Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2018-04-16
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Innováció az energiaszektorban, az EIT InnoEnergy és a Horizont 2020 keretprogram lehetőségei

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és az InnoEnergy HUB Magyarország innovatív energetikai technológiák témájú közös rendezvényére "Innováció az energiaszektorban, az EIT InnoEnergy és a Horizont 2020 keretprogram lehetőségei" c. kerül sor 2018. április 23-án, 10 órakor az NKFIH-ban (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 231. terem).

Az információs napra az uniós keretprogram felhívásaira pályázó vállalkozások és közfinanszírozású intézmények kutatóit, fejlesztőit, projektmenedzsereit, valamint az energiaszolgáltatók és a közszféra energetikai szakpolitikáért felelős intézményeinek képviselőit várják.
 • Milyen új pályázati lehetőségek vannak a Horizont 2020 program energia területén? Milyen segítséget ad a sikeres pályázáshoz a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal?
 • Milyen szolgáltatásokat nyújt az innovatív technológiák, az energiahatékonyság területén az EIT InnoEnergy? Milyen regionális együttműködési lehetőségek vannak?
 • Mit fed az "ökoszisztéma alapú megközelítés"?
 • Hogyan működhetnek együtt az EIT InnoEnergy és a közszféra szereplői?

 • A délelőtti programrész a pályázni vágyó célközönség számára nyújt információt, délután elsősorban a közszféra szereplőit hívják kerekasztal-beszélgetésre.

  Az információs nap nyelve angol, tolmácsolást nem biztosítanak a szervezők. A program elérhető itt.

  A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje: 2018. április 20, 12.00.

  További információ: kinga.lorenz@nkfih.gov.hu

  Vitalizing communities via TechParks/Clusters -Tech Transfer & Start-up Support

  A Nemzetközi Tudományos Parkok és Innovációs Területek Szövetségének (IASP) európai osztálya 2018. április 23-a és 25-e között műhelytalálkozót rendez a Heidelbergi Technológiai Parkban.

  A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy találkozzanak nemzetközi IASP tagokkal és szakértőkkel, és megvitassanak releváns témákat.

  A Német Innovációs, Technológia és Inkubátorok Szövetségének (BVIZ) tagjai az eseményre 30%-os kedvezménnyel - 300 euró helyett 200 euróért - regisztrálhatnak.

  Bővebb információ, részletes program és regisztráció az esemény honlapján.

  Venture Capital Summit - Kockázati tőke nagyvállalattól: álom vagy valóság?

  A Venture Capital Summit független, szakmai kockázati tőke csúcskonferenciára 2018. április 24-én kerül sor a Budapest Music Centerben (1093 Budapest, Mátyás u. 8.).

  A konferencia résztvevői a pénzügyi világ kiválóságaitól kaphatnak hasznos tippeket befektetési stratégiájuk hatékony megvalósításához, az ötletemberek pedig megtudhatják, miképp szerezhetnek tőkeerős, vállalati befektetőt álmaik megvalósításához.

  A konferencia első kerekasztal beszélgetésén a hazai kockázati tőkepiac nagyvállalati szereplői dr. Bacsa György (MOL), Bánfi Zoltán (MKB Bank), Huszár András (MVM) és Wolf László (OTP Bank) vitatják meg a moderátor, dr. Bajorfi Ákos (Noerr Legal) vezetésével, hogy miért fontos az innováció egy óriás vállalatnak, mit tud a tőkén felül cserébe nyújtani portfólió cégeinek.

  Molnár András (Portfolion), Szűcs Gergely (Valor), Vitán Gábor (Venturio) és a vita irányítója, dr. Tóásó Bálint (KPMG) arról beszélgetnek, hogy egy startup esetében milyen értékelést tartanak elfogadhatónak, illetve, hogy honnan jönnek az igazán jó üzletek. Straub Elek (Day One Capital), Szigeti Károly (Central Fund), Wildner Ágost (PBG FMC) a helyes Exit stratégia meghatározásáról, illetve a befektetési célpontok kiválasztásáról beszélgetnek dr. Fehérváry Ákos (Baker McKenzie) moderálásával.

  Az eseményen két ismert nemzetközi szakember, Jeff Lynn (seedrs.com, London) és Jason Weiss (Axis Innovation, Tel Aviv) is tart előadást. A szakmai program magyar előadói Bánfi Zoltán (MKB Bank), Csuhaj V. Imre (Széchényi Tőkealap-kezelő Zrt.), Oszkó Péter (OXO csoport) és Albrecht Ottó (Cashline Zrt, Valor Zrt.).

  Regisztrálni az esemény honlapján lehet. Április 19-ig early bird kedvezmény.

  Bővebb információ: Molnár Rita, konferenciaigazgató, rita.molnar@ap.hu

  Tőkeakadémia 7.

  A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tőkebevonási ismeretek témára fókuszáló soron következő kiscsoportos, interaktív képzéseinek célja a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása. A kétnapos képzések helyszíne a Hotel Visegrád (2025 Visegrád, Rév u. 15.).

  A képzés elsősorban olyan cégeknek, projektgazdáknak szól, akik az ötlet fázison már túljutottak, prototípussal vagy termékkel rendelkeznek. A cégek a 25-30 fős interaktív tréningen való részvétel során egymástól is tanulhatnak, tapasztalatot cserélhetnek. A képzés workshopjait tréner vezeti. A HIPA Tőkeakadémia szakmai képzési programjában a BÉT szakmai közreműködő partnerként vesz részt a programban már második éve. A szakmai ismereteket bővítését a tréner mellett meghívott hazai és külföldi szakértők, ill. a HIPA illetékes munkatársai végzik. Az előadások mellett, az ABSOLVO Consulting Kft. vezető tanácsadóinak irányításával, kiscsoportos feladatok megoldása révén van lehetőség az elhangzottak gyakorlati elsajátítására.

  Tervezett tematika:
 • 2018. május 30-31.: Tőkebevonási alapok, pénzügyi lehetőségek, üzleti tervezés, piaci pozícionálás, Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap és ELITE program
 • 2018. június 13-14.: Tőkebevonási folyamat, cégértékelés, cégprezentáció, exit, start up inkubátorok, cégértékesítés, tőkebefektetések, case studyk
 • Jelentkezési határidő: 2018. május 22.
  Részvételi díj:
 • 45 000 HUF + ÁFA/fő - amennyiben jelentkezését megküldi április 27-ig és a díjat átutalja május 6-ig
 • 65.000 HUF + ÁFA/fő - amennyiben jelentkezését megküldi május 22-ig és a díjat a rendezvény időpontjáig átutalja.

 • A részvételi díj tartalmazza a teljes, 4 napos tréningen való részvétel díját, a helyszín, a teljes ellátás és a szállás (elhelyezés egyágyas szobákban) biztosításának költségeit is.

  A képzés programtervezete innen, a jelentkezési lap pedig itt érhető el.

   Programfelelős: Holly Sára, vezető tanácsadó, e-mail: sara.holly@hipa.hu, tel: +36 20 218 0697

  III. Innovatív Technológiák a Fluidbányászatban szakmai konferencia

  A Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézete 2018. szeptember 7-ére hirdeti meg a "III. Innovatív Technológiák a Fluidbányászatban"című szakmai konferenciát.

  A Nehézipari Műszaki Egyetem (ma Miskolci Egyetem) 50 évvel ezelőtt adta ki az első magyarországi gázmérnöki diplomákat, valamint 25 évvel ezelőtt alakult meg a Kőolaj és Földgáz Intézet az Olajmérnöki-, ill. Gázmérnöki Tanszékekkel. A konferencia ezen jeles alkalmakhoz is csatlakozik.

  Az eseményre az előadói jelentkezéseket az előadó nevével, beosztásával, az előadás címével és rövid (max. 250 szó) absztrakttal együtt kell megküldeni a konferencia@kfgi.uni-miskolc.hu e-mail címre 2018. március 31-ig.

  Nemzetközi Üzleti Technológia Transzfer Fórum

  2018 szeptemberében kerül megrendezésre Oroszországban, Vladivostokban a Nemzetközi Üzleti Technológia Transzfer Fórum (International Business Forum of Transfer Technology). A fórumot megelőzően 2017. októberben, decemberben és 2018 májusában három workshopot is tartanak különböző témakörökben. Ez egy üzleti partnerkereső projekt, melynek elsődleges célja befektetési és technológia transzfer lehetőségek feltárása és azonosítása Kelet-Oroszországban. A szervezők több mint ezer ázsiai résztvevőre számítanak.

  A program elsősorban vállalatok, kockázati tőkealapok, befektetők, egyetemek technológia transzfer vezetői, kutatók és nonprofit szervezetek számára lehet kitűnő partnerkeresési, üzleti és befektetési lehetőség.

  A rendezvényen való részvétel díja: 420 EUR / fő. További információk: Natalie Voevodina (voevodina25rus@gmail.com), illetve Dr. Mogyorósi Péter, a MISZ Dél-alföldi Regionális Képviseletének igazgatója (mogyorosi.peter@lcinnoconsult.com).

  Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

  A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

  A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
  Kategóriák és költségek:
  - Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
  Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
  - Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
  Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
  - Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
  Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

  A képzés tanárai:
  - Kovács Edit, közösségfejlesztő,
  - Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

  Jelentkezni ide kattintva lehet.

  További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

  Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

  A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

  Kinek ajánlják?
  Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

  A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
  - Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
  Ára 6 000 Ft+áfa
  - Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
  Ára 16 000 Ft+áfa
  - Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
  Ára 38 000 Ft +áfa

  A képzés tanárai:
  - Kovács Edit, közösségfejlesztő
  - Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
  - Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

  A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

  További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
  Készítette: VISUALIA