Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2019-04-17
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában

2019. június 27-én, az Óbudai Egyetemen egynapos konferenciát szervez egy három intézmény alkotta konzorcium, melynek tagjai: Gépipari Tudományos Egyesület, Magyar Innovációs Szövetség és az Óbudai Egyetem.
A konferencia fővédnöke Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter

Program
Négy szekcióban összesen 16 előadás hangzik el a címben jelzett kérdéskörökhöz tartozó, meghatározó témákban:
1. szekció: hazai mérnök- és szakember-képzés kialakítása a hosszú távú hazai igényekhez;
2. szekció: ENSZ-EGB előírások, jóváhagyási folyamat ezen a területen;
3. szekció: célirányos fejlesztések, vizsgálatok, szimulációk, informatika;
4. szekció: különböző szakterületek, tudományágak kapcsolódása a témakörökhöz.

A konferencia részvételi díja nettó 20 ezer forint/fő. Aki 2019. május 15-ig regisztrál a megadott e-mailen és így nyilvántartásba kerül, az 20 % kedvezményt kap a részvételi és kiállítási díjból, ha a befizetés június 15-ig megérkezik a jelentkezés után megküldött bankszámlán.
Szponzori támogatás esetén, amely minimum 30 ezer forint, egy kollegájuk ingyen kap belépőjegyet, és feltüntetjük a meghívón a konferencia szponzorai között.

Várjuk érdeklődését, jelezze előre részvételi szándékát az alábbi e-mailre küldött adatok közlésével:
penzugy@gteportal.eu
név, munkahely, e-mail cím, telefonszám
"tervezem a részvételemet a konferencián"
"érdekel a kiállítás lehetősége"
"érdekel a szponzorálás"

A részletes programot, minden szükséges információt 2019. június elején terítjük.
A konferenciával kapcsolatos további kérdését a jelzett e-mail címre küldje, válaszolunk rá.

Innopécs 2019

A dél-dunántúli Információmenedzsment Innovációs Klaszter és az INPUT közösen szervezi az Innopécs 2019 nemzetközi innovációs napot. A rendezvénynek a Pécsi Tudomány Egyetem (Pécs, Boszorkány út 2.) ad otthont, április 24-én.

A rendezvényen a legfrissebb informatikai fejlesztéseket és a régióban működő startupokat ismerhetik meg a résztvevők. Továbbá konferencia keretében vitatják meg a várható piaci és technológiai kihívásokra és lehetőségekre adható válaszokat.

A részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.
További információ: https://innopecs-2019.ticketninja.io/

Speciális "osztályfőnöki" óra középiskolásoknak a HENT szervezésében

2019. április 26-án, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából nagyszabású rendezvényt szervez Budapesten, a Sugár Mozi egyik termében. (Várható kezdés 10 órakor)

Az esemény két részből áll majd, először szellemitulajdon-védelemi-, szerzői jogi szakemberek, és a hamisítás elleni fellépés résztvevői tartanak korosztály specifikusan (rövid és lényegre törő) előadásokat, melyeket interaktív feladatok egészítenek ki.
A második részben egy aktuális műsorban szereplő mozifilmet tekinthetnek meg a résztvevők.
A program körülbelül 3-4 órát vesz igénybe.

A jelentkezéseket a hent@hipo.gov.hu e-mail címre várják. A részvétel ingyenes, de a jelentkezéseket a visszajelzések sorrendjében tudják fogadni.

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram Kiállítása

2019. március 28-án, 18 órától nyílt meg a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram 2018. évi ösztöndíjasainak a kiállítása a Magyar Formatervezési Tanács szervezésében, a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában (1114 Budapest, Bartók Béla út 33.).

Az ösztöndíjasok munkáit 2019. április 26-ig lehet megtekinteni.
Nyitvatartás: keddtől-péntekig 12:00-18:00 óra között

További információ: mft.org.hu | facebook.com/moholyosztondij

8. Lányok Napja

2019. április 30-án rendezi meg tagszervezetünk, a Nők a Tudományban Egyesület, a Lányok Napja című eseményt, melynek célja, hogy felhívja a középiskolás lányok figyelmét a műszaki és természettudományos pályákra, bemutasson női szakembereket, valamint olyan vállalkozásokat és intézményeket, ahol szívesen fogadják őket végzés után.

A rendezvények révén a diákok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal, mérnökökkel, kutatókkal, olyan munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni.

Az eseményt szervező Nők a Tudományban Egyesület bízik abban, hogy évről-évre több innovatív technológiai cég csatlakozik a kezdeményezéshez. A részvétel feltételei megtalálhatók a http://lanyoknapja.hu/tajekoztatoareszvetelrol c. oldalon.

"Digital Soldier 2.0 - Fókuszban a katona" című konferencia

2019. április 30-án, 9 órától kerül megrendezésre a Digital Soldier 2.0 - Fókuszban a katona című konferencia a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központjában (1143 Budapest, Stefánia út 34-36). Az esemény várhatóan 15 óráig tart.

A rendezvényen neves magyar és nemzetközi előadóktól hallgathatnak meg előadásokat a katonák kognitív fejlesztése témakörében. Amellett, hogy a konferencia a katonákra fókuszál, az előadásokban elhangzó megoldások részben vagy egészben alkalmazhatók a mindennapi élet más régióiban; a kiterjesztett védelmi és biztonsági szféra, valamint az ipar és az oktatás számos területén is.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://forms.gle/W1ENX7H95rfTwP9aA.

A végleges részletes programról a regisztrálókat e-mailben tájékoztatják, illetve az esemény folyamatosan frissülő Facebook oldalán is nyomon követhető.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyama

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot inít, melynek oktatási napjai 2019. május 9-re és 16-ra esnek, helyszíne pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala lesz. (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3., földszinti oktatóterem)

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam általános bevezetést nyújt a szellemitulajdon-védelem legfontosabb kérdéseibe, rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire. Ezen belül részletesen tárgyalja az iparjogvédelmi oltalmi formákat (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési-mintaoltalom), azok eljárásrendjét és gazdasági jelentőségét, az iparjogvédelem területén segítséget, információt nyújtó intézményeket és szolgáltatásaikat, az iparjogvédelmi kutatásokat segítő adatbázisokat.
A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú iparjogvédelmi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

A tanfolyam részvételi íja 30.000 Ft, ami tartalmazza:
 • a 20 órás képzést,
 • a vizsgaíjat és
 • az Alapfokú iparjogvédelmi tankönyv című kiadványt.
Jelentkezni április 18-ig az anna.szenczi@hipo.gov.hu e-mail címen lehet. Részletek és további információk a linken érhetők el.

Legaltech Hungary 2019

A Biztonságos Digitális Társadalomért Egyesület, a Magyar Innováció Szövetség szakmai támogatásával, Legaltech Hungary 2019 c. konferenciát szervez május 16-án, a Microsoft székházban (1031 Budapest, Graphisoft park 3, M épület).

Legaltech konferencia három kiemelt területet érint: ingatlan ügyek; banki és pénzügyi szektor; társasági ügyek, felvásárlás, eladás.

A LegalTech konferencia alapfeladata és kihívása, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a fejlesztők általában nem vizsgálják, hogy a digitális térben is megfelelő-e, kiváltható-e a joghatás, pl. az írásbeliség.

A konferenciára április 30-ig kedvezményesen lehet jegyet vásárolni (19.900 Ft), majd teljes áron (29.900 Ft). További információk: http://legaltechkonferencia.hu

Üzleti delegáció Izraelbe

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Magyarország Nagykövetsége Tel-Avivban, az Izraeli Kereskedelmi Kamarák Szövetsége, a Jeruzsálemi Kereskedelmi Kamara üzleti delegációt szervez Izraelbe 2019. május 26-29. között.
Elsősorban olyan Izrael iránt érdeklődő exportorientált vállalkozások jelentkezését várják, akik az alábbi területeken tevékenykednek:
 • egészségipar
 • orvostechnikai berendezések gyártása
 • biotechnológia
 • digitális egészségipar
 • ICT
 • elektronika
 • tudományos kutatások
 • felsőoktatás.
Tervezett programok idekattintva olvashatók.
A szakmai programok nyelve angol lesz, magyar nyelvű tolmácsot nem tudnak biztosítani.

A jelentkezéshez az alábbiakban felsorolt 2 dokumentumot kitöltve, 2019. április 22-ig a baki.magdolna@mkik.hu e-mail címre várják.
jelentkezési lap,
angol nyelvű cégprofil.
A jelentkezést csak a 2 melléklet együttes megküldésével fogadják el.

További információ és jelentkezés: Baki Magdolna, e-mail: baki.magdolna@mkik.hu, tel: (1) 474 5146

12. Nemzetközi Találmányok és Innovációk Kiállítása

Idén 12. alkalommal rendezi a Fundcja Haller pro Invento és az Eurobusiness Haller, a Nemzetközi Találmányok és Innovációk INTARG kiállítást, a lengyelországi Katowice városában, június 4. és 5. között.

A kiállítók - innovatív vállalkozások, az ipar és üzleti környezet képviselői, a tudományos kutatást és fejlesztést támogató szervezetek - 2000 m2 -en állíthatnak ki, megrendezésre kerül egy találmányi verseny is, ahol a nevezőket díjazzák.

A kiállításra május 30-ig lehet regisztrálni.
További információ: https://www.intarg.haller.pl/about-the-exhibition,m1.html

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA