Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2017-02-06
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1036 Budapest,
Lajos utca 103.

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét

2017. március 6. és 10. között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Pénz7 Magyarországon, amely kezdeményezés Európa-szerte - European Money Week - mintegy 30 országban hívja fel a figyelmet a pénzzel való tudatos gazdálkodásra. A 2016/2017-es tanévtől Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét elnevezéssel bekerült a tanév rendjébe is.

A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hetében a pénzügyi témák a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére - szakmai együttműködő partner bevonásával - gazdálkodási és vállalkozási témával is bővülnek, melynek célja, hogy a 2017-es év pénzügyi témája, a "bankolás" mellett a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapjon az iskolákban. A vállalkozói témák kapcsán vállalkozói önkéntesek bevonására kerül sor.

Az iskolai foglalkozásokon a meghívott vállalkozók elsősorban a vállalkozóvá válás ismérveiről, képességeiről beszélnének, amellett hogy mesélnek egyéni sikereikről, tapasztalataikról. A vállalkozók rövid írásos, telefonos felkészítést kapnak az NGM-mel együttműködő, projektben közreműködő Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítványtól (JAM).

Önkéntesnek 2017. február 15-ig lehet jelentkezni a projekt honlapján, ahol be kell írni az alábbi regisztrációs kódot: 73697

További információk: Szilágyi Orsolya, Junior Achivement Magyarország (telefon: +36 30 996 0359, e-mail: penz7@ejam.hu, web: www.penz7.hu)

Alapfokú szerzői jogi tanfolyam

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú szerzői jogi tanfolyamot indít, melynek helyszíne az SZTNH (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3.). A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam bemutatja a szerzői jog alapjait, részletesen tárgyalja a szerzők jogait és e jogok korlátait. A képzés kitér a szerzői művek felhasználása mellett a jogérvényesítésre, bemutatja a nemzetközi és uniós jog vonatkozó szabályait.

A képzés ideje:
1. nap: 2017. március 21., kedd
2. nap: 2017. március 28., kedd

Szakvizsga: 2017. április 4., kedd

A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú szerzői jogi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

A tanfolyam díja 30.000 forint, amely tartalmazza:
- a 20 órás képzést,
- a vizsgadíjat és
- a "Bevezetés a szerzői jogba" című jegyzetet.

Részvételi szándékát legkésőbb 2017. március 10-ig jelezze az oktatas@hipo.gov.hu email címen az alábbi adatok megadásával: Név; Lakcím; Születési hely, idő; Anyja neve; Munkáltató megnevezése (amennyiben a munkáltató téríti a képzés díját). A részvételi díjat a tanfolyam kezdetéig átutalással kell kiegyenlíteni a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01731842-00000000 számú számlára.

További információk az alábbi linken, a (+361) 474-5548 telefonszámon vagy az oktatas@hipo.gov.hu email címen.

Középfokú iparjogvédelmi tanfolyam indul

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2017. március 29-én. A képzés 60 tanórás, melynek a helyszíne az SZTNH (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3., földszinti oktatóterem).

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire, ezen belül részletesen tárgyalja az iparjogvédelmi oltalmi formák (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési-mintaoltalom) nemzeti és nemzetközi vonatkozásait, azok eljárásrendjét és gazdasági jelentőségét, az iparjogvédelem területén segítséget, információt nyújtó intézményeket és szolgáltatásaikat, az iparjogvédelmi kutatásokat segítő adatbázisokat. A képzés írásbeli és szóbeli vizsgával zárul és középfokú iparjogvédelmi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

A középfokú iparjogvédelmi tanfolyam részvételi díja 80.000 Ft, ami tartalmazza:
- a 60 órás képzést,
- a vizsgadíjat és
- az Iparjogvédelem című tankönyvet.
Részvételi szándékát március 3-ig jelezze az oktatas@sztnh.gov.hu e-mail címen az alábbi adatok megadásával:
Név;
Lakcím;
Születési hely, idő;
Anyja neve;
Munkáltató megnevezése, címe (amennyiben a munkáltató téríti a képzési díjat).

A részvételi díjat a tanfolyam kezdetéig át kell utalni a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01731842-00000000 számú számlára.

További információk a +361/474-5548 telefonszámon vagy az oktatas@sztnh.gov.hu email címen, vagy az alábbi linken.

Alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2017. április 18-án. A képzés két napos, 20 tanórás, melynek helyszíne az SZTNH (1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3.).

Időpont:
1. nap: 2017. április 18., kedd
2. nap: 2017. április 25., kedd

A szakvizsga időpontja: 2017. május 2., kedd

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam általános bevezetést nyújt a szellemitulajdon-védelem legfontosabb kérdéseibe, rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire. Ezen belül részletesen tárgyalja az iparjogvédelmi oltalmi formákat (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési-mintaoltalom), azok eljárásrendjét és gazdasági jelentőségét, az iparjogvédelem területén segítséget, információt nyújtó intézményeket és szolgáltatásaikat, az iparjogvédelmi kutatásokat segítő adatbázisokat. A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú iparjogvédelmi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

A tanfolyam díja 30.000 forint.

Részletes információk az alábbi linken.

Részvételi szándékát 2017. április 7-ig az oktatas@hipo.gov.hu e-mail címen jelezze.

"InnoSport 2017"

2017. július 27-én, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "InnoSport 2017" nemzetközi üzletember- és K+F partnerkereső rendezvényt szervez, amely rendezvény kiváló lehetőség a sport, szabadidős tevékenységek és az egészségipar területén tevékenykedő vállalkozásoknak arra, hogy új K+F, illetve üzleti partnereket találjanak, új üzleti lehetőségekre és projektötletekre leljenek, növeljék versenyképességüket és megjelenjenek a nemzetközi piacokon.
A rendezvény helyszíne a Kamara székhelye (9021 Győr, Szent István utca 10/A.).

Az ipari vállalkozásokon kívül kutatócsoportokat, klasztereket, intézményeket is várnak a nemzetközi technológia-transzfer előmozdítása érdekében. Regisztrálni, cégbemutatkozást és partnerkereső profilt feltölteni a rendezvény hivatalos weboldalán keresztül, az alábbi linkre kattintva lehet.
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2017. július 20.

További információk megtekinthetők az alábbi linken.

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA