Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2017-12-05
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Kedves Tagintézményi Képviselőnk!
Kedves Olvasónk!

Ezúton is köszönjük a nagyszámú karácsonyi és újévi jókívánságokat!

A Magyar Innovációs Szövetség nevében ismételten kívánunk nyugodt és eredményekben gazdag 2018. évet!
Dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök,
Dr. Szabó Gábor
elnök,
Dr. Antos László
ügyvezető igazgató

Levél Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter levelet küldött a Magyar Innovációs Szövetségnek. Ünnepi jókívánságain kívül, mint a gazdasági fejlődésért és a foglalkoztatásért felelős miniszter kiemelt, hogy:

"...eredményes év áll mögöttünk, amelynek során a vállalkozói szféra és a kormány együttműködése nagyon sok területen hozott komoly előrelépést...
...a hazai vállalkozások szakértelmükkel, a magyar gazdaság egészének fejlődése iránti elkötelezettséggel és a kormány céljaira való nyitottsággal vettek részt a közös munkában...
"...az ipar digitális átalakulását támogató új pályázati konstrukciókat hirdettünk meg 7,3 Mrd Ft keretösszeggel. Ennek részeként elindult az ipar 4.0 mintagyár program, meghirdettük a Modern Gyárak Éjszakáját, és elérhetővé vált egy kifejezetten a hazai kkv-k ipari digitalizációját, ipar 4.0 fejlesztéseit támogató konstrukció is...
...számítok arra is, hogy ezt a munkát a kormány a jövőben is megoszthatja Önökkel és támaszkodhat arra a szakmai tudásra, amellyel a magyar vállalkozások bírnak. Meggyőződésem, hogy ebben a munkában eredményesek csak együtt lehetünk, csak együtt építhetünk sikeres gazdaságot..."

MISZ szakmai szakértői tevékenység

"A hazai és határon túli pályakezdő, kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációinak és társadalmi felelősségvállalásuk erősítésének támogatása" című EMMI-pályázattal kapcsolatban a Magyar Innovációs Szövetség együttműködési megállapodást kötött a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvánnyal.

A támogatott projekt célja a hazai és a határon túli tehetséges tanulókat, fiatalokat támogató tehetségsegítő programok folyamatos működtetése, a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása, a hazai és határon túli magyar tehetségfejlesztő közösségek együttműködésének segítése, továbbá a sikeres startupok és az innovációs környezet bemutatása.

A szakértői tevékenység vállalása okán 2017 november-decemberében szakmai szempontból Szövetségünk részéről Jakab László (BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar), Jakab Roland (Ericsson Magyarország Kft.), Hegyesi Donát (BME) és Papp László (Allgemeines Krankenhaus, Wien) különböző innovációs projekteket bíráltak el.
Készítette: VISUALIA