Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2020-05-26
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Május 8-án megjelent "A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" (kódszám: VEKOP-1.2.6-20) c. felhívás tervezete. A felhívás feltételeinek megfelelő projektek 5 millió Ft - 153,5 millió Ft közötti visszatérítendő támogatásban részesülhetnek. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 18,8 milliárd Ft.

Szövetségünk május 11-én megküldte szakmai észrevételeit és javaslatait az Irányító Hatóságnak.

Állásfoglalásunk teljes szövege idekattintva olvasható.

29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

Az ifjúsági versenyre beküldött 53 pályázat értékelését, Jakab László, zsűrielnök, a BME professzora, vezetésével, befejezte a bírálóbizottság. Az eredmények 2020. június 8-án tesszük közzé, sajtóközlemény formájában, melyet széles körben terjeszteni fogunk.

MISZ FB-ülés

A MISZ Felügyelő Bizottsága, dr. Dombi Viktor elnökletével, áttekintette a 2019. évi tevékenység szakmai beszámolóját, a 2019. évi egyszerűsített beszámolót, a mérleget és az eredménykimutatást azok mellékletével együtt, valamint Bacskainé Kaponyás Mária független könyvvizsgáló jelentését.

A Felügyelő Bizottság megállapította, hogy a Szövetség a 2019. évben is a küldetésében megfogalmazott céloknak megfelelő, eredményes munkát végzett, vagyoni helyzete stabil, gazdálkodása megfelel a tagság érdekeinek és elvárásainak.

100 magyar találmány és fejlesztés 2020

100 magyar találmányt és fejlesztést bemutató gyűjtemény jelent meg a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával. A kiadvány lapjain szereplő fejlesztések bemutatásával inspirálni és motiválni szeretnék az olvasókat, valamint prezentálni, hogy az innovatív magyar szellem napjainkban is aktív és érdemes a világ figyelmére. A szerkesztők az egészen egyszerű ötletektől a sci-fi filmek világát idéző csúcstechnológiákig válogattak a bőséges felhozatalból.

További információ a linken olvasható.
Készítette: VISUALIA