Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2018-09-17
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Tudományok Fővárosa

A Vízió Budapest Tudománykommunikációs Ügynökség idén 2018. szeptember 23-án az Akvárium Klubban és Erzsébet téren szervezi meg a "Tudományok Fővárosa" nevű eseményt.

A hazai és nemzetközi rendezvény felkért fővédnöke Dr. Palkovics László miniszter úr.

Jelen lesznek a vezető hazai K+F vállalatok, kutatóintézetek, technológiai cégek, kutatók és mentoraik, kitelepülnek az egyetemek, tudományos, illetve technológiai szervezetek is. Most is minden, ami a természettudományos, technológiai, mérnöki, informatikai és matematikai területekhez kapcsolódik jut főszerephez.

További információk a rendezvény bemutatkozó anyagában magyar és angol nyelven érhető el.

FÓKUSZBAN: FEJLESZTÉS ÉS VERSENYKÉPESSÉG

A HG Media és a Haszon Magazin 2018. szeptember 27-én rendezi meg a "FÓKUSZBAN: Fejlesztés és Versenyképesség" c. konferenciáját, a New York Palace-The Dedica Anthology szállodában (volt Boscolo Hotel Budapest).

Előzetes program:

9.00
Megnyitó, háziasszony: Kamasz Melinda
9.05-9.20
Nyitóelőadás: A versenyképes vállalkozások a magyar gazdaság növekedésének alapjai:
Varga Mihály pénzügyminiszter (felkérés alatt)
9.20-9.40
A felgyorsult világ új kihívásaira adható válaszok a stratégiai, szervezeti és folyamatoptimalizáló megoldások alkalmazásával:
Vartus Gergely, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság tervezésért és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár (felkérés alatt)
9.40-10.00
A magyar gazdaság teljesítményének előrejelzései a nemzetközi hatások tekintetében:
Molnár László, a GKI vezérigazgatója
10.00-10.45
Török József, a Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt üzletfejlesztési és startup igazgatója
Martini Réka, az MFB igazgatósági tagja
Szeredi Gábor, a Takarékbank Hálózat Irányítási és Lakossági Értékesítés Támogatási Osztály igazgatója
Szép Zoltán, KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója
Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője
10.45-11.00
Kávészünet, networking
11.00-11.25
Mi befolyásolja egy cég megítélését, hitelképességét? Versenyképes és fejlődő szektorok a cégvilágban: Tóth Tamás, az Opten Informatikai Kft ügyvezető igazgatója
11.25-12.20
Merre tart a munkaerőpiac?
Szőcs László, a Diageo HR igazgatója
Jánoskuti Levente, a McKinsey budapesti irodájának vezető partnere
Dorozsmai Éva, MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettes asszony
Hujber Tibor, a Trenkwalder magyarországi ügyvezetője
12.20-13.10
Digitalizáció a gazdaságban
Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója
Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója
Fejes Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese
Dr. Vinnai Balázs, a W.UP digital elnöke, az IVSZ általános elnökségi tagja
13.10-13.30
Innováció a magyar gazdaságban:
Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára
13.30-14.00 A profitorientált minőségi döntéshozatal
Prof. Dr. Magyari Beck István, Budapesti Corvinus Egyetem Filozófia Tanszék egyetemi tanára

Részletek, program és jelentkezési lap az alábbi honlapon található:
http://konferencia.hgmedia.hu/

További információ: Horváth Katalin, e-mail: horvath.katalin@kodmedia.hu

III. Copy21 Blogshop - szerzői jogi konferencia

A Szerzői jog a 21. században blog 2018. október 5-én rendezi meg a III. Copy21 Blogshopot, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán. Az esemény központi témaköre a szerzői jog és a divat kapcsolata.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám a catering szolgáltatások biztosítása érdekében a résztvevőknek erre a linkre kattintva regisztrálniuk kell.

További információ ezen a linken.

Amerikai és brazil piacra kijutás

Két ENRICH projekt (http://enrichcentres.eu/) európai kutatókat és innovációs szakembereket, kutatóintézeteket, start-upokat, kis- és középvállalkozásokat támogat az amerikai és brazil piacra történő kijutásban. A brazil és az amerikai projekt, információs napjával egybekötött, tréningre kerül sor 2018. október 17-én, 9-től 14:30-ig, a Videoton irodaházakban (1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. 1. épület).

A tréningen, amelyet tagszervezetünk, a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (www.rcisd.eu) szervez, az alábbi európai és amerikai szervezetek vesznek részt:
A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Legfeljebb 30 regisztrációra van lehetőség. Program és regisztráció: http://rcisd.eu/enrich-informacios-nap-es-trening/

További információ: Kardon Béla, tel: 06 30 492 9483

Gépi tanulás és vizuális analízis c. akadémia-ipar találkozó

Tagszervezetünk, a WIGNER Fizikai Kutatóközpont 2018. október 29-30. között rendezi meg a következő akadémia-ipar találkozót a Hotel Mercure Budában (1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43).

A rendezvény célja, hogy a gépi tanulás, a vizuális adatelemzés és a big data számítások számítógépes felhőben területén elősegítse a kutatási és az ipari szféra együttműködését és azon kapcsolódási pontok feltárását, amelyekben Magyarország lépést tarthat a mesterséges intelligencia alapján kialakuló technológiai forradalommal.

A rendezvényt angol nyelven tartják.

Meghívott előadók, többek között: Jean-Marie Le Goff, CERN, Prószéky Gábor, MorphoLogic Kft., Benczúr András, SZTAKI stb. Várják további előadók jelentkezését is, továbbá lehetőség lesz poszterek bemutatására, illetve 1 perces rövid figyelemfelkeltő előadásokra, jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30.

A találkozó regisztrációs díja: A teljes árú regisztrációs díj 100 €, diákoknak (érvényes diákigazolvány bemutatása esetén) 50 €.

További információ: Telcs András, telcs.andras@wigner.mta.hu
Honlap: https://indico.kfki.hu/e/aime18

Innováció támogatások tájékoztató nap

Tagvállalatunk, a Bay Zoltán Kutatóintézet, a jelenleg pályázható micro-grantokról és voucherekről "Innováció támogatások" címmel nyílt napot tart 2018. szeptember 19-én a Bay Zoltán Nonprofit Kft. székhelyén (1116 Budapest, Kondorfa u. 1.).

A Bay Zoltán Kutatóintézet együttműködésével 2018-ban indult el a Horizont 2020 programban támogatott Key-Enabling Technologies for Clean Production (KET4CP) projekt. A KET4CP támogatja a kis- és középvállalkozások hozzáférését a kutatóintézeteknél elérhető kulcstechnológiai infrastruktúrához és szakértelemhez (ide tartoznak az alábbi területek: mikro- és nanoelektronika, nanotechnológia, ipari biotechnológia, fejlett anyagok, fotonika és fejlett gyártási technológiák).

A projekt keretében 2018. június 1-jén jelent meg egy micro-grant felhívás. A legfeljebb 50000 euró összegű támogatásra kkv-k pályázhatnak, és a támogatást a tiszta gyártási technológiák fejlesztésére fordíthatják, kutatóintézetekkel együttműködésben. A részletes program itt elérhető.

A személyes részvételre itt lehet jelentkezni. A részvétel ingyenes, de a terem befogadó-képessége miatt regisztrációhoz kötött. A pályázati felhívás itt érhető el.

További információ: Csányi Annamária, annamaria.csanyi@bayzoltan.hu

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA