Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2018-04-19
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2 emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A Magyar Innovációs Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 csatorna által a 2017/2018-es tanévre, a 14 és 20 év közötti korosztály számára meghirdetett 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny második szakasza lezárult. A 2018. március 30-ai határidőre a 69 továbbjutott pályázatból 57 kidolgozása fejeződött be.

A pályázók szóbeli prezentációkat fognak tartani. A prototípusokat, modelleket működés közben mutatják be szekcióülések keretében 2018. április 18-20. között a zsűri tagjainak, valamint beszámolnak a tudományos kutatásaik során elért eredményeikről is.

A bírálóbizottság Dr. Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánjának vezetésével 2018. április 26-án, testületileg hozza meg a végleges döntést a közel 2,5 millió forintos ösztöndíjakat illetően.

A díjazott, ill. kiemelt dicséretben részesített, leglátványosabb egy kétnapos kiállításon mutatjuk be az Ericsson Magyarország Központjában.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a Magyar Innovációs Szövetség 12 M Ft-ot nyert el a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre.

Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform kérdőíves felmérés

A Magyar Innovációs Szövetség is részt vett a tavaly meghirdetett, Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform kérdőíves felmérésben, amely jelentős mértékben segítette a Nemzetgazdasági Minisztérium részére készített stratégia fő irányainak meghatározását.

A kérdőív még nyitott, de az eddigi első körös felmérés eredményeit bemutató riport már elérhető az NTP honlapján.

Az iparvállalatok 71%-a szerint fontos vagy nélkülözhetetlen a versenyképesség szempontjából az Ipar 4.0. A számok azt jelzik, hogy ebben a kategóriában az Ipar 4.0 ismertsége és jelentőségének felismerése tekintetében az elmúlt 1-1,5 év folyamán bekövetkezett az áttörés, a nagyvállalatok 73%-a, a KKV-k 69%-a gondolja az Ipar 4.0 adaptálását fontos kérdésnek.

IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár

A Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány szervezésében immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár 2018. április 11-én a Széchenyi István Egyetemen. A cél változatlan volt: teret és lehetőséget biztosítani az új termékekkel és szolgáltatásokkal rendelkező régióban működő vállalkozásoknak, valamint tehetséges fiataloknak, egyetemistáknak, start-up cégeknek, akik innovatív megoldásokra alapozzák üzleti tevékenységüket.

A rendezvényt kísérő konferencián előadások hangzottak el az egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ tevékenységéről, a Kamara innovációs klubjának működéséről, a fémnyomtatás alkalmazásáról a fogászatban, valamint bemutatkoztak a Széchenyi István Egyetem innovatív hallgatói csapatai is.

A kiállítás fődíját az ART Arrabona Racing Team Formula Student versenyautó fejlesztő csapat kapta.

A rendezvényen a Magyar Innovációs Szövetséget Budavári László, regionális igazgató képviselte.

SZJA 1+1%

Ön is rendelkezhet adója 1+1%-áról. Amennyiben fontosnak tartja a hazai tehetségek támogatását, kérjük, ajánlja fel adója (első) 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára, ennek a kiemelt kormányzati célkitűzésnek a támogatására. Ebből a forrásból a 2017. évi Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásainak finanszírozására több mint 1,3 milliárd forint gyűlt össze. A cél, hogy a források minél nagyobb része jusson közvetlenül a tehetségek felismerésére, gondozására, támogatására.

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

Az adó másik 1%-a valamely civil szervezet támogatására fordítható. A közhasznú szervezetként működő Magyar Innovációs Alapítvány immár több mint 25 éve ösztöndíjakkal folyamatosan támogatja a fiatal tehetségek oktatási és kutatási tevékenységét. Támogatja a 20 év alatti fiatalok részére, évente kiírt Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt is. Ösztönzi az új kutatási eredmények elterjesztését, megvalósításuk felgyorsítását azáltal is, hogy alapítása óta az adott év legnagyobb jelentőségű innovációját INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ-ban részesíti.

Kérjük mindazokat, akik céljainkkal egyetértenek, hogy a befizetett adójuk (második) 1%-át fordítsák a Magyar Innovációs Alapítvány támogatására. Adószám: 18047929-1-41.

Köszöntjük új tagunkat!

Név: | Beyond Visual Kft.
Tagsorszám: | 748.
Cím: | 1138 Budapest, Váci út 184.
Vezető: | Pajor Péter
Telefon: | 70/535-3023
E-mail: | peter@beyond-visual.com

Tevékenység:
A Beyond Visual Kft. egy technológia- és piacorientált alkotóműhely az innovációmarketing platformján.

Olyan ingatlanfejlesztéshez kapcsolódó technológiai, marketinget és értékesítést támogató megoldásokat dolgoznak ki, melyek egyszerűsítik és összekapcsolják az ingatlanvásárlás folyamatának lépéseit. Biztonságosabbá, átláthatóbbá és költséghatékonyabbá teszik a fejlesztők, marketingesek, értékesítők és vásárlók életét.

A fejlesztőknek beépítik meglévő értékesítési és marketingfolyamataikba a legmodernebb technikai újításokat, többek között komplex lakásválasztó 3d szoftverüket, profi látványterveket, illetve virtuális- és kiterjesztett valóságot. A vásárlók számára pedig valós segítséget nyújtó szoftvereket készítenek, amelyek segítenek a tudatos vásárlásban és az újépítésű lakásvásárlási döntésükben.

Intel International Science and Engineering Fair 2018

Az idei Intel International Science and Engineering Fair 2018. május 13-a és 2018. május 18-a között kerül megrendezésre Pittsburghben (Pennsylvania). A fiatal tudósok olimpiáján hazánkat a 2017. évi EU Fiatal Tudósok Versenyén elért Intel ISEF különdíja alapján Molnár Áron és a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként Szegedi Melinda képviseli.

A kiutazó pályázók a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai. A versenyzők szakmai felkészítését Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűrijének tagja és dr. Antos László ügyvezető igazgató tartotta 2018. április 10-én, Szövetségünk székhelyén.

Sólyom-ösztöndíj Hegyesi Donátnak

Sólyom László volt köztársasági elnök, a Magyar Géniusz Program Tehetségnagykövete 2011-ben alapított Tehetség-ösztöndíjat kimagasló képességű és teljesítményű határon túli és hazai fiatalok külföldi továbbképzésének, tehetségük kibontakoztatásának támogatására.

Az idei egyik díjazott Hegyesi Donát, a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első helyezettje, a 2014. évi Intel ISEF 2. helyezettje lett, akit a Magyar Innovációs Szövetség terjesztett fel a díjra.

Donát jelenleg a BME egyetemi hallgatója és a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűritagja. Egyetemi tanulmányai mellett a korábbi projektjeihez képest összetettebb fejlesztésbe kezdett, amelynek célja egy kutatási célra szánt 25 szabadságfokú humanoid robot építése. Ezzel a kétlábú robotok mozgását, egyensúlyozását és járását vizsgálja, illetve fejleszti.

Az ösztöndíjnak köszönhetően 2018 szeptemberétől az Imperial College London MSc Control Systems mesterképzésén folytatja mérnöki tanulmányait.
Készítette: VISUALIA