Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2011-09-04

  Design kiállítás

A DESIGN pályázatról

Az első "Lépés a jövőbe" országos design pályázattal, mely az 1996. évi millecentenáriumi programok részét alkotta, a tárgyteremtő, környezet és életformáló, kapcsolatteremtő tevékenységünk jelenét, valamint a jövőt célzó szándékait akartuk felmutatni.

Műcsarnok 1996

Az 1996. májusában meghirdetett pályázatra 197 jeligés pályamű érkezett. A bírálóbizottság által kiemelt 46 pályamű 1996. november 14-17. között került bemutatásra a Műcsarnokban. Összesen több mint 1700 ember tekintette meg a legsikeresebb pályaműveket a kiállítás négy napja alatt.

Az elért sikerek alapján - az eredeti elképzeléseknek megfelelően - a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Design Kulturális Alapítvány szervezőbizottsága 1998-ban másodszor is meghirdette a "Lépés a jövőbe" pályázatot a millecentenáriumi rendezvények keretében megindított események folytatásaként.

Pesti Vigadó Galéria 1998

A beérkezett 114 pályamű közül a legjobb 35 pályamunkát kiállításon mutattuk be a Pesti Vígadó Galériában 1998. november 25. és december 13. között, ahol szintén nagy érdeklődést keltve mintegy 1700 látogató tekintette meg.

A Lépés a jövőbe országos design pályázat bírálóbizottsága 2000-ben öt egyenértékű pályázati díjat és két különdíjat osztott ki.


A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által felajánlott pályázati díjban részesült a "Kulturális úszómű" c. pályázat, mely egy speciális, kulturális események helyszínéül szolgáló, modern úszómű.

A pályázat alkotója: Gross András, aki 1999-ben szerzett építész-tervezőművész diplomát a Soproni Egyetemen.


A Magyar Szabadalmi Hivatal által felajánlott díjakban két hasonló célú pályamű részesült mindkettő a gyengén látó emberek (gyerekek és felnőttek) számára is szórakozást nyújt, fejleszti kreativitásukat. Az egyik egy sakk, a másik egy domino olyan formában, olyan koncepcióval, hogy az említett célokat szolgálja.


A G4 alkotója: Lakatos György, aki dolgozott többek között a Wanderland, Grafikai Animációs Stúdióban és a Duna Televízió Grafikai Műhelyében is.
A Domino-nyomi alkotói: Kósa Tibor Zoltán és Farkas Viktor
Kósa Tibor Zoltán kolozsvári születésű, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója, akárcsak Farkas Viktor.


Az optimális gyógyszeradagolást biztosítja, ill. segíti elő az Optima c. pályamű. Szabadalomra érett és egyben innovációs potenciállal rendelkező gyógyszeradagoló-doboz. Ezt ismerték el a díjfelajánlók, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Innovációs Szövetség.

Az Optima alkotója: Gosztom András, aki a Nyugat-Magyarországi Egyetemen tanult formatervezést.


Ugyancsak a Magyar Innovációs Szövetség által felajánlott pályázati díjban részesült a Csat-tan c. pályamű. Az újfajta kötő-, ill. csatolóelem alkalmazási lehetőségét egy kottaállvánnyal bizonyította a pályázó.

A pályázat alkotója: Váray Ibolya Anna, a Nyugat-Magyarországi Egyetem okleveles formatervezője.


A Dunaprint Budapest Kft. egy fiatal pályázó számára ajánlott fel különdíjat, melyet Szalay Andrea nyert el, aki olyan kartonból készült térelválasztó-elemeket készített, melyek könnyen és flexibilisen alkalmazhatók.

A pályázat alkotója: Szalay Andrea a Nyugat-Magyarországi Egyetemen okleveles formatervezője.

A zsűri által díjazott, valamint további kiválasztott pályamunkákból a szervezők a Pesti Vígadó Galéria közreműködésével kiállítást rendeztek 2000. november 29. és december 17. között.
Untitled Document Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (+361) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu
Készítette: VISUALIA