Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2022-12-13
Untitled Document Tagság


Alapszabály
Közvetlen tagintézmények
Közvetett tagintézmények
Magyar Innovációs Szövetzség 651. Természettudományi Kutatóközpont

Az MTA Természettudományi Kutatóközpont 2012. 01.01. jött létre 6 intézet összevonásával. Az intézetekben folyó munka részletesen:
- A Szerves Kémiai Intézet kutatási tevékenysége a szerves molekulák szintézisét, szerkezetkutatását és elméleti vizsgálatát egyaránt magába foglalja.
- A Molekuláris Farmakológiai Intézet fő törekvései: felfedező kutatások a gyógyszerhatások molekuláris szintű biológiai alapjainak vizsgálatára, valamint kísérleti fejlesztések új, hatékony és biztonságos gyógyszerek létrehozása érdekében. Az Anyag- és Környezetkémiai Intézetben funkcionális és szerkezeti anyagok, mikro- és nanoszerkezetű felületi rétegek, valamint szilárd/folyadék határfelületek kémiai összetételét, szerkezetét, tulajdonságait és előállítási módszereit, valamint az ezek közötti kapcsolatok egyes részleteit tanulmányozzák.
- Az Enzimológiai Intézetben részben szerkezeti biológiai alapkutatások folynak, melyek lehetővé teszik a fiziológiás és patofiziológiás folyamatok sejt, illetve molekula szintű értelmezését, másrészt a szerkezeti biológia mellett folyamatosan bővül a kutatási tevékenység a komplex biológiai folyamatok megértését célzó rendszerbiológia irányába a proteomika és a bioinformatika lehetőségeinek kihasználásával.
- A Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet fő funkciója a pszichológiai és a hozzá kapcsolódó idegtudományi alapkutatás. A vizsgálatok kiterjednek a társadalom-, összehasonlító kulturális-, kognitív-, és fejlődéspszichológia, valamint a pszichofiziológia területeire.
- A Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet küldetése, hogy feltárja a komplex funkcionális anyagok és nanométeres méretű szerkezetek fizikai, kémiai és biológiai tulajdonságait és a megszerzett ismereteket integrált mikro- és nanorendszerek, valamint vizsgálati módszerek fejlesztésében alkalmazza.
Untitled Document Tagfelvétel

Ha a Szövetséghez szeretne tartozni, kérjük töltse le a belépési nyilatkozatot és juttassa vissza hozzánk kitöltve, postán vagy szkennelve.


Belépési nyilatkozat
(Word, 35 KB)
Tagdíjrendszer
(Word, 26 KB)
Alapszabály és SZMSZ
(Word, 153 KB)
Untitled Document Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (+361) 200 0731
mobil: +3630 955 0420
www.innovacio.hu
Készítette: VISUALIA