Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2022-09-27
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu

Várható események

KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. - bizalomépítés és társadalmi fenntarthatóság az ESG tükrében

Az Effekteam Egyesület 2022. október 6-án, a Microsoft Magyarország budapesti székházában (1031 Budapest, M épület, Graphisoft park 3.) tartja éves szakmai konferenciáját KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. - Bizalomépítés és társadalmi fenntarthatóság az ESG "S" komponensének tükrében címmel. A rendezvény keretében sor kerül az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díjának idei eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására is.

A rendezvény előadói az üzleti szereplők közösségekért, munkatársakért, fogyasztókért, vásárlókért vállalt felelősségének területeit járják körül, felvázolják a legfontosabb kihívásokat és a lehetséges megoldásokat, valamint arra is választ keresnek, hogy ezek a kihívások és megoldások milyen változásokat eredményezhetnek a vállalatok és stakeholdereik életében. Szakértőik áttekintést adnak a stakeholderek érdekein alapuló, a közösségek jóllétét és az emberek életminőségét szem előtt tartó vállalati értékteremtés és felelősségvállalás gyakorlati példáiról, lehetőségeiről, segítő és hátráltató tényezőiről.

A részletes program letölthető erről a linkről.
A jelentkezési lap letölthető erről a linkről.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30. 12.00.

További információk a konferencia honlapján.

Budapest Design Week

A Budapest Design Week október 7. és 16. között a "Találkozások terei - építészet és design" fókusztémára épülő programmal jelentkezik, amelynek részeként ezúttal is megszervezik a Nyitott Stúdiók és Start Up Guide Live programokat.

Az idei Budapest Design Week (BDW) programjai a virtuális és valós, személyes és közösségi találkozási terekre fókuszálnak. A fesztivál az építészetet és a designt nem elhatárolt szakterületként, hanem összefonódó, egymást kiegészítő társterületként mutatja be, amelyek együtt járulhatnak hozzá egy fenntarthatóbb, befogadóbb és élhetőbb épített környezet megalkotásához.

A hagyományoknak megfelelően idén is a BDW nyitóestjén, október 6-án adják át a Magyar Formatervezési Díjat (MFD) és a Design Management Díjat (DMD). A díjazottakat és a kiemelt pályaműveket bemutató tárlat a BDW központi kiállításával párhuzamosan a Néprajzi Múzeumban lesz látogatható. A korábbi évekhez hasonlóan a 2022-ben kiállított alkotások is a hazai design kiemelkedő, innovatív eredményeit és a designmenedzsmentet kiválóan alkalmazó szervezeteket mutatják be.

További információ a Budapest Design Weekről és részletes programnaptár elérhető az esemény honlapján.

A feldolgozóipar európai vezetői és digitális átalakítói konferencia és B2B

2022. október 17-21-ig a Bálna Budapestben (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) kerül megrendezésre a feldolgozóipar európai vezetői és digitális átalakítói konferencia és B2B.

Az angol nyelvű rendezvényen finanszírozási lehetőségeket és sikertörténeteket mutatnak be, valamint előre leszervezett kapcsolatépítésre is lehetőség lesz.

Program:
Október 17-18.: online B2B tárgyalások
Október 19.: a konferencia fő napja, jelenléti konferencia & B2B (online követési lehetőséggel)
Október 20-21.: online B2B tárgyalások

Részletes program elérhető az alábbi linken.

További információ és regisztráció (angol nyelven): https://i4ms.b2match.io/

II. REL EXPO

2022. november 10-én, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán (7400 Kaposvár, Guba Sándor u.) kerül megrendezésre a II. REL EXPO.

A résztvevők szakmai előadásokon megismerkedhetnek az aktuális trendekkel, betekintést kaphatnak a nemzetközi és a hazai helyzetbe, a várható támogatási lehetőségekbe és a szabályozás aktualitásait is megismerhetik. Továbbá a REL szereplők (termelők, piacszervezők, vidékfejlesztők, kosárközösségek, beszállítók, szaktanácsadók, helyi terméket használó éttermek és kereskedők, önkormányzatok, LEADER szervezetek, tanácsadók, kertészkedők) számára egy üzleti találkozóra, szakmai konzultációkra nyújtunk lehetőséget szakkiállítás és szakmai fórum formájában.

A részletes szakmai program megtekinthető a következő linken.

A rendezvény a látogatók számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.

További részletek a Kislépték honlapján elérhetőek.

Design Terminal innovációs programok

A Design Terminal fiatal korosztályt célzó innovációs programjaira várják az érdeklődők jelentkezését.
 • A Mentorprogramot azoknak ajánljuk, akik egy kezdeti fázisú (pre-seed/seed) startupban tevékenykednek, ami jelentős társadalmi hatással is rendelkezik.
  Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 7.
  További információ a következő honlapon található, a jelentkezési felület pedig itt érhető el.
 • A Design Terminal és a Nemzeti Agrárgazdasági közös, NAK TechLab Inkubációs programját azoknak a startupoknak és kkv-knak ajánljuk, akik az idei programhoz csatlakozott nagyvállalatok úgy, mint az Axiál Kft., a Claas Hungária Kft., a Hungrana Kft., a Corteva Agriscience, a Pápai Hús Kft. és a Bonafarm Csoport konkrét kihívásaira tudnak innovatív megoldásokat hozni.
  Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 7.
  További információ itt érhető el.
 • Az Európai Űrügynökséggel (ESA) A Design Terminal közös célja az ESA BIC Hungary programon keresztül fejleszteni sikeres űripari startupokat, valamint egy űripari közösség létrehozása és megerősítése Magyarországon. A 12-24 hónapos program érdekes lehet az űripari témában már otthonosan mozgó, illetve az újonnan érkező érdeklődőknek is.
  Jelentkezési határidő: 2022. október 20.
  További információ és jelentkezési dokumentumok itt érhetők el.
A jelentkezési időszakról érdeklődni a space@designterminal.org email címen lehet.

Womentoring program

A Womentoring programot azoknak a kismamáknak és anyukának ajánljuk, akiknek gyermeke még nem töltötte be 18. életévét, és van ötletük, amiből vállalkozást szeretnének indítani, de nem tudják, hogyan, vagy van már kezdő vállalkozásuk, amit fejleszteni szeretnének.

Mit kapnak a hallgatók a program során?
Szakmai workshopokat a következő témákban:
 • cégépítési ismeretek
 • piackutatáshoz és -elemzéshez szükséges ismeretek
 • befektetők megnyeréséhez szükséges tudás
 • pénzügyi tervezés
 • üzletfejlesztés
 • sales és marketing folyamatok
 • kulcsmentort, aki személyre szabottan figyeli fejlődésüket
 • közösséget, amely hosszú távon támogatja őket
 • ösztöndíjat
 • gyermekfelügyeletet a képzési alkalmak idejére
Jelentkezési határidő: 2022. 09. 19.

További információ és jelentkezés a következő honlapon található.

Modern Mintaüzem Program

Útjára indult a Modern Mintaüzemek Program, amelynek célja, hogy a vállalkozások működés közben tekinthessék meg a legmodernebb technológiákat. A Modern Mintaüzem Programban a vállalkozások céglátogatásokon vehetnek részt, a program egyedi vállalati konzultációt, tanácsadást, workshopokat biztosít annak érdekében, hogy az érdeklődők megismerhessék a legújabb eljárásokat.

Várják a látogatók, valamint az újonnan csatlakozó mintaüzemek jelentkezését.
Regisztrálni a modem4.hu oldalon lehet.

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA