Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2020-10-19
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság felmérése

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elmúlt 3 évének működésével kapcsolatos tapasztalatokról széleskörű felmérés és elemzés készül. A felmérés a partner szervezetek véleményét kívánja feltárni, különös tekintettel a MAB szolgáltatásainak minőségére, eredményességére, illetve a partneri kapcsolat működésére tekintettel.
A Magyar Innovációs Szövetség 6 tisztségviselője is kitöltötte a MAB partner szervezetek munkatársait célzó kérdőívet, október első hetében.

MTA-MISZ együttműködés

Október 9-én, az MTA székhelyén folytatott megbeszélést Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke és Antos László, ügyvezető igazgató, az MTA elnökével, Freund Tamással. Megállapodtak arról, hogy szorosan együttműködnek az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versennyel kapcsolatban és az MTA kiemelt támogatója lesz a Versenynek.

Egyúttal a MISZ felajánlotta tapasztalatait (meet the scientist, THE program), ill. együttműködését az MTA tudomány-népszerűsítő programjával kapcsolatban, a középiskolákban szervezendő tudományos klubokat, előadásokat illetően.

Vállalkozásfejlesztési Tanács ülése

2020. október 15-én tartották a Vállalkozásfejlesztési Tanács következő ülését az Innovációs és Technológiai Minisztérium Könyvtártermében, melyhez a tagok online konferencia formájában csatlakozhattak. A Magyar Innovációs Szövetség képviseletében, Farkas József, elnökségi tagunk csatlakozott az üléshez.

Dr. György László, államtitkár tájékoztatott a 2021-2027 közötti európai uniós gazdaságfejlesztési források felhasználását célzó operatív program tervezéséről, és a következő kihívásokat és fejlesztési célokat nevezte meg a vállalkozásfejlesztés területén: a termelékenység növelése, a globális értékláncban való részvétel erősítése, az üzleti folyamatok megújítása, az exportképesség javítása, a kiemelt stratégiai ágazatok erősítése.

Ezután Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke beszélt az Intelligens Szakosodási Stratégia
elkészítésének előrehaladásáról. Az innovációs teljesítménye alapján Magyarország a mérsékelt innovatőrök között szerepel. Cél, hogy 2030-ra az élmezőnybe emelkedjen az ország. Fontosabb kihívások ezen a területen: növelni a vállalkozások innovációs teljesítményét, fokozni a piaci hasznosulást, és ösztönözni a tudás kapacitás kihasználását.

"INNOVÁTOR" podcast

Elindult az "INNOVÁTOR" podcast, amelyben Magyarország vezető szakembereivel, döntéshozóival készített beszélgetések hallhatók minden héten, a magyarországi innovációról, a fejlődés útjáról, ill. az elérhető képzésekről, támogatásokról.
A podcast elérhetősége: Google, Radio Public, Apple Podcast, Spotify.

Kiemelten foglalkoznak a szabadalmak kérdéskörével, és az ehhez kapcsolódó elérhető állami támogatással. A podcast szakértői között van többek között a Magyar Innovációs Szövetség is.
További információ: www.hhegyesulet.hu

Budapest Design Week

A körforgásos gazdaság és a fenntartható design volt a központi témája a tizenhetedik alkalommal megrendezett Budapest Design Weeknek, mely 2020. október 1. és 11. között több mint 160 programmal várta az érdeklődőket, döntően az online térben.

Az online és a hagyományos programok és aktivitások közel félmillió embert vonzottak az idei hibrid Budapest Design Week során. További információk az esemény honlapján érhetők el.
Készítette: VISUALIA