Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2017-09-11
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

MISZ elnökségi ülés

A Magyar Innovációs Szövetség elnökségi ülését 2017. szeptember 21-én tartja, a MISZ új székhelyén (1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.).
Napirendi pontok:
1. Beszámoló a legutóbbi elnökségi ülés óta végzett munkáról
2. A MISZ középtávú stratégiában kitűzött feladatok megvitatása, ill. kijelölése
3. Választmányi ülés előkészítése
4. 2017 első felének gazdálkodási helyzete
5. Egyebek

Magyar Innovációs Alapítvány FB ülése

A Magyar Innovációs Alapítvány 2017. szeptember 6-án, az alapítvány székhelyén tartotta felügyelő bizottsági ülését, Tzvetkov Julián FB-elnök vezetésével. Az ülésen részt vett prof. Závodszky Péter, a kuratórium elnöke, ill. titkára dr. Antos László is.

Első napirendként áttekintették a MIA tevékenységét és az alapítványi célok megvalósulását, majd második napirendként a pénzügyi-gazdálkodási tevékenységet. Az FB megállapította, hogy az alaptevékenységre fordított összeg megfelelő, a kiűzött célokat szem előtt tartva, az alapítvány megfelelően működik. Ezt követően az FB áttekintette, majd jóváhagyta az Alapítvány 2016. évi egyszerűsített beszámolóját és a közhasznúsági mellékletét.

29. EU Fiatal Tudósok Versenye

A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrijének döntése értelmében 2017. szeptember 22-27. között Tallinnban megrendezésre kerülő "29. EU Contest for Young Scientists" döntőjében az alábbi három, első helyezett pályázat képviselheti Magyarországot:
  • Mennyire vagyunk tartósak? (Gerincgörbületek kirajzolása Tolival) (pályázó: Kocsis Ábel)
  • Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor (pályázó: Molnár Áron)
  • 3D nyomtatott Holdbázis (pályázó: Puskás Dávid)
A versenyzők első szakmai felkészítését Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűrijének tagja, a delegáció vezetője és Riba Nikoletta, ügyvezető igazgató-helyettes tartotta 2017. augusztus 29-én, Szövetségünk székhelyén.

Harsányi István-díj átadása

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma 2017. évben 1 pályázót Harsányi István Ph.D Díjban, további 4 pályázót pedig Harsányi István Hallgatói Díjban részesített. A díjak átadására a díjazottak felsőfokú intézményeiben kerül sor.

2017. szeptember 5-én, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar tanévnyitó ünnepségén Szávics Dániel, a "Képcsövek üveghulladékának újrahasznosítása" c. pályázatáért vehette át a Harsányi István Hallgatói Díjat Gaál Zoltán kuratóriumi tagtól.

A többi díjazott oklevelének átadására későbbi időpontban kerül sor.

DDRIÜ Nonprofit Kft. taggyűlése

A DDRIÜ Nonprofit Kft. a tulajdonosokkal egyeztetett időpontban, 2017. augusztus 30-án tartotta taggyűlését. A 2008. januárban alakult nonprofit szervezet először Pécsett működött, majd 2015. július óta Szekszárdon folytatja tevékenységét.

A társaság tulajdonosai a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. Tolna megyei jogutód szervezete, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt., a Magyar Innovációs Szövetség, a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány, a Közalapítvány a Vidék Kis- és Középvállalkozásainak Fejlesztésére, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

A DDRIÜ taggyűlésen a bemutatott pénzügyi tervben a társaság 2017. év végére kimeríti a pénzügyi lehetőségeit és fizetésképtelenné válik, ha a tulajdonosok legalább 10 millió forint értékben segítséget nem adnak. Ebből az összegből szervezetünkre a törzsbetétünk aránya miatt kb. 1 millió forint jutna. A Tolna Megyei Közgyűlés főjegyzője, aki jelenleg a meghatározó tulajdonost képviselte, elmondta, hogy a megyei pályázatokból olyan lehetőséget tud, ami forráshoz juttatná a DDRIÜ-t és így további lehetőség lenne a működésére, de ehhez 100% önkormányzati tulajdonba kellene venni a DDRIÜ-t.

A MISZ képviselője Higi Gyula, regionális igazgató a fentiekre tekintettel felajánlotta a tulajdonunkban levő üzletrész értékesítési szándékát.

Magyar Innovációs Szövetség székhelyváltozás

Felhívjuk kedves Tagintézményeink és Olvasóink figyelmét, hogy 2017. június 30-tól a Magyar Innovációs Szövetség székhelye és levelezési címe megváltozik. A MISZ új címe: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.
Készítette: VISUALIA