Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2022-05-17
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Együttműködési megállapodás

A Magyar Innovációs Szövetség 2022. május 5-én együttműködési megállapodást kötött tagintézményünkkel, az Óbudai Egyetemmel, az elindítás váró Innováció Menedzsment Doktori Iskolával (IMDI) kapcsolatban. A megállapodás megkötése előtt, Dr. Pakucs János, a Szövetség tiszteletbeli elnöke április 28-án ellátogatott az Óbudai Egyetemre, ahol személyes találkozó keretében tájékozódott a kezdeményezésről.
Az együttműködés célja a Magyar Innovációs Szövetség bekapcsolása az IMDI keretei között folyó doktori képzésbe, az IMDI képzési és kutatási profiljának kiszélesítése céljából.

Pathfinder Open pályázat

Az Európai Unió Pathfinder Open pályázatának 2021-es meghirdetési időszakának három olyan nyertes eredménye lett, amely konzorciumának van magyar tagja. Ezen nyertes projektek egyike a NeoVasculoStop projekt, amelynek a kick-off meeting-je 2022. május 12-13-án Budapesten került megrendezésre.
A nemzetközi konzorcium öt tagjából három magyar, amelyből a Semmelweis Egyetem, valamint a Laser Consult Kft. a MISZ tagszervezetei. A NeoVasculoStop projekt célja a retinopátiás betegségek kezelésére olyan új terápiát kifejleszteni, amely jelentősen idő és költséghatékonyabb a jelenlegi kezeléseknél.

InProTool Iparjogvédelmi online előértékelő platform

Öt regionális kereskedelmi és iparkamara (két szlovák és három magyar) részvételével valósul meg az "InProTool Iparjogvédelmi online előértékelő platform" c. projekt. Ennek keretében workshop és konferencia került megrendezésre 2022 május 12-én, Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Bihall Tamás, kamarai elnök köszöntője után Tóth Gábor (SzTNH) és Szép Erika védjegy tanácsadó szakmai előadásokban ismertették a szellemi tulajdonjoghoz (szerzői jog, szabadalom, találmány, használti mintaoltalom, védjegy stb.) tartozó legfontosabb tudnivalókat.
Ing. Marína Spírova, PhD., a projekt koordinátora beszámolt a projekt jelenlegi állásáról, mely projekt a kkv-k működését hivatott segíteni iparjogvédelmi kérdésekben. A projekt keretén belül az ipari tulajdon védelme érdekében egy egyedülálló, online előértékelésre lehetőséget adó alkalmazás kerül kifejlesztésre, valamint létrejön egy szlovák-magyar nyelvű kiadvány, amely teljes körű információs bázisként az ipari tulajdonjog védelmére és felhasználására vonatkozó tájékoztatást biztosít a vállalkozások számára. Majd a "jó gyakorlat" mintájaként dr. Barkóczy Péter termék- és minőségfejlesztési igazgató (FUX Zrt. tagintézményünk) a cég innovációs eredményeiről az iparjogvédelem szempontjából, és Rónai Kálmánné igazgató a Bükki Nemzeti Park védjegyes termékeiről tartott előadást.
A konferencián közel harmincan vettek részt, köztük meghívott vendégként Dr. Siposs István regionális igazgatónk is.

SZJA 1%


Az adó (első) 1%-a valamely civil szervezet támogatására fordítható. A közhasznú szervezetként működő Magyar Innovációs Alapítvány immár közel 30 éve ösztöndíjakkal folyamatosan támogatja a fiatal tehetségek oktatási és kutatási tevékenységét. Támogatja a 20 év alatti fiatalok részére, évente kiírt Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. Ösztönzi az új kutatási eredmények elterjesztését, megvalósításuk felgyorsítását azáltal is, hogy alapítása óta az adott év legnagyobb jelentőségű innovációját INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ-ban részesíti.
Kérjük mindazokat, akik céljainkkal egyetértenek, hogy a befizetett adójuk 1%-át fordítsák a Magyar Innovációs Alapítvány támogatására. Adószám: 18047929-1-41.

Köszöntjük új tagjainkat

Név | Roma Szeretetszolgálat Alapítvány
Tagsorszám | 798
Cím | 1174 Budapest, Szilágyi Dezső út 41.
Vezető | Ifj. Rostás-Farkas György

Tevékenység:
Az alapítvány célja segítséget nyújtani minden hátrányos helyzetű ember számára, származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül. A Roma Szeretetszolgálat egyik kiemelkedő célja, hogy a legújabb digitális technológiák, innovációk, alkalmazások, új termékek, szolgáltatások, új üzleti gyakorlat fejlesztésével segítséget nyújtson és hozzájáruljon világunk gyors ütemben való fejlődéséhez.

Név
| Bázismag Kft. - MARTON GENETICS
Tagsorszám | 799
Cím | 2462 Martonvásár-Erdőhát, 093/36 hrsz.
Vezető | Sándorfy András

Tevékenység:
Hibridkukorica, II. fokú kalászos gabona- és zabfajták, valamint napraforgó, őszi káposztarepce vetőmagok kereskedelmi képviselete a Marton Genetics cégcsoportban. 2021. évi Agrár Innovációs Díjat a Martonvásári Bázismag Vetőmagszaporító, Termeltető és Forgalmazó Kft. kapta a szántóföldi növénytermesztés eredményességének megalapozásáért és növeléséért ökológiai innovációval, a vetőmagok biológiailag aktív anyagokkal történő kezelésével.
Készítette: VISUALIA