Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2020-02-24
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

100 éves a magyar haditechnikai kutatás-fejlesztés

Az MH Modernizációs Intézet, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum jubileumi konferenciát rendez a hazai haditechnikai kutatás-fejlesztés megindulásának 100. évfordulója alkalmából.

Az eseményt március 2-án tartják, reggel 9:00 órától a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében (Budapest, I. kerület, Kapisztrán tér 2-4.)

A részletes program és további információk ezen a linken érhetők el.

Új lehetőségek innovatív vállalkozásoknak az USA-ban

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) is támogatta az RCISD Regionális Tudásközpont részvételét az ENRICH in the USA (Network for European Research and Innovation acceleration in the US) H2020 projektben, amely európai kutatókat, start-upokat és innovatív kis- és középvállalkozásokat támogat az amerikai piacra történő kijutásban.

A projekt aktuális kínálatai alább olvashatóak:

Vállalkozói készségfejlesztés program - 2020. március 19-24, Philadelphia, Pennsylvania: lehetőséget ad a kijutó szakembereknek kapcsolatba lépni amerikai intézményekkel, mentorokkal, IP szakértőkkel és potenciális partnerekkel; megismerni az engedélyeztetési és kereskedelmi folyamatokat a helyi innovációs ökoszisztémában. Jelentkezés - 2020. február 27-ig

ENRICH in the USA Webinar: Intelligens városok - 2020. január 29. 16h30 CET: A webinár alatt a résztvevőknek lehetőségük lesz többet megismerni az intelligens városok helyzetéről az Egyesült Államokban.

Munkaállomás biztosítása a projekt keleti központjában (Boston - MIT), ahol egy közösség tagjaként a helyszínen van lehetőség munkavégzésre és kapcsolatépítésre.

Munkaállomás biztosítása a projekt nyugati központjában (San Francisco - Silicon Valley), ahol egy közösség tagjaként a helyszínen van lehetőség munkavégzésre és kapcsolatépítésre.

Enrich China

Az Enrich China program célja, hogy az EU és Kína közötti K+F+I együttműködéseket segítse, különös tekintettel a KKV együttműködésekre. Hangsúlyt fektet az európai KKV-k kínai piacra történő belépésére. A program keretében a következő időszakban több rendezvényre is sor kerül:

Techference 2020, Ipari konferencia és kiállítás

A NEW technology magazin 2020. március 11-12-én szervezi meg a TECHference 2020 konferenciát, a siófoki Hotel Azúrban.

A résztvevők 50 előadást hallgathatnak 12 szekcióban, mint pl.:
  • Válság! Megoldás az innováció?!,
  • Innovatív logisztika,
  • A jövő energiaforrásai,
  • Ipar 4.0.,
  • Smart city stb.
A Magyar Innovációs Szövetség tagjai számára kedvezményes a részvétel, 50%-kal.

További információk: https://techference.hu/

Budapesten üléseznek Európa science parkjai

Tagszervezetünkkel, az IPE-vel és a TTP Szövetséggel együttműködésben 2020. május 19-21. között Magyarországon tartja éves ülését a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP) Európai divíziója. Az 1984-ben alapított szervezet, 400 tudományos parkot és 117.000 innovatív vállalatot fog össze, az európai divízió 153 tagot képvisel.

A szervezetben 2017 óta az IPE képviseli Magyarországot, feladatai a magyar science parkok és technológiai parkok felkészítése az IASP globális hálózatához való csatlakozásra, az IASP felé érkező jelentkezések validálása, valamint legsikeresebb és legmodernebb üzleti és üzemeltetési modellek magyarországi bevezetése.

Az esemény fővédnöke és főelőadója Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, szakmai partnere az ITM, a BPMK és a Magyar Értékelemző Társasága.
A rendezvény tematikája - "Új technológiák társadalmasítása az innovációs ökoszisztémában" - a Magyarország számára stratégiai fontosságú ágazatokra fókuszál.

A budapesti rendezvényen részt vesz Paul Krutko, az IASP nemzetközi elnöke, Lena Miranda, az IASP Európai Divíziójának elnöke és Ebba Lund, a szervezet főigazgatója.

További részletek: www.ipe.hu, iasp2020budapest@ipe.hu

Személyes Vállalkozói Mentorprogram

Tagszervezetünk, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konzorciális partnereként vesz részt az Országos Vállalkozói Mentorprogramban, melynek egyik fontos alprojektje, a Személyes Vállalkozói Mentorprogram.

A Személyes Vállalkozói Mentorprogram célja, hogy ígéretes, de a fejlődésben, növekedésben valamilyen okból megtorpant, illetve a szintet lépni kívánó mikro- és kis-vállalkozásoknak nyújtson segítséget céljaik eléréséhez, terveik megvalósításához tapasztalt vállalkozói mentorok bevonásával.

További részletek a linkre kattintva.

Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért konferenciái

A Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért (ISRES) jóvoltából megrendezik a Mérnöki Technológiai és Tudományos Kutatás c. nemzetközi konferenciát (ICRETS) és az Oktatási és Társadalomtudományi Kutatások nemzetközi konferenciát (ICRESS), 2020. január 27-31. között, Berlinben, Németországban.

További információk:
Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért (ISRES): https://www.isres.org/
ICRETS : https://www.2020.icress.net/
ICRESS: https://www.2020.icrets.net/

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA