Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2022-05-17
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Álmok álmodói 20 - Világraszóló magyarok, világformáló találmányok

Látványos kiállítással ünnepli a magyar zsenialitást és a tudományos mérföldköveket 2022-ben a Millenáris. Az intézmény az Álmok álmodói 20 - Világraszóló magyarok, világformáló találmányok címmel 2022. február 15-től megnyíló tárlattal hozza közelebb a látogatókhoz a világszinten is meghatározó magyar vívmányokat. Közel 600 géniusz, valamint a mai életünket is meghatározó találmányaik ismerhetőek meg a kiállításon, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az innováció és a tudomány szerepére.

További információ a kiállítással kapcsolatban a tárlat honlapján olvasható.

Ipar 4.0 szakmai érem díjátadó és konferencia

Az Innovációs es Technológiai Minisztérium (ITM) megrendezi 2022. május 18-án az lpar 4.0 szakmai érem díjátadójával egybekötötten az "Innovációkkal az Ipar 5.0 felé" című hibrid konferenciáját.
Az esemény során a résztvevők kerekasztal-beszélgetések és előadások keretében ismerhetik meg a hazai vállaltok, intézmények vezetőinek és a szakmai döntéshozóinak meglátásait az ipar 4.0 megoldásokhoz kapcsolódó technológiákról és azok piacáról.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot a következő linken lehet jelezni.
A konferenciával kapcsolatban felmerülő kérdésekkel az innovacio@itm.gov.hu email címen lehet érdeklődni.

Digital Health Essential konferencia

2022. május 30-án rendezik meg a Digital Health Essential konferenciát a BMC Koncerttermében. A konferencia témái: a digitális egészségügyi piac, patikadigitalizáció, innovatív egészségmegőrzés, telemedicina, digitális egészségügyi tudományok.

További információk a következő honlapon. Jegyárak és regisztráció a következő linken.

TEKTiTE: DIGITAL INNOVATION 2022

A Delta-Tech Korea Ltd. TekTite: Digital Innovation 2022 címmel online, nyílt közvetítői rendezvényt szervez 2022. május 24-én és 25-én, ahol lehetőség nyílik technológiák, termékek bemutatására, illetve a kiállító társaságok és résztvevők közötti b2b tanácsadásra.
Bővebb információért kérjük, keresse fel a rendezvény honlapját, vagy vegye fel a kapcsolatot a magyar társszervező LC Innoconsult munkatársaival, akik elérhetősége a következő linken található.

III. GREENTECH ZALAEGERSZEG Zöld Energia Konferencia

2022. május 26-27-én harmadik alkalommal rendezik meg a Greentech Zalaegerszeg Zöld Energia és Fenntarthatósági Szakkiállítást és Konferenciát, melynek helyszíne a ZalaZONE. A rendezvény tematikáiban érinti az ipari emisszió, a zöld és megújuló energiák, a digitális stratégia, a közlekedés (elsősorban az elektromobilitás és a közösségi közlekedés), a hulladékkezelés, a víztisztitás szakterületeit, kiemelten figyelembe véve az érintett területek innovációinak a fenttartható fejlődéssel történő összehangolásának bemutatását.

A rendezvény központi szakmai konferenciája ezúttal témafelvezető előadások és szekciók (kerekasztal-beszélgetések) formájában fog megvalósulni. A rendezvény szakmai konferenciáján történő részvétel ezúttal is díjmentes és regisztrációhoz kötött.
További információ és program a következő linken olvasható.

Modern Mintaüzem Program

Útjára indult a Modern Mintaüzemek Program, amelynek célja, hogy a vállalkozások működés közben tekinthessék meg a legmodernebb technológiákat. A Modern Mintaüzem Programban a vállalkozások céglátogatásokon vehetnek részt, a program egyedi vállalati konzultációt, tanácsadást, workshopokat biztosít annak érdekében, hogy az érdeklődők megismerhessék a legújabb eljárásokat.

Várják a látogatók, valamint az újonnan csatlakozó mintaüzemek jelentkezését.
Regisztrálni a modem4.hu oldalon lehet.

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA