Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2023-12-07
Elnökség


Dr. PAKUCS János
tiszteletbeli elnök
Dr. SZABÓ Gábor
elnök
Dr. GREINER István
általános elnökhelyettes
Bertalan Zsolt
alelnök
Dr. Birkner Zoltán
alelnök
Dr. DARÁZS Lénárd
alelnök
FARKAS József
alelnök
Dr. Kristóf Péter
alelnök
Dr. URBÁN László
alelnök
Dr. ÁBRAHÁM László
elnökségi tag
Dr. CHARAF Hassan
elnökségi tag
Dr. Dombi Viktor
elnökségi tag
Dr. GOLDFÁRTH József
elnökségi tag
Dr. Kovács Levente
elnökségi tag
LAUFER Tamás
elnökségi tag
Dr. ZÁVODSZKY Péter
Magyar Innovációs Alapítvány elnöke
Elnökség

  Dr. PAKUCS János
tiszteletbeli elnök

Transmitter Kft., ügyvezető igazgató
1122 Budapest, Goldmark Károly u. 30/a.
1940-ben született. A BME Villamosmérnöki Karán végzett, majd gazdasági mérnöki és szakközgazdász képesítést is szerzett. Korábban a Magyar Szénhidrogénipari Kutató- és Fejlesztő Intézet, majd 1990-től 2013-ig az Olajterv Holding ügyvezető igazgatója, jelenleg a cégcsoportba tartozó, Olajterv eszközkezelő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. A Magyar Innovációs Szövetség alapító elnöke volt 1990 és 2007 között, ill. az Innostart, a Pro Progressio Alapítvány elnöke, valamint az MGYOSZ elnökségi tagja, Mérnöki Akadémia tagja, Magyar Tehetséggondozó Szervezetek Szövetségének alelnöke. Több mint 90 publikáció, számos tanulmány és 5 szakkönyv szerzője, szerkesztője. Szakmai elismerései többek között: Gábor Dénes-díj, Hevesi Gyula-díj, Magyar Köztársaság Érdemrend tiszti kereszt, Köztársasági Elnöki Érdemrend, Magyar Gazdaságért Díj, Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje, Honoris Causa Jedlik Ányos díj, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Díszpolgára.

  Dr. SZABÓ Gábor
elnök

Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány, a Kuratórium elnöke
6720 Szeged, Dugonics tér 13.
1954-ben született. A JATE TTK-n diplomázott fizikusként. 1994-től az Optikai és Kvantumelektronikai Tanszéken egyetemi tanár, 2004-től az MTA levelező tagja, 2010-től rendes tagja. Az USA-ban és Németországban vendégkutató volt. 2000-2002 között az Oktatási Minisztérium kut-fejl. helyettes államtitkára, 2003-2007 között a MISZ alelnöke volt. 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjében részesült, majd 2017-ben Trefort Ágoston-díjjal tüntették ki.

  Dr. GREINER István
általános elnökhelyettes

Richter Gedeon Nyrt.,
kutatási igazgató
1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
1960-ban született. A BME Vegyészmérnöki Karán végzett, a kémiai tudomány kandidátusa, kutatási igazgató. MBA fokozatot 1997-ben az angol Open University-n szerzett. 1984 óta a Richter Gedeon Nyrt.-nél dolgozik, az utóbbi 15 évben vezető beosztásban. Társszerzője több, mint 50 tudományos publikációnak és szabadalomnak. 2003-ban Jedlik Ányos-díjat, 2006-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztet (polgári tagozatot) kapott.

  Bertalan Zsolt
alelnök

MVM Csoport., technológiai és innovációs igazgató
1031 Budapest, Szentendrei út 207-209.
Jelenleg az MVM Zrt. technológiai innovációs igazgatója, korábban az MVM Csoport energetikai inkubátor leányvállalatát, a Smart Future Lab Zrt.-t vezette. Az SFL Zrt. tevékenységének fókusza az energetikai innováció élénkítése, támogatása. Az ötlettől a kiforrott prototípus elkészítéséig kínál vállalkozások és ötletgazdák számára mentoring és magvető tőkefinanszírozási szolgáltatásokat. 2012-től az Okos Jövő Innovációs Klaszter Elnöke. A Klaszter célja az okos mérés, okos hálózati megoldások hazai elterjedésének elősegítése. A jelentős iparági tapasztalattal rendelkező szakember 2002 és 2013 között a magyar villamosenergia-ipari átviteli rendszerirányítónál, a MAVIR Zrt.-nél dolgozott számos területen, legvégül vezérigazgatóként. Zsolt fontos szerepet vállalt a hazai áramtőzsde bevezetésében és elindításában, a tőzsdecég megalakításában, és részt vett a piac-összekapcsolás megvalósításában is. 2013 és 2016 között a HUPX magyar szervezett villamosenergia-piac Zrt. első embere volt.

  Dr. Birkner Zoltán
alelnök

Pannon Egyetemért Alapítvány, a Kuratórium elnöke
8200 Veszprém, Egyetem utca 10.
A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatója volt. Személyes kezdeményezésére 2014-ben létrejött a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ, amely a magyar ipari víztisztítás és kutatás központja lett az eltelt évtizedben. 2014-ben a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) Zala megyei előkészítő csoportjának volt vezetője. A régiós határmenti és határokon átívelő - elsősorban horvát, szlovén és osztrák - gazdasági, tudományos és szakmai együttműködéseket elősegítő nemzetközi programokban aktív résztvevő. 2017-2019 a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Kollégiumának tagja. 2018. július -2023. március a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökeként részt vett a magyar innovációs rendszer megújításában, irányította az ökoszisztéma fejlesztését érintő pályázatok, programok, kutatások, stratégiai anyagok kidolgozását. 2022-ben alapítója volt a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platformnak, melynek elnökekeként a körforgásos átállás magyarországi jó gyakorlatait készítik elő a közel 250 tagvállalattal, tudás- és civilszervezetekkel. 2023 márciusától a Pannon Egyetemért Alapítvány elnökeként a modellváltott intézmény piaci átalakulását, eredményes KFI ökoszisztéma kialakítását támogatja. 2023 novemberében létrejött, szakemberekből, sikeres vállalkozókból, tudósokból álló Energia 21 Klub tagja, a zöld energia elterjedését, a gazdasági fejlődést támogató új energiastratégia megvalósításán dolgoznak. 2023-tól a Pannon Egyetem egyetemi tanára.

  Dr. DARÁZS Lénárd
alelnök

Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), általános rektorhelyettes
1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.
1967-ben született. Egyetemi tanár az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszékén, 2017-től az ELTE általános rektorhelyettese. Posztgraduális német jogi LL.M diplomát szerzett Heidelbergben (1992), Humboldt-ösztöndíjas volt Hamburgban a Max-Planc-Institutban (2008-2011). Választottbíró és gyakorló ügyvéd. Szakterülete: piacfelügyeleti jog (verseny- és kartelljog, fogyasztóvédelem), magánjog (beleértve a szellemi alkotások jogát), valamint az áruforgalmi jog. Több hazai és nemzetközi disztribúciós hálózat felépítését és működését támogatta. Számos kkv és nemzetközi vállalat technológiatranszfer és K+F+I tevékenységét támogatja jogi tanácsadással több iparágban is. A modern innovatív technológiák jogi kérdéseivel foglalkozik, a Mesterséges Intelligencia Koalíció "szabályozás és etika" munkacsoportjának vezetője.

  FARKAS József
alelnök

Sanatmetal Kft., ügyvezető igazgató
3300 Eger, Faiskola u. 5.
Farkas József a 4F- Családi Bizalmi Vagyonkezelő Kft ügyvezetője, a Sanat Holding Kft CEO-ja, a Sanatmetal Kft. nemzetközi nagyvállalat tulajdonos ügyvezetője, a SM-Dél-Afrika JV társügyvezetője.
Gépészmérnök, menedzser gazdasági mérnök, 1991 óta az egészségipar, a traumatológiai, ortopédiai és gerincsebészeti implantátum gyártás és nemzetközi kereskedelem aktív résztvevője.
Gábor Dénes és Jedlik Ányos-Díjas innovatőr, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alelnöke, a Magyar Egészségipari Gyártók Szövetségének (MEGYSZ) alelnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Kollégiumának tagja, valamint a Bay Hálózat Innovációs Tanácsadó Testület (ITT) tagja. Több éve a minisztériumok mellett működő Vállalkozásfejlesztési Tanács (KIM) tagja (MISZ képviselet).
Irányításával a Sanatmetal Kft. által elnyert főbb díjak: Minőség Innováció Fődíj (2019), BIG SEE Termek Design Díj (2019), Minőség Innováció EOQ Dij (2019), Informatikai Innovációs Díj (2018), Magyar Forma tervezési Dij (2018), TOP 10 Legérdekesebb Innováció Fődíj és Különdíj (2018), Magyar Innovációs Nagydíj (2014), Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díj (2014), Magyar Termék Nagydíj (2006), Innovációs Díj (2005), Nemzeti Minőségi Díj (2002)
Több szabadalom feltalálója, köztük magyar, EU és USA szabadalom, eredményes projekt megvalósító nemzeti és EU pályázatokon.

  Dr. Kristóf Péter
alelnök

HungaroFlow Tanácsadó Kft.,
innovációs igazgató
1134 Budapest, Lehel utca 17/D
2. emelet 2. ajtó
Többszörös díjnyertes innovációs szakértő, startup alapító, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány felügyelőbizottsági tagja, az Informatikai Vezetők Társasága elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem meghívott oktatója, hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója. Kutatásai során a felforgató innovációk, a gyorsuló technológiai fejlődés és a szervezeti transzformáció kapcsolatát vizsgálja. Tanácsadói tevékenysége fókuszában pedig a digitalizáció, az innovációs ökoszisztémák létrehozása, valamint az űrszektor fejlesztése állnak. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen, a Hageni Egyetemen és a Gábor Dénes Egyetemen végezte, PhD fokozatát innováció menedzsmentből szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen. Posztgraduális képzéseit a Harvardon (disruptive strategy), az INSEAD-on (leadership) és az EPFL-en (new space economy) folytatta. Jelenleg az ME3D-Graft Kft. innovációs igazgatójaként, a Pécsi Tudományegyetem kancellári tanácsadójaként, a Budapesti Corvinus Egyetem vendégoktatójaként és a globális jelenléttel bíró OpenExO vezető kutatójaként tevékenykedik. Szövetségünket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP), valamint a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz Monitoring Bizottságaiban is képviseli. Alelnöki teendőivel párhuzamosan a MISZ dél-dunántúli régiós képviseletét is ellátja. Techno-optimistaként töretlenül hisz a tudomány és a technológia pozitív átalakító erejében, tevékenységeivel pedig mindezek érvényesülését segíti és támogatja.

  Dr. URBÁN László
alelnök

Magyar Suzuki Zrt., igazgatósági tanácsadó
2500 Esztergom, Schweidel József u. 52.
Nemzetközi pénzügyes közgazdászként 1977-ben kezdte pályáját a Magyar Nemzeti Bankban. 1988-ban nemzetközi szakközgazdász diplomát és ehhez kapcsolódóan egyetemi doktori címet szerez. 1993-ban védi meg kandidátusi (PhD) disszertációját. 2002-től az Magyar Suzuki Zrt. (MS) külső üzletviteli tanácsadója, majd 2007. december 1-től az MS Zrt. Igazgatóságának tagja. Ugyanekkor megbízást kapott a vezérigazgató-helyettesi feladatok ellátására, alapfeladata a vállalat kormányzati és iparági kapcsolatainak fejlesztése, illetve 2008 óta felelős irányítója a vállalatnál folyó műszaki innovációs tevékenységnek is. Az MS Zrt.-nél a tudatos innováció-menedzsment meghonosítója. A Magyar Közgazdasági Társaság tagja. 2011 decemberében a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

  Dr. ÁBRAHÁM László
elnökségi tag

ügyvezető, Sensirion Hungary Kft.
1955-ben született. A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett mint villamosmérnök, majd 1979-ben posztgraduális képzésben híradástechnikai szakmérnökként. Ezzel együtt szerezte meg TV jelfeldolgozásból a doktori címet. 1977-től 1991-ig a Videotonnál dolgozott, először mint mérnök, majd csoportvezető, műszaki igazgató, később megbízott vezérigazgató. 2001 óta az NI Hungary Kft. ügyvezetője. Feladata a debreceni gyártásindítás volt, a csúcstechnológiát képviselő SMT gyártósorokon. Több mint 1000 alkalmazott nagy hatékonysággal és kiváló minőségi mutatókkal gyártja a teljes vállalatcsoport termelésének több, mint 90%-át, ezen fölül számos irodai központnak is helyet ad. 2020-től a Sensirion AG ügyvezetője.

  Dr. CHARAF Hassan
elnökségi tag

BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar, dékán
1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2. Q. B206.
1967-ben született Libanonban, 1986 óta él Magyarországon. A BME-n 1998-ban szerezte meg PhD fokozatát, 2013-ben habilitált. 2017-ben védte meg MTA értekezését. Egyetemi tanárként dolgozik a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán, az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék vezetője. Szakmai elismerései többek között: Bolyai János kutatási ösztöndíj (1998-2001); Pannon GSM professzori ösztöndíj (2000-2002); Mestertanár kitüntetés (Országos TDK, 2001); Az év Informatikai Oktatója (Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége, 2003); IBM Faculty Award (2004, 2008, 2012); Az ICT véleményformálója díj (IT-Business, 2009); Pro Juventute Universitas (BME, 2011); Kalmár-díj (NJSZT, 2012); A kar kiváló oktatója (BME VIK, 2012); ezüst jelvény (Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, 2012); Gábor Dénes-díj (NOVOFER Alapítvány, 2015); Magyar érdemrend lovagkeresztje (2016).

  Dr. Dombi Viktor
elnökségi tag

RowanHill Global Holding Kft., tulajdonos, elnök
1055 Budapest, Falk Miksa u. 4. 4. em. 1.
A RowanHill cégcsoport tulajdonosaként az üzleti életben több területen részt vesz. Tudásra, know-howra és szellemi tulajdonjogra épülő vállalatok létrehozásába, innovatív műszaki megoldások magyar és külföldi piacra vételével. Vállalatcsoportjuk szerepet játszik egyes digitális technológiák, mesterséges intelligencia és robot technológiai megoldások megvalósításában Magyarországon és külföldön egyaránt. Digitális termékeiket és szolgáltatásaikat multifunkcionális bankok és biztosítók egyaránt alkalmazzák. A Marokkói Királyság Magyarországra akkreditált tiszteletbeli konzulja és egyben a Magyar Marokkói Üzleti Tanács társelnöke, továbbá a BME Baráti Köre Egyesület elnökségi tagja. Sport területen pedig jelenleg a Magyar Vízilabda Szövetség Átigazolási Bizottságának elnökségi tagja.

  Dr. GOLDFÁRTH József
elnökségi tag

Mol Nyrt., Innovációs Igazgató
1117 Budapest, Október 23. u 18.
1976-ban született. Energetikai szakközgazdász diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen, energetikai szakjogász diplomáját pedig a Pécsi Tudományegyetemen szerezte. Több mint 15 éves gazdasági vezetői és üzletfejlesztési tanácsadói tapasztalattal rendelkezik. 2011-ben alapította a GoldEnergy Consulting Kft, melynek ügyvezető igazgatója. 2016-tól a BME tudáshasznosítási és innováció-menedzsment tevékenységeit támogatta. Jelenleg a MOL-csoport innovatív technológiáinak nemzetközi hasznosításáért felelős, emellett az egyetemi üzleti kapcsolatok, illetve az iparjogvédelmi folyamatok vezetője. Szakterülete az ipar-egyetemi technológia és tudástranszfer, illetve az innovációs ökoszisztéma építése.

  Dr. Kovács Levente
elnökségi tag

Óbudai Egyetem, rektor
1034 Budapest, Bécsi út 96/B.
2000-ben diplomázott a Temesvári "Politehnica" Műszaki Egyetem, Automatizálás és Számítógépek Kar, Automatizálás és Ipari Informatika szakán. 2000-2006 között a Temesvári Műszaki Egyetemen főállású tanársegéd, 2006-2007 között vendégelőadó volt. 2001-ben posztgraduális képzésen vett részt a Temesvári Műszaki Egyetem, Automatizálás és Ipari Informatika szakán. 2001-2004 között a Nagyváradi Partium Keresztény Egyetem óraadó tanársegéde volt. 2005-2008 között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanársegéde, 2008-2011 között egyetemi adjunktusa, 2011-2012 között egyetemi docense volt. 2008-ban PhD. fokozatot szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2011-ben egészségügyi mérnök lett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán. 2012-2016 között az Óbudai Egyetem egyetemi docense volt. 2013-ban habilitált az Óbudai Egyetemen. 2013-2018 között az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar oktatási dékánhelyettese volt. 2016 óta az Óbudai Egyetem egyetemi tanára, 2018-2019 között oktatási rektorhelyettes, 2019-től rektor. 2022-ben a Temesvári Műszaki Egyetem és a Kassai Műszaki Egyetem díszdoktora lett.
Kutatási területe az élettani szabályozások, a modern robosztus irányításelmélet és az orvosbiológiai kutatások.

  LAUFER Tamás
elnökségi tag

Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány, elnökségi tag
8000 Székesfehérvár, Táncsics M. utca 7.
1966-ban született. Villamosmérnök és Executive MBA diplomás. Szoftver fejlesztőként kezdte pályafutását a Videoton Fejlesztési Intézetben, Franciaországban 3 évig a BULL-nál mérnökként, később projekt menedzserként tevékenykedett. Később az Andersen Consulting menedzsere, majd Oracle konzultációjának igazgatója, utána regionális igazgatója, a vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója. 2006-tól elnöke és társtulajdonosa a RációNet-nek, melyet Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalata közé rangsoroltak. Az IVSZ-nek 5 évig alelnöke, majd 2010-20 között elnöke. 2009-től Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány elnöke, elsőként létrehoztak az országban digitális élményközpontot, Alba Innovár néven.

  Dr. ZÁVODSZKY Péter
Magyar Innovációs Alapítvány elnöke

MTA TTK Enzimológiai Intézet, kutató professzor
1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2. D ép. III 9/a.
A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett fizikus diplomát. 1978-tól a biológiai tudományok doktora, 1989-től egyetemi tanár az ELTE-n. Vendégprofesszor volt az USA-ban, Németországban, Angliában. 2001-től az MTA levelező, 2007-től pedig rendes tagja. Az MTA SZBK Enzimológiai Intézetének igazgatója volt 2006-2010 között. 2010-ben Széchenyi-díjban részesült.
Untitled Document Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (+361) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu
Készítette: VISUALIA