Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2017-05-15
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1036 Budapest,
Lajos utca 103.

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

A Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi, rendes közgyűlése

A közgyűlést, amelyre 2017. május 11-én került sor az Aquincum Hotel Budapestben, Dr. Szabó Gábor, a Szövetség elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a jelenlévő tagintézmények képviselőit, a meghívott vendégeket, valamint a média képviselőit.

Első napirendi pontként a Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi média díjának átadására került sor. A média díj átadásáról itt olvashat részletesen.

A díj átadása után Greiner István, általános elnökhelyettes, a Richter Gedeon Nyrt., kutatási igazgatója szóbeli kiegészítést tett a MISZ 2016. évi tevékenységről szóló, a tagoknak előzetesen kiküldött beszámolóhoz. Többek között elmondta, hogy a Szövetség 2016-ban is folytatta a korábbi években megszokott magas színvonalú, az innovációt népszerűsítő és az innovációs szervezetek képviseletét ellátó tevékenységét.

Ezután Dr. Szabó Gábor vezette fel a közgyűlés vendégének előadását.. Felvezetőjében elmondta, hogy az idei közgyűlésünk nem csak a média díj szempontjából volt különleges, hanem az előadás szempontjából is, hiszen az elmúlt években mindig állami döntéshozók (Varga Mihály, Palkovics László, Pálinkás József) voltak az előadók. Az idén viszont az elnökségben az az ötlet vetődött fel, hogy térjenek el ettől, és hívjanak meg egy olyan nagyvállalati vezetőt, aki olyan vállalatot vezet, amelynek a működése a magyar GDP-n is érződik. A MOL egy ilyen vállalat. A meghívás másik oka pedig az volt, hogy a MOL újragondolta a saját stratégiáját, ami különösen érdekessé és aktuálissá tette, hogy Hernádi Zsoltot, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. elnök-vezérigazgatóját kérjék fel az előadás megtartására.

Hernádi Zsolt, Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. elnök-vezérigazgató, "Enter Tomorrow - Az innováció szerepe a MOL hosszú távú stratégiájában" címmel tartotta meg előadását, melynek diái ide kattintva tekinthető meg.
Néhány kiemelés az előadásból:

"...Egy olyan vállalatot kell csinálni, amely a változó körülmények között is fenntartható, stabil működést tud produkálni. Hát hölgyeim és uraim, ez az első innováció. Szervezetet kell csinálni. Életképes, működőképes szervezetet kell csinálni, ami legalább olyan nehéz, mint egy új eszköznek a feltalálása. És azt fenntartani és működtetni legalább olyan kalandos dolog, mint bevezetni egy innovatív technológiát. A mi értelmezésünk szerint ugyanis a sikeres innovációhoz négy dolog kell. Biztos alapokon álljon. A piacot érdekelje. Legyen fogyasztás. El lehessen adni, értékesíteni lehessen. Termelésbe legyen állítható, ne egy elméleti, labor körülmények között létrehozott dolog legyen, hanem be lehessen vinni a termelésbe, legyen iparosítható. El lehessen kezdeni iparszerűen használni. És végül, de nem legutolsó sorban versenyképes legyen..."

"...A világban zajló változások gyökeresen meg fogják változtatni mindennapjainkat, és ez alól az olajipar és a Mol sem vonhatja ki magát. Jelenleg a kitermelt kőolaj 50 százalékát a közlekedés használja, és ez az arány hosszú távon biztosan csökkeni fog. A szénhidrogén helyettesíthető lesz a közlekedésben, azonban az élet más területén továbbra is pótolhatatlan nyersanyag marad..."

"...A vegyipar egyre nagyobb felhasználója lesz a szénhidrogén alapanyagoknak. 4,5 milliárd lesz az az összeg, amit be fogunk fektetni a vegyiparba. És megyünk előre az értékláncban és egyre magasabb feldolgozottságú terméket fogunk előállítani..."

