Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2022-06-28
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele a nyári időszakban ritkábban jelenik meg.

A következő megjelenés időpontja 2022. július 26.

Innovációs kihívások, egyetemi kutatói kompetenciák láthatósága

A Műegyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja a több éves hagyománnyal rendelkező BME Innovációs Napot ezúttal 2022. június 16-án, a BME első Budapesten kívüli campusán, a Balatonfüredi Tudáscentrumban (BTC) kétnapos, hibrid rendezvényként szervezte meg, mely rendezvényhez kapcsolódott az I. BME Kompetenciavásár/Competence Fair 2022. június 17-én. Az angol nyelvű, szintén hibrid rendezvény célja az volt, hogy elősegítse a hasonló gondolkodó szakemberek találkozását Európa-szerte a jövőbeni kutatási együttműködések és európai pályázatok érdekében.

A rendezvényen szó volt a 6G technológia kihívásairól és üzleti lehetőségeiről, a világ első távközlési hálózatáról a Holdon, ipari metaverzumról és a nemzetközi kutatói együttműködések és hatékony pályázati partnerségek elősegítéséről is.

A BME Innovációs Napról készült videót itt tekinthetik meg, az I. BME Kompetenciavásárról készült videó itt található.

További információ az eseményről a következő linken olvasható.

33. EU Fiatal Tudósok Versenye

2022. szeptember 13-18. között, a Leideni Egyetem által megrendezésre kerülő "33. EU Contest for Young Scientists" európai döntőjében az alábbi három, első helyezett pályázat képviselheti Magyarországot:
  • Újrahasznosítható reagensrendszer fejlesztése humán testfolyadékokban jelen lévő kisméretű RNS-ek azonosítására (pályázók: Kovács Viktória, Tóth Regina)
  • Rusty (pályázó: Kovács Nóra Anna)
  • UV megvilágító berendezés fejlesztése fotokémiai ligand kapcsoláshoz (pályázó: Barna Benedek László)
A versenyzők első szakmai felkészítését Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűrijének tagja és a delegáció vezetője tartotta, 2022. június 23-án, online.
Készítette: VISUALIA