Kockázati tőke: minden jó, ha a vége jó, de mikor jó?

TV2: Mokka, 2015. február 24., kedd
2014 és 2020 között tíz nagy operatív program keretében 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Magyarországra az Európai Uniótól

Napi Gazdaság, 2015. február 25., szerda, 13. oldal
Nem csupán a szoftverfejlesztők élhetnek a lehetőséggel

Világgazdaság, 2015. február 25., szerda, 1. oldal
Innováció: látszat és valóság

Paprikaradio.ro, 2015. február 25., szerda
IT kutatási és fejlesztési központot avattak fel Kolozsváron

Magyarszo.com, 2015. február 25., szerda
Többrétű, versenyképes tudás

Orientpress.hu, 2015. február 25., szerda
Az idei Innovációs Nagydíjra 32-en pályáztak
"...A Magyar Innovációs Nagydíj 2014. évi pályázati felhívására 32 pályamunkát nyújtottak be különböző magyar cégek - tájékoztatott a Magyar Innovációs Szövetség szerdán..."

Hirado.hu, 2015. február 25., szerda
Több mint 30-an pályáztak az innovációs nagydíjra

Napi.hu, 2015. február 25., szerda
Újra innovációkat díjaznak

Mon.hu, 2015. február 25., szerda
Innovációs szövetség: 32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

Boon.hu, 2015. február 25., szerda
Innovációs szövetség: 32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

Szon.hu, 2015. február 25., szerda
Innovációs szövetség: 32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

Inforadio.hu, 2015. február 25., szerda
32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

Ujnemzedek.hu, 2015. február 25., szerda
32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

Gyorplusz.hu, 2015. február 25., szerda
32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

Ma.hu, 2015. február 25., szerda
32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

Pecsistop.hu, 2015. február 25., szerda
Az idei Innovációs Nagydíjra 32-en pályáztak

Stop.hu, 2015. február 25., szerda
Az idei Innovációs Nagydíjra 32-en pályáztak

Zetapress.hu, 2015. február 25., szerda
Újítások a Felsőházban
"...A Magyar Innovációs Nagydíj 2014. évi pályázat eredményesen lezáródott. A beérkezett pályázatokat az NKFI Hivatal elnökének vezetésével tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság megkezdte értékelő munkáját..."

Erdon.ro, 2015. február 25., szerda
Innovációs szövetség: 32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

Agrarhirek.hu, 2015. február 25., szerda
Új vizekre evez az állami kockázati tőke - Dőlhet a pénz a startupokhoz

Stockportal.hu, 2015. február 25., szerda
Csaknem megduplázta befektetéseit a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

Ma.hu, 2015. február 25., szerda
Mennyit ér egy jó ötlet?

Tozsdeforum.hu, 2015. február 25., szerda
Milliárdokat tolnak a startupokba

Tozsdeforum.hu, 2015. február 25., szerda
Uniós pénzből karolják fel az ágazatot

Tozsdeforum.hu, 2015. február 25., szerda
Díjazzák a nagy ötleteket
"...A 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a vállalat kapja, amelyik a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. Az ünnepélyes díjátadót március 26-án az Országházban tartják, a 2014. évi Innovációs Nagydíjat az Országgyűlés elnöke adja át..."

Szekelyhon.ro, 2015. február 25., szerda
Több mint inkubátorház
"...Csíkszeredában több mint húsz éve létesült egy inkubátorház a Hargita utca 95. szám alatt vállalkozások támogatására: 1994-ben alakult a Hargita Megyei Innovációs és Inkubációs Szövetség (Asocia?ia Centru Harghita de Inovare ?i Incubare în Afaceri), amely a régi, úgynevezett alsó traktorgyár irodaházában hozta létre az inkubátorházat..."

Napi.hu, 2015. február 25., szerda
Ők kapnak milliókat az államtól

Minuszos.hu, 2015. február 25., szerda
A Siemens it-kutatási és fejlesztési központot avatott fel

Godolloi-hirek.hu, 2015. február 25., szerda
A talaj, amin állsz és élsz
"...Idestova öt évvel ezelőtt kísérleti jelleggel indította el az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a "Meet the scientist" elnevezésű programot hazánkban. Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Bizottságot, míg a lebonyolításra a Magyar Innovációs Szövetséget (MISZ) kérték fel. Az időközben egyre népszerűbbé és sikeresebbé vált program célja a műszaki- és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a magyar középiskolások körében..."

Veol.hu, 2015. február 25., szerda
Több ezer milliárd forintnyi fejlesztési forrás a magyar vállalkozásoknak

Profitline.hu, 2015. február 25., szerda
Van egy jó vállalkozási ötlete? Most megvalósíthatja

Profitline.hu, 2015. február 25., szerda
Csaknem megduplázta befektetéseit a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

Portfolio.hu, 2015. február 25., szerda
Új vizekre evez az állami kockázati tőke - Dőlhet a pénz a startupokhoz

Portfolio.hu, 2015. február 25., szerda
Újabb taggal bővült a milliárdos startup-lista

Mno.hu, 2015. február 25., szerda
Erre költenének 300 milliárd forintot

Hvg.hu, 2015. február 25., szerda
Magyar családi vállalkozás törhet be a brit piacra

Mr1-Kossuth Rádió, Reggeli Hírek, 2015. február 25., szerda
Magyarország teljes jogú tagként csatlakozik az Európai Űrügynökséghez

InfoRádió, 2015. február 25., szerda
Innovációs nagydíj
"...A gazdaság, különböző ágazataiból 32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra - közölte a Magyar Innovációs Szövetség. A nagydíjon kívül az idén további 7 elismerést ítélnek oda. A díjat az a vállalat kapja, amelyik a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó fejlesztést valósította meg. Az ünnepélyes átadót március 26-án az Országházban tartják..."

Figyelő, 2015. február 26., csütörtök, 26. oldal
Háromszor több támogatást kapnak a cégek

Figyelő, 2015. február 26., csütörtök, 26. oldal
Háromszor több támogatást kapnak a cégek
"...ESSŐSY ZSOMBOR Néhány területet leszámítva a multik ki lesznek zárva az EU-s forrásokból - nyilatkozta a Figyelőnek a MAPI Magyar Fejleszt..."

Figyelő, 2015. február 26., csütörtök, 36+37. oldal
Mobilos, fizess!
TELEFON ÉS BANKKÁRTYA HÁZASSÁGA

Figyelő, 2015. február 26., csütörtök, 53. oldal
Itt az Igen. Gyere és valósítsd meg az álmod!

Figyelő, 2015. február 26., csütörtök, 56. oldal
Amerikai partnerrel működik együtt az MVM-csoport
"...Kutatás-fejlesztési együttműködésről szóló megállapodást írt alá az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az amerikai Electric Power Research Institute (EPRI) vezetése..."

Figyelő, 2015. február 26., csütörtök, 63. oldal
Katona Gergely
"...Magyar Szilícium-völgy létrehozását tervezi Katona Gergely fizikus, kutató, a lézermikroszkópokat gyártó Femtonics Kft. tulajdonosa. Az egyeztetések már megkezdődtek a kormánnyal..."

Magyar Narancs, 2015. február 26., csütörtök, 14+15. oldal
Tudományos kézrátétel
"...Megszűnt az alapkutatásokat szolgáló OTKA, amely a nemzet­közi átvilágítás szerint is a magyar kutatási rendszer nagyszerű eleme volt. Pálinkás József, az új megahivatal elnöke azt ígéri, minden úgy lesz, mint régen. De akkor meg mire jó ez az egész?..."

Napi Gazdaság, 2015. február 26., csütörtök, 4. oldal
Legfontosabbak a szabadalmi kérdések

Napi Gazdaság, 2015. február 26., csütörtök, 15. oldal
Távdiagnosztika gyorsítja a kardiológiai ellátást

Napi Gazdaság, 2015. február 26., csütörtök, 6. oldal
Versenyhátrányt okoz a magas energiaár és a bürokrácia

Népszava, 2015. február 26., csütörtök, 4. oldal
Környezetvédelem és növekedés

HVG, 2015. február 26., csütörtök, 60+62. oldal
Gőzhenger
"...Az Apple iPhone-függőségeA kínai piac meghódítása és az iPhone 6 csúcsra röpítette az amerikai Apple pénzügyi eredményét, ami meghat..."

Supply Chain Monitor, 2015. február 26., csütörtök, 9. oldal
Támogatás Startup cégeknek

Világgazdaság, 2015. február 26., csütörtök, 1. oldal
Innováció: látszat és valóság Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak

Promenad.hu, 2015. február 26., csütörtök
300 milliárd forint forrás jut az élelmiszeripar fejlesztésére

Inforadio.hu, 2015. február 26., csütörtök
Pálinkás: legyen kiszámítható az innovációba való befektetés

Hirado.hu, 2015. február 26., csütörtök
Pálinkás: legyen kiszámítható az innovációba való befektetés

Elektro-net.hu, 2015. február 26., csütörtök
2014-ben kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek

Hvg.hu, 2015. február 26., csütörtök
Mennyit ér egy jó ötlet?

Tozsdeforum.hu, 2015. február 26., csütörtök
Elrajtolt a Seed Star Battle startup verseny

Privatbankar.hu, 2015. február 26., csütörtök
Budapestnek önmagára kell találnia, ha startup-nagyhatalom akar lenni - interjú

Vg.hu, 2015. február 26., csütörtök
Ludditáknak nincs helye a magyar fejlesztéspolitikában

Zoldtech.hu, 2015. február 26., csütörtök
Gazdasági növekedés és környezetvédelem - együtt is sikerülhet

Vg.hu, 2015. február 26., csütörtök
Már a földeken is űrtechnikára van szükség

Technokrata.hu, 2015. február 26., csütörtök
Itt az újabb magyar sikersztori!

Portfolio.hu, 2015. február 26., csütörtök
Módosult a versenyképes IKT-szektor fejlesztését támogató pályázat

Packmarket.hu, 2015. február 26., csütörtök
Logisztikai Konferencia és Fórum

News4business.hu, 2015. február 26., csütörtök
Új ügyvezető igazgató a GE Hungary-nál

Napigazdasag.hu, 2015. február 26., csütörtök
Kínában nagyon ráfeküdtek a K+F-re
"...Rekordösszeget költöttek kutatás-fejlesztésre 2014-ben Kínában, a kelet-ázsiai ország a találmányokra benyújtott szabadalmak számát illetően is megőrizte világelsőségét..."

Hirado.hu, 2015. február 26., csütörtök
Rekordösszeget költöttek kutatás-fejlesztésre Kínában

Kreativ.hu, 2015. február 26., csütörtök
Pénteki határidő a Moholy-Nagy dizájnösztöndíjra

Blikk.hu, 2015. február 26., csütörtök
Kínában rekordösszeget költöttek kutatás-fejlesztésre

Agrarhirek.hu, 2015. február 26., csütörtök
300 milliárd forint forrás jut az élelmiszeripar fejlesztésére

Orientpress.hu, 2015. február 26., csütörtök
Májusban elfogadhatja Brüsszel a vidékfejlesztési programot

Orientpress.hu, 2015. február 26., csütörtök
Elkészült az élelmiszeripari-fejlesztési stratégia

Mno.hu, 2015. február 26., csütörtök
Innovációs sikerek a láthatáron?

Magyarhirlap.hu, 2015. február 26., csütörtök
Megújul az élelmiszeripari ágazat

Euronews.com, 2015. február 26., csütörtök
Az űrből a hétköznapokba: innováció határok nélkül

Figyelo.hu, 2015. február 26., csütörtök
"Csúnya-csúnya állam"
"...A mostani ciklus egyik kiemelt támogatási területe a k+F, az innováció, ami lényegében bármelyik ágazatban produkálhat minőségi ugrást. Kérdés, hogy a kkv-k és az egyetemi kutatóintézetek képesek lesznek-e együttműködni, merthogy ez a kabinet szándéka, az új, innovatív termékek és szolgáltatások megjelenését preferálja..."

Figyelo.hu, 2015. február 26., csütörtök
Hétszázmilliárd innovációra!

Erdely.ma, 2015. február 26., csütörtök
IT kutatási központot avatott a Siemens Kolozsváron

Computerworld.hu, 2015. február 26., csütörtök
Verseny innovatív startup vállalkozásoknak

Bitport.hu, 2015. február 26., csütörtök
Újabb versenyen bizonyíthatnak a magyar startupok
"...Jó ötletek vannak, de egyre kevesebb a befektetésre érdemes kész cég Magyarországon - így sommázta véleményét Erdei Sándor, a DBH Group alapító-vezérigazgatója azon a tájékoztatón, ahol a társaság és a Lewis PR cég közös startupos kezdeményezését jelentették be. Erdei szerint ma már lehet, hogy nem is maga a tőke hiányzik az ígéretes kezdő vállalkozások piacáról, hanem elsősorban a megfelelő üzleti inkubáció..."

Godollonettv.hu, 2015. február 26., csütörtök
Gödöllőn a "Meet the scientist" program

Pannonnovum.hu, 2015. február 26., csütörtök
Sajtóközlemény - 2014-ben kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek
"...A 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a vállalat kapja, amelyik a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke az NKFI Hivatal elnöke..."

SzTNH e-Hírek, 2015. február 26., csütörtök
Megkezdte működését az Egységes Szabadalmi Bíróság budapesti Bíróképző Központja

SzTNH e-Hírek, 2015. február 26., csütörtök
Megalakul a Visegrádi Szabadalmi Intézet

SzTNH e-Hírek, 2015. február 26., csütörtök
"Fényes" MAGYAROK - Középiskolai Tanulmányi Ösztöndíj 2015

Katolikus Rádió, Hírtükör, 2015. február 26., csütörtök
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal felállításának fő célja, hogy legyen kiszámítható és átlátható Magyarországon a kutatásfejlesztés, innovációba való befektetés, mondta Pálinkás József

HírTV, Magyarország élőben, 2015. február 26., csütörtök
2020-ig állnak uniós források rendelkezésre innovációs célokra

Napi Gazdaság, 2015. február 27., péntek, 12. oldal
Mindenki jól járhat a duális képzéssel

Világgazdaság, 2015. február 27., péntek, 4. oldal
Innováció: látszat és valóság

Világgazdaság, 2015. február 27., péntek, 2. oldal
Kiszámíthatóbb k+f befektetések kellenek
"...A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal felállításának fő célja, hogy legyen kiszámítható és átlátható Magyarországon a kutatás- fejlesztés-innovációba való befektetés - mondta Pálinkás József, a hivatal vezetője..."

Világgazdaság, 2015. február 27., péntek, 6. oldal
Brüsszel májusban elfogadhatja a vidékfejlesztési programunkat

Világgazdaság, 2015. február 27., péntek, 16. oldal
Valóban győztesek a nemzeti bajnokok?
"...Az uniós kormányok - annak ellenére, hogy az 1980-as évek óta az ipar jelentős részét privatizálták - még mindig igen kiemelten kezelik az iparpolitikát..."

24 Óra, 2015. február 27., péntek, 14. oldal
EU Horizon: az első kiírások

Somogyi Hírlap, 2015. február 27., péntek, 1+5. oldal
Kőolajvezeték Kálmán-operettel

Tozsdeforum.hu, 2015. február 27., péntek
Jönnek az európai pénzek - aki kimarad az lemarad

Adozona.hu, 2015. február 27., péntek
Így csökkentheti adóit és innovációs járulékát

Sonline.hu, 2015. február 27., péntek
Orbán és Fico, végül Csányi - kőolajvezeték Kálmán-operettel

News4business.hu, 2015. február 27., péntek
Élvonalban a magyar és brit innovációs együttműködés

Hirado.hu, 2015. február 27., péntek
Határon átnyúló kezdeményezésről döntött Pest megye
"...Az együttműködés fő területei a következők lesznek: közlekedés, gazdaság, kutatás és innovációk, energetika, megújuló energiaforrások, idegenforgalom, kultúra, környezet, sport, humán erőforrás, mezőgazdaság és élelmiszeripar, valamint az egészségügyi és szociális szolgáltatások..."

Ujszo.com, 2015. február 27., péntek
Brüsszel rábólintott az operatív programokra

Pecsicivil.hu, 2015. február 27., péntek
Richter témapályázat 2015 - gyógyszeripari kutatás és innováció

Orientpress.hu, 2015. február 27., péntek
Innováció: a kkv-szektor a felzárkózás záloga

Mandiner.hu, 2015. február 27., péntek
2020-ig 1200 milliárdot költhetnek vidékfejlesztésre

Magyarhirlap.hu, 2015. február 27., péntek
Négymilliárd euró vidékfejlesztésre

Inforadio.hu, 2015. február 27., péntek
Több mint 1200 milliárd forint jut vidékfejlesztésre 2020-ig

Magyarhirlap.hu, 2015. február 27., péntek
Négymilliárd euró vidékfejlesztésre

Inforadio.hu, 2015. február 27., péntek
Több mint 1200 milliárd forint jut vidékfejlesztésre 2020-ig

Figyelo.hu, 2015. február 27., péntek
Üzleti alkalmazások 2.0

Minuszos.hu, 2015. február 27., péntek
Indul a Seed Star Battle startup verseny

Pannonnovum.hu, 2015. február 27., péntek
Pálinkás: legyen kiszámítható az innovációba való befektetés

Pannonnovum.hu, 2015. február 27., péntek
A 2014-2020-as uniós ciklus vállalkozói terveiről

Lánchíd Rádió, 2015. február 27., péntek
Uniós források gazdaságfejlesztésre

Békés Megyei Hírlap, 2015. február 28., szombat, 4. oldal
Felsőoktatás: együttműködés Szegeddel is

Békés Megyei Hírlap, 2015. február 28., szombat, 7. oldal
Már a földeken is űrtechnikára van szükség

Petőfi Népe, 2015. február 28., szombat, 1+7. oldal
Űrtechnika a földeken

Népszabadság, 2015. február 28., szombat, 1. oldal
Innováció: látszat és valóság • Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak

Népszabadság, 2015. február 28., szombat, 15. oldal
Innováció: látszat és valóság Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak
"...A KFI intézményi ?nanszírozási megújításának lehetőségei Magyarországon - 2015 Pálinkás József elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Panelbeszélgetés..."

Mixonline.hu, 2015. február 28., szombat
Jön a magyar fogfehérítés

Tozsdeforum.hu, 2015. február 28., szombat
Ezekkel az appokkal szeretünk vásárolni

Mno.hu, 2015. február 28., szombat
Nyugodtabban alhatunk a magyar felfedezéstől?
"...A kormányfő akkor arról beszélt, hogy az agykutatás lehet a zászlóshajója annak a célkitűzésnek, hogy Magyarország a termelési központ mellett kutatási innovációs térséggé is váljon Európában. Pálinkás József kiemelte: a világon elsőként indul egy ilyen jelentős nemzeti agykutatási program..."

Vs.hu, 2015. február 28., szombat
Kirepülnek a Design Terminál mentorprogramjának fiatal vállalkozói

Valasz.hu, 2015. február 28., szombat
Design Terminál: bővül a kreatív ipar, de segíteni kell a vállalkozásokat

Orientpress.hu, 2015. február 28., szombat
Bővül a magyar kreatív ipar

Kossuth Rádió, 2015. február 28., szombat
Elektromos fák Izraelben
"...Izraelben feltalálták az elektromos fát. Az e-tree napenergiával működő energiatermelő levelei és ágai árnyékot adnak és a tövüknél a termelt áramból wifit, internetes teret működtetnek, feltöltenek okostelefonokat, hideg vizes kutat üzemeltetnek és a törzsükön egy képernyő is van..."

Turizmusonline.hu, 2015. március 1., vasárnap
A kkv-szektor járhat jól a következő uniós fejlesztési időszakkal

Piacesprofit.hu, 2015. március 1., vasárnap
Ezek Európa legjobb appjai

Itextreme.hu, 2015. március 1., vasárnap
Magyar sikersztori a banki szoftverek nemzetközi piacán

Agrarszektor.hu, 2015. március 1., vasárnap
Így oszt el 1200 milliárdot Lázár minisztériuma

Agrarszektor.hu, 2015. március 1., vasárnap
Bővül a magyar kreatív ipar, de segíteni kell a vállalkozásokat

Profitline.hu, 2015. március 1., vasárnap
Bővül a magyar kreatív ipar, de segíteni kell a vállalkozásokat

Világgazdaság, 2015. március 2., hétfő, 1. oldal
Innováció: látszat és valóság

Népszabadság, 2015. március 2., hétfő, 11. oldal
Innováció: látszat és valóság Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak

Ado.hu, 2015. március 2., hétfő
Ítélt a Kúria: K+F adójogi megítélése

Napi.hu, 2015. március 2., hétfő
Újra lehet a pénzosztásra jelentkezni az NGM-nél

Vg.hu, 2015. március 2., hétfő
NGM: elérhetők az utolsó GOP forrású pályázati felhívások

Tozsdeforum.hu, 2015. március 2., hétfő
Még lehet pályázni a GOP-ra

Piacesprofit.hu, 2015. március 2., hétfő
Két fontos pályázat érhető el mától

Ma.hu, 2015. március 2., hétfő
Elérhetők az utolsó GOP forrású pályázati felhívások

Mfor.hu, 2015. március 2., hétfő
Lehet pályázni az utolsó GOP pénzekre

Hvg.hu, 2015. március 2., hétfő
Ezekhez a cégekhez dőlni fog a pénz

Fn.hir24.hu, 2015. március 2., hétfő
Erre költik a lengyelek az uniós forrásokat 2.
"...Olyan tudományos kutatásra, innovációra költenek, amelyek a mindennapi életben is hasznosulnak. A harmadik az oktatás. Itt a diplomások arányának növelése a cél. Különösen a harmincas generáció a fontos számukra, mivel jelenleg közülük kerül ki a legtöbb munkanélküli..."

Bruxinfo.hu, 2015. március 2., hétfő
Így halad az EU a 2020-as célok elérése felé

Uzletresz.hu, 2015. március 2., hétfő
Melyik a világ legértékesebb startupja?

Pannonnovum.hu, 2015. március 2., hétfő
Két fontos pályázat érhető el mától

Computerworld: Számítástechnika, 2015. február 25., szerda, 10+11. oldal
A Wignerben fejlesztett kamerák védik a világ egyik legnagyobb fúziós berendezését

Magyar Hírlap, 2015. március 3., kedd, 10. oldal
Hamarosan indul az új ciklus
Gazdaságfejlesztési Operatív Programok

Napi Gazdaság, 2015. március 3., kedd, 3. oldal
Elérhetők az utolsó GOP-pályázatok
Az előző uniós támogatási ciklus idén záruló Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának (GOP) forrásából utolsók

Népszabadság, Jótett, 2015. március 3., kedd, 14. oldal
Innovációs ötletbörze

Világgazdaság, 2015. március 3., kedd, 1. oldal
Innováció: látszat és valóság

Világgazdaság, 2015. március 3., kedd, 2. oldal
Megmenekülnek a zalaegerszegi uniós fejlesztések

Világgazdaság, 2015. március 3., kedd, 2. oldal
Megjelent az utolsó GOP-kiírás

Napló, 2015. március 3., kedd, 4. oldal
Lehetőség a kicsiknek

Vg.hu, 2015. március 3., kedd
Csak ábránd a régió élére kerülni

Itbusiness.hu, 2015. március 3., kedd
Lehetőségek és buktatók

U-szeged.hu, 2015. március 3., kedd
Innovációs világversenyre készül az SZTE mérnök csapata

Tozsdeforum.hu, 2015. március 3., kedd
Kutatási reformban segít az Unió

Tozsdeforum.hu, 2015. március 3., kedd
Egyre jobban bízunk az új technológiában

Technokrata.hu, 2015. március 3., kedd
Challenge Up! Így segíti a startupokat a Cisco, a Telekom és az Intel

Pecsma.hu, 2015. március 3., kedd
Szuper hamisítás elleni technika Magyarországról
"...A világon eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát, egy olyan biztonsági címkét fejlesztettek ki magyar tudósok, amely használatával az eredetiség kétség nélkül azonosítható..."

Sikerado.hu, 2015. március 3., kedd
Itt egy új magyar fejlesztés

Mon.hu, 2015. március 3., kedd
Hamisítás elleni technológiát fejlesztettek magyar tudósok

Ma.hu, 2015. március 3., kedd
Magyar fejlesztés: hamisítás elleni technológia

Hirado.hu, 2015. március 3., kedd
Magyar fejlesztés: hamisítás elleni technológia

Valasz.hu, 2015. március 3., kedd
A világon egyedülálló magyar találmányt mutattak be

Nepszava.hu, 2015. március 3., kedd
Nincs több hamisítás? Zseniális fejlesztés magyaroktól

Mno.hu, 2015. március 3., kedd
Igaz vagy hamis - magyar találmány válaszol a kérdésre

Mmonline.hu, 2015. március 3., kedd
Közös akcióban a Cisco, a Deutsche Telekom és az Intel

Mediainfo.hu, 2015. március 3., kedd
Challenge UP! program

Computerworld.hu, 2015. március 3., kedd
Kihívásra fel!

Autogyar.hu, 2015. március 3., kedd
Innovációs Központot nyitott a 3M Budapesten

Alternativenergia.hu, 2015. március 3., kedd
"Zöldebbé" teszik a kecskeméti cég biogázüzemét
"...A fejlesztésre a Norvég Alap Zöld Ipari Innováció programjának támogatásával nyílik lehetőség. A nyitórendezvényen Tarnóczky Tímea programkoordinátor arról számolt be, hogy összesen 90 pályázatot nyújtottak be, a rendelkezésre álló 6 és fél milliárd forintból 28 projektet tudnak támogatni..."

Nol.hu, 2015. március 3., kedd
Az tanul, aki már tud
"...A 2002-től 2010-ig szóló stratégia fő célkitűzése a tudásalapú gazdaság megteremtése volt, a 2010-től 2020-ig terjedő időszakra pedig a tudásra és az innovációra épülő, fenntartható gazdasági növekedést irányozták elő alapvető célként. 2020-ra a 25-64 éves felnőttek legalább 15 százalékának kell részt vennie az egész életen át tartó tanulásban..."

Pannonnovum.hu, 2015. március 3., kedd
Kockázati tőke: minden jó, ha a vége jó, de mikor jó?

Pannonnovum.hu, 2015. március 3., kedd
AAL információs nap - 2015. március 19.
"...Megjelent az AAL (Tevékeny és önálló életvitel közös) program 2015. évi pályázati felhívása. Az AAL program célja infokommunikációs technológia (IKT) alapú fejlesztések (innovatív új termékek, rendszerek, szolgáltatások, technológiák, illetve meglévő technológiák javításának és integrációjának) megvalósítása az idősek életminőségének javítása érdekében..."

Magyar Nemzet, 2015. március 4., szerda, 13. oldal
Innovációs reform kezdődik

Haszon Magazin, 2015. március 4., szerda, 12-19. oldal
Üzleti ötletek 2015-re

Piac és Profit, 2015. március 4., szerda, 13. oldal
Az innovatív

Piac és Profit, 2015. március 4., szerda, 37. oldal
Kitörési esély a magyar cégeknek
"...Április 8-9-én a mintegy 170 előadáson a legfrissebb techtrendek mellett szó lesz arról is, hogy egy ötletből hogyan lehet jól működő üzletet létrehozni a digitális iparágban, továbbá a mobilpiac, a smart technológia, a közösségi finanszírozás, a viselhető eszközök, a hazai startupvilág és egyetemi innovációs tevékenység aktualitásait szedik ízekre vezető hazai és külföldi szakemberek..."

Népszabadság, 2015. március 4., szerda, 13. oldal
Innováció: látszat és valóság Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak

Profitline.hu, 2015. március 4., szerda
Az Európai Bizottság segíti a tagállamok kutatási és innovációs rendszereinek megújítását

Nol.hu, 2015. március 4., szerda
Innovációs ötletbörze

Zaol.hu, 2015. március 4., szerda
Százmilliárdok juthatnak fejlesztésre Zalában

Vg.hu, 2015. március 4., szerda
Nem a Nobel-díjra hajt
"...Az orvosbiológiai-mérnöki szakma új ágát hozták létre a sebészrobotikával. A jövő sebészete már a bitekről és a byte-okról szól. Haidegger Tamás 32 évesen Gábor Dénes-díjat kapott innovációs eredményeiért..."

Trademagazin.hu, 2015. március 4., szerda
Sikeres innovációk Európában és az USA-ban

Tozsdeforum.hu, 2015. március 4., szerda
Reálisak a növekedési várakozások Varga szerint

Portolio.hu, 2015. március 4., szerda
Az egészségiparban látják a gazdaság jövőjét

Portolio.hu, 2015. március 4., szerda
Tényleg a nyakunkon van az új EU-s pályázatok meghirdetése!

Pecsinapilap.hu, 2015. március 4., szerda
Megtartotta éves közgyűlését a Pécsi Akadémiai Bizottság
"...Alelnök úr megosztott pár gondolatot a hallgatósággal a tudománytámogatási politika aktuális kérdéseiről is, kiemelve az OTKA Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalba történő integrálódását. Szász Domokos hangsúlyozta, hogy ugyan az Akadémiának nincs operatív szerepe a felsőoktatás irányába, de markánsan megfogalmazott, képviselt véleményén keresztül hatást fejt ki a kutatási stratégia minél jobb kialakítására..."

Napi.hu, 2015. március 4., szerda
Ez is egy kitörési pontja lehet a magyar gazdaságnak

Mmonline.hu, 2015. március 4., szerda
Így bővül az Ericsson felhőalapú rendszere

Mmonline.hu, 2015. március 4., szerda
Budapesten nyitott központot a 3M
"...A 3M, a világ egyik legnagyobb gyártóbázisával rendelkező vállalata megnyitotta Innovációs Központját Budapesten, az Infoparkban. Az Innovációs Központban a 3M megoldásokon és alkalmazási területek bemutatásán keresztül ismerteti meg a látogatókat - a vállalat forgalmazóit, végfelhasználóit, illetve további partnereit, valamint a későbbiekben egyes felsőoktatási intézmények hallgatóit - a vállalat teljes portfóliójával..."

Mixonline.hu, 2015. március 4., szerda
Innovációs központot nyitott Budapesten a 3M

Mixonline.hu, 2015. március 4., szerda
A gazdaság növekedése fenntartható

Minuszos.hu, 2015. március 4., szerda
NGM: kiírták az utolsó GOP forrású pályázatokat

Klubradio.hu, 2015. március 4., szerda
A gazdaság növekedése fenntartható és stabil marad - Varga Mihály

Hirado.hu, 2015. március 4., szerda
Nyilvános az új felsőoktatási stratégia
"...Rámutattak arra, ki kell alakítani az intézmények közötti K+F+I (kutatás-fejlesztés-innováció) hálózatokat, hogy a kutatás-finanszírozás rendszere támogassa a nemzetközileg versenyképes minőséget és az erőforrás-koncentrációt, és fokozottan építsen az államháztartáson kívüli, az intézmények által megszerzett forrásokra..."

Eduline.hu, 2015. március 4., szerda
Így alakítják át a felsőoktatást a következő években

Veol.hu, 2015. március 4., szerda
Megyénkben az átlagosnál súlyosabb volt a válság
"...Markovszky György jelezte, a megye négy húzóágazatánál az elkövetkezendő négy évben százmilliárd forintot meghaladó beruházást terveznek, az álláshelyek száma 1700-2000-rel bővülhet, a kutatás-fejlesztésben 100-150 mérnök alkalmazásával számolnak..."

Hvg.hu, 2015. március 4., szerda
Amerikai óriáscég nyitott innovációs központot Budapesten

Tranzit.hu, 2015. március 4., szerda
Az egészségügyi innováció élén a magyar középvállalatok

Gazdasagiradio.hu, 2015. március 4., szerda
Van egy startupod? Kihívásra fel!

Fn.hir24.hu, 2015. március 4., szerda
3,9 milliárd forintos beruházás Miskolcon
"..."A magyarországi Bosch csoport nemcsak az autóiparban meghatározó, de a kéziszerszámok közül is nagyon sok itt, Miskolcon születik meg, amelyre később világsiker vár" - mondta köszöntőjében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. "Ilyen a 2009-ben Magyar Innovációs Nagydíjat elnyert Uneo pneumatikus fúrókalapács, vagy a vállalat egyik legnagyobb sikertörténete, a népszerű akkumulátoros csavarhúzó, az Ixo..."

Figyelo.hu, 2015. március 4., szerda
A legnagyobb láthatatlan magyar tudományos intézmény

Lánchíd Rádió, 2015. március 4., szerda
Országimázs Konferencia
"...fő célja, hogy több nézőpont számára biztosíthasson fórumot, és egy olyan találkozóhely legyen, ahol a közigazgatás, a szolgáltatószektor, szakmai és civil szervezetek, szakemberek és az egyetemi hallgatók is hozzászólhatnak a témákhoz, így segítve elő véleményükkel az ország imázsának pozitív fejlődését és versenyképessé válását..."

Zalai Hírlap, 2015. március 5., csütörtök, 1+6. oldal
Milliárdok fejlesztésre

Zalai Hírlap, 2015. március 5., csütörtök, 6. oldal
Orvostechnikai innováció

Napi Gazdaság, 2015. március 5., csütörtök, 15. oldal
Országhatáron átnyúló kezdeményezésről döntöttek

Napló, 2015. március 5., csütörtök, 1+3. oldal
Megnyíló pályázatok

Kelet-Magyarország, 2015. március 5., csütörtök, 14. oldal
Hamarosan tárgyalják a fejlesztési stratégiát

Heves Megyei Hírlap, 2015. március 5., csütörtök, 1+3. oldal
Az egri tudáspark-projekt félmilliárd forintot nyert

Fejér Megyei Hírlap, 2015. március 5., csütörtök, 6. oldal
Kutatás-fejlesztési központ épül

Elektronet, 2015. március 5., csütörtök, 14. oldal
Vezetőváltás a GE-nél

Elektronet, 2015. március 5., csütörtök, 15. oldal
AZ Albacomp RI kft. új innovációs központot épít Székesfehérvárott

Hvg, 2015. március 5., csütörtök, 64-65. oldal
Alaptalan várakozások
Kihelyezési kényszerben a kockázatitőke-alapkezelők
"...Már csak néhány hónapjuk maradt a Jeremie-program kezelőinek, hogy a nyakukon lévő 50 milliárd forintot befektessék..."

Világgazdaság, 2015. március 5., csütörtök, 1. oldal
Innováció: látszat és valóság

Népszabadság, 2015. március 5., csütörtök, 15. oldal
Innováció: látszat és valóság Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak

Észak-Magyarország, 2015. március 5., csütörtök, 1+3. oldal
Milliárdos fejlesztések

Haszon Magazin, 2015. március 5., csütörtök, 12-14. oldal
Üzleti ötletek 2015-re

Heves megyei Hírlap, 2015. március 5., csütörtök, 1+3. oldal
Az egri Tudáspark-projekt félmilliárd forintot nyert

Napló, 2015. március 5., csütörtök, 1+3. oldal
Megnyíló pályázatok

Weborvos.hu, 2015. március 5., csütörtök
Szépen hoznak a konyhára klinikai kutatások
"...Szintén hazánk elért pozíciójának megőrzését, sőt erősítését szorgalmazta Zombor Gábor államtitkár Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével együtt. Zombor hozzátette: kiemelt prioritás a versenyképesség megőrzése, éppen ezért az újra önállóvá vált gyógyszerügyi hatóságtól keménységet és határozottságot vár, de azt is, hogy ezen a területen rugalmas partnere legyen a gyógyszergyártóknak..."

Vg.hu, 2015. március 5., csütörtök
Programmal helyettesítenék a könyvelőt
"...Akár a teljes könyvelési költséget is megtakaríthatják a vállalkozások a Számviteli Innovációs Iroda Kft. új szoftverével - legalább is ezt ígéri a cég. A magyar startup vállalkozás szoftvere nagyfokú automatizáltságnak köszönhetően nyújt segítséget a vállalkozásoknak..."

Piacesprofit.hu, 2015. március 5., csütörtök
Tippek a sikeres 2015-ös pályázatokhoz

Medicalonline.hu, 2015. március 5., csütörtök
Láthatatlan milliárdok?
"...A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnökségének védnöksége alatt az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetségével (EFPIA) együttműködésben létrehozott konferencián prof. dr. Pálinkás József, az NKFIH elnöke felvázolta az évente körülbelül 90 milliárd forintnyi értéket termelő ágazat jelenlegi helyzetét és kitért arra is, hogy a változó szabályozási háttér miatt "meg kell találni azokat az etikai és anyagi forrásokat, melyek elősegítik a kutatásokat"..."

Vg.hu, 2015. március 5., csütörtök
Innovációval törhető meg az élelmiszeripar lemaradása

Sikerado.hu, 2015. március 5., csütörtök
A magyar sport és tudomány nemzeti érték
"...Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke szerint a magyar fiatalok nem egyszerűen azért mennek külföldre, mert ott többet tudnak keresni, hanem mert biztos körülményekre vágynak..."

Mixonline.hu, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferencia a Tudásközpontban

Ma.hu, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferencia: a magyar sport és tudomány a középpontban

Sportmenu.net, 2015. március 5., csütörtök
A magyar sport és tudomány mint nemzeti értékek a középpontban

Webradio.net, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferencia - A magyar sport és tudomány mint nemzeti értékek a középpontban

Orionetpress.hu, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferenciát tartanak

Haon.hu, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferencia - A magyar sport és tudomány mint nemzeti értékek a középpontban

Boon.hu, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferencia - A magyar sport és tudomány mint nemzeti értékek a középpontban

Szon.hu, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferencia - A magyar sport és tudomány mint nemzeti értékek a középpontban

Mon.hu, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferencia - A magyar sport és tudomány mint nemzeti értékek a középpontban

Magyarhirlap.hu, 2015. március 5., csütörtök
Fókuszban az országimázs

Hirado.hu, 2015. március 5., csütörtök
Országimázs konferencia: középpontban a magyar sport és tudomány mint nemzeti értékek

Minuszos.hu, 2015. március 5., csütörtök
Budapesten nyitott innovációs központot a 3M

Hirado.hu, 2015. március 5., csütörtök
FM: a magyar élelmiszeripar lemaradása innovációval törhető meg

Edupress.hu, 2015. március 5., csütörtök
Akcióterveket kapcsoltak a felsőoktatási stratégiához

Beol.hu, 2015. március 5., csütörtök
Így alakítja át a felsőoktatást a kormány

Bekesifi.hu, 2015. március 5., csütörtök
Nyilvános az új felsőoktatási stratégia

Uzleti-innovacio.blog.hu, 2015. március 5., csütörtök
Sikeres innovációk Európában és az USA-ban

Tranzit.hu, 2015. március 5., csütörtök
Új beruházás a miskolci Bosch kéziszerszámgyárban
"...Ilyen a 2009-ben Magyar Innovációs Nagydíjat elnyert Uneo pneumatikus fúrókalapács, vagy a vállalat egyik legnagyobb sikertörténete, a népszerű akkumulátoros csavarhúzó, az Ixo..."

Greenfo.hu, 2015. március 5., csütörtök
Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlés

Uzletfejlesztes.hu, 2015. március 5., csütörtök
Az innováció az emberiség fejlődésének motorja

Pannonnovum.hu, 2015. március 5., csütörtök
Budapestre jönnek a legjobb nők
"...Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a női vállalkozók, cégvezetők sikert sikerre halmoznak a startup világban. Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai..."

Magyar Nemzet, 2015. március 6., péntek, 11. oldal
Uniós pénz: kimaradnak a nagy cégek?

Nők Lapja Évszakok, 2015. március 6., péntek, 114-117. oldal
ZSENIÁLIS tinédzserek
Róluk álmodik minden szülő?
"...Húszévesek sincsenek, máris milliók ismerik őket, és ugyan papírjuk nincs róla, kész tudósok, séfek, divatszakértők vagy feltalálók. Sőt, mint Orisek Andrea írásából kiderül, Nobel-díjat sem lehet túl korán kapni!..."

Vas Népe: Vasi Gazdaság, 2015. március 6., péntek, 6. oldal
Még elérhetők
"...A 2007-2013-as uniós költségvetési ciklus utolsó pályázati kiírásai a héten jelentek meg, március 12-i beadási határidővel. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program fogásai révén közel 140 projekt kaphat 5-20 millió forintos összegeket, 75 százalékos támogatási mértékkel. A megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, valamint az informatikai jellegű kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket létrehozó kis- és középvállalkozások számíthatnak kedvező elbírálásra. További információk a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján találhatók..."

Stop.hu, 2015. március 6., péntek
Az innováció kell a mezőgazdaságba

Itextreme.hu, 2015. március 6., péntek
Bemutatóközpontot nyitott a 3M Budapesten

Mno.hu, 2015. március 6., péntek
Meghódította a világot a magyar fejlesztés
"...Ma már a világ számos országában használják azt a forradalmian új, a világon teljesen egyedülálló magyar fejlesztést, amelyet a 4D Anatomy cég a Semmelweis Egyetem Anatómiai Intézeteivel együttműködésben fejleszt. Az eszköz atyjával beszélgettünk..."

Uzletresz.hu, 2015. március 6., péntek
Matrica-kedvezmény, elektronikus céges aláírás, innováció
"...Mitől eredményes az innováció? Milyen lehetőségei vannak egy kkv-nak az innovációban? Mi trendel az egészségügyi innovációban? Hogyan tovább a Jeremie-programok után? Ez csak néhány téma egy közelgő konferencia témái közül..."

Orientpress.hu, 2015. március 6., péntek
FM: innovációval fejleszthető a magyar élelmiszeripar

Magyarmezogazdasag.hu, 2015. március 6., péntek
A magyar élelmiszeripar évtizedes lemaradása innovációval törhető meg

Computerworld.hu, 2015. március 6., péntek
Cellum siker Barcelonában

Agrarszektor.hu, 2015. március 6., péntek
Mostantól ide pumpálná a százmilliárdokat a kormány

Magyar Hírlap, 2015. március 7., szombat, 9. oldal
Összevont kifizetés

Népszabadság: Hétvége, 2015. március 7., szombat, 29. oldal
Sántikáló bioipar

Népszava, 2015. március 7., szombat, 13. oldal
Tervben a 'legkiválóbb' felsőoktatás

Profitline.hu, 2015. március 7., szombat
Magyar tudósok hamisítás elleni technológiát fejlesztettek

Itextreme.hu, 2015. március 8., vasárnap
Lányok, menjetek fejlesztőnek!
"...A lányok ingyen, minden előképzettség nélkül vettek részt az Ericsson K+F Központjában zajló programon. A mobilapp fejlesztői munkát nők mutatták be a lányoknak, az est végén közösen összegezték a tanultakat, megismerve, hogy hogyan is néz ki a projektmunka a mindennapokban..."

Világgazdaság, 2015. március 9., hétfő, 12. oldal
Itt a technológiai szökőár

Világgazdaság, 2015. március 9., hétfő, 1+10. oldal
Viszik a vevők a biotech cégeket

Magyar Nemzet, 2015. március 9., hétfő, 13. oldal
Nem járnak ingyen az EU-pénzek

Fejér Megyei Hírlap
Aki most kimarad, az lemarad
"...Ezeket hivatottak segíteni a különböző operatív programok, ebben az esetben a gazdaságfejlesztési és innovációs (Ginop), a terület- és településfejlesztési (Top), valamint a környezeti és energiahatékonysági (Kehop)..."
Szerkesztő: dr. Antos László, Munkatárs: Sas Zsófia
Design: Visualia Stúdió, Felelős kiadó: Dr. Szabó Gábor
A Hírlevél minden páratlan hét keddi napján jelenik meg, és aznap internetes portálunkon is olvasható.
Hírlevélszerkesztőség: 1036 Budapest, Lajos u. 103.
tel.: 4303330, eposta: innovacio@innovacio.hu
A Hírlevélre a www.innovacio.hu c. portálon lehet regisztrálni.