Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
utolsó frissítés: 2018-06-14
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

Faiz Gallouj előadása

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete és az Összehasonító és Intézményi Gazdaságtan Tanszék szervezésében Faiz Gallouj, az Université de Lille professzora "Collaborative Value Creation in Innovation Networks" címmel tart előadást 2018. június 19-én, kedden, 16:00 órakor a Budapesti Corvinus Egyetem "C" új épületében (1093 Budapest, Közraktár u. 4.), a Könyvtár "Akvárium" előadótermében.

Az előadás angol nyelvű lesz.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

2018. évi Tudományos és Technológiai Konferencia

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya Tudományos és Technológiai Konferenciát szervez 2018. július 2-án, a teljes magyar külképviseleti hálózat kutatás-fejlesztési, technológiai és innovációs kérdésekkel foglalkozó diplomatái, valamint a hazai KFI szakterület kiemelt intézményei és vállalatai képviselőinek részére.

A Konferencia célja, hogy meghatározza a magyar KFI szakterület további fejlődése és nemzetközi sikerei érdekében végzett tudománydiplomáciai tevékenység fő hangsúlyait és irányait, bemutassa a magyar innovációs rendszer előremutató fejleményeit, valamint a nemzetközi partnerségépítés jó gyakorlatait, eredményeit, és az abból adódó lehetőségeket.

A Konferencia sajtónyilvános megnyitóval kezdődik, amelyen magas rangú kormányzati vezetők tartanak előadást, iránymutatást adva a tudománydiplomácia prioritásairól a diplomaták és a szakmai intézmények, innovatív vállalatok számára. A megnyitót követően tematikus panelbeszélgetések keretében kerül sor kiemelt kérdéskörök áttekintésére. A Konferencia a Magyarországra akkreditált diplomaták részvételével szervezett fogadással zárul.

A TéT Konferencia előzetes programterve ide kattintva érhető el.

Jelentkezni 2018. június 15-ig lehet a science@mfa.gov.hu címen.

EXPO Danubius Kiállítás

A tulceai önkormányzat és más közigazgatási intézmények támogatásával 2018. szeptember 6-9. között Tulcea-n kerül megrendezésre EXPO Danubius Kiállítás.

A kiállítás három fő területet kíván lefedni:
 • mezőgazdaság (gépek, modern technológiák),
 • megújuló energia (termelő és értékesítő technológiák, felszerelések),
 • turizmus (Duna, Duna- delta, Fekete tenger).

  A fentiekben felsorolt profillal, Romániának ebben a régiójában ez az első ilyen nagyszabású rendezvény.

  A Magyarországnak felajánlott partnerségi státusz mellé a szervező cég a magyar kiállítók számára 10% - 40% közötti árengedményt és különböző szolgáltatásokat is kínál.

  Megfelelő számú magyar kiállító jelentkezése esetén a magyar részvételt a bukaresti Magyar Nagykövetség külgazdasági attaséja, Székely Edit (edit.szekely@mfa.gov.hu) koordinálja.

  Az EXPO Danubius kiállításra regisztrálni itt lehet, a projektről bővebben pedig itt lehet olvasni.

  Érdeklődés esetén a kontakt Sebastian Hedea, Tel.:+40-749-060-664, E-mail: office@expodanubius.ro

  III. Innovatív Technológiák a Fluidbányászatban szakmai konferencia

  A Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézete 2018. szeptember 7-ére hirdeti meg a "III. Innovatív Technológiák a Fluidbányászatban"című szakmai konferenciát.

  A Nehézipari Műszaki Egyetem (ma Miskolci Egyetem) 50 évvel ezelőtt adta ki az első magyarországi gázmérnöki diplomákat, valamint 25 évvel ezelőtt alakult meg a Kőolaj és Földgáz Intézet az Olajmérnöki-, ill. Gázmérnöki Tanszékekkel. A konferencia ezen jeles alkalmakhoz is csatlakozik.

  Az eseményre az előadói jelentkezéseket az előadó nevével, beosztásával, az előadás címével és rövid (max. 250 szó) absztrakttal együtt kell megküldeni a konferencia@kfgi.uni-miskolc.hu e-mail címre 2018. március 31-ig.

  Nemzetközi Üzleti Technológia Transzfer Fórum

  2018 szeptemberében kerül megrendezésre Oroszországban, Vladivostokban a Nemzetközi Üzleti Technológia Transzfer Fórum (International Business Forum of Transfer Technology). A fórumot megelőzően 2018 májusában is tartanak workshopot. Ez egy üzleti partnerkereső projekt, melynek elsődleges célja befektetési és technológia transzfer lehetőségek feltárása és azonosítása Kelet-Oroszországban. A szervezők több mint ezer ázsiai résztvevőre számítanak.

  A program elsősorban vállalatok, kockázati tőkealapok, befektetők, egyetemek technológia transzfer vezetői, kutatók és nonprofit szervezetek számára lehet kitűnő partnerkeresési, üzleti és befektetési lehetőség.

  A rendezvényen való részvétel díja: 420 EUR / fő. További információk: Natalie Voevodina (voevodina25rus@gmail.com), illetve Dr. Mogyorósi Péter, a MISZ Dél-alföldi Regionális Képviseletének igazgatója (mogyorosi.peter@lcinnoconsult.com).

  Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

  A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

  A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
  Kategóriák és költségek:
  - Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
  Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
  - Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
  Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
  - Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
  Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

  A képzés tanárai:
  - Kovács Edit, közösségfejlesztő,
  - Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

  Jelentkezni ide kattintva lehet.

  További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

  Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

  A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

  Kinek ajánlják?
  Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

  A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
  - Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
  Ára 6 000 Ft+áfa
  - Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
  Ára 16 000 Ft+áfa
  - Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
  Ára 38 000 Ft +áfa

  A képzés tanárai:
  - Kovács Edit, közösségfejlesztő
  - Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
  - Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

  A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

  További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
 • Készítette: VISUALIA