Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2019-03-19
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Adat - Az új kincs - Hogyan termel profitot az adat?

2019. március 27-én, 9:30 és 16:30 óra között tagszervezetünk, a Piac és Profit Kiadó Kft. megrendezi az Adat- Az új kincs c. konferenciát a Budapest, Experience Center és Konferenciaközpontban (1152 Budapest, Szentmihályi út 171.).

Kiemelt témák:
 • Őseink agya is le tudta volna képezni az információs társadalmat. De mire mentek volna vele?
 • Hol az adat? Hogyan fogjuk meg és kapcsoljuk össze adatbázisainkat?
 • Adatokból új információk. Intelligens programokkal, adatelemzéssel, adatbányászattal.
 • Segítség! Belefulladunk! Algoritmusok, programok, alkalmazások.
 • Az okos adatkezelés üzleti hatékonyságra gyakorolt hatása.
 • Adatvagyon és menedzsment. Ma már nélkülözhetetlen.
 • Adatrobbanás és intelligencia. Kockázatok és mellékhatások.
 • Az adat formába öntése. Adatvizualizáció.
 • Az adatvagyon védelme és a törvények betartása. Sokba kerül, de...
 • Kkv-k testére szabott üzleti intelligencia.
 • A szervezet alkalmassá tétele az új adatszemléletre.
 • Automatizációval adatbányászat.
 • Adatbiztonsági trendek -2019.
 • Cookie-biznisz. Adatkereskedelem.
 • Adat alapú kommunikáció.
 • Cégirányítás újra gondolva! Folyamatvezérlés és döntésirányítás.
 • Marketing és értékesítés mesterséges intelligenciával.
 • Ügyfélkövetés és ügyfélszerzés adatok alapján. Légy körültekintő!
 • Új GDPR-változások, melyek érintik az adatkezelést.
 • Kiberbiztonság. Vigyázz az adatvagyonra!
 • A dolgok internete. Az összekapcsoltságban rejlő üzleti hatékonyság.
 • M2M. Az egymással kommunikáló gépek világa.
 • Ember az adattengerben. Multitasking ellen orvosság.
Felkért előadók:
Bőgel György professzor, CEU, Kuti Anita információbiztonsági szakértő, p2m Informatika Kft., Huszics György elnök, DIMSZ, Kürti Sándor elnök, Kürt Zrt, Vityi Péter alelnök, IVSZ, Kovács Viktor Zoltán kkv-marketing igazgató, K&H Bank Zrt., Szutor Ferenc ügyvezető, DataMe Kft., Vida-Gősi Bernadett ügyfélmenedzser, Opten Kft. stb.

A konferencia részvételi díja earlybird kedvezménnyel: 12 000 Ft + áfa

További információk itt.
Jelentkezni az alábbi linken lehet.


SME 2019 - Fókuszban a digitalizáció

2019. április 17-én rendezi meg a Privátbankár.hu Kft., a Menedzsment Fórum és a K&K az "SME 2019" konferenciát, Fókuszban a digitalizáció címmel az ÖbölHáz Rendezvényházban. (1117 Budapest, Kopaszi-gát 2.) A rendezvényen Monszpart Zsolt a Magyar Innovációs Szövetség alelnöke is előad "Az ipar és a kutatóintézetek összefogása" címmel.

Jegyárak:
Early bird ár március 31-ig: 29900 Ft + áfa/fő
Részvételi díj: 39900 Ft + áfa/fő

A Magyar Innovációs Szövetség tagjai 15% kedvezményt kapnak a jegyárakból.

További információk és részletes program az alábbi linken érhető el.

Herman Otto Intézet TRIS konferenciája

2019. március 29-én, 10 órától tartja a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és tagszervezetünk, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. TRIS (Transition regions towards Industrial Symbiosis) konferenciáját a körforgásos gazdaságról. A konferencia helyszíne a Herman Ottó Konferencia Központ lesz (1223 Budapest, Nagytétényi út 190).

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Program és jelentkezés az alábbi linken március 27-ig lehetséges idekattintva.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú szerzői jogi tanfolyama

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít, melynek oktatási napjai 2019. április 3-ra és 10-re esnek, helyszíne pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala lesz. (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3., földszinti oktatóterem)

A szellemi tulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam bemutatja szerzői jog alapjait, részletesen tárgyalja a szerzők jogait és e jogok korlátait.
A képzés kitér a szerzői művek felhasználása mellett a jogérvényesítésre, bemutatja a nemzetközi és uniós jogvonatkozó szabályait.

A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú szerzői jogi képesítést tanúsító bizonyítványmegszerzését teszi lehetővé.
A tanfolyam részvételi díja 30 000 Ft, amely tartalmazza:
 • a 20 órás képzést,
 • a vizsgadíjat és
 • a Bevezetés a szerzői jogba című jegyzetet.
Jelentkezni április 14-ig az anna.szenczi@hipo.gov.hu e-mail címen lehet. Részletek és további információk az alábbi linken érhetők el.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyama

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot inít, melynek oktatási napjai 2019. május 9-re és 16-ra esnek, helyszíne pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala lesz. (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3., földszinti oktatóterem)

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam általános bevezetést nyújt a szellemitulajdon-védelem legfontosabb kérdéseibe, rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire. Ezen belül részletesen tárgyalja az iparjogvédelmi oltalmi formákat (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési-mintaoltalom), azok eljárásrendjét és gazdasági jelentőségét, az iparjogvédelem területén segítséget, információt nyújtó intézményeket és szolgáltatásaikat, az iparjogvédelmi kutatásokat segítő adatbázisokat.
A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú iparjogvédelmi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

A tanfolyam részvételi íja 30.000 Ft, ami tartalmazza:
 • a 20 órás képzést,
 • a vizsgaíjat és
 • az Alapfokú iparjogvédelmi tankönyv című kiadványt.
Jelentkezni április 18-ig az anna.szenczi@hipo.gov.hu e-mail címen lehet. Részletek és további információk a linken érhetők el.

Kísérletbazár 2019

Tagszervezetünk, a Mobilis Győr 2019. április 12-én, 9:00- 10:30 között, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban (Győr, Vásárhelyi Pál u. 66, 9026) rendezi meg, immár hatodik alkalommal, a Kísérletbazár c. programot, a régió legnagyobb, hagyományosan több ezer érdeklődőt vonzó tudomány-népszerűsítő rendezvényét.

A Kísérletbazár interaktív természettudományos kísérletekkel és látványos színpadi bemutatókkal hívja fel a rendezvény látogatóinak figyelmét a műszaki- és természet-tudományok szépségeire. A rendezvény visszatérő kiállítói a magyarországi science centerek, valamint technológiát bemutató vállalatok. A 2019. évi Kísérletbazár újdonsága, hogy a kiállító csapatok kísérletezésének színtere az újonnan kialakított Diáklabor előadói tér és a Mobilis új, egyedi felszereltségű laborszigetei lesznek.

További információk és a felhívás a linken tekinthető meg.

A programra jelentkezni ezen a linken lehet.


8. Lányok Napja

2019. április 30-án rendezi meg tagszervezetünk, a Nők a Tudományban Egyesület, a Lányok Napja című eseményt, melynek célja, hogy felhívja a középiskolás lányok figyelmét a műszaki és természettudományos pályákra, bemutasson női szakembereket, valamint olyan vállalkozásokat és intézményeket, ahol szívesen fogadják őket végzés után.

A rendezvények révén a diákok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal, mérnökökkel, kutatókkal, olyan munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni.

Az eseményt szervező Nők a Tudományban Egyesület bízik abban, hogy évről-évre több innovatív technológiai cég csatlakozik a kezdeményezéshez. A részvétel feltételei megtalálhatók a http://lanyoknapja.hu/tajekoztatoareszvetelrol c. oldalon.

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA