Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2022-12-14
Szakmai partnerek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Nemzeti Tehetség Program

Média partnerek

Világgazdaság
Figyelő
Innotéka Magazin
Zsiráf Diákmagazin
Pályázatfigyelő
Szakmai partnerek

  Innovációs és Technológiai Minisztérium
www.kormany.hu/tim
A Kormány az Innovációs és Technológiai Minisztérium létrehozásával a hazai tudománypolitika egységes szemléletű kezeléséért felelős szervezetet hozott létre. Az egységes szemlélet és stratégia végrehajtásához szükséges, hogy a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs feladatok ellátását finanszírozó költségvetési támogatások is egy helyen, az ITM-nél kerüljenek tervezésre.

  Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
www.nih.gov.hu
A Hivatal, mint a Kormány kutatás-fejlesztésért és technológiai innovációért felelős szerve részt vesz a hazai tudomány-, technológia- és innovációpolitika (TTI politika) kidolgozásában, megvalósításában és a végrehajtását segítő kormányzati információs és elemző tevékenység ellátásában; KKV-k innovációs tevékenységének ösztönzésében; a kutatási együttműködések és a hálózatosodás, valamint a fiatal innovatív vállalkozások inkubációjának elősegítésében; a K+F eredmények hazai és külföldi piaci hasznosításának támogatásában; a magyarországi külföldi tőkebefektetések ösztönzésében; a TTI politika területén folyó nemzetközi, illetve EU integrációs együttműködések szakmai feladatainak összehangolásában, valamint a kétoldalú tudományos és technológia (TéT) együttműködések szakmai koordinációjában.

  Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
www.sztnh.gov.hu
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a szellemi tulajdon védelméért felelős kormányhivatal.

A Hivatal feladat- és hatáskörébe tartozik az iparjogvédelmi hatósági vizsgálatok és eljárások lefolytatása; a szerzői és a szerzői joghoz kapcsolódó jogokkal összefüggő egyes feladatok ellátása; az állami dokumentációs és információs tevékenység a szellemi tulajdon területén; a szellemi tulajdon védelmét szabályozó jogszabályok előkészítésében való részvétel; a szellemi tulajdon védelmére irányuló kormányzati stratégia kidolgozása és érvényesítése, az ehhez szükséges állami intézkedések kezdeményezése, illetve végrehajtása; a szellemi tulajdon területén folyó nemzetközi, illetve európai együttműködés szakmai feladatainak ellátása.

    Nemzeti Tehetség Program


Média partnerek

  Világgazdaság
www.vg.hu
A Világgazdaság a munkaadók véleményfomáló üzleti napilapja. Úgy tekintenek rá, mint az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapjára. A zöld újság a magyar és nemzetközi gazdaság, az Európai Unió történéseit, a gazdasági, üzleti élet szereplőinek tevékenységét a tényekre alapozva vizsgálja. Vélemény oldalán a belső szerzők mellett közreműködő neves külső szakértők igyekeznek a tényekről aszerint állást foglalni, mi kedvez a gazdaságnak és mi nem.

  Figyelő
www.fn.hu/hetilap
A Figyelő szakmailag megbízható, forrásértékű üzleti-gazdasági hetilap. Már 50 éve a magyar gazdasági környezetről szóló hírek, elemzések, előrejelzések és háttéranyagok legjobb gyűjteménye, segítséget nyújtva az üzleti döntések megfontolt, többszempontú előkészítéséhez és meghozatalához.

  Innotéka Magazin
www.innoteka.hu
Az Innotéka címmel indított új, havonta megjelenő magazin a tudomány, az innováció és a zöldgazdaság iránt érdeklődőknek szól, az e területeken tevékenykedőknek nyújt átfogó információkat, beszámol arról a helyzetről, amely a hazai innovációs világot, a hozzá kapcsolódó gazdasági környezetet jellemzi.
Az európai uniós pályázatok révén megvalósuló projektek fontos eleme a disszemináció, a magazinban helyet adnak az uniós pályázatokon nyertes projektek bemutatásának, ezzel is támogatva az innovációs tapasztalatok minél szélesebb körű megosztását.
A lap jelen van a tudomány, az innováció, a zöldgazdaság jelentős szakmai rendezvényein, konferenciáin és egyéb fórumain is, amelyekről rendre beszámolnak.

  Zsiráf Diákmagazin
www.zsiraf.hu
A Zsiráf Magazin a 10-18 éves korosztály közkedvelt lapja. A színes, érdekes rovatok mellett, tudományos és közérdekű információkat is tartalmaz. Az 1994 óta, havonta megjelenő újságot a kezdetektől fogva szívesen forgatják a pedagógusok és a szülők is, hiszen nekik is sok újdonsággal szolgálhat. A lap mellett működik a Zsiráf Portál, ahol naponta frissülő hírek, ajánlók, érdekességek várják a fiatalokat. A hasznos és szórakoztató cikkek mellett, akinek kedve van, fórumozhat, lottózhat, szavazhat, megírhatja véleményét bármilyen témában vagy akár saját zsiráfot is nevelhet.

  Pályázatfigyelő
www.pafi.hu
A Pályázat Figyelő Kulturális Informatikai és Innovációs Kft. (i&i Kft.) gondozásában jelenik meg 1991 óta. A hazai és a nemzetközi vonatkozású pályázati támogatásokat a kultúra, a társadalmi és a gazdasági élet minden területéről adatszerűen és könnyen elérhető módon közvetíti a Pályázatfigyelő havilapban, az e-mail Értesítőben és honlapján.
Untitled Document Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (+361) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu
Készítette: VISUALIA