Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2023-02-03
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu

Várható események

Exkluzív Szakmai Reggeli

Az ingatlanpiaci, üzemeltetési kihívások és a nagy-fogyasztó vállalkozások lehetőségei az energiaválság hatásainak kezelése tárgyban 2023. február 9-én, 9:00 és 10:00 óra között exkluzív szakmai reggelire kerül sor a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda székhelyén (1051 Budapest, Szent István tér 11.).

A szűk körű eseményen Dr. Nagyházi Istvánnal, a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda vezető energetikai jogászával és Pál Tamással, a Jones Lang LaSalle üzletfejlesztési igazgatójával beszélgethetnek a résztvevők. A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni legkésőbb február 5-ig lehet a MISZ tagoknak a budapest@bpv-jadi.com e-mail címen vagy az alábbi linken.

Ipar és egyetemek kapcsolata webinárium

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért Felelős Helyettes Államtitkárságának gondozásában KFI kitekintő címmel webinárium rendezvénysorozat kerül megrendezésre, amelynek célja a magyar és az egyes partnerországok KFI szervezetei közötti kapcsolatépítés és együttműködések elindításának támogatása. A tudományos és technológiai szakdiplomaták részvételével megvalósuló rendezvénysorozat ezt a nemzetközi kapcsolatépítést kívánja elősegíteni az egyes országok KFI rendszerének és jó gyakorlatainak bemutatásán keresztül.

A rendezvénysorozat harmadik eseménye online formában 2023. február 8-án 9.00 órakor kerül megtartásra. Ezen az alkalmon, Vápár József berlini TéT szakdiplomata tart előadást az ipar és egyetemek kapcsolata témakörében.

Az értekezlethez a MISZ tagoknak az alábbi linken lehet csatlakozni:
https://nkfihivatal.my.webex.com/nkfihivatal.my-hu/j.php?MTID=m65403f7702eb9ba84336aa6bae4dba72

Csatlakozás értekezletszám alapján
Értekezletszám (belépési kód): 2377 997 9287
Értekezletjelszó: sPMD9pfsu54 (77639737 telefonokról és videorendszerekből)

Jelezzék részvételi szándékukat, 2023. február 6-ig az innovacio@kim.gov.hu email címre.

További információk: Zsigri Bianka, nemzetközi referens, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Innovációért Felelős Helyettes Államtitkárság, Tudománypolitikáért és Kutatási Infrastruktúrákért Felelős Főosztály: e-mail: bianka.zsigri@kim.gov.hu, tel: +36 1 896 4865

Védjegy- és Design Ügyfélfórum a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a korábbi évek hagyományainak megfelelően 2023. február 24-én (péntek) de. 9.30-tól 13.00 óráig Védjegy- és Design Ügyfélfórumot szervez a Magyar Védjegy Egyesület együttműködésével.

A fórum gyakorlati megközelítésű szakmai előadások meghallgatása mellett kérdések feltételére is alkalmat ad majd a közönség számára.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, és az egyes témajavaslatokat, konkrét kérdéseket legkésőbb 2023. január 30-ig a szonja.szesztai@hipo.gov.hu e-mail címre lehet elküldeni.

A rendezvény zökkenőmentes szervezése érdekében kérjük, hogy részvételi szándékát 2023. február 3-ig jelezze az előző e-mail címen, továbbá a nevét, e-mail címét és amennyiben valamilyen szervezetet képvisel, abban az esetben annak nevét is meg kell adni.

A végleges programot és helyszínt 2023. január 30-ig közzéteszik az SZTNH és a Magyar Védjegy Egyesület honlapján, valamint a jelentkezők részére közvetlenül az általuk megadott e-mail címre is megküldik.

Modern Mintaüzem Program

Útjára indult a Modern Mintaüzemek Program, amelynek célja, hogy a vállalkozások működés közben tekinthessék meg a legmodernebb technológiákat. A Modern Mintaüzem Programban a vállalkozások céglátogatásokon vehetnek részt, a program egyedi vállalati konzultációt, tanácsadást, workshopokat biztosít annak érdekében, hogy az érdeklődők megismerhessék a legújabb eljárásokat.

Várják a látogatók, valamint az újonnan csatlakozó mintaüzemek jelentkezését.
Regisztrálni a modem4.hu oldalon lehet.

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA