Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2019-09-10
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Tudás és technológia-transzfer c. szakmai út Londonba

A Magyar Innováció Szövetség Felsőoktatási Tagozata 2019 októberében ismét külföldi szakmai utat tervez ezúttal angliai egyetemekhez, kutatásmenedzsment szervezetekhez. A program célja tudásmegosztás, új módszerek, modellek megismerése a szellemi tulajdon menedzsmentje, kutatásmenedzsment a harmadik misszió területén.

A látogatás a londoni magyar nagykövetség szervezésében valósul meg. A 2-3 naposra tervezett szakmai programra a nagyvállalatok, KKV-k és a felsőoktatási intézmények tudás és technológia-transzferrel foglalkozó vezetői és középvezetői jelentkezhetnek.
A részvétel önköltséges.

Bővebb információ: Kersánszki Tamás, a Felsőoktatási Tagozat vezetője, kersanszki@uni-obuda.hu

ENRICH in Brazil

A Magyar Innovációs Szövetség támogatásával a RCISD (Regionális Tudásközpont) részt vesz a ENRICH in Brazil (Centre for Europe-Brazil Business & Innovation Cooperation) H2020 projektben, melyben európai kutatók, start-upok és innovatív kis- és középvállalkozások kapnak támogatást a brazil piacra történő kijutáshoz.

A projekt soron következő kínálata egy innovációs és partnerkereső út, mely az európai cégek és szervezetek számára egyedülálló hálózatépítési lehetőséget kínál a biogazdaság, a megújuló energiák, és ezekkel kapcsolatos technológiák területén.

Az eseményt szeptember 23-27-én, Curitiba & Foz do Iguacu, Brazíliában rendezik meg.
Az innováció legjelentősebb brazíliai rendezvénye, az ANPEI Innovation Conference 2019 is része a programnak.

Jelentkezés

The Business Booster

Az InnoEnergy immár hetedszer rendezi meg, a fenntartható energiaipari fejlesztésekre szakosodott éves seregszemlét. Európa egyik legfontosabb energetikai és innovációs rendezvénye a The Business Booster (TBB) az energetikai szektor átállás emberibb, fogyasztó központú végrehajtását helyezi idén a középpontba.
Az esemény a Párizsi Kongresszusi Központban lesz, 2019. október 3-4. között, amelyre negyven ország több mint 800 küldöttét várják.

Számos hazai energetikai vállalat és startup mellett mintegy 150, az InnoEnergy portfóliójába tartozó feltörekvő vállalkozás várja befektetők és ipari partnerek érdeklődését.
A hazai vendégek számára az üzleti érdeklődésnek megfelelő találkozókat szervez a kiszemelt nemzetközi partnerekkel a budapesti iroda.
Kapcsolat: hubhungary@innoenergy.com

ENRICH in BRAZIL, H2020 projekt

A Magyar Innovációs Szövetség támogatásával, tagszervezetünk, az RCISD Regionális Tudásközpont részt vehet az ENRICH in BRAZIL (Centre for Europe-Brazil Business & Innovation Cooperation) H2020 projektben, amely európai kutatókat, start-upokat és innovatív kis- és közép-vállalkozásokat támogat a brazil piacra történő kijutásban.

A projekt soron következő kínálata egy innovációs workshop Barcelonában. A rendezvény olyan európai start-up-ok és cégek számára kínál lehetőséget, melyek brazil partnerekkel szeretnének együttműködni, illetve Brazília felé szeretnék kiterjeszteni üzleti tevékenységüket.
Az esemény 2019. október 24-25-én kerül megrendezésre, és a részvétel ingyenes.

Részletes programleírást a linken lehet olvasni. Jelentkezni ezen a linken lehet.

Szeminárium a PCT-ről és a Madridi Rendszerről

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Szellemi Tuladjon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) a nemzetközi szabadalmi bejelentési rendszert (PCT) és a védjegyek nemzetközi lajstromozását célzó Madridi Rendszert bemutató szemináriumot szervez.

A rendezvény időpontja: 2019. október 30.; helyszíne: Mercure Budapest Korona Hotel (1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.); munkanyelve: angol; a részvétel ingyenes.

A rendezvényen a WIPO munkatársai mutatják be a két iparjogvédelmi rendszer sajátosságait, újdonságait
További részletek a programról: www.sztnh.gov.hu

Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért konferenciái

A Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért (ISRES) jóvoltából megrendezik a Mérnöki Technológiai és Tudományos Kutatás c. nemzetközi konferenciát (ICRETS) és az Oktatási és Társadalomtudományi Kutatások nemzetközi konferenciát (ICRESS), 2020. január 27-31. között, Berlinben, Németországban.

További információk:
Nemzetközi Társaság az Oktatási és Tudományos Kutatásért (ISRES): https://www.isres.org/
ICRETS : https://www.2020.icress.net/
ICRESS: https://www.2020.icrets.net/

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA