Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2017-11-21
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Egy este a tudomány és a zene jegyében

A Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza a Comenius Alapítvánnyal közösen "Egy este a tudomány és a zene jegyében" címmel tart rendezvényt 2017. november 27-én (hétfőn), 18:00 órakor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.).

Program:

Bevezető előadás Dr. Jeszenszky Sándor, a Magyar Elektrotechnikai Múzeum nyugalmazott
igazgatója
Megnyitó beszéd
Mészáros Csaba, a Zipernowsky Ház alapítója
Előadás és koncert
Váradi Helga csembaló- és orgonaművész, a Zürichi Zeneművészeti Főiskola munkatársa
Vezényel
Mézes Mátyás, a Kassai Filharmonikusok koncertmestere

Az előadást követően "ÉLETKÉPEK" címmel Zipernowsky Károly munkásságának bemutató kiállítása és Geyer Stefi eddig soha nem publikált hagyatékából nyíló fotókiállítás várja az érdeklődőket a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában (1114 Budapest, Bartók Béla út 33.).

A kiállítás 2018. február 15-ig tekinthető meg!

Az estre a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

KETGATE - A kulcsfontosságú alaptechnológiák felhasználóinak találkozója

Tagszervezetünk, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. az Interreg Central Europe Programme keretében támogatott KETGATE projekt kapcsán "KETGATE - A kulcsfontosságú alaptechnológiák felhasználóinak találkozója" c. szervez eseményt 2017. november 27-én, a Novotel Budapest Danube Buda + Danube termében (1027 Budapest, Bem rakpart 33-34.).

A szervezők a KET (Key Enabling Technology) technológiák alkalmazásának magyarországi helyzetét szeretnék látni a járműipar, az élelmiszeripar és a biotechnológia területén. Ennek érdekében az innovatív kis-és középvállalkozások, kutatóintézetek, érdekképviseleti szervezetek, klaszterek, szövetségek, innovációs ügynökségek képviselőit, illetve a szakpolitikai döntéshozók jelentkezését várják az interaktív találkozóra.

Program:
13:00- Regisztráció
13:00-13:30 Ebéd
13:30-13:45 A résztvevők bemutatkozása
13:45-14:00 KETGATE projekt bemutatása; találkozó célja, menetrendje
14:00-16:00 Irányított kiscsoportos viták (world café)          
16:00-16:30 Viták eredményeinek bemutatása, következtetések  

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött és érkezési sorrendben történik az elfogadás. Jelentkezési határidő: 2017. november 22.

További információ a zsofia.kosa@bayzoltan.hu e-mail címen kérhető.

Nemzetközi Üzleti Technológia Transzfer Fórum

2018 szeptemberében kerül megrendezésre Oroszországban, Vladivostokban a Nemzetközi Üzleti Technológia Transzfer Fórum (International Business Forum of Transfer Technology). A fórumot megelőzően 2017. októberben, decemberben és 2018 májusában három workshopot is tartanak különböző témakörökben. Ez egy üzleti partnerkereső projekt, melynek elsődleges célja befektetési és technológia transzfer lehetőségek feltárása és azonosítása Kelet-Oroszországban. A szervezők több mint ezer ázsiai résztvevőre számítanak.

A program elsősorban vállalatok, kockázati tőkealapok, befektetők, egyetemek technológia transzfer vezetői, kutatók és nonprofit szervezetek számára lehet kitűnő partnerkeresési, üzleti és befektetési lehetőség.

A rendezvényen való részvétel díja: 420 EUR / fő. További információk: Natalie Voevodina (voevodina25rus@gmail.com), illetve Dr. Mogyorósi Péter, a MISZ Dél-alföldi Regionális Képviseletének igazgatója (mogyorosi.peter@lcinnoconsult.com).

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA