Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2019-09-10
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása

Magyarország Kormánya társadalmi vitára bocsátotta a "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása" c. felhívást.
A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 5-40 millió Ft közötti, vissza nem térítendő támogatásban részesítik a rendelkezésre álló forrás erejéig, egy újfajta konstrukcióban.

A Magyar Innováció Szövetség véleményezte a felhívás tervezetét és megindokolt javaslatokat tett szeptember 2-án. Állásfoglalásunkat megküldtük az Irányító Hatóságnak.

Szakmai véleményünk teljes szövege idekattintva olvasható.

Nyílt innováció

Az NKFIH társadalmi egyeztetésre bocsátotta a "Nyílt Innováció" című pályázati felhívást.
A felhívás célja, hogy ösztönözze a KKV-k bevonását nagyvállalatoknál felmerülő, de nem a nagyvállalat alaptevékenységéhez kapcsolódó kutatási és innovációs kérdések, problémák megoldásába, így erősítve a köztük lévő együttműködést és biztosítva a köztük lévő tudásáramlást, valamint a hazai KKV-k versenyképességét.
A Magyar Innováció Szövetség véleményezte a felhívás tervezetét és megindokolt javaslatokat tett szeptember 9-én.
Szakmai véleményünk teljes szövege idekattintva olvasható.

31. EU Fiatal Tudósok Versenye

A 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrijének döntése értelmében a 2019. szeptember 13-18. között, Szófiában megrendezésre kerülő "31. EU Contest for Young Scientists" döntőjében az alábbi három, első helyezett pályázat képviselheti Magyarországot:
  • Csillagászati távcsövek automatizálása és távvezérlése
    (pályázók: Vámosi Flórián Balázs és Pósa Péter)
  • Moly.Net
    (pályázó: Zsigó Miklós)
  • Magas dimenziójú rendszerek redukciója és vizualizációja
    (pályázó: Mészáros Botond)
A versenyzők harmadik szakmai felkészítését Ivánka Gábor, zsűritag, delegációvezető és dr. Antos László, ügyvezető igazgató tartotta 2019. szeptember 3-án, Szövetségünk székhelyén.

Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája idei programjaira 2019. szeptember 27-28-án kerül sor, többek között az Ericsson Kft. székhelyén (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 11.), ahol a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb pályamunkáival is megismerkedhetnek a látogatók.

A kiállítási helyszínt tagszervezetünk, az Ericsson Magyarország a Kutatók Éjszakája nagyvállalati partnereként és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny szponzoraként biztosítja. További információk a Kutatók Éjszakájáról az alábbi linken.

Tudományok Fővárosa

A Vízió Budapest Tudománykommunikációs Ügynökség idén 2019. szeptember 21-én az ELTE Lágymányosi Campusában (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány. 1/A) szervezi meg a "Tudományok Fővárosa" c. eseményt.

A hazai és nemzetközi rendezvény felkért fővédnöke Dr. Palkovics László miniszter.

Az idei, 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs verseny nyerteseinek kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők.
Továbbá jelen lesznek a vezető hazai K+F vállalatok, kutatóintézetek, technológiai cégek, kutatók és mentoraik, kitelepülnek az egyetemek, tudományos, illetve technológiai szervezetek is.

További információ: link
Készítette: VISUALIA