Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2019-10-08
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

I. Innovációs Fórum - Gyógyszeripar és egészségipar

A Világgazdaság üzleti napilap 2019. október 17-én konferenciát szervez "I. Innovációs Fórum - Gyógyszeripar és egészségipar" címmel, a Sofitel Budapestben (1051 Budapest, Széchenyi István tér 2.)

A konferencia tervezett programjában, többek között, szó lesz Magyarország átfogó egészségipari stratégiájáról, Lengyel Györgyi, az ITM miniszteri biztosának előadásában.
Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter pedig "Innovációs üzleti lehetőségek és gazdasági ágazatok" címmel tart majd előadást.

A részvétel díjhoz kötött, melynek ára: 26.900 Ft + áfa

További információk és részletes programterv: rendezvenyek.vg.hu

Kerekasztal beszélgetés

A Licencing Executives Society International (LESI) magyarországi tagja, a LES Magyarország szakmai kerekasztal beszélgetést szervez a munkaviszonyban létrehozott szellemi alkotások hazai szabályozásáról. A rendezvény október 18-án, 9:00-14:00 óráig tart a Budapesti Ügyvédi Kamara (1055 Budapest, Szalay utca 7.) épületében.

Az eseményen meghívott előadóként fog szerepelni többek között Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke és Dr. Goldfárth József, a MOL innovációs igazgatója is.

További részletek az eseményről: link
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tudás és technológia-transzfer c. szakmai út Londonba

A Magyar Innováció Szövetség Felsőoktatási Tagozata 2019 októberében ismét külföldi szakmai utat tervez ezúttal angliai egyetemekhez, kutatásmenedzsment szervezetekhez. A program célja tudásmegosztás, új módszerek, modellek megismerése a szellemi tulajdon menedzsmentje, kutatásmenedzsment a harmadik misszió területén.

A látogatás a londoni magyar nagykövetség szervezésében valósul meg. A 2-3 naposra tervezett szakmai programra a nagyvállalatok, KKV-k és a felsőoktatási intézmények tudás és technológia-transzferrel foglalkozó vezetői és középvezetői jelentkezhetnek.
A részvétel önköltséges.

Bővebb információ: Kersánszki Tamás, a Felsőoktatási Tagozat vezetője, kersanszki@uni-obuda.hu

ENRICH in BRAZIL, H2020 projekt

A Magyar Innovációs Szövetség támogatásával, tagszervezetünk, az RCISD Regionális Tudásközpont részt vehet az ENRICH in BRAZIL (Centre for Europe-Brazil Business & Innovation Cooperation) H2020 projektben, amely európai kutatókat, start-upokat és innovatív kis- és közép-vállalkozásokat támogat a brazil piacra történő kijutásban.

A projekt soron következő kínálata egy innovációs workshop Barcelonában. A rendezvény olyan európai start-up-ok és cégek számára kínál lehetőséget, melyek brazil partnerekkel szeretnének együttműködni, illetve Brazília felé szeretnék kiterjeszteni üzleti tevékenységüket.
Az esemény 2019. október 24-25-én kerül megrendezésre, és a részvétel ingyenes.

Részletes programleírást a linken lehet olvasni. Jelentkezni ezen a linken lehet.

Strategic Communications Congress

A European Academy 2019. október 28. és 30. között rendezi meg a Strategic Communications Congress for Research and Higher Education Institutions c. nemzetközi konferenciát Berlinben.

A rendezvény fő témái többek között az agilis kommunikáció, az egyetemi rangsorok és a stratégiai társulások, olyan előadókkal, mint a CPE Lyon vagy az ETH Zürich egyetemek képviselői.

További információk ide kattintva olvashatók.

Szeminárium a PCT-ről és a Madridi Rendszerről

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) a nemzetközi szabadalmi bejelentési rendszert (PCT) és a védjegyek nemzetközi lajstromozását célzó Madridi Rendszert bemutató szemináriumot szervez, melyre október 30-án, a Mercure Budapest Korona Szállóban (1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.) kerül sor.

A rendezvényen a WIPO munkatársai mutatják be a két iparjogvédelmi rendszer sajátosságait, újdonságait. Az érinteni kívánt témák, többek között:
  • a szabadalmi igénypontok módosítása, korlátozása,
  • a találmány egysége,
  • a WIPO Nemzetközi Irodája előtt folyó jogorvoslati eljárások,
  • közös jogosultság,
  • egyes adatok változása az eljárás szempontjából.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvényre szóló meghívó a https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/meghivo_0.pdf a címen, a program pedig a https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/draft_program.pdf címen érhető el.

Mesterséges intelligencia és gépi tanulás

Tagszervezetünk, a WIGNER Fizikai Kutatóközpont 2019. november 25-26. között rendezi meg a következő akadémia-ipar találkozót a Hotel Mercure Budában (1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43).

A rendezvény célja, hogy elősegítse a kutatási és az ipari szféra együttműködését és azon kapcsolódási pontok feltárását, amelyekben Magyarország lépést tarthat a mesterséges intelligencia alapján kialakuló technológiai forradalommal.
A rendezvényt angol nyelven tartják.

Tervezett program: https://indico.kfki.hu/event/1058/

További információ: Telcs András, telcs.szit.bme@gmail.com

SmartBiz Expo 2019

2019. december 4-6. között kerül megrendezésre a Hongkongi SmartBiz Expo rendezvény a Hong Kong Convention & Exhibition Centre-ben.

A részvételt elsősorban kis- és középvállalkozásoknak ajánlják, melyek vállalkozásuk továbbfejlesztéséhez keresik az új technológiai megoldásokat, design-t, innovációt és kreativitást illetve fejlett technológiájú szolgáltatásokat kínálnak.

A rendezvény honlapja: www.hktdc.com/smartbizexpo
További információk: Balázs Beáta, Hong Kong Trade Development Council Budapesti Konzultáns Iroda, Tel: (06 1) 224 7766, Email: beata.balazs@hktdc.org

Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért konferenciái

A Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért (ISRES) jóvoltából megrendezik a Mérnöki Technológiai és Tudományos Kutatás c. nemzetközi konferenciát (ICRETS) és az Oktatási és Társadalomtudományi Kutatások nemzetközi konferenciát (ICRESS), 2020. január 27-31. között, Berlinben, Németországban.

További információk:
Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért (ISRES): https://www.isres.org/
ICRETS : https://www.2020.icress.net/
ICRESS: https://www.2020.icrets.net/

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA