Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2017-03-20
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1036 Budapest,
Lajos utca 103.

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Innovációs Nagydíj zsűriülése

A 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett vállalat, ill. társaság kapja, amely a 2016. évben a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. A felhívásra 38 pályázat érkezett. A bírálóbizottság a formai és a tartalmi szempontokat alaposan mérlegelte. A 2017. március 7-i zsűriülésen - Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettesének vezetésével - a legjobbnak ítélt 12 pályázatot titkos szavazással rangsorolta, döntően az elért többleteredményt figyelembe véve, és odaítélte a díjakat, valamint kiválasztotta a MISZ Startup Innovációs Díjában részesített pályázatot is.

Az ünnepélyes díjátadásra március 29-én kerül sor az Országházban. Az innovációs Nagydíjon kívül további hat innovációs díjat adnak át az illetékes miniszterek, illetve intézményvezetők.

MISZ FB-ülés

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) Felügyelő Bizottsága, Ormándi Sándor, FB elnök vezetésével 2017. március 14-én, Budapesten, a MISZ irodájában ülést tartott.
A felügyelőbizottság az ülésén megtárgyalta és elfogadta: az FB jelentését a közgyűlés elé kerülő elnökségi beszámolóhoz és az FB elnökének szóbeli kiegészítését a jelentéshez. Továbbá megtárgyalta és elfogadta az FB észrevételeit a MISZ készülő középtávú stratégiájához, amit az elnökségi ülésen az FB elnöke ismertetni fog.

Startup Kultúra Közösség

A Magyar Innovációs Szövetség kezdeményezésére 2014. március 31-én elindult a "Startup Kultúra Közösség". csoport a Facebookon, melynek már több mint 3300 tagja van. A Közösség egyik feladata, hogy biztosítsa a kapcsolatot a magyarországi startup közösség és a MISZ tagsága között.

Feladata továbbá:
- ajánlások megfogalmazása és véleményalkotás a startup közösséget és az innovációt érintő ügyekben.
- kapcsolattartás és együttműködés kialakítása az üzleti angyal közösség szereplőivel.
- aktív együttműködés a jelenlegi startup közösség szereplőivel, rendezvényekkel és eseményekkel a nemzetközi normáknak megfelelő, haladó startup kultúra terjesztése és támogatása.

A MISZ tagvállalatai, ill. olvasói számos fontos feltöltött anyagot olvashatnak a Startup Kultúra Közösség oldalán: https://www.facebook.com/groups/startupkultura/

MGYOSZ Munkaügyi Bizottság

AZ MGYOSZ bővíti és újraindítja a munkaerőpiaci és foglalkoztatási kérdésekkel foglalkozó Bér- és munkaügyi bizottságát, tovább erősítve az érdekképviseleti szakmai munka MGYOSZ-on belüli szervezeti kereteit. Céljuk, hogy a munkaügyi szakterületen végzett tevékenységük során egyre intenzívebben építsék a gyakorló HR szakemberek szakmai tapasztalataira, továbbá javítsák az e szakterületen végzett szerteágazó tevékenységünk ismertségét a tagsági körükben.

Ennek keretében a Bizottság tagjai rendszeresen konzultálnak:
- aktuális jogalkotási kérdésekről
- az MGYOSZ szakpolitikai javaslatairól, szakmai álláspontjának kialakításáról
- a két- és háromoldalú érdekegyeztetésben napirenden lévő kérdésekről, mint például az éves minimálbér tárgyalások (Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, VKF)
- az európai és nemzetközi érdekképviselet aktuális kérdéseiről (Businesseurope szociális ügyek bizottsága, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) keretei között végzett szakmai munka),
- az MGYOSZ HR területet érintő szakmai projektjeinek tartalmai és megvalósítási kérdései, aktuális munkaügyi kiadványai,
- tájékoztatás az MGYOSZ-on belül működő bizottságok munkájának aktuális kérdéseiről (gazdasági-, munkavédelmi-, környezetvédelmi-, szakképzési-, külgazdasági és CSR bizottságok),

A bizottság közösen meghatározott időközönként ülésezik az MGYOSZ székhelyén (1054 Budapest, Széchenyi rakpart 3.), személyes találkozást nem igénylő, illetve sürgős szakmai kérdések esetén e-mailes levelezőlistán tartja a kapcsolatot.
Várják az érdeklődő szakembereket (munkapozíciójukat, és az általuk képviselt vállalkozásokat) 2017. április 1-jéig, a bizottság koordinátoránál, Bálint Adrienn, munka- és szociális ügyekért felelős igazgatónál (balint@mgyosz.hu, telefon: 1/474-2045).

Az első ülésre várhatóan 2017. április végén, május elején kerül sor, témái pedig a 2017.évi minimálbér-emelés és a béremelések általános tapasztalatai, valamint a munkaerő-utánpótlás aktuális kérdései lesznek.
Készítette: VISUALIA