Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2018-05-23
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

4. Kínai-CEEC Befektetési együttműködési találkozó

A Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztériuma és Zhejiang tartomány Kormánya negyedik alkalommal rendezi meg a Kínai-CEEC Befektetési együttműködési találkozót, melyre idén 2018. június 7-én kerül sor Ningbo városában.

A részletes program »

Jelentkezni legkésőbb 2018. május 25-ig lehet az űrlapok beküldésével.

A regisztrációs űrlapot a yiyezi@fdi.gov.cn e-mail címre, a projekt információs űrlapot pedig a jiaozheng@fdi.gov.cn e-mail címre kell visszaküldeni.

Növekedés és digitalizáció - Befolyásos cégek, befolyásos döntéshozók

A VILÁGGAZDASÁG napilap szervezésében 2018. május 31-én (csütörtökön) kerül megrendezése a "Növekedés és digitalizáció - Befolyásos cégek, befolyásos döntéshozók" c. konferencia a Budapest Marriott Hotelben (1052 Budapest, Apácai Csere János utca 4.).

A digitális transzformáció szükségességéről nem igazán van vita a szakértők között, de hogyan is hat ez a vállalatok mindennapjaira? Nincs olyan területe a gazdaságnak, amelynek a jövőjét ne formálná át előbb vagy utóbb ez az új szemléletmód. Új utat kell tehát találni a növekedéshez.

A rendezvény alkalmából jelenik meg a több, mint 100 oldalas "Manager Magazin - TOP 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó" c. kiadvány, amelyet minden résztvevő megkap.

Tervezett program:

8:30-9:00 Regisztráció
9:00-9:20 Új irány, új stratégia - Fenntartható és erős növekedési pálya
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke
9:20-9:40 Mit várnak a vállalkozók? Ötven oldal margójára
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
9:40-10:00 Növekedésorientáltság
Dancsó József, az Eximbank vezérigazgató-helyettese
10:00-10:20
A bankszektor kihívásai
Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója
10:20-11:00
Hogyan látják a legbefolyásosabbak? - Gazdasági növekedés
Top 101 üzleti döntéshozó panelbeszélgetés
11:00-11:20
Kávészünet
11:20-12:00
Digitalizáció a pénzügyekben
Cégvezetői panelbeszélgetés
12:00-12:20
Új technológiák, amelyek a mindennapokra is hatással vannak
Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke
12:20-13:00
Blokklánc-technológia - Senki sem marad(hat) ki belőle
Cégvezetői panelbeszélgetés
13:00-13:20
A digitalizáció lehetőség és egyben kihívás
Cégvezetői előadás
13:20-14:00
Hogyan látják a legbefolyásosabbak? - Fontos kérdések: digitalizáció és nők az üzletben
Top 101 üzleti döntéshozó panelbeszélgetés
14:00-
Ebéd, networking

Moderátor Nagy László Nándor, a Világgazdaság rovatvezetője.

Részvételi díj: 26 900 Ft + áfa, Early Bird 2018. május 24-ig 23 900 Ft + áfa
Világgazdaság előfizetőknek 20 900 Ft + áfa

Bővebb információ és regisztráció az esemény honlapján.

EXPO Danubius Kiállítás

A tulceai önkormányzat és más közigazgatási intézmények támogatásával 2018. szeptember 6-9. között Tulcea-n kerül megrendezésre EXPO Danubius Kiállítás.

A kiállítás három fő területet kíván lefedni:
 • mezőgazdaság (gépek, modern technológiák),
 • megújuló energia (termelő és értékesítő technológiák, felszerelések),
 • turizmus (Duna, Duna- delta, Fekete tenger).

  A fentiekben felsorolt profillal, Romániának ebben a régiójában ez az első ilyen nagyszabású rendezvény.

  A Magyarországnak felajánlott partnerségi státusz mellé a szervező cég a magyar kiállítók számára 10% - 40% közötti árengedményt és különböző szolgáltatásokat is kínál.

  Megfelelő számú magyar kiállító jelentkezése esetén a magyar részvételt a bukaresti Magyar Nagykövetség külgazdasági attaséja, Székely Edit (edit.szekely@mfa.gov.hu) koordinálja.

  Az EXPO Danubius kiállításra regisztrálni itt lehet, a projektről bővebben pedig itt lehet olvasni.

  Érdeklődés esetén a kontakt Sebastian Hedea, Tel.:+40-749-060-664, E-mail: office@expodanubius.ro

 • Tőkeakadémia 7.

  A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tőkebevonási ismeretek témára fókuszáló soron következő kiscsoportos, interaktív képzéseinek célja a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása. A kétnapos képzések helyszíne a Hotel Visegrád (2025 Visegrád, Rév u. 15.).

  A képzés elsősorban olyan cégeknek, projektgazdáknak szól, akik az ötlet fázison már túljutottak, prototípussal vagy termékkel rendelkeznek. A cégek a 25-30 fős interaktív tréningen való részvétel során egymástól is tanulhatnak, tapasztalatot cserélhetnek. A képzés workshopjait tréner vezeti. A HIPA Tőkeakadémia szakmai képzési programjában a BÉT szakmai közreműködő partnerként vesz részt a programban már második éve. A szakmai ismereteket bővítését a tréner mellett meghívott hazai és külföldi szakértők, ill. a HIPA illetékes munkatársai végzik. Az előadások mellett, az ABSOLVO Consulting Kft. vezető tanácsadóinak irányításával, kiscsoportos feladatok megoldása révén van lehetőség az elhangzottak gyakorlati elsajátítására.

  Tervezett tematika:
 • 2018. május 30-31.: Tőkebevonási alapok, pénzügyi lehetőségek, üzleti tervezés, piaci pozícionálás, Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap és ELITE program
 • 2018. június 13-14.: Tőkebevonási folyamat, cégértékelés, cégprezentáció, exit, start up inkubátorok, cégértékesítés, tőkebefektetések, case studyk
 • Jelentkezési határidő: 2018. május 22.
  Részvételi díj:
 • 45 000 HUF + ÁFA/fő - amennyiben jelentkezését megküldi április 27-ig és a díjat átutalja május 6-ig
 • 65.000 HUF + ÁFA/fő - amennyiben jelentkezését megküldi május 22-ig és a díjat a rendezvény időpontjáig átutalja.

 • A részvételi díj tartalmazza a teljes, 4 napos tréningen való részvétel díját, a helyszín, a teljes ellátás és a szállás (elhelyezés egyágyas szobákban) biztosításának költségeit is.

  A képzés programtervezete innen, a jelentkezési lap pedig itt érhető el.

   Programfelelős: Holly Sára, vezető tanácsadó, e-mail: sara.holly@hipa.hu, tel: +36 20 218 0697

  III. Innovatív Technológiák a Fluidbányászatban szakmai konferencia

  A Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézete 2018. szeptember 7-ére hirdeti meg a "III. Innovatív Technológiák a Fluidbányászatban"című szakmai konferenciát.

  A Nehézipari Műszaki Egyetem (ma Miskolci Egyetem) 50 évvel ezelőtt adta ki az első magyarországi gázmérnöki diplomákat, valamint 25 évvel ezelőtt alakult meg a Kőolaj és Földgáz Intézet az Olajmérnöki-, ill. Gázmérnöki Tanszékekkel. A konferencia ezen jeles alkalmakhoz is csatlakozik.

  Az eseményre az előadói jelentkezéseket az előadó nevével, beosztásával, az előadás címével és rövid (max. 250 szó) absztrakttal együtt kell megküldeni a konferencia@kfgi.uni-miskolc.hu e-mail címre 2018. március 31-ig.

  Nemzetközi Üzleti Technológia Transzfer Fórum

  2018 szeptemberében kerül megrendezésre Oroszországban, Vladivostokban a Nemzetközi Üzleti Technológia Transzfer Fórum (International Business Forum of Transfer Technology). A fórumot megelőzően 2018 májusában is tartanak workshopot. Ez egy üzleti partnerkereső projekt, melynek elsődleges célja befektetési és technológia transzfer lehetőségek feltárása és azonosítása Kelet-Oroszországban. A szervezők több mint ezer ázsiai résztvevőre számítanak.

  A program elsősorban vállalatok, kockázati tőkealapok, befektetők, egyetemek technológia transzfer vezetői, kutatók és nonprofit szervezetek számára lehet kitűnő partnerkeresési, üzleti és befektetési lehetőség.

  A rendezvényen való részvétel díja: 420 EUR / fő. További információk: Natalie Voevodina (voevodina25rus@gmail.com), illetve Dr. Mogyorósi Péter, a MISZ Dél-alföldi Regionális Képviseletének igazgatója (mogyorosi.peter@lcinnoconsult.com).

  Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

  A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

  A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
  Kategóriák és költségek:
  - Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
  Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
  - Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
  Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
  - Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
  Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

  A képzés tanárai:
  - Kovács Edit, közösségfejlesztő,
  - Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

  Jelentkezni ide kattintva lehet.

  További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

  Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

  A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

  Kinek ajánlják?
  Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

  A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
  - Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
  Ára 6 000 Ft+áfa
  - Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
  Ára 16 000 Ft+áfa
  - Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
  Ára 38 000 Ft +áfa

  A képzés tanárai:
  - Kovács Edit, közösségfejlesztő
  - Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
  - Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

  A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

  További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
  Készítette: VISUALIA