Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2017-06-12
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1036 Budapest,
Lajos utca 103.

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele a nyári időszakban ritkábban jelenik meg. A következő megjelenés időpontjai 2017. július 4.

MISZ elnökségi ülés

A Magyar Innovációs Szövetség elnökségi ülését 2017. június 21-én tartja, a MISZ új székhelyén (1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.).
Napirendi pontok:
  1. Beszámoló a legutóbbi elnökségi ülés óta végzett munkáról
  2. A MISZ közgyűlése által elfogadott középtávú stratégiában kitűzött feladatok megvitatása, konkretizálása, a felelősök, ill. a megvalósításban résztvevők kijelölése
  3. Start-up tagozat létrehozása a MISZ-ben
  4. Egyebek

29. EU Contest for Young Scientists

A 2017. május 24-én, az Ericsson K+F Központban megrendezett eredményhirdetéssel és díjátadással befejeződött a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny. A rendezvényen bejelentésre került, hogy Kocsis Ábel, Molnár Áron valamint Puskás Dávid képviselhetik Magyarországot a 29. EU Contest for Young Scientists európai döntőjén 2017. szeptember 22-27. között Tallinnban.

A Magyar Innovációs Szövetség 2017. május 30-án benevezte a fiatalokat az EU-döntőre. Kocsis Ábel "Mennyire vagyunk tartósak? (Gerincgörbületek kirajzolása Tolival)" c. pályamunkájával, Molnár Áron "Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor" c. pályázatával, ill. Puskás Dávid "3D nyomtatott Holdbázis" c. munkájával versenyez majd Tallinnban, reményeink szerint a korábbi évekhez hasonlóan sikeresen.

Salgótarjáni Innovációs Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. taggyűlése

Tagintézményünk, a Salgótarjáni Innovációs Központ Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság évi taggyűlését 2017. május 26-án tartotta a Társaság székhelyén, Salgótarjánban. Napirenden a Társaság 2016. évi gazdálkodásáról szóló ügyvezetői jelentés, a működéséről és gazdálkodásáról szóló felügyelő bizottsági jelentés, valamint az adózott eredmény felhasználására vonatkozóan tett felügyelő bizottsági javaslat megtárgyalása szerepelt.

Az írásbeli anyaghoz szóbeli kiegészítést tett Áfra Miklós ügyvezető. Bár ennek az évnek az eredményei elmaradtak a korábbi évekhez képest, a Társaság így sem működött veszteségesen. A gyengébb teljesítést indokolta, hogy az előző évben a szervezet pályázati projektjei kifutottak, és az újak előkészítése ebben az évben történt.

A Magyar Innovációs Szövetséget, mint kisebbségi tulajdonost Dr. Siposs István regionális igazgató képviselte a taggyűlésen.

Taggyűlést tartott a Veszprémi Regionális Innovációs Centrum Nonprofit Kft. (VRIC)

2017. június 6-án tartotta soron következő felügyelő bizottsági ülését és taggyűlését a VRIC, amelyen a Magyar Innovációs Szövetséget, mint résztulajdonost Dr. Szépvölgyi Ákos regionális igazgató képviselte.

A taggyűlés legfontosabb témája a 2016. évi beszámoló és 2017. évi üzleti terv megvitatása és elfogadása volt. Emellett a taggyűlés tárgyalta a társaság következő féléves szakmai tevékenységének irányait, amelyek közül a benyújtott K+F+I pályázatokhoz kapcsolódó, sikeres elbírálás esetén elvégzendő feladatok voltak a legfontosabbak.

Magyar Innovációs Szövetség székhelyváltozás

Felhívjuk kedves Tagintézményeink és Olvasóink figyelmét, hogy 2017. június 30-tól a Magyar Innovációs Szövetség székhelye és levelezési címe megváltozik.
A MISZ új címe: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112
Készítette: VISUALIA