Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2021-09-21
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Okos városok

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara online rendezvényt szervez "Okos városok: innovatív megoldások Bajorországból a fenntartható városfejlesztéshez" címmel.
Az esemény időpontja 2021. október 5.

A szakmai fórum nyelve német-magyar, az előadások szinkrontolmácsolással hangzanak el.
A részvétel díjmentes.

További információk és online jelentkezés itt.

A megosztás gondoskodás

A Szellemi Tulajdon Üzleti Hasznosításáért Nemzetközi Egyesület (Licensing Executives Society International - LESI) magyar tagozata 2021. október 5-6-án pán-európai online konferenciát szervez. A konferencia mottója a "Sharing is caring" vagyis "A megosztás gondoskodás" gondolata.
A LES Hungary másodszor kapja meg a szervezés lehetőségét, így Róma, Madrid, London és Davos után ismét Magyarország felé fordul a szellemi tulajdonnal foglalkozó európai elit figyelme.

Az eseményen köszöntőt mond Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke is.
Az előadások közérthetőek lesznek, ugyanakkor a szakma képviselői számára is ígérnek újdonságokat. A konferencia során megtudhatjuk, mi a szabadalmi poolok szerepe a szabványosításban, hogyan érdemes kezelni az IP-menedzsmentet a különféle vállalatcsoportokban, mi az üzleti titkok és know-how-engedélyezés legjobb módja, hogyan kezelhetik az IP-eszközök a globális kihívásokat, milyen szerepe lehet a mesterséges intelligenciának az IP-világban és mi az egyetemeknek a technológiaátadásban, de az európai szerzői joggal kapcsolatos legújabb fejleményekről is szó lesz.

A konferencia részletes programja az alábbi linken érhető el:
https://www.les-hungary.hu/en/program/
A rendezvényen való részvételre az alábbi linken keresztül lehet regisztrálni:
https://registration.les-hungary.hu/

Hibrid Rendezvények és Irodák Fóruma

Tagszervezetünk, a Future-Now, 2021. szeptember 30-án rendezi meg a Hibrid Rendezvények és Irodák Fórumát. A program során számos előadás lesz innovatív megoldásokról, az online rendezvények, tréningek, virtuális munkavégzés és kollaboratív eszközök és poszt-pandémiás kihívások témáiban.

Hallhatók lesznek még vezető iparági szereplők legfrissebb megoldásai az üzleti folyamatok, meetingek és távmunka digitális transzformációjának kérdéseiről is, mások mellett a Demand Metric, a Prezi, az Atlassian, a Wanari, az UniOffice, a KIFÜ, a Green Fox Academy és a Future-Now előadóitól.

Az érdeklődők az eseményre az alábbi linken tudnak regisztrálni, díjmentesen.

Modern Mintaüzem Program

Útjára indult a Modern Mintaüzemek Program, amelynek célja, hogy a vállalkozások működés közben tekinthessék meg a legmodernebb technológiákat. A Modern Mintaüzem Programban a vállalkozások céglátogatásokon vehetnek részt, a program egyedi vállalati konzultációt, tanácsadást, workshopokat biztosít annak érdekében, hogy az érdeklődők megismerhessék a legújabb eljárásokat.

Várják a látogatók, valamint az újonnan csatlakozó mintaüzemek jelentkezését.
Regisztrálni a modem4.hu oldalon lehet.

Személyes Vállalkozói Mentorprogram

Tagszervezetünk, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konzorciális partnereként vesz részt az Országos Vállalkozói Mentorprogramban, melynek egyik fontos alprojektje, a Személyes Vállalkozói Mentorprogram.

A Személyes Vállalkozói Mentorprogram célja, hogy ígéretes, de a fejlődésben, növekedésben valamilyen okból megtorpant, illetve a szintet lépni kívánó mikro- és kis-vállalkozásoknak nyújtson segítséget céljaik eléréséhez, terveik megvalósításához tapasztalt vállalkozói mentorok bevonásával.

További részletek a linkre kattintva.

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA