Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2019-05-14
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

MISZ-állásfoglalás a piacvezérelt K+F és innovációs tevékenységet ösztönző konstrukcióról

A vállalkozások piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét ösztönző pályázati konstrukció a tervek szerint 2019. május második felében indul, 45 milliárd Ft keretösszeggel.

A felhívás tervezetét a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal társadalmi egyeztetésre bocsátotta április 30-án. A Magyar Innovációs Szövetség elnöksége által kialakított és megindokolt javaslatokat a május 7-i határidőre megküldtük az NKFIH-nak.

Szakvéleményünk teljes szöveg idekattintva olvasható.

28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűriülése

Az Ifjúsági Verseny zsűrije - Dr. Jakab László, a BME dékánjának elnökletével - 2019. május 2-án hozta meg végleges döntését a közel 2,5 millió forintos ösztöndíjakat illetően a BME-én. A zsűri összesen három első, három második, négy harmadik és két különdíjat osztott ki, illetve 10 pályázat kiemelt dicséretben, 43 pedig dicséretben részesült.

A díjazott, ill. kiemelt dicséretben részesített, leglátványosabb pályamunkákat 2019. május 29-én és 30-án, kétnapos kiállításon mutatjuk be az Ericsson K+F Központjában (a meghívó a Várható események c. rovatban olvasható), illetve szeptemberben is megtekinthetők lesznek a Kutatók Éjszakáján.

A díjkiosztón rész vesz Dr. Bódis József, oktatásért felelős államtitkár, a verseny fővédnöke is.

MISZ Startup Tagozat

A Magyar Innovációs Szövetség Startup Tagozata 2019. május 8-án tartotta ülését, amelyen a tagok beszámoltak aktivitásukról az előző ülés óta eltelt időszakot tekintve. Áttekintésre került a felsőoktatási munkacsoport tevékenységei is (tájékoztató anyagok készítése újítás és szabadalom-védelem területén), és meghatározásra kerültek a következő lépések.
Az ülésre meghívott Kölkedi Krisztián (NKFIH részéről) tájékoztatta résztvevőket a Hivatal Startup Bizottságának munkájáról.

Tamás Sebestyén, az ökoszisztéma munkacsoport és egyben a Rocket Shepherd vezetője megosztotta most induló, jelenleg 789 céget felölelő, méretével a legnagyobb általános magyar startup adatbázis első tanulságait: a legtöbb (61) startup az egészségügyben, illetve a Mesterséges Intelligencia (MI) terén működik ma Magyarországon. Közel 100 startup alakul ma Magyarországon évente és átlagban minden befektetőre 10 startup jut.

A Startup Tagozat következő ülése 2019. szeptember 25-én, szerdán 10 órától kerül megrendezésre. Helyszín: SBGK Irodaház (1062 Budapest, Andrássy út 113.). Az ülésre várják a Startup Tagozat tagjait és minden érdeklődőt.

SZJA 1+1%


Rendelkezhet adója 1+1%-áról.
Az adó (első) 1%-a valamely civil szervezet támogatására fordítható. A közhasznú szervezetként működő Magyar Innovációs Alapítvány immár több mint 25 éve ösztöndíjakkal folyamatosan támogatja a fiatal tehetségek oktatási és kutatási tevékenységét. Támogatja a 20 év alatti fiatalok részére, évente kiírt Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt is. Ösztönzi az új kutatási eredmények elterjesztését, megvalósításuk felgyorsítását azáltal is, hogy alapítása óta az adott év legnagyobb jelentőségű innovációját INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ-ban részesíti.

Kérjük mindazokat, akik céljainkkal egyetértenek, hogy a befizetett adójuk 1%-át fordítsák a Magyar Innovációs Alapítvány támogatására. Adószám: 18047929-1-41.

Amennyiben fontosnak tartja a hazai tehetségek támogatását, kérjük, ajánlja fel adója (második) 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára, ennek a kiemelt kormányzati célkitűzésnek a támogatására. A cél, hogy a források minél nagyobb része jusson közvetlenül a tehetségek felismerésére, gondozására, támogatására.
A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

MISZ elnökségi ülés

A Magyar Innovációs Szövetség elnöksége alakuló ülést tart 2019. május 22-én. Napirenden a következő pontok szerepelnek:
  1. Elnökségi tagok rövid bemutatkozása
  2. Beszámoló a legutóbbi elnökségi ülés óta végzett munkáról
  3. Innovációs Marketing és KKV Tagozat
  4. Választmányi ülés programja
  5. 2019. évi elnökségi ülések programja
  6. Egyebek

Tisztújító közgyűlés jegyzőkönyve

A Magyar Innovációs Szövetség 2019. március 7-én megtartott, XXX. tisztújító közgyűlésének - a hangrögzítés alapján készült - jegyzőkönyve olvasható portálunkon a MISZ/Közgyűlések c. almenüben.

EURADA Hírlevél

Az EURADA Network (European Association of Development Agencies) a napokban indította el havonta megjelenő Hírlevelének új szekcióját, ahol a EURADA tagjairól szóló híreket és információkat jelenítik meg. A Hírlevélben továbbá nemzetközi hírekről és eseményekről olvashatunk az innovációs és regionális fejlesztési témákban, valamint program lehetőségekre is felhívják a figyelmet.
A Hírlevélre feliratkozni az alábbi linken lehetséges: https://www.flexmail.eu/f-0ce770a386b46c0a

Az Európai Fejlesztési Ügynökségek Európai Szövetségét 1992-ben alapították meg az Európai Unióban és azon kívül még 22 országban, és 73 tagból álló hálózatot alkotnak.
Készítette: VISUALIA