Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2020-09-22
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Industry_4.0 TechMeeting

A párizsi Magyar Nagykövetség a Choose Paris Region üzletfejlesztési ügynökségen keresztül online TechMeeting-re hívja az éredklődőket 2020. október 15-én.

A programok magyar startupok, vállalatok számára kínál lehetőséget és kiváló alkalmat az ipar 4.0 területen innovatív megoldásokat kereső francia nagyvállalatoknak történő bemutatkozásra. Október 15-én kapják meg egymás elérhetőségeit a startupok és az irántuk érdeklődő nagyvállalatok, és ezt követően egyéni telefonos /online megbeszélés lehetséges.

A részvétel ingyenes, a jelentkezési határidő: 2020. szeptember 29.

Az érdeklődő startupok, vállalatok külön is jelezzék részvételi szándékukat Szűcs Mariann külgazdasági attasénál 2020. szeptember 22-ig.

Országos Kreatív Ipari és Dizájner Találkozó

2020. október 2-án, pénteken Országos Kreatív Ipari és Dizájner Találkozót szervez online a Kreatív Ipari Klaszter a Pécs Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével. A találkozó különlegessége, hogy egy online üzletkötési lehetőségeket kínáló "Itt és Most" nevű platform alkalmazásával jön létre.

A rendezvény célja, hogy összehozza az ország különböző részein élő kreatívokat és forrásteremtési és üzleti lehetőségeket kínáljon a jelentkezőknek.

Az online találkozó ideiglenes programja és a regisztráció az alábbi linkeken érhető el:
https://pbkik.hu/esemeny/kreativ-ipari-es-dizajner-talalkozo/
https://ittesmost.b2match.io/page-3111
https://www.kreativipariklaszter.hu/


Személyes Vállalkozói Mentorprogram

Tagszervezetünk, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konzorciális partnereként vesz részt az Országos Vállalkozói Mentorprogramban, melynek egyik fontos alprojektje, a Személyes Vállalkozói Mentorprogram.

A Személyes Vállalkozói Mentorprogram célja, hogy ígéretes, de a fejlődésben, növekedésben valamilyen okból megtorpant, illetve a szintet lépni kívánó mikro- és kis-vállalkozásoknak nyújtson segítséget céljaik eléréséhez, terveik megvalósításához tapasztalt vállalkozói mentorok bevonásával.

További részletek a linkre kattintva.

Taiwan Innotech Expo (TIE)

Idén is megrendezésre kerül a Tawan Innotech Expo a Tajvan Külkereskedelmi Fejlesztési Tanácsa (TAITRA) és a Ipari Technológiai Kutatóintézet (ITRI) szervezésében.

A kiállítás az 5 + 2 ipari innovációs technológiákra összpontosít, és bemutatja az intelligens gépek, az orvosi ellátás, az új mezőgazdaság és más területek kutatási és fejlesztési eredményeit, valamint a "jövő technológiáját". A háromnapos kiállításon számos nemzetközi műszaki médiakonferencián, szemináriumon és vállalati csoportos vezetésen vehetnek részt a látogatók.

2019-ben a TIE összesen 25 országot, az Egyesült Államokat, Koreát, Kínát, Thaiföldöt, Japánt és más országokat, 168 nemzetközi intézményt és 367 hazai termelési, kutatási és fejlesztési egységet hívott meg, hogy több mint 1000 kutatási és fejlesztési eredményt jelenítsen meg.

A rendezvény regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Taipei, Taiwan
Időpont: 2020. szeptember 24. (csütörtök) - 26. szeptember (szombat)

A program részletes leírásáról ezen a linken tájékozódhatnak.

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA