Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2018-06-25
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele a nyári időszakban ritkábban jelenik meg.
A következő megjelenésének időpontja: 2018. szeptember 4.


Az üzleti titok védelméről

Az Országgyűlés 2018. július 20-án elfogadta "Az üzleti titok védelméről" szóló, T/386. számú törvényavaslatot.
A törvény az Európai Parlament és a Tanács által 2016. június 8. napján elfogadott, a nem nyilvános know-how és üzleti információk (üzleti titkok) jogosulatlan megszerzésével, hasznosításával és felfedésével szembeni védelemről szóló 2016/943/EU irányelvet ülteti át a magyar jogba.

Az új szabályozási megoldás tartalmazza az üzleti titok fogalmának, és a védelem korlátainak új megközelítését, kiegészítve az irányelv által bevezetett új szankciórendszerrel. Az üzleti titok védelme egységesen, a jelen előterjesztésben foglalt jogszabály szerint valósul meg. Ennek alapján mind a piaci hatású, az üzleti tisztesség követelményeibe ütköző, mind az ilyen hatással nem rendelkező üzletititok-sértés ellen ezen törvény alapján lehet fellépni.

XXII. Országos Diákkonferencia és kutatótábor támogatói nap

A Kutató Diákok Mozgalma 2018. július 13-án rendezte meg a XXII. Országos Diákkonferencia és Kutatótábor támogatói napját, Káptalanfüreden. A Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Dr. Jakab László, a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrielnöke tartott bemutatkozó előadást.

Előadásában a részvevők munkáját, jövőbeni terveit segítendő az idei INTEL ISEF (International Science and Engineering Fair), a nemzetközi tudományos versenyek olimpiáján szerzett tapasztalatokat foglalta össze. A versenyen több, mint 75 országból mintegy 1800 diák vett részt. Különböző kategóriákban értékelték a pályázatokat, és elsőtől negyedik díjig szekciónként osztottak jutalmakat, valamint első, második és harmadik fődíjat, 75 és 50-50 ezer dollár értékben.

Erős motiváció, komoly felkészültség és sok munka jellemző a kiemelkedő versenyzőkre. A projektek megvalósításának foka is külön értéket képvisel. A bírálók igen körültekintően járnak el, csak a pályázók saját munkáját és eredményeit értékelik. Jakab László kiemelte, hogy a magyarországi versenyzők számára előnyös, ha már a hazai pályázat előkészítésekor is nemzetközi szereplésre készülnek.

MISZ Startup Kultúra Közösség

A Magyar Innovációs Szövetség Startup Tagozata által működtetett Facebook oldal, a Startup Kultúra Közösség 2018 júliusában 42 új taggal bővült. Így jelenleg már 3547-en érdeklődnek az oldal iránt a világ 61 országából.

A felhasználók több mint a fele a 25-34 éves korosztályhoz tartozik. Júliusban 15 bejegyzés, 9 hozzászólás és 43 reakció volt.
Készítette: VISUALIA