Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2018-04-16
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Pályázati felhívások

European Network of Research and Innovation Centres and Hubs

Öt új kiírásra lehet pályázni az European Network of Research and Innovation Centres and Hubs (ENRICH in the USA hálózat) oldalán.

Európai kutatók és innovációs szakemberek, kutatóintézetek, startupok, kis- és középvállalkozások kaphatnak támogatást az amerikai piacra történő kijutásban.

A NearUS néven indult projekttel párhuzamosan két másik kezdeményezés is létezik, hogy Brazíliában és Kínában hozzon létre hasonló központokat. A három hálózat összefoglaló oldala az ENRICH Centres.

A kiírásokról a fent említett két oldalon található részletes információ.

A hazai kapcsolattartó Dávid Ádám, nemzetközi szakértő, e-mail: adam.david@rcisd.eu

RE:THINK LOCAL - 2018. évi európai szociális innovációs versenypályázat

Az Európai Bizottság által igazgatott versenypályázat célja a szociális területet érintő innovatív megoldások, ötletek és projektek népszerűsítése és bemutatása egész Európában. A pályázat idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Unió tagállamaiban és a "Horizont 2020" keretprogramban részt vevő országokban.

A RE:THINK LOCAL szlogen alatt zajló idei versenypályázat keretében a szervezők olyan ötleteket keresnek, amelyek megfelelő eszközöket adnak a fiatalok kezébe ahhoz, hogy új technológiák és munkamódszerek révén kiaknázzák a lakóhelyükön kínálkozó gazdasági lehetőségeket, illetve ők maguk ilyen lehetőségeket teremtsenek.

Olyan elképzelések pályázhatnak jó eséllyel, amelyek a helyi jellegzetességekre építve próbálnak a fiatalok számára lehetőségeket teremteni a változó gazdaságban. A három nyertes projektet 50 000 euróval fogják díjazni.

A szakértői zsűri által az elődöntőbe juttatott harminc legígéretesebb pályázat ötletgazdái személyre szabott üzletfejlesztési tanácsadáson vehetnek részt, és meghívást kapnak a júliusban Romániában, Kolozsváron megrendezésre kerülő társadalmi innovációs mentorálási programra. A zsűri a részletes üzleti tervek benyújtását követő utolsó fordulóban választja ki a három nyertest.

A pályázatok beadási határideje: 2018. április 27. (közép-európai idő szerint déli 12 óra)

További információk az esemény honlapján olvashatóak.

Versenyfelhívás - Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani?

A Falling Walls Lab Budapest fiatal kutatók és szakemberek jelentkezését várja, hogy bemutassák innovatív ötleteiket, mellyel választ adhatnak arra a kérdésre, hogy "Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani?".

A Falling Walls Lab kiváló lehetőséget nyújt hallgatók, oktatók, kutatók, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, innovatív projektjüket vagy ötletüket társaik, és egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt. A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab döntőn és a Falling Walls konferencián Berlinben, melynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.

Beadási határidő: 2018. május 2.

Bővebb információ a versenyfelhívásban, részletek pedig a BME honlapján.

Magyar Formatervezési Díj

A Magyar Formatervezési Tanács érdek- és véleményegyeztetésre szolgáló tanácsadó testület, célja a magyar nemzetgazdaság versenyképességének a formatervezés eszközeivel történő erősítése, a hazai formatervezési kultúra fejlesztése.

A Magyar Formatervezési Díj pályázatot, mint a legrangosabb hazai design elismerést, immár 39. alkalommal hirdeti meg a nemzetgazdasági miniszter - a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével. A pályázatot termék-, vizuális kommunikáció-, terv- és diákmunka-kategóriában lehet benyújtani, az elmúlt három évben létrehozott nemzetközi színvonalú magyar innovációk, új termék, szolgáltatások, alkotások megmérettetésén, melyen egyaránt várják a gyártók, a tervezők, és a megrendelők jelentkezését.

A Magyar Formatervezési Díj pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 4.

A pályázatok eredménye kora ősszel, kiállítás keretében, az idén tizenöt éves jubileumát ünneplő Design Hét Budapest rendezvénysorozat kiemelt eseményeként kerül bemutatásra. A díjazottak és kiállítók széles körű médiaszereplési lehetőséget kapnak.

Bővebb információk és a teljes pályázati felhívások érhetőek itt: MFD

Versenyképességi és kiválósági együttműködések (2018-1.3.1-VKE)

A felhívás a hazai vállalkozásokat ösztönzi jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére.

Olyan projektek kaphatnak támogatást, amelyek illeszkednek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában megjelölt ágazati vagy horizontális prioritások valamelyikéhez, és megvalósításuk helyszíne a pályázó - a támogatási kérelem benyújtásáig bejegyzett - közép-magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe. Támogatás az alábbi tevékenységekre igényelhető (önállóan kizárólag kísérleti fejlesztés támogatható):
 • kísérleti fejlesztés (a projekt elszámolható költségeinek legalább 50%-a)
 • alkalmazott (ipari) kutatás (a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 50%-a)
 • eszközbeszerzés
 • immateriális javak beszerzése
 • a projekt céljához feltétlenül szükséges épület építése, bővítése, átalakítása, korszerűsítése, a szükséges alapvető infrastrukturális fejlesztések
 • a projekttel kapcsolatos koordinációs tevékenység
 • a nyilvánosság biztosítása
 • a projekt megvalósításához kapcsolódó közbeszerzés
 • piacra jutás, marketing, iparjogvédelem.

 • A pályázatra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 20 milliárd forint. Pályázónként minimum 100 millió, maximum 600 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

  Végső beadási határidő: 2018. május 15.

  Bővebb információ az NKFI Hivatal honlapján.

  Űrtechnológia alkalmazásokat támogat az ESA

  Az ESA (European Space Agency) arra ösztönözni a vállalkozásokat, hogy minél több űrkutatási eredményt ültessenek át a gyakorlatba, ezért Technológia Transzfer Irodákat hozott létre szerte Európában. Ezeknek az irodáknak a feladata azoknak a projekteknek a támogatása, melyek űrtechnológiákat hoznak le a Földre.

  Az ESA technológiai transzfer magyarországi irodája, tagintézményünknél, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban működik.

  A most kiírt pályázatra vállalkozások, egyetemek, kutatóintézetek egyaránt jelentkezhetnek. A projekt hat hónap időtartamra nyújt támogatást, ezen időtartam alatt kell a 32 500 eurót felhasználni projektenként, bármilyen ebben az időszakban felmerült, a projekttel kapcsolatos költségre.

  Pályázhat önállóan is egy technológia átvevő cég, de akár konzorciumban is, továbbá az angol nyelvű pályázat a technológia transzfer bármely szakaszában benyújtható.

  További hasznos információk az ESA Technológiai Transzfer Program Iroda honlapján érhetőek el.

  KIC InnoEnergy Accelerator HUB - új vállalkozások felkészítő programja

  KIC InnoEnergy - Bay Zoltán Nonprofit Kft közti 5 éve tartó együttműködés bővítése a szóban forgó program meghirdetése. Az egyes iparágakban keletkező, az energiaköltségek csökkentését és/vagy a CO2 kibocsátást csökkentő és/vagy az energiaellátó rendszerek biztonságát növelő technológiák, ilyen terméket fejleszteni kívánó újonnan induló vállalkozások üzleti élet-képességét kívánják növelni.

  Az ideális résztvevő alapvető érdeke összhangban a célokkal, hogy bekapcsolódhasson a KIC InnoEnergy Highway® programba, felkészüljön a nemzetközi piacra lépésre, szükség esetén a befektető meggyőzésére.
  Várják azon vállalkozók jelentkezését, akik
  - fel kívánnak készülni a nemzetközi piacra lépésre mind technológiai, mind üzleti, mind a csapat, mind nyelvtudás tekintetében,
  - rendelkeznek már legalább egy prototípussal, deszkamodellel, ami bizonyítja a technológia működőképességét,
  - rendelkeznek világos üzleti elképzeléssel, hogyan kívánnak a technológiájukkal pénzt keresni,
  - igénylik a Highway® program szolgáltatásait,
  - hajlandók a cégbe befektető társakat fogadni.

  A jelentkezők kiválasztása kiválósági alapon történik, az üzleti elképzelések bemutatására személyes meggyőzés keretében kínálnak lehetőséget. Jelentkezni határidő nélkül, bármikor lehet. Az első kiválasztáson átesett vállalkozók üzleti és prezentációs tréningen vesznek részt. Az ezt elvégző vállalkozók bemutatkoznak a KIC InnoEnergy üzletfejlesztési csapata előtt. Azok a vállalkozók, akik képesek meggyőzni a befektető szemléletű döntéshozókat, szerződéses ajánlatot kapnak, és tárgyalásokat követő megállapodás után részt vesznek a KIC InnoEnergy Highway® programban. Itt a cél az első nemzetközi vevő elérése, az üzleti modell nemzetközi validálása. A bizonyított üzleti modell birtokában a nemzetközi terjeszkedéshez további források bevonására lesz lehetőség a program keretében.

  Jelentkezni rövid összefoglaló megküldésével lehet, mely tartalmazza, a prototípus és a leendő innovatív termék bemutatását, továbbá azt, hogy mi a megcélzott üzleti probléma, mely célcsoport rendelkezik ezzel az üzleti problémával és miért oly fontos ezt a problémát megoldani. Kapcsolat: akos.dervalics@bayzoltan.hu

  "Iparjog" című pályázat

  Magyarország Kormánya a mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, költségvetési szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményei, jogi személyiséggel rendelkező nonprofit gazdasági társaságok részére, magyar szellemi alkotások hazai és külföldi iparjogvédelmi oltalmának megszerzése érdekében "Iparjog" című pályázat ír ki.

  A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció erősítését. A cél elérését a Kormány a kutatás-fejlesztési tevékenységet végző szervezetek és vállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani a felhívásban foglalt feltételek mentén.

  Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:
  - a benyújtott támogatási kérelmekről 30 napon belül dönt,
  - a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket minimum 1 millió Ft és maximum 6 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig,

  A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:
  - projektjük megvalósításával hozzájárulnak a K+F+I tevékenység intenzitásának növelése cél eléréséhez, a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet,
  - hazai és/vagy külföldi iparjogvédelmi oltalmat szereznek meg és/vagy tartanak fenn, illetve
  - szellemi vagyonértékelést és/vagy szellemi vagyon audit-jelentést készíttetnek.

  A támogatási kérelmek benyújtása 2015. szeptember 24-től 2018. szeptember 25-ig lehetséges.

  A pályázat felhívás az alábbi linken érhető el.

  Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap

  A Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap (Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund - HAESF) USA-beli szakmai gyakorlatokat, mester- vagy posztgraduális képzéseket támogat gazdasági és tudományos területen.

  A HAESF által nyújtott ösztöndíjprogramok:
  - Szakmai Gyakornoki Program,
  - Graduális Ösztöndíj,
  - Senior Vezető és Tudós Ösztöndíj,
  - Vezetői Oktatási Program.

  A Szakmai Gyakornoki Program a felsőoktatási hallgatókat és a friss diplomásokat célozza meg, melynek keretében 6-12 hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt neves amerikai cégeknél.

  A Graduális Ösztöndíj lehetőséget nyújt, hogy az ösztöndíjas amerikai egyetemen vagy főiskolán legfeljebb három évig tanuljon mesterképzésen vagy posztgraduális művészeti képzésben vegyen részt maximum egy évig.

  A Senior Ösztöndíj minimum ötéves szakmai tapasztalattal rendelkező közép- és felső vezetőknek szól. Az ösztöndíjprogram (3-12 hónap) fő célja a tudás- és tapasztalatcsere az üzleti életben, a közigazgatásban, a kutatásban, a nonprofit szervezetek működésében.
  A Vezetői Oktatási Program kiváló közép- és felsővezetők számára meghirdetett program, melynek keretében oktatási programokon vehetnek részt a Harvard Business School-on, illetve a John F. Kennedy Állami Egyetemen.

  A jelentkezésnél felsőfokú angol nyelvtudás szükséges. Az ösztöndíjak feltétele továbbá, hogy lejárta után az ösztöndíjas 3 évig itthon vállaljon munkát.
  Jelentkezési határidő évente kétszer van, minden év októberében és áprilisában.
  Bővebb információ a programról: http://www.haesf.org.
  Készítette: VISUALIA