Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2020-08-03
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele a nyári időszakban ritkábban jelenik meg.
A következő megjelenés időpontjai 2020. szeptember 8.


2019-es Startup Innovációs Díj

Július 15-én, az ITM-ben, egészségfejlesztő mobilalkalmazásáért a győri Fitpuli Kft. vette át a Magyar Innovációs Szövetség és a Valor Hungariae Zrt. 2019-es Startup Innovációs Díját. (A díjat az eredeti tervek szerint idén is az Országházban adták volna át, ezt azonban a koronavírus-járvány megakadályozta.)

Az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára, Gulyás Tibor üdvözölte, hogy a Fitpuli alkalmazás a digitális lehetőségeket hasznosítva kiemelkedő gazdasági és társadalmi hasznot eredményezett. A nyertes céget a Valor Hungariae Zrt. tudományos igazgatója is köszöntötte. Lőwy Dániel kifejtette, hogy a Fitpulinak milyen körülmények között sikerült kitűnnie a mezőnyből, köszönhetően annak, hogy a legkorszerűbb digitális termékfejlesztési tudással, tudományos kutatások alapján készült.
A Magyar Innovációs Szövetség alapító elnöke hangsúlyozta, hogy a Startup Innovációs Díj eddigi nyertesei eddig mind gyors növekedési pályát futottak be. Pakucs János szerint a Fitpuli eredményei bizonyítani fogják, hogy a bírálók idén is jól döntöttek.

Az elismerést a Fitpuli Kft. ügyvezető igazgatója köszönte meg. Oláh Dániel elmondta, olyan szolgáltatást fejlesztenek, amely az egészségmegőrzést a megelőzésre alapozva ösztönzi. A 3 éve alapított Fitpuli hatékony munkavállalói egészségprogramot kínál munkáltatóknak, ill. közösségeknek. Tavaly már majdnem 25 millió forintos árbevételt értek el, és 340 millió forint forráshoz is jutottak több befektetőtől.

SZTNH 2019. évi Innovációs Díja

2020. július 21-én, a budapesti Millenáris Startup Campuson, adták át az SZTNH 2019. évi Innovációs Díját. A díjátadó a 2020. évi Jedlik Ányos-díjak átadásának keretein belül történt, az elmaradt, országházi Innovációs Nagydíj ünnepség helyett.

A díjat az Agrártudományi Kutatóközpont (AKI) Növényvédelmi Intézetének, a célzott kártevő rovarfaj viselkedéshez kialakított csapdák kifejlesztéséért ítélte oda a bírálóbizottság. A díjat dr. Balázs Ervin, főigazgató vette át dr. Pomázi Gyula, SZTNH-elnöktől és dr. Pakucs Jánostól, a MISZ tiszteletbeli elnökétől.
(A fényképet Mohai Balázs készítette.)

2019. évi Agrár és Környezetvédelmi Innovációs Díj átadása

2020. július 13-án, az Agrárminisztérium a Pesti Vigadóban szervezte a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából a miniszteri elismerések átadását. Az ünnepség keretein belül dr. Nagy István, agrárminiszter és dr. Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár átadta a tárca innovációs díjait is.

A 2019. évi Agrár Innovációs Díjban a Veresi Paradicsom Kft. részesült mesterséges megvilágítású, hidrokultúrás rendszerben megvalósított téli termesztésért. A díjat átvette Márkus Zsolt, ügyvezető igazgató.
A 2019. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a ThalesNano Energy Zrt. részesült a HGenie® magasnyomású laboratóriumi hidrogén generátor berendezésért. A díjat átvette Richard Jones, vezérigazgató, dr. Janáky Csaba, tud. tanácsadó és Darvas Ferenc, elnök.

Design Management Díj 2020

A Magyar Formatervezési Tanács által kiírt Design Management Díj felhívásra olyan szervezetek pályázhattak, melyek a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősség-vállalás és a fenntarthatóság szempontjait.

A bírálatra - dr. Simon Attila (Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója) elnökletével - július 22-én, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában került sor. Az értékelésben részt vett többek között dr. Bendzsel Miklós, választmányi tagunk és dr. Antos László, ügyvezető igazgató is.

A fődíjra kiválasztott szervezet az őszi Desig Hét Budapest keretében veheti át az egymillió forintos pénzjutalommal is járó elismerést.

Szakmai véleményezések

A Magyar Innovációs Szövetség megállapodott egyik tagszervezetével, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvánnyal, hogy a hazai és határon túli tehetséges fiatalok innovációs tevékenységét erősítő EMMI-pályázattal kapcsolatban szakmai projekteket bírál el. Jakab László, Balázs Gergely és Papp László, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűritagjai végezték el a feladatot: 2020. július 2. és 22. között négy szakmai anyagot véleményeztek Szövetségünk nevében.

Innovatív pénzügyi eszközök a KKV-k energiahatékonysági beruházásainak támogatására

Tagszervezetünk, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. partnerként vesz részt a FIRECE CE1131 INTERREG CENTRAL EUROPE projektben, melynek fő célja, hogy növelje a regionális kapacitásokat az energiatervek kezelésére, különös tekintettel a helyi erőforrásokra, amelyek az ipari szektor, azon belül a KKV-k számára segítik elő a megújuló energiaforrásokba történő beruházásokat.

A projekt keretében elkészült egy magyar innovatív pénzügyi eszköz, amelyet bemutató rövid videó a linkre kattintva érhető el.

Bővebb információ az alábbi linken érhető el.
Készítette: VISUALIA