Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2013-09-16
Untitled Document
Intel® Business Challenge Europe 2014
Intel® Business Challenge Europe 2012


Végeredmény
Pályázati felhívás
Intel® Business Challenge Europe 2011
NovaTech.com 5.0


Végeredmény
NovaTech.com 4.0


Végeredmény
NovaTech.com 3.0


Végeredmény
NovaTech.com 2.0


Végeredmény
Regionális döntő
NovaTech.com 1.0


Végeredmény
Regionális döntő
NOVATech.Com közép- és kelet-európai
Regionális döntő

2006. október 5-6-án, Szófiában rendezték meg az első NOVATech.Com Innovációs Technológiai Üzleti Terv Verseny közép- és kelet-európai regionális döntőjét.

A regionális döntőbe 6 ország (Bulgária, Románia, Csehország, Törökország, Lengyelország, ill. Magyarország) 49 pályázójából 13 pályázó jutott be, akiknek részletes üzleti tervet kellett kidolgozni max. 20 oldalon. A regionális döntőn 15 percben elő kellet adni, ill. meg kellett védeni a tervet az Intel szakértőiből álló zsűri előtt.


Magyarországról a „Jégzselé, az első nanotech ital” c. terv fiatal készítői - Kriston Ákos, Orosz Miháy, Molnár Róbert és Miklósi József - 2000 $-os 3. díjban részesültek.

A Jégzselé egy víz-széndioxid-jég nanokompozit, amely forradalmasíthatja az üdítő és jégkrémipart. A szabadalmaztatott technológiával a nanoméretű jégkristályokba apró széndioxid buborékokat zárnak, amely ettől rendkívül laza szerkezetű, de ugyanakkor alaktartó is lesz egyben. Az új italt tetszőleges, egyedi ízben, a fogyasztás helyén lehet előállítani és szervírozni, az újdonságot és a pezsgő koktélokat kedvelők részére. A Jégzselé innovatív, internet alapú marketing- és értékesítési modelljének köszönhetően bárok, szórakozóhelyek és éttermek használhatják ki a virtuális közösségek jelentette trendeket. A fejlesztés 2003-ban kezdődött. A prototípus fejlesztését GVOP-pályázat és saját erőforrás segítségével valósították meg.

A negyedik fordulóra, s egyben a döntőre 2006. október 24-én került sor Kaliforniában.Készítette: VISUALIA