Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2012-10-18
Untitled Document
Intel® Business Challenge Europe 2014
Intel® Business Challenge Europe 2012


Végeredmény
Pályázati felhívás
Intel® Business Challenge Europe 2011
NovaTech.com 5.0


Végeredmény
NovaTech.com 4.0


Végeredmény
NovaTech.com 3.0


Végeredmény
NovaTech.com 2.0


Végeredmény
Regionális döntő
NovaTech.com 1.0


Végeredmény
Regionális döntő
NOVATECH.COM 5.0 INNOVÁCIÓS
TECHNOLÓGIAI ÜZLETI TERV VERSENY

végeredmény

2010. június 21-ig, 14 pályázati összefoglaló érkezett Szövetségünkhöz, melyeket formai ellenőrzés után továbbítottunk a magyarországi zsűrinek.

A június 29-i ülésen a bírálóbizottság minden egyes pályázatot áttekintett, ill. azokat két kategóriába („Javaslom kidolgozásra”, illetve „Nem javaslom kidolgozásra”) sorolta be, és az alábbi 9 pályázat továbbjutásáról döntött:
BIO-MIPAT,
Minotaurus,
Invito,
CarAir,
SightQ,
Pellet,
Collective recycling,
Flexible,
Mini Solar.

Az augusztus 18-ai határidőig 3 továbbjutó csapat dolgozta ki részletesen az üzleti tervét. A 2. fordulóban beérkező pályázatokat értékelő zsűriülésre 2010. szeptember 1-én került sor, ahol a zsűri két díj odaítéléséről döntött.

A díjátadóra 2010. szeptember 10-én került sor a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának 9. Országos Konferenciáján, a Makadám Mérnök Klubban, Budapesten. A díjátadón a zsűri nevében Tzvetkov Julián, elnök értékelte a pályázatokat. A díjakat dr. Antos Lászlóval, a MISZ ügyvezető igazgatójával együtt nyújtotta át Balogh Jánosnak, valamint Sági Andrásnak és Sasi Péternek.

A legjobb két üzleti terv 500-500 ezer forintos pénzjutalomban részesült, továbbá részt vehet október 8-án, a Budapesten megrendezésre kerülő regionális döntőn.

Díjazottak:

Balogh János, Kraffa Levente, Csukás Béla: BIO-MIPAT
A Biomipat projekt olyan folyamatelemző technológiai (PAT) rendszert készített, amelyet jelenleg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság ajánl, de a későbbiekben feltehetően kötelező lesz a vállalkozások számára.

A projekt várható partnerei gyógyszeripari vállalatok és kutató laboratóriumok. A projektet úgy tervezték, hogy megfeleljen a valódi ipari igényeknek. A Biomipat rendszer lényege és egyedisége, hogy teljesen testre-szabható, ezáltal megfelel a partner egyéni követelményeinek és igényeinek. Teljes-körű szolgáltatást nyújt a biotechnológiai alkalmazások területén, továbbá a beépített genetikai generikus algoritmusoknak és modelleknek köszönhetően, a rendszer képes saját maga tanulni. A rendszert prognózisok és a modellek elkészítéséhez is lehet használni.

Sági András, Viszlai Szilárd, Sasi Péter, Kerezsi
Eszter
: INVITO
A projekt készítői időszerűnek találták egy olyan mobil alkalmazás készítését, amely működik az összes releváns mobil platformon, és csatlakozik az első dokumentum- és üzletifolyamat-menedzsment rendszerekhez, ezáltal összetett funkcionalitást biztosít.

Az INVITO egy olyan innovatív integrációs megoldás és üzleti logika, amely hozzáférést és keresést biztosít az ECM tárolókhoz, hogy bárhol, bármikor részt vegyenek a munkafolyamatok vagy egyéb üzleti folyamatok irányításában. Az INVITO a legnépszerűbb mobil berendezéseken (beleértve a BlackBerry, iPhone, JavaME) is működik, és képes kapcsolódni minden piacvezető ECM alkalmazáshoz (mint az EMC Documentum, IBM FileNet, MS Sharepoint stb.). A megoldás úgy lett kialakítva, hogy nem csak ECM, de más alkalmazások, például ERP vagy CRM rendszerekben is használható legyen. Az INVITO egyidejűleg dokumentum menedzsment és döntéstámogató rendszer.
A zsűri elnöke:
Tzvetkov Julián
az elan SBI Capital Partners vezérigazgatója, Szövetségünk alelnöke

A zsűri tagjai:
Monszpart Zsolt
a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Szövetségünk általános elnökhelyettese
Dr. Havass Miklós
a SZÁMALK Zrt. elnöke
Benkovics Péter
a Főiskolás és Egyetemista Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke
Hollmann Richárd
Access Befektetési Alapkezelő Zrt.
TámogatóK:

INTEL Co.
Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

Médiatámogató:

Világgazdaság
Közreműködő szervezetek:

Innostart Alapítvány
Főiskolás és Egyetemista Vállalkozók Országos Szövetsége
Készítette: VISUALIA