"De mit csinálunk a kétezer benzinkúttal? Ez nem benzinkút. Ez az én számomra kétezer elszalasztott alkalom. Kétezer olyan hely, ahol bármit tudok árusítani. Kétezer értékesítőhely. Olyan hely, ahová az emberek bejönnek és megállnak, és valamit igénybe akarnak venni. Régen a tipikus megközelítés az volt, hogy elmegyek a benzinkútra, megtankolom az autót és veszek mellé egy üveg ásványvizet. Én azt mondom, menjél el, vegyél szolgáltatásokat és mellette esetleg töltsed fel azzal a meghajtóval a gépkocsidat (vagy amivel közlekedsz), amit éppen használni akarsz..."

"...Van innovációs stratégiánk is. Az első az ember. És ez nem szlogen. Ezek azok a belső képzési programjaink, amelyeket az utóbbi években fejlesztettünk. Mert hogyha valaki azt mondja, hogy egy vállalat nem hatékonyan működik, vagy egy egység nem hatékonyan működik, és azért az ott dolgozó munkás a hibás, az a legnagyobb tévedés, amit mondani lehet. És az, hogyha valami nem innovatív, ha egy cég nem innovatív, azért az ott dolgozó mérnökök a hibásak, ez nem igaz. Alapvetően nyitott gondolkodású vezetőket kell találni. És itt jön be a kulcsszó, mert számomra az innováció az semmi más, mint a változásra való képesség. Aki képes a változásra, aki képes motiválni az embereket a változásra, az képes változásokat iniciálni. Ezeket az embereket kell megtalálnunk, ezeket az embereket kell kiképeznünk. Régen csak az egyetemig mentünk el, ott csináltunk tanulmányi versenyeket, és próbáltuk hozni a tudást. Most már a középiskolába is elmegyünk, mert már ott el kell kezdeni arra ösztönözni a gyerekeket, hogy matematika, fizika, természettudományok felé próbáljanak menni. Legyenek versenyképes szakemberek ebben az országban. Ez a mi innovációs elképzelésünk. Mert az innováció a mi elképzelésünk szerint egy ökoszisztéma, amely a a környezetével, folyamatosan kapcsolatot kell tartson. Ez a változásra való képesség számomra..."

"...Befektetési alapok hálózata, 100 millió euró. Ennyit fogunk betenni. Befektetési alapok hálózata, amelyben lesz startup és lesznek egészen komoly fejlesztések is, és lesznek olyanok, amik már működnek, csak tőkére van szükségük. Lesz olyan, ami abszolút szuperinnovatív, és lesz olyan, aminek csak tőkére lesz szüksége, mert már mindent kitaláltak. A belső kultúrát ehhez hozzá kell igazítani. A nyitottságot, a felelősséget, a változásra kész vezetőket. Megtanultunk nyitottak lenni. Megtanultunk odafigyelni az újakra. Megtanultuk engedni a fiatal tehetségeket. A MOL háromszáz felsővezetőjének az átlag életkora negyven év alatt van. Jöjjenek be az új ötletek, jöjjenek be az új gondolatok. Az innovatív üzletágak és a szolgáltatások, amiről az előbb beszélte. Nem tudom, hogy mit fogunk szolgáltatni azokon a benzinkutakon. Minden olyan, amire azt mondjuk, hogy lesz rá igény, lesz rá piacképes kereslet, vagy generálunk piacképes keresletet, azt be fogjuk engedni a töltőállomásokra. És a külső képzés és az oktatás. Nem feltétlen közismert ebben körben, de kezdeményeztünk egy vezetőképző felsőfokú intézményt. Csak versennyel lehet minőséget előállítani. Verseny nélkül nem lehet minőséget előállítani..."

Az előadás után kérdésekre került sor, melyekre az elnök-vezérigazgató helyben reflektált.

Az előadás után Ormándi Sándor, a Felügyelő Bizottság elnöke tett szóbeli kiegészítést a Felügyelő Bizottság beszámolójához. Elmondta, hogy az új elnökség az elmúlt években kialakult munkamódszerrel, rutinosan, színvonalasan látta el a 2016-os évben is a feladatát a szövetség életének szervezésében és képviseletében. A magyar társadalomban, jól működő civil szervezet a hazai innovációt méltó módon fogja össze, képviseli, segíti, a saját eszközeivel. A vonatkozó törvények, jogszabályok maradéktalan betartása mellett teszi mindezt. Kiemelte, hogy a szövetség igyekezett folyamatosan alkalmazkodni a környezeti változásokhoz, hogy ügyvezetés és az apparátus igényes, magas szintű sokrétű és hatékony munkát végez. Fontos eredményként hangsúlyozta az utánpótlás a fiatalok nevelésre fordított energiákat. A végén hozzátette, hogy a MISZ-nek is meg kell újulnia, folyamatosan alkalmazkodnia kell a környezeti változásokhoz, kihívásokhoz, "innoválnia" kell magát, hogy a jövő növekedésének a feltételeit ne veszítse el.
A közgyűlés ezek után egyhangúlag elfogadta a 2016. évi beszámolót, a Felügyelő Bizottság jelentését, a 2017. évi költségvetést, valamint a 2017. évi tagdíj-rendszert. Végezetül dr. Szabó Gábor, elnök tájékoztatta a közgyűlést a MISZ középtávú stratégiájának továbbfejlesztéséről (amelyet a tagoknak előzetesen véleményezésre megküldött az elnökség) és javaslatot tett az Alapszabály-módosításra (a székhelyváltozás következményeként)A közgyűlés mind a középtávú stratégiát, mind pedig az alapszabály módosítását egyhangúlag elfogadta.

A közgyűlést fogadás zárta az Aquincum Hotelben.

MISZ Média Díj

A Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi Média Díját az MTVA - M1 Csatorna kapta. A díjat Gyukity István, igazgató-helyettes vette át dr. Szabó Gábor elnöktől és dr. Pakucs János tiszteletbeli elnöktől, 2017. május 11-én, a Szövetség közgyűlésén, Budapesten.
Az M1 Csatorna és a Közmédia mindig is fontos küldetésének tartotta, hogy a magyar innovációról, a tudományos és technikai újításokról beszámoljon. Évek óta követi a Magyar Innovációs Szövetség munkáját és tudósít a szervezet munkájáról és eredményeiről. Az M1 hírfolyamában rendszeresen foglalkozik a hazai és kiemelten a külhoni magyar tudományos eredményekkel és mutatnak be - szinte elsőként - olyan diákokat, fiatal kutatókat, akik jelentős eredményeket érnek el kutatási területükön. A csatorna célja az, hogy minél szélesebb körben megismerjék ezeket az eredményeket és ezen keresztül a dinamikus fejlődő magyar innovációt és a magyar tehetséget. Az M1 ezentúl is egyik fő feladatának tekinti, hogy bemutassa és nyomon kövesse a tehetséges magyar diákok, kutatók munkáját határon innen és túl.

CEBRABIC és NearUS projektek

Tagszervezetünk, a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont konzorciumi partnerként vesz részt az Európai Unió Horizon 2020 keretprogramja által finanszírozott CEBRABIC és NearUS projektekben, melyek célja európai kutatási és innovációs központok (és hálózatok) létrehozása Brazíliában és az Amerikai Egyesült Államokban.

A megadott linken található kérdőív kitöltésével nagyban hozzájárulhatnak a projektek keretében létrehozandó központok szolgáltatásainak igényfelméréséhez: http://survey.inno-projects.net/index.php/483193?lang=en

A kérdőívet 2017. május 31-ig lehet kitölteni.

További információk: Buday Zita (e-mail: zita.buday@rcisd.eu, web: www.rcisd.eu)
Készítette: VISUALIA